Tis 31 jan-17

Upp. 8.20, tandläkartid för Leon. Allt var fint. 9.00, MVC och cellprovstagning för min del. Hem, kasta i en kopp kaffe. 10.30, sjukgymnasten i stan. Efter den jäktiga förmiddagen tog jag mig en halvtimme helt på egen hand på stan, och köpte lite nya kläder åt mig själv för första gången på länge. Det var jag värd! "Det finns inget mat, köp med dig nåt" ringde Patric och sa, så fick köpa mat innan jag for hem till familjen. Möttes av två glada barn i dörren som ropade "Mat mat mat mat" och studsade runt.
 
Vi tog och tvättade, mamma kom förbi och hälsade på, Patric och Leon storhandlade, Brodde var kramig. Lek och mys, middag och dusch. Bolibompa och pyjamas. Tandborstning och god natt. Brodde upp i sjalen, somnade kvickt. Leon somnade fort han med.
 
Ser fram emot att få lägga mig i en säng där allt är nytvättat och bäddat med flångnya sängkläder. Hade tänkt plugga, men insåg att jag begått ett misstag och behöver en bok till kursen fast jag fattat det som tidigare att jag inte skulle behöva. Så imorrn får jag fara till skolan och låna en. Kanske jag ska ta och lägga mig redan nu då? Lockande, mycket lockande. Brodde lär krypa upp till mig rätt fort när jag lagt mig, han är en riktig mysgurka som ska kramas och gosa med hela tiden nu. Han ska sitta i knät, kramas, vill komma upp och bli buren då och då, vill hålla handen, och sova på mig. Goproppen.

Mån 30 jan-17

Vilken usel mamma våra barn har! De väckte mig strax efter 7 imorse. Vi låg och drog oss, småpratade lite, och sedan fick de spring i benen. Fram och tillbaka sprang de, jag samlade kraft för att kliva upp. De gick in på Leons rum och lekte. Jag låg och lyssnade på dem länge, hörde hur de pratade med varandra och samsades så fint. Och sedan somnade jag om! Jag vaknade med ett ryck en bra stund senare, barnen lekte fortfarande jättefint tillsammans, men jag fick eld i baken. Klockan var mycket. Leon hade hjälpt Brodde av med blöjan när jag bad honom om det innan jag råkade somna om, så han hade kunnat gå på pottan. Alltså, våra ungar är fenomenala!
 
Barnen ville åka snowracer till förskolan, då det hade snöat ute. Problemet var bara att det var ett yttepyttelager med snö, och under var det asfalt och massor av grus. Så den där snowracern... Jag trodde jag skulle dra av snöret! Halvvägs gav jag upp, och Leon fick dra snowracern och Brodde ville hålla mig i handen. De hejade glatt på alla när vi kom in genom grinden på förskolan. Vi pussades, kramades och vinkade hej då.
 
Hem och rasta hunden, in och stöka på. Upptäckte problem med kursen som skulle ha börjat idag, och ska lösa det imorrn. Patric kom hem, vi åt lunch. Mamma kom hit. Vi hämtade barnen, de fick äta mellis. Jag, Brodde och mamma for ut på shoppingrunda. Patric och Leon fick två uppgifter, rasta hunden och boka tvättid. Vi for iväg och köpte lite ny heminredning både till vårt hem och till mammas lägenhet. När vi kom hem igen hade Patric och Leon varken rastat hunden eller bokat tvättid. På frågan vad de faktiskt hade gjort, fick jag svaret "Druckit varm choklad och badat...".
 
Middag, Bolibompa, nedvarvning och sova. Brodde somnade på min rygg i sjalen, men vaknade när jag skulle lägga ner honom. Då ville han mysa i vår säng. Så vi la oss där, tillsammans under hans filt. Han la sin arm om min hals och kramades. Sedan försökte han hitta en skön och nära sovställning genom att klättra på mig och stöka på, innan han till slut la sig bredvid mig igen och kramades. Min lille mysgurka! Leon somnade med Patric, och jag hade gärna somnat jag med, men behövde få lite saker gjorda. Men nu, nu blir det sängen. Vi har en tidig morgon framför oss imorrn, och en intensiv förmiddag.

Sön 29 jan-17

Även denna natt kröp Brodde upp till mig och skulle sova tätt intill. Rättare sagt, PÅ mig. Tvärs över mig. På mitt huvud. Med fötterna i mitt ansikte. Med sin kind mot min kind. Han tjorvade runt bra nog mycket, men sov hela tiden som det verkade. Ja, det gjorde ju inte jag då förstås.
 
Upp och få i sig kaffe, Patric for på jobb. Jag och barnen hade ett dygn framför oss utan pappa. Vi gick ut med hunden på morgonrundan, Brodde satt på min rygg. Sedan sprang vi över till grannområdet och lämnade tillbaka lite bärdon jag fått låna till kursen som var i helgen. Vi åt lunch, barnen har duschat flera gånger idag, vi har lekt, läst böcker, fikat mellis. Då fick vi besök av momma! Barnen blev så glada. Hon tog barnen i ett par timmar ungefär. Lekte, läste, tog ut hunden. Jag fick beställa potträningsbyxor åt Brodde som han ska ha på förskolan, då de sagt att det är ok. Han fick själv välja vilka han ville ha. Han har varit utan blöja hela dagen idag, och inte en enda olycka. Han har själv gått till pottan eller hämtat den, dragit ner byxorna och sedan torkat sig och dragit upp byxorna själv. Varför har jag varit så lat? Han har ju kunnat det här jättelänge, men jag har helt enkelt prioriterat tokigt. Men nu ska blöjan bort på heltid, så potträningsbyxorna blev som en kompromiss med förskolan för att Brodde inte ska behöva gå i blöjor där fast han inte vill eller behöver, bara för att underlätta för personalen.
 
Efter middagen hade jag två trötta barn. Jag var beredd på en stökig nattning. Brodde frågade efter att få komma upp i selen! Han som alltid annars enbart accepterar sjal. Leon fick nåt sammanbrott, och gapade på rätt bra, men Brodde somnade fort och hårt ändå. När jag lagt ner honom i sängen så ville Leon komma upp i selen, han som sällan vill bli buren. Han fick komma upp på ryggen. "Vet du? Jag älskar dig, mamma" sa han. Sedan lutade han sig mot mig, blev tyst, och somnade. Lyckades lägga ner honom i sängen och han fortsatte sova. Så nattningen gick ju hur smidigt som helst! Så istället har jag haft jättemycket dötid ikväll... Sålde en sjal, letar efter nya sjalar men hittar inget. Kasper ska snart få gå ut, och sedan ska jag sova med barnen tätt intill.

Lör 28 jan-17

I natt fick jag inte sova mycket. Brodde kom och la sig hos mig strax innan 4 på morgonen, och han korvade runt så mycket att jag lyckades halvslumra lite då och då resten av tiden tills barnen vaknade ordentligt vid 7-tiden. Upp och få i sig frukost, packa sjalarna och iväg. En heldag med sjalkurs för att kunna representera studieförbundet som peer supporter inom babypottning och ergonomiskt bärande. Dagen var jätterolig, och intensiv, och alldeles för kort! Vi höll på mellan 9-1630, men hade behövt några dagar till för att täcka in allt vi ville. Men nu har vi en början, en gemensam grund att stå på, en utgångspunkt, och nu ska vi påbörja arbetet med att få ut informationen och kunskapen till hela mellersta norrland!
 
Patric och barnen hämtade mig strax efter halv fem. Vi åkte hem och åt middag, barnen lekte och jag och Patric satt och pratade lite. Sedan var det sovdags för barnen, och avkoppling för oss vuxna som båda två haft en intensiv dag. Jag är så trött nu, och längtar till sängen! Imorrn är det jag som ska ha ett intensivt dygn, då Patric ska jobba ett 25-timmarspass.
 
Ny kurs börjar i veckan på skolan. En intervju inför en bok om ergonomiskt bärande än inbokad. Sjukgymnast, tandläkare för Leon, cellprov inbokat för mig. Det händer en hel del i veckan. Plus att mamma är hemma, tjoohoo!

Fre 27 jan-17

Morgonen började med ett mindre krig. Alltid härligt att vakna på det sättet, med två barn som bråkar i sängen. Men vi kom upp, åt frukost, klädde oss och gick till förskolan. Brodde fick åka sjal, och den ville han inte ner ifrån.
 
Jag kom hem, rastade hunden och började sedan läsa den sista boken inför kursen jag går nu ett par dagar. På 1,5 timme var den utläst. Patric kom hem, vi åt lunch och hämtade hem barnen. Brodde fick åka sele hem, en sele som kom med posten idag.
 
Jag hann slänga ihop lite fruktsallad, och pussade sedan familjen hej då. Mot kursen! Nio härliga mammor ägnade eftermiddagen och kvällen åt att prata babypottning, äta god mat och fika god kaka. Efter klockan 20 kom jag hem, slängde upp Brodde på ryggen och han somnade fort. Fick söva om i sängen, då han vaknade vid nedläggningen, men det gick lätt när vi kramades en stund. Patric la Leon.
 
Nu hinner jag inte mycket mer, jag måste sova. Dag två av kursen imorrn, och då är fokus på ergonomiskt bärande! En hel dag med nörderi av sjalar, selar och knyttekniker. Längtar!

Tors 26 jan-17

Upp tidigt, fixa frukost till barnen, kastade mig över skolboken för att repetera ända in i det sista. Pussa Patric hej då, på med kläder på ungarna och mot förskolan. Pussa dem hej då, stressa hem och tillbaka till skolboken. Repetera repetera repetera. Dags för tenta. Och jag klarade den, och fick godkänt på kursen. Andas ut!
 
Kastade mig över nästa bok, en av två som ska vara läst innan kursen jag ska gå imorrn eftermiddag och på lördag. En bok utläst, den andra plöjer jag imorrn.
 
Hämtade barnen på förskolan. Sedan fick vi besök av en väninna och hennes barn. De åt middag ihop med oss, barnen lekte och hon och jag pysslade på lite i köket och surrade. Efter Bolibompa for de hem. Jag och barnen, som inte var sovtrötta, tittade på några avsnitt av Mästerflygarna och gjorde våra kvällsbestyr. Vi la oss sedan i vår säng, och de stökade på såklart. Men somnade till slut, hand i hand med mig.
 
Jag tog ut trött-Kasper på kvällsrundan, han var sur och ville bara in och sova igen. En mysig film har jag sett också, en kort rackare, och nu ska jag lägga mig med barnen. Patric jobbar natt, men sängen kommer vara trång ändå för barnen och hunden tar rätt bra plats!

Ons 25 jan-17

Snortrött konstant. Barnen var extra busiga imorse så lämning på förskolan tog lång tid. Direkt hem och repetera inför den muntliga tentan imorrn. Somnade i 1,5 timme på eftermiddagen, bara sådär.


Hämtade barnen, Patric kom direkt från jobbet till förskolan. Vi skulle fara och köpa en ny matta till Leons rum, men vi hittade inget han ville ha. Nya sängkläder köpte vi i alla fall.

Middag åt vi ute idag. Barnen skötte sig så fint. De känns så himla småvuxna såna gånger!

Hem och byta om till pyjamas och kvällsfika lite. Brodde skulle sedan upp i sjalen. Både han och Leon tog lång tid på sig att somna ikväll, vilket innebar mindre tid till skolboken för mig. Tid som hade behövts. Nu håller mina ögon på att ramla ihop, så jag hoppas jag får några minuter imorrn på morgonen åt att repetera lite mer.

Tis 24 jan-17

Dagen har varit som ett töcken. Jag är inte i form. När barnen sprungit iväg in på förskolan och jag tagit mig hem och rastat hunden kröp jag ner i soffan med en kopp kaffe. Tre smuttar, det var allt jag fick i mig, och då är jag inte pigg vill jag lova! Hela dagen gick åt till att hålla ut i stort sett.


Hämtade barnen som inte ville hem. Det blev bråk och kaos några få tiotals meter hemifrån, så in klev skrikande och arga ungar. Patric hade nyss kommit hem och hejade glatt i dörren, men hans positivitet möttes av skrik.

När middagen stod på spisen kände jag mig plötsligt mycket sämre. Jag blev yr, kokhet, svettades som en gris, kunde inte stå, darrade. Jag tog av mig tröjan och la mig på det svala badrumsgolvet med benen på badkaret. Patric kom och matade mig med choklad. Svetten rann, jag trodde jag skulle brinna upp. Styrseln i kroppen blev sämre. Brodde kom och satte sig på pottan bredvid mig, och tittade förvånat på mig där jag låg.

Vi åt middag och duschade. Sedan Bolibompa och läggdags. Leon har jättesvårt att komma till ro för tillfället, men Brodde somnade i sjalen rätt snabbt. Och nu, ja nu har jag lagt mig. Orkar inte vara vaken och må skräp!

Mån 23 jan-17

Två gosjuka barn i sängen imorse, som sedan blev två småbråkiga barn, som sedan blev till en mysgurka och en bråkstake. Vi klev upp och läget blev lugnare. Ute var det plusgrader, och isgata. Galonisar och broddar till förskolan för barnen. Patric for på jobb.
 
Min dag har varit seg. Jag har inte mått så bra, känner den där anande förkylningen få fäste och jag är helt kraftlös. Fick gjort det jag skulle i alla fall. Boka om Leons tandläkartid, bokade om min läkartid, bokade ny tid med sjukgymnasten och ringde CSN, allt med min kalender i högsta hugg för att kunna pussla ihop dagarna.
 
Det plingade på dörrn innan jag skulle hämta barnen, och det var brevbärarn som kom med en sjal åt mig. Det gjorde mig lite piggare i alla fall! Väl på förskolan ville såklart inte barnen hem. De var upptagna med att bygga Lego och experimentera med magneter. Men hem kom vi, och hemma var då Patric.
 
Middag och dusch för barnen. Sedan nedvarvning. Brodde ville somna i nya sjalen, och det fick han såklart! Leon skulle inte sova, han skulle bygga klossar... Så han väsnades så inte Brodde kom till ro, och när Brodde frågade "Vad var det?" fick han Leons uppmärksamhet. Men till slut sov de båda två, och jag och Patric tog oss en kväll på tu man hand framför en film.
 
Den rena tvätten är hämtad och hunden är rastad. Alla ligger i sina sängar, och jag ska snart lägga mig. Tror nog jag hämtar med mig Leon in till vårt sovrum, så slipper han gå dit själv om senast nån timme i mörkret.

Sön 22 jan-17

Jag sov inte mycket i natt. Leon sparkade mig i ryggen, Brodde klättrade på mig och tog både min kudde och halva mitt täcke. Jag låg som en tändsticka mellan barnen, utan kudde, och fick ett ben i ryggen och en hand i ansiktet om vartannat. Jag och Brodde var först upp i morse, han ville absolut duscha. Jag var för trött för att säga emot. Leon vaknade, tog av sig pyjamasen och hoppade in i duschen han med. Jag satt på badrumsgolvet och höll koll, och kämpade för att hålla ögonen öppna. Patric klev upp, jag la mig, och somnade. Halv ett (!!) väckte barnen mig. Då hade halva dagen gått. KAFFE!
 
Jag har inte alls känt mig i form idag. Seg, hängig, tussig. Jag har tagit det lugnt, så lugnt jag kunnat. Brodde ville inte sova på dagen, så det blev tidig säng för honom ikväll. Strax efter 18 somnade han, hand i hand med mig. När han somnat for Patric på innebandy. Jag och Leon hade myskväll en stund. "Jag tycker om att vara ensam med dig, mamma. Jag tycker det här är så mysigt, att bara sitta och titta på TV tillsammans, bara du och jag mamma" sa han. Älskade gounge. Sedan la vi oss, och innan han somnade sa han att han älskar mig. Älskade Leon! Han kan driva oss till vansinne, men han är banne mig expert på att få oss att smälta!
 
Vi var iväg en sväng på affärn på eftermiddagen också, stödhandlade. Vi kom iväg lite för sent, så vi hade eftermiddagströtta barn. Katastrofen var ett faktum när flodhästen inte hade bananer! På fruktavdelningen står det en orange plastflodhäst med öppen mun, och i munnen ligger det bananer som barnen får äta fritt av. Leon och Brodde brukar alltid gå dit och äta en banan. Men idag var det slut. Jag sa att vi ska ändå köpa bananer hem, så de kan få en då. Men nej, de slog på flodhästen, kallade den dum och grinade. De ställde till en rejäl scen. Det var kul...
 
Nä, trrots en extremt lugn kväll känner jag mig fortfarande hängig, och susig i huvudet. Så nu blir det sängen. Förmiddagen imorrn är proppad med telefonsamtal som måste göras. Bara hoppas jag hinner under de korta telefontider alla har...

Lör 21 jan-17

Idag var det ingen vanlig dag, för det var min käre makes födelsedag, hurra hurra hurra! Jag och barnen sjöng för honom direkt när vi vaknade. Leon, som var piggast, sjöng mest, vi andra fyllde yrvaket i nåt ord här och var. Sedan klev jag och barnen upp och såg morgon-TV och åt frukost. Jag gjorde kaffe och sedan släpade vi upp Patric.
 
När alla var vakna, mätta och påklädda tog vi ett ryck och städade lite här hemma innan Patric och Leon skulle på affärn och handla fika. Lunch hann vi med. Jag skulle lägga Brodde för en tupplur, och han hade preciiis somnat och jag la ner honom i sängen. Då skällde Kasper. "Kappe!" sa Brodde och slog upp ögonen. Då var det svägerskan, hennes fästman och deras hund som kom. Patric och Leon kom hem med fikat, och det blev ingen tupplur för Brodde som fick förnyade krafter. Svärmor och svågern kom förbi de med på fika och kaffe, och uppvaktade Patric. Barnen hade så roligt med sin faster, farbror och farmor.
 
På eftermiddagen när allt besök var över så tog vi det bara lugnt. Åt lite middag, slappade. Det blev en tidig sänggång för Brodde, som somnade efter två minuter i sjalen. Leon var segare och somnade inte förrän efter halv åtta. Brodde vaknade igen, och ville upp i sjalen och dansa till Hammerfall. "Upp i laalen. Haas å fajjö" sa han. Så vi sjalade upp och dansade. Han somnade om. Leon har vaknat från och till under kvällen, så jag har knappt gjort annat än att springa in till barnen. Men nu sover de, och jag lovade Leon att bära in honom till oss när jag la mig, för han skulle absolut somna om i sin egen säng. Så en tandborstning på det här, sedan ska jag varsamt balansera 17 kilo barn igenom hans rum, där han placerat ut gubbar och småbilar över hela golvet och jag fick absolut inte flytta på dem. En utmaning, men jag ska fixa det.

Fre 20 jan-17

Upp upp och iväg, ungefär som vanligt. Snabbfrukost. Patric och Leon for iväg med barnens farbror och tittade på hästar och körde traktor. De släppte av mig, Brodde och Camilla på sjalträff. Idag blev vi ett bra gäng med föräldrar, blivande föräldrar och barn. Många sjalar, mycket surr. Brodde ville till och med komma upp i en sjal, och sedan ville han inte ner! Jag fick mata honom med fruktsallad över axeln där han satt på min rygg. Kakor mulade han i sig också, och lekte med pussel och böcker. När han blev trött och less ville han se "Lammi", nåt program på Youtube han upptäckt och gillar. Så han fick se det i lugn och ro, samtidigt som han åt mer fruktsallad. Dubbelt upp med toabesök för honom också, på hans egen begäran! Så från att vi klev upp på morgonen fram till efter hans sena tupplur hade han samma blöja, lillsprätten.
 
Vi blev upphämtade strax efter 12. Hem och åt lunch, och så fick Brodde tupplura en stund. Patric fick stanna hemma med honom, jag och Leon for iväg på affärn och stödhandlade lite, och handlade inför fredags-rys. Popcorn till Familjen Rysberg, det gillar ungarna. Och vi vuxna. Middag i vardagsrummet körde vi också, en riktig slapp- och myskväll. Brodde somnade sedan i sjalen, och Leon i sin säng med Patric.
 
Ja, sen barnen somnade har jag suttit med skolan. Jag har under hela den här kursen känt mig urbota korkad, och fattat typ noll. Men just precis nyss tryckte jag på "Skicka in och avsluta" på kursens sista uppdrag, och nästa vecka har jag min muntliga examination på hela kursen Företagsekonomi 1, innan jag har några ynka dagars ledigt innan nästa kurs börjar, Programhantering.
 
Dags att sova. Lördag är Patrics födelsedag. Jag gissar att han förväntar sig kaffe på sängen, särskilt som att han sitter uppe och ugglar ännu han med. Jag ugglar för att jag pluggat, han ugglar för att han förväntar sig sovmorgon. Oschysst älskling, oschysst.

Tors 19 jan-17

Brodde kröp upp intill mig med sitt täcke och försökte somna om, men han var för pigg. När jag kollade klockan var det inte så konstigt, nästan åtta. Så hela familjen vaknade och klev upp.


Frukost, lämna på förskolan, kaffe och plugg, hämta på förskolan, hälsa på svärmor, middag, natta barnen, mer plugg. Så trött nu så det finns bara en sak i sikte, sängen!

Ons 18 jan-17

Vi sov länge imorse, hela familjen. Jag tror klockan blev nästan kvart över åtta innan vi klev upp, och då blev det bråttom. Snabbfrukost och ännu snabbare påklädning, men inte fööör snabbt för att stressa gillar vi inte. Bara lite mer effektivt än vårt vanliga morgonlunk. Patric for på jobb, jag och barnen tog snowracern till förskolan. Vi kom lite sent, men vad gör väl det?
 
Hem och plugga. Bokföring och redovisning ja... Jag somnade under boken, i två timmar... Nåväl, fick en hel del gjort i alla fall. Och till slit slog klockan äntligen så jag kunde släppa skolboken och hämta ungarna!
 
Ja, barnen ville ju inte hem. Men Kasper fick följa med mig så han vaktade snowracern utanför grinden. När jag väl fick med ungarna såg det himla roligt ut. Först i ledet en Cavalier, sedan i mitten jag med två ryggsäckar på ryggen, och bak två barn på en snowracer. Mina armar stod rätt ut, en fram och en bak. Men hem tog vi oss. Och här hemma väntade Patric som precis kommit från jobbet.
 
Svärfar kom förbi på lite kaffe nån timme, och sedan drog vi igång med middagen. Det blev lite bråk mellan barnen om vem som skulle stå på stolen vid spisen och hjälpa till. Leon hade svårt att acceptera att Brodde skulle få hjälpa till den här gången, eftersom han annars typ aldrig får hjälpa till för att Leon redan paxat den platsen. Så jag fick hantera en förbannad Leon medans Patric och Brodde lagade middag.
 
Kvällsrutinen såg ut som vanligt med Bolibompa och sånt. Brodde ville somna i sjalen, så vi sjalade upp. Sedan ville han sova i sängen, så vi la oss i sängen, men då skulle han upp i sjalen igen. Så han var lite seg ikväll, men han har två kindtänder på väg upp, så han är inte riktigt i form överlag för tillfället.
 
Ute stormar det, så Patric får ta Kaspers runda ikväll... Jag blir frusen bara av att höra hur det blåser!

Tis 17 jan-17

Jag och barnen låg och drog oss ett tag tillsammans innan vi klev upp och åt frukost och klädde på oss. Morgonen var lugn och behaglig, och det var inga problem med att ta oss ut genom dörren i tid. Självklart blev det snowracern till förskolan!


Hem och plugga. Bokföring och redovisning, snark. Men det är bara att bita ihop!

Patric kom hem efter jobbet med lunch, och sedan hämtade vi småttingarna. Vi åt fruktsallad till mellis och lekte och kikade på film i bakgrunden. Efter middagen tog jag och barnen en dusch tillsammans innan de fick på sig pyjamas. Bolibompa, kvällsfika, god natt. Brodde ville åka sjal, så vi dansade en stund innan vi la oss i vår säng där han somnade med sin hand i min, med sin panna mot min.

Patric och jag har bara slappat, och nu är det sovdags. Imorrn väntar en lång dags plugg, suck!

Mån 16 jan-17

Igår kväll innan jag la mig sa jag åt Patric att stoppa i motorvärmarkabeln när han gick ut med hunden. Innan han gick ut påminde jag honom igen. Imorse när vi vaknade sa han "Älskling, jag glömde stoppa i motorvärmarkabeln..." och jag blev så trött. Upp, klädde på mig, ut och skrapa rutor då!
 
For in till stan på möte gällande uppstarten av studiecirklar i sjalande. Det var beräknat att ta 1,5-2 timmar, men vi satt i 4 timmar! Mycket att prata om, men mycket redde vi ut och satte upp plan för. Ett produktivt möte måste jag säga. Hann hem och sätta på kaffe, och så plingade det på dörrn. Svågern var i krokarna, och tänkte kolla om vi var hemma. Men knattarna var ju på förskolan och Patric på jobb, så vi tog en kopp kaffe och surrade lite allmänt en stund. Sedan skulle jag plugga, men då ringde mamma, och så skulle hunden ut, och poff sa det så var det dags att hämta barnen.
 
Leon uttryckte omgående sin besvikelse över att jag kom för att hämta hem dem. Brodde ville inte klä på sig. Men till slut fick jag dem på snowracern och drog hem dem. Väl hemma hade Patric kommit hem, för en stund. Han jobbade delad tur idag, och hann bara hem för att säga hej och äta middag med oss innan han skulle tillbaka till jobbet. Barnen fick duscha tillsammans efter middagen, sedan såg vi Bolibompadraken och kvällsfikade innan vi la oss. De tjorvade på en stund, men somnade hand i hand med mig.
 
Som en säck med potatis sjönk jag ihop i soffan bredvid hunden. Skallen är trött, kroppen är trött. Samlar kraft för en lite tidigare kvällsrunda med hunden, innan vi lägger oss med barnen. Må förbereda inför morgonen också, med kläder åt ungarna. Och rodda liiiite till i lite sjalrelaterade bestyr. Det här vi startar upp nu med studieförbundet och sjalar, det blir vi först i Sverige med, så det blir en hel del att dona med innan vi kan få igång det!

Sön 15 jan-17

Ååååh hela familjen sov till efter halv nio! Lyx! Vi åt frukost och drack kaffe, sedan for Patric på jobb. Jag och barnen har varit hemma och lekt. Leon har använt ordet "mamma" en gång var femte sekund under hela dagen, och Brodde har slagits. Men annars har vi haft det bra. Vi har kikat på film, bakat kladdkaka, ätit pizza, byggt klossar, klätt ut oss och fått besök efter middagen. En kompis och hennes barn som är lika gammal som Leon. De stängde in sig på Leons rum och lekte, Brodde satt med oss och myste i lugn och ro. Sedan kom Patric hem. Kort därefter for besöket hem och vi gjorde oss klara för sängen. Brodde sprang och kastade sig runt mina ben. "Upp i laalen, mamma. Tött nu. Dansa i laalen, mamma". Så vi sjalade upp och satte på Alice in Chains, och han somnade på fem minuter. Leon somnade med Patric efter att ha kommit till mig ett par gånger för att småprata lite och säga att han älskar mig. Gounge.


Jag och Patric har kikat lite serier på Viaplay ikväll, och nu är det sängdags. Jag har ett tidigt möte i stan imorrn gällande de framtida studiecirklarna i ergonomiskt bärande, hoppas det bjuds på kaffe!

Lör 14 jan-17

Barnen är så snälla på morgonen när Patric jobbar natt. När de vaknade väckte de mig, jag fick ligga och dra mig medans de hämtade lite grejer att pyssla med och så var vi kvar i sängen lääänge. De lekte, vi kramades, vi småpratade. Strax innan 10 klev vi upp och åt frukost, sedan ville de duscha.


Patric kom hem, vi åt lunch och började tvätta. Ungarna hade suttit vid TVn hela dagen om de fått, men det kunde de glömma! Vi klädde på oss och gick ut i snön ett tag. Grävde lite, åkte snowracer.

En sölig tacomiddag och ännu en dusch. Den här gången både barnen och jag. Pyjamas och sänggång. Brodde somnade i sjalen till Alice in Chains - Man in the box. Leon somnade i vår säng. Jag satte mig och gjorde slutspurten på veckans skoluppgifter. Den här kursen är verkligen inget för mig, så jag kommer vara glad bara jag blir godkänd. Jag har svårt att förstå, men det grundar sig nog i att jag tycker det är så totalt ointressant och tråkigt.

Strukit en sjal och hängt upp lite tvätt på tork som vi glömde bort. Och nu ska jag lägga mig mellan barnen. Imorrn är Patric borta heeela dagen, jag undrar vad vi ska hitta på här hemma?

Fre 13 jan-17

Jag fick sovmorgon imorse, och jösses vad jag behövde det! Patric lämnade barnen på förskolan innan han for till jobbet, så jag fick kasta mig över kaffepannan och skolboken direkt. Och med skolboken satt jag ända fram tills barnen skulle hämtas.


Patric jobbar natt. Jag och ungarna har haft fredags-rys som de säger. Sett Familjen Rysberg på Barnkanalen, ätit popcorn, duschat länge. Vi har haft det rätt lugnt och skönt! Vi gick inte och la oss förrän strax innan klockan 20, och de somnade då rätt fort hand i hand med mig. Mina småhjärtan!

Lite kvällsfika och hundrastning och nu är jag på väg i säng. Sovmorgon imorrn igen? Snälla barn!

Tors 12 jan-17

Inget morgonkaffe hann jag med. En halvtimme efter jag klivit upp stod jag och sopade av snö från bilen, och skulle till sjukgymnasten. Patric lämnade barnen på förskolan. Hos sjukgymnasten körde vi igenom mitt träningsprogram för att se så allt kändes ok. När jag kom hem fick jag kaffe, sedan var det iväg på nästa läkartid. Hann bara stanna till utanför porten med bilen för att hämta en avi, och så for jag vidare in mot stan där jag mötte upp en tjej från studieförbundet som vill starta upp studiecirklar i ergonomiskt bärande. Vi satt i två timmar och åt och pratade upplägg. Patric hämtade knattarna, och jag möttes av hela familjen när jag kom hem, precis som hela familjen hade vinkat hej då på morgonen.
 
Jag gjorde en älggryta med trattkantareller och lingon till middagen. Otroligt gott, men våra petiga barn ville inte äta förstås. Deras förlust. Vi varvade ner och sedan var det läggdags. Brodde ville åka sjal en stund, men sedan ville han somna i sängen. Leon ville också somna i vår säng, så där låg vi hela familjen tills smågrabbarna somnade.
 
Ikväll har jag pluggat och pluggat, gjort ett prov och ska ösa på ännu mer imorrn. Men nu har jag sån galen huvudvärk att jag måste sova, fixar inte att läsa en rad till ur skolboken!

Ons 11 jan-17

Samma visa, barnen hade inte tid att säga hej då till mig imorse ens. De fick åka snowracer dit, och det ser så sött ut när Brodde sitter bakom Leon och håller sig fast i honom. Gopropparna. När jag sagt hej då till två upptagna barn traskade jag hem och började plugga. Tydligen somnade jag till, för 1,5 timme försvann och jag vaknade under min bok...
 
Ja, min dag var inte mer underhållande än så. Plugg. Och sedan hämta knattarna på förskolan. Iklädda våra reflexvästar åkte vi hem på snowracern. Kort därefter kom Patric hem, och vi åt middag. Vi tog oss en sväng till Ica Maxi och handlade lite, och när vi kom hem igen var det pyjamas på och läggdags. Brodde ville åka sjal och somnade gott. Leon var svårsövd ikväll. Och jag, jag sitter och gäspar, med en lång och intensiv dag framför mig imorrn. Tiden räcker inte till.

Tis 10 jan-17

Strax efter 8 klev jag och barnen upp imorse. De hade matkrig vid frukostbordet, och vi hann trots det nästan helt i tid till förskolan. Satte båda två på snowracern, så det gick extra smidigt att gå dit idag. De började leka med varandra direkt när vi kom in på gården, och hade knappt tid att säga hej då. De ropade "Hej då, mamma" utan att titta på mig, de var så upptagna med deras lek.
 
Jag ägnade förmiddagen åt skolan. Läste och läste och läste. Företagsekonomi, inte direkt det roligaste jag läst måste jag säga. Rätade ut lite frågetecken kring mina kommande kurser, och ska räta ut de sista imorrn. Patric kom hem en stund innan 13 med mat. Vi käkade, och hämtade sedan barnen som inte ville hem i vanlig ordning. Eller ja, Leon gick lätt, han var ju glad över att pappa var hemma från jobbet. Men Brodde hade inte tid att gå hem. Han skulle laga mat, räkna monster och äta låtsasglass.
 
Vi åt mellis, och bakade sedan kakor. Barnen hade några duster med varandra innan middagen, men lugnade ner sig fort. Nedvarvning och sedan nattade vi barnen tillsammans i vår säng. Brodde åkte lite sjal först och gosade.
 
Ute blåser det hårt, Kasper kommer bli skitsur när vi släpar ut honom på kvällsrundan nu...

Mån 9 jan-17

Idag var det årets första dag på förskolan fär barnen, och de var taggade! Brodde gick runt hela morgonen och pratade om vad han skulle göra på förskolan, Leon pratade om vilka han skulle leka med. Vid lämningen hade de inte ens tid att säga hej då. De gick in i leksaksförrådet och hämtade ut traktorer de skulle köra i snön med.
 
Patric for på jobb. 11-16 skulle han jobba idag. Bara en timme efter att han börjat meddelade han mig att han blivit beordrar att jobba längre. Till klockan 12 imorrn... Ja, så en 5-timmars arbetsdag blev till en 25-timmars. Kul. Men jag hade en lugn dag, fast tråkigt. Så otroligt tråkigt när det är så tyst och stilla här hemma, men såklart alldeles nödvändigt om jag ska kunna plugga. Men det var skönt att få hämta barnen igen! Och i vanlig ordning ville inte de gå hem.
 
Vi åt middag, de fick duscha tillsammans, och så varvade vi ner. De fick äta gröt framför TVn innan vi la oss i dubbelsängen, hand i hand alla tre. Och de somnade efter att jag sjungit Blinka lilla stjärna några gånger. Mina små knattar! Kasper är också redo för sängen nu, och jag med. Må orka upp imorrn när barnen börjar hoppa i sängen!

Sön 8 jan-17

Barnen vaknade på lekhumör, och lekte i sängen medans jag och Patric vaknade till. Vi klev upp och åt frukost, och sedan klädde vi på oss och for till pulkabacken. Leon åkte snowracer som en kung. Brodde fick åka tefat med mig ett par gånger, men han ville helst gunga. Leon, han är totalt orädd. Skulle såklart åka i den branta och isiga backen, som tack och lov inte var så hög, men tillräckligt för att jag skulle känna mig harig. Men han fixade det galant, inte ett tvivel fanns det i honom!
 
När vi kom hem åt vi lunch, sedan la jag Brodde medans Patric och Leon startade upp i tvättstugan, och sedan gick de iväg på kalas. Leon var bjuden på barnkalas igen, och hade haft det jätteroligt berättade han när de kom hem! Jag hade fått väcka Brodde för att hinna ta rätt på tvätten i tid. Han är lite som mig, otroligt seg att få upp ur sängen och drar sig gärna lite extra länge.
 
På eftermiddagen tog vi det bara lugnt fram till middagen. Jag och barnen läste lite böcker och kollade på lite barnprogram tillsammans, Patric stod och lagade en jättegod gryta till middagen. Vi åt, Brodde sölade så pass att han fick ta en dusch efteråt. Och ja, nedvarvning och läggdags. De hade lite svårt att komma till ro ikväll. Brodde och jag dansade med sjalen i över en timme innan han somnade till, men han vaknade när jag la honom i sängen så då höll vi handen en stund. Leon ville somna i vår säng, så Patric nattade honom där. Jag var precis in till dem och vyssjade om dem då de vaknade till båda två. Hålla handen, klappa ryggen, sedan somnade de om, och nu ska jag lägga mig mellan våra två underbara ungar.

Lör 7 jan-17

Har precis lämnat in veckans skoluppgifter, och gjort mina sjukgymnastövningar. En kvällsfika och sedan sängen på det.
 
Imorse var jag inte så pigg på att kliva upp, då jag satt uppe sent med skolarbetet. Senare än jag hade tänkt. Men jag komin i ett flyt igen, och tiden bara försvann. Skönt att få lite extra gjort i alla fall. Men jag fick somna om efter att ha varit upp en liten sväng, och det behövdes verkligen. Drömde massor av knäppa grejer under den extra 1,5 timmen jag fick sova.
 
Vi fortsatte vår städning idag. Patric röjde i köket, barnen plockade leksaker på Leons rum, jag bäddade rent i sängarna och tömde vårt sovrum på dinosaurier och bilar som vi annars slår ihjäl oss på stup i ett. Sedan åt vi lunch. Jag och Leon for iväg på affärn för att handla lite till kylskåpet, och lördagsgodis. Patric och Brodde gick ut med vagnen och Brodde somnade på några minuter bara. Det var mysiga stunder på tu man hand vi fick med barnen. Leon skötte sig exemplariskt på affärn, och var så himla hjälpsam. Han är så himla go när han lägger sig till med sin lillgamla sida, och många gånger gör han mig alldeles paff över vad han kan och hur han formulerar sig. Min älskade 4-åring!
 
När vi kom hem hann vi bara in genom dörrn och klä av oss ytterkläderna och packa upp matkassen innan Patric hämtade in nyvakna Brodde. Vi fikade tillsammans, och sedan blev det lek. Och bråk såklart. Men Patric och ungarna tog ett bad en stund innan middagen, och då var det lugnt några minuter. Och Patric, han skulle iväg på middag med några kompisar. Jag och barnen satt i soffan och läste bok och kikade på barnprogram, och vips var Patric hemma igen. Tiden gick fort. Nattning, och sedan direkt på skolarbetet för min del. Och nu, ja nu är jag klar för veckan, och ska kvällsfika ihop med min käre make och grovplanera morgondagen.

Fre 6 jan-17

Tidig morgon, och barnen drog igång med bråket direkt från start. I vågor gick det hela förmiddagen, de höll sams och bråkade om vartannat. Redan efter frukosten hade de kört slut på mig, har man bra ork eller? Men efter ett par koppar kaffe blev alt lite lättare.
 
Patric tog med sig barnen till svärmor, så jag fick några timmar i fred att plugga. Och det behövdes verkligen! Fick massor gjort, och har fortsatt ösa på ikväll. Inte mycket kvar nu, men kände nyss att allt började gå sådär trögt, inget fastnar och jag fattar noll. Jag är för trött. Nya tag imorrn!
 
Vi städade äntligen undan julen idag, så skönt att ha vardag igen. Vanliga lampor, vanliga gardiner, vanligt möblemang, mer plats utan granen. Ljuvligt!
 
Ikväll somnade Brodde fort i sjalen, min lillplutt. Leon ville att jag skulle natta honom, och jag fick så dåligt samvete när jag sa att jag verkligen behöver plugga om jag ska hinna. Till slut gick han med på att Patric fick natta, och han somnade rätt enkelt ändå. Under tiden Patric nattade han jag göra klart två av tre uppgifter, fick världens flyt!
 
Nä nu må jag vila skallen, och sova. Imorrn kör jag sluttampen på den här veckans skola!

Tors 5 jan-15

Imorse gjorde jag fruktsallad till frukost, Patric stod för mackorna. Sedan klädde vi på oss och gick ut i -25 grader. Jag skjutsade Patric och barnen till öppna förskolan, medans jag själv for till sjukgymnasten en sväng. Hämtade upp grabbarna igen nån timme senare, och vi for hem och åt lunch.
 
Dagen blev full av lek, och bråk. Ungefär som vanligt. Barnen ryker ihop och leker tillsammans om vartannat. Brodde tog en kort tupplur på eftermiddagen, då passade jag på att plugga och Patric tog med sig Leon på ärenden.
 
Middag, dusch, barnprogram och lek. Leon ville bli nattad i vår säng, Brodde ville bli nattad i sjalen till hårdrock. Och ja, sedan de somnade har jag och Patric suttit och småpratat en stund innan jag la fullt fokus på skolan. Nu är skallen gröt, och det är dags att kvällsfika och sova. Kasper kommer bli sååå sur nu när han ska ut på kvällsrunda. Kyla är inte riktigt hans grej, fjanthund.

Ons 4 jan-17

Jag och smågrabbarna har haft en intensiv dag inne idag. Patric jobbade, och ute var det för tråkigt väder. Istället roade vi oss inne. Eller rättare sagt, barnen klättrade på väggarna... Men då och då lekte de fint tillsammans, och vi tog oss igenom dagen. När Patric kom hem klädde jag på mig och kopplade Kasper och gick ut på en lite längre runda för att få varva ner en aning, sedan kunde vi ha en lugn kväll ihop hela familjen. Brodde ville somna i sjalen, och han sov på ett par minuter bara. Leon somnade rätt fort han med tillsammans med Patric.
 
Min kväll har bestått av företagsekonomiplugg. Sådär kul måste jag säga, men det ska ju göras.
 
Leon blev rädd för nåt barnprogram han såg på surfplattan i förmiddags. "Släng surfplattan i sopkorgen mamma!" vrålade han. Så jag la undan den, och jag hoppas nu att jag aldrig mer behöver plocka fram den! Barnen har ägnat på tok för mycket tid åt den där plattan, och det har blivit extrema krig när jag eller Patric tagit bort den. Men nu, nu när plattan är borta på Leons kommando så hoppas jag att den förblir borta.

Tis 3 jan-17

Ännu en tidig morgon, men barnen började leka tillsammans i vårt sovrum så jag och Patric låg och drog oss ett litet tag. Efter frukosten for vi till öppna förskolan och lekte ett par timmar hela familjen.


Brodde sov en halvtimme när vi kom hem. Vi käkade lunch och lekte lite innan vi for och handlade. Ute vräkte snön ner, och har gjort det hela dagen. Kasper var sur när jag tog med honom ut på en promenad, han tyckte snön var för djup och kall...

Efter en taco-middag tog Brodde som hade håret fullt i tacos en dusch. Vi varvade sedan ner. Leon och Patric la sig i Leons säng, Brodde fick åka sjal på min rygg. "Jag är trött, mamma. Hålla handen" sa han efter en stund och stack ut sin hand ur sjalen för att ta tag i min. Älskade gounge. Han somnade i sin säng när vi låg och höll handen och jag sjöng Blinka lilla stjärna.

Har pluggat en del ikväll, och är nu för trött för att kunna ta in mer kunskap. Nya tag imorrn!

Mån 2 jan-17

Vaknade precis efter att ha somnat vid nattningen av barnen. Ska lägga mig igen, men blir ett inlägg som hastigast medans jag kvällsfikar.


Idag var ingen vanlig dag, för idag var det Broddes 2-årsdag! Min bäbis! Barnen gjorde morgon tidigt, vi sjöng för Brodde i sängen. Sedan fick han öppna paket vid frukosten. En ficklampa, tofflor och böcker, allt han önskat sig. Hela dagen smög han runt i sina tofflor och lyste med ficklampan.

Jag var hos sjukgymnasten en sväng på förmiddagen. När jag kom hem for Patric på jobb. Kort därefter kom min farmor förbi med tårta och kaffebröd. Resten av dagen har vi bara murslat på. Barnen har lekt med sina ficklampor, vi har fikat och tagit det lugnt.

Patric kom hem till dukat middagsbord och två barn som tyckte maten var äcklig. Min pappa kom förbi en snabbis med en stödbräda till Broddes säng, så han inte ska ramla ur när den inte står mot min sida av sängen. Barnen duschade, fick pyjamaser och sedan var det läggdags. Alla utom Patric somnade i vårt rum, och jag vaknade nu som sagt. Men nu är hela kvällen borta, lika bra att somna om mellan vår 4-åring och vår nu 2-åring!

Sön 1 jan-17

Sovmorgon? Näe. Men vi spenderade hela förmiddagen i sängen, jag och barnen. Leon hade hämtat surfplattan innan jag vaknat till, så vi låg tillsammans alla tre och donade med den. Barnen lekte kontor, Leon tränade på att skriva ord och så kikade vi lite på Youtube. Halv elva klev vi upp och klädde på oss, för vi skulle hämta Patric på jobbet vid 11. När barnen och jag var påklädda och klara hittade jag inte bilnyckeln. Efter ett telefonsamtal visade det sig att Patric hade den i sin jackficka, på jobbet... Så ja, vi gick ut med Kasper en stund i snön.
 
Vi käkade lunch och tvättade lite. Jag och Brodde tog en dusch. Sedan plockade vi upp svärmor och for och storhandlade. Vi kom hem lagomt till middagstid, och sedan var det nedvarvning. Brodde ville somna i sjalen, så vi gosade lite i den tills han sov.
 
Jag tog mig en riktig slapparkväll ikväll. Jag är så trött, egentligen hade det ju varit smartare att lägga mig förstås, men den här stunden där jag får vara bara jag, den är viktig.
RSS 2.0