Mån 31 okt-16

Imorse när jag skulle plocka fram alla kläder inför förskolan såg jag att Leons skalbyxor hade ett hål, och inget litet hål heller, utan längs över hela bredden! Tydligen hade han pillat i ett litet hål på knät när han och Patric var ute med bilen, och sedan rivit upp det... Så ja, vi fick skynda oss att göra oss iordning och fara bort till det enda stället som var öppet och hade skalkläder, Ica Maxi. Så vi hastade dit och hade sån tur att hitta ett par, och så köpte vi wienerbröd också. Självklart ska en stressmorgon ha en guldkant, eller hur? Hehe.
 
Gråtfri lämning, det känns så bra att barnen trivs och att de knappt hinner komma dit innan de börjat leka och att de inte vill gå hem när vi hämtar.
 
När barnen lekte på förskolan och Patric jobbade, så pluggade jag. Och jag har haft en så bra pluggdag! Det har bara flutit på, och tangenterna har smattrat när jag skrivit ett långt uppdrag som behandlar olika typer av affärsdokument. Tiden bara flög iväg, och rätt som det var så var det dags att hämta barnen.
 
Det börjar bli riktigt mörkt nu innan middagstid. Så jag hade med mig barnens reflexvästar och små LED-lampor de fick sätta på sina jackor. När vi gick hem så höll vi varandra i handen alla tre. Vi sa ramsan "Inga bilar, inga troll. Vi har sett åt båda håll." innan vi gick över vägen. Jag höll Brodde i handen, han höll Leon i handen. Jättefint gick barnen tillsammans, hand i hand. Vi mötte många bilar på den korta korta sträckan hem, och barnen var malliga över sina reflexvästar och lampor, och att de syndes så bra.
 
Patric kom hem samtidigt som oss. Han och Leon for direkt iväg och hjälpte svärmor köra nån bänk. Jag och Brodde pysslade lite, lekte lite och började med maten. Och när alla var hemma och ätit var det dags att varva ner och sova. Barnen somnade fort.
 
Jag har suttit lite smått med skolan ikväll med, men är så trött i skallen så jag behöver få vila den en stund. Jag känner att min erfarenhet inom elbranschen hjälpt mig till en stor del med det jag håller på med nu i kursen. Men samtidigt sätter det lite stopp för min tankeverksamhet, då jag typ bara tänker ur ett sånt perspektiv. Men men, kommer man över den där muren i huvudet som blockerar så brukar det gå lättare.
 
Kasper ligger och snarkar. Han är sur på mig för att jag drog ut honom på en promenad i regnet när barnen somnat. Fjanthund...

Sön 30 okt-16

Jag sov som en gris imorse. Verkligen stenhårt! Den här dunderförkylningen har tagit kål på mig, minst sagt. Brodde hoppade upp i sängen hos mig och vi låg och tittade på Bolibompadraken en stund medans jag vaknade till. Sedan började den intensiva dagen.
 
Vi åt lunch och Brodde sov. Leon och jag har spraymålat lite kottar och en älg silver. Vi har lekt Star Wars. Patric och Brodde var på affärn och jag och Leon fick en stund för oss själva. Jag har stekt bananplättar till ett helt kompani. Vi har gjort dinosaurier och hjärtan av toarullar. Vi har byggt en Spindelmannen-stad av klossar. Barnen har pratat med moffa på FaceTime. Leon fick träffa sin kompis en sväng när han och hans mamma var hit och lämnade en sjal de lånat av mig. Jag har packat och bokat frakt för tre sjalar som ska flytta, en ända till Kanada.
 
Patric och jag har suttit och kikat på Midnattssol på SVT Play. Jag brukar inte gilla svenska filmer eller serier, men den här verkar bra! Synd bara att så få i serien saknar riktigt norrländsk dialekt.
 
Kasper och jag har varit ute på kvällsrundan med våra lampor tända. Jag med två lampor på jackan, Kasper med sitt reflexkoppel och en lampa på halsbandet. Ingen bilist ska missa oss!

Lör 29 okt-16

Det var allt annat än en lugn morgon. Barnen hade vaknat på helt fel sida, och från att vi slog upp ögonen var det krig. När jag ett par timmar senare äntligen lyckats få dem lugna så åt vi frukost. De hade sagt nej varje gång jag frågade innan dess. Patric klev upp, vi drack kaffe och Brodde tog sig en tidig tupplur. Patric och Leon for ut på stan en sväng, jag vilade. Jag var så trött att jag vinglade. När Brodde vaknade lagade vi lunch, och när Patric och Leon inte var hemma passade vi på att äta något de aldrig skulle stoppa i munnen, nämligen friterad bläckfisk. Brodde tyckte det var hur gott som helst, och åt snabbt upp all sin mat och började därefter nalla från min tallrik.
 
När Patric och Leon kom hem hade de köpt lasersvärd... Nån slags skumvariant, och utan ljud tack och lov! Och walkie talkies... Så ja, Leon sprang runt utklädd till Darth Vader med sitt röda lasersvärd. Brodde sprang bara runt och lyste med sitt gröna. Jag fick flera gånger förklara hur viktigt det är att vara försiktig, och inte slåss på riktigt, och att vapen är inga leksaker (ja ja, jag vet, det här ÄR ju leksaker, men lika bra att prata lite allvar) och att bara leka med de som är med på det.
 
Middag, trötta barn, nattning. Ikväll somnade Leon före Brodde, Brodde tog sin tid han. Han skulle på pottan, han skulle ha mjölk, han skulle dansa, han skulle ligga i sängen, han skulle upp i sjalen, han ville ha en bil. Ja, slavmamma. Men till slut så, efter en massa sjalmys somnade han.
 
Och usch, jag är så trött, så jag tror jag ska lägga mig redan nu.

Fre 28 okt-16

Det blev sent i natt, för jag blödde så jäkla mycket näsblod, och det ville inte sluta! Efter nån timme fick jag stopp på det, och efter några hostattacker kunde jag äntligen somna.
 
Brodde ville gå till dagis idag, gå! Inte åka sjal. Men så fort vi kom utanför porten tryckte han sig mot mina ben och sa "bitt", vilket betyder bära eller upp. Så jag fick bära i armarna till dagis.
 
Har jag pluggat idag? Yttepyttelite. Mitt huvud har varit en enda stor gröt, jag är helt borta. Har repeterat lite (repetition är kunskapens moder), och hoppas på att må bättre i helgen!
 
Patric och Leon for till barnens faster efter dagis så hon fick titta på Leons fot. Hon jobbar på sjukhuset, och det känns skönt att kunna fråga henne lite snabbt istället för att fara in till sjukhuset eller hälsocentralen stup i ett.
 
Efter middagen somnade Brodde rätt fort. Leon var seg ikväll, men somnade en stund efter 20. Jag har sedan de somnade suttit som i ett töcken. Jag och gubben kollade på Blacklist, och sedan forsatt töcken. Men nu, sängen.

Tors 27 okt-16

Jag och barnen klev upp strax efter halv sex... Behöver väl inte säga att jag knappt var vid medvetande?
 
I alla fall. Efter x antal koppar morgonkaffe och frukost, så for jag och Leon iväg en sväng. Barnen behövde nya pyjamaser, och Leon som växer som ogräs behövde nya kläder. Så vi for och storhandlade på Lindex han och jag. Och så köpte vi ett gäng såna där små LED-lampor att hänga på våra jackor så vi syns i mörkret. Kasper fick en på sitt koppel också. När vi kom hem la jag Brodde för en tupplur. Han och Patric hade varit ute med Kasper, och så hade de lekt lite i sandlådan.
 
Dagen har gått lugnt till ändå. Vi var på stan en snabbis för att köpa halloween-dräkter åt barnen. Leon valde Darth Vader och Brodde blev Nalle Puh. Sedan hem och ta det lugnt igen. Drog igång i tvättstugan vid middagen för att tvätta upp alla nya kläder, och ikväll efter att barnen somnat satte jag mig för att plugga. Och plugga och plugga. Och ja, nu är jag redo att sova.
 
Skickade iväg en sjal idag. Leon vill inte att jag säljer sjalar. Jag sa att han fick bestämma vad jag ska köpa för nån ny istället för den jag sålde, och då ville han ha en röd sjal. Så en vän på de internationella sjalsidorna sålde en mörkröd ringsjal till mig, jag hoppas barnen ska gilla den! Leon har ju velat åka mer och mer sjal nu, och det är ju så himla mysigt att få gosa och ha honom nära!

Ons 26 okt-16

Sjukstuga. Barnen gick till dagis, jag gick hem och började plugga och hinkade kaffe. Brodde höll mig vaken i natt. Vid lunch ringde telefonen, det var dagis. Leon hade feber, så jag sprang dit och hämtade honom. Lillhjärtat hade haft 39,2 när personalen kollat, och här hemma var tempen uppe i 39,7 på sena eftermiddagen. Han ville inte klä på sig, utan bara direkt hoppa upp i sjalen, men kläder fick han så lov att ta på. Och upp på min rygg hoppade han med sin gosekanin. Kollade av statusen på Brodde med personalen på hans avdelning, och han var pigg och kry, och sov i vagnen.
 
Bäddade ner Leon på soffan här hemma. Patric var hemma sjuk idag han med, så de två låg och gosade på soffan medans jag for på affärn för att handla. Köpte en hel del lättätet, för jag misstänker att Brodde också kommer bli tussig eftersom vi tre andra är det.
 
Brodde ville inte gå hem från dagis när jag kom och hämtade honom lite tidigare, efter att allt stök här hemma var avklarat, men jag mutade honom med en klämmis och då hoppade han upp i sjalen och vi gick hem. Imorrn får de vara hemma båda två, och så får vi se hur fredagen blir. Sådär jättemycket tid till plugg har det inte blivit för min del, då jag själv är sjuk och nu Leon. Min skalle funkar inte riktigt, men jag hoppas det ska kännas bättre imorrn, så får jag läsa nån sida då och då när jag har tid.
 
Måste rappa mig ut med jycken nu, och försöka få nån timmes sömn, innan cirkusen som jag misstänker kommer komma i natt drar igång.

Tis 25 okt-16

Jag och Patric är sjuka. Barnen har klarat sig än så länge! Peppar peppar. Jag däckade på soffan igår vid 21-tiden, och vaknade inte förrän barnen väckte mig imorse.
 
Gårdagen då. På förmiddagen var vi på öppna förskolan och tog kort. Eftersom de inte har fotografering på dagis så brukar öppna förskolan ha det. Barnen fick ta enskilda kort och syskonkort, och de spexade på rätt bra. Sedan lekte vi en stund innan det var dags att gå till dagis.
 
Jag fick mitt betyg för första inlämningsuppgiften på nya kursen, B! Det blev en vilodag då jag var fri från plugg, och jag kände mig hängig. Men när vi hämtat barnen på dagis köpte vi med oss kinamat och åt middag hos svärmor. När vi kom hem var det läggdags direkt. Barnen somnade, jag fick natta båda. Leon har börjat begära mig mer och mer. Och ja, sedan däckade ju jag då.
 
Idag vaknade jag risig på soffan, fattade ingenting. I med kaffe i kroppen, och mot dagis. Brodde ville åka sjal, och valde den längsta jag har hemma. Det var en tårfri lämning. Mer kaffe väntade hemma.
 
For och köpte mig en dator idag, en sån där nätt liten rackare som väger knappt nåt och som är platt. Jag kände det igår när jag lämnade tillbaka böcker på biblioteket att där vore det riktigt skönt att kunna sitta och plugga ibland. Att få komma hemifrån, byta miljö, och ha större fokus än vad jag kan ha här hemma där jag går runt och gör en massa andra saker samtidigt. Och såna dagar då min kropp skriker av värk, då kan jag ligga kvar i sängen och göra alla mina uppgifter där. Jag är mycket nöjd! For även och hämtade en sjal som en kompis beställde åt mig samtidigt som hon beställde nya bärselar. Hann tvätta den innan barnen skulle ha hämtning på dagis, och Brodde somnade i den ikväll.
 
Vi for på Ica Maxi och handlade. De har en lekhörna där barnen kan vara under tiden föräldrarna handlar. Leon ville dit, så han jag och Brodde gick dit. Då fick jag höra att jag inte fick vara där, "Det funkar inte så här" när jag sa att jag ville vara med barnen där under tiden Patric handlade. Och Brodde var för liten för att få vara där. Jag ville inte lämna Leon, men han ville inte gå. Jag frågade honom flera gånger om han ville följa med, men han sa nej. Sedan frågade jag ännu fler gånger om han var ok med att leka där medans vi handlade. Ja, sa han. Jag och Brodde gick iväg, och ungeför 1,5 minut senare ringde min telefon. "Ja hej, det var XXX i lekhörnan. Leon vill inte vara här längre säger han". Så Patric som vi precis hunnit ikapp tog Brodde, och jag sprang dit för att hämta honom. Det blev kramkalas, och vi sa att vi skippar lekhörnan framöver. Så båda barnen fick sitta i kundvagnen medans vi handlade.
 
Hem, middag, nedvarvning och läggdags. Brodde sover oroligt, så får se om han börjar bli tussig han med nu. Leon är pigg som en mört än så länge i måendet, men det kan ju gå fort.

Sön 23 okt-16

Jisses, jag kollade precis på klockan och insåg att det är över midnatt! Jag har suttit och hållt på med mina skoluppgifter, och jag kom in i ett sånt flyt att allt runt om bara försvann. Måste rappa mig i säng!
 
Dagen har varit intensiv. Patric har jobbat, jag och barnen har varit hemma. Vi byggde en koja av mina sjalar, jag och Leon duschade när Brodde sov, ungarna har lekt och härjat, ute har det legat lite snö. Jag har mest sprungit efter barnen och sett till så de inte skulle göra sig illa, och tjatat som tusan.
 
Brodde somnade ganska lätt vid nattningen. Leon hade inte lika lätt att komma till ro. När Brodde somnade berättade jag en saga för honom om en pojke som skulle leka ute på sin gård, och träffade en farbror som verkade snäll. Pojkens mamma och pappa hade sagt många gånger att han inte fick följa med främlingar, men det gjorde pojken ändå för farbrorn hade sagt att han var snäll och ville visa pojken en jättefin lekplats. Men farbror var en ful farbror! Som tur var kom det en snäll tant och räddade pojken. Efter sagan pratade jag och Leon lite om det där med främlingar, och hur Leon ska bete sig om han hamnar i olika situationer med folk han inte känner. Det känns som dags att börja prata om det ordentligt nu, lite då och då, vilka han kan följa med och inte.
 
Nä, hela kvällen försvann ju nu på grund av skolarbete, så nu må jag rusa i säng!

Lör 22 okt-16

Jag vaknade av att Leon satte på mig min vintermössa och gav mig en puss på kinden. Det följdes av två utvilade och busiga ungar som röjde järnet hela förmiddagen. Lyckades få dem att sitta stilla och pyssla en stund, då fick jag passa på att dricka kaffe. Jag höll i alla fall ut tills Patric kom hem!
 
Så fort Patric kom hem for vi på turné. Jag skulle på Apoteket och köpa mer förband till Leons fot. Personalen där tyckte att vi skulle låta någon läkare titta på det, för säkerhets skull, innan vi lägger om det igen så att det inte är nån infektion på gång eller så. Hälsocentralerna är ju stängda, men vi fick komma in på akuten för en besiktning av foten. Det såg bra ut tyckte de, och de la om det samt talade om vad jag behövde från Apoteket. Patric och Brodde for och handlade lite under tiden jag och Leon var på sjukhuset.
 
Vi åt en sen lunch när vi kom hem vid halv tre. Det härjades, bakades äppelpaj, badades och duschades och åts middag. Vid läggdags hann jag typ bara knyta färdigt sjalen innan Brodde somnade. Leon var ganska lättsövd han med. Tvättstugan har vi haft, så nu har barnen mer nytvättade kläder att sprida ut här hemma...

Fre 21 okt-16

Jag sov som en kratta i natt. Därmed lämnade jag barnen på dagis en timme för tidigt (upptäckte jag på eftermiddagen), men då hämtade jag dem en timme tidigare istället. Jag möttes av "Neeeeeeeej!" från Leon när han först såg mig, och Brodde tittade på mig som hastigast och sprang iväg för att fortsätta leka.
 
Min dag här hemma har varit ointressant. Jag har pluggat som en dåre, hann ringa hyresvärden så de fick fixa varmvattnet som inte funkat ordentligt på flera dagar, jag hann dammsuga och skura och plugga lite mer.
 
Patric jobbar dygn. Barnen levde rövare från sekunden de klev innanför dörrn hemma. Vi lyckades få till middag i alla fall. Barnen har Skypat med momma, Facetimat med moster Kotten och även med moffa. Eftersom det går löss på dagis har jag noga luskammat båda barnen, och inga fynd i deras hår! Skönt. Leons brännskadade fot la jag om ikväll, då han nu har en stor vattenblåsa och skinnet börjat lossna på några ställen. Vår fina granne kom in med en gasbinda jag kunde lägga ytterst på paketet med "spindelmannennätet" och nåt mer jag inte vet vad det heter. Imorrn när Patric komme hem ska vi direkt till apoteket för att köpa mer att lägga om med, och beroende på hur det utvecklar sig blir det väl antingen nåt samtal till 1177, ett hembesök hos barnens sjuksyster till faster eller en tripp till sjukhuset beroende på vad de två föregående säger.
 
Efter att ungarna härjat av sig gick vi och la oss. Eller Brodde ville sitta i sjalen, så jag stod och vaggade med honom samtidigt som jag berättade en saga om Peter Pan för Leon. När Brodde somnat och jag lagt ner honom la jag mig bredvid Leon och fortsatte berätta tills han somnade. Och resten av kvällen har jag vilat min onda rygg bara, usch vad den plågat mig några dagar nu!

Tors 20 okt-16

Leon fick vara hemma idag med sin onda fot, men Brodde ville till dagis. Han hade inte ens tid att säga hej då till mig, han skulle börja leka direkt!
 
Jag och Leon skjutsade Patric till jobbet, sedan for vi och handlade. Mellanlandade hemma för att laga mat lite snabbt, sedan packade vi en matlåda och for till öppna förskolan. Min tanke var att han skulle få tänka på annat än sin onda fot. Han ville inte gå själv, så han fick åka sjal till och från bilen. Väl där kröp han runt när jag inte bar honom, men efter nån timme började han röra sig mer och mer som vanligt. Efter ett par timmar sprang han obehindrat runt och allt det onda verkade som bortblåst. Vi pysslade lite, det vr kulmålning där idag. Leon gjorde en massa olika målningar, som alla ligger på tork fram tills på måndag då vi ska dit och ta syskonkort.
 
När vi kom hem hade vi lite soffmys innan vi hämtade Brodde. Så under dagen har Leon gått från att inte velat stå upp alls till att faktiskt ta på sig skorna och gå själv! Och på köpet under den här kureradagen fick vi lite tid tillsammans bara han och jag.
 
Brodde hade haft det jättebra på dagis. När en pedagog frågat vart Leon var hade han svarat "Hemma, mamma" och sen var det inget mer med det. Han lekte, åt och sov och lekte ännu mer, och varje gång jag kommer och hämtar honom så är han så glad redan innan han ser att jag är där! Det är så skönt att se att han trivs. Jag var orolig att han skulle ha det jobbigt idag i och med att Leon var hemma, men det hade gått hur bra som helst!
 
Vi åt middag och varvade ner. Leons kompis mamma kom förbi och lånade en sjal av mig, och barnen blev alldeles opp i orra. De sprang runt och skrattade och busade, och kramade henne. Sedan började vi göra oss klara för sängen. Det var lite flamsigt, men med hjälp av avslappningsmusik och sjalen så somnade de båda två.
 
Patric kom hem, vi planerade lite inför julen, skrev dagisschema för kommande veckor och sedan har vi pysslat på med vårt en stund. Och nu är det dags för sängen. Imorrn är det dagis för båda smågrabbarna, Patric ska jobba dygn och jag ska plugga. Göra den här kursens första prov och påbörja det tillhörande uppdraget.

Ons 19 okt-16

Vi hade en hektisk morgon. Patric for iväg på jobb, jag skulle få i barnen frukost och få dem klara för dagis. Jag fick torka bort fil och flingor från mitt nyputsade köksfönster. Sedan plockade vi ihop på Leons rum. Jag gick och hämtade deras tandborstar, och när jag kom tillbaka hade de två rackarungarna tömt ut precis alla leksaker på golvet igen. Jag gav dem tandborstarna, vi gick ut ur rummet, jag suckade och stängde dörren. Och att få på dem båda ytterkläderna, det var ett kapitel för sig. När jag klädde på ena hoppade den andra på vardagsrumsbordet. När jag tagit ner barnet på bordet hoppade andra barnet upp. Så höll de på, jag fick på dem ett plagg åt gången, så det tog ju sin lilla tid. Sen skulle Leon ha speciella vantar, och jag hittade inget par. Alla förslag jag gav dög inte, och så vart det cirkus. Brodde skulle upp i sjalen, och så gick vi. Inga tårar vid lämning, de hade knappt tid att säga hej då till mig.
 
Hem, när jag klev in var det en massa folk här. Sjalträff, tjoohoo! En kompis kom hit lite tidigare för att kunna släppa in folk medans jag var på dagis. Jag hälsade på alla, satte på tevatten och kaffe, och rastade hunden. När jag kom in igen var det ännu mer folk! Och under en timme ungefär droppade det in fler och fler föräldrar och barn. Jag tror vi var 16 vuxna och nästan lika många barn. Kanonkul, om än en gnutta trångt! Jag fick sjala en liten bäbis, och gissa om jag blev bäbissjuk! Men det får vänta några år, om det skulle bli en trea för oss. Jag fick träffa massa nytt folk, surra massor, hjälpa nya sjalare med knyt och val av sjal, diskutera eventuella framtida studiecirklar och föräldragrupper med en bildningsgrupp. Helt enkelt en jättelyckad och himla trevlig träff! Tänk, det här är folk jag aldrig hade mött annars om det inte vore för sjalandet! En mamma tog mitt nummer då hennes öppna förskola frågat om jag kan komma och ha en sjalkurs med dem. Det sprider sig, hehe.
 
Strax efter klockan 12 hade hemmet tömts. Jag satte mig och började plugga. Det kändes himla bra, och lätt att plugga, när jag var så full av positiv energi från förmiddagens sjalträff.
 
Hämtade barnen, och när vi kom hem hade Patric precis klivit innanför dörrn. Barnen hade skrikfest, vi åt middag, barnen fick duscha och Leon skulle bada. Varmvattnet slutade funka, så Patric skulle värma vatten åt Leon. Det blev för varmt, och Leon sträckte fram foten precis när Patric skulle hälla i vattnet så det kunde blandas med det ljumma vattnet. Katastrofen var ett faktum. Älskade Leon, mitt älskade gohjärta! Usch vad han grät! Jag försökte lugna honom och smörjde rikligt med Aloe Vera och la om med ett bandage, men skickade in honom och Patric till akuten för säkerhets skull. Under tiden nattade jag Brodde och oroade mig över min älskade Leon. När de kom hem hade Leon en gasbinda om foten. Det hade enligt läkaren gått bra, och att det imorrn antagligen kommer vara helt bra igen, men de hade lagt om med kylande kompresser och nåt mer, och en gasbinda och en tubstrumpa. Vi ska se imorrn om det kommit nån blåsa. Han ville att jag skulle natta honom, så vi bäddade ner oss i hans säng, han fick berätta om vilka läkare och sköterskor han träffat, vad de hade gjort och så. Sedan sa han "Mamma, nu måste vi försöka sova", slöt ögonen och somnade.
 
Nu ska jag sova, och vill bara att det ska bli morgon så jag får titta på Leons fot. Han lär komma in till oss i natt dock, så jag kanske får en hint redan då om hur foten känns.

Tis 18 okt-16

Tänk, inte en tår från Brodde idag vid lämningen! Mitt lillhjärta, han fick såklart åka sjal till dagis, och Leon ville hålla handen. I andra handen hade jag två ryggsäckar. Så smidigt och gosigt!

Jag har ägnat dagen åt att storstäda. Och ikväll skulle jag plugga lite, men barnen hade andra planer och det blev en lång nattning. Brodde vaknade nyss, Patric gick dit. "Nääe! Mamma, laalen!" grät han. Jag gick dit, han slutade gråta och väntade snällt tills jag kastat på mig sjalen. Vi dansade lite, och efter att Broddes låt med Kalle Moraeus spelats två gånger så sov han igen.

Imorrn är det sjalträff! Ska bli kul att få träffa lite nytt folk, och få energi till eftermiddagens plugg.

Mån 17 okt-16

Brodde ville åka sjalen till dagis. Vi gick iväg hela familjen idag, annars var det tänkt att Patric skulle lämna. Men det är ju Brodde och sjalen, då blir det jag som får lämna också, mysungen. Leons kompis som flyttade i sommar var där och hälsade på, och de blev så glada båda två när de sågs! Patric surrade med pappan, jag och Brodde hängde in väskorna och sa hej då. Jag gick hem i förväg för att inte Brodde skulle bli ledsen igen, för jag hörde att han var glad igen bara några sekunder efter att vi sagt hej då.
 
Skjutsade Patric till jobbet, for hem och började plugga. Ny kurs började idag. Tog en paus för att hämta nya sjalar, pluggade vidare. Tog en paus och såg några rådjur stå i godan ro på granntomten. Tog med mig kameran ut ett par minuter och fotade dem. In och plugga igen, och sedan hämtning på dagis. Och hämtning av Patric.
 
Patric och Leon for iväg med svärmor och storhandlade. Jag och Brodde läste lite böcker här hemma och lekte. Det blev sen middag, och direkt läggdags efteråt för barnen som somnade fort. Och vår kväll har spenderats framför serier. Surrat lite med mamma, gosat med en av de nya sjalarna. Och ja, nu är det god natt.
 
 

Sön 16 okt-16

Tidig morgon. Efter frukosten gick jag och Leon till grannområdet för att leka med hans kompis. Jag och mamman satt och drack kaffe och surrade iklädda vinterkläder medans barnen lekte. När det var lunchdags gick vi hem och tog en varm dusch, för jag var så frusen! Patric och Brodde hade farit iväg till Patrics syster och hälsat på, så jag fick lägga Brodde för en tupplur när de kom hem.
 
Efter lunch vettetusan vad som hände, men som en blixt från klarblå himmel blev jag helt utslagen! Jag fick en sprängande huvudvärk, allt var för ljust och allt var för högt. Jag gick och la mig ner på soffan en stund, och somnade tydligen till. Leon väckte mig, och jag klev upp. Men det blev bara värre, efter mellis kröp jag upp i sängen och somnade igen, och innan middagen fick jag ta på mig hörselkåpor och solglasögon samt mörklägga hela lägenheten för att inte gå åt. Somnade till på soffan igen, och hux flux var det dags att natta barnen. De somnade snabbt som tur var, och jag kunde lägga mig på soffan igen.
 
Patric for iväg på innebandy-Korpen som dragit igång nu, och jag blev varse en av mina värsta mardrömmar. Det kan inte vara många som missat hela den här clowngrejen som sprider sig likt ett elakt virus? I 22 år av mina 27 år i livet har jag varit rädd för clowner. Väldigt rädd. Oootroligt rädd. Jag får panik, ryser i hela kroppen, får ångest och mår jättedåligt. Och när det började rapporteras om det i medier blev jag såklart jätteorolig och panikslagen. Och nu ikväll, ja då ser jag att det rapporteras om clowner här där jag bor! Fatta paniken! Visst, säkert (förhoppningsvis) helt harmlösa, men ute efter att skrämmas. Det var några utklädda till clowner som skrämt barn på ett skoldisco 1,5 kilometer bort. Inte ok! Jag litar inte blint på de rapporter som kommer in om de påstådda clownernas rutt, men den påstådda rutten kommer närmare och närmare där jag bor, och även fast rapporterna inte är detaljerade eller 100% pålitliga så växer oron inom mig, för den här clownrädslan inom mig är så stark och så djupt rotad så paniken går inte att slippa undan för min del. Ett stort gäng invånare är ute och håller koll och kör runt för att försöka bringa klarhet i rapporterna, men det får mig inte att känna mig så mycket tryggare. Jag oroar mig också för det onödiga våldet som kan uppstå. Ett fåtal rapporterade clowner i världen har varit våldsamma, så långt ifrån alla är elaka såklart, men det betyder ju inte att de som blir skrämda inte reagerar med våld? Eller att de som är ute för att leta rätt på clownerna inte tar till våld? Så onödigt. Så jävla onödigt. Och elakt, otroligt elakt. Måtte det upphöra illa kvickt, innan det går på tok för långt!

Lör 15 okt-16

Vi vaknade tidigt, ute var det minusgrader. Vi har hållt oss inne och storstädat idag, hela familjen, och det behövdes. Vi städade fram till lunch, åt, sen sov Brodde. Leon och jag pysslade på i lugnt tempo, Patric tog och bytte däck på bilen. Då kom mamma/momma! Hon for tillbaka till Norge idag, men vi fick träffa na en stund till innan hon styrde bilen vidare mot grannlandet. Brodde hann vakna från sin tupplur och träffa henne han med innan vi sa hej då. Nu är det några månader till nästa gång vi ses, men vi har ju Skype och telefon som tur är.
 
Jag tror att Patric gick sönder på eftermiddagen, för han började prata i rim hela tiden! Så jäkla störigt, men han tyckte såklart det var kul. Min man, en äkta mupp!
 
Patric och Leon for iväg en sväng på eftermiddagen för att stödhandla, när jag frågade Brodde vad han ville göra så svarade han att han ville leka med bilar. Så det gjorde vi. Vi satt på golvet i Leons rum, och körde med bilar. Han satte sig alldeles intill och visade att jag skulle köra en bil på hans rygg, det är skön massage det!
 
Middag, tvättstugan, nedvarvning, läggdags. Båda barnen somnade fort, så kvällen har känts lång. Jag har kikat på en film, och Patric sitter och pysslar på med sitt. Kasper ligger och snarkar intill mig, och kommer bli sur när jag ska ta ut honom på hans kvällsrunda, men då får han ju gå och lägga sig med mig sen. Jag börjar bli tussig, så sängen känns oerhört lockande just nu!

Fre 14 okt-16

När vi gjorde oss klara för att gå till dagis imorse ville Brodde helt plötsligt upp i sjalen. Han fick komma upp, jag klädde på Leon och skulle sedan ta ner Brodde för att klä på honom. Han vägrade. Så jag fick ta hans ytterkläder i handen, tog på mig bärjackan runt oss och så tog vi oss iväg till dagis. Fick klä på honom när vi kom dit helt enkelt.
 
Kasper fick bada efter sin runda, och vad suuur han var på mig! Han bara stod där i badkaret, och blängde på mig, rörde sig inte. När jag skulle torka honom satte han sig, gav mig onda ögat, och tittade sedan upp i taket. Men så fort han fick springa runt som ett vilddjur här hemma och gnugga in lukten av blöthund överallt så var han nöjd igen!
 
Det har varit typ 0 grader eller strax under hela dagen. Små små små snöflingor kom. Kylan har gett mig mer ont i kroppen än vanligt. Underställ under varma kläder och ullsockar går jag runt i här hemma i ett försök att hålla mig någorlunda i form. Sover med mina ullsjalar för extra värme, men det är nog läge att börja använda mitt ullfrottéunderställ som pyjamas nu.
 
Vid hämtningen var det två glada barn som inte ville hem, men utanför dagisgrinden stod momma! Hon hade kommit under tiden jag var på dagis, så det var tur jag inte låste, för hon gick in och hämtade Kasper och tog honom på en runda och mötte oss på dagis. På vägen hem gick hon lite före, och vi kom ungefär 35-40 minuter efter henne hem, för Leon träffade sin kompis. Barnen lekte lite i sandlådan, och jag surrade med mamman. När våra trötta jämnåriga barn började bråka sa vi hej då, och satsar på en lekdejt en förmiddag i helgen när båda är utvilade och glada.
 
Vi möttes av ännu en glad överraskning hemma, moster Kotten! Och en fin diskbänk, och nybryggt kaffe. Världens bästa mamma/momma! Och kort därefter kom Patric hem.
 
Tacos till middag, tidig säng för barnen. Det var jag som skulle natta båda två. Brodde slocknade i sjalen när vi dansade till Kalle Moraeus, och Leon somnade när vi lyssnade på avslappningsmusik och jag berättade om när han var liten samtidigt som jag mjukt masserade hans huvud.
 
Jag och Patric har haft en lugn kväll. Jag har lite känningar av en möjlig förkylning som börjar etablera sig i min kropp. Hoppas det ger sig!
 
 
Sveriges suraste Cavalier?

Tors 13 okt-16

Imorse skulle Patric lämna barnen på dagis så jag fick förbereda mig för min muntliga examination. Men Brodde hade andra planer. Han ställde sig vid byrån där sjalarna ligger, och grät "laalen mamma, laaaaalen", så jag fick klä på mig superfort, sjala upp honom och följa med till dagis. Mitt älskade sjalbarn! Minusgrader och frost var det ute, så han fick åka den tjocka babykamelullssjalen.
 
Hem, hinka kaffe, göra examinationen som jag fick godkänt på. Sedan sjönk jag bara ihop, och slappnade av. Nu är jag utan press och stress några dagar, skönt!
 
Vi hämtade barnen, sedan for Patric och Leon iväg och handlade. Brodde och jag var hemma och inväntade mamma och Kotten som var på väg. Andra halvan av familjen kom hem kort efter att finbesöket anlänt, så barnen lekte med momma och moster, Patric slavade vid spisen och jag lallade runt likt en yr höna. Vi hann surra och umgås, och det är ju det viktiga.
 
Brodde somnade fort ikväll, i sjalen och dansades till Kalle Moraeus. Leon kämpade emot sömnen, men slocknade fort när han gav upp. Jag och gubben har kikat lite serier, och jag sitter nu och fönstershoppar sjalar samtidigt som jag känner mig rätt nöjd med de jag har.
 
 

Ons 12 okt-16

Patric for till jobbet tidigt. Jag och barnen åt frukost och tittade på den täta dimman ute. Tempen låg kring nollan. På med kläder i massor, och sedan mot dagis. Leon såg sin kompis som också var på väg till dagis. De ropade båda två "HEEEJ KOMPIS" och sprang emot varandra med öppna armar och möttes i en kram, sedan höll de handen hela vägen till dagis. Brodde satt och gosade i ringsjalen, och jag surrade med mamman till Leons kompis. Lämningen gick bara bra, och barnen hade haft en jätterolig dag på dagis.
 
Jag hann få i mig kaffe och rasta hunden innan jag begav mig mot radiohuset för att prata sjalar. Nervöst var det förstås, men det gick ändå rätt bra. Det var på tok för kort tid bara, jag hann inte med det jag ville säga, hehe. Men nu har ergonomiskt bärande fått lite mer mediauppmärksamhet, och jag hoppas att det leder till att fler får upp ögonen för det fantastiska i att bära sina barn nära.
 
Jag tittade in hos farmor en sväng innan jag for hem. Jag har varit dålig på att hälsa på och ringa den sista tiden, men dagarna har gått i ett.
 
När Patric kom hem på eftermiddagen gick vi och hämtade barnen tillsammans. Brodde fick åka sjal hem, och gosade in sig. Här hemma blev det lite cirkus innan middagen, och småtjorv för Leons del vid läggdags, men till slut sov de. Jag och Patric har pysslat med vårt, och det är nu dags att krypa i säng. Min tjocka sjal med babykamel får värma mig i natt, för usch vad kallt det är innan värmen från elementen som nyss slagits på hinner värma upp hela lägenheten!

Tis 11 okt-16

Ensam hemma med två uttråkade barn som hade sin feberfria dag hemma innan de kan gå till dagis igen imorrn. Gissa om de hade myror i brallan? De var överallt, hela tiden. Klättrade, busade, retades, kutade. De satt inte stilla en sekund! Brodde skippade sin tupplur idag, inte helt frivilligt dock. Storebror lät honom inte få ro att somna. Vid ett tillfälle satt de båda två med en varsin penna och ritade under vardagsrumsbordet och åt hundmat... Ja, jag lät dem, för jag var helt slut! Och våra möbler är slit- och släng, och hundmat är väl knappast det sämsta de kan stoppa i sig... De höll ju sams, och satt stilla en stund, så varför inte... Annars var dagen otroligt intensiv, och båda två har tjatat efter dagis hela dagen.
 
Mamma kom hit en sväng på eftermiddagen, och då skötte sig barnen någorlunda minsann! En timme senare kom Patric hem. Jag fick fara och posta ett paket och hämta en sjal jag konverterat till ringsjal. Passade på att handla lite, och njuta av lugnet och tystnaden några minuter.
 
Brodde somnade fort, inte så oväntat. Leon var seg som tusan dock! Men till slut slocknade han, och jag fick ta en dusch och packa i ordning alla grejer inför dagis imorrn så vi slipper ha kaos på morgonen. Först ska vi skjutsa Patric till hans jobbutbildning tidigt, sen ska vi hem och äta frukost, sen ska barnen till dagis, sen ska jag försöka hinna plugga en stund och sedan fara vidare bort till radiohuset för att medverka i radio och prata bärande. Sen hem, plugga mer, hämta barn, hantera eftermiddagen, natta barn och plugga mer för att på torsdag ha min första muntliga examination. Intensivt, jajemän.

Mån 10 okt-16

Jag glömde ju berätta om gårdagens höjdpunkt! Det var en stund innan mamma kom, och jag precis lagt ner Brodde i sängen efter att ha lagt honom för en tupplur i sjalen. Då hade Leon gått och hämtat en annan sjal, satt sig och väntat och sedan velat bli sjalad på min rygg! Ååååh vilken mysig stund det var!
 
Jag tittade på klockan imorse. 8:58. Smsade dagis och sa att Leon kommer lite senare. Barnen levde om. Leon kändes varm märkte jag, så jag tog tempen. 39,0. Smsade dagis igen, att han blir hemma idag och imorrn. De fick gröt, och vi lullade på här hemma tills Patric kom tre timmar senare ungefär. Jag upptäckte även att Leon hade knyckt min mobil innan jag vaknat. Han hade ringt Patric bland annat, och lämnat ett röstmeddelande där han och Brodde fnittrade. Han hade tagit ett par hundra kort och filmat väldigt många filmklipp! Jag slog mig för pannan, och kände mig inte som årets mamma direkt. Men det var så sött att se hur de lekte med varann, och hur ansvarsfull Leon var. Han lämnade inte sovrummet förutom när han hämtade sin potta, annars lekte han med Brodde och höll sig nära mig.
 
Strax efter att Patric kommit hem kom mamma. Vi käkade lunch, och bara var en stund. Sedan for hon och jag på stan bara vi två. Hon skämde bort mig med lite nya kläder, och vi strosade. Det var skönt att få komma ut en stund på egen hand tillsammans med mamma, efter den här intensiva sjukstugehelgen som inte är över än.
 
Barnen somnade otroligt tidigt ikväll, vilket vittnar om att de inte är helt hundra. De har vaknat en gång var hittills, vilket ytterligare tyder på att sjukstugan fortsätter. Mina älskade småhjärtan.

Sön 9 okt-16

Jag har äntligen fått barnen att somna om!
 
Patric for på jobb vid 10. Jag och barnen var själva några timmar innan momma kom hit. Vi städade lite, jag fick duscha när Brodde sov, vi läste böcker, lekte och åt middag. Brodde var piggare idag, men har fått sååå mycket fler blåsor! Fulla vaderna, över knäna och upp på låren. Under fötterna, från armbågarna och uppåt en bit och på rumpan. Huvva, lillplutten har haft sån klåda! Och områdena med blåsor har varit så varma att de känts genom hans byxor. Pratade med 1177 för att veta lite mer om hur jag ska agera när blåsorna spruckit som de gör. Vad kan jag smörja med för att lindra, vad bör jag undvika och hur mycket kan det bli innan jag bör söka vård? Vill inte ta upp viktig tid på hälsocentralen, men vill inte noncha Broddes tillstånd heller. Höstblåsor läker ju ut av sig självt, men alla såren oroar mig. Om det är värre imorrn, då ska vi söka vård.
 
Dagen hade varit oerhört tuff för min del utan mammas hjälp! Jag la barnen vid 19-tiden, och en halvtimme senare sov de. Och sen strax innan 22 vaknade Brodde och våndades. Smörje med Aloe Vera, pyttsade i honom vätska, gick på pottan. Han kom inte till ro. Leon vaknade, och kom inte heller till ro när Brodde väsnades så. Så ja, det blev sent, men nu ÄNTLIGEN sover de. Mina ögon går i kors.

Lör 8 okt-16

Jag och Brodde vaknade av att min telefon ringde. Klockan var efter 9, och det var Patric som undrade när vi skulle komma. Brodde sov alltså 14 timmar, ett tecken på att nåt inte stod rätt till.
 
Vi klädde på oss och for direkt till svärmor. Där fick vi fika och kaffe, och så tog vi med oss Patric, Leon och Kasper hem. När vi landat hemma for Patric till jobbet. Brodde började bli mer och mer gnällig. Jag upptäckte prickar på honom, och tog tempen. 38,5 hade han, och prickarna var i kluster på flera ställen. Jag vet att det går höstblåsor på dagis, men jag såg inga tecken på att det säkert var det.
 
Brodde somnade i sjalen, bara fyra timmar efter vi klivit upp. Jag och Leon tog och myste framför en film under tiden. När Brodde vaknade var han i ännu lite sämre skick än innan. Han ville inte äta eller dricka. Om han drack så svalde han inte, utan höll kvar drickan i munnen länge innan han spottade ut. De få gånger han svalde grät han. Då kände jag mig säker på att det är höstblåsor. Såg senare på eftermiddagen en prick i mungipan, men i hans mun får jag inte titta. Kopiösa mängder dregel, och han har märkbart väldigt ont. Huvva, lille stackarn!
 
Vi skulle ute med hunden. Brodde satt på ryggen i sjalen och gosade. Leon sa att han ville sitta i sjalen! "Men du kan ju gå, vi ska bara gå ut en snabbis med Kasper" sa jag. Men nej, han skulle prompt åka sjal, och det gick inte att ändra på. Så, jag fick sjala ner Brodde, sjala upp Leon på ryggen och sjala Brodde på magen. Så ut med hunden gick vi, jag med två barn fastknutna på mig. Jag är glad över att Kasper inte bajsade, för benböj med 29 kg barn på sig, det blir lite tungt. Men det är förvånansvärt lätt att gå med dem, det är inte tungt alls vid an vanlig promenad! Självklart blev det lite tjiv för att deras ben nuddade varandra...
 
Mamma kom hit när vi skulle äta middag, och hennes hjälp behövdes! Brodde var mest bara ledsen och hade det jobbigt. Leon var trött och saknade pappa. Efter middagen tog vi det lugnt en stund innan jag nattade Brodde som somnade fort. Leon fick lyssna när momma läste böcker. Sedan var det jag som skulle natta, och momma for hem. Jag satte på lite avslappningsmusik och masserade Leons rygg, nacke, huvud och ansikte. Han somnade fort när han väl låg stilla.
 
Patric är hemma, och vi har hunnit se Blacklist och Criminal Minds. Men nu, ja nu är det sängen. Imorrn börjar min käre make jobba klockan 10, och ända fram till klockan 12 på måndag...
 
 

Fre 7 okt-16

Även denna morgon vaknade jag av att Leon krupit upp intill mig likt en igel, och det var precis hur mysigt som helst! Han och Brodde hade en rätt bra morgon, och det var skönt att slippa bråk och stress när jag var själv. Dagislämningen gick bara bra, Brodde åkte sjal dit och gosade in sig.
 
Här hemma fick jag veta mitt betyg för den senast inlämnade uppgiften, och det blev ett B. Det ska jag väl vara nöjd med? Jag hade förväntat mig ett sämre betyg.
 
Patric kom hem, och vi hade två timmar innan barnen skulle hämtas. Så vi tog faktiskt och lunchade tillsammans på stan. Och så svängde vi förbi pappas jobb och fick skriva ut en fraktsedel till en sjal som skulle skickas idag. Bibliotekets skrivare funkade inte, men nu är sjalen på väg till Italien!
 
Vi hann bara hem och parkera bilen, och så gick vi till dagis. Brodde ville åka sjalen, Leon ville hålla pappa i handen. Vi hann bara hem och fika mellis innan vi var på språng igen.
 
Hela familjen, inklusive hunden, for till svärmor. Vi lekte i sandlådan en stund, och sedan åt vi pizza till middag. Barnen åt som hästar! Barnens farbror kom dit också och umgicks en stund. Efter efterrätten och lite vila for jag och Brodde hem. Patric, Leon och Kasper ska sova över hos svärmor i natt. Brodde hann bara få av sig ytterkläderna, gå på pottan, ta på pyjamas, välja sjal och komma upp i den innan han somnade. Jag hann inte ens knyta klart! Jag tyckte han kändes lite varm, så är lur på om han fått feber? Det går tydligen höstblåsor på dagis nu. Leon hade dem för två år sedan, så det kanske är Broddes tur nu då. Vi får se hur natten går, och hur han mår imorrn.
 
Och äntligen, ÄNTLIGEN är mamma hemma igen! Hon kom in här en sväng innan hon for vidare till sin lägenhet. Vi surrade och surrade, och surra kommer vi göra ännu mer de dagar hon är hemma. De här dagarna hon är hemma kommer ju bara rusa förbi, så vi ska ta vara på varje sekund.
 
Utan någon hund att rasta eller någon make att umgås med, så finns det väl inte så mycket mer för mig att göra än att lägga mig. Ska fylla en vattenmugg åt Brodde och ställa vid sängkanten, och känna på honom för att se på ett ungefär hur tempen än. Lillsprätten.

Tors 6 okt-16

Frost och minusgrader. Vi knallade till dagis, Brodde åkte på ryggen och gosade. Han ville inte ner, så vi myste en stund extra innan jag var tvungen att löpa hem och sätta full fokus på skolarbetet. På hemvägen mötte jag två dagismammor med små bäbisar, och vi blev stående och pratade bärdon. De var båda sugna på att komma på sjalträffen vi ska ha snart.
 
Väl hemma rastade jag hunden, hinkade i mig kaffe och började plugga. Jag hann klart, jag har nu bokat in en examination på den här kursen, så nu ska jag ägna dagarna åt att repetera repetera repetera.
 
Patric jobbar dygn. När jag kom till dagis ville inte barnen hem. Vi hade ju ingen brådska, så de fick avsluta det de höll på med i lugn och ro. Väl hemma började vi nästan direkt med middagen, sedan fick de duscha. På med pyjamaser, läste en bok, borsta tänder, läste fyra böcker till, sedan in till sovrummet. Vi la oss och lyssnade på avslappningsmusik. Det tog en kvart tjugo minuter innan de kunde börja ligga still, Brodde i alla fall. Leon hade lite svårare, för han saknade pappa. Men när Brodde kommit till ro och låg och höll på att somna så fick Leon ligga som lilla skeden intill mig, då blev han lugn och somnade rätt fort. Kasper hade smugit sig upp i sängen, och slocknade även han.
 
Släpade precis ut en sååå sur hund på kvällspromenaden. Han ville inte ut, han ville inte kliva ur soffan ens. Långsam in igen var han då rakt inte, och direkt tillbaka till hans varma plats i soffan. Men nu, efter lite sjalnörderi, ska vi ta och lägga oss hos barnen och sova. Imorse vaknade jag till av att Leon hade krupit så nära mig det bara gick, och borrat in sitt huvud mot min hals och armen runt mig. Älskade gounge.

Ons 5 okt-16

Efter dagislämningen var det plugga plugga plugga. Brodde ville inte gå ner från sjalen, så det tog en stund att ta mig hem, men när han fick leka med Leon gick det bra.
 
Ja, som sagt, plugga plugga plugga har jag gjort hela dagen när hemmet varit tomt. Har suckat högt, gnuggat mig i pannan, slitit mitt hår, svurit, men börjar få hyffsad koll tror jag. Imorrn ska dagen gå till att färdigställa ännu en inlämningsuppgift som kommer göra mig snurrig.
 
Jag hämtade knattarna på dagis, de ville inte gå hem. Patric kom hem, vi for alla till biblioteket och lånade lite nya böcker, och sedan hem för att äta middag. Vid matbordet brukar det vara cirkus. Idag satt vi alla och typ lektye Följa John, viftade med händerna, trummade i bordet med armbågarna, pekade på varann och skrattade. Barnen turades om att vara lekledare. Att äta i lugn och ro, det finns inte i det här hushållet, och matbordet är även det en plats för lek.
 
Barnen somnade, Patric drog på säsongens sista Korpen-matcher med fotbollen. Han kom nyss hem och hade vunnit hela alltet med sitt lag. Jag har donat på med mitt, gosat med Kasper och ska till att lägga mig nu. Imorrn när jag vaknar har jag ett sånt där lååångt dygn framför mig som ensam förälder här hemma. Tror det är nästan 30 timmar Patric är borta.

Tis 4 okt-16

Även idag gick lämningen lättare. Brodde åkte i sjalen på ryggen till dagis, Leon höll mig i handen. Leons kompis var där, och Brodde fick komma upp i armarna på en pedagog som tröstade honom snabbt, och när jag skulle gå ut genom grinden var han upptagen med att leka.
 
Så fort jag kom hem satte jag mig vid datorn och pluggade non stop tills barnen skulle hämtas på dagis. Jag var helt mosig i huvudet vill jag lova. Att sitta och stirra på Excel-ark sex timmar i ett kör gör en ganska snurrig.
 
Patric kom hem från jobbet, och vi hämtade barnen tillsammans. Ingen av dem ville hem. Brodde stod ute i dagis utelekkök och lagade mat, och visade inget intresse av att gå hem. Leon och hans kompis målade (med vatten) på deras lilla affär. Men hem kom vi till slut.
 
Hem, dumpa alla grejer i hallen, och iväg igen. Postade två sjalar. En som är såld, och en som ska konverteras till ringsjal. Sedan handlade vi, och åt därefter middag ute. Leon träffade en ny kompis, och det visade sig att det var en gammal klasskompis till Patric som var pappan. Det är roligt att stan är så liten, för Leons nya kompis ville komma och hälsa på oss!
 
Brodde somnade fort när vi kom hem och vi dansade i sjalen. Igår och idag har han velat somna till Kalle Moraeus. När jag lagt ner Brodde sa Leon att han ville upp i sjalen och dansa till Kalle han med. Jag trodde inte han var allvarlig, för han brukar alltid retas med mig och bara springa iväg. Men han hoppade upp på ryggen. Jag trodde inte han skulle låta mig knyta färdigt. Det gjorde han. Jag trodde han inte skulle vilja sitta mer än ett par minuter, men det gjorde han. Jag trodde definitivt inte att han skulle somna, men det gjorde han! Leon somnade på min rygg, i sjalen, när vi dansade till Kalle Moraeus! Ååååååh så mysigt!
 
Ikväll har jag sålt en till sjal som ska skickas till Tyskland. Och om någon dag får jag betalt för en annan sjal som ska flytta till Italien. Två mammor som är väldigt peppade på sina nya sjalar! Det är så roligt, med alla människor man får kontakt med världen över!
 
 
Episkt <3

Mån 3 okt-16

Minusgrader och frost i gräset imorse. Pälsade på barnen och mig själv när vi skulle till dagis. Brodde blev ledsen idag med, men jag hade knappt hunnit utanför grinden innan han var upptagen med annat, så det går bättre. Istället ville varken han eller Leon gå hem när jag kom för att hämta dem. Leon sa hej och fortsatte leka, Brodde låtsades inte se mig och fortsatte leka även han.
 
Dagen i övrigt har inte bjudit på så mycket. Brodde har fått åka en del sjal. Han ville att jag skulle bära honom imorse när jag lämnade på dagis, så jag stannade en stund och kramades med honom. Och på eftermiddagen fick han åka sjal hem, sedan på ryggen en sväng med hunden och såklart även vid nattningen. Så vi har båda fått vår dos av närhet idag.
 
Leon har helt plötsligt blivit så stor och förståndig! Brodde är på honom rätt ofta nu och ska retas. Tidigare har de rykt ihop, men nu säger Leon bara "Nej Brodde, jag vill inte" och slår inte tillbaka! Och om inte Brodde slutar, så säger han till mig eller Patric, eller går därifrån. Allt tjat har lönat sig! Nu tjatar vi istället på Brodde att han inte ska slåss.
 
Jag och Kasper har precis varit på en uppfriskande kvällsrunda i +1 grad, och han är nu redo för sängen. Han ligger och väntar på mig, den grisen.

Sön 2 okt-16

+5 grader imorse. Höst höst höst. Jag behövde verkligen få tid att plugga idag, så Patric och barnen for till svärmor och lekte ett tag. Jag tittade på webblektion efter webblektion, jobbade i programmet på sidan av, och började spåna på hur jag skulle lägga upp uppdraget som skulle lämnas in. De 3,5 timme som familjen var hemifrån räckte inte på långa vägar.
 
Eftermiddagen gick åt till lek och tjiv. Och jag var mest stressad över att hinna med skolarbetet innan deadline. Är mentalt utmattad nu, och fysiskt med för den delen då barnen hållt igång.
 
Nattade Brodde, fick sedan natta Leon och Patric for på fotboll. Jag satte mig med skolarbetet och öste järnet. Brodde vaknade till stup i ett, stressen i mig växte. Med fem minuters marginal klickade jag på "skicka in", och nu försöker jag komma ner i varv innan jag ska sova. Kommer ställa högre krav på Patric nu, att verkligen ge mig tid till skolan. Men det är ju rätt störigt hur det är upplagt, att en modul börjar på en fredag och ska vara klar på en söndag. Varför är det inte måndag till fredag, som om jag skulle gå i skolan på plats?

Lör 1 okt-16

Hade tydligen missat att skriva igår! Ja, nu stöter jag ju på det problemet jag försöker undvika genom att dagligen skriva blogg, och det är att komma ihåg vad sjutton jag gjorde igår!
 
Eeeehm... Ja, vad gjorde jag? Hmmm... Inte så jättemycket tror jag. Lite måsten, som tvätt och så.
 
Svärmor var hit en liten sväng också. Patric och Leon for på affärn på kvällen, jag och Brodde varvade ner. Sjalade lite, dansade lite, myste lite.
 
Idag väckte barnen oss. Jag tycker det är så mysigt att ha barnen krypandes runt i sängen, hoppandes på oss, men samtidigt är det ju såklart irriterande för man vill ju få sova! Det är ju tacksamt att de inte springer iväg och hittar på hyss när jag och Patric försöker vakna till, utan stannar i rummet för att hoppa på oss...
 
Vi var på stan på förmiddagen. Barnen fick vinka till en polisbil som åkte på gågatan. Poliserna vinkade tillbaka och satte på blåljusen. Barnens ögon blev stora, och deras leenden likaså! Vi köpte det vi skulle, vitaminer till barnen, och for hem för att laga lunch.
 
Brodde tupplurade, vi andra slappade i soffan en stund. På eftermiddagen hände det något sällsynt, nämligen att båda barnen tjaffsade om vem av dem som skulle få åka i selen på min rygg! Jag såg min chans, och tog den. Jag fick ha Leon på ryggen i selen, och Brodde i sjalen på magen. Totalt ungefär 29 kg barn gick jag runt med, och de satt och tåflörtade med varann och fnittrade. Ja, ända tills de blev osams och började fotfäktas istället såklart. Dryga fem minuter fick jag tandembära dem, men så ljuvliga minuter det var!
 
Brodde frågade efter sjalen ikväll när det var läggdags. Han accepterade inget annat, och det kändes ju skönt för min del då vi inte burit så jättemycket nu sedan han började dagis, att få veta att han fortfarande vill bli buren och få vara nära och somnade med sitt öra över mitt hjärta i sjalen när vi dansar tillsammans. Även Leon hade velat bli nattad av mig ikväll, och hade tjatat länge, men när jag väl lagt Brodde och gick till Leon dög jag bara i några minuter innan han skulle ha pappa igen.
 
Har suttit och pluggat nu sedan barnen somnade. Väntar på att Patric ska bli klar med sitt jävla spelande nån jävla gång, så vi kan umgås, men det verkar inte bli ikväll. Kul kille, kul.
 
 
RSS 2.0