Tis 31 maj-16

Nu har banne mig sommarn kommit! Men i helgen sägs det ska bli regn förstås... Ja ja, man får vara glad så länge det varar!
 
Förmiddag hos sjukgymnasten. Jag har ju kört den här tänkta smärtstillande träningen ett par månader nu, men känner ingen skillnad alls. Så idag föreslog jag akupunktur som komplement, och som ett försök till att bryta smärtan. Så det ska vi påbörja på torsdag! Jag hade även en läkartid angående sjukskrivningen på eftermiddagen. Även läkaren lät positiv till akupunktur. Jag fick även starkare värktabletter utskrivna. En sak som är bra med att Brodde valde att sluta amma, jag kan ta ett starkare grepp i kampen mot smärtan!
 
Timmarna runt lunch försvann i ett nafs. Den vanliga somna i sjalen-dansen med Brodde, och så lite vila. När vi hämtade Leon fikade vi mellis och for sedan in till stan för ett snabbt ärende. Brodde satt på min rygg i början, men sedan ville han ner. Så han och Leon sprang runt som tokar där på gågatan. Det är inte lätt att valla två små barn samtidigt som man ska styra dem dit vi ska och undvika att krocka med folk! Leon blev törstig också, och Broddes vattenflaska dög inte. Vi stannade vid ett korvstånd och skulle köpa Festis, när killen framför oss i kön sa "Och så ska jag ha en Festis åt lillgrabben här också" och tittade på Leon. Leon tackade så mycket, och vi med. Det värmer i mammahjärtat när barnen får uppleva vänliga handlingar från främmande människor. Med så mycket skit i världen är det fint att se att det finns godhet kvar.
 
Vi lekte ute en stund innan middagen. En av våra grannar är mammas svärmor, och henne gillar barnen väldigt mycket! Leon satt på hennes uteplats och surrade medans jag gick in med hunden vi precis rastat, och sedan tog på Brodde solhatten och gick ut på vår uteplats. De började kasta studsboll till varandra och dona på.
 
Middag, bad, nedvarvning. Som det brukar vara. Båda kidsen var sega att få i säng. Men nu sover de, hunden har fått gå kvällsrundan, uteplatsen är uppstädat efter dagens lek och det är väl sängen nästa som gäller.

Mån 30 maj-16

Patric jagade upp mig i morse, och jag var inte glad. Men det var barnen i alla fall, ett tag!
 
När alla var vakna, vi fått kaffe och frukost, for vi till öppna förskolan. Leon ritade en zombie-karta över öppna förskolan, och gick sedan iväg med en ur personalen för att följa kartan genom husets lokaler. Brodde nötte rutschkanan och alla traktorer. Glada barn!
 
Väl hemma blev det en snabb lunch innan Broddes tupplur. Jag och Leon underhöll oss sedan på uteplatsen. Jag trimmade vidare på Kasper, Leon cyklade på gården. Patric och Leon for sedan iväg till affärn, Brodde sov fortfarande, så jag satte mig för att börja måla i min målarbok jag fick i mors dag-present. Jag hann fylla i 3-4 små fält innan lillgöken vaknade.
 
Vi bytte om till svala, heltäckande kläder, på med solhatten och så gick vi till sandlådan. Patric och Leon kom dit de med när de kom hem från affärn. Vi måste ha varit ute i över två timmar, himla skönt! Vi har haft kanonväder idag, så det har varit utelek som gällt.
 
I och med all lek idag var barnen trötta tidigt, men somnade inte tidigare än vanligt för det. När de väl låg och sussade sött i sina sängar for Patric på bio med sitt kompisgäng. Jag fortsatte måla i målarboken. Det var riktigt rogivande faktiskt! Men mitt tvång att allt ska följa ett logiskt mönster var lite jobbigt, och jag försökte bryta det lite här och var. Ett steg i taget!

Sön 29 maj-16

I natt vaknade Leon innan jag hunnit göra mig klar för sängen. Han ville sitta uppe med mig en stund, så vi tittade lite på en film på TVn, uppkrupna i soffan tätt intill varandra. Tvärmysigt, och än sen om han inte kunde somna om på ett par timmar, vi fick ha den där mysiga stunden bara han och jag. Det är viktig tid!
 
Mors dag. Jag väcktes med kaffe, pussar och paket. Leon hoppade upp i sängen och skulle hjälpa mig öppna paketet med muggen i sa han, haha! Så han slet upp det och sa "Jag sa ju att det var en mugg, här mamma!" och gav mig den. Det har blivit lite av en tradition med en ny kaffekopp på mors dag. Men jag blev allt lite brydd när jag läste på den. "I don't like you anymore" med stora bokstäver. Jag hann tänka "Vad fa...?" innan jag läste den lilla testen under, "I love you forever". Mina grabbar! Jag fick en målarbok för vuxna också, som ska hjälpa mig slappna av. Min man, så omtänksam! Och ett kort där barnen fått skriva. Jag har det himla bra med mina tre killar!
 
Vi åt lunch, Brodde tog en tupplur. Sedan for vi till stan en sväng för att köpa Alvedon och färgpennor till min målarbok. Det blev en snabb visit, jag tror vi var klar på 20 minuter.
 
Väl hemma lekte vi ute, efter att ha ätit glass på uteplatsen. Spelade fotboll, sprang runt i gräset, lekte i sandlådan, jag och barnen. När det var dags för middag passade jag på att klippa och bada Kasper under tiden de andra åt, eftersom jag aldrig annars hittar tiden till det. När alla ätit var hunden färdig och jag fick jag sätta mig. Sedan började nedvarvningen. Fast barnen hade andra planer. De sprang runt och skrattade bra nog länge, men till slut sov de. Brodde somnade på min rygg.
 
Även denna kväll har bjudit på film. Vår dator börjar ge upp, så vårt tidigare kvällsnöje med Viaplay funkar inte längre, så vi har börjat se på TV. Det är riktigt nice ändå!
 
 
Ja, med nyvakna ögon kan ni kanske förstå min första reaktion när jag såg muggen? Haha!

Lör 28 maj-16

Vi har haft en bra dag, hela familjen. Fint väder, och mestadels glada miner. Vi hade mamma och Kotten här från lunch och mot eftermiddagen. Vi åt mat och tårta tillsammans, för att hinna fira mors dag innan mamma for hem till Norge igen ikväll. Dagarna går så fort när hon är hemma, men jag är glad över att vi får ses mycket under de dagarna!

När finbesöket farit hem gick vi ut. Leon var trött och grinig. Jag knöt upp honom på Patrics rygg, och Brodde på min rygg, sedan tog vi en promenad. Barnen satt nöjt i sjalarna, Leon tyckte det var mysigt. Efter vi promenerat en stund stannade vi i en park och lekte. Gungade, åkte rutschkana och sprang runt. När vi skulle hem blev Brodde arg, han ansåg sig inte ha lekt klart!

Tog med mim båda barnen på en runda med Kasper på förmiddagen. Brodde i sjalen på ryggen, Leon utklädd till Spindelmannen. Vi mötte ett par grannar, som sa att Brodde såg ut att ha det himla mysigt på min rygg, och att de kände sig trygga när de visste att Spindelmannen bodde i området.

Efter middagen var det som vanligt dags att varva ner och sova. Brodde stökade ikväll med, men somnade till slut i sjalen med kinden mot mitt bröst.

En lugn kväll har vi vuxna haft, och nu är det dags att sova.


Med ett barn var på ryggen ❤️

Fre 27 maj-16

Vilket fantastiskt solig dag vi haft! Det gjorde allt lite lättare efter att jag varit uppe med Brodde till nästan halv fyra i natt, och båda barnen har bjudit på humör och skrik likt monster.
 
Vi har mest bara varit ute idag, och lekt. Gått några rundor med hunden och barnen, lekt i sandlådan, pysslat på uteplatsen med gräsklippning och sånt. Min kära mor kom förbi och lekte med oss i sandlådan, och hon hade med sig glass. Och nu ikväll känner jag att jag är alldeles mosig i huden efter solen. En skön konstrast till den långa vintern!
 
Kvällen var lika ljuvlig osm dagen, med värme och solsken. Brodde och jag tog oss en sjalpromenad längs gångvägen som går jämte en bäck genom en skog. Hur mysigt som helst! Lillsprätten satt och lutade sitt solhattsklädda huvud mot mig, för att då och då titta upp och tala om vad han såg.
 
Här hemma blev det en småstökig kväll. Leon somnade som vanligt, men Brodde har förvandlats till ett litet monster. Kvällarna och nätterna är inte så roliga. Han skriker argt rakt ut när han inte får som han vill, eller när vi inte förstår vad han menar. Och jag lovar att han kan skrika, herreminje! Så superpappan tog över nattningen av minstingen, och då gick det helt plötsligt jättebra för honom att somna. Är Brodde less på mig? Hehe.
 
Har sett en film ikväll och bara tagit det lugnt. Men nu, nu vill jag sova. Och jag håller tummarna för att Brodde sover i natt, snälla älskade unge!

Tors 26 maj-16

Mådde hemskt när jag vaknade, smäääärtan! Avbokade sjukgymnasten idag, då jag inte hann komma i form för att ta mig iväg. Hade behövt en lång varm dusch och en massage.

Idag skulle Brodde lämna på dagis tyckte Leon. Patric frågade om han fick göra sällskap med Brodde, det var ok sa Leon. Gounge!

När jag väl fått Alvedon och en långsam start på dagen gick jag och Brodde till öppna förskolan en stund. På vägen hem trodde jag flera gången att han somnade i sjalen på min rygg. Men sedan hörde jag "bil, buss, pip pip pip" då och då när han såg något spännande. Väl hemma åt vi lunch, sjalade upp och han somnade på ett par minuter.

Vi lekte i parken när Leon kom hem från dagis. Hans dagiskompisar var där också. Mamma min hade varit i stan en sväng, och kom förbi här en stund på eftermiddagen innan vi skulle äta middag. Ja sen var det nedvarvning och läggdags.

Nu är det nedvarvning för mig. Sitter och flätar en sjal, något som gör mig lugn. Sedan blir det sängen!


Till och från öppna förskolan i vår Tekhni.

Ons 25 maj-16

I förmiddags hade dagis utflykt. Leon var riktigt taggad! Jag och Brodde satt och lekte i Leons rum, när vi såg ett tåg av gula västar komma traskande på trottoaren utanför fönstret. Leon! Brodde ropade "Lelle, Lelle!". Åååh, älskade Leon, det såg så himla sött ut när de gick på led, min lille storpojke! Han berättade allt de gjort i skogen, dit de gick på utflykt, när han kom hem. Jag och min mamma hämtade honom på dagis. Han satt i sandlådan och grävde när vi kom. "Mamma! Och momma!" ropade han, och berättade ivrigt för sin kompis där i sandlådan att det minsann var både hans mamma OCH hans momma som kom för att hämta honom.
 
Patric och Brodde for och storhandlade på förmiddagen, då fick jag tid att städa. Det gäller att passa på innan kroppen rasar samman. Bädda rent i alla sängar och dammsuga, det var väl vad jag hann med.
 
Mamma min var som sagt här efter lunch en sväng. Brodde sov hela hennes besök, och efter att vi hade hämtat Leon for hon hemöver igen. En blixtvisit, men varje minut vi får ses är guld värd!
 
Efter mellis for vi till Djungelhuset, hela familjen. Vi var ganska ensamma där. Det var två vuxna och tre barn till när vi kom dit, men de for ganska kort efter, så vi hade stället för oss själva. Och jädrar vad vi öste! For runt och klättrade, åkte rutschkana, hoppade hoppborg och studsmatta. Riktigt kul hade vi! I bollhavet lekte vi haj, och barnen skrattade så de nästan kiknade.
 
Väl hemma var det middag och nedvarvning. Leon ville att jag skulle natta honom, och det gjorde jag så gärna. Jag hann småprata med honom en lång stund, innan han ville att Patric skulle ta över. Brodde somnade i sjalen efter lite bokläsning och ett besök på pottan.
 
Patric är på Korpen-match, och jag känner värken komma med full kareta. Äntligen dags för Alvedon!

Tis 24 maj-16

Förmiddag hos sjukgymnasten. Den smärtlindrande träningen ger inget annat än smärta, och trots att jag påtalat det i flera veckor fortsätter vi enligt sjukgymnastens plan...
 
Hem, fika, hämta Brodde, promenad ner till tandläkaren. Allt såg bra ut, han fick en giraff, vi gick hem. Väl hemma bytte vi sjal, dansade och han somnade.
 
Mamma kom, Patric hämtade paket till mig med en testsjal jag ska ha några dagar, vi drack kaffe, lekte och stökade på. Innan middagen for mamma hem, och efter maten satte cirkusen igång. Barnen kutade runt runt runt och skrattade, tills det sa pang och Brodde blödde sin första näsblod efter en frontalkrock med Leon. Bästa storebror Leon tröstade sin lillebror, och allt blev bra.
 
Min ork tog slut tidigt på dagen, så kvällen var inte sådär jätterolig med en kvällsorolig Brodde. Till slut, efter sjal och dans, sov han.
 
Efter att ha haft en dålig dag la jag ut större delen av mina sjalar till försäljning. Allt känns lite bättre o mjag får röra o mi sjalhögen av nån konstig anledning.

Mån 23 maj-16

Regn regn regn, hela dagen. Patric och barnen var som vanligt ute på förmiddagen, men kom in rätt fort efter att Brodde ramlat och slagit tänderna. Så imorrn ska vi till tandläkarn och kolla så allt är grett och så det finns dokumenterat utifall det blir något i framtiden. På eftermiddagen ramlade han igen, och slog tänderna igen. Min olyckskorp!
 
När jag lagt Brodde för en tupplur for jag iväg till en kompis. Vi stökade på med sjalar och jag hjälpte henne klippa sig. For hem i ösregn och möttes av min mamma här hemma. Patric och Leon tog bilen direkt och for för att fika med Patrics pappa och bror. Jag, Brodde och mamma hade det lugnt och stilla här hemma. Drack kaffe, Brodde fick mellis, surrade och lekte.
 
På tidiga eftermiddagen ringde de från sjukhuset och sa att de fått en lucka i schemat för magnetröntgen, så i ikväll fick jag fara dit. Nu är det bara att vänta på resultatet av den. Och nästa vecka har jag ännu en läkartid, och den här veckan två tider hos sjukgymnasten. Att vara sjukskriven är ingen semester, som vissa kan tro. Och konstant oro och ångest över om Försäkringskassan kommer godkänna sjukskrivningen, och oro över vad jag ska ta mig till om de inte gör det. Jag menar, jag funkar ju inte! Noll ork, går på sparlåga och vilja hela tiden, har ont så jag skakar hela tiden. Det som är så jobbigt är att ingen av clownerna till läkare som "undersöker" mig inte hittar nåt fel. MEN JAG HAR JU ONT! Och värre blir det om jag rör mig, då blir jag spysjuk av smärta. Jag minns en läkare som kallade mig lat, och sa att jag hittade på. Jo visst, för det är ju så jävla roligt att leva så här va?
 
Brodde bestömde sig för att somna sent ikväll, något jag inte orkade med då jag darrat av värk sedan i eftermiddags. Nu äntligen somnade han, och jag vill bara lägga mig ner och grina. Benen är alldeles stumma och ilar, ryggen och nacken mår pyton. Men jag är så oootroligt tacksam över våra sjalar,s om gör det möjligt för mig att bära Brodde utan att det gör mer ont!

Sön 22 maj-16

Vi har haft mamma min här idag. Patric och Leon bakade paj också. Annars har det sett ut som det brukar med lek, stoj och sovning. Jag och Brodde tog en halvtimmes promenad på kvällen, det var jättehärligt väder ute och det är en så lugn och mysig stund vi får tillsammans innan det är sovdags.

Mer är så blir det inte idag! God natt.

Lör 21 maj-16

Jag var uppe med Brodde halva natten, så fick sova halva förmiddagen. Patric och barnen hade varit och lekt på dagis gård, så Brodde får bekanta sig med den. Vi gjorde likadant med Leon innan han skulle börja dagis, hela sommarn var vi dit ett par gånger i veckan och lekte innan han började på hösten.
 
Hann knappt mer än kliva upp och hälla i mig kaffe innan Brodde skulle läggas för en tupplur. Knappt fem minuter i sjalen, sedan sov han. Vi åt lunch, drack kaffe, tvättade. När Brodde vaknat och ätit så gick vi ut till sandlådan. Då kom min mamma och Kotten! Vi lekte ute en stund, sedan gick vi in och åt middag tillsammans. Min kära mor gav både mig och Kotten massage, barnen levde om och sedan var det helt plötsligt kväll.
 
Det blev lite senare läggdags idag än vanligt, men de somnade fort. Nu är Patric på väg i säng, och jag med snart. Ska komma ner i varv bara, det tar sin lilla tid.

Fre 20 maj-16

Ännu en dag som bara hux flux försvann. Tempot är högt! Jag och barnen tog en dusch efter middagen, Patric och Leon lekte ute i parken på eftermiddagen, jag och Brodde for och handlade lite. Det har varit tupplur för minstingen, tupplursvägran för storingen. Patric och jag har turats om att mikrovila för att samla kraft, då vi båda varit slitna idag.
 
Igår kväll pratade vi om hur vi vill vara som föräldrar, jag och Patric. Vi gick igenom hur vi agerar nu, hur vi inte vill agera och hur vi vill agera. Vilka delar från vår egen uppfostran vi inte vill föra vidare genom vårt föräldraskap, hur vi kan hjälpa varandra att balansera upp när humöret tryter för en av oss, hur vi hantera konflikter och sånt. Vi tänker väldigt lika, jag och Patric. Vi fungerar väldigt lika också, och växte upp hyffsat lika. Vi vet båda två hur vi vill vara som föräldrar, och vi vet båda två hur mycket vi måste jobba med oss själva för att ta oss dit vi vill. Vi märker båda att det är ju så otroligt lätt att bara köra på på samma sätt som när vi var små, och det helt omedvetet, tills vi kommer på oss själva. Vi har andra tankar och idéer och en annan syn på hur vi vill att vår familj ska fungera. Jag tycker det är så skönt att vi två kan prata med varandra så lätt, och att vi båda strävar efter samma mål.
 
Leon somnade fort ikväll. Han och Patric klev upp tidigt, och eftersom han vägrar tupplura på dagen kraschar han rätt fort. Lugna aktiviteter som saga eller läsa bok går han inte med på heller, så han var lättvaggad. Brodde somnade på min rygg i sjalen, alltid lika mysigt! Jag har börjat lära honom lite babytecken, så han kan göra sig förstådd när han inte har ord nog för det. Såhär i början fokuserar jag på att lära honom tecken för när han behöver gå på pottan, eftersom det känns som att det är av stor nytta inför han ska börja på dagis i höst. Vi har ju pottat sedan han var 3 månader, och det vore ju synd om allt det gick åt skogen på grund av förskolestart. Jag och Patric kan ju hans signaler, men personalen på en förskola har inte samma möjligheter som vi har att hålla koll efter signaler, så då vore det ju bättre om Brodde med hjälp av tecken (om han inte lärt sig uttrycka sitt behov med ord innan dess) kan tala om att han behöver hjälp att gå på pottan.
 
Nu ska jag avsluta lite sjalaffärer, sedan blir det sängen. Imorrn får vi finbesök!

Tors 19 maj-16

Sjukgymnast och öppna förskolan. Hem, lunch, tupplur för Brodde. Kaffe på maten. Sedan mot festligheter på dagis när det var förskolans dag idag. Leon visade oss alla teckningar och projekt de gjort, och jag längtar efter att han får ta hem dem så vi kan sätta upp dem här hemma! Det finns ingen finare konst än den ens egna barn gjort!
 
Här hemma stoppade vi i oss mellis och sedan for vi in till stan och svärmor där vi blev bjudna på middag, då barnens farbror nyligen fyllt år, så det blev som ett födelsedagsfirande. Leon hade ritat en teckning åt honom, som föreställde drakar. Vi blev där lite över ett par timmar innan vi fick tacka för oss och fara hem med trötta barn.
 
Först blev det lite cirkus såklart, men efter kvällsbestyren lugnade sig barnen fort. Leon somnade fort, och Brodde likaså i sjalen på min rygg. Det är en underbar känsla, att natta i sjalen. Hur jag känner hans huvud bli tyngre, hur mer och mer av hans kind som borrar sig in i min rygg, känna hur han andas mot min hud och känna hans värme. Det är magiskt, och jag blir alldeles bubblig i kroppen!
 
Nu låter det dock som att lillgöken håller på att vakna till.
 
 

Ons 18 maj-16

Dagligen förbluffas jag över hur lite privatliv folk har. De har ju ett privatliv, men det är inte privat, utan alla ska veta om det. De här mest privata sakerna, som ingen annan har något som helst med att göra än en själv, måste verkligen det skrikas ut för alla att höra? Och en annan återkommande sak är folks dumhet. Ja, jag är en sån, som tycker att många är rent ut sagt dumma, oförmögna att tänka själva, oförmögna att tänka logiskt, oförmögna att söka svar på sina enkla och dumma frågor när nästan all världens svar finns vid toppen av deras fingrar.
 
Hur som helst. Vi har haft en lite blåsig dag med duggregn då och då. Vi skulle till öppna förskolan i stan på förmiddagen, för att hjälpa en mamma få ordning på sin sjal. När vi kommer dit blir vi inte insläppta då det var för mycket folk. Det var ju jävla ovärt. Första och sista gången jag försöker fara dit, och att hjälpa andra med sina sjalar börjar jag lessna på också då det ofta är jag som får den omständiga biten med transport och planering. Alltså, jag fattar inte att jag inte totalt tappat humöret på det där! Om jag ber någon om hjälp, och hjälpen kräver att vi träffas, ställer jag då krav på den som varit snäll och erbjudit sig hjälpa mig att ta sig till mig och anpassa sitt schema efter mina tider? Och framför allt, låter jag personen vänta på mig hela dagen för att sedan på kvällen säga att jag blev upptagen med annat (det har hänt, flera gånger...)??!! Nä fy faan alltså, jag kräks på andra människor! Ohyffsade, slöa idioter, usch!
 
Barnen fick sina mepsar idag. Hur söta som helst! Direkt ville de till parken, med mepsarna på sina huvuden. Så till parken gick vi. Tänk att det alltid är så otroligt lite barn ute och leker på dagarna, varför? Visst, idag var det molnigt, lite blåsigt och duggregnade då och då, men inte ens när det varit kanonväder är det en drös ungar ute och leker. Jag minns när jag var liten, och hela områdets ungar lekte tillsammans ute hela dagarna, och sällan var vädeet ett hinder. Men nu, lekparkerna är allt som oftast tomma. Kan se nån unge som leker ibland, och nån förälder som står bredvid och antingen tittar på eller pillar på sin telefon. Nu låter jag som värsta präktiga morsan som tror att jag är världens bästa förälder, och det är jag ju verkligen inte. Jag är bara tillräckligt bra till mina egna barn, och det är allt som räknas. Men alltså, jag kan inte låta bli att undra vart allt är på väg. Patric sa det häromdagen när vi for runt i klätterställningen med barnen, att "Jag undrar om alla andra tycker att vi är knäppa, som leker lika mycket som barnen". Ja, det kan man undra.
 
Efter en rätt odramatisk eftermiddag och tidig kväll, förutom att barnen tävlade om vem som kunde skrika högst och ljusast, var det läggdags. Jag gjorde en loppa åt Leon, en sån där man viker till ni vet, med ett uppdrag under varje flik. Låt som en ko, hoppa på ett ben, rapa, snurra fem varv och så vidare. Patric fick välja en flik på loppan. "Berätta en jättebra god natt-saga för Leon" läste jag. Leon blev taggad, och la sig för att lyssna. Brodde fick välja sjal, tog en liten bil och fick komma upp på min rygg. Han somnade på några minuter.
 
Min käre man är på fotboll ikväll med. Jag har suttit som värsta surtanten och suckat åt hur mycket dumhet det finns på nätet. Jag är så jäkla tråkig, som bara surar och gnäller på folk hela tiden. Men det är inget nytt, jag har så länge jag kan minnas varit så här. Har inget större behov av att umgås med folk heller, mer än några få. Känner inte att den ytliga sociala kontakten ger mig något. Men då är jag ju också så att jag har hellre några få riktigt bra vänner än ett helt jävla harem av ytliga kontakter. Än sen om jag framstår som värsta surkärringen, jag är nöjd med mitt sociala liv så här och det är allt som räknas.

Tis 17 maj-16

Förmiddagen hos sjukgymnasten. Hem, lägga Brodde, äta lunch. När han vaknade sjalade vi upp och gick ner till öppna förskolan en stund. Där var det en liten bäbis som Brodde blev väldigt fascinerad av. Han satt bredvid och klappade, gosade, sa "hej", flörtade och höll i handen. Goungen! Och på sångstunden gjorde vi ramsan om spöket han gillar så mycket just nu, och han sken upp som en sol! "Tjock, smal. Liten, stor. Långt där nere ett spöke bor. Är han farlig? Nej nej nej. Han vill bara säga HEEEJ!" och Brodde log stort, skrattade och slog ut med armarna, hihi! Patric och Leon kom dit, vi lekte en stund alla fyra innan vi for hem.
 
Mina ben är alldeles stumma nu. Brodde kunde inte komma till ro ikväll, och det var bara sjalen som dög. Sjalade på magen, ryggen, ryggen igen, magen, ryggen, magen. Varje gång vi sjalade ner var det för att han stökade, och så fort han kommit ner drog han i sjalen, tittade på mig och gnällde och skulle upp igen. När han till slut somnade tog det inte lång tid innan han vaknade igen i sängen med sjalen som täcke. Samma visa igen, han höll upp sjalen mot mig och skulle upp. Han somnade om innan jag ens hunnit knyta klart.
 
Leon är i en period där alla är dumma, och jag och Patric är dåliga föräldrar. Han ville ha en ny mamma och en ny pappa. När jag frågade vilka han ville ha, svarade han att en av mina väninnor ville han ha som mamma, och vår nya granne ville han ha som pappa. Och om något händer, som inte är någons fel utan kanske att Leon typ tappar något eller snubblar, då är personen som är närmast dum.
 
När jag och Brodde var ute med Kasper mötte vi Janne. Brodde började störtböla. Janne följde med oss in och fick kaffe, Leon la beslag på honom och de ritade teckningar och spelade fotboll. Brodde ville inte vara i samma rum. Han har blivit väldigt blyg.
 
Patric är och spelar fotboll, Korpen-säsongen har börjat. Jag längtar tills min kropp är i tillräckligt bra form så jag kan börja spela innebandy och kanske fotboll igen! Men då känns det som att jag må kunna röra mig normalt en hel dag utan att må skit först.

Mån 16 maj-16

Var uppe till strax efter 3.30 med två oroliga barn som avlöste varandra. De var inte ledsna eller gapiga, bara hade svårt att komma till ro. Leon fick somna om hos mig, Brodde somnade om i sjalen. När jag fick lägga mig började det ljusna och fåglarna kvittrade här ute.
 
Dagen har bara gått. Och nu är jag trött. Nu ska bara jag komma till ro.

Sön 15 maj-16

Lille Brodde, som är så orolig på nätterna. I natt gick det snabbare att få honom att somna om i alla fall. Potta, vatten, sjalen och så sov han efter typ 1-1,5 timme. Jag hade sån värk i kroppen, och i slutet stapplade jag fram. Benen kändes som att de skulle gå av, och allt ilade. Jag vaknade så idag med, och har haft hela dagen, så nu är jag utmattad.
 
Brodde tog en tupplur, Patric och Leon var ute på äventyr. Vi åt lunch, och när Brodde vaknat for han och jag till en väninna med familj och hälsade på. Köpte med oss lite fikabröd och var borta lite över två timmar.
 
Ja, här hemma var sena eftermiddagen och tidiga kvällen som det brukar vara, ett smärre kaos med trötta ungar. Brodde var så trött att han somnade på min rygg i sjalen, och dessutom fortsatte sova när jag flyttade honom från ryggen till hans säng! Leon somnade hyffsat fort han med.
 
Patric och jag har suttit och kikat på lite serier och pratat om världsproblem, sådär otroligt vuxet ni vet. När barnen sover, prata politik, det är kul. Hehe...

Lör 14 maj-16

Brodde var upp i natt igen, hysterisk. Patric klev upp och gjorde sig beredd att ta natten, men lillgöken somnade i sjalen när jag bara försökte lugna ner honom. Och ja, sen fick vi alla sova!
 
Patric och barnen var i parken på förmiddagen, så jag som missat några nätters sömn fick sova ut. Efter lunch och Broddes tupplur gick vi till fotbollsplanen där det var nåt jippo. Leon hoppade hoppborg, fick se en helikopter på nära håll, hästar och spela fotboll. Brodde och jag avvek efter en stund och lekte i parken innan vi gick hem och fikade. Han har ätit så dåligt senaste dagarna, så försöker få i honom lite extra då och då.
 
När kvällen kom och Leon skulle sova, så for jag och Brodde på affärn. Lillebror tupplurade så länge på dagen, och var inte sovtrött när Leon var det. Vi köpte några klämmisar med gröt och frukt, för sånt äter ju Brodde när det bjuds. Jag tänkte att det är ju bättre än inget alls nu när han ratar allt annat. Han har blivit helt galen i bananer också, så det köpte vi med.
 
Hem, upp i sjalen efter kvällsfikat och efter lite dans och mys så sov han. Leon sov inte när vi kom hem från affärn, jag fick även äran att berätta saga för honom. Barnen somnade rätt sent ändå, typ halv nio. Så min och Patrics kväll blev kort. Men men, vad gör väl det?

Fre 13 maj-16

Brodde är som förbytt. Sover knappt, äter knappt, bara gnäller och är överallt. Och jag förstår inte om det är tänder, sjukdom, utvecklingssprång eller något annat, men han har det jobbigt, lillen. I natt blev klockan 4.30 innan jag fick lägga mig, och någon sovmorgon fick jag inte. Så fick börja dagen på sparlåga, bra förutsättningar det!
 
Vi skulle på grillunch hos svägerskan idag. Det blev bara Patric och Leon som for. Jag och Brodde var typ zombies. Han sov en tupplur på typ 40 minuter, vilket verkligen inte räckte, så resten av dagen blev kämpig. Leon har varit trött han med, och hade det jobbigt på eftermiddagen med att hålla sitt humör. Vid ett tillfälle ikväll, när Brodde inte kunde komma till ro utan bara klagade, sa jag till Patric att jag säger upp mig som mamma. Han tog över, jag satte mig i soffan och tog några djupa andetag. Till slut sov Brodde.
 
Idag skulle jag få en sjal på posten. Gissa om jag blev glad när jag fick två! En sjal var från inom Sverige, den andra från USA. Hade inte räknat med att den skulle komma förrän nästa vecka, så det var en glad överraskning. Från USA till Sverige på 6 dagar, jag är imponerad!
 
Bums i säng, hoppas natten blir lugnare.
 
 
Dagens fluffpost. Tekhni Persephone Coastal och Artipoppe Two Birds Gulliver.

Tors 12 maj-16

Jag hade en kämpig natt med Brodde. Jag vet inte riktigt vad det är som stör honom, men han är inte i form, stackarn. I natt var vi uppe ett par timmar och han grät och hade det jobbigt. Jag vet inte om det är fler tänder, eller förkylning eller vad det nu är. Men sjalen gjorde honom lugnare. Sjal och vatten, pussar och kramar.
 
Sliten var bara mitt förnamn idag. Var hos sjukgymnasten på förmiddagen, sedan hem och la Brodde. Städade lite, sålde mina amningskläder, hämtade Leon. Eftermiddagen gick av bara farten. Båda barnen var svårnattade ikväll. Leon låg och hade monolog i sitt rum med Patric, det lät så kul när han låg och babblade. Jag och Brodde varvade mellan att sjala och ligga i sängen. Broddes säng. Där låg vi, i hans spjälsäng, jag sjöng för honom och gjorde lugna ramsor som innefattade att jag strök honom lätt över pannan, ögonen och kinderna. Han blev lugn, men det tog ett par timmar innan han somnade, och då i sjalen.
 
Imorrn är det tänkt att vi ska fara till svägerskan och grilla vid lunch. Det återstår att se om det blir hela eller halva familjen som far iväg, vi får se imorrn hur Brodde mår.

Ons 11 maj-16

Brodde börjar bli tussig. Han har ätit jättedålig hela dagen, varit lite gnällig och nu ikväll tyckte jag att han kändes varm. Plus att näsan hans rinner, men det gör det ju typ jämt på barn. En tand har spruckit igenom, så det är frågan om den är orsaken eller om det är ännu en av alla barnförkylningar.
 
Han och jag gick i alla fall ut i sandlådan en stund i förmiddags, sedan in för lunch och tupplur. Vi for alla och hämtade Leon på dagis. Igår när jag hämtade min ring ville han också ha en, men det fanns inga barnringar där. Så idag for vi och köpte en barnring åt honom. Han blev så glad när han valde en ring med en nyckelpiga på! Vi for till min farmor efter ringshoppingen och Leon visade stolt upp sin ring. Vi fick gofika, barnen lekte och vi slappade på balkongen och surrade. Min fina fina farmor!
 
När vi kom hem igen var det dags för middag. Brodde åt knappt alls. Sedan nedvarvning och läggdags. Då kände jag att Brodde var lite varm. Han vägrade kvällsgröt, men jag fick i honom lite kiwi och vatten. Huvudsaken att han dricker! Sedan somnade han hos mig i sjalen.
 
Leon kom förresten in till oss i natt. Han gör det nästan varje natt, men just den här natten var lite smårolig. Jag hörde hur han vaknade och tassade ut ur sitt rum. Då gick han in i köket och började öppna och stänga köksluckorna, som för att säga att han var vaken. Sedan kom han in till oss, jag gav honom en kudde och han tackade så mycket för den. Jag sa god natt och att jag älskar honom, han sa god natt och att han älskar mig. Och så sov han. Mysiga Leon!
 
Brodde har inte lärt sig säga Leon än, men han säger Lelle! Hur gulligt är inte det då? Hihi!

Tis 10 maj-16

Sjukgymnasten och en stund på öppna förskolan. Sedan hem och lägga Brodde och starta ett par tvättmaskiner, och sedan hämta Leon. Mot parken, där lekte vi ett tag. Jag fick sms från Guldfynd om att min vigselring fanns att hämta, så vi for in till stan en sväng. Hem, hämta tvätten, laga middag, varva ner. Barnen var sega ikväll, Brodde höll igång länge. När Leon hade somnat la jag och Patric oss i vår säng med Brodde mellan oss. Jag strök honom i pannan, Patric ritade former på hans mage med fingertoppen. Jättemysigt hade vi det, och lillplutten nickade till. Men det var dans i sjalen som gällde för att han skulle somna riktigt!
 
Efter en rätt intensiv dag och sen kväll är jag helt färdig i kroppen. Varvar ner med en mysig låt jag nyss hörde i en serie vi följer. Svrcina - Battlefield. Den ska jag och Brodde dansa till imorrn vid tuppluren!
 
 
Min vigselring <3
 

Mån 9 maj-16

I natt vaknade Brodde och var helt hysterisk. Jag fick inte röra honom, han puttade bort mina händer när jag försökte. Han ville inte ha vatten, inte bilen, inte nallen. Han bara tumlade runt i sängen och grät. Jag började fundera på om han ens var vaken, för jag fick inte kontakt med honom riktigt mer än när han puttade bort mina händer. Jag tog upp honom, försökte lugna, men han bara kastade sig från sida till sida. Inget dög, verkligen inget! Till sist tog jag fram sjalen. Han såg den, satt lugnt och snyftade, jag plockade upp honom och satte honom i sjalen. Han blev lugn. Vi gick runt runt runt och jag sjöng för honom, och strök honom över kinden. Leon vaknade och tassade in till vårt rum och la sig bredvid Patric. Jag och Brodde fortsatte gå runt runt runt i mörkret, och till sist somnade han om.
 
Vaknade till strålande sol idag igen. Jag fick en längre sovmorgon efter min långa vakennatt. Patric och barnen lekte i parken på förmiddagen. Leon hade fått små stickor på magen efter att ha glidit över nån träpinne i klätterställningen. Patric sa att han hade sett ut lite som ett piggsvin på magen, men han hade fått bort de flesta. Barnens faster kom på besök, och hon som är sjuksköterska tog en titt på de stickor som var kvar och sa att de satt så ytligt och var så små att vi inte behövde försöka få ut dem.
 
Brodde la sig för en tupplur, Patric och Leon for på äventyr. Lillskrutten sov i 2,5 timme! När han vaknade tog vi sjalen och gick ut med Kasper.
 
Innan middagen fick vi besök av barnens farbror en stund, vilket ungarna tyckte var jättekul. Sedan middag, dusch och nedvarvning. Brodde och jag tog en sjalpromenad i solen och Patric och Leon varvade när här hemma. Leon somnade fort, Brodde höll igång till strax efter 21 innan han somnade i sjalen när vi dansade till Muse.
 
Vi har inte hunnit så mycket ikväll, kollat lite på TV bara. Sjukgymnasten imorrn då!

Sön 8 maj-16

Strålande sol, underbara vår! Fönsterputsning omgång två blev det idag när Brodde sov. Vi lekte även i parken som kryllade av barn i Leons ålder, och ett barn närmare Broddes ålder. Det är så roligt att se hur barnen hittar kompisar. Leon finner sig tillrätta direkt, och kutar runt i en skock av ungar. Brodde var lite avvaktande, sökte upp mig för trygghet, innan han till slut vågade låta ett barn som var lite äldre än honom komma nära, och sedan tultade de två iväg.
 
Jag och Brodde tog en kvällspromenad i solen, underbart! Jag tror han håller på att vakna nu låter det som, så får avsluta. Har hur som helst haft en jättebra dag med min älskade familj!
 
 

Lör 7 maj-16

Idag var det strålande sol, äntligen vårväder på riktigt! Jag blev så glad att jag putsade fönstren idag! Sjalade upp Brodde på ryggen och tvättade rutorna. Nu ser vi ut, hehe.
 
Lillskrutten somnade i sjalen vid lunch. Patric och Leon for till svärmor och hälsade på henne, sedan på affärn. När de kom hem var Brodde nyvaken. Jag och barnen klädde på oss och gick till parken. Det var så skönt att bara kunna ta på dem skorna och en tjocktröja, och en tunn mössa och sedan gå iväg. Patric kom till parken en liten stund senare, och hade med sig mellis.
 
Vi fortsatte leka på uteplatsen en stund. Ställde i ordning utemöblerna och snyggade till. Vi var ute i parken så länge att det nästan var middagstid när vi kom hem. Efter middagen var det den vanliga kvällsrutinen med dusch, pyjamas, bok och barn-TV innan sänggång. Brodde slukade en portion gröt innan han somnade i sjalen.
 
Ikväll har jag retat mig på människor. Snåla jävla människor med noll verklighetsförankring och orimliga krav. SUCK!

Fre 6 maj-16

Idag var öppna förskolan öppen, så dit for vi i förmiddags. Barnen lekte, jag hade med mig ett par barnböcker med tema bärande, samsovning och babypottning bland annat och de som jobbar där blev alldeles till sig över böckerna! Ordet "tårögd" nämndes kärleksfullt när de bläddrade i böckerna. En av dem ville de ha med på babybokstunden på onsdagar! Så det verkar som att de ska beställa böckerna dit, kul! Patric och Leon for och handlade medans jag och Brodde tog en sjalpromenad hem i vårsolen.
 
Lillskrutten somnade, grabbarna grus kom hem och vi åt lunch på uteplatsen. Vi gick till parken efter mellis och lekte en stund. Leons ärkefiende var där. Jag vet inte varför, men Leon avskyr den pojken. Men efter att de bråkat idag så lekte de en liten stund. Barn! Han slog sig ner på en bänk bredvid en kvinna och började prata med henne. Han gillar att bli kompis med vuxna, Leon. Han är ju rätt lillgammal i sättet också. Brodde och Patric klättrade runt tillsammans i klättertornet, och åkte rutschkana.
 
Här hemma började jag toppa luggen och nacken på Brodde. Det blev inge bra, så jag försökte rädda det. Då blev det sämre. Och sämre, och sämre. Till sist tog jag trimmern, men jag höll upp håret med mina fingrar och bara toppade med trimmern. Det blev bättre, men inte sådär jätteproffsigt direkt... Men nu blev han värsta storpojken! Åååh, min bäbis! Leon ville klippa sig han med, och han vill bli snaggad. Jag som älskar barnens hår har alltid på längsta inställningen när jag klipper Leon. Det är ju så mysigt att gosa in ansiktet i deras hår!
 
Barna sover, och jag har precis köpt en sjal. Sålde en imorse, så då fick en ny tillkomma, i en storlek jag verkligen behövde. Patric är på väg i säng. Jag ska ta Alvedon och stretcha ryggen lite. Jag har inte pumpat brösten sedan i onsdags morse. Jag får nog acceptera att amningen är helt över nu, när inte ens tuttarna är beredda med mat...

Tors 5 maj-16

Nu verkar det vara den nya tanden som spökar hos minstingen. Natten till igår och så även nu har han vaknat och varit orolig, gått på pottan och somnat om först efter 1-1,5 timmes stök och mys i sjalen. Det är riktigt underbart ändå att se hur lugn han blir i sjalen. Hur han slappnar av när han sitter så nära så nära, med sin kind mot mitt bröst, sitt öra över mitt hjärta, hur hans andning blir tyngre och hans ögonlock likaså när vi går runt lugnt och stilla och jag sjunger för honom, stryker honom över pannan, kinden, håret och ryggen.
 
Idag var det sjalträff. 1,5 timme var vi där, sedan for vi vidare på några andra sjalrelaterade ärenden. Hämtade hem en sjal vi lånat ut, lämnade tillbaka vattensjalen och lämnade nyckeln till lokalen där vi haft sjalträffen. Patric och Leon var och lekte i en stor park under tiden vi nördade sjalar. Vi hade två väldigt trötta barn här hemma när vi klev innanför dörrn strax innan middagstid.
 
Barnen somnade lätt. Brodde somnade i en sjal vi har här på lån för att mjuka upp, och det har blivit stor skillnad på den sjalen på bara ett par dagar! Leon somnade lätt han med. Patric och jag la oss på soffan, som vi brukar, och kolla på serier, som vi brukar. Och nu som sagt har Brodde somnat om efter att ha vaknat och gått på pottan. Kasper kom och höll mig sällskap, och väntar på att jag ska skriva klart och gå och lägga mig jag med. Mattes höna!

Ons 4 maj-16

Vilken intensiv dag vi haft! Vi började med att kliva upp 5.30 hela familjen. Strax efter 9 skulle vi iväg till badhuset med öppna förskolan. Innan vi tog oss iväg var det kaos här minst sagt. Två trötta ungar på sämst humör. Ja, vi föräldrar med. Jag tyckte att vi skulle stanna hemma, men Patric tvingade iväg oss. Väl på plats gick det hyffsat ändå, trots allt.
 
Det var många familjer med till badhuset. Leon var taggad till tusen, Brodde satt nöjt i sjalen. Vi bytte om, Brodde fick komma upp i vattensjalen, och så hoppade vi i poolen. Det var många intresserade av vattensjalen, och Brodde stortrivdes i den. Patric och Leon rände runt och lekte. Efter knappt en timme höll plutten på att somna i sjalen i poolen, så då klev vi upp. Jag märkte på honom att sjalen var guld värd! Med så mycket folk och intryck behövde han tryggheten, han kramade om mig och lutade sitt huvud mot mitt bröst.
 
Patric och Leon tog bilen till min farmor. Jag knöt upp Brodde i sjalen och tog en promenad dit. Två minuter efter att vi lämnat badhuset så sov han. Hos farmor fick vi jättegod lunch och efterrätt. Vi kopplade av på hennes balkong och bara umgicks. Brodde sov en timme där, Leon vägrade vila som vanligt.
 
Hem, rasta hunden och hänga upp badkläderna, sedan iväg igen. For och köpte nya skor åt barnen. Hem, byta om, sedan gick vi ut i parken och lekte innan middagen. In, middag och dusch, sedan sängen för våra trötta barn.
 
Brodde är vaken nu dock. Såg en ny tand häromdagen. Kanske den som spökar? Eller så är det den intensiva dagen som satt sina spår.

Tis 3 maj-16

Jag gruvade mig lite för hur jag skulle hinna få ihop förmiddagen. Hade en del saker att göra. Oron växte när Brodde jagade upp mig innan halv fem! Men han somnade om i sjalen strax efter 9.
 
Jag for då och tränade på sjukgymnastiken, hem och bytte om, for vidare till en väninna och surrade och bytlånade sjalar, for vidare och lånade en vattensjal till imorrn, hem och andas, telefontid med dietisten och sedan hade fem timmar gått!
 
Två timmars sömn fick jag i natt, så vi har försökt att hålla igång barnen så de inte skulle braka ihop med humörena sina som de brukar. Patric och Leon lekte i badet en stund medans jag och Brodde for på ett ärende på eftermiddagen. Sedan middag, nedvarvning, läggdags och vid halv åtta ungefär sov barnen.
 
Roddat lite inför morgondagen då vi ska på badhuset. Lunch äter vi hos min farmor om allt går enligt plan.

Mån 2 maj-16

Två sjalar sålda, tjoohoo! Vet ni hur jag firade? Tog med mig familjen in på stan för att äntligen köpa mig en vigselring! Snart 8 månader sedan vi gifte oss, så det kanske var på tiden, hehe. Patric är ännu inte helt säker på vilken han vill ha, så han köper sin senare. I mitten av nästa vecka är min ring klar!
 
Mina två äventyrare, Patric och Leon, var på vift även idag. De for och kastade sten, "matade hajarna" som Leon säger, i sjön och köpte med sig lite gofika. Här hemma var det tupplur för Brodde och vila för mig.
 
Som vanligt en del lek, bokläsning, tjaffs, kaffe, mer kaffe, ännu mer kaffe. Jag och ungarna tog oss ett bad i förmiddags, och jag blev chockad när det gick bra! Inget bråk, inget grin, inget tjorv, utan vi hade bara roligt alla tre.
 
Sjukgymnasten imorrn, ska även fara på lite sjalrelaterade ärenden. Låna en vattensjal tills vi ska på badet på onsdag, fara till en sjalkompis som har fått småbarn rätt nyligen så hon ska få känna på lite sjalar jag har och vi ska få låna en av henne. Blir spännande! Telefontid med dietisten har jag också. Det kommer bli tre intensiva timmar imorrn förmiddag! Kommer jag hinna?

Sön 1 maj-16

Brodde har precis somnat om. Han vaknade orolig, men lugnade ner sig efter att ha ätit lite mer kvällsgröt, gått på pottan, kramats med mig och Patric och dansat lite i sjalen med mig.
 
Det är väl tänkt att det ska vara vår nu? Det snöade inte idag i alla fall, men var bara några plusgrader och blåst. En gnutta duggregn med. Men vi tog på oss regnkläder och stövlar, och for till en lekpark i en annan del av stan.
 
Svärmor var hit innan lunch och lämnade Kasper och tog en fika. Vi åt lunch, Brodde la sig för en tupplur och Patric och Leon skjutsade hem finbesöket.
 
Satte mig vid symaskinen en stund ikväll. Resultatet med katastrofalt. Försökte sy en liten grej av en scrap av en sjal. Har många scraps,s å får bli fler försök när andan faller på.
RSS 2.0