Tors 30 jun-16

Det var en vresig krokodil som väcktes imorse. Eller imorse, på småtimmarna! Brodde vaknade, jag var mer däd än levande, och Patric höll på att putta mig ur sängen. Jag var sååå sur, nästan så att det sprutade eld ur mina ögon, öron och mun. En riktig satmara vill jag lova! Mitt morgonhumör... Man bör hålla sitt avstånd kan jag lova. Så när klockan var 04-nånting var jag och Brodde uppe. Ett par timmar senare klev Leon upp. Vi hade det ändå väldigt mysigt tillsammans, alla tre. Vi lekte lite, läste bok, åt frukost. Men fy fanken vad trött jag var! Ett par tre timmars sömn, och sedan väckas på det sätt jag avskyr mest (att bli petad på), det var inte ett recept på en bra start egentligen.
 
Patric klev upp, vi drack kaffe. Jag for till sjukgymnasten, sista gången och nu är det uppehåll ett tag för att utvärdera värkens status (och semester för sjukgymnasten). Jag hade hunnit lägga Brodde innan jag for. Judas Priest - Living after midnight, innan första refrängen hade han somnat, men jag lät låten gå klart fem gånger innan jag la ner honom för jag ville mysa. Patric och Leon lekte i parken under tiden.
 
Väl hemma tog jag och röjde i köket. Våra barn har kastarmar av rang, jag fattar inte hur långt de kan slunga iväg mat och på vilka knäppa ställen jag hittade rester från våra måltider. Men nu, nu är det rent. Tills imorrn i alla fall. Ja vad gjorde vi mer? Jag och Brodde tog vår vanliga sjalpromenad med Kasper, vi läste bok och lekte här hemma, åt middag och sedan började kvällsrutinen. Brodde somnade fort, Leon höll ut lite längre. Men jag och Patric fick några lugna timmar för oss själva, och nu är det sovdags. Fler timmar i natt, tack!

Ons 29 jun-16

Hela familjen hjälptes åt att städa i förmiddags. Vardagsrummet, Leons rum, hallen och toan röjdes upp. Bara köket, badrummet och vårt sovrum kvar då, sen får vi börja om!
 
Brodde sov till halv nio imorse, så ingen tupplur för honom idag! Vi for in på stan efter lunch för att skriva ut fraktsedlar på biblioteket, då jag skulle skicka en bärsele till Baltimore. Sedan for vi till svärmor och fikade, och barnen lekte ute i sandlådan där.
 
Klockan var strax efter halv fyra när vi kom hem. Upp med Brodde i sjalen, kopplade hunden, Leon hängde med han också. När vi kom in var maten nästan klar. Äta, duscha barnen, Brodde somnade halv sex efter att vi dansat i sjalen till Judas Priest. Leon var seg ikväll. Jag fick sjala honom till och med! "Jag vill ha den där sjalen mamma, den är så mjuk och go" sa han och ville ha en av våra nyaste. Så där satt han på min rygg, med armarna om mig och sin grävmaskin i handen.
 
Ikväll har dygnet för få timmar. Jag ska ut med hunden, duscha och yoga. Vi får se vad som blir gjort. Jag börjar med hunden nu!

Tis 28 jun-16

Regn och rusk, så Leon och jag chefade tvättstugan under förmiddagen och efter lunch. Brodde somnade för en tupplur strax efter halv ett. Leon och jag gick ut till sandlådan en stund. Vi pallrade oss in och fikade mellis, sedan for han iväg med Patric och kastade sten. Brodde sov. Och sov, och sov, och sov. Halv fem. HALV FEM! Då vaknade minstingen. HALV FEM!!!!!!!!! Sjalade upp honom på ryggen, hämtade tvätten som var klar, Patric och Leon kom hem från sin utflykt vid sjön där de kastade sten. Vi åt middag, och när Leon började bli trött for jag och Brodde på äventyr.
 
För att inte störa Leon tog vi bilen bort till farmor ett par timmar. Vi satt på balkongen, Brodde lekte med bilar och tittade ut genom fönstret. Vi surrade lite, och bara tog det lugnt. Brodde gick och hämtade sjalen och skulle visa den för sin gammelfarmor. Hon tog den, virade in sig i den och tyckte den var himla härlig. Hon ägnade en bra stund åt att känna på den, titta på den, gosa med den. Brodde vankade av och an, tittade på mig, pekade på gammelfarmor, sa "Laalen", tittade på mig. Han släppte den inte när han fick tillbaka den. Mitt lilla sjalbarn!
 
Vi kom hem vid halv nio. Leon hade somnat i vår säng. Brodde fick leka lite ovh kvällsfika. Sedan ville han upp i sjalen, och somnade gott.
 
Patric och jag kvällsfikade framför ett serieavsnitt, sedan la han sig med barnen. Så i sovrummet nu ligger mina tre älskade grabbar, och jag ska dit jag med. Min älskade famlij!

Mån 27 jun-16

Upp, pussa maken och barnen, mot sjukgymnasten. Träna, bli stucken med nålar, hem, lägga Brodde som tjatade efter sjalen så fort han såg mig. Patric och Leon for och handlade och köpte lite delar till bilen. Brodde vaknade, det plingade på dörrn, fluffpost gånger två! Ner i tvättstugan, tvätta sjal, torka sjal, göra premiärknyt med sjalarna.
 
Barnen hittade en pytteliten lerpöl i hörnet av uteplatsen. "Titta mamma, vi är lortgrisar, haha!" skrattade Leon. "Passa på att lorta ner er nu" sa jag, "ni får ta ett bad sen". Och lorta ner sig gjorde de till fullo! Smutsiga barn är glada barn.
 
Båda ungarna var svårnattade ikväll. Leon somnade vid 21, och Brodde 22. Pjuh! Så vår vuxentid blev kort ikväll, Patric sover redan. Jag ska, alldeles strax.

Sön 26 jun-16

Vaknade av att Leon hoppade på mig i sängen, Brodde stod bredvid sängkanten och Patric i dörröppningen. "Laalen" gnällde Brodde, så jag fick i stort sett bara kliva upp, klä mig, kasta i mig en kopp kaffe och sedan sjala Brodde som somnade. Igår ville Leon att han och jag skulle göra nåt idag bara vi två, han ville att vi skulle jobba i sandlådan. Så när Brodde somnat tog vi spadar och krattor och gick till sandlådan för att jobba. Ogräs ogräs ogräs överallt, och vi var ute i över en timme och rensade han och jag. Kikade på rötterna, jämförde bladen från en tistel och en maskros sida vid sida så han fick se, vi jämförde de olika rötterna från de olika växterna. En grannkvinna och hennes son kom ut till sandlådan de med, och Leon babblade om rötter med en sån inlevelse! Patric ropade in oss när maten var klar.
 
Vi åt lunch, Patric hade bakat äppelpaj också, och svärmor kom på besök. Strax innan hon kom hade Brodde vaknat och jag hunnit dammsuga lite. Halva sandlådan följer ju med in... Vi fikade lite paj och drack kaffe, sedan beordrade Leon oss alla att gå till sandlådan igen. Så dit gick vi, och var ute en stund.
 
In, barnen fick honungsmelon, sedan gick jag och smågrabbarna ut på uteplatsen när Patric gjorde middag. Äta, duscha, pyjamas, sova. Serier, slappa. Jag tog en dusch, då kom Patric in med Brodde som vaknat och ville ha mamma. Klädde mig, vi gick till sovrummet, jag satte honom i sängen för att ta på mig sjalen. Men han la sig ner, jag klappade honom på ryggen och då somnade han om. Så nu sover alla, förutom jag som ugglar... Fast bara i nån minut nu, sen ska jag göra familjen sällskap.

Lör 25 jun-16

Imorse fick familjen kämpa för att väcka mig. Jag skulle upp med barnen då Patric varit uppe och nördat hockey under natten. Så jag och smågrabbarna käkade frukost, de gick på pottan tillsammans, vi lekte med bilar, de sprang runt runt runt och jagade varandra och gapskrattade, jag satt på Leons säng och tittade på dem när de lekte på varsitt håll i rummet och sedan med varandra en stund. Sen klev Patric upp.
 
Vi åt lunch, jag la Brodde, Patric och Leon for och kastade sten i sjön under tiden. När de kom hem var Brodde vaken och vi hade fikat mellis och varit på sjalpromenad med Kasper, och var på väg ut till sandlådan efter att vi pratat med min mamma på Skype en stund. Så fort jag frågade "Brodde, ska vi gå till sandlådan?" rusade han mot dörren och letade efter sina skor. Vi mötte Patric och Leon i porten, så Leon följde med till sandlådan. Där grävde vi tre i nästan 1,5 timme. Jag fortsatte rensandet av ogräs som växer i sandlådan, barnen krattade, de gungade ett bra tag så jag fick tandemputta gungorna och så grävde/rensade vi lite till. Jag får skicka en faktura till hyresvärden sen, för alla timmar jag rensat ogräs i sandlådan. Tistlar och skit. Inte så ballt för ungarna att leka i direkt. Men det är lite rogivande också, att sitta där och rensa och se barnen leka i ögonvrån. Leon fick lära sig om växternas rötter och rotsystem när han hjälpte mig rensa, och han fick titta närmare på tistlarnas blad och känna på dem.
 
Patric ropade in oss när maten var klar. Vi åt, barnen fick tvätta av sig och ta på sig pyjamas och sedan var det läggdags. Brodde somnade i sjalen, och när jag lagt ner honom ville Leon att jag skulle natta honom. Så jag la mig i hans säng, och med ansiktena mitt emot varandra somnade han.
 
Efter lite serier gick Patric och la sig. Jag har rastat Kasper, och samlar nu energi till yoga innan jag ska sova.

Fre 24 jun-16

Midsommarafton. Otraditionella som vi är har vi inte firat. Det blev hämtmat till lunch och tacos till middag. Brodde hoppade över sin tupplur idag, så han somnade på min rygg på bara ett par minuter ikväll!
 
Morgonen började med att jag fick skura upp mitt morgonkaffe från golvet då Brodde slängt iväg sin frukosttallrik på min kopp. Andas, djuuuuupt, skura. Lite senare försökte jag lägga honom för en tupplur i en timme. Misslyckades. Jag och Brodde tog bilen och for ut till byn för att hämta Kotten. Patric och Leon städade här hemma under tiden. Inte ens i bilen somnade lillgöken! Jag, Brodde, Kotten och Kasper gick ut på en promenad en halvtimme, och när vi kom hem tog vi med oss Leon ut till sandlådan en stund medans Patric lagade maten. Vi svullade tacos, och strax innan vi skulle lägga barnen skjutsade jag Kotten till hennes kompis. Och ja, sen somnade ungarna, och vi vuxna klappade ihop i soffan.
 
Det är skönt att inte fira midsommar. Varken Patric eller jag är så mycket för såna här helger. Julafton är kul nu när vi har barn, för deras skull. Och ett påskägg på påsken. Men annars, nää, vi firar inte särskilt mycket alls. Kanske blir mer när barnen blir större, vem vet.
 
Hela dagen har vi läst om vilken sorgens dag det är, att Storbritannien lämnar EU. Men alltså, för majoriteten (som röstade för utträde) är det ju en glädjens dag..?

Tors 23 jun-16

Förmiddagen gick, ja la Brodde, vi åt lunch, lekte, Brodde vaknade. Vi klädde på oss, och for iväg.
 
Patric och Leon pep in på biblioteket. Jag, Brodde och Kasper gick till hälsokosten för att köpa vitaminer åt barnen. Det var för varmt för Kasper att stanna i bilen, så han fick sig en promenad med oss. Stadsmiljön var inget för honom, men han skötte sig bra och väntade fint utanför affärn i de två minuter jag och Brodde var där inne. "Laalen" sa Brodde till kassörskan och pekade på sjalen han satt i.
 
Vidare mot min farmor! Barnen fick melon när vi kom dit, sedan lekte de så snällt med bilar ute på hennes stora inglasade balkong. Patric satt med barnen, jag och farmor fick småprata lite. Sedan bjöds det på finmiddag, men jag tyckte synd om farmor. Det kan inte vara kul att äta med oss! Leon var trött, och betedde sig därefter. Brodde åt lite grann, men rycktes sedan med i Leons bushumör. Jag och Patric turades om att hålla barnen i schack samtidigt som vi försökte äta. Det var bestick på golvet, toabesök, hämta leksaker och ditten och datten. Men farmor sa det att de är ju barn, och man kan inte kräva av ett barn att de sitter stilla och äter fint, vilket hon har helt rätt i. Efterrätten, jordgubbar, den slevade ungarna i sig som om de inte fanns någon morgondag. Och det viktigaste var ju att vi alla fick umgås!
 
Vi kom inte hem förrän efter halv sex, och då ville Leon gå och lägga sig sa han. Vi skötte kvällsbestyren med pyjamas, kvällsfika, tandborstning och sedan nattning. Brodde fick ta en dusch, för han var full av jordgubbar och smör. "Ska vi gå och hämta sjalen?" frågade jag när han fått på sig pyjamasen och borstat tänderna. "Laalen!" ropade han och sprang iväg för att hämta. Han somnade fort på min rygg.
 
Surrat lite med min mor ikväl, Patric och jag har sett serier, jag har gjort lite yoga och nu är nästa anhalt sängen!

Ons 22 jun-16

Hmm, försöker komma på vad vi gjort den här dagen. Det har varit en ganska standard dag. Brodde och jag tog en sjalpromenad med hunden på eftermiddagen, Patric for sedan och handlade så jag och barnen lekte i sandlådan. Det har varit en hel del lek, men även mycket bråk. Brodde börjar protestera och säga ifrån nu när Leon är bråkig med honom, så idag hann jag tänka "vi måste ha dubletter av alla leksaker" några gånger. Men det lär väl gå över.
 
Har gjort min lilla yoga-rutin nu, Patric la sig nyss och nu är jag på väg i säng jag med.

Tis 21 jun-16

Brodde var orolig natten som var, och jag kom i säng vid halv tre. Och så hade jag tid hos sjukgymnasten på förmiddagen. Brodde var trött redan när jag skulle fara, och ville upp i sjalen. Kändes inte kul att gå hemifrån då. Men Patric hade fått honom glad igen, och jag tränade och fick akupunktur.
 
Hem och lägga Brodde, sedan startade jag och Leon upp i tvättstugan. Leon är som en liten lillchef, "Läs på lappen nu mamma" när jag sorterade kläderna mellan torktumlare och torkskåp. På eftermiddagen for han och Patric på lite äventyr, de älskar att åka till sjön de två. Här hemma hade jag en gnällig Brodde som ville upp i sjalen, så vi tog sjalen och gick ut på en åromenad med Kasper. Vi hann inte mer än komma hem och fika lite innan vi skulle göra middag och andra halvan av familjen kom hem.
 
Middag, dusch för barnen, kvällsfika, dusch igen för kladdmonstret Brodde. Saga för Leon, sjalen för Brodde. När barnen somnat ringde jag farmor en stund innan vi skulle se lite serier. Och nu tänkte jag försöka göra lite yoga innan sängen!

Mån 20 jun-16

Aningen bättre väder idag! Och Brodde var piggare. Så efter lunch och tupplur for vi till Andersön och strosade runt i skogen där, kastade lite sten i vattnet, plockade pinnar och blommor. Det är så mysigt att fara iväg på små utflykter med familjen, och det är så kul att se barnen tjava runt i skogen och upptäcka naturen. Lyssna på fåglarna, se hur ivriga de blir om de ser en ekorre, se hur stora plask det blir av olika stora stenar, hur barr känns, se hur myrorna bor och allt sånt. Leon får nu lära sig att man ska vara snäll med alla insekter och växter, för allt fyller en funktion. Han börjar nu bli kompis med alla flugor, nyckelpigor, fjärilar och sånt han ser, och han blir lite ledsen när insekten flyger iväg. Men när vi försäkrar honom om att han kommer träffa nyckelpigan/flugan/fjärilen igen blir det bättre. Brodde spenderar mycket tid åt att tala om att han ser en liten sten och en stor sten, ett litet träd och ett stort träd, gräs, moln, vatten och solen.
 
I bilen på vägen hem ringde min mamma på Skype. Leon och hon satt och gjorde grimaser åt varandra. Väl hemma började vi med maten, sedan var det dags att varva ner och sova. Brodde somnade på min rygg, och strax innan halv åtta hade båda somnat.
 
Jag ska ut med jycken, och sedan hoppa i säng. Hoppas på mer finväder och fler äventyr i skogen imorrn! Och en sväng till sjukgymnasten, min rygg har inte mått särskilt bra sista dagarna.

Sön 19 jun-16

Blåst och kallt. Innedag för mig och Brodde, som är på bättringsvägen men inte har nått fram helt än. Lite tråkigt väder hindrade inte Patric och Leon från äventyr. De for till Andersön och lekte vid sjön, gungade och lekte vid kyrkoruinen. Här hemma var det "dansa" och "sjalen" som gällde när Brodde fick bestämma.
 
Fick ju mig en ny telefon här i veckan. Nu sålde jag precis den gamla. Klirr i sjalkassan!
 
Kasper var inte imponerad över kvällspromenaden. Kallt och blåsigt. Han var snabb som attan upp i soffan nu när vi kom in, borrade ner sig under filten. Nu blänger han på mig och vill att vi går till sängen och sover. Ska bli, jycken min!

Lör 18 jun-16

Grått och regn. Brodde är piggare. Har inte sovit hela dagen, och har lekt och klättrar massor. Men sjalen ville han mysa i, och jag klagar inte!
 
Vi städade lite smått på förmiddagen, Patric och Leon har varit på äventyr, här hemma har vi tagit det lugnt så Brodde skulle få återhämta sig lite extra. Surrat med mamma och farmor, och fått meddelande från Kotten som är på resa.
 
Varvar ner det sista nu, innan sängen.

Fre 17 jun-16

Broddes feber fortsätter, dock under 40 grader idag. Han har bott i sjalen och slumrat till då och då. Det är skönt att han får i sig både mat och vatten i alla fall, och orkade leka en stund också.
 
Leon och Patric har lekt vid sjön i eftermiddag. Leon hjälpte mig med tvättstugan också. Annars har vi inte gjort så mycket mer än att göra allt för att barnen ska ha det bra.
 
Fick mig en ny telefon idag också, imorrn ska jag fylla den med bilder på ungarna!
 
Det låter som att Brodde är på väg att vakna, hoppas han inte har skyhög feber igen.

Tors 16 jun-16

Vilken sjaldag vi haft! Brodde har varit helt färdig hela dagen, och bott i sjalen. Typ de enda gångerna hans fötter nuddat golvet har varit när han skulle på pottan, äta eller när vi skulle byta sjal. Vi tog en promenad med Kasper både på förmiddagen och eftermiddagen, och direkt när vi kom hem och sjalat ner efter eftermiddagspromenaden pekade Brodde på datorn och babblade. Jag frågade om han ville dansa, "Mm" svarade han och hämtade direkt en sjal som han gosade med och gav sedan till mig, och stod med armarna uppsträcka medans jag tog på mig sjalen. Senare på eftermiddagen när Leon lekte med grannen var vi ute och surrade lite, då höll han på att somna på min rygg. Han somnade för natten redan strax efter 16! Men, han vaknade vid halv åtta. Jag tog tempen på honom, och han hade 40,3! Efter att ha pratat med 1177 for vi till akuten, men vi fick som tur var fara hem efter en timme, Brodde tyckte inte det var asballt där.

Och akuten, där var Patric i natt också efter att ha fått fingret ur led på sin Korp-match. När han kom hem vid halv tre på natten var vi alla vakna. Två gråtande barn.

Leon och Patric var på en del äventyr idag när jag och Brodde var hemma och sjalade (på Broddes begäran). Storhandling och sedan en sväng till sjön efter middagen.

Nu sitter Brodde med Patric och läser bok och varvar ner efter besöket på sjukhuset. Snart lär han begära sjalen.


Alla sjalar vi har fick jobba idag!

Ons 15 jun-16

39,6. Broddes temperatur idag. Lille plutten har varit helt utslagen! Han har i stort sett bott på mig i sjalen, slumrat av och till. När han inte varit i sjalen var han gnällig, grät och sträckte sig mot mig och sa "Laalen, laalen" och han fick komma upp igen. Lille hjärtat! Så för vår del har vi inte gjort mycket mer än att sjala och druckit vatten.
 
Leon och Patric for på bibblan och på affärn. Sedan hälsade Leon på vår granne som han tycker så mycket om. De satt på hennes uteplats och lekte med lite leksaker en stund tills middagen var klar här hemma. Barnen fick bada, och Brodde somnade sedan i sjalen redan strax efter klockan 17, och sover än!
 
Patric var på Korpen.fotboll ikväll. Han kom hem med ett lillfinger som stod rätt ut åt sidan. Så Dette fick skjutsa in honom till sjukhuset, och då skulle Patric be dem kolla på hans tå också som mest troligt är bruten. Han är inte klok, min man. Tån gjorde han illa för ett par dagar sedan. Fingret gjorde han illa i första halvlek. Ändå spelade han hela matchen... Min älskade dåre, det här är inte bra för hönsiga frugan!
 
Ja, sova ska jag väl försöka göra. Men tror inte jag kommer lyckas. Vill ju ha hem min man! Så kommer ligga och oroa mig över honom, och Brodde lär vakna snart, och Leon kommer säkert vakna han med och så blir det cirkus när inte pappa är hemma.

Tis 14 jun-16

Patric och barnen var på öppna förskolan under tiden jag var i andra änden av våningen hos sjukgymnasten och fick nålar i ryggen. När jag var klar mötte jag en utmattad Patric med uppgiven blick och två trötta barn. Hem, nattade Brodde som somnade på knappa sekunden.

Efter lunch for vi på utflykt till skogen. Ringsjalen hängde redo på min axel för att låta små trötta barnsben vila. Vi skulle gå en bra bit! Drygt tre minuter fick jag bära Brodde. Jag är fortfarande imponerad över hur långt han orkade gå! Han och Leon sprang runt med Kasper och upptäckte allt som fanns att upptäcka. Brodde pekade på ett stort träd och sa "Toooo tetä!", och på en stor sten och sa "Toooo teten". Han har i rasande fart börjat använda fler och fler ord, som vi i familjen förstår, och det är väl ett resultat av hans "Va ä dä" som han sagt i ett halvår, hehe.

Vi var borta i över en och en halv timme, så när vi kom hem var det dags för middag. Sedan badet för barnen, nedvarvning, pyjamaser och sängen.Mån 13 jun-16

Upp sviiiintidigt med barnen för min del. Patric var uppe och kollade NHL-finalen och såg sitt Pittsburgh Penguins vinna Stanley Cup, och hade inte sett klart när vi klev upp. Då är det tidigt!

Brodde somnade om redan strax efter 8. Jag och Leon lagade hans docka, läste bok, lekte med bilar och tog det lugnt tills de två som sov klev upp.

Jag och Leon for och hämtade fluff. Min specialsydda bärsele kom! Jag och Brodde tog med oss Kasper på en promenad. Leon och Patric ville leka i parken istället. Mycket skön sele!

Efter mellis for vi till stället med Storsjöodjursspaning. Vi gick i skogen, tittade på djurbajs som Leon undrade vem som bajsat, gick över en stor äng, kastade sten och lullade på.

Middag, nedvarvning och läggdags. Det var den dagen. Imorrn, sjukgymnast. Nu vaknar Leon!


Nya selen!

Sön 12 jun-16

Två timmars sömn, men jag har överlevt. Efter frukosten for vi iväg på utflykt till Lillsjön där vi gick en naturstig, tittade på ankorna och kastade kottar i bäcken. Jättemysigt var det, det tyckte både vi vuxna och barnen. Leon fick smaka harsyra och granskott, granskotten spottades ut fort.

Väl hemma somnade Brodde. Efter lunch och eftermiddagen bjöd på utelek, fotboll och klippning av gräset på uteplatsen. Patric och Brodde for på affärn efter middagen, Leon och jag lekte i duschen ett tag.

Barnen somnade, Patric stack iväg och spelade fotbollsmatch och jag satt och flätade min nya sjal och bara tog det lugnt framför TVn.

Nu ska jag sova mer än två timmar, god natt!Lör 11 jun-16

En dag utan måsten. Så otroligt skönt! Vi har tagit allt som det kommit, och det betydde idag extra mycket lek. Patric och Leon for på affärn en sväng, och då passade jag och Brodde på att ta oss en sjalpromenad med hunden.

Är på väg i säng nu efter kvällspromenaden med hunden i den ljumma natten, men måste bara få berätta om vårt yngsta barn! Brodde, han är rolig han. I natt vaknade han och hade svårt att komma till ro. Han hoppade i sin säng och ropade "Laalen, laalen!" och pekade på byrån med sjalarna. Jag tog sjalen, och han var nöjd i nån minut. Sedan började han säga "nanan", vilket betyder "annan", och började dra bort sjalen. Så vi bytte sjal, han blev nöjd, men sedan samma sak igen. "Nanan", drog i sjalen. Då fick han välja. Stensäkert valde han sjal, han fick komma upp, och somnade. Älskade sjalbarn!

Strax kommer nog Leon och lägger sig hos oss igen, längtar! Inte till alla sparkar och slag han delar ut i sömnen, men efter att få ha hela familjen på max en armlängds avstånd.

Fre 10 jun-16

Patric såg hockey i natt, så jag fick släpa mig upp imorse. Jag och Leon hade en jättemysig morgon, och 1,5 timme efter att vi klivit upp vaknade Brodde. Vi åt frukost, de kladdiga barnen fick duscha och leka tillsammans, vi läste bok och byggde med klossar. Sedan när båda två samtidigt skulle vända blad i boken bonkade de ihop sina huvuden, och började störtböla båda två. Och då var det pappa som skulle trösta, Leon i alla fall. Så Patric fick inte sova halva dagen som jag försökte låta honom göra. Men men.
 
Jag och Leon chefade tvättstugan, vi fick besök av Janne och så kom Postnord och plingade på dörrn. FLUFF! Min nya sjal kom, och den åkte direkt in i tvättmaskinen. Den är så fin! Nu ska vi bara lära känna varandra så tror jag vi kommer kunna ha mycket mys ihop, jag och Brodde och sjalen.
 
Brodde hoppade över sin tupplur idag. Så hans humör var sådär roligt mot eftermiddagen. Jag var hos sjukgymnasten efter lunch, så det blev ingen sjaldans. När jag kommit hem, barnen fikat mellis, jag stökat i tvättstugan så var klockan 15, och då var det ingen större mening att lägga för tupplur. Han verkade inte ha det så jobbigt heller, utan tog det lugnt. Vi läste lite böcker och lekte lugna lekar när Patric och Leon var på affärn.
 
Nattade Brodde i nya sjalen, och han somnade fort. Leon tog lite längre tid på sig, men sover nu gott sedan ett par timmar. Jag och Patric har sett lite serier och jag har strukit sjalen efter tvätten. Så nu är allt i ordning, och sängen väntar!

Tors 9 jun-16

BVC imorse. Brodde är nu 83 cm lång och 10,3 kg tung. Vi tog sjalen dit, såklart! Han är lite tussig, och mitt i en utvecklingsfas nu, så han somnade redan innan lunch när vi kom hem.

Leon har nu sommarlov. Han tycker om dagis så himla mycket, så jag gissar att vi i sommar lär vara på öppna förskolan en hel del samt på massor av utflykter.

Dagen har varit rätt lugn ändå. Pratat med mamma och med farmor, vi har lekt massor och kvällen såg ut som vanligt. Patric har redan lagt sig, för han ska upp och se NHL i natt när Pittsburgh har chans att vinna Stanley Cup.

Ja men god natt då!

Ons 8 jun-16

Jag har haft fredag hela dagen. Men istället var det en blåsig onsdag.
 
Hela förmiddagen och efter lunch väntade jag på postgubben som skulle köra hem ett paket med fluff till mig! Klockan 14 kom han. Samma visa på fredag, med hemleverans. Klockan 14 igen? Vi får se. Fredagsfluffet väntar jag ivrigt på, dagens fluff får nog flytta vidare direkt.
 
Brodde och hans sömn, det är inget roligt kapitel just nu. Leon vaknade i natt också, och gick till mig. Han berättade att han var rädd för Stora Stygga Vargen, och att Stora Stygga Vargen brukade kika in genom vår brevlåda och spana på Leon för han ville äta honom till middag, och att en gång hade Stora Stygga Vargen tagit vår post, och ätit upp den. Jag frågade Leon om Stora Stygga Vargen hade bajsat reklam då, men Leon sa att Stora Stygga Vargen bara hade fått ont i magen.
 
När barnen och Patric åt mellis så handtvättade jag den nya sjalen och hängde på tork. Resten av eftermiddagen lekte vi.
 
Ja, det var den dagen det. Nu, sängen!

Tis 7 jun-16

Träning och akupunktur hos sjukgymnasten, sedan hem och lägga Brodde. Hann få i mig en kopp kaffe innan Patric hämtade Leon. Då fikade vi mellis och for sedan iväg en sväng. Frun i huset fick sig en yogamatta! Jajemän, nu ska jag bli lugn och harmomisk, smidig och stark, zen och ditten och datten. Nä men det blir väl kul att prova! Jag provar ju allt nu i hopp om att lindra värken, och fick ett infall när jag låg hos sjukgymnasten med nålar i ryggen att jag banne mig ska testa yoga. Så nu får vi se då. Jag, mattan och Youtube, heja!
 
När vi kom hem igen var jag och barnen ute i sandlådan en stund. I början gick det bra, men sedan blev båda två trötta och for runt som två illbattingar. Då packade vi ihop och gick in.
 
Brodde verkar ha kommit i en utvecklingsfas igen, och är otroligt grinig innan han ska sova. Det är skrik, grin och protester varvat med stora gäspningar. Lille hjärtat har det tufft nu.
 
Och Leon berättade att i höst ska han börja på storbarnsavdelningen på dagis! Det hade inte vi någon aning om, Patric fick det bekräftat av en pedagog. Storbarnsavdelningen! MIN BÄBIS! Och Brodde ska börja på småbarnsavdelningen. Det är tur att avdelningarna är vägg i vägg, så Brodde har Leon alldeles i närheten.
 
Familjen sover, jag har gjort mitt första stapplande pass på min yogaresa. Vi får se hur länge det håller, jag brukar vara ganska duktig på att ge upp på saker rätt fort. Inte en av mina bästa egenskaper direkt.

Mån 6 jun-16

Herreminje, vad slut jag är nu! Brodde har haft en jobbig dag, som började med en jobbig natt. Och på morgonen fick han sitt livs andra näsblod, efter en krock med Leon. Lille olyckskorpen. Sen var han trött, men blev störd och kom inte till ro. Patric och Leon for till svärmor så vi skulle få ro och Brodde skulle kunna somna. Tji fick jag, för han ägnade 2,5 timme åt att skrika rakt ut, springa runt och protestera, sätta sig på rumpan, upp igen och springa runt och var ursinnig. Då och då tog han en paus för att gäspa, så trött var han ju! Men till slut, till slut lyckades jag få honom att somna. Klockan 14! Det innebar en sen kväll, med protester men utan skrik som tur var. Efter 21 somnade han.
 
Leon har haft en mindre jobbig dag. Först fick han ju åka till sin farmor med Patric och fika gofika, sedan mellanlandade de hemma en stund innan de for till Rödön och gick den där stigen med Storsjöodjursspaning som vi gick förra veckan. De kom inte hem förrän vid middagen igen!
 
Och min dag då? Lång natt, väcktes av näsblödande barn och skrik, fick ägna 2,5 timme åt att bli skriken i örat, och när han väl hade somnat fick jag ta en dusch. Precis när jag skulle sätta mig på dass, smällde Patric och Leon igen dörrn när de skulle till Rödön, så Brodde vaknade. Då klädde vi på oss och gick ut i sandlådan en timme.
 
Efter kvällsfika och lite TV är vi nu redo för sängen, och förhoppningsvis en god natts sömn!

Sön 5 jun-16

Natten till idag var jag uppe med en snorig Brodde och en Leon med krupphosta. Så dagen spenderade vi här hemma. Mot eftermiddagen var barnen piggare, så vi fick besök av en väninna och hennes barn som lika gammal som Leon. Det härjades både ute och inne.
 
Middag, nedvarvning. Sovdags. Jag sätter nog punkt där, för Brodde är vaken nu. Blir väl uppe med honom några timmar verkar det som.

Lör 4 jun-16

Efter frukost och morgonkaffet hoppade jag och barnen in i duschen och lekte en stund, sedan packade vi in oss i bilen och for till min farmor. "Har du med dig en sjal?" frågade Patric innan vi for. MIn älskade make, som är mer sjalnörd än han erkänner!
 
När vi kom till farmor var Kotten där också! Det var en glad överraskning tyckt både jag och barnen. Leon la beslag på Kotten. Vi åt jättegod lunch, och efter maten sjalade jag upp Brodde. Kotten satte på hans sovlåt på sin surfplatta, sedan somnade han. Det blev blåbärspaj till efterrätt och vila. Jag och Kotten surrade lite om hennes framtida gymnasieval, och jag slogs av hur stor hon blivit! Hon är fortfarande en liten plutt på fem år för mig, älskade goungen!
 
Brodde vaknade, och Patric och Kotten tog med sig barnen ut till lekparken. Jag, farmor och Kasper glassade på balkongen och pratade lite. Hux flux hade hela eftermiddagen gått, och vi var tvungna att fara hemöver för att förbereda middag.
 
Mat, dusch, nedvarvning, sovande barn. Jag nattade Brodde i trikåsjalen jag fick hem igår som jag ska testa. Den var jätteskön! Brodde somnade som en stock i den. Imorrn, om vädret tillåter, ska vi ta en långpromenad för att känna efter ordentligt.
 
Det är inte klokt vad känslig jag blivit sedan jag blev mamma. Jag klarar inte av att höra, läsa eller se om barn som far illa. Inte ens på film när jag vet att det är på låtsas. Och när inte barnen far illa, utan ligger och gråter ensamma på nån film, då får jag ont i magen. Jag vill hjälpa dem! Ååååh det värker så i mig! Jag vill rusa in i barnens rum och väcka dem, krama dem, pussa dem och säga att mamma är här. Och så vill jag utöka familjen med fler barn som jag kan hålla trygga och säkra. Åh, jag kan inte vara den enda som blir världens lejonmamma när jag ser andra barn som inte behandlas så bra.

Fre 3 jun-16

Hårda vindar har vi haft idag, och svalare temperatur. Så efter frukost for vi till Djungelhuset och härjade lite. Brodde sprang direkt till bollhavet, Leon upp i klätterställningen med tunnlar och sånt. Vi hoppade hoppborg, åkte rutschkana, Leon träffade en dagiskompis i slutet som han härjade järnet med. Brodde hade blivit modigare sedan sist och kröp själv genom tunnlar av nät högt upp (med hönsmamman precis hack i häl).
 
En snabb lunch och sedan tupplur för Brodde. Leon och Patric for på affärn, och lagomt efter att de farit var lillgöken vaken, så han och jag chefade tvättstugan. Jag fick två sjalar idag. En testsjal från ett svenskt märke som heter Sjala. Den skulle tvättas direkt. En semestersjal från en kompis från sjalgruppen fick jag också, jag ska hjälpa henne att få den mjuk. I det paketet fanns även en överraskning till barnen, en såpbubblepistol! Leon spenderade hela eftermiddagen ute med den. Han och jag var ute och cyklade och "klippte gräset" med hans springbil också.
 
Inför kvällen var det massor av lek, barnen fick bada, vi läste böcker, kvällsfikade och sedan var det läggdags. Brodde var inte sovtrött när Leon skulle sova, så vi låg på köksgolvet och lekte lugnt och stilla med bilar tills han började gäspa. Han valde sjal, och somnade på ett par minuter.
 
Nu är det god natt!

Tors 2 jun-16

Jag var hos sjukgymnasten på förmiddagen. Tränade och fick första omgången akupunktur. Patric var med Brodde på öppna förskolan under tiden. När jag var klar for vi hem, hämtade grejer och for vidare till Patrics syster för lunch och fika. Broddes tupplur blev försenad med ca 1,5 timme, men han klarade sig bra ändå. Svärmor var med hon också. När vi var cirka 3 minuter hemifrån höll Brodde på att somna i bilen, men han lyckades hålla sig vaken tills vi kom hem.
 
Solen har gassat hela dagen. När Leon kom hem från dagis var vi ute ända fram till middagen. Vi spelade fotboll på gården han och jag, sedan kom vår granne ut (efter att Leon knackat på hennes balkongdörr och sagt åt na att komma ut, hehe) och hon bjöd på kaffe och kaka där ute på gården. Postbilen kom, Leon sprang dit och svansade efter brevbäraren både i vår port och grannporten. Jag fick fluffpost idag, och det levererades direkt till fikabordet där jag satt, nice!
 
Brodde vaknade, vi packade ihop oss och for till Rödön hela familjen. Det finns en plats där som man kan spana efter Storsjöodjuret på, och stigen var full av spännande saker för barnen. Det var vår granne, mammas svärmor, som vi fikade med som berättade om det här stället. På stigen fanns stora fotspår efter Birger (Storsjöodjuret), det var stora högar med låtsasbajs och lite benrester efter Birgers mat. Vi kastade sten i vattnet och strosade på stigen i skogen. Kasper badade och sprang runt. En mycket mysig utflykt!
 
Väl hemma gjorde Patric och Leon egna hamburgare, sedan efter maten hoppade ungarna i badet. Det plaskades, skrattades och fnittrades i badrummet. Jag fick stå och kika fram bakom duschdraperiet för att inte bli helt dyngsur.
 
Läggdags, och det märktes att barnen haft en fartfylld dag. Ägnat mig åt att stryka nya sjalen ikväll efter tvätt, och nu är det väl dags att krypa till sängs efter att ha varit ute i den ljumma sommarkvällen med hunden.
 
 
Med Leon i handen och Brodde i nya sjalen, traskade vi längs stigen.
 
 
Följ fotspåren!
 
 
Brodde petar på bajset, Leon står bredvid och säger "Uuuuääääh!"
 
 
Storsjöodjurets matrester
 
 
Grabbarna kastar sten.

Ons 1 jun-16

Strålande sol, gassande hetta. Mycket tid utomhus har det blivit idag. Sommarfest på dagis, lek på uteplatsen, fotboll på gräsmattan. Det är så svårt att klä barnen nu. Svala kläder som täcker så mycket som möjligt, solskyddsfaktor, solhatt. Måste komplettera upp barnens garderober med bra sommarkläder.
 
Vi var ute hela eftermiddagen. När vi kom in satte jag barnen i badkaret och spolade dem med svalt vatten, och de fick leka en stund. Vid middagen åt båda två rejält, och läggdags var ingen större konst ikväll faktiskt.
 
Jag sålde en sjal idag, den sjal jag ägt längst av alla. Det gjorde lite ont i mig, för vi har älskat den djupt. Men i och med att våra behov ändras måste några ut och några in i min stash.
RSS 2.0