Sön 30 sep-18

Satt uppe länge med skolan, var uppe mycket med Tove, upp tidigt. Leon skulle på ett prova på-pass på hockey. Strax efter halv nio var vi på ishallen, svågern kom dit han med och ville kolla och träffa barnen. Leon såg ut som en Transformen med hockeyutrustningen, och tyckte det var jättekul. Han vill gå fler gånger. Brodde sprang runt och lekte, Tove satt fast i tutten. Efter träningem var det raka spåret till jobbet för min del.

Hem och äta middag, sedan drog Patric på Korpen och jag nattade barnen. Tove och Brodde somnade fort, Leon saknade fotbollsskolan och tog längre tid på sig att somna. Han ville lyssna på en ljudbok, så vi lyssnade på Bamse och jag satt samtidigt och skrev på min inlämningsuppgift till skolan. Var under en stor tidspress då jag haft väldigt ont om tid i veckan, men alldeles nyss lämnade jag in den med knappt två timmar kvar till deadline.

En snabbdusch nu och sedan sängen. Imorrn är jag själv till 19 på kvällen. Hoppas barnen är på bra humör.

Lör 29 sep-18

Klockan är på tok för mycket, men Tove var vaken i över två timmar på sena kvällen, så min tid till skolarbetet försvann. Fick helt enkelt ta igen nån timme på natten...

Leon hade sista fotbollsskolan idag. ÖFKs A-lag var där och delade ut medaljer till barnen, det tyckte både Leon och Brodde var superkul!

Jobbat idag, och när jag slutade vid 17.30 mötte jag upp familjen och så kittade vi oss med ulltröjor inför kylan som kommer.

Har inte tid att vara vaken mer nu. Jobb imorrn igen, innan det ishallen. Och sedan, kötta skoljobb!

Fre 28 sep-18

Spontanbokade en tid hos frisören imorse. Behövdes verkligen. 45 minuter efter att jag bokat satt jag i stolen. Efteråt åt vi lunch hemma innan jag for på jobb. Jobbade till 20.15. Brodde sov i bilen, Tove slumrade, Leon började trötta till. Alla somnade bums hemma. Hann ta en dusch och ordna lite grejer, och nu är klockan mycket och det är dags att sova. En intensiv jobbhelg väntar, med intensivt skolarbete på kvällen.

Tors 27 sep-18

Fick sova nån timme extra imorse, på begäran. Hade gärna fått nån till, eller två eller tre. Men klockan 11 började jag jobba, så jag var tvungen att kliva upp. Genomfrusen trots att det är varmt inne och jag sover i ullunderställ och ullfilt på täcket.

Nåväl, familjen hämtade mig när jag slutade vid middagstid. Nattade barnen och satte mig med skolan. Det går framåt i en rasande fart. Men ja, nu är det sovdags. Imorrn väntar en lång arbetsdag. Pjuh.

Ons 26 sep-18

Det stormar rätt bra ute. Regnet har öst ner stundvis under dagen. Barnen kläddes i ull, ull, ull och skal inför skola och dagis. De hade varit varma och torra, det är jag stolt över. Har lovat mig själv att mina barn inte ska bli blöta eller kalla på dagis och skola! Kläder efter väder, och inte tumma på kvalitén.

Hämtade Leon på skolan, sedan skulle vi hämta Brodde. Men, vi hittade honom inte. Jag letade, Leon letade, pedagogerna letade. Brodde var borta! Jag kände paniken växa. Frågade en pedagog från småbarnsavdelningen, som ett sista hopp, om hon sett Brodde. Det hade hon! Han var inne hos dem. Jag har inte känt mig så lättad på länge! Han hade tyckt det var så skrikigt och stökigt på sin avdelning, så han gick och lekte på avdelningen för barn mellan ca 1-2 år. "Jag ville ha lugn och ro" sa han. Funderar på om vi ska tänka om gällande barnomsorgen, om han skulle trivas bättre i en mindre grupp. Fast han gillar dagis, sina kompisar och pedagoger. Han är ganska känslig för när det blir för mycket. Gillar att ha det lugnt. Ska se vad jag kan göra för att underlätta för honom.

Patric var på jobb idag. När han kom hem for vi och köpte skridskor åt Leon som ska på en prova på-hockeyträning i helgen. Både han och Brodde fick nya hjälmar också. Tove tultade runt i all oändlighet, hon kan gå hur långt som helst!

När barnen somnat ikväll satte jag mig med skolan. Är så grötig i skallen och brutalt trött nu så jag vet inte ut eller in. Nya tag imorrn!

Tis 25 sep-18

Upp, koka gröt, klä barn, se till så de äter frukosr, lämna på skola, hämta Patric, lämna på dagis, lägga Tove, plugga, leka med Tove, hämta på skola, hämta på dagis, väcka Patric, fara och jobba, hem, lägga barnen, plugga. Men nu orkade min hjärna inte mer. Måste. Sova.

Treårig bröllopsdag för oss idag också. Det går fort.

Zzzzzzzzz.

Mån 24 sep-18

Barnen sover, Patric är på jobb, jag sitter med skolan. Skön musik strömmar ur högtalarna.
 
Vi vaknade tidigt, åt frukost, klädde oss och var på skolan i tid. Tove somnade när vi kom hem igen. Jag och Brodde läste bok. Patric, som vi plockade med oss på hemvägen, la sig och sov. Innan vi skulle hämta Leon fick vi finbesök av gudmor Karro. Hon hängde med och hämtade på skolan, sedan drog vi till öppna förskolan och lekte i lite över 1,5 timme så Patric fick sova längre ostört. Vi var hemma igen strax efter halv fyra.
 
Patric och Brodde for och handlade. Trötta Tove powernapade, Leon roade sig med sitt. Efter middagen var det tidig sänggång för minstingen i familjen. Brodde somnade fort även han. Leon behövde några minuter extra för att kunna somna. Patric gick hemifrån innan klockan 20, jag har suttit med skolan sedan dess. Men för att orka morgondagen (och antagligen även natten) må jag avsluta och försöka sova.

Sön 23 sep-18

Vid 3 i natt var alla barn vakna och stökade på. Alla i vår säng. Leon och Brodde somnade om till slut, inte Tove ordentligt. Var upp på dass med henne, och då kom hon till ro sedan, men somnade gjorde hon inte ordentligt. Så jag var vaken från 3. Ett par timmars sömn. Och barnen gjorde morgon vid 6.
- Det är morgon! sa Leon.
- Nej, det är natt, somna om.
- Eeeh, näe, det är morgon.
Så studsade han upp ur sängen, tätt följd av Brodde.

Patric kom hem efter 8. Vi hjälptes åt på förmiddagen och åt lunch, sedan for jag och barnen iväg. Först en sväng på Shoppis, hittade absolut ingenting. Vi tog en fika, sedan for vi till byn och var med moffa och hans fru. Barnen lekte ute och inne, var med hundarna, pratade, lekte mer. Vid middagsdags for vi hem, och vi fick med oss pulled älg och coleslaw till middag. Väckte Patric med dukat bord, sedan var det nedvarvning och läggdags för barnen. Tove somnade, jag läste en bok för pojkarna, Brodde ville åka lite sjal, sedan var det avslappningssaga och de sov fort. Patric for på Korpen-fotboll och sedan till jobbet. Jag har förberett allt för morgondagen och sitter nu och lagar lite kläder som har nåt litet hål här och där, och har stickat på Toves ullbyxor. Ute blåser det hårt. Lillan vaknade precis för lite tutte. Dags att sova nu!

Lör 22 sep-18

Patric jobbar natt i natt. Barnen sover och jag har precis städat tyst som en ninja. Pojkarna hade byggt ett tåg ikväll, med köksstolarna. Jag insåg inte att det var ett mer komplext bygge än bara uppradade köksstolar. Och när jag ändå var i farten och städade upp tog jag resten med. Städade vårt sovrum tidigare idag, pojkarnas rum och badrum får bli en annan dag. Sorterade deras kläder i alla fall, plockade bort sånt som var urväxt eller som har slitits mycket, och sånt som är ur säsong. Spelade strumpmemory med mig själv, och fick många par, men har ännu fler singlar tror jag. Hur är det möjligt?

Patric, Leon och Brodde var på fotbollsskolan i förmiddags. Sedan har de lekt ute ett par timmar. Tove har suttit fast i bröstet typ hela dagen. Hon passar på när jag är hemma.

Nattningen ikväll var ingen konst. Grabbarna byggde tåget när jag la Tove. Sedan läste vi en bok och lyssnade på en avslappningssaga. De sov båda två på nolltid. Och sedan dess har jag städat som sagt. Ska bli brutalt skönt att lägga mig i den renbäddade sängen i det nystädade rummet, och sängen är helt tom! För nu, barnen lär hamna där en efter en under natten.

Fre 21 sep-18

Tung natt, tidig morgon. Börjar bli standard. Patric gick på jobb. Jag gjorde iordning barnen, lämnade Leon på skolan, Tove slumrade när vi kom hem, Brodde såg en film och lekte lite på uteplatsen. Sedan var vi och började fixa grejer inför vintern, så Brodde fick en overall, vantar och höst-/vinterstövlar. Hemma igen somnade Tove, och sedan var det dags att hämta Leon. Direkt efter for vi och hämtade höstkläder åt honom, plockade med oss svärmor eftersom jag med kort varsel fått en läkartid för att utesluta lunginflammation, så hon passade barnen i 40 minuter medans jag var där. Och nån lunginflammation hade jag inte, "än" sa doktorn, vad han nu menade med det. Skjutsade hem svärmor efter att vi tagit oss en kopp kaffe, hämtade Patric på jobbet, stödhandlade inför middagen. Ja, sedan var det kväll. Vi har bytt balkongdörren, eftersom våra älskade barn spelat fotboll inomhus trots miljarder tillsägelser, så en ruta gick. De byter fönster i området nu, men det är inte vår tur än, så vi fick en gammal dörr de bytt ut redan under tiden. Tömde uteplatsen på leksaker också, för nu blåser det rätt bra ute när stormen smyger på.

Hostar ännu lungorna ur mig, och har en helg utan vila framför mig. Kämpa!

Tors 20 sep-18

Tove vaknade vid 3. Pojkarna med. Leon och Brodde somnade om. Inte Tove ordentligt. Därmed inte jag heller. Och strax efter 6 gick jag till jobbet. Hade ingen feber, inte heller någon röst förstås. Men var optimistisk att rösten skulle komma igång. Väl på jobbet kände jag kraften sippra ur mig, febern komma i svallningar, rösten uteblev. Höll ut till 12 när kollegan kom, sedan hämtade Patric och Tove mig.

Patric och Tove hämtade pojkarna, jag vilade. Sedan skulle Patric iväg på ärenden. Tove och Brodde följde med. Jag och Leon var hemma. Han ville så gärna spela tv-spel, jag behövde göra skolarbete. Så det gjorde vi. Jag blev klar med veckans uppgifter, så nu slipper jag stressa över det i helgen när jag inte har tid.

Mår som en påse skräp nu, så har redan lagt mig. Hostar lungorna ur mig och brinner upp. Imorrn ska jag lämna och hämta Leon på skolan med småsyskonen i släptåg, och underhålla dem på dagen. Patric jobbar hela dagen. Och så ska jag väl skämmas för att vi glömde bort föräldramötet på skolan ikväll. Jag skulle åka, men satt och nattade Tove då. Och med feber och sömnbrist är det lätt att glömma saker... Nåväl, det kommer väl nåt protokoll på mailen.

Ons 19 sep-18

Tove vaknade innan min väckarklocka. Kort därefter även Leon. Då var klockan inte ens halv sex. Sedan Patric. Brodde tog sovmorgon. Jag traskade iväg strax efter 6 och samåkte med en kollega till jobbet. Vi hade möte idag, och det bjöds på frukost. Vid 10 hämtade Patric och trötta Tove mig. La henne för en tupplur när vi kom hem och satte mig sedan med skolarbetet.

Hämtade grabbarna, var till tandläkarn med Leon som fick laga ett hål. Han var supercool genom hela proceduren. Vidare iväg på ärenden, och hem för tidig middag. Det blev tidig säng för barnen också. Vaxat lite skor ikväll, och ägnat mig åt skolan förstås. Men nu är det sovdags, imorrn ringer larmet vid 5. Jobb.

Tis 18 sep-18

Suttit med skolarbetet, men må lägga mig då jag börjar 7 imorrn på jobbet. Bara möte visserligen, så en kort dag.

Än är min röst inte bra. Inte hostan heller. Inte Toves heller. Leon och Brodde var pigga och på skola och dagis idag. Brodde hade varit på utflykt. Patric jobbade till sena kvällen. Jag och Tove lunchade med en tjej jag lärt känna via sjalvärlden, som bor i Skåne. Hon var här i jobb. Superkul att få ses efter att ha haft kontakt i tre år över nätet. Vi tog en promenad efter maten och Tove somnade i vagnen. Då tog vi bussen hem.

Hämtade grabbarna på skola och dagis. Vi hade en stillsam eftermiddag. Jag var för klen för att laga middag, så det blev pizza på hemkörning. Japp, då är jag inte pigg. Ungarna åt och var nöjda, huvudsaken det. Vi gjorde tidig kväll, och de somnade en och en. Alla krävde individuell nattning ikväll av nån anledning.

Satte mig med skolan. Gjorde ett prov och fick 100% rätt, nu har jag börjat skriva på uppdragen för det här avsnittet. Tove vaknade precis, så hon ligger vid tutten nu. Mycket amning nu när hon är sjuk, väldigt mycket.

05.20 ringer klockan imorrn, och i övermorrn. Jag och tidiga morgnar... ingen hit.

Mån 17 sep-18

Vaknade utan röst. Men vad gör väl det, ingen lyssnar på vad jag säger ändå. Patric drog på jobb efter att han lämnat Leon på skolan. Jag, Brodde och Tove har haft en lugn dag. Vi tog bussen fram och tillbaka till stan för att hämta en vinteroverall till Tove. Vi unnade oss en glass när vi kom hem, sedan la sig Tove för en tupplur. Jag lagade lunch och städade upp lite.

När Tove vaknat fick hon äta, sedan hämtade vi Leon. Vi tog det väldigt lugnt. Drack te och doppade kex. Såg film. Läste bok. Väldigt lugnt som sagt. Gjorde middag på enklaste vis, och efter maten lekte jag superhjälte med Brodde samtidigt som jag hjälpte Tove i duschen och pratade med Leon.

Varvade ner, gjorde klart för kvällen. Tove somnade, och när jag skulle börja natta pojkarna kom Patric hem.

Ägnat kvällen åt att plugga och städa. Och springa in till Tove stup i ett, för hon är så hostig och kraxig. Hade precis lagt mig, men nu vaknade hon igen för lite amning. Tur vi har kvar amningen än, den räddar oss såna här gånger.

Sön 16 sep-18

Patric jobbade idag igen. Jag, Tove och Brodde är sjuka. Leon är frisk som oftast. Jag har hållt ett lågt tempo hemma, barnen har typ bara lunkat med. Visst, några avstick med högre tempo har vi haft, men sammantaget lugnt. Vi har småstädat lite, donat lite med tvätt, lekt lugnt. Tove har ammat mycket, Leon och Brodde har lekt med varandra. Inte så mycket syskonbråk idag, tack och lov.

Vi hämtade Patric och for och handlade lite. Hämtade en åkpåse till Toves vagn också inför vintern och dagis. Sedan hem och fortsätta det lugna tempot. Barnen somnade i bra tid, jag har pluggat lite men är för dåsig i huvudet för att kunna ta in nå met just nu. Tove sov knappt natten till idag, ikväll har hon haft rivig och tung hosta, så denna natt lär bli likadan. Bäst att sova nu med andra ord!

Lör 15 sep-18

Jag sov knappt alls i natt. Vet inte om Tove saknade mig lite extra igår när jag jobbade, för hon ville vara som ett plåster på mig hela natten. Och imorse ville hon till och med åka sjal bara för att mysa! Lilljäntan.

Patric gick till jobbet vid halv åtta. Jag fick i barnen frukost och klädde dem i lager på lager med ull, för vi skulle på utflykt. Hämtade en ullfleeceoverall hos Dette och Camilla till Tove, som blev perfekt i dagens väder, och lämnade lite äppelmos där. Stannade till hos Patric på jobbet för att hämta mitt bankkort han fått med sig, tanka bilen, hämta svärmor och iväg.

Vi parkerade och gick till.... öppet hus på Trygghetens Hus! Polis, brandkår, ambulans, fjällräddning. Polishundar, brandbilar, ambulanser, fyrhjulingar, fjällräddningens skoter, polisens spanarvan, polismotorcykel, en helikopter. Ja det fanns massor! Leon och Brodde testade det mesta och var alldeles till sig. Leon skrattade gott åt att polishundarna hade en varsin hylla och krok med sina saker och en bild på dem med sitt namn, precis som på dagis och skolan! Tove satt mest i sjalen och ammade, och tittade på allt runt omkring oss. Hon gillade brandbilarna och hundarna mest verkade det som. Grabbarna var helnöjda över att få ha suttit i förarsätet på helikoptern, och Brodde sa att han hade varit en farlig dåre som "kört" fjällräddningens skoter utan hjälm!

När vi svängde in på parkeringen hemma somnade Tove i bilstolen. Hon fortsatte sova när jag la henne i vagnen, så hon sov ute i 1,5 timme medans vi åt lunch. När hon vaknade åt hon och lekte med Brodde. Vi for till min farmor och lämnade en burk äppelmos också. Hon var inte hemma, men Kotten var där. Lika bra eftersom vi är förkylda, och farmor är känslig.

Hämtade Patric och for hem. Lagade middag, körde lite tvätt, barnen somnade fort vid läggningen. Nu är jag på väg i säng. Imorrn jobbar gubben igen, och min form börjar försämras. Jävla förkylningar som tar så hårt på mig!

Fre 14 sep-18

Veckans sista skoldag för Leon. Jag, Patric, Brodde och Tove åt lunch ute idag. Efter det var det dags för jobb för mig. Kotten var in idag, goungen!

Tre trötta barn och en trött make hämtade trötta mig när jag slutade vid 20.15. Bara hem och natta.

Patric jobbar imorrn. Jag och svärmor ska ta med barnen på en överraskning!

Tors 13 sep-18

Skola för Leon, stängt dagis för Brodde. Han har ändå blivit tussig igen. Vi har städat och tvättat, evighetsmaskinen. Var och handlade, och snubblade över en frukttork! Vi har länge tänkt att vi skulle skaffa en, så nu gjorde vi det. Har torkat äpplen, bananer och ananas idag. Barnen älskade det! Skaffade även fler burkar till all äppelmos jag kommer koka.

Leon och Brodde lekte ute en stund på eftermiddagen medans vi städade inne. I övrigt var det business as usual här hemma. Barnen somnade i tid. Har lagat mat till min matlåda, eftersom jag jobbar imorrn. Är väl på väg i säng snart. Börjar misstänka att Broddes alla hostningar i mitt ansikte idag har satt spår, känner mig inte helt hundra. Nåväl, det visar sig väl vad det blir av det.

Ons 12 sep-18

Imorse var jag helt förstörd. Usch vad usel kvalitet det är på den sömn jag väl får!

Tove sov inte alls idag, slumrade som hastigast vid bröstet bara på tidiga förmiddagen. Hon har varit väldigt tuttig idag, och övrig tid har hon klättrar överallt.

Patric for på jobbmöte efter lunch. Jag och Tove hämtade 20 kg äpplen från ett träd här i närheten. Sedan hämtade vi Leon på skolan och Brodde på dagis. Väl hemma satte jag mig och skalade äpplen, Tove satt i mitt knä och ammade. Leon spelade TV-spel och Brodde pysslade med sitt vid bordet där vi satt. Vi sprang över till grannen med ett kilo äpplen. Hon var sjuk. "Då kan du äta en massa äpplen nu, så blir du frisk!" sa Leon. Jag hann koka en omgång äppelmos innan vi hämtade Patric.

Hemgjord köttbullar, hemgjord äppelmos och potatis blev det till middag. Barnen älskade äppelmoset, så nu ikväll kokade jag en omgång till och frös in. Gjort torkade äppelskivor också de kan ha som energiboost på dagarna, ska göra mycket mer. Äppelkräm ska jag få till också, och paj såklart.

Dags att sova. Måste vila mina stackars äppelskalarhänder! Det var fan det jobbigaste, att skala dem!

Tis 11 sep-18

På tok för lite sömn, jämt. Städat, fixat stövlar åt Brodde vars fötter växer i raketfart, lekt med barnen. Patric och grabbarna var och handlade på eftermiddagen, Tove slumrade vid bröstet. Hon är tuttgalen just nu, skulle amma 24/7 om hon fick.

Dagen till ära har jag förkovrat mig i dokumentärer och artiklar om den här dagen för 17 år sedan. Kommer vi någonsin få veta hur det gick till? Vem som bar ansvaret? Jag vet ju i alla fall hur det inte gick till, och känner mig rätt stabil i tankarna om vems ansvaret är.

Mån 10 sep-18

Vardag. Patric och Leon promenerade till skola och jobb tillsammans imorse. Skönt att Patric jobbar alldeles intill skolan! Jag, Brodde och Tove gick till öppna förskolan. Brodde på ryggen och Tove i vagnen. Efter 2,5 timme gick vi hem. Tove somnade i vagnen och sov ända tills vi skulle hämta Leon på skolan. Vi åt mellis och gjorde Leons läxa tillsammans.

Jag och barnen hämtade Patric på jobbet för vi behövde stödhandla samtidigt. Middag, lek och nedvarvning. När barnen sov satte jag mig med datorn, idag påbörjade jag mina studier igen. Ska läsa in några kurser som komplement till min tidigare utbildning, vilket ger mig två yrkesdiplom.

På tok för trött för nåt mer nu, måtte Tove sova bra i natt!

Sön 9 sep-18

Efter fruksten satte jag Tove i sjalen på ryggen, Leon och Brodde hoppade upp på sina cyklar och så gick vi till vallokalen. Barnen tyckte det var skittråkigt, men nu har de varit med och röstat och fått veta lite om hur det funkar. Efteråt var det dags att fara till jobbet för min del.

Glada barn hämtade mig efter klockan 17. Tove ville tutta direkt när vi kom hem. Vi åt middag, sedan gick Patric och spelade fotbollsmatch. Jag nattade barnen, alla tre somnade i vår säng.

Vi har givetvis valvakat ikväll. Tove vaknade vid halv tolv och hon är på väg att somna om nu, hoppas jag. Magen hennes är lite bråkig. Vi ska amma massor nu när jag är ledig några dagar, så hoppas jag vi får ordning på magen hennes.

Lör 8 sep-18

Imorse var det jag som sa "Gå" när Patric försökte väcka mig. Haft så låg energi hela dagen, och humöret har inte varit på topp. Jobbade större delen av dagen, och det gick ändå rätt bra. Lugn dag. När familjen hämtade mig var Tove hes, förkylningen har tagit om igen. Leon och Brodde är pigga i alla fall. Hem och natta ungarna.
 
Ikväll är jag heligt förbannad på alla vänsterblivna PK-puckon som finns överallt. Jag kräks på dem. De som kallar en för "provocerande" bara för att jag har en annan syn än dem på hurvida barn kan leka ute utan att man är som en hök på dem 24/7. Jävla idioter, fördelen med umgänge över internet är ju blockeringsfunktionen. Så himla enkelt att bara omge sig av de människor man gillar och har en utbyte av att samtala med, istället för lättkränkta energitjuvar.
 
Jobb imorrn igen, men först ska jag fylla på mitt inre urkraftskonto med lite Judas Priest, och kanske nåt tyngre om en stund.

Fre 7 sep-18

Imorse tog jag mig upp hyffsat i tid, trots att Tove höll låda mellan 23-02.30. Hon vägrade somna om, fattar inte vad som händer med henne just nu. Men men. Hur som helst, väckte Leon som var svårare att väcka än vad jag är. Väckte sedan Brodde, och möttes med ett sömndrucket "Gå...". I alla fall, vi tog oss upp och iväg, en glad Leon studsade in på skolan. Vi andra for hem, och tog med oss Patric på vägen.
 
Jag, Tove och Brodde körde ett par tvättmaskiner och hängde på tork, sedan satte jag Tove i vagnen och Brodde på ryggen i selen och gick till öppna förskolan. Bara för att mötas av en stängd dörr. Utflykt... Jaja, vi fick gå hem igen då. Fick oss en promenad på 2,5 kilometer. Eller ja, jag fick, med 15 kilo Brodde på ryggen och kanske 25 kilo Tove+vagn att putta framför mig i uppförsbacke. Svettigt, joråsåatt.
 
Fick sms om att Broddes innetofflor som vi beställde igår fanns att hämta, så han, jag och Tove for och hämtade dem i butiken. Strosade lite, småpratade lite och hade det sådär allmänt lugnt och mysigt. Sedan for vi direkt till skolan och hämtade Leon.
 
Väl hemma var grabbarna ute. De for och handlade med Patric på senare delen av eftermiddagen. Då passade Tove, som vägrat sova idag, på att ta en tupplur som hon veeerkligen behövde.
 
Hemmagjord pizza till middag, en dusch med Tove, varva ner med pojkarna, läggdags. Och när barnen somnat dukade vi upp en ostbricka, för det var vi vuxna värda.
 
Nu är det hög tid att sova, för nu väntar en jobbhelg för mig.

Tors 6 sep-18

Jag är usel på att kliva upp... Måste bero på långvarig sömnbrist. Men barnen hann till skola och dagis i tid i alla fall.

Städat idag, Tove sov en kort stund och Patric sov. Svärmor kom hit och ville följa med när jag hämtade pojkarna, hon ville se skolan och Broddes nya dagis. Sedan var hon kvar här en stund och lekte med barnen.

Tove somnade tidigt. Pojkarna somnade lätt. Patric är på nattjobb igen. Jag har förkovrat mig i lite politik, men gör nu kväll. Imorrn SKA jag upp i tid. Har ställt dubbla larm och bett Patric ringa mig...

Ons 5 sep-18

Vi kan ha sovit lite för länge imorse... En halvtimme hade vi på oss. Men, jag lyckades få i tre barn frukost, klä på dem, på med ytterkläder och ut genom dörrn inom 30 minuter. Heja! Med Tove i vagnen, Brodde på ryggen i selen och Leon i handen traskade vi den 1,5 kilometern till skolan. När vi lämnat Leon så slutade Patric jobbet, så han plockade upp oss, vi lämnade Brodde på dagis och hem. Patric la sig, Tove somnade hon med.

Jag och Tove hämtade grabbarna och for direkt till min farmor och var där ett par timmar. Pojkarna lekte, Tove upptäckte, vi fikade och myste med gammelfarmor.

När Patric vaknat var det dags för nästa ärende. Han tog Leon och Tove och handlade. Jag och Brodde skulle köpa inneskor till honom. Men tydligen är det "inte säsong" för det nu (måste vara folk utan förskole-/skolbarn som bestämmer det) så det fanns inte framplockat i butik. Så vi beställde istället. Passade på att prova vinterskor och Brodde fick testa ett jaktställ för barn. "Åh, mamma, jag vill verkligen ha det här!" utbrast han när han såg sig i spegeln.

Patric for på jobb, jag hade ett stök med att natta tre ungar. Men de somnade till slut. Hann bara se nyheterna, och nu må jag sova. Tempot.

Tis 4 sep-18

Efter en rätt sömnlös natt släpade jag mig upp vid 5, svepte ett par koppar kaffe, packade frukosten i väskan och gick till bussen. Patric behövde bilen idag. Jobbade sedan fram till 16, sedan hämtade familjen mig.

Tove powernapade vid tutten direkt, vi åt middag, duschade och varvade ner. Patric for på nattjobb och jag nattade kidsen.

Istället för att göra en massa måsten ikväll tog jag mig tid att se "A swedish elephant" på Youtube. En dokumentär i min smak. Saklig, nyanserad, konkret och inte inlindat.

Nu må jag förbereda inför morgondagens lämning på skola och dagis, som jag ska göra till fots. Blir väl i runda slängar 3 kilometer totalt, varav hälften med alla tre. Planerar att köra Tove i vagnen, ha Brodde på ryggen och jag är övertygad om att Leon orkar promenera den dryga kilometern till skolan. Håll tummarna.

Mån 3 sep-18

Telefonen väckte mig. Jobbet. "Kan du komma tidigare? XXX är sjuk". Visst. Upp, gjorde mig klar. Telefonen ringde. "Kan du jobba till stängning? XXY är sjuk". Visst. Så vi skulle vara tre idag. Jag var själv. Men det gick bra ändå. Chefade avdelningen såklart.

Tre trötta barn i bilen när de hämtade mig vid 20.15. Tove var jättearg och trött. Bara hem och lägga henne. Brodde somnade snabbt han med, Leon var seg som vanligt.

Imorrn skulle jag jobba 11-17, men på grund av sjukdom gör jag 7-16 istället. Bums i säng med andra ord!

Sön 2 sep-18

Sådärja, Leon var sjuk idag han med. Och Patric på jobb. Så, en sjuk mamma med tre sjuka barn. Som upplagt för succé. Men så illa blev det inte. Visst, dagen hade sina vägbulor, men det gick ändå okej. Vi lekte ute en stund på eftermiddagen. Vi såg en groda som hoppade i gräset. Leon och Brodde älskade den, Brodde ville behålla den i en burk. När han inte fick det, och efter en lång utläggning av mig om grodor och vilda djur, skulle han önska sig en av tomten.

Tove har suttit fast i tutten hela dagen igen. Jag lär ha en rolig mjölkproduktion imorrn när jag ska jobba 8 timmar...

"Mamma, du är meningslös" sa Leon till mig idag, bara sådär från ingenstans. Jag älskar när barnen använder ord de inte vet vad de betyder... not.

Förkylningen trodde jag höll på att släppa greppet om mig, men nyss slog näsblodet till. Nåväl, ska väl dras med förkylningar om vartannat det närmsta halvåret nu. Livet med barn på förskola och numera skola.

Lör 1 sep-18

Dyngsjuk och förstörd klev jag upp alldeles för tidigt. Fyra grader och dimma ute, första riktiga höstdagen till ära. Patric drog på jobb före åtta.

Jag och ungarna var på Leons fotbollsskola. Brodde lattjade bredvid, Tove åt grus. Jag fick växla mellan att kolla på Leon, leka med Brodde och tömma Toves händer på stenar...

Hem, lägga Tove, mata alla. När hon sov bakade jag. Leon spelade TV-spel, nåt fotbollsspel.

Leon: Mamma, vad gör du?

Jag (lagomt nöjd över mig själv): Jag bakar det där brödet ni tyckte var så gott, jag tänkte vi kunde äta det till mellis!

Leon: JAAAAAAAAA!!!!

Jag: *börjar malla mig ordentligt*

Leon: ... Barcelonas motståndarlag fick en utvisad!

Jag: ........


När vi ätit mellis och Tove vaknat gick vi ut en timme. Tre barn med tre olika viljor och alla viljor kräver att mamma är med. Ja, det gick väl sådär, men luft och solljus fick vi.


Städade lite, sedan kom Patric hem. Vi åt middag, varvade ner och la barnen. Sedan städade vi mer. Jag blir så stressad av allt stök, och att stöka till är något majoriteten av familjen Sandin är bra på. Men imorrn vaknar vi till ett städat hem, bara hoppas det kan lindra kaoset lite. Jag är sjuk, Tove är sjuk, Brodde är sjuk och vid läggning började Leon känna sig seg. Blir kul imorrn, och Patric jobbar igen...

RSS 2.0