Sön 31 jan-16

Hej å hå, vilken natt vi hade! Leon hade det jättejobbigt, Brodde var upp som vanligt, sedan stökade Leon ännu mer, ingen fick sova och idag var alla utmattade. Båda barnen tupplurade på eftermiddagen, det var länge sedan det hände!
 
Idag då, söndag. Vi har inte uträttat så mycket eftersom vi har sjukstuga. Jag försökte gå ut med Brodde i vagnen, men han blev arg så vi vände hem. Och väl hemma la jag ut vagnen och allt vagnrelaterat till försäljning. Det är ju ingen mening att ha den ståendes.
 
Vi bakade lite chokladbollar på eftermiddagen, jag och Leon lekte i duschen, vi har haft disco, kollat på film. En rätt rolig sjukstuga ändå! Och ikväll somnade ungarna lite senare än vanligt, och det var jag som fick lägga båda! Leon vill ju bara ha Patric annars, men ikväll fick jag äran att natta. "Badda mina ögon mamma" sa han. Så jag hämtade en fuktig trasa och baddade ögonen. "Jaaa, jaaa" mumlade han när jag duttade trasan mot hans ögon. Älskade unge.
 
Hoppas på en lugn natt, för imorrn har jag en tidig (för mig) tid hos sjukgymnasten!

Lör 30 jan-16

Upp, dricka kaffe, Alvedon, Skype med mamma, lägga Brodde för tupplur, lägga Leon för tupplur. Så såg vår förmiddag ut. Kaffe och vila, sedan full fart mot eftermiddagen!
 
Jag och Brodde gick på amningsträff. Surrade lite, träffade nytt folk. Under tiden var Patric och Leon hos Patrics syster och bakade tårta. Vi gick dit efter träffen och fick oss lite tårta vi med. Ja, och sen for vi hejmöver.
 
Satte mig för att amma Brodde. Han somnade, strax innan halv fem! Oj oj, nu blir kvällen tuff, tänkte jag. Han vaknade knappt en timme senare, men somnade om fort igen. Och verkar sova för natten. Leon däremot har haft en jobbig kväll. Feber, hosta, svid i ögonen. Huvva, lillkillen vår. Vi fick till slut ge honom en Alvedon, och nu sover han. Jag hoppas han får sova ordentligt i natt, stackarn. Usch vad ont det gör i en när barna är sjuka!
 
Och Patric klagar över mancold. Jajemän, hur ska detta sluta?

Fre 29 jan-16

Hej febern, Leon är dålig än. Legat över 38 hela dagen, stackarn. Och hostan, huvva! Det är inte lätt. Vi fick i alla fall ge honom en Alvedon nu ikväll, så jag hoppas han kan sova bättre nu. Lillhjärtat.
 
Dagtid är Leon pigg. Han och Patric var hos svärmor runt lunch och en bit in på eftermiddagen. Brodde somnade när de farit, och jag passade på att städa och äta. Hann inte så mycket som jag önskat, för han drog en kort tupplur på bara 45 minuter. 'Åh, grett', tänkte jag, 'en tidig kväll'. Men njaa. Han somnade väl som vanligt, och är nu uppe och stökar på igen som vanligt.
 
Roade mig med sjalsläpp ikväll. Scorade, igen, och passade vidare fakturan. Jag är bara med för adrenalinkickens skull. Men idag var den inte så hög. Behöver jag större utmnaingar?
 
"Du söp dig ju full också" säger min käre make, som smygläser när jag skriver. Jo, visst. Vi tog oss en varsin öl/cider ikväll. Usch vad äckligt det var! Helt annorlunda smak än när jag drack en sån sist för typ hundra år sedan. Patric hade köpt två flaskor till oss var, men vi tog bara en var. Börjar vi på att vara sååå gammla?

Tors 28 jan-16

Vi har haft en aktiv dag idag, och det känns av ikväll. Brodde och jag var på öppna förskolan på förmiddagen. När vi var där ringde min farmors syster, och ville bjuda in oss på fika. Så efter att vi lekt klart på öppna förskolan, farit hem så Brodde fick tupplura och hämtat Leon på dagis (han var pigg idag igen) så for vi dit. Bullar, kakor, skinkstutar och tårta, vilket superfika! Barnen for runt och lekte, min gammelmoster (som vi kallar henne) sken som en sol när hon tittade på barnen. Och hon är så vettig, och härlig att prata med. Med risk för att låta självgod, men hon har samma syn som mig på barn och uppfostran. Hur viktigt det är med närhet till exempel, och att det är så man bygger starka och trygga individer.
 
Väl hemma igen hann vi bara laga middag och sedan var det bums i säng för barnen.
 
För nöjes skull sitter jag och stalkar ett sjalsläpp. Det finns inte en chans i världen att jag lyckas knipa en. Eller ja, en yttepytteliten kanske, men verkligen mikroyttepytteliten. Men men, det är kul att prova!

Ons 27 jan-16

Upp och iväg, lämna Leon på dagis och mot hälsocentralen. Patric och Brodde på öppna förskolan, jag hos sjukgymnasten. Jag är så jäkla mör i kroppen nu så det är inte klokt. Och stel. Mina muskler gillar inte att bli påverkade när de varit hårda som stenar i flera år...
 
I alla fall, när jag mötte upp Patric och Brodde på öppna förskolan kom en av de som jobbar där och pratade med mig. De hade blivit så inspirerade efter att jag och Brodde visade sjalar där förra veckan och pratade lite om babypottning, så de skulle gå vidare med det. Jag visade dem lite informationsblad de skulle skriva ut och sätta upp, och eventuellt ska jag dit och prata lite mer om det på t ex någon föräldragrupp eller så också. Vore jättekul att få göra det! För det jag vet idag, som jag lärt mig det senaste året, det önskar jag att jag vetat innan Leon föddes.
 
Jag fick äran att hämta Leon på dagis efter att jag lagt Brodde och Patric fick styra upp köket. Jag möttes av en grupp barn som satt lugnt och stilla runt ett bord och byggde lego. Full koncentration. Leon, jisses vilken fokus han hade på byggandet! Han kunde småprata med mig, visade vad han gjorde och förklarade. Jag satt bredvid honom en bra stund och bara tittade. Sedan fick jag åka snålskjuts på hans snowracer hem.
 
Tyckte Leon kändes lite varm. En monsterförkylning går på dagis tydligen. Tog tempen direkt när vi kom hem. 37,2. Vi tog den några timmar senare också, och då hade han 38,0. Så vi får se hur natten utvecklas, och hur han mår imorrn. Han verkade hängig när vi kom hem, men efter mellis var han som vanligt igen. Det är lurigt med feber på barna, så direkt vid uppstigning imorrn ska tempen tas igen.
 
Patric är på väg i säng, och jag inväntar Broddes uppvak som jag vet kommer komma. Innan dess är det omöjligt för mig att somna.

Tis 26 jan-16

Idag har det varit varmt. Bara strax under nollgradigt. Och det utnyttjade vi på eftermiddagen efter dagis. Vi gjorde sällskap med Dette och Camilla till skidleken och skulle grilla korv till middag. Att få upp en eld var ett jädra bestyr då vi bara hittade blöta kvistar och grenar. Super-Dette for och köpte ved, och då gick det på en gång att få fyr på elden. Brodde fick amma, alla åt korv, barnen blev trötta, så grillningen blev en kort historia, men vi hade det himla trevligt under tiden vi jävlades med att försöka sätta eld på de blöta kvistarna, haha!
 
Så fort vi kom hem var det pang på kvällsrutinen med pyjamaser och nattning. Och sedan däcka i soffan. Dagen bara försvann! Imorrn blir dagen längre, då jag ska till sjukgymnasten på förmiddagen och så ska vi passa på att spendera lite tid på öppna förskolan.

Mån 25 jan-16

Vi har lunkat på i lagomt tempo idag. Hade besök på eftermiddagen av en tjej med en son i samma ålder som Brodde. De skulle till att skaffa sig en ny sele, så de fick prova vår Tula och nån sjal.
 
Och apropå sjal, så väntar jag just nu på en invoice från Baie, och sedan hoppas jag att mina sjalar kommer lite snabbt. Är så otålig! Vill ju kunna använda de vackra skapelserna nu på en gång!
 
Brodde går mer och mer. Han ställer sig upp och knallar iväg, min lille plutt. Och Leon har varit så himla go med sin lillebror de senaste dagarna. Kramar honom, pussar honom, tar emot honom när han är uppe och går. Det är så härligt att se dem tillsammans, att få se syskonkärleken.
 
Nä nu må jag sätta mig och betala lite räkningar, innan Brodde vaknar till.

Sön 24 jan-16

Patric fick ta grisnatten i natt. Brodde höll igång han... Och nu är han uppe igen, lillgöken.
 
Vi har hållt oss hemma idag. Jag och Leon gick ut och lekte i snön en stund. Sedan fick han måla en teckning till grannen, så när den var klar lekte han postgubbe och stoppade ner den i grannens brevlåda.
 
Städat så smått har vi gjort. Hade Brodde på ryggen, och han satt så lugnt och stilla att jag för en stund glömde bort att han satt där.
 
Alla vakennätter har gett mig tid att tänka, på allt och ingenting. Mycket har jag tänkt på hur vi ska fostra våra barn. Och idag pratade jag och Patric om hur vi ska göra när barnen slår sig eller blir ledsna. Många är ju uppväxt med "Äsch, det var inte så farligt" eller "Upp och hoppa". Det vill inte vi göra mot våra barn. Och att dalta med dem, det ska vi inte heller göra. Men om våra barn slår sig, då tröstar vi. Håller om dem, säger typ "Åååh, ja usch det där gör ont, gick det bra?" och hålla om dem tills de känner att det är okej igen. Jag vill att våra barn ska känna att det är ok att vara ledsen. Det är ok att bli tröstad. Det är ok att vilja bli tröstad. De ska inte behöva svälja sin smärta och bita ihop, de ska känna sig trygga i att söka tröst och få tröst när än de vill ha och behöver det. Jag vill inte förminska dem och deras känslor. Gör det ont, ja då gör det ont! De är inte löjliga för att de gråter om de bonkar huvudet i bordet eller halkar på backen eller klämemr sig. Jag vet själv att jag har oerhört svårt att erkänna när jag har ont, när jag mår dåligt eller när jag behöver tröst. Och det är en tung börda att bära alldeles ensam. Jag vill inte föra över den bördan på mina barn.

Lör 23 jan-16

Älskade Brodde, sov bättre den här natten. Älskade Leon vaknade och var på väg in till oss precis när jag lagt ner Brodde. Jag hörde att han krockade med något i sitt mörka rum, så jag var snabb som en ninja upp ur sängen och in på hans rum för att trösta. Sedan bar jag honom till vår säng och bäddade ner honom. Han sov innan jag hunnit lägga mig bredvid.
 
När jag klev upp idag var jag så kall i kroppen, och hade sån värk! Leon och jag tog oss en lång varm dusch efter lunchen och lekte med dinosaurier. Min finurlige och fantasifulle lille pojke, det är så roligt att leka med honom! En av dinosaurierna var doktor, de två andra var busfrön som stänkte vatten omkring sig.
 
Efter Broddes tupplur tog vi på oss ytterkläderna (efter otroligt mycket tjorv) och gick ut. -12 grader, vindstilla, fluffig och lätt snö, och stora flingor föll. Brodde satt på min höft i nya sjalen. Vi var ute en liten stund för att få frisk luft i lungorna och för att barnens tråkiga humör skulle bli lite bättre.
 
Min älskade make lagade en otroligt god middag idag. Vi tände levande ljus och hade en mysmiddag tillsammans hela familjen. Brodde åt som en häst även han, fast han precis hade ammat innan. Han är så rolig, Brodde, för när jag sitter bredvid honom vid bordet och han är gnällig så kan jag fråga honom "Vill du tutta?" och då tittar han på mig med stora ögon, gapar och lutar sig fram. Då är det bara att slänga fram tutten så sitter han där och kikar på allt som händer runt omkring med tutten i munnen. Goungen.
 
Och tänka sig, båda två somnade enkelt ikväll, och fort! Patric och jag har sett Gladiator tillsammans, och haft myskväll.

Fre 22 jan-16

Lille Brodde hade en jobbig natt, därmed även jag. Men jag fick sova lite längre på morgonen, tack!
 
Idag fick vi fluffpost! Min handvävda sjal från Kanada kom, och tullräkningen blev lägre än jag hade räknat med. Toppen! Och vilken sjal, åååååh vilken sjal! Så snygg, så skön, vilket hantverk! Brodde somnade i den. Och på tal om sjalar, Baie Slings är en stor favorit. Och vilken kundservice de har! Jag köpte en ringsjal av dem för ett par dagar sedan. Jag har även följt deras sida slaviskt för att få veta när sjalen de ska släppas kommer komma. Idag fick jag ett mail från en av ägarna till Baie, och hon undrade om de skulle vänta med att skicka ringsjalen tills efter sjalen jag väntar på har släppts, så de kunde samfrakta. De har alltså koll på att jag är ute efter den sjalen (jag har inte hymlat med det, hehe). Men alltså, jag är så imponerad över deras höga nivp av kundservice, sånt gör att jag är lojal mot ett företag!
 
Leon och jag lekte med dinosaurier i duschen efter middagen, sedan påbörjades nattningen av barnen. Brodde höll sig vaken i över tre timmar, den göken. Måttligt trött och less mamma...
 
Men till slut. Sovande barn, föräldrar i soffan framför senaste avsnittet av Blacklist på Viaplay. Och ja, det var väl vad som hanns med, för nu är det läggdags. Hoppas jag... Om inte minstingen bestämmer sig för att vakna och härja igen.
 
 
The Village Grandma, Winter Song. 100% bomull, pebble weave.
 
 

Tors 21 jan-16

Idag var ingen vanlig dag. för det var min älskade make och barnens pappas födelsedag, hurra hurra hurra!
 
Brodde stökade i natt, och gör det nu med. Han är dyngförkyld, och nu misstänker jag att febern kommer krypande. Han är jätteledsen och kan inte alls komma till ro, stackarn.
 
Patric och Leon bakade en jättegod äppelpaj till gästerna som kom på eftermiddagen. Dette kom förbi här precis när Leon kommit hem från dagis. Sedan kom Patrics mamma, bror och syster med pojkvän. Leon blev jätteglad över allt besök. Brodde passade på att visa att han kan gå några steg helt på egen hand.
 
Nä, samla kraft och pyssla om tussig 1-åring, jajemän!

Ons 20 jan-16

Brodde och jag packade ner våra sjalar och selen och for ner på öppna förskolan. Där möttes vi av en drös nyfikna mammor som ställde mängder av frågor, bad om råd och provade sjalar. Jättekul!
 
Hem och sova för Broddes del, Patric hämtade Leon sedan for vi iväg och köpte en tavla till Leons rum. Han är så intresserad av att lära sig bokstäver och stava ord, så han fick en tavla med alfabetet. "Jag älskar den här!" sa han och pussade på den. Älskade gounge!
 
Brodde går mer och mer. Han ställer sig upp och tar några steg på egen hand. Lillplutten! Ååååh våra barn blir stora så fort!
 
Imorrn ska vi försöka ta oss i kragen och städa här hemma. Det är Patrics födelsedag imorrn, och vi får besök på eftermiddagen. Gästerna må ju slippa ploga sig fram genom alla leksaker på golvet.

Tis 19 jan-16

Idag kom sjalen jag väntat en månad på! Jag öppnade paketet så långsamt, jag var nervös. Hela affären har varit jobbig. Väverskan hade inte skött det så snyggt och sjalens resa som skulle ta 2-3 dagar från UK och hit tog istället nästan en hel månad... När jag tog ut den ur paketet var den såååå mjuk! Tencel och merino, aldrig känt något liknande. Men så ser jag, ett stort vävfel! Åååh mitt hjärta sjönk. Men jag ska få en ny sjal. Hon skulle väva en så fort hon kunde, och under tiden den nya vävs får jag sjala med den här.
 
Nä men lite kvällsfika på det här så!
 
 
Little Fellows, Babylon Candle. Tencel warp, merino weft.

Mån 18 jan-16

Brodde är vaken. Patric byter blöja på honom nu. Så håller detta kort.
 
Var iväg på BK-gruppen idag hos sjukgymnasten. Känns sådär, men ger det några gånger till för att se om det kan hjälpa.
 
Inga sjalar har landat idag... Hoppas banne mig de kommer innan helgen!
 
Leon har lekt Odjuret idag. Jag var Skönheten!
 
Dags att sjala lillen.

Sön 17 jan-16

Yeeey, en bra natt! Brodde vaknade strax efter 6 och väckte alla. Leon sov i vår säng. Så grabbarna klev upp, jag trynade kvar, sedan kom Brodde och somnade om med mig. Drömde mardrömmar, typ. Obehagliga drömmar i alla fall. I ena drömmen uteslöts Leon från en utflykt helt utan grund, och i den andra drömmen fick en elak tant Patric att bli helt förkrossad. Båda drömmarna fick mitt hjärta att brista, och jag vaknade på krigsstigen, beredd att försvara mina killar mot allt och alla.
 
Hela familjen satte sig i bilen och for till en väninna åt mig och hennes familj. Barnen lekte, vi vuxna drack kaffe och surrade. Sen var det raka spåret hem och laga lunch och lägga Brodde. Leon vägrade sova. Vi såg på film istället, Skönheten och odjuret går varm här hemma för tillfället.
 
Eftermiddagen och kvällen var lugn, men nu är lillskrutten uppe och stökar igen. Go och glad har han varit, men nu börjar han låta pipig. Patric får hålla honom nöjd en stund till.
 
Klippte luggen på Brodde idag. Tredje eller fjärde klippningen han får. Åååh, jag klippte kortare än jag brukar, och han blev värsta storkillen! Min lille bäbis, stora pojken!

Lör 16 jan-16

Ute skäller en hund. Patric är på kvällsrundan med Kasper. Det har skällt sedan de gick utanför porten, men det är inte Kasper som skäller. Duktig vovve!
 
Brodde har precis somnat om efter ett besök på pottan. Trodde han skulle vara vaken halva natten som vanligt, men peppar peppar nu verkar han sova!
 
Idag har vi haft besök av en väninna och hennes barn som är jämngammalt med Leon. Barnen har härjat som tokar och vi vuxna har surrat. Patric var lekpappa och härjade lika mycket som ungarna. Min älskade man!
 
Äntligen har vi fått det städat här hemma. Höll på att få panik när man var tvungen att ploga sig fram på golvet... Och efter middagen, när alla var mätta och hemmet var rent, skulle Leon bygga en hinderbana. Han tog alla åtta förvaringslådor i sitt rum, tömde dem upp och ner på golvet i sitt rum, och ställde ut lådorna i vardagsrummet... Japp, bara för lilla mamman att städa igen när han lekt klart.
 
Jag hoppas att barnen sover i natt, för imorrn skulle jag vilja fara iväg och hälsa på en kompis tillsammans med Brodde. Och Patric och Leon förstås om de vill följa med, men det vill de sällan. De tycker det är sååå tråkigt att vara lugna och prata och fika och prata ännu mer.

Fre 15 jan-16

Brodde tog evigheter på sig att somna om. Sjalen löste det till slut. När han somnat kom Leon in till oss just precis när jag skulle till att lägga ner Brodde. Barnen somnade, jag fick lägga mig. Brodde vaknade efter 4 igen, även Leon. Satte upp Brodde i Tulan. "Mamma, jag vill sitta på ryggen" sa Leon. "I sjalen?!" frågade jag. "Jaa" sa Leon. Jag plockade fram sjalen, fixade till selen så det skulle funka att tandembära, och när jag var redo hade Leon gått in på sitt rum och börjat leka... Så det blev inget tandembärande. Istället fick jag honom att gå på toaletten och sedan lägga sig igen. Han somnade om, och även Brodde efter en halvtimme i Tulan.
 
Under förmiddagen gjorde vi inte så mycket. Hinkade kaffe typ. Men på eftermiddagen hälsade jag och barnen på min farmor under tiden Patric storhandlade. Min underbara och goa farmor! Jag vet inte hur många gånger jag sagt det, men jag verkligen älskar att se henne tillsammans med barnen. Hennes barnbarnsbarn.
 
Hem och förbereda barna för sängen. De somnade hyffsat enkelt ikväll. Jag fick mail från den kanadensiska väverskan, min sjal är klar och ska skickas från Kanada idag! Tjoohoo! Jag är sååå ivrig och förväntansfull!

Tors 14 jan-16

Idag skulle Brodde ha fyllt 1 år om han kommit på beräknat datum. Lillskrutten.
 
Förmiddagen försvann, sömn... Upp, la Brodde, åt lunch, hämta Leon. Då for vi direkt till öppna förskolan, jag och barnen, för Patric skulle till doktorn. Vi var ensamma där, för det hade varit utflykt idag. Rätt skönt ändå, att pyssla på där bara barnen och jag, för oss själva utan en massa stoj. Brodde skjutsade runt Leon i en lära gå-vagn, vi lekte med bilar och åkte rutschkana. När vi skulle hem började Leon tjorva. Han ville inte hem inte. Brodde satt fullt påklädd och väntade medans jag kämpade så hårt för att få på krångelmasken Leon sina ytterkläder. Glada miner var det inte, men tills slut var vi redo att gå.
 
Här hemma var det den vanliga rutinen med gnäll, mat, gnäll och läggdags. Men nu är Brodde uppe igen. Hur länge ska han hålla ut nu då tro?

Ons 13 jan-16

Jag har inte gått och lagt mig än... Från igår morse alltså. Över 36 timmar nu. Men så kan det gå när Brodde är vaken ett par timmar mitt i natten och jag sedan inte har ro nog i kroppen att somna. Istället bryggde jag mig en panna kaffe, åt frukost och kollade på Nyhetsmorgon vid klockan 6. En timme senare ungefär vaknade Leon. Jag gjorde frukost åt honom, och så hade vi mysmorgon framför barnprogram tillsammans bara han och jag.
 
Leon ville att jag skulle lämna på dagis. Självklart! Jag fick en kram, en puss och han sa att han älskade mig när jag skulle gå, sedan gick han in och skulle ha 3-årsgrupp med pyssel och spel. Jag åkte snowracer hem.
 
Hem, amma Brodde, stressa ner till hälsocentralen. Kom för sent, det var lång kö i receptionen som tog otroligt lång tid på sig, så jag blev ännu mer försenad. När jag väl kom till sjukgymnasten var hon sjuk. De hade försökt ringa mig, en gång i förrgår. Och igår skulle hon som hade BK-gruppen hälsa till mig att min sjukgymnast var sjuk, men det hade glömts bort. Hur som, gick på nästa besök jag hade bokat direkt efter, och sedan skulle jag fara hem. Men det var bara det att biljäveln startade inte. Suck, dätt batteri. Super-Dette fick komma till undsättning och ge mig starthjälp. Så hem kom jag, till slut. Tack Dette!
 
Hem, äta lunch, mata Brodde, hämta Leon, och så blev det småcirkus hemma. Men det är som det ska vara, lite liv och rörelse. Jag fick äntligen en sjal såld, Patric var och postade den ikväll. Den sa till Kalifornien. Och nu, men det tillskottet till min sjalbudget, kan jag nu infria alla mina sjaldrömmar jag har. Betala sista delen på min semi custom som håller på att vävas just nu, köpa en Baie i basstorlek och kanske en ringsjal från Baie om designen jag vill ha finns kvar när de släpper den sjalen jag vill ha i basstorlek. Då kommer budgeten gå ihop med några kronors marginal. Tjoohoo!
 
Brodde ville inte sova ikväll, och efter att jag hållt på att tjorva med honom några timmar tog superpappan Patric över och jag hoppade in i duschen. När jag kom ut sov lillen.
 
Nä, men nu måste jag banne mig få sova i natt. Pallar inte två vakna dygn.
 
 
Min fina semi custom från The Village Grandma, i Kanada.
Ser otroligt mycket fram emot att få hem denna! Den är klar i slutet av veckan eller i början av nästa.
 

Tis 12 jan-16

Detta kalla väder gör min hud så torr! Och som det verkar har barnen fått samma torra hy som mig under vinterhalvåret. Så vi smörjer och smörjer och smörjer.
 
Jag började med att sova halva dagen, igen. Lunch, kaffe, hämta Leon som gjorde första dagen på dagis efter lovet. Han var jätteglad över att få gå till dagis, och berättade glatt om allt han gjort under dagen när han kom hem. La Brodde för en tupplur, sedan for jag ner på hälsocentralen. Jag har fått börja i en grupp om basal kroppskännedom, som jag hoppas ska hjälpa mig i kampen mot värken och min dåliga rygg.
 
När jag kom hem sov Brodde fortfarande! En tupplur på tre timmar drog han till med. Vaknade till middagen, vi Skypade med momma också.
 
Imorrn ska jag spendera förmiddagen på hälsocentralen. Ett jävla rännande där, men jag hoppas det ska vara värt det! Jag vill ju göra allt jag kan för att bli bra i kroppen igen.

Mån 11 jan-16

Sen natt, upp tidigt. Jag hade ställt väckarklockan även! Och som ett mirakel var hela familjen klara och i bilen vid den tid vi sagt!

Mot BVC, Broddes 1-årskontroll. 79 cm lång och 9,6 kg. Vår lillplutt växer och blir stor.

Vi lekte på öppna förskolan ett par timmar sedan. Leon blev så glad att han studsade runt när ett par barn från dagis kom dit, och en ny kompis fick han också. De bara klickade, direkt. Kul att se!

For in mot stan, hämtade en sjal jag haft på lagning, sedan hem. Brodde behövde sova men blev väckt, och då blev hela hans eftermiddag upp och ner. En väldigt sen tupplur ledde till sen sänggång för honom.

Strulat med sjalrelaterade saker under dagen och kvällen när någon minut funnits. Jag hatar när det ska tjorva och jag avskyr ovisshet. Men det ska nog lösa sig.


Fick i alla fall lite fluffpost idag, en cowl från Baie. Älskade Maelstrom!

Sön 10 jan-16

Brodde och jag sov till klockan 13 idag!!! Visst var vi upp då och då för amning och pottbesök, men sedan somnade vi om. Så skönt! När vi väl klev upp for vi direkt och hämtade hem resten av familjen. Leon kändes som värsta storkillen när han kom med sin ryggsäck efter övernattnigen. Han berättade om bion och om allt de gjort hos farmor.

Med hel familjen hemma igen blev tempot högre. Men att vara utan dem, nej usch det vill jag inte! Cirkus Sandin, det ska vara liv och rörelse.

Brodde var upp och lallade en sväng nu ikväll, och har precis somnat om. Imorrn ska han på 1-årskontroll på BVC, och om barnen är pigga lär vi nog leka ett tag på öppna förskolan.

Lör 9 jan-16

Sjalträff! Tjoohoo! Åååh vad kul det är att träffa andra sjalnördar med deras barn. Vi var på träffen i nästan tre timmar. Brodde blev trött fort, men kunde inte komma till ro och somna, så vi fick fara hem vid 13-tiden. Han höll på att somna i bilen, men jag fick sjunga lite glada sånger för att hålla honom vaken tills vi kom hem. Väl hemma blocksomnade han.
 
Tre timmar senare, vid halv fem, vaknade han! Jaha, nu är vi uppe hela natten tänkte jag. Vi lekte, sjöng, badade tillsammans, sjalade, tränade på att gå, busade, lekte tittut och kurragömma. Älskade gounge! Men vid halv nio, då somnade han för natten!
 
Vi är ensamma i natt, jag och Brodde. Leon ville sova över hos farmor, så han och Patric sover där i natt. Och Kasper med. De har varit på bio också, men såg inte klart filmen för Leon blev less när han blev mätt på popcorn. Då skulle han leka. Sedan har de myst med pizza och efterrätt, och han sover nu så sött sa Patric när jag pratade med honom.
 
Jag köpte en trikåsjal idag, för 80 kronor i en lokal köp- och säljgrupp. Tänkte ha den när jag visar sjalar på öppna förskolan, BVC och förhoppningsvis även BB. Provade Brodde i den, och det var förvånansvärt bekvämt! Inte alls tungt, och jättemysigt!
 
Nä, jag gör tidig kväll nu, och hoppas att Brodde slår på stort och sover som en kung i natt, och länge imorrn.

Fre 8 jan-16

Gaah, lite bitter över att jag inte fått paket idag heller! Usch, nu är de försenade på riktigt!
 
Idag firar vi ett års sjalande! Hurra! Och länge till hoppas jag att vi får bära.
 
Hade tid hos en annan sjukgymnast idag, för att prata lite om ett program som heter basal kroppskännedom. Det ska jag börja på nästa vecka, och hoppas det kan hjälpa mig. Brodde var med mig, och skötte sig så himla bra. Han gapskrattade när jag gjorde alla rörelser sjukgymnasten sa åt mig. Patric och Leon upptäckte att öppna förskolan var öppen idag. Vi gick in dit sedan, och hon som jobbar där frågade om jag kunde komma förbi och visa sjalar någon dag när det är babyöppet. Visst kan jag det! Har även fått frågan om att besöka Brunflos öppna förskola.
 
Barn och ärlighet, det är härligt! Jag frågade Patric igår varför det låg äggskal på diskbänken. Han svarade inte. "Det var vi!" ropade Leon. Och nu i eftermiddag, när Patric gick in i badrummet där Leon duschade, och upptäckte att det var dyngsurt på hela golvet. "Vad har hänt här egentligen?" frågade han. "Det var en elaking som hällde vatten på golvet, för han ville att det skulle vara blött när han klev upp" svarade Leon. "Jaha, en elaking minsann?" frågade Patric roat. "Ja, det var Jokern!" svarade grabben. Mindre ärlig, men ack så rolig!
 
Imorrn ska vi på sjalträff, jag och Brodde. Ska bli så kul! Träffa folk, nörda, klämma på sjalar, surra. Tjoohoo!

Tors 7 jan-15

Igår kväll nattade Patric Brodde, och han sov så bra! Visst, han var upp ett par svängar, men somnade om enkelt. Jag däremot sov inte mycket mer än vanligt. Fick natta om Leon, kliva upp med Brodde och sedan försöka komma till ro igen, hade både maken och hunden och snarkade och ingen av dem slutade när jag sparkade på dem. Men ändå, hyffsat utvilad imorse!
 
Det var en lugn förmiddag hemma, och mot eftermiddagen tog vi med oss Dette till Djungelhuset. På hemvägen tog vi med oss kebab, sedan började nattningen av barnen.
 
Sjalar, ja jag ska tjata om sjalar. Jag känner mig sååå nöjd och pirrig! Jag har två sjalar som ska säljas. En semi custom som börjar vävas när som helst och en annan sjal som snart släpps av ett av mina absoluta favoritmärken. Jag tror stenhårt på att när de sjalarna som ska ut har flyttat, och när de som ska in har kommit, så kommer jag nog vara oerhört nöjd! Stashified, men den som lever får se. Jag har i alla fall ett stort hopp om att så kommer bli fallet!

Ons 6 jan-15

Tuff natt, sov bort hela förmiddagen, slitsam dag, trotsig 3-åring och sovvägrande 1-åring. Jovisst.

Men idag tog Brodde sina första steg!!! Ååååh min lille bäbis börjar bli sååå stooor!

Tack och god natt, nu klappar jag ihop.

Tis 5 jan-15

Uppe till småtimmarna, sov bort hela förmiddagen, väcktes för sent och fick stressa till sjukgymnasten. Pälsade på mig och sprang ner. Gjorde träningen, fick massage, pälsade på mig och gick hem. Mötte en tjej i låga tygskor och med tights som slutade mitt på vaden. Jag hade täckbyxor, dunjacka, pälsmössa och Hestra-vantar. Det var -17 grader...
 
Nu är julen helt bortstädad. Bytte gardiner och tog ner ljusstakarna idag. Skönt med vardag igen!
 
Brodde vaknade precis, och vi ska spendera halva natten på pottan, då lillgökens mage är trög.

Mån 4 jan-16

Uppe halva natten, sov bort hela förmiddagen. Usch, det är så trist. Men vad ska jag göra när lillgöken är uppe och härjar? Det känns som att jag missar så mycket på dagarna. Om jag först sover till strax innan lunch för att jag var uppe med vaket barn till småtimmarna, och när jag kliver upp ska jag lägga honom för en tupplur oftast direkt så hinner ju klockan oftast bli 14-15 och då är det mellis, sedan förbereda mat, varva ner och sedan läggdags för barnen.
 
Idag hann vi i alla fall in till stan en snabbis, jag och Brodde, när Patric och Leon for på affärn. Vi hälsade på en sjalmamma och fick känna på en sjal med vävsättet pebble weave. Brodde hade jätteroligt med hennes barn. Vi tog bussen hem, och lillen satt och flörtade med ett par stycken där som satt och tittade på honom hela resan. En av dem, en äldre dam, klev av på samma hållplats som vi gjorde. "Men du, det var en riktig liten goklimp du har där!" sa hon och tittade med en varm blick på glade lille Brodde. Jomenvisst är han!
 
Ikväll däremot höll jag på att tappa huvudet på barnen. Leon har varit bråkig och springer runt och spottar hela tiden. Usch, får ingen fason på honom. Han vägrade sova, och det gjorde lillebror med. Men till slut, efter mycket slit från oss föräldrar, sov barnen.
 
Snälla, snäääälla, kan jag få sova i natt?!

Sön 3 jan-16

Brodde och jag var uppe och myste även denna natt. Strax efter 2 hade han somnat i Tulan till Led Zeppelin. Magi!
 
Patric var på väg att fara ner på öppna förskolan med barnen för att låta mig sova, men han hann som tur var inse att det var ju söndag idag. Istället tog han med Leon på utflykt efter lunch, Brodde tog en tupplur och jag fick besök. Fick kontakt med en tjej som bor nära här, som ville lära sig mer om sjalar. Hon och hennes spädis kom förbi på kaffe. Vi surrade sjalar förstås, men också föräldraskap, BVC och oönskade råd samt om pressen man har på sig i dagens samhälle. När hennes barn vaknade frågade hon om jag kunde sjala lillplutten, så hon fick se hur man gör och om barnet skulle gilla det. Ingen annan hade fått hålla barnet förut. Gissa om jag var nervös? Men det gick ju jättebra! Inget gnäll eller skrik, satt så lugnt och snällt och lät mig knyta sjalen. Verkade trivas väldigt bra! Och vilken enorm skillnad det var att sjala en spädis, nu när jag är van Brodde och ibland även Leon. Bäbissjuk var jag ju såklart...
 
Innan middagstid var familjen samlad. Jag och Brodde hade hunnit surra lite med mamma och Kotten på Skype en stund innan Patric och Leon kom hem. Båda barnen var svårnattade ikväll, Brodde somnade inte förrän halv tio! Jag har för mig att det är fullmåne, rätta mig om jag har fel. Är den skurken i dramat? Hoppas åtminstone att natten inte blir lika vaken som tidigare nätter, för jag börjar känna mig rätt trött på det nu. Även fast Brodde är på gohumör, så måste jag jobba hårt för att vi ska hålla en låg ljudnivå så vi inte väcker resten. Det innebär 9 gånger av 10 att jag bär. Får så ont i fötterna när jag gått runt runt runt här hemma i dryga halvtimmen, men vad gör man inte för att familjen ska få sova och Brodde ska komma till ro igen?

Lör 2 jan-16

Idag var ingen vanlig dag, för det var Broddes födelsedag! Hurra hurra hurra!
 
00:03 vaknade Brodde. Jag väckte Patric och vi sjöng "Ja må han leva" för Brodde. Sedan var han och jag vaken till 3-tiden. Födelsedagsnerver, hehe. Vi satt med mysbelysning och läste lite bok, gosade, sjalade och till sist somnade han i sjalen.
 
Stressen på förmiddagen. Vi hann inte allt vi skulle igår, så idag hade vi tokmycket att göra på kort tid. Men vi hann! Och efter halv ett kom min farmor. Hon fick sig en kopp kaffe och satte sig i soffan och vilade och gullade med ungarna medans jag och Patric gjorde klart det sista.
 
Gästerna började trilla in, men det trillade in färre än jag trott och hoppats. Men det var i och för sig inget chockerande att det skulle bli så, fast besviken återigen vart man ju såklart... Men förutom gammelfarmor så kom barnens farmor och faster, och morfar och moster. Leon tycker det är skitroligt med kalas, och på honom blir det full fart! Att öppna paket är inte Brodde så imponerad över, men Leon hjälpte honom. Tårtorna var ätbara, kaffet satt där det skulle. Brodde fick kläder, gosedjur, en leksaksbil av Leon och pengar till sin spargris. Nu må vi få tummen ur och ta oss ner på banken och öppna ett sparkonto åt honom också, och flytta Leons sparkonto till vår bank.
 
I taket hänger det ballonger och serpentiner, i kylen står massor av tårta. Så går det när man bakar åt för många. Men vi får väl helt enkelt bjuda hit några goda vänner imorrn, och en och annan mysig granne kanske.
 
Brodde slocknade strax efter 15, och vaknade närmare halv sju! Jag hade räknat med att kvällen skulle bli jättelång. Vi pratade lite med mamma min på Skype och Brodde fick lite gröt med blåbär. Strax efter halv tio sov han för natten, nyduschad och i sin nya pyjamas. Vår 1-åring. Det är helt otroligt hur fort det går! Ett helt år har passerat sedan lille Brodde kom till världen. Gounge!

Fre 1 jan-16

Sovmorgon för alla utom Patric som vaknade av sig själv innan barnen och njöt av en mysmorgon med kaffe på egen hand. Sedan vaknade vi andra, en efter en.
 
Vi hade tusen saker att göra idag, men knappt nåt blev gjort. Ikväll gjorde jag tårtor till Broddes födelsedag imorrn. Det är rätt ofattbart att jag för ett år sedan var 20 kilo tyngre, hade fötter som liknade vattenballonger, lille Brodde låg i min mage och sträckte på sig åt alla håll och kanter. Och imorrn fyller han 1 år, vår lille plutt!
 
Leon och jag städade undan julgranen idag. Det var skönt att få undan den. Gardinerna får hänga uppe lite till.
 
Svärmor kom hit med Kasper på förmiddagen, och gjorde oss sällskap över en kopp kaffe och lite skvaller.
 
Båda ungarna var rätt tröga att natta ikväll. Leon höll ut längst. Men jag hoppas att det betyder en lugn natt, som natten till idag. Brodde sov från halv elva igår kväll till åtta imorse utan att vakna. Leon hade kommit in till oss, men somnat om fort.
 
Patric är ute med hunden, och sedan hoppar han i säng. Jag tänkte faktiskt ta mig en liten stund för mig själv och nörda, innan jag lägger mig.

Tors 31 dec-15

Då har året passerat, och ett nytt tornar upp sig. Fick börja med en sovmorgon till klockan 8, då jag och Brodde klev upp. Hörde sedan Leons små fötter mot köksgolvet. Vi tre hade mysmorgon innan Patric fick kliva upp till nybryggt kaffe.
 
Vi for och fixade lite födelsedagspresenter till Brodde, och handlade mat och ingredienser till födelsedagstårtorna som ska fixas imorrn. När vi kom hem insåg vi att påsen med presenter glömts på affärn, så Patric fick så snällt fara tillbaka. Som tur var hade en ärlig människa lämnat in påsen i kiosken, något vi inte tog för givet. Rätt tragiskt ändå, att man utgår ifrån att folk är oärliga...
 
Svärmor kom hit. Vi käkade middag och efterrätt, umgicks ett tag, innan hon tog med sig Kasper och for hem. Och vår monsterlånga nattning av barnen började. Eftersom det skjuts raketer i flera timmar innan tolvslaget hade vi oroliga barn. "Mamma, jag vill komma upp i sjalen en stund, jag tycker det är obehagligt med fyrverkerierna" sa Leon. Och visst fick han komma upp! Brodde sjalades flitigt även han. Halv elva, då sov båda barnen. Ute låter det som krig. Nu har klockan passerat midnatt, ett nytt år är här, och jag fick gå över från 2015 till 2016 under en kyss med min käre make.
 
Mycket har hänt, en del stora saker. Brodde föddes, vår lille gounge som snart fyller 1 år. Vi har gift oss. Vi upptäckte den underbara världen med sjalar och bärande. Jag är på tok för trött för att på rak arm lista allt som hänt under året. Men jag kan säga att året varit utmanande, smått kaotiskt, men totalt underbart! Att få bli tvåbarnsmor, att få bli fru, det har varit magiskt!
 
Gott nytt år, hoppas erat 2016 blir fantastiskt!
RSS 2.0