Ons 31 aug-16

Det känns som att jag inte hunnit ett dugg idag, men när jag tänker efter har jag knappt haft tid att pusta ut. Det började med en utdragen lämning på dagis, då Leon klamrade sig fast vid mig. Jag ville inte gå när han var ängslig och ledsen, så jag och Brodde var kvar en halvtimme. Då hade han blivit lugn och glad igen, och sprang iväg och lekte.
 
När vi kom hem rastade vi Kasper och lekte en liten stund, men Brodde fick världens utbrott rätt som det var. Jag fick inte titta på honom, eller ens vara i samma rum, för då gallskrek han och blev flyförbannad! Så jag lät honom vara ifred en stund, sedan sökte han upp mig själv när han lugnat sig och ville upp i sjalen, och så somnade han.
 
Jag fick sitta i telefonkö till hälsocentralen i 40 minuter, jag har även hunnit prata med Lärcentrum. Jag ska börja skolan den 12e september istället för den 5e tydligen. Och jag suckade djupt. Den 12e ska ju vi börja skola in Brodde på dagis. Får se hur det går, det löser sig nog.
 
Vi for upp till Elgiganten när Brodde vaknat och ätit, då jag krossade tallriken till micron igår. Skulle ha en ny köksvåg och en musmatta också. Hade förbokat allt, så det skulle bara vara att pipa in och hämta det. Men först fick jag vänta på min tur i typ hundra år. När det väl blev min tur tog det ytterligare hundra år för personalen att hämta mina ihopplockade saker. De hittade två av tre. De gick och letade efter den tredje saken, micron, i ytterligare trehundra år. Brodde satt i selen, som kom idag förresten, och började gnälla. "Mamma, kiiissa. Poooooottan!". Han fick hoppa ner, och vi gick in på kundtoaletten under tiden personalen letade micron. "Nä tyvärr, den fanns inte. Måste ha varit fel på lagersaldot". Jag suckade djupt, än en gång. Med raska steg klampade jag in u butiken, fram till microvågsugnarna, slet åt mig en jävel och raka spåret mot kassan. Svor hela vägen, så sjukligt irriterad. En hel jävla timme var jag där, med förbokade grejer för att det skulle gå fort. Det hade fanimig gått fyra fem gånger snabbare att bara fara dit och plocka själv.
 
Hur som helst, vi kom hem på tok för sent för att jag skulle hinna med att baka kakor innan vi skulle hämta Leon. Så istället fick jag baka när jag hade båda barnen hos mig, och båda var på uselt humör. Fick till en bra plåt med kakor, och en mindre bra. En stor del av den bra plåten får följa med på sjalträffen imorrn.
 
Ja, kvällen. Stökigt, men barnen somnade. Jag vann en faktura på en sjal, det gjorde mig lite gladare. Det är väl den enda faktura man blir glad av att få, när man vinner fakturan för en eftertraktad sjal. Så den kommer väl nästa vecka skulle jag tro!
 
Ja, men god natt då! Nu ska jag tagga för sjalträff.
 
 
Artipoppe Vishnu Rama
40% Egyptian cotton 30% hemp 10% merino 10% babycamel 10% mulberry silk

Tis 30 aug-16

Jag och Brodde tänkte fara på öppna förskolan. När vi kom dit var det stängt, så vi for hem igen. Patric och Leon for till Djungelhuset och härjade, här hemma la jag en trött Brodde för en tupplur.
 
Annars har det inte hänt så överdrivet mycket. Sålt undan en del barnkläder i alla fall. En tjej i Göteborg som jag sålde en sjal till i förrgår kommer härifrån från början, och hennes mamma kom förbi och köpte barnkläder hon skulle ta med ner när hon far dit om nån vecka. Det är så roligt, hur världen kan bli så pass liten med hjälp av alla olika forum som finns. Tack vare sjalvärlden har jag jättemånga nya vänner och bekantskaper över hela världen, som jag pratar ofta med och vi har lite koll på varann i alla grupper. Kanonkul är det!
 
Barnen hade lite svårt att somna ikväll, särskilt Brodde. Han är så petig när det gäller sjal! På dagen när det är tupplur räcker det gott med en kortsjal, men på kvällen ska han prompt ha en lång, så han kan få ha lite sjal över halva huvudet och mysa under. Så jag må skaffa en ny långsjal. Har sålt bort en hel del nu, och ska byta till nya. Letar efter sjalar med babykamel, kashmir eller merino, för det gillar han. Han har väldigt bra smak, Brodde. En materialnörd!

Mån 29 aug-16

Leon som tjatat efter dagis hela helgen var så glad när han äntligen fick gå dit med Patric i förmiddags. Jag och Brodde skjutsade sedan Patric till jobbet, och postade en sjal jag sålde igår. Sen hem och sova.
 
Vi har inte gjort något alls som behövs göras. Bara lekt, och lekt och lekt och lekt. Jo, vi var och köpte höstskor till Brodde, men det var ju snabbt gjort.
 
Det var varmt ute idag, så vid dagishämtning gick jag i t-shirt med Brodde i bomullssjalen. Tro på tusan att det började dugga när vi gick ut, och när vi hämtat Leon och skulle gå hem så öste det ner. Leon hade sin cykel, och cyklade i en rasande fart hem. Jag och Brodde lunkade så fort det gick.
 
Barnen tjivades fram till middagen, och sedan lite till innan läggdags. Sen var det några avsnitt av Criminal Minds för mig och Patric som gällde, och nu är det sovdags. Imorrn har vi en ledig dag tillsammans hela familjen.

Sön 28 aug-16

Ikväll gick inte nattningen lika smidigt. Två timmars gap och skrik, storebror som stör lillebror, lillebror som stör storebror, mamma som tappar huvudet. Men de somnade ju, det gör de ju alltid till slut.
 
Patric for till jobbet strax innan 12. Jag och barnen plockade fram en stor sopsäck, tog ett varv här hemma och fyllde den där säcken med rat. Det är sååå skönt att slänga saker! Sedan dammsög vi och skurade, och plockade tvätt som låg kastad tamigtusan överallt här hemma. Det verkar som att barnen och Patric kastar av sig kläderna lite överallt här hemma... Vi hann prata med min mamma på Skype när jag lagade middag. Diskbänken blev ren, diskmaskinen gick, jag handdiskade resten. Barnen lekte snällt under tiden. Så dagen gick i det stora hela bra, fram till nattningen då som sagt. Men men, de somnade ju. Brodde i sjalen och Leon på soffan. Han vägrade vara lugn i ett par minuter så Brodde, som höll på att somna nästan direkt, fick somna så jag sedan kunde natta Leon ordentligt med saga och sånt. Så jag fick lite dåligt samvete, men jag försökte hitta lösningar för att jag skulle kunna ge båda barnen en lugn och mysig nattning. Får träna vidare, och hitta lösningar som funkar för oss.
 
Patric la sig precis, och det ska jag med nu. Leon blir nog glad när han vaknar i natt och kommer in till oss, och ser att pappa är hemma igen.

Lör 27 aug-16

Det var tunga ögon på mig som tvingades upp tidigt imorse. Det första jag såg var att båda barnen satt upp bredvid varandra i Broddes säng. Leon hade klättrat ner dit när han vaknade och Brodde hade vaknat då. Så där satt de, och pratade med varandra, ropade på mig, fnittrade. Goproppar.
 
Vi klev upp och åt frukost, klädde på oss och rastade hunden. Det stormade på rätt ordentligt ute, så Leon fick ha en täckjacka på sig, och Brodde satt i ullsjalen innanför bärjackan. Tofsen på min mössa stod rakt ut, och träden böjde sig så pass att det såg ut som om de skulle gå av.
 
Vi lekte lite på förmiddagen. Tog ut en sjal till trapphuset och knöt upp så barnen fick gunga. Sedan fick de titta på film när jag flidde upp i köket och lagade lunch. Patric kom hem halvvägs in i matlagningen.
 
La Brodde efter lunch, Leon och Patric for och hjälpte till att bära en soffa. När de kom hem, Brodde vaknat och vi hade fikat, så for vi iväg på Lillänge. Barnen fick välja ett par nya leksaker var, och jag fick köpa mig ett par byxor. Har ju inga kvar som passar!
 
Middag, nedvarvning, läggdags. Och nu läggdags för oss vuxna.

Fre 26 aug-16

Imorse var jag knappt kontaktbar. Patric vet om att jag är så, ändå envisas han med att berätta saker för mig eller be mig göra något, och sedan förvänta sig att jag uppfattat det. Han är söt han, Patric.
 
Leon längtade till dagis och sina kompisar, och blev extra glad när pappa lämnade innan jobbet. Jag och Brodde lekte med gubbar här hemma, och sedan var det dags för hans tupplur. Under tiden han sov förberedde jag lunch och middag, bananpannkakor fick det bli så jag vet att ungarna äter och håller sig nöjda när jag skulle vara själv.
 
Det öste ner ute, så vi hade en dag inomhus. Innan jag och Brodde skulle hämta Leon tog vi och bakade kakor för att överraska honom. När vi kom upp till dagis mötte han oss i dörren, och var på jättebra humör! Han fick cykla hem som han blivit lovad, i ösregnet, och här hemma möttes han av nybakta chokladkakor. Vi satte oss och fikade, sedan fick barnen bada och rätt som det var så var det dags att leta fram pyjamaser. Vi tog allt i en lite konstig ordning idag, så de fick typ middag till kvällsfika framför barnprogram. Jag har gjort allt i min makt idag för att allt skulle gå så smidigt som möjligt eftersom Patric jobbar natt och Leon blir på så uselt humör när han saknar pappa.
 
När det var dags för nattning var jag nervös. Leon vill ju bara att pappa ska natta. Brodde vill dansa i sjalen till Iron Maiden. Provade att berätta saga för Leon och vagga Brodde i sjalen. Gick inte. Provade dansa med Brodde och Leon låg nerbäddad på soffan efter hans önskemål. Gick inte. Provade lägga båda barnen i sängen och berätta saga. Gick inte. Jag satte Brodde i sjalen, bäddade ner Leon på Patrics sida av sängen, och gick fram och tillbaka vid fotänden. Leon ville höra en saga om Ture Björkman från Skrotnisse. Brodde ville höra Iron Maiden. Jag fick sjunga en saga om Ture Björkman till Run to the hills-melodin, och rätt som det var sov båda barnen! Bara sådär! Och de har sovit så sött sedan dess. Jag är ännu i chock.
 
Har legat i soffan med Kasper intill framför en film, och ska nu krypa ner mellan barnen. Kasper har fått sin runda och jag har fått säga god natt till min käre make. Jag klarade det! Nu är det bara natten, morgonen och förmiddagen kvar.

Tors 25 aug-16

Kaffe, lämna Leon på dagis, rasta hunden, ge Brodde frukost nummer två, tupplur. Som vanligt. Fast innan tuppluren hann postgubben komma och plinga på med paket. Brodde sa "wuu-huu", eftersom vi brukar sjunga "fluff, wuu-huu" när vi får nya sjalar.
 
När han sov gjorde jag både lunch och middag, så det skulle vara klart och bara att värma på. När vi ätit for vi in till stan en snabbis. Skrev ut en fraktsedel på biblioteket, tittade på bussar, fixade mina sneda solbrillor, postade paket, tittade på Birger och for hem.
 
Varken Leon eller Brodde ville hem från dagis vid hämtningen, så vi stannade en stund och grävde i sandlådan. Här hemma satte cirkusen fart när Leon förstod att pappa inte skulle komma hem förrän sent (för barnen) på kvällen. Det blev ungefär tre timmars gap, grin, skrik och bråk från att vi kom hem tills att han sov. Han somnade faktiskt själv ikväll, efter att ha ratat mig. Jag hade ju dessutom en trött Brodde i sjalen, och det funkade inte Leons del. Hade så dåligt samvete, jag ville ju kunna natta båda två i lugn och ro, men det gick inte. Jag provade att både jag och Brodde skulle natta Leon först. Provade att försöka natta båda samtidigt i vår säng. Provade bädda ner Leon i vår säng och natta Brodde i sjal. Provade att ha Brodde på ryggen i sjalen och stå och vagga samtidigt som jag berättade saga för Leon. Inget dög. Brodde somnade en timme senare än Leon, och drygt en halvtimme senare kom Patric.
 
Jag är en sjalnörd... Fick låta min sjal hänga i torkskåpet lite extra när en granne tvättade. Hon frågade mig om sjalar, då hon nyss fått ett barnbarn. Vad gör jag? Börjar babbla om babykamelull och sea island cotton. Snacka om avskräckande! Som tur var sågs vi igen, och jag gick till ruta ett och berättade om trikåsjalar. Hon bad mig skicka över information om bärande som hon skulle skicka vidare till sitt barn. Och idag skrev en journalist för en lokaltidning här i stan och frågade om hon fick göra ett reportage om bärande och ville vara med på sjalträff för att göra det. Så en träff nästa vecka har jag styrt upp idag. Skoj att det sprider sig!

Ons 24 aug-16

Imorse var det höst på riktigt. +8 grader, krispig luft, gula löv på träden. Brodde fick åka vår tjocka sjal med babykamelull när vi lämnade Leon på dagis och rastade Kasper. Jag älskar hösten, och hade gärna haft tidig höst året om! Lagom temperatur, det är en fröjd att andas luften ute, allt känns så rofyllt och rent på nåt vis.
 
Jag och Brodde har haft det rätt lugnt idag. Jag har haft så himla ont i ryggen ett tag nu, så min energinivå är inte särskilt hög. Vi har lekt och läst, typ bara det. Stekte lite bananplättar åt honom som han mulade i sig. Hade ingen aning om att så många plättar fick plats i en liten barnmage! Vi for och hämtade en sjal som jag sålde direkt igen för den var inget för oss. Ja ja, vi fick ju prova den i alla fall.
 
Upp i babykamelsjalen, rasta hunden, hämta Leon. Vi gick direkt till sandlådan här hemma, och grävde. Och grävde och grävde och grävde. Nu är det en riktigt djup grop ute i sandlådan, och precis intill ett jättestor sandhög. Japp, ungarna var sysselsatta och nöjda i alla fall!
 
Patric kom hem, vi åt middag och sedan var det dags för nedvarvning och sänggång. Och nu, ja nu ska vi vuxna lägga oss. Och Kasper då förstås.

Tis 23 aug-16

En tuff natt igen. Brodde hade svårt att komma till ro efter att ha vaknat vid midnatt. Hans hörntänder skjuter ut genom tandköttet en efter en, så han har det kämpigt. Patric ruskade på mig, jag var totalt förvirrad. Vad var klockan? Vilken dag var det? Vart var jag? Det var morgon, strax innan 9. Jag hade somnat fullt påklädd ovanpå täcket när jag väntade på att Brodde som hade verkat vara på gång att somna skulle just somna. Och visst hade han gjort det, och då jag med.
 
Vi hastade upp ur sängen, pussade Patric hej då och han rusade till jobbet. Jag klädde på Leon och packade hans ryggsäck, Brodde fick på sig mössa och sockar men kom upp i sjalen i bara pyjamas. +15 grader ute och blåst, så vi tog bärjackan runt oss och ullsjalen. Leon var lite tillbakadragen när vi kom till dagis, och gömde sig bakom mina ben. Men när vi hängt in ryggsäcken, och han fick ha med sig gosekaninen ute, då var det bra igen.
 
Jag och Brodde rastade Kasper och åt frukost. Vi lekte, läste bok och sorterade barnkläder som vi gjorde klädpaket av och satte ut på annons. Sedan var det tupplur för hans del.
 
När han vaknade gjorde vi lunch. Jag skar upp mycket falukorv, så det skulle räcka till middagen också eftersom jag skulle vara ensam till kvällen. Men, Brodde verkar vara en liten falukorvtjuv! Han åt nog upp hälften av det jag hade på skärbrädan, och när hans armar inte räckte långt nog för att nå korvbitarna längre in plockade han fram en stekspade ur lådan och skyfflade dem närmare kanten! Smarta tokunge!
 
Vi klädde på oss, sjalade upp, rastade hunden, träffade Janne här utanför som vi surrade med en stund innan vi hämtade Leon som inte ville gå hem från dagis.
 
Ja, Leon var inte pigg när han kom hem. Han och Patric klev upp före 6 imorse. Cirkusen var ett faktum. Jag packade in barnen i bilen och for till Lillänge för att köpa vindtåliga höstvantar åt dem. De skötte sig hyffsat bra, fram tills vi var ett par meter från bilen. Då höll jag i Leon i ena handen för han var på väg att springa iväg, Brodde satt på höften och med ett finger och ett knä försökte jag få upp bildörren för att få in Leon. Såg garanterat roligt ut. Skrik och grin hela vägen hem, skrik och grin hela tiden hemma, bråk och tjiv, mer skrik och grin. Sen äntligen klev Patric innanför dörrn, och mötte min trötta blick.
 
Leon somnade fort. Brodde var svårare, och sov inte förrän halv nio. Så jag och Patric fick inte särskilt lång tid tillsammans, och han sover nu. Jag var tvungen att ta mig en dusch för att åtminstone få känna mig som ett fräscht vrak istället för bara ett vrak.

Mån 22 aug-16

Idag har jag varit totalt dagavill. Imorse hade jag söndag, mitt på dagen hade jag onsdag, och på eftermiddagen tisdag. Fick knappt sova i natt, det förklarar saken. Var uppe till efter 3 och sjöng för Brodde som hade svårt att komma till ro. Han ville dansa, men jag orkade knappt stå upp, så jag kröp ner i hans säng och sjöng för honom. Först ville han höra Rolling Stones, sedan Scorpions och till sist Iron Maiden. Han somnade till slut till Run to the hills, efter att jag sjungit den bra nog länge.
 
Patric lämnade Leon på dagis, droppade mig och Brodde på öppna förskolan och for sedan på jobb. Jag och Brodde lekte där ett tag, var med på sångstund, fikade och lekte lite till innan vi sjalade upp och gick hem. Han var nära på att somna på hemvägen, men det var ju för mycket att titta på. Men väl hemma tog det inte alls lång tid innan han sov gott.
 
Vi lekte en stund innan vi skulle hämta Leon. Först rastade vi Kasper, och Brodde trodde vi skulle till dagis redan då. "Dissis, dissis" sa han och var på väg dit. Så fort hunden var rastad och vi gått till dagis, så sprang Brodde in genom grinden och ropade "Lelle, Leeeelle!" och hittade honom spelandes fotboll. Ungarna satte sig i sandlådan tillsammans medans jag hämtade Leons grejer. Och ja, ingen av dem ville gå hem.
 
Mutade återigen med att leka ute, så vi gick direkt till sandlådan här hemma. Jag tog fram stora krattan och gjorde en stor och lång väg i sandlådan som barnen fick köra sina bilar på. De gungade, vi grävde djupa hål, vi spelade fotboll och sedan kom Patric hem.
 
Eftermiddagen var som en transportsträcka till läggdags. Hålla barnen någorlunda nöjda, laga mat, äta mat, tvätta av barnen, pyjamaser på och nattning. Brodde valde att somna till Iron Maiden - Rainmaker. Den kan jag inte utantill, så det blir tufft om han vaknar och vill höra den i natt. Jag måste börja plugga låttexter!

Sön 21 aug-16

Kul att hemsidan gav upp och inlägget inte ens sparades...

Nåväl. Stora städdagen, typ. Men vi har mest lekt. Det är så jäklatrist att städa! Vikt in tvätt, tvättat mer tvätt, rensat ut urvuxna barnkläder. Och lekt mer. Dammsög lite, läste bok, lekte mer. Är jag och Patric verkligen vuxna, eller är vi i själva verket förvuxna barn? Vem vet, men kul har vi alla fyra i alla fall.

Lör 20 aug-16

Det har varit en tuff dag på många sätt. Jag blev hoppad på, sparkad på och slagen på precis när jag vaknat. Alltid lika roligt... Vettesjutton hur jag ska tackla den där bråkigheten hos Leon alltså. Ont i kroppen hade jag också, och det är ju alltid en mindre bra start på dagen. Kaffe fanns det inte heller.
 
Brodde var trött vid klockan 10, men somnade han? Näe. Eller han nickade till, men vaknade igen hela tiden. Efter tre timmar gav jag upp. Vi tog även en promenad med vagnen, med en sjal som filt. Han somnade inte, och det tog inte lång tid innan jag körde en tom vagn och hade honom mysandes i sjalen.
 
Så ingen sömn för Brodde. Leon var trött han med, men som vanligt vägrar han ju all form av sömn eller vila dagtid. Så ja, vi hade det mindre roligt här hemma på eftermiddagen. Jag fick dammsuga lite snabbt och byta sängkläder, annars hade vi två ungar som sprang runt, klättrade och hoppade överallt.
 
Patric och Leon var på affärn när jag och Brodde var ute och gick. Jag och lillplutten fick en stund av lugn här hemma innan de kom hem igen. Vi läste mest bok, lekte lite och ringde Kotten på FaceTime.
 
Som väntat så somnade Brodde väldigt tidigt, nästan direkt efter middagen. Ett uppvak för nån timme sedan då han ville ha vatten och att jag skulle bädda om honom igen.
 
Nu ska jag krypa ner med min mysiga babykamelullssjal, det är så kyligt nu på nätterna.

Fre 19 aug-16

Det har regnat i stort sett hela dagen. Som vanligt var Leon jättetaggad för dagis, och stod och stampade vid ytterdörren när jag och Brodde gjorde oss i ordning. Han har knappt tid att säga hej då, för han ska börja leka direkt, min älskade gounge.
 
Jag och Brodde gick hem och rastade Kasper, sedan bad han om den nya kattsjalen och Iron Maiden. Han somnade klockan 10! Jag flidde upp lite i köket och vilade kroppen, och han vaknade lagomt till lunch. Vi åt, lekte massor, läste böcker och hux flux var det dags att hämta goproppen igen.
 
Leon var lite lättare att få hem idag, det var för att de inte hunnit gå ut än. Men han frågade direkt om vi kunde leka i sandlådan hemma, och det kunde vi ju såklart! Barnen fick ta på sig galonkläder, och så tog vi med oss hinkar och spadar till sandlådan. Precis när vi gick dit kom Patric hem, så vi alla roade oss i sandlådan nån timme. Regnet började ösa ner, men ungarna lekte glatt ändå!
 
Med två trötta föräldrar en fredagseftermiddag stod matlagning inte högt på listan över saker man vill göra. Så vi åt på McDonalds idag... Barnen satt och åt så fint, och de åt väldigt bra båda två! Hade aldrig trott att det skulle gå så bra att äta ute med våra små vilddjur. När vi for hem öste regnet ner fortfarande, och barnen såg en vattenpöl de började trampa i. Jag fick nåt tokryck, sprang förbi dem mot nästa vattenpöl, tog ett skutt och PLASK, rätt ner i pölen. Fy tusan vad roligt det var! Och det tyckte ju ungarna med, vi stod och hoppade i pölen och vattnet stänkte överallt. En granne såg oss, skrattade gott och sa att det fanns en större pöl på andra sidan gräsmattan. Dit rusade vi såklart, och hoppade i. Leon gick all in, och sparkade av sig stövlarna, tog av jackan, sprang i strumporna genom pölen, la sig ner och rullade och skrattade med så mycket glädje i blicken. Jag for runt som en blådåre och hoppade, plask plask plask. Brodde trampade på han med, men blev ledsen när han blev blöt om händerna. Då gick vi in. Jag och våra dyngsura barn fick klä av oss i trapphuset, och så hoppade vi in i en varm dusch alla tre.
 
Nattningen av barnen var lätt. Mina och Patrics kvällar blir ändå kortare och kortare, för vi har under veckan blivit tröttare och tröttare på kvällen. Tidiga morgnar, Patric jobbar, Leon på dagis, jag och Brodde härjar hemma. Ska bli skönt att få sova nu!

Tors 18 aug-16

Lämningen på dagis gick lika smidigt som vanligt. Brodde myste på min mage i sjalen. När vi vinkat hej då till Leon knallade vi hem och gick ut med Kasper. Sedan packade vi väskan och promenerade ner till öppna förskolan. Vi lekte, läste bok, var med på sångstund och åt lunch där innan vi gick hemåt igen.
 
Här hemma somnade han på två minuter när vi sjalat upp och dansade, och sov i drygt två timmar. Jag har haft oootroligt ont i kroppen idag, så jag passade verkligen på att ta igen mig. När han vaknade for vi på Ica och köpte mjölk och hämtade ut ett paket. Vår nya sjal! Broddes kattsjal, som han tjatat om sedan han såg den i mitt Facebook-flöde för några veckor sedan, och nu är den här! Han fick åka den till dagis, och han somnade i den ikväll.
 
När vi kom upp på dagis möttes vi av några barn. "Vad har du bakom ryggen?" frågade ett barn. "Det är Leons lillebror, Brodde, som åker på min rygg" svarade jag. "Varför åker han inte vagn?" frågade barnet. "Därför att jag tycker det är så tungt att köra en vagn, och så gillar inte Brodde att åka vagn heller, utan han trivs bättre i sjalen" förklarade jag. Barnen och pedagogen som var där tyckte det såg himla mysigt ut, och det är det ju! När jag precis skulle öppna dörren in till Leons avdelning kom han springade, och sa "Neeeeeej! Jag vill leka här, jag vill inte gå hem!" sa han. "Ja, hej på dig med" tänkte jag, hehe. Men jag lovade att vi skulle leka i sandlådan hemma, och då följde han snällt med.
 
Vi kastade in dagisgrejerna, och Brodde fick hoppa ner från sjalen, och så gick vi till sandlådan. Där var vi tills Patric kom hem en stund senare. Svärfar tittade förbi som hastigast med lite presenter till barnen och massor av kakor! Jajemän, nu har vi mängder av fika att bjuda på.
 
Jag mådde skitdåligt hela eftermiddagen. Kramp i magen, yr, dödstrött, illamående. Min älskade familj lät mig få ta en lång varm dusch och krypa ner i sängen en stund. Leon satt bredvid mig och bläddrade i en bok, alldeles lugnt och stilla. Brodde kom och hängde vid sängkanten och klappade på mig. Älskade ungar!
 
Nä alltså, jag må gå och lägga mig nu, jag är helt slut!

Ons 17 aug-16

Peppad Leon som vanligt när vi gick till dagis. Så fort dagis skymtade bortöver på vägen började Brodde hotja "dissis, dissis" som betyder dagis. Leon hade knappt tid att säga hej då, utan började leka direkt. Så vi knallade hem, jag och Brodde, och rastade hunden. Han åt en andra frukost, vi lekte en liten stund. Vi ringde mamma och hennes sambo på Skype, och de hade råkat sova längre än de skulle så det var ju tur att vi väckte dem. Ja, och sedan somnade han. Jag passade på att duscha, för att försöka lindra värken, och vilade med benen högt.
 
Vi åt lunch och lekte en liten stund, och sedan bad Brodde om att få komma upp i sjalen. Han la sig med örat över mitt hjärta och såg ut att nästan somna, trots att han rätt nyligen vaknat från sin tupplur. Så då gick vi ut med Kasper, och vidare upp till dagis.
 
Leon visade Brodde runt på dagis. Både på sin avdelning, och så smet vi in på avdelningen Brodde ska börja på. Den avdelningen han inte öppnat än för läsåret, men vi såg Broddes hylla och skohylla, och allt började kännas så otroligt verkligt! Mina älskade ungar! Och ja, som vanligt ville ingen av dem gå hem från dagis.
 
Hem kom vi till slut, efter att jag lovat att vi skulle leka ute i sandlådan. Men vi började med att leka på gräsmattan. Leon kastade runt sin gosekanin Oden, Brodde kastade runt sin bil han hade med sig. Leon kastade Oden till mig, och jag till honom. Fram och tillbaka. "Kasta högt, mamma" sa han, och jag kastade högt. Men jag kastade helt åt fanders, och Oden landade ovanpå det lilla taket ovanför porten, och jag kunde inte nå den! Inte ens med en kratta och balanserandes på en stol kunde jag nå den. Katastrofen var ett faktum. Inga grannar var hemma, vi plingade på varje dörr för att fråga om vi kunde få fiska efter Oden från deras fönster... Jag fick in ungarna, Leon storbölade. Jag ringde hyresvärden. Personen i växeln tyckte inte det var ett akut ärende (inga egna barn gissar jag...?) men kopplade motvilligt mig till vår områdesvärd. Han var egentligen upptagen, men hörde hur Leon grät i bakgrunden och han förstod katastrofen med att ett barn blir av med sitt gosedjur. "Jag skickar dit någon så fort jag kan" sa han. Vi gick tillbaka till sandlådan, och typ fem minuter senare rullade bilen in på gården. Leon rusade dit med tårarna strömmande nerför kinderna, och ni skulle sett hur lycklig han blev när en kille klättrade upp på stegen, balanserade absolut längst upp och sträckte armen så långt han kunde medans den andra killen höll i stegen, och så fiskade de fram Oden. Åååh Leon, älskade Leon! Jag kände mig som sämsta mamman någonsin som råkade kasta upp hans kanin på taket, men jag hoppas att han lärde sig att även om det känns som en katastrof så löser det sig!
 
Vi lekte vidare i sandlådan. Ungarna gungade i säkert tjugo minuter och ropade "Meeer, meeer, meeeer mamma!" och ville att jag skulle putta på fart. Ända tills Patric kom hem från jobbet gungade de, sedan gick vi in och gjorde middag. Leon berättade om Odens äventyr för Patric. "Jag hörde hur han grät uppe på taket när vi väntade på killarna" sa han.
 
Barnen sover, jag och Patric är på väg i säng. På vägen hem från dagis mötte vi en som jobbar på öppna förskolan, så jag och Brodde ska förhoppningsvis ta och ner dit imorrn. Beror ju på hur han sover, tupplurar han klockan tio igen blir det kanske inget.

Tis 16 aug-16

Leon var inte långsam till dagis imorse! Han har verkligen saknat det under sommaren. När jag hämtade honom både igår och idag, och frågade hur han haft det, svarade han "Jättebra!!!!!" med mycket glädje i rösten. Min älskade goknul. Och Brodde verkar trivas där han med. Vid hämtning vill han inte gå hem. Igår och idag fann han sig tillrätta direkt i sandlådan med de andra barnen på dagis, och blev så arg när vi skulle hem!
 
Min och Broddes dag här hemma var lugn. Han tupplurade tidigt, vi åt lunch och tog sedan bussen in till stan, När vi klev av blev han arg, för han ville åka buss mer. Sprang in på biblioteket och skrev ut en fraktsedel, och tog bussen hem. Samma sak när vi kom hem, han blev arg när vi klev av. Vi kanske får ta en dagsutflykt och bara åka buss han och jag?
 
Hämtade Leon, hämtade Patric, postade paketet, for hem. Här hemma förberedde jag uteplatsen inför hösten och vintern. Tömde barnens pool på luft, klippte gräset, tog in leksaker och ställde utemöblerna lite mer åt sidan så vi kan ta och bära ner dem i källarn nån dag. Visst, det var rätt varmt idag, men det kändes som sista rycket nu innan hösten kommer på allvar. Och vi använder inte utemöblerna just nu, och lär inte göra det heller nåt mer i år.
 
Det blev pizza till middag. Patric och Leon köpte med sig det hem när de var och handlade under tiden jag och Brodde röjde på uteplatsen.
 
Barnen somnade lätt. Jag har haft en sån hemsk värk idag med, och på eftermiddagen når smärtan toppnivå för mig, och håller sig så fram tills jag somnar. Så det är inte jätteroligt med stökiga kvällar såna här gånger.

Mån 15 aug-16

Strax efter klockan 6 väcktes jag av Brodde. Hans lakan var blöta. Vi klev upp, han fick duscha gick ner i tvättstugan som tack och lov var ledig, åt frukost. Leon vaknade, och Kasper och till sist stormade vi alla sovrummet där Patric låg.

Patric gick till jobbet. Jag, Leon och Brodde gick till dagis. Leon var supertaggad! Han fann sig tillrätta direkt och hade knappt tid att säga hej då.

Brodde tupplurade tidigt, efter att vi rastat hunden och gjort klart i tvättstugan. Då ringde jag CSN för att fixa det sista inför mina studier. När lillskrutten vaknade åt vi lunch och for in på stan för att scanna in mina betyg igen, då hon som gjorde det i fredags inte hade fått till det. Brodde tassade runt där och körde med sitt flygplan och murslade på.

Hem, andas. Hämtade Leon, for och hämtade Patric, pep in på affärn för att stödhandla och hämta mina sista skolböcker som kom idag, in mot stan för att handla det jag inte kunde tidigare eftersom min älskade och glömska make glömt att lägga tillbaka mitt bankkort i min plånbok.

Hem, mellis, sålde iväg ett lass barnkläder, middag, varva ner, läggdags.

Hunden ska ut, jag hade tänkt duscha men får kanske prioritera bort det nu för jag behöver sova, och min kropp gör så ont att jag inte orkar vara vaken och känna!

Sön 14 aug-16

Sista dagen av för oss normala dagar, det vill säga att vi är tillsammans hela familjen. Imorrn börjar en helt ny vardag, och det är pirrigt! Patric börjar jobba, Leon börjar på dagis (som han längtat så efter!). Jag och Brodde har lite tid kvar. Imorrn ska vi ner på stan och fixa det sista inför min utbildning. Och så ska han följa med till dagis och lämna och hämta Leon, för att liksom få mjukstarta lite inför hans egen inskolning om knappt en månad.
 
Idag jagade Patric upp mig sviiiintidigt. Ont i kroppen som fasen, känner fortfarande av förkylningen på morgonen, Leon var på bråkhumör direkt och jag hade knappt hunnit öppna ögonen innan jag fick säga åt honom att inte hoppa på mig och inte slå mig. Som upplagt för en bra dag!
 
Jag gjorde frukost, som barnen knappt åt. Vi gick in på Leons rum och lekte. Barnen lekte, jag låg halv utslagen på Leons säng och höll koll på dem genom ett halvöppet öga.
 
Har fått sälja och skänka iväg lite grejer idag, och det är alltid tillfredsställande när vi får mer plats här hemma. Jag skulle kunna röja undan hur mycket som helst!
 
Patric och Leon var iväg en sväng på bilen. Jag och Brodde tog det lugnt här hemma. Låg i soffan och läste böcker. Det är en sån skillnad i dynamiken här hemma när Patric och Leon är på äventyr och jag och Brodde hemma, jämfört mot när vi alla är hemma. Patric och Leon har myror i brallan. Jag och Brodde är lugna som filbunkar.
 
Vek undan lite tvätt, sorterade ut urvuxna kläder, packade Leons dagisväska med ombyten som ska vara på dagis, skänkte bort halva garderoben med sängkläder, gardiner och handdukar. Lagomt produktivt för min del.
 
Nä, dags att sova. Imorrn blir det en tidig morgon, och jag gissar på att den även kommer vara väldigt intensiv.

Lör 13 aug-16

Brodde var uppe och stökade till långt efter 2 i natt. Jag låg ihopkurad i hans säng, han höll min hand och verkade sova men tittade upp och frågade efter mig. När han såg att jag var där, blundade han igen. Så höll han på ett bra tag. Och när han väl hade somnat, ja då kom Leon in och väckte Patric som började stöka i köket, och då vaknade ju Brodde igen. Imorse vaknade jag fullt påklädd, så trött var jag i natt tydligen.
 
Kroppen min har värkt hela dagen. Ungarnas näsor har runnit hela dagen. Före lunch bad Brodde om att få komma upp i sjalen och mysa lite. Jag satte på lite musik, och han gosade in sig. "Vill du komma ner?" frågade jag. "Nää" svarade han. Och sen somnade han, trots att han bara hade varit vaken i tre timmar! Kraften hos sjalar är stark.
 
Leon och jag lekte på hans rum med hans Avengers-gubbar. Han kan sitta hur länge som helst och rada upp dem. De goda mot de onda. Lillskrutten min! Vi hann prata med mamma på Skype en stund också, innan Leon bestämde att vi skulle göra annat.
 
När Brodde vaknade och fått i sig mat for vi iväg och handlade lite hushållsgrejer. När Patric sprang in på affärn för att stödhandla till middagen satt jag och barnen i bilen och sjön om Ollebolle och gjorde ramsan om spöket. Brodde älskar dem båda, och Leon kan dem utantill, så vi hade en väldigt mysig stund i bilen på parkeringen utanför affärn. Förbipasserande på min sida av bilen måste tyckt jag såg helt galen ut som satt där och viftade med armarna, kröp ihop och sedan sträckte ut mig.
 
Barnen tog lång tid på sig att somna. Brodde vill att jag ska skriva med fingret på ryggen, och nu har han börjat med att vilja ha täcke. Och han krånglar ju av sig det konstant, sätter sig då upp och håller upp täcket mot mig och vill att jag ska bädda om honom igen. Till slut somnade han när jag gjorde ramsan "Solen är rund, solen är rund. Öga, öga, näsa, mun." och strök honom i ansiktet med fingrarna. Men ja, han vaknade ju till efter nån minut igen. "Mamma?" hörde jag. Det räckte med att jag gick in, bäddade om honom, visade att jag var där och satt med honom ett par minuter så somnade han ordentligt. Jag oroar mig för inskolningen på dagis om en månad, för han har varit så otroligt känslig och extra mammig nu sista veckorna, och hinner inte den här fasen passera innan inskolningen kommer det bli tufft.
 
Nä, nu är det dags att sova! Hoppas ungarna sover gott de med nu.

Fre 12 aug-16

Har precis lagt mig tyst som en ninja i sängen. Brodde håller på att somna om efter att jag ritat med mitt finger på hans rygg ett bra tag. Då och då tittar han upp och frågar "Mamma?" för att kolla så jag är kvar, så än har han inte somnat helt.

Regn och rusk ikväll. Kyligt imorse. Vi tog på oss våra ullkläder, for till svärmor och fikade paj, och for sedan vidare till Jamtli. Vi tittade på Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter-showen och lekte lite. Sedan vidare för att mata kaninerna. Brodde kastade in sin lilla bil han hade med sig i hästhagen, så den fick vi fiska upp. Hönsen var han rädd för, men Leon var då inte rädd för nåt! Han åkte även rutschkanan som ser ut som Storsjöodjuret alldeles själv för första gången, och det tyckte han var så kul att han åkte flera gånger om! När vi var inne hos getterna blev killingarnas mamma trött på allt folk i hagen, och buffade till Brodde som stod närmast. Han fick hornet på ögonbrynet, men inte så hårt. Ett litet blåmärke bara. Efter det ville han upp i sjalen. Vi lekte i muséet, där Brodde tyckte att typ allt var läskigt. Leon var rädd för varglyan, men kröp in i sällskap av mig och ficklampan på mobilen. Vi tog oss en fika också. En bra familjedag!

När vi kom hem var det två trötta barn. Leon sjönk ihop i soffan framför Alfons. Brodde ville upp i sjalen. Efter en liten stund blev det väldigt tyst och stilla på min rygg, då hade han somnat. Precis då var middagen klar, så han fick vakna och äta, och sedan somna för natten. Leon somnade ett par timmar senare.

Tors 11 aug-16

+6 grader och hård kall vind. Kasper tyckte inte om att gå på kvällsrundan nu vill jag lova. Ullmössan och lättviktsdunjackan på för min del!
 
Kallt väder har betytt extra mycket värk för min del. Jag fattar inte, jag fick ju två olika mediciner av läkaren samt starkare Alvedon jag tar som jag ska. Men ändå, så fort det är kallt eller ruggigt, så har jag lika ont igen. Ikväll hade jag så ont att jag inte klarade av att gå, så Brodde fick inte somna i sjalen ikväll utan vi låg tillsammans i hans säng och jag sjöng för honom istället tills han somnade.
 
Jag har fått tag i alla böcker jag behöver till utbildningen nu. Kom rätt lindrigt undan, och det var skönt att jag fick tag i dem så fort! Och att båda säljarna skickade böckerna jättesnabbt gjorde ju saken mycket bättre! Jag älskar när det bara flyter på, och allt går bra.
 
Leon är tussig, och det märks. Dels krupphostar han på nätterna, men på dagarna är hans humör inte roligt. Alls. Brodde är lite tröttare än vanligt, men inte så mycket gnälligare. Men han däremot börjar säga ifrån riktigt nu när Leon är och retas med honom! Och ge tillbaka, och faktiskt ibland även starta bråk! Jag och Patric kommer verkligen få händerna fulla med de två.
 
Patric, kämpen Patric, nu har även han insjuknat. Så jag vågar gissa att fredagen blir otroligt stillsam (ja, förutom det vanliga syskonbråket) här hos familjen.

Ons 10 aug-16

Regn och rusk. Förkylda barn, förkyld mamma och nu även förkyld pappa. Som upplagt för succé!
 
Jag var och skickade in ansökan till skola efter lunchen, och nu har jag precis skickat in min ansökan till CSN. Så ja, i september blir det studier. Och Patric som sagt med sitt nya jobb. Leon på storbarnsavdelningen på dagis och Brodde som ska skolas in på småbarnsavdelningen. Det kommer bli stora förändringar för min familj nu i slutet av månaden och i september!
 
Eftersom vi inte varit i form idag, så har tempot varit lågt. Lite krig som vanligt har det ju varit, och slagsmål mellan barnen, men det finns det ju alltid ork till. Typ.
 
Lyckades äntligen få en sjal såld idag också, så nu ska jag boka frakten till den. För en del av pengarna blir det att köpa skolböcker!

Tis 9 aug-16

Vi har sjukstuga. Förkylda barn, förkyld mamma. Hjälten Patric kämpar på!
 
Tvättat, mer än så har vi typ inte gjort. Leon och Patric for och kastade sten en sväng, annars har vi hållt oss hemma. Det märks på oss alla, framför allt på barnen, att hälsan inte är på topp. Ungarna är extra griniga, jag är extra sliten. Men vi tar oss igenom det. Vätska och vila, sen ska det väl bli bra!
 
Svärmor var hit en sväng och drack kaffe. Och ikväll var Patric iväg och skrev på papper för ett nytt jobb! Den kommande tiden kommer det bli en del förändringar i hushållet.

Mån 8 aug-16

Blåst och regn. Ulltröjan på direkt när jag klev upp. Brodde har varit en riktig snorjärs idag, min förkylda plutt. Patric och Leon for på öppna förskolan och lekte, och lämnade tillbaka sjalen jag haft som test i helgen. Brodde somnade i sjalen direkt när de farit hemifrån.
 
Dert har varit typ två läger här hemma idag. Jag och Brodde som ägnat oss åt lugna och stillsamma lekar, eftersom han är förkyld. Och så Patric och Leon, som härjat lite mer. Men nu ikväll har Leon vaknat några gånger med "gammhosta" som han säger, alltså falsk krupphosta som han jämt får när han är förkyld. Så imorrn ser det ut som att vi kommer ha två sjuka barn här hemma.
 
Jag fick nåt tokryck och storröjde i vårt sovrum. Rensade ut mängdes av urvuxna barnkläder, och har fått iväg en hel del idag som jag sålt eller skänkt. Det är så skönt att kunna röra sig i rummet igen, annars funkar vårt sovrum som förvaring typ.
 
Har precis kommit in från Kaspers kvällsrunda. Fick plocka fram lättviktsdunjackan, vilket gav mig höstkänslor.
 
Och det viktigaste av allt! Det här är ingen vanlig dag. För det här är världens bästa Karros födelsedag! Älskade vän, jag hoppas din dag varit fantastisk! Vi saknar dig och din fina sambo!

Sön 7 aug-16

Har precis ninjat mig upp ur Broddes spjälsäng efter att ha ägnat två timmar åt att få honom att somna om. Hörntand nummer två i överkäken har precis börjat titta fram, och han har det jobbigt.
 
Vi gjorde morgon tidigt, hela familjen. Brodde tupplurade tidigt i och med det. Patric for och handlade och hämtade en dagisvagn åt Brodde. Jag och Leon lekte med gubbar och bilar. När Brodde vaknade gick vi ut till sandlådan.
 
Vi åt lunch, och sedan fick Brodde testa sin vagn. Han såg lite skeptisk ut, men vi tog den för en provtur. Han var rätt nöjd ändå. Men han ville upp i sjalen när vi kom hem. "Ååååh, han kommer släpandes på sjalen!" sa Patric med stora hjärtformade ögon. Upp i sjalen skulle lillplutten, och ville lyssna på Rolling Stones.
 
Vi åt middag och varvade ner. Brodde somnade fort, Leon inte lika fort. Leon sover än, Brodde har varit uppe och stökat. Jag har precis väckt Patric som somnat på soffan, och meddelat att vårt yngsta barn nu sover, och att han är välkommen in i sovrummet. Han var inte långsam in.

Lör 6 aug-16

Idag var det piratfestival i stan! Efter lunch gav vi oss iväg, och möttes av mängder av pirater i Badhusparken. Vi hade med oss svärmor, och så mötte vi en kompis och hennes barn. Vi gick på skattjakt, hoppade hoppborg, fick glass, träffade Storsjöodjuret Birger, lyssnade på musik, fick se ett frieri och klättrade i träd. Svärmor följde sedan med oss hem, och åt middag med oss. Patric bakade en äppelpaj till efterrätt. Jag var så mätt, att jag såg rejält gravid ut kan jag lova!
 
Efter den här dagen var barnen trötta, och inte särskilt svårvaggade ikväll. Men Patric och jag, vi var utmattade, och orkade bara se ett avsnitt av Criminal Minds. Standard är typ tre...
 
 

Fre 5 aug-16

Idag blev det öppna förskolan igen, och hela familjen den här gången! Vi for dit efter vår sena frukost, och var där längre än vi hade tänkt. Patric fick springa på affärn och köpa mat vi kunde göra iordning där för barnen ville inte hem! Leon sprang runt och lekte, han hittade jättemånga killkompisar i sin ålder. Jag byggde en hinderbana åt grabbarna, så de fick härja lite mer kontrollerat, och det funkade bra! Fler barn anslöt, och även föräldrar, och hinderbanan byggdes ut. Elva barn och fem eller sex vuxna räknade jag till som sprang runt i banan samtidigt. Kanonkul! Brodde och Patric satt i ett lugnare rum och läste böcker när vi levde rövare i den stora leksalen. En kompis var där, och jag fick med mig en testsjal hem. Hon provade sjala mig i den även. Brodde tittade på oss, och verkade tycka det var konstigt att jag satt i sjalen och inte han. Men han fick såklart komma upp och då var han nöjd.
Vi lekte med gubbar och bilgaraget, degade med Play-Doh, körde Bobbycar, jag och Leon och två småkillar till spelade krabbfotboll och hoppade som grodor, jag fick vara ett lok som körde runt dem på en madrass. Ja, det var fullt ös kan man lugnt säga! Trötta föräldrar och barn kom hem efter klockan tre.

Här hemma var det bara att äta mellis, laga middag och sova. Patric och Leon for på affärn när jag la Brodde. Ute öste regnet ner. Brodde vaknade igen för en liten stund sedan, men somnade om efter lite vatten och dans i sjalen.

Tors 4 aug-16

Innan klockan var 9 var jag och Brodde på väg ut genom dörren. Vi skulle till en öppen förskola i en annan del av stan. Vi hade aldrig varit där innan, och nu skulle vi dit och leka och ha lite sjalträff. Min första tanke när vi kom dit var att hit måste Leon följa med nästa gång! De hade en stor gympasal med ribbstolar och massor av bollar. Så nästa vecka tänkte jag försöka få med mig hela familjen dit. Idag klämde vi som sagt på sjalar. Brodde åkte rutschkana, körde Bobbycar, lekte med bilar, kastade bollar, myste i sjalen, låg i babypölen med mig och lyssnade på barnsånger jag fick sjunga för honom. Efter tre timmar tackade vi för oss och for hem för lunch och tupplur.
 
Två minuter i sjalen tog det efter maten innan han somnade. Leon och Patric bakade en mjuk pepparkaka som vi fikade till mellis. När Brodde vaknat rensade vi barnrummet på leksaker och tömde delvis förrådet på urväxta barnkläder och leksaker för mindre barn. Vi packade skuffen på bilen full och for till Röda Korset med det. Väl där fick barnen köpa sig ett par nya böcker var.
 
Vi landade hemma vid femtiden igen. Middag och lek. Jag fick iväg en del grejer jag hann lägga ut på annons efter middagen. Snabba affärer uppskattas! Ja, sen var det läggdags. För Leon i alla fall. Brodde tupplurade sent, så han somnade inte förrän halv tio. När Patric la Leon satt jag och Brodde och åt frukt. För varje tugga sa han "Mmmm vad gott", haha! Sötproppen. Hann surra lite med mamma också när vi mulade frukt.
 
Ja, nu är det dags att sova. Fast jag tror jag ska hålla mig uppe en timme till, för då kan jag ta Alvedon igen, och utan Alvedon blir nattens kvalité på sömnen sämre och jag vaknar mer öm. Så en timme extra ikväll för bättre förutsättningar fysiskt imorrn, lätt värt det.

Ons 3 aug-16

Är på väg i säng. Barnen somnade hyffsat enkelt ikväll. De var extra trötta efter kvällspromenaden på 3 kilometer som vi gick hela familjen. Leon imponerade enormt, han knatade på utan att klaga en enda gång. Brodde satt i sjalen och höll på att somna när vi nästan gått klart hela rundan. En väldigt mysig promenad var det.

Annars idag då. Ja en ny sjal kom det ju. Brodde tog sin tupplur i den. Sedan for han och Patric och handlade. Leon och jag stannade hemma och städade. Eller jag städade, han lekte.

Det var den dagen det. Nu ska jag sova som en stock!

Tis 2 aug-16

Gaah, ända sedan igår kväll har jag försökt luska ut vem som smittat mig. Kan det ha varit förkylningsbaciller på handscannern på affärn? Eller på kundvagnen? På handtaget till porten? Har barnen varit uppi nån som varit förkyld? Fast barnen är ju inte dåliga, bara klena jag. Men jag kan inte komma på vart det kommer ifrån, och det driver mig till vansinne!
 
Förmiddagen var lugn. Patric och Leon for ut en sväng, och jag la Brodde för en tupplur. Han somnade fort till Scorpions.
 
Vi var bortbjudna på födelsedagskalas idag. Patrics syster fyllde år, och bjöd på fenomenalt god tårta. Barnen trivs där. Hon och hennes fästman bor i ett otroligt fint och mysigt område. Jag och Leon gick till parken och lekte en stund, och jag tänkte när jag satt på gungan att här skulle vi ha bott. Det ville Leon också när jag frågade, så han hade nära till sin faster och hennes karl. Barnens farmor och farbror var med de också. Jag gillar verkligen Patrics familj, som även är min familj.
 
När vi kom hem växlade min förkylning upp tempot lite. Jag blev helt förstörd. Kände mig äckligt svag och hängig, och det var alldeles susigt i huvudet. Men jag bet ihop och klarade av resten av dagen. Båda barnen tog evigheter att natta. Brodde somnade med mig bredvid sig i hans spjälsäng, och jag sjöng "Tänk om jag hade en liten liten apa, ompa ompa fallerallela" om och om igen. Innan sjöng vi om en kulen natt, krokodilen med för liten bil, ekorren som stötte tån och blinka blinka stjärna. Vi har en hel sångstund vid läggdags vi!
 
När jag och Patric möttes upp i vardagsrummet när barnen somnat fick han tycka lite synd om mig en stund, då kändes det bättre. Min man, han är bäst han. Ja, sen glodde vi på Criminal Minds på Viaplay. Och Kasper blev sur på mig när jag släpade ut honom i den kyliga natten för kvällspinken, och han var inte långsam in och upp i soffan igen vill jag lova.

Mån 1 aug-16

Augusti. Det känns som höst. Fint väder, men kallt i luften. Åska och regn mot eftermiddagen, och sedan åter till fint men kyligt. Vilken tur att jag har en ullsjal på väg hem!
 
När jag la Brodde för hans tupplur idag frågade Leon om han och jag kunde gå till parken och leka när Brodde somnat. Under tiden jag nattade Brodde for Leon och Patric ut en sväng. Jag hade hunnit lägga lillsprätten och tagit en snabbdusch när de kom hem igen, och då gick vi till parken som utlovat. Patric och Brodde kom dit när Brodde hade vaknat. Det stod en hjullastare och en liten grävmaskin vid vägen bredvid lekparken. Båda barnen stod och tittade länge, och Leon som är så himla oblyg ropade åt killarna som jobbade och frågade vad de höll på med.
 
Vi gick hem och åt vattenmelon till mellis, sedan ville Leon leka bäbis. Han skulle upp i sjalen, och självklart fick han det! Brodde blev lite avis, han ropade argt "laalen, laaaaaalen!!!" när han såg mig och Leon. Men Patric underhöll honom, så jag och Leon fick en mysig stund tillsammans.
 
Vid middagsbordet var det ett mindre matkrig, typ som vanligt. Övertrötta Leon apade sig, efteraparen Brodde fjantade sig och kastade mat på mig. Han är verkligen en liten härmapa! Leon har sedan en tid tillbaka sagt "Dumma mamma, dumma pappa" till oss när han blir sur. Vem tror ni går runt och säger "Du-ma-ma, du-pa-pa" nu då?
 
Och apropå nya ord. Broddes ordförråd har exploderat sista dagarna! Herreminje vad den ungen surrar nu.
 
Brodde somnade på min rygg när vi dansade till ZZ Top, Leon somnade efter att Patric berättat sagor. Jag och Brodde tog ett ryck efter middagen och bäddade rent i alla sängar, och han ville ha ett täcke som vi och Leon (annars brukar han ha sjalen han somnat i som filt), så det fick han. Tvättstugan har vi haft också, och det behövdes ju med tanke på hur fort barnen plöjer igenom sina garderober.
 
Patric gick precis och la sig. Jag och Kasper har precis varit ute. Känner mig konstig i kroppen, typ förkylningskonstig. Hoppas det inte blir något jobbigt.
RSS 2.0