Mån 29 feb-16

En extra dag, en dag som kom efter en natt med yttepyttelite sömn för både mig och Patric. Ja, och barnen då, det var därför vi var vakna. Leon klagade över växtvärk, Brodde sov bara allmänt dåligt.

Förmiddagen spenderade vi på öppna förskolan, hela familjen. Brodde somnade när vi kom hem, men Leon vägrade. Vi vilade i alla fall, och läste böcker från bokpåsen vi lånade med oss från öppna förskolan.

Patric och Leon for och åkte skridskor med Dette. Jag och Brodde lekte och städade hemma.

FaceSwap har jag installerat, och Snapchat. Åh vad kul vi haft med det idag!

Barnen sover, jag halvsover på soffan. Tidig kväll nu!
Sön 28 feb-16

Idag var vi och köpte strumpor åt Brodde. Och pyjamaser. Halkstrumporna efter Leon är lite lika ohalkiga längre. Och pyjamaser, vart tog de vägen?
 
Tvättstugan har vi haft, krig har vi haft, roligt har vi haft, god mat har vi ätit, helt ok väder med. Ikväll fick jag berätta för Leon om olika länder, hur de pratar och vad som finns där. Eiffeltornet i Paris, dubbeldäckarna i England, Tomten i Finland. Han är så nyfiken!
 
Brodde har börjat äta mat mer och mer. Därmed ömmar mina bröst oftare. Lillskrutten, det är tur han vill tutta på nätterna i alla fall.
 
Patric och jag hade chickenrace nu ikväll om vem som skulle få äran att hämta tvätten. Jag kan ju säga att det inte är jag som just nu är och hämtar den. Men bar ner den, tvättade och hängde upp, det chefade jag!
 
Nä men shit, jag kände mig så otroligt tråkig och ointressant ikväll. Lite sömn på det här så, utifall lillgöken ska upp och härja i natt. Annars hoppas jag på att få sova i en renbäddad säng. Det är så skönt att få sova när det är nybäddat!

Lör 27 feb-16

Efter förmiddagssovning och lunch for vi in till stan hela familjen. Jag hade tänkt köpa mig lite nya kläder idag, men sket i det. Det är sååå trist att köpa kläder till sig själv! Brodde satt i sjalen innanför bärjackan och myste, Leon kröp runt ute på backen och skulle äta snö. Patric hade fullt sjå. Svärmor var med också, och vi gick hem till henne sen på gofika. Barnens farbror tittade förbi en stund också.
 
Ja, här hemma tultade vi på som vanligt. Flidde upp lite i köket, försökte lägga en trött Brodde men gav upp. Han fick sitta på min rygg en stund och vila sig, och då kunde han hålla ut till nattsömnen sedan. Leons nya favoritsysselsättning är att rulla ut allt papper på toarullen. Han låser in sig, och innan vi hunnit få upp dörrn är den nya toarullen helt utrullad. Häromdagen stuvade jag ner allt papper i en påse och hängde upp. Patric var lite mer ambitiös och rullade tillbaka allt papper idag. Imponerande!
 
Ikväll har vi försökt hitta nån ny serie att följa, men jag vill inte påstå att vi lyckats. Som tur var började en hockeymatch i lagom tid, så karln fick glo på det och jag ägnade mig åt att sjalsurfa.
 
Jo men visst, det var den dagen det.

Fre 26 feb-16

Åååh så lite sömn, vilken tidig morgon, sååå mycket kaffe! Och dagen har gått i ett. Brodde tog sig en tupplur otroligt tidigt. Leon och jag passade på att duscha. Vi drog igång en omgång i tvättstugan, sedan for vi alla till Dette och Camilla och drack kaffe. Barnen kutade runt efter deras katt. Sedan droppades jag och Brodde hemma efter att vi varit och hämtat en sjal som kom idag, vi slängde in den i tvättmaskinen direkt och hux flux var det torr och det var dags för preimärknytet. Vi är nöjda!
 
Patric, Leon och Dette for och handlade lite. Hundmat blev det hem hit. Eftermiddagen försvann i ett nafs, barnen somnade hyffsat i tid. Pang bom rätt ner på soffan för min del. Nu har jag precis strukit en annan sjal jag passade på att tvätta idag, Brodde har vaknat och somnat om, och jag hoppas vi får sova i natt!

Tors 25 feb-16

Det blev morgon tidigt i hushållet idag. Därmed tog Brodde sin tupplur väldigt tidigt. Vi passade på att betala räkningar och dricka kaffe, sedan for jag och lillplutten ner till öppna förskolan. Där blev vi tillfrågade om vi kunde komma på föräldragrupper och visa sjalar. Självklart kan vi det! Det är så roligt att intresset är så stort. Brodde lekte järnet innan vi for hem.
 
Så fort vi kom hem var det bara att omgruppera och sedan for hela familjen iväg, inklusive jycken, till min farmor. Det var sååå länge sedan vi träffades på grund av sjukdomar och resor. Men nu, äntligen, fick vi ses. Leon gick direkt och plockade fram leksakerna som finns där, Brodde gick runt runt runt och tittade på allt och frågade "Va ä dä?" och pekade. Vi fick gofika, min älskade lillasyster Kotten kom, Patric var och storhandlade under tiden men kom in på kaffe och bulle efteråt. Klockan var efter halv sex när vi kom hem. Middag och god natt för barnen.
 
Brodde, ja han är vaken nu igen... Han är så gasig i magen, så jag tror vi ska försöka lugna oss med maten ett tag. Han har vräkt i sig senaste dagarna, och hans mage verkar inte riktigt orka hantera den mängden mat än. Så nu blir det lite extra mycket amning tills det gått till sig.
 
Ja, inget jag hade tänkt göra ikväll har jag hunnit med i och med att lillen är vaken. Men, vi får ju sjala lite extra, och det är ju aldrig fel!

Ons 24 feb-16

Morgonkaffe och morgongröt, sedan for vi iväg, Brodde och jag. Mot Brunflo och öppna förskolan! Det var ett gäng föräldrar med barn som var där. Vi surrade sjalar, fördelar med sjalande, de fick prova, jag fick dela med mig av mina nördkunskaper, Brodde ställde upp ett tag på att bli sjalad om och om igen men sedan hittade han massor av leksaker, så han sprang runt och donade på med det. Blev tillfrågad om jag kan komma tillbaka något under våren och sedan hösten igen, och hålla fler demonstrationer. Kul med ett så stort intresse!
 
I bilen på väg hem somnade Brodde. Vi var där i strax över tre timmar. Han sov typ 20 minuter i bilen, och det var allt han sov på hela dagen!
 
Körde ett par tvättmaskiner, vi har lekt och sen var det kväll. Dagarna går så fort!

Tis 23 feb-16

I förmiddags var jag hos sjukgymnasten, sedan kom Patric och Brodde till öppna förskolan. Där surrade vi lite nära föräldraskap, foton av ena barn på nätet, hur man bygger starka barn och så vidare, innan vi for hem och åt lunch.

Efter maten fick jag energi nog att dammsuga och skura i vardagsrummet, sedan for jag och hämtade paket. Tre paket idag, nya bärdon. Tjoohoo!

Patric och Leon for och hjälpte Patrics syster att flytta. När de kom hem åt vi middag, sedan tog jag och Leon ett bad. Ja, sen la sig barnen och jag har stått och ångstrukit en sjal. Vi tittar på serier samtidigt, men nu efter att jag ammat Brodde och han somnat om så har Patric somnat på soffan. Så vi får väl inte se klar serierna...

Imorrn ska jag och Brodde till Brunflo för att prata sjalar på deras öppna förskola. Ska bli kanonkul!


Dagens fluffpost!


Lite mer färg i min stash blev det.


Leon hjälpte mig bryta in en av de nya sjalarna. En sjalgunga i trapphuset, vilken hit!

Mån 22 feb-16

Fullmåne, det märktes vid läggdags. Båda barnen tjorvade, ville inte sova trots att de var jättetrötta. Brodde höll ut i nästan tre timmar! Men till slut så.
 
Patric och Brodde for iväg till Dette på eftermiddagen. Jag och Leon vek in tvätt, dammsög och skurade här hemma. Han är så duktig, Leon. En riktig hjälpreda! Han hjälpte mig sortera in kläderna i rätt garderob, vi hjälptes åt att plocka upp på golvet, dammsuga och skura. Och inget bråk eller tjorv under hela tiden. Vi passade på att fika mellis, vi låg i sängen och lyssnade på saga, han till och med ville sitta i sjalen på in rygg en stund! När Patric kom hem förvandlades den snälla, goa och mysiga Leon till en bråkstake igen. I alla fall en stund, vid middagstid var det en kramsjuk och rolig Leon vi hade här hemma.
 
Brodde har trivts i sjalen som attan idag. Vi har sjalat mer än vanligt, och han gosade in sig ordentligt i den när jag bar. Det är svullet i hans mun på båda sidor, lillplutten har det jobbigt med tänderna.
 
Och apropå tänder så var Leon hos tandläkarn idag. Han slog ju i en tand i helgen så det började blöda. När tandläkarn frågade honom vad som hänt hade han svarat "Jag försökte bita mamma i benet, men missade och slog i lillebrors stol". Ja... Årets föräldrar...
 
Och min kära mamma är på väg till Indien nu. Hoppas hon får det skoj!

Sön 21 feb-16

Lång natt, lång sovmorgon. Eller sovmorgon och sovmorgon, fick färre timmars sömn än om jag skulle fått sova under natten.
 
Idag har det varit strålande sol. Patric och Leon tog med sig fika och gick till skogen, även jag och Brodde hann vara ute en stund. Han fick prova gå i sina vinterskor. Det gick rätt bra, tills han faceplantade snön.
 
Efter dagens fina väder fick jag vårkänslor i kroppen. Det är så skönt med ljusare dagar, mörkret är så tröttsamt.
 
Patric är på innebandy, och jag funderar på att lägga mig. Vore skönt att få sova, för jag misstänker att Brodde kommer härja i natt igen. Men avbruten sömn gör mig nästan ännu tröttare, så jag vet inte riktigt.

Lör 20 feb-16

Jag känner mig helt tom. Tom på energi. Hostan har fått mina revben att ömma. Min skalle känns som ett vakuum. Känslan av att vara ett vrak med nerverna utanpå kroppen har tagit över, just nu känner jag knappt igen mig själv. Dagarna är som en emotionell berg-och-dalbana med skatt och lek ena stunden, skrik och bråk nästa, lugn och ro tredje följt av att värja slag från 3-åringen. Det är en cirkus. Leon måste ha det otroligt jobbigt nu den här perioden i hans utveckling, och jag känner mig inte helt säker på att jag hjälper honom på bästa sätt. Det är ju sjukt svårt! Och att mitt i allt lyckas hålla huvudet kallt och inte brusa upp, det är enormt svårt! Men vi kämpar på, vi ska ta oss igenom det tillsammans.
 
Patric, aka världens bästa pappa, fixade fiskedamm åt barnen. De fick en varsin påse. Leon fick lite lördagsgodis, en clementin, en banan och en Pixi-bok. Brodde fick samma sak minus lördagsgodiset.
 
Brodde har ätit mat som en häst idag. Han brukar annars amma till största del, men idag var han matglad. Jag är glad att vi ammar än, för vissa dagar är han inte så sugen på att äta mat, och då är det ett lugn att veta att han får i sig tillräckligt via amningen.
 
Ikväll har vi börjat se en ny serie på Viaplay, Mad Dogs. Så nu kommer jag drömma mardrömmar om små män med katthuvuden. Sjukt obehagligt!
 
Skickade iväg en sjal idag. Jag känner mig inte som en high end-morsa, så sålde bort det och kunde skaffa en bunt nya bärdon för den pengen. Nice!

Fre 19 feb-16

Solen sken idag. Jag försökte mig på att putsa fönstren, det gick åt helsike. Patric och Leon var till Badhusparken en sväng, jag och Brodde strök gardiner. Jag strök, han satt på min rygg i Tulan. Vi har också haft vår eftermiddagsdans i sjalen. Ett mysigt inslag på dagen.

Inte helt otippat så är Brodde vaken... Så inte helt otippat är jag uppe i natt.

Tors 18 feb-16

Var uppe med barnen ett tag i natt. Leon somnade fort om, men Brodde väcktes så fort han nickat till, så vi var uppe ett bra tag.
 
Efter morgonkaffet och Broddes morgongröt hoppade vi in i bilen och for iväg. Katten hade vi med oss. Han skulle få flytta hemifrån. Jag har länge känt att hur vi bor inte är optimalt för honom, och jag har märkt på honom att han är rätt rastlös. Så idag fick han flytta till en stor villa nära skogen där han har maaaassor av mark att springa på utan att behöva oroa sig för bilar, plus en kattkompis och en jättegosig hundkompis. Bruse fann sig tillrätta direkt när vi kom in där, han hoppade upp på diskbänken och började gosa med sin nya matte. Jag tror han kommer få det väldigt bra där, det känns som att vi tog helt rätt beslut.
 
När Leon kom hem från dagis stekte jag bananplättar åt honom, satte mig bredvid och berättade för honom om Bruse. Han blev såklart ledsen. Jag berättade för honom om Bruses nya kompisar, hur huset såg ut, hur mycket skog det fanns och vilka höga träd, vilken snäll familj det var och hur glad Bruse var. Då blev det bättre. Hade gruvat mig för att berätta förstås, men det gick bättre än jag trott så jag är lättad.
 
Brodde-Bus är vaken... Jahopp, Alvedon och fortsätta kämpa på! Dagen var inte slut än.

Ons 17 feb-16

Åååh vad jag fick sova alldeles för lite i natt. Min stackars familj har haft en krokodil här hemma idag. Positivt i alla fall att jag är lite mindre sjuk nu, jag ser ljuset i tunneln!
 
Brodde går mer än han kryper numera. Han ser så stor ut där han stapplar fram, vår lille bäbis! Och storebror Leon börjar lära sig bokstäver och siffror så smått! Han verkar ha fått sin fars läshuvud. Leon är Patric upp i dagen, på alla sätt och vis. De två är som orkaner med oändligt mycket energi, och när de leker går det vilt till. Brodde, hittills, är mamma upp i dagen. Han kan hitta ett litet skräp på golvet, plocka upp det och ge det till mig, när vi leker är det stillsamt. Dynamiken i den här familjen ska bli oerhört intressant att se när barnen blir större!
 
Det ser ut att bli en tidig kväll för oss vuxna. Vi har haft en tuff dag.

Tis 16 feb-16

Vi har haft en mindre kaotisk dag, jippie! Sovit bra, lugna humör på alla familjemedlemmar till allra största del, fint väder. Ja, idag har varit en härlig dag!
 
Patric tog med Brodde till hälsocentralen för hans uppföljningskontroll på öronen. De var fortfarande irriterade, men har inte förvärrats, så det ska gå över av sig självt utan åtgärd. Skönt!
 
När Leon kommer hem från dagis sätter vi oss alltid och äter mellis direkt. Han brukar berätta om vad han gjort på dagis, och det är alltid så intressant att lyssna på. För när ett barn berättar något, så berättar de saker som en vuxen person i vanliga fall kanske inte ens tänker på eller uppmärksammar. Leon brukar berätta små saker som för honom är jättestora händelser, och det tycker jag är intressant. När började dessa små saker sluta vara stora saker för vuxnas vardag? När började vi sålla bort såna saker i vårt medvetande?
 
För Broddes sömn har bärdon och musik varit receptet på framgång idag. I förmiddags somnade han i sjalen när jag dansade foxtrot till The Animals och Billy Idol, och ikväll varvade vi ner med Tulan i en foxtrot till Led Zeppelin, Eric Clapton och Deep Purple. Älskade unge, jag älskar känslan när han sjunker ihop med sin kind mot mitt bröst, tittar på mig med en så lugn blick och bara hänger med.
 
Patric har i flera år tjatat på mig om att vi ska se Fantomen på operan tillsammans. Jag har i flera år vägrat. Jag har sagt att jag vägrar se en musikal. "Det är inte en musikal, det är en helt vanlig film. De kanske sjunger nån gång bara" har han sagt. Sista tiden har han varit otroligt ihärdig i sitt tjatande, och ikväll tvingade han mig se den. Så här efteråt önskar jag att jag stått emot ÄNNU hårdare. Mitt betyg på filmen: BEDRÖVLIG. Och de sjöng inte bara "nån gång", utan tamigfaan HELA TIDEN!
 
Efter att ha hostat lungorna ur mig hela dagen och hela kvällen ska jag nu göra detsamma hela natten.
 
 
Somnade i Artipoppe Boho Piano efter en fartfylld foxtrot till Billy Idol - Dancing with myself

Mån 15 feb-16

"Ååååh kan dagen ta slut!" hostade/snyftade jag strax innan middagen. Barnen har verkligen satt oss på prov idag. Brodde har blivit en riktig klätterapa som blir flyförbannad när han inte får klättra upp i sängar, på lådor och byråer obevakat och Leon är överallt som en virvelvind och kastar grejer, skriker och slåss. Jag lyckades hålla mig lugn fram till efter 15 i alla fall, sedan började tålamodet tryta. Patric har slitit sitt hår han med.
 
Radarparet for iväg till svärmor för att hjälpa henne boka en resa, och under den tiden hann Brodde somna och sov i drygt 2,5 timme! Jösses vad jag behövde det, för allt har snurrat för mig idag och hostan tar kål på mig.
 
Leon släpade in (med hjälp av pappa sin) ett gäng köksstolar på sitt rum och byggde en koja. Jag och Brodde har läst böcker och lekt med bollar som han tycker är hur kul som helst. Och han satt så otroligt snällt på min rygg när jag for och plockade och dammsög här hemma runt lunch.
 
Innan läggningen började var det fullfjädrat kaos. Först var det inte det, så jag började plocka upp lite i sovrummet för där inne snackar vi kaos. Men bara några minuter efter jag börjat fli upp skrek båda barnen och Patric såg helt färdig ut. Likt en Duracell-kanin städade jag klart och sovrummet är nu representabelt och rent. Barnen somnade på studs, och likt andra kvällar sjönk vi ihop i soffan.
 
Patric är på innebandy, och jag ligger och hostar tillsammans med byrackan. Jag hoppas Brodde-Bus sover i natt, för jag behöver verkligen vilan en natt i alla fall.

Sön 14 feb-16

Ingen större bättring än för min del, och dagen har varit kaos från början till slut med skrikande ungar och utmattade föräldrar. Jag är sååå jävla less på den här influensan nu!

Nu blir det sjalprat igen. Det finns ett märke som heter Artipoppe. Ett märke som marknadsför sig som high fashion. Ett märke jag sagt att jag aldrig ska äga. Ett märke vars Facebookgrupp är smittad med dramaviruset. Jag anser mig inte vara high fashion, jag har inget som helst intresse för något som är high fashion. Och drama, jag springer så fort jag kan. Döm om min förvåning när jag idag nattat Brodde tre gånger i en Artipoppe-sjal, och gillat den... Mönstret är jag inte helt såld på, men den är rätt skön. Vet inte än om den blir kvar eller inte, jag ger den en chans. Men jag gillar mina Baie-sjalar. Low key, jordnära och 'lagom' typ. Precis i min smak!

Brodde är vaken igen... Jag hostar lungorna ur mig. Men det ska nog gå!Lör 13 feb-16

Influensan har slagit hårt. Igår var jag däckad hela dagen, och jag somnade med Brodde redan vid 17.30 och sov fram till 9 imorse med några uppvak för amning.
 
Hann i alla fall få en ny sjal igår, tvätta den och hänga den på tork, så idag när febern inte var allt för hemsk så orkade vi med ett par knyt.
 
Brodde hade feber idag igen, 38,5 i eftermiddags men det hade gått ner en grad innan han la sig. Leon hade ju också så, ett par feberfria dagar och sedan kom en feberdag igen innan han blev helt frisk. Så jag hoppas att detta var det sista för Broddes del. Då är frågan, hur länge är det kvar tills jag blir bra? Jag har helt tappat räkningen på antalet sjukdagar här hemma nu.
 
Vi har Skypat mycket med min mamma idag. Jag har en magnet på kylskåpet jag fick av henne där det står "När allt känns hopplöst, ring mamma". Så det gör jag. Fick dåligt samvete dock för jag hade tänkt ringa min farmor igår kväll efter att barnen somnat, för hon skulle på SPA-resa idag, men eftersom jag somnade blev det ju inte så.

Tors 11 feb-16

Rapport från sjukstugan Sandin. Alla är friska, förutom jag som blev sjuk sist av alla. Leon var feberfri igår och idag ville han minsann gå till dagis istället för att vara hemma en extra dag. Brodde är lite småsnorig men piggare, men har ägnat dagen åt att vägra sova.
 
Om man ska tänka positivt, så får magmusklerna sig en rejäl omgång av hostningarna. Beach 2016?
 
Sjalarna har fått jobba häcken av sig idag, annars hade jag aldrig pallat. Man borde bli immun mot alla förkylningar och influensor direkt när man blir förälder kan man tycka.
 
Ja, Brodde är ju vaken nu efter ett besök på pottan. Vår gamla kvällsrutin är tillbaka. Så nu ska vi väl sjala några timmar.
 
Imorrn får vi fluff, woohoo!
 
Sen måste jag få ta en sekund att gnälla över alla som är så jävla lättkränkta. Man kan ju för tusan inte säga eller skriva någonting utan att någon hittar något att haka upp sig på. Jävla lättkränkta och politiskt korrekta samhälle.

Ons 10 feb-16

Leon feberfri, Brodde piggare, Patric piggare, jag helt utslagen. Huttrar, gnäller, allt värker, gråtfärdig. Bööööh!

Tis 9 feb-16

Idag hade jag tänkt gå till öppna förskolan med Brodde. Men han hade fått feber igen. 38,5 imorse. Sjukvårdsrådgivningen bad oss kontakta hälsocentralen om febern kom tillbaka, så jag ringde. Och vi fick fara ner.
 
Jag kan säga såhär, att jag är såååå glad över att vi sjalar och att vi fortfarande ammar! Det gjorde läkarbesöket så mycket enklare. Han satt i sjalen när lab tog tempen på honom. Inga problem. I väntrummet ville Brodde amma. Läkarn var sen, så vi började amma. Så fort Brodde tagit tag kom doktorn. Men unge herrn ville inte släppa bröstet. Så han fick sitta på min höft, vi gick genom väntrummet, genom korridoren, ner till läkarens rum och satte oss. Brodde tuttade fortfarande. Läkaren lyssnade på lungorna, hjärtat och tittade i öronen. Brodde tuttade vidare, sneglade lite, men verkade inte alls besvärad. Han fick så lov att släppa en stund så läkarn fick kolla i hans hals, men sedan var det direkt tillbaka till tutten. Vi fick gå till lab och ta en snabbsänka, Brodde satt på höften genom korridoren, väntrummet och in på lab där vi satte oss i stolen, fortfarande med tutten i munnen. De stack honom i fingret, det tog några sekunder men sedan började han skrika såklart. Då passade de på att ta ett svabbprov i halsen. Han fick ett plåster, och tillbaka till tutten. Upp i sjalen, fortfarande med tutten i munnen, gick in på Apoteket och handlade, satte oss på en bänk och plockade fram alla kläder, tog av sjalen, började ta på Broddes sockar och tossor. Och han ammade fortfarande. Fy tusan vad otroligt smidigt allt gick! Och fem rara människor såg på oss med mjuka blickar och talade om hur mysigt det såg ut, hur bra han satt där och vad tryggt att få sitta i sjalen och amma när lillen var hos doktorn.
 
Brodde är röd och svullen i halsen, har ett irriterat inneröra, enligt sänkan även en virusinfektion i kroppen och så febern då. Lillskrutten. Det har blivit mycket amma och sjala idag vill jag lova!
 
Leon, som varit pigg och alert senast imorse, var seg när Patric hämtade honom. Bara en timme innan han skulle hämtas hade han tröttnat till, och krupit upp i frökens knä och läst bok. 39,2 hade han i temp när han kom hem! Och 39,5 innan han la sig ikväll. Ååååh älskade unge! Han vägrar erkänna att han är sjuk också. Men till slut kände han väl själv att han inte mådde bra, för han låg på soffan och tittade på en hel film, med avbrott för middag. Och jag fick lägga en kall handduk på hans panna.
 
Imorrn skulle ju Brodde och jag fara till en öppen förskola ett par mil härifrån och visa sjalar och selar. Vi fick boka om det och hoppas på att vi är friska nästa vecka.

Mån 8 feb-16

Leon kröp ner hos mig i natt. La mig tillrätta och höll om honom. Då vaknade Brodde. När Brodde somnat om låg Leon under Patrics täcke. Inget mer mys för mamma.
 
Så överdrivet händelserikt har det väl inte varit idag. Patric blev överlycklig när han såg elfirman som var i tvättstugan och fixade torkskåpet. Det säger väl allt?
 
Det har badats mycket idag. Patric och Leon plaskade i badet imorse. Och efter middagen bad jag Patric duscha av Brodde. Jag och Leon hjälptes åt att städa hans rum. När det tog så lång tid gick vi dit för att kolla vad de höll på med egentligen. Då badade de, och Leon hoppade i han med.
 
Våra dagar är så intensiva, och ändå gör vi knappt någonting. Vart tar dagarna vägen?

Sön 7 feb-16

Mamma 1 får en invoice på AP Block Shadow. Timmar senare får Mamma 1 ännu en AP-invoice och säljer sin Block Shadow-invoice till Mamma 2.
Bara timmar efter Mamma 2 betalt Block Shadow-invoicen får hon en AP-invoice.
Mamma 2 säljer Block Shadow till mig. Bara timmar efter det får jag en AP-invoice.
Liiiiite sjukt eller?! Hahaha! Block Shadow, lyckosjalen!
 
Patric och Leon for till svärmor när Brodde tupplurade. Jag fick tid för mig själv att städa köket. Nu är det stökigt igen.
 
Jag har ingen ro i kroppen. Dagen har varit lite körig. Och nu när alt är lugnt, så snurrar mitt huvud och jag kan inte koppla av. Men så är det, bara att försöka andas djupt och lyssna på tystnaden så ska det nog bli bra.
 
Nä nu känner jag inte för att skriva mer, vill bara slösurfa tills skallen tystnar.

Lör 6 feb-16

Brodde bus var uppe i natt. Han fick vara uppe med sin käre far, för jag behövde få sova innan jag gick under. Så de kikade på hockey en stund.
 
Lillgökens tandkött är svullet på ena sidan. Så snart kan det nog ploppa upp tänder. Det i kombination med rinnig näsa, täppta öron, feber och hosta har gjort att de senaste dagarna och nätterna inte varit asroliga. I sjalen, där sover han bäst. I eftermiddag satt han på min höft i sjalen och sov under tiden jag höll koll på Leon som lekte i badet.
 
Leon, han har varit på ett mindre roligt humör idag. Han vaknar rätt tidigt, men vägrar sova på dagarna, så typ ändra från strax efter lunch är ett enda långt krig till läggdags. Vi må försöka få till en vila för honom, men det är inte lätt! Patric försöker med att de lägger sig och läser en bok, lyssnar på en saga eller så, men han ligger inte kvar länge.
 
Tog in spjälsängen i sovrummet igen, och höjde upp huvudänden en decimeter. Högläg lindrar ju både ont i öronen och smärta vid tandsprickning. Än så länge sover Brodde gott, jag hoppas han gör det i natt också. För natten som var, då funkade inte samsovningen lika bra som den hade gjort natten innan. Dock var han upp på pottan, så det kan ha berott på det. Ja ja, vi får se vad som funkar och hur vi gör.

Fre 5 feb-16

I natt sov jag och Brodde tillsammans på en madrass på golvet. Vi sov i ett kör från 00.30-09.00!!! Inte ett enda uppvak! Samsovning, något jag velat göra från början, men det funkar inte att Brodde sover i vår säng, och jag har inte fått tummen ur att köpa en till säng. Men nu kanske jag måste göra slag i saken. Vi ska sova ihop i natt med, och går det lika bra så ska jag nog ställa undan spjälsängen och så sover vi på en madrass utan ben på golvet han och jag.
 
Hela familjen har varit hemma idag. Vi har lekt, men mest bara tagit det lugnt. Jag fick en ny sjal idag. Brodde har spenderat mycket tid i våra sjalar under dagen. Annars har vi inte gjort så mycket mer än att försöka ta oss igenom dagen. Det låter kanske värre än det är, men det är lite småkämpigt när båda föräldrarna är sjuka, ett av barnen och det andra barnet var trött och gnällig mot eftermiddagen. Men vi klarade det! Och barnen sover gott nu. Jag ska strax gå och krypa ner intill Brodde, och hoppas att denna natt blir en succé som den föregående!

Tors 4 feb-16

Brodde har över 39 graders feber ikväll. Vi har bäddat på golvet, så där ska han och jag sova i hopp om att det innebär fler timmars sömn för oss alla om han får sova på mig och med bröstet tillgängligt. Sjalarna har varit guld värda, då det är där han fått lite extra vila, och han myser in sig ordentligt.

Patric och Leon var på lite ärenden på eftermiddagen, och vi drog en snabbstädning på förmiddagen, annars har vi haft en lugn sjukdag utan några åtaganden. Jag skulle ju till sjukgymnasten på förmiddagen, men det blev det ju inget av.


Ons 3 feb-16

Sjukstugan fortsätter. Imorse vaknade jag utan röst. I natt var hela familjen vaken fram till klockan var runt 4. Båda barnen hade svårt att komma till ro, jag och Patric gick på ren vilja.
 
Brodde tjorvar med sovandet ikväll med. Feber har han också. Vi har sjalat hud mot hud, för att försöka reglera hans kroppstemperatur. Vår svalaste sjal i ett svalt knyt, varvat med selen (men den är inte lika skön att bära i med bar överkropp). Efter några timmar gav jag upp, och han fick en Alvedon. Han är inte lika gnällig nu, däremot pigg...
 
Vi var iväg och postade ett paket idag. En sjal. Jag köpte ju en i mitten av december. Sedan var det strul och mer strul. Efter en månad, när den väl kom, hade den ett vävfel. Jag skulle få en ny, och vävningen av den har redan blivit försenad. Så nu sa jag det att jag hellre ville ha pengarna tillbaka, och så skiter vi i det här. Så så blev det. Kommer aldrig köpa en sjal av den väverskan igen.
 
Nä, nu väntar lite mer sjalande, för att hålla ljudnivån nere när resten sover, och för att försöka få lillen att komma till ro lite snabbare.

Tis 2 feb-16

Brodde är tussig, och jag börjar känna mig mindre pigg. Han somnade i sjalen på min rygg vid lunchtid, och snarkade tungt. Vi har sjalat rätt mycket idag, för det underlättar för honom att vara upprätt och såklart att få vara nära och mysa.
 
Leon är pigg och frisk igen. Så idag har han varit på dagis. Det är så kul när han kommer hem, för då rusar han in med alla ytterkläderna på och ska säga hej och tala om att han är hemma. Han ser så stor ut, vår lillkille, när han kommer med sin dagisryggsäck på ryggen.
 
Idag har jag även fått se en sida av en ny bekantskap som gör att jag helt och hållet kommer släppa den kontakten. Hon är en sån som inte kan tänka själv, som vill att alla andra ska säga åt henne vad hon ska göra, och när det inte blir som hon tänkt skyller hon på oss som försökt hjälpa. Det är en ful sida tycker jag. Och en sådan människa vill jag inte ha i mitt liv, så hej då på dig, nu hörs vi inte mer!
 
Däremot har jag fått många nya bra bekantskaper, och vänskapsband knyts tack vare sjalandet. Jag har träffat en tjej som jag kommer så otroligt bra överens med, vi är väldigt lika varandra. Det känns som vi känt varann för alltid, och det är så roligt när jag träffar såna människor! Min underbara bästa vän Karro är en sån person, som det bara klickade med. Och det är den här tjejen också. Så himla kul! Utan sjalandet hade vi aldrig träffats.

Mån 1 feb-16

Ny vecka, ny månad. När vi vaknade imorse låg Leon i vår säng. Varken Patric eller jag visste när han lagt sig där. "Jag smög så tyst så tyst, så ni hörde inte mig" sa Leon när vi frågade. Gounge. Klockan var väl runt 8 när hela familjen klev upp. Efter morgonkaffet tog jag min stela och ömma kropp in i en varm dusch, sedan var det raka spåret till sjukgymnasten. Där fick jag ligga med en TENS-apparat på ryggen. Hoppas det kan hjälpa. Som idag, då skulle jag haft lite extra hjälp med värken. Just nu har jag så ont att jag brinner upp och mår illa. Pjuh!
 
Tvättat har vi gjort, och haft cirkus hela dagen. Jag skulle lägga Brodde för en tupplur mitt på dagen som vanligt. Han somnade till fyra gånger, och väcktes fyra gånger. Sedan missade vi sömntåget, och han gick hela dagen utan tupplur! Jag försökte i över tre timmar, utan framgång. Gaah! Och Leon var på surhumör mot eftermiddagen.
 
Det enda jag ville få göra idag, var att få hämta fluffpost. Men det ville inte universum att jag skulle få göra tydligen... Men till sist släppte jag allt kaos till Patric, och for iväg för att hämta mina nya sjalar. Behövde på andas en stund. Direkt in i tvätten med sjalarna, ena har jag hunnit provknyta med, den andra är inte helt torr än.
 
Ja, Brodde ja. Han somnade i vanlig tid på kvällen, men är uppe nu och har varit det några timmar. Verkar inte ha några planer på att somna om. Var det hans dagstupplur han drog nu på kvällen?! Tussig verkar han vara också. Luktar konstigt. Leons förkylningslukt känner vi igen. Nu tror jag vi fått känna Broddes också. Min mamma säger att jag luktar banan när jag är sjuk. Hmm.
 
Nä, den här stela och trötta morsan får jobba vidare med att försöka få minstingen att somna.
 
 
RSS 2.0