Ons 31 jan-18

Jag, Tove och Brodde var till sjukhuset idag och träffade Broddes hudläkare. Läkaren tyckte benen såg väldigt mycket bättre ut, och blev så förvånad över att vi inte smörjt utan bara gjort om lite med maten. Vi fick en remiss till allergi för att kunna bena lite mer i hur maten spelar roll för Brodde, och kanske få ta fler prover för att se om han reagerar på något.

Efteråt promenerade vi till svärmor där Patric och Leon var. Vi fick bullar och kaffe, och for sedan hemöver.

Alla tre barn har vart hängiga. Tove har fått feber och den riviga skällhostan nu också. Hela dagen har gått till att pyssla om sjuklingarna.

Jag ser ut att ha en lång natt framför mig, då Tove vaknar en gång i halvtimmen ungefär och hostar och vill amma. Lilljäntan, tur hon har amningen i alla fall. Och sjalen.

Tis 30 jan-18

Mamma drake vaknade imorse. Hela dagen har varit emot mig. Fick ett ryck och slumpade bort lite barngrejer för piss och ingenting, men det var så ovärt för folk är hemska att ha och göra med.

Tove har varit supergnällig. Leon och Brodde med. Usch, inte vår bästa dag direkt. Men, jag fick en sjal! Förra veckan hade ett företag i England en Mystery Wrap Sale. Man visste inte vad man köpte, bara vilken storlek. Jag chansade. Och vilken vinstlott jag drog! Fick en sjal det bara finns två av, en i min storlek. Den var monokrom, lättskött och ursnygg! Och efter att Tove premiäråkt så ville både Leon och Brodde upp! Än en gång fick jag sjala alla tre på samma dag.

Tror Tove börjar bli sjuk. Jag med. Nu har hon just somnat om, så nu lägger jag mig med. Imorrn ska vi med Brodde till hudläkarn.

(null)


Mån 29 jan-18

Leon och Brodde fortfarande sjuka. Hemmet töms på grejer. Tove hänger med i sjalen på alla bestyr. Jag flidde upp i sovrummet när Tove sov. Leon la sig och småpratade med mig när jag städade. Plötsligt blev han tyst, han hade somnat. Brodde har hela dagen sagt att han är frisk. Eller sagt, kraxat.. Så ja, de blir hemm från dagis tisdag åtminstone.

Har en sovvarm Tove vid bröstet för en liten slurk innan vi får sova till förmiddagen.

Sön 28 jan-18

Nu har Leon åkt dit på sjukdomen också. Krupphosta och feber och ont överallt. Han vaknade så förtvivlad för en stund sedan med täppta luftvägar, så jag gjorde varmt honungsvatten med citron och ingefära, så tände vi ljus och småpratade om hur bacillerna i hans kropp krigar och att de snälla kommer vinna. Efter en stund kände han sig bättre, så han la sig. Och han avlöstes direkt av Tove som varit på pottan och ammar nu. Brodde har känt sig lite bättre idag i alla fall, fast han låter som en kråka.

Patric väckte mig med frukost på sängen imorse. Kaffe och nybakta scones. Min man!

Jag har röjt idag. Tömt kläder och köksskåp, samlat ihop som ska skänkas bort. Prylbantar, och det tar sin tid när man inte får jobba ostört vill jag lova.

Stickat vantar åt Tove ikväll. Tjocka, luddiga och varma rackare. Stickade på fri hand, så jag är rätt nöjd med mig själv faktiskt!

Nu ska Tove få byta tutte och tömma den sidan med, sedan är det bingen!

Lör 27 jan-18

Idag har vi varit på språng. Jag och Tove var på stan en sväng. Tove charmade kassörskorna i butikerna och folk vi mötte. Vi fick höra hur mysigt det såg ut, och vi träffade en som väntade sitt första barn och henne blev det att vi surrade länge med. Eller ja, Tove surrade inte så mycket. Bara kikade. Sedan mötte vi upp Patric och pojkarna som hade handlat, och gick till svärmor på fika.

Tove fick sin andra tand idag. Brodde är lite piggare, men hostar än. Leon och jag har kollat på Youtube för han ville veta hur man anglade gädda, så vi har sagt att vi ska göra det nån gång. Det är ju superkul!

Stickar på fri hand ikväll, försöker experimentera fram ett par vantar åt Tove. Har fel storlek på stickorna till garnet jag använder, inget mönster, och så försöker jag sticka så de går att valka så de blir täta och varma. Får se hur det går!

Fre 26 jan-18

Patric och Leon for på badhuset i förmiddags. Sedan åt de lunch på stan, Leon hade önskat kinamat. Jag var hemma med tussiga Brodde och Tove. Vi vilade, tvättade, fikade och såg film. Var återigen så glad över sjalarna, att sköta tvättstugan utan dem hade annars blivit väldigt mycket stökigare.

Brodde blev arg på mig. Trött och sjuk och fick inte som han ville. Hans röst i dialogen var arg och bestämd:

- Jag ska sälja alla sjalar!

- Men, vad ska jag bära er i då?

- En filt!

- Tror du att lillasyster vill åka i en filt?

- Jaa!

- Vill du åka i en filt?

- Näe, en sjal!

- Vilken sjal då?

- I Andy!

- Ok, så jag får behålla Andy?

- Jaa!

- Vad bra, för jag gillar Andy.

- JAG MED!!!

Efter en stunds surande sa han:

- Jag vill ha nya föräldrar!

- Jasså? Vilka vill du ha då, då?

- Äpplen, med munnar!

Joråsåatt... Äpplen är väl bättre än päron. He... he... he... Ok, inte ens Patric skrattade åt det.


Stickade mig ett par ankelsockar ikväll. Är så frusen på nätterna och morgnarna, så det blir sovsockar. Har krupit ner bredvid Tove nu, som vaknar när som helst. Älskar att ligga och lyssna på när hon andas, titta på henne och hålla handen. Lilljäntan, hon blev 6 månader idag. 6 månader! Vart tar tiden vägen?! Börjar kunna sitta själv längre och längre stunder, klappar händerna, har massor av ljud för sig. Väldigt rörlig, och väldigt tydlig. Hon vaknade tidigare ikväll, när jag höll på att plåstra om Patric. Först det vanliga "ropet" att hon är vaken. När jag sa "jag kommer alldeles strax" tog hon i mer. Och mer, och ännu mer för varje sekund jag dröjde. Jag fick rappa mig. Hämtade henne, mot pottan, och i samma sekund hon hamnade på pottan tystnade hon, slappnade av och pinkade. Akut pinknödig med andra ord. Nöjd igen, fick amma, somnade om.

Tors 25 jan-18

På tok för tidigt gick Patric hemifrån. Morgonen gick ändå väldigt smidigt. Fick på alla barnen kläder, upp i sjalen med Tove, Leon på snowracern och Brodde ville gå och hålla mig i handen. Vi traskade upp till dagis, Leon försvann in och skulle ha grupp. Så gick vi hem igen.

Det var väldigt lugnt här hemma. Vi skulle på affärn en sväng, upptäckte att Patric hade mitt bankkort. Fick fara på stan och möta honom där, fastnade bakom två lastbilar som tjorvat fast sig på en liten enkelriktad gata. Tove tappade humöret och Brodde hade febervärk. Efter 15-20 minuter lyckades lastbilarna ta sig iväg, och vi for och köpte sjukstugefika. Glass, saft och lättsam mat.

Hämtade Leon, och det gick lika smidigt som på morgonen. Han hade haft en jättebra dag! Hemma skulle han ha klättrat på väggarna. De hade gjort en teater, Petter och hans fyra getter. Den gjorde jag också på dagis när jag var liten!

Leon fick mellis och valde en film. Jag satte mig och ammade en trött Tove, och en trött Brodde la sig hos oss. De somnade båda två. Jag och Leon började med middagen och hade lite kvalitetstid bara han och jag. Sedan vaknade Tove, Brodde var upp en sväng och drack vatten men la sig igen.

Patric kom hem när middagen var klar. Vi hade en lugn kväll, och barnen somnade. En väldigt bra och behaglig dag med knappt en enda konflikt! Jag tror faktiskt inte att det ens blev en enda, kors i taket!

Precis pottat Tove, och nu ammar hon. Hoppas Brodde mår bättre imorrn, och att vi andra klarar oss.

Fick hem en sjal idag. Fick bära alla tre barnen i den. Otroligt välmående mamma nu som fått tanka närhet rejält!

Ons 24 jan-18

Min rygg tar kål på mig. Fy sjutton vad ont jag har, verkligen konstant! Är så sjukt trött på det här.

Det känns som att jag inte hinner ett dugg på dagarna. Knappt ens klä på mig vissa dagar. Idag fick jag i alla fall hem en sjal, och den fick börja jobba direkt! Tove skulle upp och tanka närhet. Sedan ville Leon upp och tanka närhet. Och nu ikväll ville Brodde ha närhet, för han fick feber och ont i halsen. Misstänker att influensan kommit till oss. Hittills är det bara Brodde som är dålig, men både Patric och jag har huvudvärk. Får se vart det tar vägen.

Tove somnade supersent ikväll. Precis när hon somnat vaknade Brodde med krupphosta. Han ville upp i sjalen och dansa. Absolut! Efter en stund, och efter att jag tagit tempen på honom, somnade han om. Han är hemma från dagis imorrn. Vill ha Leon hemma också, men han är frisk och ska prompt gå på dagis. Och just, Patric jobbar. Hela dagen. Så jag får en kul dag imorrn med ett sjukt barn, en extra kinkig bäbis och antingen ett uttråkat friskt barn hemma eller så ska jag frakta tre barn till och från dagis varav två ska bäras och den tredje åka snowracer. Och så ryggen min på det... Tur att den inte blir värre av bärandet i alla fall.

Och som vanligt på slutet en lång natt för mig, som inte är slut än, och imorrn går Patric hemifrån klockan 7.40. Hoppas han sätter på kaffe innan!

Tis 23 jan-18

I natt fick jag sova! Och som jag sov, hela förmiddagen! Hade tänkt gå på öppna förskolan, men prioriterade sömn.

Tove har varit mindre gnällig, men ska hänga på höften konstant. Tur jag har sjalar! Sålde undan en massa grejer idag, så hade råd att köpa en ringsjal som desperat behövs just nu.

Leon och Brodde hittade på bus när de kom hem. Hela tiden fram till läggdags. Börjar bli rätt less på det här nu. Men men. Barnen somnade lite tidigare än vanligt. Jag och Patric slappade ett tag, sedan tog jag en dusch. Tror ni inte att två minuter efter att jag klivit in i duschen så vaknade Tove! Hon verkar ha en mamma-radar.

Tove förresten, min lilla bäbis, sitter numera själv korta stunder. Vad fort det går! Och på fredag blir hon 6 månader. Redan 6 månader!

Mån 22 jan-18

Sådärja, knappt nån sömn i natt heller. Och Tove ville inte sova på dagen, på sin höjd slumra med bröstet i munnen. Ikväll när hon äntligen hade somnat efter mycket om och men, så tog jag en dusch. Efter ett par minuter kom Patric in. Med Tove. Han fick klä av henne så fick hon hoppa in i duschen med mig helt enkelt.

Leon och Brodde, ja de har varit i farten idag. Herreminje vad de har lekt, bråkat, hittat på hyss, pysslat och drivit mig till vansinne. De var på bibblan en sväng med Patric och lånade böcker, och handlade, så då fick vi ha det lugnt här hemma, Tove och jag.

Har inte lyckats med mer än amma, sjala eller kramas med Tove idag. Hon är supermammig! Kollade utvecklingskalendern, Wonder Weeks, och ja, det var ett stort åskmoln över den här veckan. Hon går igenom en rätt bra utvecklingsfas. Det gör det lättare för mig ändå att hantera, när jag vet varför, så jag bara inte känner mig sämst som inte kan göra henne nöjd.

Försökte sticka ikväll, meeen tillbaka till Tove direkt. Patric och grabbarna sover i alla fall. Jag vill få ett par sammanhängande timmar åtminstone. 

Sön 21 jan-18

Idag var ingen vanlig dag, för det var Patrics födelsedag, hurra hurra hurra!

Jag sov inte en minut i natt. Tove stökade. När grabbarna vaknade strax efter 6 gav jag upp och klev upp. Tove somnade vid 7...

Bakade tårta. Patric hade önskat en raw chokladtryffeltårta. Den med avokado. Gjorde en 12-bitars. Den blev perfekt! Botten perfekt, mousset perfekt. Skulle ställa in den i frysen, och då tappade jag den... Ville bara grina. Turligt nog vände den sig bara över sig själv i formen, så den blev bara lite missbildad. Smakade ju detsamma i alla fall!

Svärmor och svågern kom. När de fikat och umgåtta och skulle hem så gick Leon på barnkalas ett par timmar. Brodde blev sur, men fick lyxa lite extra hemma med mig, Patric och Tove. När Patric skulle hämta Leon från kalaset kom Dennis och Camilla och lilljäntan deras. Det blev barnparty typ, pojkarna tyckte det var jättekul med ett annat barn som inte är ett syskon. Vi vuxna fikade och surrade.

När kalasandet var över för dagen åt vi en sen middag, sedan for Patric på innebandy. Kvar var jag med tre griniga ungar. Brodde är lätt, han somnar fort. Hålla handen en stund så sover han. Leon var övertrött och hade fått för mycket intryck idag, så han var lite kaos. Tove var övertrött, men bröstet vann till slut.

Jag somnade när jag ammade Tove, vaknade med en öm nacke. Har lagt upp och påbörjat ett par sockar till mig själv på stickorna, så varvat ner med det. Nu har Tove precis varit på pottan och ammar. I natt ska jag banne mig sova!

Lör 20 jan-18

Städa, amma, hantera sjövilda barn. Pjuh, vilken dag. Patric och pojkarna var och handlade en sväng så lillan fick sova. Då fick jag terapisticka en stund, det behövdes.

Må störta i säng, imorrn är det kalas!

Fre 19 jan-18

Jag och Tove var på stan när grabbarna handlade. Hängde på låset till garnaffärn, och fyndade lite på PoPs rea. Tove somnade i sjalen när det var dags för garnshopping, och jag pratade med en främling! Något jag annars inte gör.

Efter lunchen for grabbarna till Djungelhuset. Jag och Tove ammade, tupplurade och tvättade. Eftermiddagen var kaos här hemma, pojkarna var trötta redan innan Djungelhuset, men mammas förslag att ta det en annan dag mottogs inte väl. Så, ja...

Och i vanlig ordning har jag stickat ikväll. Rogivande. Leon blev superglad över sina byxor imorse! Men nu, nu är det färdigstickat, färdigammat och färdigpottat, och dags att få sömn!

(null)

Tors 18 jan-18

Ammar Tove som nyss varit på pottan igen. Hon har en tydlig rutin numera på kvällen och natten. Stickat färdigt Leons byxor också ikväll, de ligger prydligt vikta och väntar när han vaknar imorrn.

Jag och Tove tog sovmorgon. Dagen i sig var inte så händelserik, lagom. Jag, Brodde och Tove låg och läste bok när Patric och Leon lagade middag. Annars har vi bara donat på. Imorrn blir det mer aktivitet däremot. Patric och grabbarna ska på Djungelhuset och härja är det tänkt, och jag och Tove hade behövt vara in på stan. Men vi får se hur dagen blir!

Ons 17 jan-18

Var till doktorn igen med den där jävla tån. Det går sakta åt rätt håll. Sedan hem och la Tove för en tupplur, och så lite städning.

När pojkarna kom hem bakade vi tårta. Raw chokladtryffeltårta. Sååå god, och ungarna älskade den! Gjord på avokado, dadlar, valnötter, kakao, agavesirap, kokosolja och havssalt. Så den åt vi till efterrätt efter middagen. Och så finns det kvar till frukost, på grabbarnas begäran. Klart man kan äta tårta till frukost när den bara innehåller nyttiga saker!

Leon frågar efter sina stickade ullbyxor, och jag jobbar så fort jag kan. Brodde frågar efter sina stickade sockar jag ska börja på. Jag har det jag gör framöver...

Ammar lillan nu, och kan inte sluta titta på henne. Lilljäntan, finns det nåt mysigare än ammande bäbisar? Ja, när de inte bits alltså.

Tis 16 jan-18

Åååh vad Leon och Brodde längtat efter dagis! De var ivriga imorse att komma iväg. Här hemma hände inte mycket. Amma, Tove sov, städa, tvätta, handla. När pojkarna kom hem åt vi mellis, sedan plingade Leons kompis på dörrn och ville leka, så de gick till parken. Patric följde med dem när de gick över den lilla vägen, sedan sprang grabbarna bort till parken. Vi sa till Leon att hålla sig i parken och att vi hämtar när maten är klar. Skitläskigt tyckte jag, men han är ändå fem år och väldigt duktig. Han och hans kompis lekte där i parken, och de var kvar när Patric gick för att hämta. Leon var så stolt när han kom hem, och jag kände mig lugnare. Skrämmande ju, hur snabbt våra barn blir stora! Men när jag själv var liten rände ju jag runt betydligt mer okontrollerat. Dock var det ju ingen bilväg där vi bodde. Vi har börjat ge Leon väldigt mycket mer frihet under ansvar eller vad man ska säga. Tidigare följde vi ju med till parken, men nu kan han själv. I somras lekte ju han och Brodde själva på gården här utanför, och det gick så bra så! Under tiden Leon var och lekte i parken så fick Brodde, som var besviken över att han fick stanna hemma, ta ett lyxigt havssaltbad med levande ljus. Ett litet mini-SPA. Det gillade han verkligen!

Vi pratade en stund med mamma på Skype, sedan åt vi middag. Efter att Tove ammat sa hon "mamma" för första gången! Min bäbis, stoppa tiden!

När ungarna somnat gjorde jag raw morotsbollar. Typ som frukost, mellis, nåt att småäta, vad som helst. De är ju nyttiga, matiga och goda, sånt man kan småäta med gott samvete. Tänkte se om grabbarna gillar dem, de ska få smaka vid frukosten. Morot, havregryn, dadlar, cashewnötter, en nypa salt, kardemumma och lite agavesirap. Jag tyckte de var supergoda, så Patric fick ställa bort dem så jag inte råkar äta upp alla. Hoppas i smyg att pojkarna inte ska gilla dem, så jag får mula i mig alla själv...

Stickat lite, och nu ammar jag Tove efter att hon varit på pottan. Ute blåser det, längtar efter att krypa ner bredvid Tove och hålla handen.

Mån 15 jan-18

Jag vaknade med Tove vid bröstet imorse. Jag ammar i sömnen tydligen, men det funkar för oss båda! Fick lite bråttom, för vi skulle vara på BVC 40 minuter senare.

3-årskoll för Brodde. 98 cm lång och 13,8 kg. Han fick titta på bilder.
- Vad är det här?
- En kaffekopp!

- Vad brukar du dricka ur en kopp?

- Ja, inte kaffe i alla fall!

- Vad är det här?

- En napp.

- Har du en napp?

- Jag är väl ingen bäbis!

Han fick hoppa, rita, sparka boll, bli undersökt och småprata lite. De lyssnade på hans hjärta, eftersom det hörts ett blåsljud när han var magsjuk, men det hördes ingenting nu. Skönt! Sedan var det Toves tur. Hon vägde in på 8510 gram och var 68,5 cm lång. Min lilla jänta, så stor! Inga anmärkningar på henne heller, en pigg och glad och välmående tjej! Efteråt gick vi in till Patric och Leon på öppna förskolan en stund innan jag hade tid på hälsocentralen för ett återbesök med min inflammerade tå. Den blir dyr den här tån!


Hem och lägga lillan för en tupplur. Hon är läskig att amma nu, för hon bits! Andra tanden är preciiis på väg att komma igenom. Det är som att amma en babyalligator! Tur hon har lite hull att ta av.


Resten av dagen har vi tagit det lugnt hemma. Efter att barnen somnat satte jag mig och stickade. Har väl 25-30 cm kvar att sticka på det andra benet av Leona byxor innan de är klara, och Patrics andra socka börjar ta form.


Pirayan är vaken, och bits. Suck. Men tror hon somnar snart, hoppas jag. Det gör ju ont!

Sön 14 jan-18

En hemmadag. En ganska tung en med många konflikter mellan oss alla. Men vi la oss med allt tjaffs utrett och alla var glada igen, och det är ju huvudsaken.

Tove somnade i sjalen på min rygg när jag drack förmiddagskaffet. Fortsatte sova när jag la ner henne. Leon och Brodde gaddade ihop sig och bråkade med mig tills jag fick spunk. Patric tog över och gav mig andrum.

Patric var på Korpen ikväll. Brodde somnade innan han for, så jag la Leon och Tove. Leon kritiserar alltid mina god natt-sagor, men ikväll var han nöjd.

Försöker somna, men huvudet är fullt av funderingar. Det tar aldrig slut. Rannsakar mig själv, hur jag är och varför, hur jag vill vara och hur jag ska ta mig dit. Det är ett konsant projekt, och det suger musten ur mig.

Lör 13 jan-18

Inte mycket sömn. Brodde var upp och lallade ett par timmar, när han väl somnat om vaknade Tove. Så det blev efter 3 jag fick lägga mig.

Och upp tidigt, Patric for hemifrån vid halv elva, då började cirkusen. Pojkarna bråkade med varandra, gaddade sedan ihop sig och bråkade med mig, sedan med varandra igen, och med mig. Och Tove mitt i allt, trött och hungrig. Fick på nåt vis ordning på allt, Tove somnade, pojkarna lugnade sig. Vi städade, och så kom svärmor som min räddande ängel. Utan henne hade jag gått under idag. Hon, Leon och Brodde promenerade till affärn, pojkarna hade skött sig så bra så. De är så lugna med henne. När de kom hem hade jag fixat kaffe, och vi fikade. Bakade rawgodis också, som bara jag och svärmor tyckte om tydligen. Aja, mer till mig ikväll då!

Lagade middag, sedan varvade vi ner. Brodde ville lägga sig, så jag och Tove la oss med honom. Han sov på knappt en minut! Svärmor låg och berättade saga för Leon, som somnade, och jag la Tove.

Världens bästa svärmor for hem, och allt blev så tyst och stilla. Satte mig och stickade. Patric kom hem efter 12 timmar hemifrån. Och nu är det läggdags.


Fre 12 jan-18

Idag kom mamma hem för en snabbvisit. Pojkarna blev så glada när hon kom, även Tove verkade glad. Mamma fick följa med mig och Tove till hälsocentralen när sköterskan där grävde lite i min inflammerade tå. Jag kände mig lite mallig när hon berömde mitt förband om tån. Jag fick ett nytt förband efter kollen, och en tid för återbesök.

Mamma var här en stund och underhöll pojkarna när jag la Tove och Patric var och stödhandlade. Sedan for hon till sitt hotell. Vi hann i princip bara äta middag, och sedan sov alla barn. Vad hände?

Brodde var dock vaken ett par timmar nu precis. Hungrig, han fick nåt att äta. Men sedan kom han inte till ro igen. Som tur var sov Tove, hon har inte vaknat än för nattpottan och nattamningen! Men jag får nog väcka henne om det ska bli gjort så jag får lägga mig. Har en tung dag framför mig när Patric ska iväg på 40-årskalas hela dagen och kvällen.

Tors 11 jan-18

Patric på jobb, pojkarna på dagis. Tove har vägrat sova. Jag har inte fått nåt gjort. Men men.

Min tå mår pyton. Jädra löjliga nageltrång som blivit så illa. Att hämta på dagis var inte kul. Först att få ner foten i skon, aaaj! Sedan gå (läs hasa/halta) upp till dagis, få på ungarna kläderna, bli trampad på tån av Brodde när han hade skorna på sig, dra båda två hem och bli påkörd av deras snowracers, och skon klämde. Yaay. Sedan kaos när vi kom hem. Leon och Brodde rök ihop, och slog sig sedan samman och attackerade mig. Tove ville bara sova, men kunde inte. Meeen vi klarade av det, och när Patric kom hem blev läget lugnare.

Lättsam läggning av barnen. Stickar på Leons ullbyxor och det tar en hel evighet för han är ju så lång ungen! Tove har varit på pottan och nu är det läggdags. Får se om jag måste till doktorn imorrn eller om asolomslaget på tån hjälper. Så löjligt, nageltrång. Suck.

Ons 10 jan-18

-23 grader imorse. -19 när grabbarna gick till dagis. Leons avdelning lekte ute. Broddes inne. Jag frågade Leon om han frusit. Nej, han hade svettats sa han! Lager på lager med ull under. Brodde ville inte ta på sig sina stickade ullbyxor när jag och Tove hämtade dem. "Det blir så varmt!" sa han. Fick på honom dem ändå. Jag menar, -19 minus, kom igen unge klä på dig!

Patric jobbade idag. När Tove sov rensade jag bland barnens kläder. En maskin tvätt körde vi också innan vi hämtade på dagis. Jag såg nog rolig ut där jag gick. Med Tove på magen, Brodde på sin snowracer i vänsterhanden och Leon på sin snowracer i högerhanden.

Tre gapande ungar när vi kom hem, middag som skulle lagas, en mamma. Slängde ihop en gryta på potatis, morot, palsternacka, kikärtor, broccoli, svamp, tomat, ingefära, kokos, chili, citron, cashewnötter och spiskummin. Supergott! Det tyckte barnen med som tur var. Så blir det när jag lagar mat, höftar ihop nåt med det som finns.

Patric kom hem, kort därefter ville Brodde lägga sig. Han somnade fort. Leon en stund efter. Tove ännu en stund efter. Och så var den dagen slut.


Tis 9 jan-18

Leon och Brodde var så peppade på dagis idag. De har längtat så! Jag och Tove promenerade till öppna förskolan. Jag älskar att sitta och lyssna på folk, hur olika alla tänker, gör och fungerar. Tove blev trött strax innan 12, så då sjalade vi upp och gick hem. Hade väl hunnit 300 meter så sov hon.

Hämtade grabbarna, de ville inte hem. Men till slut så, när de insåg att de får gå på dagis imorrn igen! Vi städade lite hemma, vi ska prylbanta ordentligt och det ska bli sååå skönt!

Patric tog på sig jobb på torsdag. Men hux flux skulle han jobba imorrn också. Får se om Tove går med på att tömma lite grejer. Tänkte ta mig an barnens kläder. De har på tok för mycket!

Mån 8 jan-18

Sista dagen på jullovet för pojkarna. Imorrn börjar dagis igen. Som de har längtat!

Vi har haft en lugn dag. Murslat på bara. Hela familjen tog en promenad till Valla. Tove på min mage, Leon och Brodde på en varsin snowracer. Vi gick in på Patrics jobb och han tog på sig ett jobbpass en dag när pojkarna är på dagis. Vidare mot Ica för att posta och hämta paket, och hemåt igen.

Tove höll på att gnaga på mina fingrar, som vanligt. Då kände jag nåt sylvasst, en liten tand som tittade fram! Alltså, hon föddes ju nyss känns det som! Min lilla bäbis, som haft det så jobbigt med tandsprickningen. Tanden bredvid lär poppa fram inom 3-4 dagar ungefär skulle jag tro. Så var det för pojkarna med. Räknar man från dagen de var beräknade att födas alla tre, och hur gamla de var när första tanden kom upp, så är det faktiskt ganska precis samma ålder för alla tre! På sin höjd några dagars skillnad bara. Lite kul ändå!

Alla barn somnade en timme tidigare ikväll än vanligt. Jag hann därmed sticka klart första sockan åt Patric. Stickar vidare på Leons byxoe ikväll, innan jag lägger upp för socka nummer två imorrn. Sedan har jag en drös med projekt jag vill göra. Sockar åt barnen, disktrasor, valkade sittunderlägg, vantar. Ja, jag kommer inte vara göralös. En tröja vill jag prova sticka också.

Tove vaknar ofta ikväll, får se hur länge det tar innan hon kommer till ro ordentligt.

Sön 7 jan-18

Vi väntade på stormen. Fyllde flaskor med vatten, förberedde mat, stormsäkrade uteplatsen. 2-3 mil bort blev ett par tusen hushåll strömlösa. Så kom stormen hit. Det blåste runt en massa snö, rutorna darrade. Men det var allt. Mesigt, haha!

Ja vi har ju hållt oss inne idag. Tove långsov mitt på dagen, jag stickade, pojkarna lekte. Vi donade på helt enkelt.

Barnen vaknade tidigt imorse, så de somnade lite tidigare ikväll. Ja, inte Tove då förstås. Hon har just varit på pottan och ammat, så nu sover hon igen. Och jag har precis stickat min första häl på ett par sockar, wohoo!

Lör 6 jan-17

Idag har Leon haft barnkalas. På förmiddagen garnerade vi tårtan och plockade upp lite här hemma. En stund efter lunch trillade gästerna in. Brodde var lite nervös i början, men blev fort en del av gänget. Ungarna lekte, fikade, vi lekte dansstopp, jag lärde dem fågeldansen, de spelade spel och dansade till barnfilmer. De hade väldigt kul. Tove somnade i sjalen under fiskedammen.

Eftermiddagen och tidiga kvällen blev lugn. Barnens farbror kom förbi en sväng. Vi var alla trötta. Och barnen somnade väldigt enkelt. Jag och Patric såg filmen Sameblod på Viaplay, och så har jag räddat upp hans sockar jag stickar, det gick ju åt skogen igår men nu är jag på banan igen. Tove är nypottat och nyammad. Imorrn lär vi sitta fast i en storm från lunchtid, får skicka Patric på affärn imorrn bitti så vi har lite extra lättäten mat om strömmen går. Annars har vi ju vårt Trangia-kök i förrådet!

Fre 5 jan-18

För tidig morgon för oss alla. Imorrn ska Leon äntligen ha sitt barnkalas, så idag har vi städat lite. Vi var iväg allihopa och handlade, pojkarna körde en varsin rullkorg och Tove åkte i selen och mådde gott.

Tre griniga ungar på eftermiddagen. Pjuh! Sjalen hjälpte Tove någorlunda. Brodde satte sig och kollade på Toy Story. Leon var grinigare, tror det är lite pirr inför kalaset imorrn som gjorde det jobbigt för honom.

Städade undan julen idag också. Fy bubblar vad skönt! Visst, vi har bara granen, julgardiner och en enkel krans på dörren, men ändå!

När alla barn sov, då bakade vi en tårta, kakor och Patric gjorde en matbrödsdeg som ska jäsa över natten och bakas imorrn när vi vaknar. Jag har hängt upp nytvättade blöjor på tork, och stickar nu lite grann innan Tove vaknar för nattpottan och tutte.

Tors 4 jan-18

Kallt och vitt imorse. Och full fart från start var det. Herreminje vad barnen retat mig idag, de tycker det är skitkul att göra mig grinig. Patric såg hur less jag blev, och vilka små retstickor grabbarna var mot mig, så han tog med sig dem ut en sväng så vi alla fick tagga ner. Jag försökte lägga Tove, men lillfröken tänkte ju inte sova...

Patric var iväg på middag på kvällen. Kvar blev jag med en bäbis som inte sovit, en retsticka med massor av energi och ett litet eko på retstickan. Kul mix! Fick Tove att somna i selen, kunde då natta pojkarna. Brodde somnade fort, Leon grinade efter pappa, Tove vaknade, Leon gjorde henne mer pigg, Leon somnade, Tove gick på pottan, sedan somnade hon vid bröstet och då kom Patric hem.

Stickat, lärt mig en ny teknik idag. Magic loop. Repade upp Patrics sockar, och gör om på magic loop. Blir mycket bättre nu! Och nu är Tove vaken. Nypottad, ligger och ammar och pillar mig i ansiktet. De där små händerna är överallt nu. I ögonen, näsan, öronen, håret, klamrar sig fast i skinnet på halsen. Lilljäntan...

Ons 3 jan-18

En helt vanlig dag för oss, skönt. Fick hem en bärsele idag, något jag ratat i 1,5 år. Kändes helt ok, Tove mådde gott. Brodde, som avskyr sele, ville upp i den, för den var ju lila. Leon har varit i fantasivärlden idag, lillebror hängde på. Det är så kul att lyssna när de berättar långa invecklade historier om vad de gör.

Stickat lite ikväll, nu ammar jag Tove och sedan blir det sängen. Mer än så blev det inte!

Tis 2 jan-17

Idag var ingen vanlig dag, för det var Broddes födelsedag, hurra hurra hurra! Vår 3-åring, inte klokt vad tiden går fort! Vi sjöng för honom imorse, och han fick ett paket med långkalsonger i ull som han haft på sig hela dagen.

Patric och Leon for iväg en sväng. Jag, Brodde och Tove bakade chokladbollar på dadlar, mandlar, nötter, kakao och kokosolja. De blev supergoda! När Patric och Leon kom hem fick Brodde fler presenter, och det är så härligt att se honom öppna för han lyser verkligen upp! Han fick en lila bil, "Ååååh, liiiila!" hojtade han glatt.

Vi åt paj, chokladbollar, lekte. En härlig dag. Och barnen somnade rätt enkelt ikväll. Tove hade lite svårt att komma till ro, men satte henne på sniskan i sjalen så hon halvlåg och ammade, så gick det bra.

Stickar på Leona byxor ikväll, men nu är Tove vaken igen. Får se om hon somnar om lätt eller om det blir småtjorv.

Mån 1 jan-18

Ett nytt år, och imorrn fyller Brodde 3 år. Vi tittade på bilder från när han, Leon och Tove låg i min mage och när de var nyfödda. Det var kul att se hur lik sig de är ändå!

Vi fick besök av svärmor och svägerskan efter lunchen, som kom med gofika. Svägerskan hade födelsedagspresenter till pojkarna också, som de lekte med hela resten av dagen. Tove, hon sov en superlång tupplur när de var här.

Annars har dagen varit ganska vanlig, med lek och pyssel och syskonbråk. Tove var varit lite extra kinkig idag och ikväll, utvecklingfas i kombo med kliande tandkött... Sjalen har räddat oss kan jag ju säga!

Försöker sticka på både Leons byxor och Patrica sockar de stunder jag har. Hann lite när Tove sov och pojkarna lekte. Leon satte sig bredvid mig efter en stund, plockade upp nystanet och luktade på det. "Åååh, det luktar lamm! Du får inte tvätta byxorna sedan, för jag vill inte att lukten ska försvinna. Haha, det kommer lukta lamm på dagis!" sa han och sniffade på garnet. Nu ikväll försöker jag också sticka, men Tove sover oroligt och vaknar stup i ett.

Sön 31 dec-17

Så var året slut, och ett nytt påbörjat. Natten till idag sov jag inget. Tove höll låda fram till halv sju på morgonen! När hon somnat, ja då vaknade Leon och Brodde. Jag fick halvslumra då och då, varvat med amning och grabbarna som kom och ville prata, fram till 11-tiden. Men dagen har gått ändå.

I vanlig ordning var Patric och pojkarna iväg och handlade så jag fick lägga Tove i lugn och ro. Hon är så känslig just nu, och gnagig! Huvva vad hon bits.

Vi gjorde tacos till middag och åt framför en film. Leon och Brodde fick Star Wars-bubbeldricka att skåla med. Jag och Patric skålade med Pommac nu vid tolvslaget. Efter att barnen somnat såg vi en film, jag var varit in till Tove flera gånger, och stickat lite på Patrics sockar. Och nu, ja nu har smällandet här ute lugnat sig och Tove vaknar nog snart för att gå på pottan, sedan hoppas jag verkligen att natten blir lugn!

RSS 2.0