Lör 30 jun-18

Patric jobbade 8-17.30 idag. Vad händer? Jag vaknar dyyyngförkyld, och med den värsta nackspärr jag varit med om! Seriöst, jag tycker sällan synd om mig själv, men idag har jag tyckt synd om mig själv. Kunde inte röra nacken alls, och inte heller den vänstra sidan av överkroppen. Jag tjöt av smärta, och Patric knallade iväg till jobbet. Kvar stod jag, immobil och med tre vilda ungar.

Dagen, ja den var tung för oss alla. Så mycket konflikter. Det rände ungar här fast jag sagt ifrån, otrevliga ungar som ville länsa vår frys. När jag sa nej svarade en spydigt "Nähä, då går jag hem!" och jag tänkte bara att visst, för all del, gör det du. Snorunge. Leon och Brodde har lekt mycket ute, Tove har inte sovit på dagen. Vi gick till en lekpark, pojkarna lekte men Tove ville inte sova fast hon har astrött.

Svärmor tittade förbi, hon var på promenad och behövde en paus och vatten. Och kaffe fick hon med förstås.

Vi var en sväng på affärn, och där skötte de sig fint. Tove i kundvagnen, Brodde som var "trött i benen" i selen på min rygg och Leon bredvid.

Efter 17 gjorde vi oss iordning och promenerade iväg mot Patrics jobb. Pojkarna på cyklarna, Tove i vagnen. På vägen hem ville Brodde åka sele och Leon gå, så Patric fick bära cyklarna. Nackspärren har lättat en del, ännu mer så efter en varm dusch ikväll. Oroar mig för att vakna med den imorrn igen, för då jobbar Patric igen...

Fre 29 jun-18

Långdag på jobbet. Patric och barnen hade en jättebra dag tillsammans. De hämtade mig när jag slutade vid 19. Hann bara pussa och krama barnen innan vi nattade dem. Men i helgen ska Patric jobba, och jag får rå om ungarna. Undrar vad vi ska hitta på?

Nä, må somna nyss, för en tidig morgon och lång dag väntar.

Tors 28 jun-18

Sov fan knappt alls i natt. Lilla Tove, ja hon höll mig vaken. Från halv två typ, sedan fick jag aldrig somna om. Ja, det blev en tung dag. I alla fall en förmiddag med jobb, hem och käka lunch, in till stan på möte, hem och landa lite. Sedan var det lågt tempo tills barnen somnade. Förberett matlåda till imorrn då jag ska jobba heldag, gjort några webkurser kopplat till jobbet, och nu blir det blocksova som en demon. Fy fanken så trött jag är!

Ons 27 jun-18

Igår blev Tove 11 månader. Hon har fått två nya tänder den senaste veckan, och har nu åtta. Och idag tog hon några stapplande första steg. Typ 1-2 följt av "falla framåt till mammas/pappas armar men ändå röra på fötterna". Min bäbis!

Vi var på stan en sväng, pojkarna behövde kläder och Tove nån pyjamas och mössa. En glass tog vi oss också i solen.

Patric var ute med barnen på förmiddagen så jag fick vila. Inte känt mig helt hundra, fattas väl bara att jag ska åka på nån monsterförkylning. Tove är ju tussig än, så.

Barnen somnade sent, jag må sova nu. Jobbar morgon och förmiddag imorrn.

Tis 26 jun-18

Kort arbetspass på förmiddagen följt av en jäkligt körig eftermiddag hemma. Jag har varit i uselt skick idag, vilket inte gjort saken bättre, och barnen har haft sina tjursidor framme. Men men, vi hade våra fina stunder med.

Gaah, på tok för grötig i skallen nu, vill bara sooova!

Mån 25 jun-18

Men idag fick jag en ledig dag! Tog mig en välbehövlig sovmorgon, var helt död imorse. Toves förkylning verkar ha gnuggats av på mig.

Tråkväder hela dagen, men det hindrar inte Leon och Brodde från att leka ute. Patric tog Tove på en vagnpromenad, så hon sov ute en timme. Här inne städade vi järnet, grabbarna hjälpte till. Rent och fint, som jag längtat. Imorrn är det väl kaos igen dock.

Tove var orolig ikväll. Ledsen och sjuk. "Ba, ba!" sa hon och pekade på sjalen. Upp i sjalen, somnade snabbt. Men fler uppvak blev det, hon somnade nyss om efter att vi krupit ihop tätt intill varandra i sängen. Anar en utvecklingsfas där extra närhet är viktigt för henne.

Dags att sova, jobb imorrn!

Sön 24 jun-18

Vaknade till en ledig dag. En timme senare blev jag inkallad på jobb. Kortpass på 4 timmar, men fick köra 4,5 istället.

Här hemma har Tove åkt på en förkylning med ögoninflammation. Leon och Brodde har klarat sig än i alla fall. Jag däremot känner av lite...

Aptrött nu, Tove är orolig. Kan bli en tung natt.

Lör 23 jun-18

+10 grader, hård blåst och regn. Patric tog Tove för en tupplur i vagnen på förmiddagen, jag tog med Leon och Brodde och fiskade. De hade inte tålamod att gräva efter mask, så de metade med tomma krokar. Men efter att vi varit hem och käkat lunch så drig vi och köpte mask, och for till en annan sjö. Tove var trött igen och somnade i vagnen med Patric. Jag och grabbarna satt i regnet på en brygga och metade. Ingen fisk fick vi, men de visade upp ett stort tålamod båda två, och klagade inte en gång på det tråkiga vädret.

Väl hemma hann vi bara äta middag innan Tove ville sova. Hon är nog på gång att bli sjuk. Leon och Brodde höll igång till halv elva ikväll! Men de lekte ihop så fint och lugnt, så det gjorde ju absolut ingenting. Tove sover oroligt och har vaknat flera gånger. Nu är hon parkerad vid bröstet efter en stund i sjalen. Får se hur natten blir.
(null)Fre 22 jun-18

Midsommarafton. Regn, blåst och kallt i vanlig ordning. Jag jobbade några timmar, gick skitbra idag. Mycket nöjd! Familjen hämtade upp mig när jag slutat och så for vi hem.

Eftermiddagen blev rätt lugn. Lite lek och pyssla på. Efter middagen tog jag en dusch med Tove, sedan somnade hon tidigt. Brodde och Leon var uppe ett tag och hjälpte Patric med tvättstugan.

När alla barn sov öppnade salong Sandin. Jag klippte Patric och mig själv, Patric fick jämna till lite baktill dit jag når och ser så klent. Och nu har Tove precis somnat om, vilket betyder att det äntligen är läggdags för mig!

Tors 21 jun-18

Jobb, hämtade familjen vid Lillsjön när jag slutat. Tove sov i vagnen, Leon och Brodde lekte. Vi stödhandlade lite och köpte fiskespön åt barnen. De lovade mig att inte slita upp dem direkt när vi kom hem, jag sa att det finns krokar de kan göra illa sig på. Så fort vi kom hem tog det inte länge innan jag fick plocka ut en krok ur Broddes finger... De lärde sig något då i alla fall.

Barnen somnade sent, jag har fixat iordning min nya telefon som kom idag. Varannat år är det telefonbyte, lika gruvensamt varje gång. Men det gick smidigt, jag har ju inte så mycket i min telefon.

Dags för sängen. Skulle ha långhelg, men fick hoppa in och jobba imorrn på grund av sjukdom, så jag ska avdelningen själv. Blir spännande!

Ons 20 jun-18

Upp, frukost, kaffe, amma Tove, pussa henne och Patric hej då, pojkarna sov än, mot jobbet. Brände av en arbetsdag, hem, pussa och krama pojkarna som mötte mig på parkeringen, pussa Tove och Patric, amma Tove, laga middag, duscha med Tove, få iordning alla barn för kvällen, natta Tove, berätta saga för pojkarna, Brodde somnade med mig, Leon ville bli nattad av pappa, meckla med Försäkringskassan och föräldradagar, preliminärberäkna inkomst för kommande månader. Pjuh, och ja, då är det väl bara raka spåret till sängen. Fan, jag hinner ju ingenting. Städat upp lite, kört lite tvätt, och ja, nu är det dags att sova för ännu en arbetsdag väntar.

Tis 19 jun-18

Imorse blev det bråttom till jobbet, så pass att jag glömde ta mina smärtstillande. Och fanken vad det har känts idag, och gör än! Patric och barnen kom in en sväng och hämtade bilen, en energiboost att få pussa och krama dem.

Väl hemma hann vi inte mycket. Äta middag, duscha, varva ner och sova för barnen. Och nu är jag på väg i säng, det här nya tempot på dagarna tar nog ett tag för mig att komma in i, men det ska nog gå fort.

Mån 18 jun-18

Tove var upp vid 4-tiden, sedan kunde jag inte somna om. Klev upp, åt frukost och drack kaffe. Strax efter halv sju, när alla fortfarande sov, for jag iväg till min första arbetsdag på länge. Slut på att vara hemma på heltid för min del, en stor omställning. Patric och barnen hade det gått bra för här hemma, de tog bussen till svärmor efter lunch, så jag hämtade dem där på vägen hem.

Fick rå om ungarna ett tag, sedan var det middag. Tove och jag tog en dusch ihop, provade sjala henne efter för att liksom reconnect, men inte ens efter en dag ifrån mig ville hon sjalas. Hon slet ansiktet av mig istället. När hon var dyngtrött däremot, då somnade hon i sjalen. Leon och Brodde somnade med Patric, Brodde fort som vanligt och Leon var seg som oftast.

Bums i säng nu efter att ha synkat scheman med Patric, imorrn är en ny arbetsdag.

Sön 17 jun-18

Grått och regn. Jämtländsk sommar. Hela förmiddagen gick åt att försöka lägga trötta Tove. Jag misslyckades.

Efter lunch tog jag med Brodde på sjalträff. Patric tog en promenad med Tove och Leon. Brodde ääälskar att gå på sjalträff, det var så kul att ha med honom. Han bestämde vad vi skulle prova, och jag hade aldrig fått prova så många olika sjalar och selar om jag tagit med sjalvägraren Tove. Hon var nöjd hemma, där Patric klädde ut henne till Iron Man... Jag och Brodde var borta i drygt två timmar, det var en mysig stund vi hade ihop med trevligt folk och mycket fina sjalar.

Tove somnade till vid bröstet en stund, men vaknade fort till. Middag, nedvarvning, kvällsgröt och läggdags. När barnen somnat drog Patric på Korpen. Nu ska jag lägga mig, har en tidig morgon framför mig.

Lör 16 jun-18

Glada grabbar väckte momma som sov på soffan. Sedan drog husets pojkar på fotbollsskolan. Jag, Tove och mamma käkade frukost, drack kaffe och lunkade på. När grabbarna kom hem så drog jag och mamma till stan, Patric fick rodda barnen. I nästan tre timmar var vi borta, rekordlänge ifrån Tove för min del. Vi strosade, provade kläder, hittade absolut ingenting vi ville ha, käkade lunch och strosade lite till. Det var en härlig stund ihop med mor min innan hon skjutsade hem mig.
 
Här hemma möttes jag av Leon vid TV-spelet, Tove hoppandes i sin säng, Patric liggandes på vår säng och Brodde for runt och letade efter en skopa till sin grävmaskin. Lilljäntan hade inte sovit, och sov inte förrän nu ikväll. Vi började med middagen, då kom mamma hit, hon hade haft så tråkigt på hotellet efter bara nån timme. Barnen fick rå om henne lite till innan hon for vidare på sin turné.
 
Vi hade en seg kväll med tre barn som hade svårt att somna. Väldigt sent blev det. Har hunnit ta en dusch nu och suttit med min anteckningsblock och kluddat ner sida efter sida med förberedelser inför veckan. Känt mig oerhört viktig och vuxen, en känsla jag sällan känner men som jag gillar. Men nu, ja nu är det hög tid att somna, så Tove kan vakna och hålla mig vaken i natt igen.

Fre 15 jun-18

Mamma Krokodil var det som vaknade imorse. Men frukost och kaffe löste den situationen. Patric och grabbarna har mest varit ute och ränt idag. Jag försökte få Tove att somna i vagnen, hon vägrade.

Min mamma kom hit idag och ska sova en natt på vår sönderhoppade soffa. Barnen blev glada åt att ha momma här.

När knattarna sov såg vi vuxna en film, Ace Ventura - When nature calls. En av min favoritfilmer, han är ju så kul Jim Carrey!

Tidig kväll, god natt!

Tors 14 jun-18

Snålblåst, grått och regn i luften. Jämtländsk sommar. Tove, ja den lilla jäntan är duktig på att hålla mig vaken på småtimmarna. Så som vanligt kände jag mig som en grötskalle idag. Tove fick tupplura med Patric idag, han tog en promenad med henne i vagnen, och hon sov ute i 1,5 timme ungefär.
 
Idag var en stor dag. Leon slutade dagis! Vi gick dit med picknickväskan och slog oss ner på gården. Leon och de andra barnen som slutade sjöng en massa sånger, sedan åkte de traditionsenligt ut från dagis på rutschkanan kantad av björkris och ballonger. Inne hade de en utställning som hela dagis jobbat med, de hade gjort en sagoskog. Barnen hade gjort dockor av varelser som finns i skogen. Brodde hade gjort en katt, Leon hade gjort en enarmad zombievaktmästare. Fågelkvitter spelades, och det var jättemysigt att gå där med barnen och höra dem berätta.
 
När vi kom hem bröt Leon ihop i sorg. Det blev väldigt påtagligt för honom att nu var det slut med dagis för hans del, och att han har nya äventyr framför sig. Patric tog med Brodde på ärenden, så var jag hemma med Leon och Tove. Jag och Leon pratade massor, han grät och jag tröstade, han berättade så ingående hur han kände och jag lyssnade och stöttade. Min stora lilla hjärta, så mycket känslor som ryms i honom. Jag är så glad att han vågar släppa ut dem och prata om dem.
 
Patric, Leon och Brodde var iväg på fotboll efter middagen. Tove åt kvällsgröt och vi byggde med lite klossar. När grabbarna kom hem var de trötta, det var en intensiv dag för dem. Jag och Patric såg klart filmen på Viaplay, och nu är det dags att sova. Regnet har smattrat hela kvällen, hoppas det är uppehåll i natt för jag en av dem som absolut inte tycker det är rogivande utan jag ligger klarvaken och retar ihjäl mig på ljudet. Knäpptyst måste jag ha det, sånär som på Patrics snarkningar som jag efter många år lärt mig stänga ute.

Ons 13 jun-18

Jag och Tove var på öppna förskolan idag. 0-2 år, lite för aktivt för vår smak. Vi fick promenadsällskap hem, sedan var det tupplur för lillan.

Patric fixade mellis, jag och Tove hämtade Leon och Brodde. Glada grabbar cyklade ner för backen hem. In i bilen och iväg. Jag hade ett möte i stan, familjen tog med svärmor och köpte glass. Jag hann strosa en liten stund på stan innan de hämtade upp mig och vi for hem. Vi hämtade ett paket på hemvägen. "Det är mjukt! Är det en sjal? Jag vill åka den!" sa Brodde. Visst var det en sjal! Han skulle absolut sitta i den och att vi skulle på promenad, så det gjorde vi. En jätteullig och supermysig sjal, helnöjd med den!

Middag, lek, nedvarvning. Patric och jag försökte se en film på Viaplay men datorn gav upp. Lika bra att lägga sig!

Tis 12 jun-18

Pojkarna var peppade på dagis. Jag och Tove hade en småstökig förmiddag. Patric slet i hemmet. Innan dagishämtning hann Tove få luggen toppad. Den hänge ner till näsan, och hon är inte så pepp på att sätta upp den. Så den fick klippas!

Leon och Brodde hade haft en bra dag på dagis, som vanligt. Vi lekte ute hela eftermiddagen. Strömmen gick en stund på sena eftermiddagen, men vår middag hade precis blivit klar. Leon blev ju sur för att han inte kunde spela TV-spel. Jag och Brodde gick till sandlådan och grävde.

Efter att vi nattat barnen spelade jag och Patric TV-spel ihop. NHL12. Jag vann den sista matchen i alla fall. De 3-4 matcherna innan behöver vi inte prata om. Min kontrolldosa var dålig, eller nåt.

Mån 11 jun-18

Släppte av Patric och pojkarna på stan. De skulle möta svärmor och prova ut kläder inför svägerskans bröllop i sommar. Jag och Tove for och hälsade på en ny bekantskap under tiden.

Tove somnade när vi kom hem och sov i över 2,5 timme. Grabbarna var och handlade, sedan lekte Leon och Brodde ute.

Ikväll när barnen skulle lägga sig ramlade Brodde ner från Leons loftsäng. Slog huvudet förstås. Men det gick bra med honom, ledsen förstås. Leon blev skärrad, så när Patric la Brodde satte jag mig med Leon och pratade. Han förklarade så avancerat hur han kände, att han var orolig för Brodde, hur rädd han blev och han gick väldigt djupt när han förklarade sina känslor. Vår kloka, fina pojke. Jag lyssnade noga, tröstade och vi pratade länge. Han hade skrivit en lapp där det stod att det kändes dåligt och att han tyckte synd om Brodde. "När jag känner mig orolig gillar jag att skriva eller rita vad jag känner" sa han. För mig som förälder känns det skönt att han ohämmat pratar om sina känslor, och att han hittat ett sätt att uttrycka dem på som känns bra för honom och som vi kan prata om det utifrån.

Tove ammar nu, och sedan är det sängen. Känner mig konstig i kroppen, ont och stel. Pallar inte med nå sjukdomar nu, så hoppas det bara är de kalla vindarna som bråkar med mig.

Sön 10 jun-18

Patric jobbade 8-16 idag. Jag sov knappt i natt. Bra förutsättningar... Lyckades hitta någon som ville förbarma sig över oss, Sandra hemma i byn. Så vi kastade oss i bilen och for dit. Finväder, ungarna fick leka. Sandlådan, gungorna, studsmattan. Jag fick surra och dricka kaffe, lyxlivet. Barnen lekte sedan kurragömma i den lilla skogsdungen. Jag ammade Tove. Plötsligt hörde jag Brodde skrika och ropa på hjälp. De andra barnen hörde jag från ett annat håll. Han var inte långt bort, 25-30 meter kanske, men i hans ögon var han vilse. Med Tove ammandes i sjalen gick jag dit. Han stod i gräs till över midjan, och brännässlor. Han hade inte bränt sig, men såg dem, och ville inte röra sig en meter. Jag kunde inte gå runt, han vägrade det, direkt skulle jag komma. Så barbent och barfota tjavade jag igenom. Och det var brännässlor till förbannelse! Mina fötter och ben brann. Till slut var jag framme hos honom, kastade upp honom på min rygg och gick samma väg tillbaka genom alla nässlor, med Tove fortfarande ammandes i sjalen.

Leon och Brodde hade haft jättekul, och blev besvikna när vi var tvungen att fara hem för att Tove inte kunde komma till ro och somna. Hon slocknade efter några minuter i bilen. Väl hemma lekte vi ute och städade inne, sedan tog vi en promenad till Patrics jobb och mötte honom. Pojkarna cyklade, Tove växlade mellan vagn och sele.

Patric skulle spela fotboll mitt i barnens läggtid. Jag fick det lite stökigt. Leon som inte ville lägga sig, Tove som verkligen ville lägga sig, och Brodde som behövde extra närhet och bearbeta det han upplevde som att han gick vilse. Till slut ville Leon se barnprogram, Tove somnade vid bröstet och Brodde hade lagt sig bredvid och somnade han med.

Och nu, ja nu är Tove nykissad och håller på att amma. Sedan blir det god natt!

Lör 9 jun-18

Patric och grabbarna stack på fotbollsskola. Tove sov vid bröstet. Efter lunchen for vi på utflykt till en kyrkoruin och lekte riddare och fikade. Supermysigt verkligen! Sedan hem så Tove fick sova. Pojkarna lekte ute som vanligt, de är typ bara inne och äter på dagarna.

Efter en flöjig sen eftermiddag och kväll somnade barnen till slut. Jag och Patric la in rycket och städade här hemma, för imorrn är jag ensam med kidsen hela dagen och då pallar jag inte med ett stökigt hem samtidigt!

Fre 8 jun-18

Ja idag var jag sådär trött igen. Lilla Tove, nattuggla. Det var en hyffsat vanlig dag, utflykter, lek, tupplurar och sånt. Leon och Brodde har mest varit utomhus med Patric. Tove kryper nu, på sitt eget vis, med ena benet vikt under sig som ett stödben typ. Ser himla sött ut! Och snabbt kryper hon!

Fick en sjal från Tyskland också, som jag pysslat lite med. Strukit och mjukat upp.

Ja, annars vet jag inte vad med jag kan nämna. Försöker få till lite nya rutiner här hemma så smått, och det kan hända att kommande vecka blir lite tuffare, men jag hoppas det ska gå bra. Barnen beställde grillat till middag, så Patric satte fjutt på grillen och brassade på några saftiga fläskkotletter. Satt fint det!

Idag var det studenten här i stan. Tänk att det nu är 10 år sedan jag tog studenten. Herreminje vad tiden går!


Tors 7 jun-18

Vaknade av att Brodde stökade runt bredvid mig, sekunder efter petade Tove mig i ögonen. När jag gett upp på att få dem att somna om tassade Leon in. God morgon!

Vi hade en mysig morgon ihop. Vi åt frukost, valde kläder, började förbereda för dagis tidigt men lät det ta sin tid. Stressa är det värsta jag vet, barnen med förstås. Patric kom hem strax efter åtta, trött som ett åbäke. Nu vet han hur jag har det nästan varje natt.

Pojkarna traskade till dagis med Patric, sedan kom han hem och störtade i säng. Tove somnade också, de sov ett par timmar nästan. Och jag, jag gjorde iiingenting! Så skönt! När Tove vaknade lekte vi länge, läste bok och hade sångstund, sedan var det dags för dagishämtning. Två glada pojkar fick vi med oss hem.

Patric, Leon och Brodde for på bibblan, jag la Tove. Vi hade en lugn eftermiddag och kväll. Nattade Tove med sång och sjal. Höll på att dö sötdöden när jag sjöng Imse Vimse och Blinka lilla stjärna, och hon gjorde alla rörelser till! Det har hon aldrig gjort förr, nån enstaka bara. Men nu, hon hade stenkoll! Och när Imse Vimse klättrar upp igen klappade hon händerna, gounge!

Gör tidig kväll, behöver få lite extra sömn.

Ons 6 jun-18

Vi har haft en behaglig dag i lugnt tempo idag. Leon och Brodde lekte ute på förmiddagen. Sedan for vi till svärmor och lagade lunch och bakade fika. Barnens farbror kom dit en sväng han med. När Tove blev trött åkte vi hem, och väl hemma somnade hon direkt.

Leon, Brodde och Patric var och spelade fotboll efter middagen. Jag och Tove byggde med klossar, läste bok och tränade på att gå. Hon ska gå hela tiden, snabb är hon också! Och hon har varit dagtorr i fyra eller fem dagar nu. Det är bara nattblöjan som är lite blöt när hon vaknar och jag inte orkat kliva upp på dass med henne där på småtimmarna.

Patric jobbar natt. Han for vd halv åtta. Då hade Tove preciiis somnat, och jag nattade pojkarna, som somnade så enkelt och lugnt när vi lyssnade på saga och jag smekte dem över deras kinder och pannor. Och hittills har inget barn vaknat. Då är det lika bra att jag lägger mig. Sängen är tom nu, men den kommer ju fyllas på med barn inom några timmar. Standard, hehe.

Tis 5 jun-18


Jag och Tove var på öppna förskolan på förmiddagen, hon sov som en stock efter det. Pissväder har vi haft också, frusen så in i märgen nu! Patric och pojkarna var på utflykt på eftermiddagen när Tove sov.

Ikväll ruttnade jag totalt när jag anmälde intresse på en lägenhet. I 10 år, 10 jävla år, har jag stått i bostadskö, och är ändå inte bland de första på nåt. Sinnessjukt är vad det är. Vad fan sitter det i?! TIO ÅR!!!

Mån 4 jun-18

Det blev morgon innan jag fick sova. När jag nästan somnat började hantverkare såga på fasaden utanför fönstret. Kaffe!

Jag var på ett möte, Patric och ungarna på affärn. Konstigt att vara utan Tove i 1,5 timme, men de hade haft det bra.

Hem, lägga Tove. Patric tog Leon och Brodde till frisören. De blev så stora direkt!

Lekte här hemma, duschade med Tove, Leon och Brodde fick bada. Middag, nedvarvning, nattning. Och nu somnar jag snart, måste sova!

Sön 3 jun-18

Imorse var jag vaken ensam. Tove hade somnat om efter morgonkissning och amning. 40 minuter senare skulle Patrics larm ringa. Jag satte på en panna kaffe och njöt av varmt kaffe i tystnad.

Patric drog på jobb. Jag och barnen lekte ute och inne, sååå mycket lek. Lugn lek tack och lov. Efter lunchen gjorde vi oss klara för att möta Patric när han slutade jobbet. Med Tove i vagnen, Brodde på ryggen och Leon på cykeln tog vi oss iväg. Gick väldigt smidigt! På vägen hem åkte Brodde på Patric, och Tove på min mage.

Småstökig eftermiddag, men men. Vi kom till ro och sedan var det läggdags. Och Patric drog på fotboll. Jag har ägnat mig åt att reparera en sjal, och vaggat om barnen. Nu är lillan nykissad och ammar för natten. I natt vill jag sova som en stock, tack.

Lör 2 jun-18

Patric och pojkarna for på Leons fotbollsskola. Jag och Tove ringde gudmor Karro, som befann sig på ett slott, på Facetime. Vi saknar henne!

Patric for på jobb. Mina hjältar kom, Kotten och hennes pojkvän. Hade aldrig klarat dagen utan dem! Leon och Brodde har varit så lugna och glada hela dagen och haft så kul med dem. De är bättre "föräldrar" till mina barn än vad jag är för sjutton. Vi gick och köpte glass, Brodde åkte sin sele på Kottens rygg och stormtrivdes. Pojkarn körde slut på tonåringarna ute. Lekte i parken, sandlådan, gungade, spelade fotboll. Tove fick sina tupplurar hon verkligen behövde. Jag fick fli upp hemma och laga mat. Som sagt, utan dem hade dagen blivit sjukt tung! Så tacksam över att de hjälpte mig idag.

Nattade barnen, det var stökigt. Brodde somnade fort förstås. De två andra dock... Hade precis lagt ner Tove när Patric kom hem.

Nu är det sängen. Imorrn flyger jag solo med kidsen till långt efter lunch, precis där när de börjar spåra ur...

Fre 1 maj-18

Tove var pigg och feberfri imorse. Hon sov hyffsat, så jag fick ett par extra timmars sömn. Leon och Brodde lekte ute från tidig morgon.

Jag har mest suttit och ammat, men var ute en stund och puttade på Brodde i gungan och spelade fotboll med Leon. Sedan for jag och Tove till min farmor och hälsade på. Kotten och hennes rara pojkvän var där också. Farmor bjöd på goda mackor och vi surrade allihopa. Tove fick mysa både med moster och med gammelfarmor. Jag tyckte hon började bli gnällig igen, Tove, och kändes varm. Så vi for hem, tog tempen och visst hade hon feber igen. 40,0 pep den på. Amma amma amma. Duschade ihop, amma mer. Temp, 40,2. Usch, lillan. Så hon fick en Alvedon efter att jag försökt hjälpa henne att somna i flera timmar. Det var för jobbigt för henne. Efter Alvedonen sjalade vi lite och ammade, då kunde hon somna.

Bums i säng, jag vet aldrig hur lite jag får sova...
RSS 2.0