Tis 31 mars-15

Leon gjorde morgon 5 idag. Det gjorde att han fick ta sig en tupplur efter lunch. Han och Patric gick ut på en barnvagnspromenad. Jag och Brodde for på BVC för 3-månaderskontrollen. "Jag antar att ni inte har ändrat er angående vaccinering?" frågade BVC-sköterskan. "Nepp" svarade jag. Sen var det inget mer med det. Skönt att inte behöva försvara sitt beslut, som jag fått göra så många gånger tidigare! 5850 gram och 61 cm, lille Brodde börjar bli stor!
 
Väl hemma var det en trött bäbis som inte ville sova. Han och jag är lite förkylda. så hans humör har inte varit det bästa. Han somnade till i sjalen som hastigast, men vaknade så fort jag la ner honom. Efter flera försök med sjalen somnade han till slut en stund, så jag fick äta middag. Börja äta middag i alla fall. Men nu sover han för natten efter att jag vaggat honom till sömns.
 
Leon somnade inte förrän efter 21 idag. Han vaknade från tuppluren vid 15, så det var inte så konstigt. Men nu får vi se om han vaknar i trevligare tid imorrn!
 
På BVC passade jag på att fråga om Leon. Han blir så väldans upprörd, så upprörd att han inte går att få kontakt med. Det är oftast när han blir riktigt arg eller inte får som han vill. Han skriker, gråter floder, är okontaktbar, kan knappt andas och köjs. "Det finns något som heter affektanfall..." sa sköterskan. Läst en del om det nu, och det låter ju väldigt rimligt. Patrics bror var likadan när han var liten. Det växer bort och är inte farligt. Men, när jag lämnade på dagis sist vart han sådär upprörd. Jag vägrade gå därifrån. Pedagogerna tyckte jag skulle gå, men icke! Jag tänkte inte lämna mitt barn sådär. Så jag stannade, och efter en stund blev han lugn. Vi lekte med en liten bondgård. När jag sedan skulle gå blev han ledsen igen, men inte alls lika förtvivlad som innan. När han blir sådär ledsen frågar han efter en pedagog från hans förra avdelning. Jag frågade "Kan inte hon komma hit då?" men pedagogerna på hans avdelning tyckte att han ska vänja sig vid dem. Absolut, visst ska han det, men när han är så förstörd och förtvivlad, kan det inte vara bra då att lugna ner honom? Jag menar, hur lätt kommer det bli med dagislämningarna om han inte känner sig trygg? Och eftersom han reagerar såhär starkt kan jag tycka att de borde göra vad de kan för att göra det lättare för honom, för oss och för personalen. Så imorrn tänkte jag försöka hitta en ledig stund och gå upp på dagis och förklara läget. Affektanfall kan bli så pass att barnet svimmar, och det vill jag inte! Tycker det är illa nog som det är.

Mån 30 mars-15

Måndag, invägning. Ingen skillnad, sjuuuukt less nu! Ökat till tre näringsdrycker om dagen utöver maten, hoppas fanimig på en förändring till nästa vecka!
 
En glad Leon lekte på dagis idag. Patric fick prova sin sjal innan han skulle på jobbet. Brodde somnade med örat över sin pappas hjärta. Såg att det tog emot när Patric var tvungen att knyta upp och fara på jobb. Men nu har han fått uppleva hur otroligt mysigt det är, så hoppas han fortsätter!
 
När jag hämtade Leon på dagis ville han inte hem. Han skulle ha med sig sin pedagog hem också, men det gick ju inte. Väl hemma gick allt så smidigt ändå. Leon hjälpte mig steka blodpudding, han åt jättebra, badade, gjorde sig klar för sängen, fick välling och tänderna borstade och sen somnade han innan jag hann börja berätta en saga. Brodde sov på mig, men vaknade till för ett blöjbyte och mat innan även han somnade för natten.
 
Ja, sedan ungarna somnat har jag nördat bärselar. Både min Ergobaby och min Beco är för stora! Eller, jag är alldele för tunn. Ergon är stor i både midjan och axelbanden. Becon passar hyffsat på axelbanden, men midjan är för stor. Och att hitta en sele som kan bli mindre runt midjan var fasen inte lätt! Men nu har jag hittat en, en enda. Pikkolo. Tänkte undersöka den lite mer. Får visserligen hem en mei tai vilken dag som helst, så kanske jag inte ens behöver en sele då? Avvaktar lite.
 
När som helst kommer gubben hem från jobbet. Jag hade tänkt göra massor nu ikväll innan han kom hem, men knappt gjort nåt alls. Orka, det är en dag imorrn med.
 
Over and out
/Späkalven

Sön 29 mars-15

Jag och Brodde tog oss inte ur sängen förrän 12 idag. Och när vi klivit upp kom svärfar på besök. På eftermiddagen for Leon till sin farmor och lekte. Hemma var han på uselt humör, men hos farmor hade det gått så himla bra så! Under tiden hade vi besök här hemma av min gamla gymnasielärare, hans sambo och Bonden från innebandyn. Vi fikade och surrade. Brodde sov på mig i selen. Först somnade han i mina armar, men vaknade så fort jag la honom i sängen. Upp i selen, tvärslocknade, och sov 1,5 timme. Lillgöken.
 
Brodde somnade för natten strax efter 17.30, Leon strax efter 19. Jag och gubben åt sen middag och parkerade oss i soffan framför en film. Ja, det var den dagen. Helt färdig är jag, men det är ju inget ovanligt. Har ju varit trött i 2,5 år nu! Men fick höra att jag och Patric ser pigga och fräscha ut för att vara småbarnsföräldrar, det tackar man ju för!

Lör 28 mars-15

Soligt och fint har vi haft det idag. Patric och Leon har varit ute och lekt. Jag och Brodde har slöat inne. Ja, han har ju gymat lite i alla fall. Han hatar att ligga på mage på golvet, men då och då kan jag hitta en stund där han är helt nöjd med allt och ligger på mage nån minut innan han blir arg. Kanske blir nån minut varannan dag ungefär, men stark är han ändå! Är väl för att han sitter i sjalen mycket, och får träna sin rygg och nacke då genom att balansera och hålla sig uppe. Jag är så glad över att vi väljer att göra på vårt sätt med barnen, det som känns bäst för oss, istället för att lyssna på BVC med sina pekpinnar om att barnen minsann måste ligga på golvet och att det bara är bra att de blir arga för då lär de sig fortare. Idioti!
 
Vid lunch hade vi sällskap av svärmor, och till middagen hade vi sällskap av min bror och brorson. Barna somnade båda två innan 19, och sedan dess har jag och gubben legat på soffan. Jag var redo att lägga mig när kidsen somnade, men det fick jag då inte för min käre karl som ville se film tillsammans. Tänker kräva sovmorgon imorrn!

Fre 27 mars-15

Snacka om snopet vid morgonamningen, och jag tittade ut. Vitt vitt vitt, ööööverallt. Snön har vräkt ner. Suck. Tur ändå att jag hade varit för lat för att plocka undan vinterkläderna!
 
Leon var på dagis idag. Han verkar ha det jobbigt med att ha börjat på nya avdelningen. Blir gråtattacker deluxe vid lämning, men vi ringer när vi kommit hem och då är det lugnt. Sen sover han så oroligt. Han vaknade nu ikväll igen helt förtvivlad och typ okontaktbar. Älskade unge! Men att få vara vaken med mamma och pappa en stund har hjälpt. Mycket som händer för honom, älskade barn. Funderat starkt på att säga upp dagisplatsen och ha honom hemma, men då kommer han ju klättra på väggarna. Leons farbror fick tydligen också såna där hysteriska gråtattacker när han var liten. På tisdag ska jag till BVC med Brodde, ska passa på att fråga om Leon då. Mitt och Patrics föräldrahjärta värker så förbannat! Men när vi hämtar på dagis, ja då vill han inte gå hem.
 
Tog ett ryck och flidde upp här hemma. Det är så skönt att kunna gå på golvet utan att sopa grus från fötterna eller trampa på en massa grejer.
 
Eftermiddagen och kvällen har gått bra, förutom nyss då när Leon vaknade jätteledsen. Men han sover nu igen, och vi är på väg i säng.
 
Typ alla säger att Brodde är lik mig. Det är ju himla kul, då det enda Leon har efter mig är fötterna... Brodde fick Patrics fötter, men annars är han enligt andra mamma upp i dagen. Leon är ju pappa upp i dagen. Fått höra att det är över ögonen som Brodde liknar mig. Vad tycker ni?
 
 

Tors 26 mars-15

Idag lämnade jag Leon på dagis. Det vill jag INTE behöva göra igen. Han har varit hemma så länge, och börjat på ny avdelning, så det är lite som att skola in på nytt. Usch vad han grät när jag tog av honom ytterkläderna. Jag kramade om honom, såg hur pedagogerna tittade. Han vart så ledsen när jag skulle säga hej då, så jag stannade kvar. Kunde inte lämna honom sådär ledsen! Så vi satte oss och lekte med en bondgård. Han blev lugn. Men sen var jag tvungen att gå hem, och då vart det grin igen. Han fick "gänget" med gosedjur. Mitt mammahjärta värkte! Smsade dagis en kvart senare, då var allt lugnt och de byggde med Lego.
 
Mamma och Kotten kom hit, hämtade Leon på dagis lite tidigare. Han fick äta glass med strössel tillsammans med sin momma och moster. Jag dammsög och skurade här hemma. Städade upp i sovrummet och vek in all tvätt. Skönt att fli undan!
 
Barna somnade i vanlig tid. Leon vid halv sju, Brodde sju. Jag och gubben har gonat oss framför en film. Eller, han har, jag tyckte den var usel så jag nördade sjalar...
 
Nä, krypa i säng och lyssna på podcast känns som rätt sak för mig just nu!

Ons 25 mars-15

Klockan blev nästan lunch innan jag kom ur morgonrocken idag. Leon har varit på dagis, Patric på jobb. Jag och Brodde har haft sjalbesök, sen besök av grabbarnas momma. Vi har tvättat och gymat. Sen hämtade vi hem Leon från dagis. 17.45 somnade han. Brodde slocknade 19. Ja, det var den dagen. En dusch och sängen, tack!
 
Jag och min mamma diskuterade skillnaderna mellan min generation och mammas generation, gällande tänk, barnuppfostran och vad man intresserar sig för. Kan ju säga att mellan bara mamma och mig är det enorm skillnad i hur vi gör saker och ting, och hur vi tänker kring saker och ting. Tycker det är intressant att höra hur andra tänker när det gäller, barn, vacciner, mat och levnadsvanor. Däremot är det svårt att hitta folk att diskutera med, då de flesta har ett rätt- eller feltänk. Det finns ju inget rätt eller fel gällande de sakerna, ändå tenderar diskussionerna till att bl ihetsiga och upprörda. Därför diskuterar jag oerhört sällan. Istället väntar jag tills någon vill prata med mig om såna saker, kanske om de är nyfikna på vacciner eller kanske att bära i sjal. Jag vill inte pracka på folk mina val och mina åsikter på ett "Du måste göra si, du kan inte göra så"-sätt, men svarar mer än gärna om någon frågar mig. Tycker det är sjukt trist när människor inte kan respektera andra för deras val, tankar och värderingar i livet utan att verka nedlåtande och dömande. Alla gör vi på olika sätt, det sätt som känns rätt för just en själv. Jag har vid flera tillfällen blivit idiotförklarad på grund av mina åsikter kring vacciner till exempel, men det skiter jag högaktningsfullt i. Det är MINA åsikter, det är MITT val, det är SÅ jag tycker. Inte fan klankar jag ner på någon som är för vacciner. Kan, om det bjuds upp till, ta en diskussion och berätta det jag vet om mina tankar kring saken, men aldrig att jag skulle försöka övertyga någon att tycka samma sak som mig. Vi har alla rätten att vara olika, tycka olika, tänka olika, göra olika.

Tis 24 mars-15

4.30 gjorde Leon morgon. Lite väl tyckte Patric. Men men, så är det att ha barn, det är bara att finna sig i det. Vid det laget hade jag fått 3,5 timmes sömn kontra Patrics 6 timmar, så jag fick somna om efter att ha ammat Brodde.
 
Jag tog med mig grabbarna till öppna förskolan. Brodde i sjalen, Leon i vagnen. Patric for på jobb. Leon fick påskpyssla lite, och leka. Brodde satt i sjalen och kikade mellan tupplurarna. Vi knallade hemöver vid 13-tiden, och mötte min kära mor som precis svängde in på vår parkering när vi kämpat oss upp för den långa backen!
 
Min mor fick ta hand om sina barnbarn i 10 minuter medans jag lånade bilen och for till affärn för att hämta två paket. Ett paket till Brodde, en snuttefilt med hans namn broderat. Och så fick Patric sitt första egna fluff! Köpte en sjal åt honom i smyg. Jag och Leon har slagit in den i ett paket, så den får han öppna ikväll när han kommer hem från jobb och innebandy. Spännande!
 
Leon har matvägrat ett tag. Kanske för att det är tråkigt? Kanske han har ont i munnen på grund av tänder? Vi vet inte, men helt hopplös är han. Middag vägrade han. Gjorde gröt, för det går oftast ner. En sked, sen vägrade han. Då "strösslade jag med kattmat". Låtsades ta kattmat som jag smulade över hans gröt. Talade om att man förvandlas till en katt om man äter gröt med kattmatströssel. Han sken upp och tog en sked. "Mjau" flinade han. Tre skedar funkade, sen fick jag lägga till att för varje sked så växte öronen om sig mer och mer till kattöron. När kattöronen var färdigväxta skulle svansen växa fram. Hux flux var tallriken tom, och min son hade förvandlats till en katt! En mätt katt, tack och lov.
 
Momma for hem strax innan 17, då började Leon tjata om sängen. Ja, han var ju uppe före tuppen imorse, så det var inte så konstigt att han somnade 17.30. Jag knöt upp Brodde i vår mei tai, sen gick jag runt för att hålla honom nöjd samtidigt som jag berättade en saga för Leon. Ikväll handlade den om daggmasken Otto som krupit upp ur jorden när det regnat, och han träffade katten Adam som visade honom runt i stan. Katten Adam skydde daggmasken Otto mot en stor fågel som ville äta upp Otto.
 
Brodde somnade för natten strax efter klockan 18. Ja, sedan dess har jag haft trist. Orkade inte laga mat, så jag beställde hemkörning. Kebabtallrik ikväll, och en pizza som får vara min sena middag imorrn då jag är själv igen.
 
 
Söt va? Nytvättad ligger den nu mellan mina kuddar i sängen. Ska ladda den med mammadoft under natten!
 
 
Den här sjalen ska Patric få bära våra barn i!
 

Mån 23 mars-15

Om det är något jag hatar, så är det när folk säger att man inte ska skämma bort sitt barn genom att bära det, vagga det till sömns, amma när barnet vill och så vidare. MAN KAN INTE SKÄMMA BORT ETT BARN MED NÄRHET OCH KÄRLEK!!!!! Så det så. Att barnen mår bra av att "lufta lungorna" eller att det är bra att de skriker och är förtvivlade när de placeras i magläge på golvet för att de då snabbare kommer lära sig att t ex rulla runt eller krypa, att barnen ska lära sig att somna själva när de är spädbarn, sånt avskyr jag!
Barn är gjorda för att vara nära. Barn behöver känna sig trygga. Barn som gråter eller skriker vill något.
Ett tankeexperiment: Vi säger att din mamma eller pappa ligger på ålderdomshem, eller sjukhus. De ropar efter hjälp, men får ingen. Personalen ignorerar ropen eftersom de inte vill skämma bort din mamma/pappa med uppmärksamhet. Hur hade du reagerat när du fick höra det?
Det är samma sak med barn.
Att skaffa barn och ha barn är ingen dans på rosor. Det blir sömnlösa nätter, det blir mycket skrik utan att man alltid vet varför de skriker, det blir amning i "tid och otid" eller hur man ska säga, det blir mycket bära. Det är inget fel med det, det är ju så det är att ha barn! Att låta små barn gråta sig till sömns för att de ska lära sig att komma till ro på egen hand, det är i mina ögon grymt. Att neka ett spädbarn bröstet för att det inte är "dags att äta" är i mina ögon grymt. Att låta sitt barn ligga på golvet och vråla för att barnet SKA lära sig att rulla eller krypa är i mina ögon grymt.
Jag säger inte att jag är världens bästa mamma, men jag försöker vara en så bra mamma jag kan till just våra barn. Jag har inte hjärta att låta mina barn gråta. Jag har inte hjärta att låta dem skrika sig till sömns. Jag har inte hjärta att neka dem mat för att det enligt mig inte är matdags. Visst, Leon är ju stor och förstår när jag säger att det alldeles strax är mat. Men när han var bäbis, och nu med Brodde, så fick och får de äta precis när som helst. När Leon var bäbis vaggade jag alltid honom till sömns, och jag gör samma sak med Brodde. Eller så sitter jag bredvid deras säng, låter dem känna att jag är alldeles intill och att de är trygga. Vissa kvällar ammar jag Brodde till sömns, för han vill ha det så just då. Samma när Leon var lilliten. Instruktionen från BVC att absolut inte mata på natten efter en viss ålder har jag gett blanka faan i. De hotade med att i så fall skulle barna aldrig kunna somna om utan mat, de skulle alltid vakna på natten och så vidare. Våra barn sover riktigt bra. De sa att om vi inte lät barnen komma till ro själv, även om de var ledsna, så skulle de aldrig kunna somna själva. Jo, det kan de!
Nu när jag bär Brodde i sjal har jag fått höra saker om det. Att han blir bortskämd när jag bär honom, att han kommer komma efter i utveckligen när han inte får ligga på golvet, att han måste lära sig att vara själv FÖR MIN SKULL, för att JAG ska få göra nåt. Men jag anser att jag är hans mamma, allt jag gör det gör jag för HANS skull, samma med Leon. Om Leon vill att jag sitter och berättar sju sagor i rad när han ska sova för att han ska komma till ro och somna tryggt, då gör jag det. Om Brodde vill att jag ammar honom tills han somnar eller att jag sitter och stryker honom över håret tills han somnar tryggt, då gör jag det. Om något av barnen vaknar på natten och vill ha mamma eller pappa, då ger vi dem mamma eller pappa istället för att ignorera så de ska lära sig att somna om själv.
Den som säger att jag skämmer bort mina barn, den personen kan dra dit pepparn växer. Jag kommer aldrig skämma bort barnen på det viset att de får allt de pekar på, eller får pengar när som helst de ber om det. Men min kärlek, närhet och trygghet, det kommer jag ösa över dem! För man kan inte skämma bort ett barn med det. Punkt.
 
Idag då, idag fick Patric somna om med Brodde imorse, så jag fick ha en morgon tillsammans med Leon. Vi åt frukost ihop, diskade, städade och han fick sitta i selen på min rygg vid diskbänken för att han skulle kunna vara mer lite lättare. Vid 10-tiden fick Patric och Brodde kliva upp. Då fick vi besök av en väninna och henner tre barn. Hennes yngsta är lika gammal som Brodde, och hennes mellersta är i Leons ålder. Det vart lite cirkus här hemma, då tvååringarna inte riktigt kom överens om leksakerna, men det är ju standard i den åldern. Vi fick fika, hon fick klämma på lite sjalar och barna fick härja.
 
Vi åt lite lunch, sen kom nästa besök. En kompis till Patric kom på kaffe. Ja, sen var det dags för Patric att fara på jobb. Leon var trött redan, men fick i sig middag. Brodde sov i sjalen på mig, och jag fick lägga Leon som ville sova innan 18 idag. Han hade hela sitt "gäng" i sängen, och två lastbilar fick gästspela. Jag hör hur lastbilarna låter när han vänder sig i sängen, må försöka smyga in och smuggla dem ur sängen så han inte gör illa sig.
 
Om nån timme kommer gubben hem. Gissar att det blir sängen direkt då.

Sön 22 mars-15

Jag och Brodde fick somna om 1,5 timme i morse, sååå skönt. Sedan kom Patric och Leon med kaffe på sängen åt mig, älskade grabbar!
 
Patric fick prova sjala Leon i förmiddags. Gick sådär, då unge herrn bara ville hoppa ner fast han gick och sa att han ville sitta i sjalen. Grabbarna bakade lite negerbollar istället. Jag har fått smaka en...
 
Vi for ut på lite ärenden efter lunchen, bland annat nya byxor åt mig då jag äääääntligen vörjat växa ur de jag har! Tjoohoo! Plockade med oss svärmor hem då Leon ville leka med farmor. Jag och Leon hade lite disco på hans rum, han fick läsa bok med farmor, vi har lekt med hans traktorer och fikat.
 
Nu ikväll hade vi två svårnattade barn. Brodde var pigg och glad, och ville mysa. Leon var trött, arg och gnällig. Men somnade gjorde de, till slut. Vi fick svaret på Leons oro ett par timmar senare, då han vaknade med massor av nässelutslag. Det var länge sedan han hade det sist, men ändå kom han ihåg proceduren. "Mamma pudra med penseln" grinade han. Pappa fick inte pudra, bara mamma. Nåt duger man till! Nu sover han igen, får se hur natten går. Gubben sover han med. Och bäbisen. Ska väl gofika lite och njuta av en stund på egen hand innan jag lägger mig.
 
Innan middagen var Patric iväg i 10 minuter. Jag ammade Brodde. Leon hittade Patrics kaffekopp. Han gick runt med den och sa att han lekte pappa. Sen stod han stilla, tittade på koppen, och tömde den upp och ner. Han började grina på stört. "Wuuuääääh, oj oj oj mamma! Kaffe ööööveraaaallt mamma! Wuäääääh!". Ja Leon, sa jag, kaffe överallt. Men det gör inget, pappa får skura när han kommer hem.

Lör 21 mars-15

Minusgrader, yey... Bjöd in oss hos svärmor. Vi lagade lunch tillsammans och fikade. Vart väl 3-4 timmar hos henne. Leon älskar att vara hos farmor, och jag kan inte drömma om en bättre svärmor!
 
Egentligen har det inte hänt så överdrivet mycket idag. Det vanliga lunket. Jag svor över sjalarna idag, ingen bra sjaldag! Jag vill få det perfekt, och fixar och fixar tills det bara blir pannkaka av allt. Vi körde trikåsjalen när mitt tålamod tog slut. Brodde satt så snällt och lät mig stöka på, men han var trött. Direkt i trikån somnade han. Leon bad om att bli sjalad också. Det ät skitkul! Ska lära mig några ryggknyt så kan jag få sitta där. I början vägrade han ju sjal, men nu som sagt kommer han och säger "Mamma, sitta sjalen jag" och ler mot mig. Då banne mig är jag snabb fram med en sjal!
 
När barna somnat drog Patric på innebandy. Jag hade tänkt städa och duscha. Istället fastnade jag och nördade sjalar, och sen beställde jag en snuttefilt åt Brodde med hans namn på. Först nyss klev jag ur duschen, och det blev ännu en sen kväll. Att jag aldrig lär mig!
 
 
Fina va? =)

Fre 20 mars-15

Leon vaknade rädd imorse, han kunde inte öppna sina ögon. Älskade barn! Bästa pappa Patric var snabbt där med en våt trasa och torkade bort allt klegg. Sen kokade han gröt till mig och Leon innan han for iväg till jobbet.
 
8-17, så har Patric jobbat idag. Och med Leons ögoninflammation fick han inte gå till dagis. Så, ensam hemma med båda kidsen hela dagen. Jag har ägnat stor del av de senaste dagarna åt att oroa mig för hur det skulle gå. Brodde somnade om efter frukosten. Jag och Leon städade och tittade på nyhejtan. När lillebror vaknade ammade jag, sen satte jag honom i selen och så gick vi ut till parken. Leon fick gunga, åka rutschkana, vi letade efter björnen och Ture Björkman, satt på en varsin sten och jag berättade historier för honom. Krossade lite tunn is gjorde vi också, det tyckte han var häftigt! När det började hagla gick vi hem. Brodde sov så gott i selen, och vi har nu använt vår bärjacka för första gången! Bra betyg på den!
 
Brodde fortsatte sova när vi kom hem, så jag kokade lite varm choklad till mig och Leon. Vi drack, och han fick en kaka till. Allt gick så bra så. Sen tömde han koppen på bordet, och blev ledsen över det. Jag skurade upp det, och gav honom en ny kopp. Sen tittade vi på solförmörkelsen på TVn, och jag lyckades ta bilder med mobilkameran de få stunder det var en lucka i molnen. Det var kul att få dela detta med Leon! Jag förklarade för honom vad som hände, att solen gömde sig bakom månen. "Mamma, fixa solen mamma!" sa han. "Hur då?" frågade jag, "Med silvertejp?". "Näe, fixa solen bara mamma" sa han. Tokunge.
 
Vi hann laga och äta lunch innan Brodde vaknade. Eller, Leon vägrade äta annat än ärtorna, så fick koka gröt till honom vid mellis. Karro kom förbi lite innan mellis! Leon hade längtat så efter henne, och frågat flera gånger när Karro kommer. Hon fick bevittna småbarnscirkusen. När Leon verkade trött gick vi ut med vagnen, trodde han skulle somna. Icke! Så vi gick till parken igen, Brodde sov på magen. Nästan en timme var vi ute innan vi gick hem för att mata minstingen. Leon trotsade, men Patric kom hem lite tidigare som tur var!
 
Barna sover och hemmet är nu åter lugnt. Var in till äldsta nyss och torkade ögonen och jag honom vatten. Minsta somnade lite innan 20, och jag hoppas därmed lite försiktigt på en liiiiiten liten sovmorgon imorrn! Behöver få förnya lite krafter efter idag. Leon fick sitta i selen på ryggen en stund, och han ville till och med bli sjalad! Ååh, det är så mysigt när jag knyter upp honom i sjalen, och han håller mig hårt om halsen med sina goa armar!
 
 
Förmiddagen i parken med efterföljade varm choklad!
 
 
Lite fick vi se, trots molnen som täckte skådespelet större delen av tiden!
 

Tors 19 mars-15

Strax efter 7 vaknade vi imorse. Det var lite stökigt igår kväll. Rastade hunden, sen vaknade Leon och ville inte somna om. Han grät efter pappa. Ringde Patric så Leon fick prata med honom, då lugnade han ner sig. 1,5 timme tog det innan han somnade om. Borstade tänderna och kröp i säng, då vaknade Brodde. Så min tidiga kväll blev inte så tidig.
 
Ingen mjölk hade vi hemma, så svart kaffe fick jag bälja i mig imorse. Svärmor kom på kaffebesök, och gick ut och lekte med Leon en stund. Sen var vi själva och det var lite cirkus. När jag ammade Brodde fick Leon mata sin docka. Han drog upp tröjan och ammade den. Sen skulle jag byta blöja på Brodde, då bytte Leon på dockan.
 
Vi satte oss och åt en sen frukost, då den första frukosten inte dög åt Leon. Då kom min mamma på besök innan hon skulle köra hem till Norge igen. Bööööh, vill ha min mamma här i krokarna!
 
Efter 11 var det full cirkus med trots, grin och skrik. Jag fick nog efter en stund. Satte Brodde i sjalen på magen, och Leon i selen på ryggen. Tvärlugnt. Brodde somnade, Leon satt och lutade sig mot min rygg och var tyst. Kände hur han pillade på mig. Så gick jag runt, tills Patric kom hem strax innan 13.
 
Vi for på en liten runda, och köpte ett strykjärn och hämtade en strykbräda, så ikväll har jag strukit sjalar. Jag har även fått dubbelt upp med fluffpost idag! Både en ljuvlig sjal och en bärjacka. Toppen!
 
Eftermiddagen flöt på som vanligt, även kvällen. Barna sov innan 19 bägge två. Då for jag på ett ärende, drog på en gammal hårdrocksskiva i bilen på hög volym och gasade iväg. Det är så härligt att köra bil! Ååååh jag älskar känslan bakom ratten.
 
Dags att knoppa. Jag har en tuff dag framför mig imorrn.
 
 
Brodde sträcker sig bakåt, Leon dinglar med benen. Men de satt där de satt, nöjda. Och jag fick mitt kaffe!
 

Ons 18 mars-15

Min första kaffedroppe fick jag först på sena eftermiddagen. Inte ok!
 
Jag och Brodde rymde till öppna förskolan i förmiddags. Här hemma var det rörigt med en trött och arg Leon som inte ville sova, och en lika trött Patric. Brodde var också trött, så när vi kom ner till öppna förskolan knöt jag upp honom i sjalen och han somnade direkt. Kaffet var slut, så jag fick hinka te. Blev utfrågad av en handfull mammor som var nyfikna på bärsjalen. Brodde, han sov han. Jag tänkte göra fotavtryck på papper med honom, men han ville inte vakna. Han sov så gott. Så, tog av honom strumpan och duttade färg på foten. Han ryckte till lite och spretade med tårna, men sov. När det var dags att trycka på papper blev han arg, men öppnade inte ögonen. Så fort foten var avtorkad och jag lät den vara så sov han som en stock igen. Fick väcka honom och amma lite innan vi skulle fara hem.
 
Hemma var det rörigt fortfarande. Leon hade inte velat sova. De hade hunnit börja tvätta i alla fall. Efter en stund kom min mamma. När hon klev innanför dörrn hade Patric just gått till tvättstugan. Brodde skrek på min arm, Leon grinade efter pappa och slet i mig. "Välkommen till cirkusen" sa jag när hon kom in. Leon blev lugn när han fick titta på kort på mommas telefon, och Brodde blev nöjd när han fick tutten.
 
Mamma for, sen for även Patric. Han jobbar natt. Leon tokgrinade. Inget jag erbjöd dög. När jag frågade om han ville klippa sig, då sken han upp som en sol. Han satte sig i sin stol, och jag plockade fram trimmern. Brodde sov i sjalen. Nyklippt fick han hoppa i badet, jag ställde mig och lagade middag. Leon var nöjd, Brodde var nöjd. När jag skulle sätta mig och äta hade jag två skrikande barn, såklart. Men de fick vänta, jag var tvungen att få i mig mat! Tre fyra minuters gap skadar inte tyckte jag. När jag kastat i mig maten ville Leon upp ur badet. Serverade honom middag, och så fick Brodde middag.
 
Redan vid fem sa Leon att han var trött. På riktigt? Ja, på riktigt sa han. Pyjamas, välling, tandborste och saga. Han somnade halv sex... Brodde somnade halv sju. Tidig kväll för båda! Jag är extremt trött jag med, men må vänta liiiite till. Hunden må få sin kvällsrunda i hyffsad tid ändå. Oroar mig lite, Leon har sovit oroligt i två nätter, och nu är jag själv. Ingen pappa som kan komma och trösta. Hur ska det gå?

Tis 17 mars-15

Lite för lite sömn, och inte en droppe kaffe idag! Före lunch lämnade Patric Leon på dagis, sen for han på jobb. Jag och Brodde låg kvar länge i sängen, ammade och ammade. När vi klev upp var det amning och spyor som fyllde tiden. Självklart en hel del sjalande också! Fick avisering att jag hade en sjal att hämta på affärn, så vi tog en promenad dit. Lämnade vagnen hemma, tog sjalen istället! Solen sken, vi var helt lagomt klädda. Brodde somnade.

När jag hämtade Leon på dagis vart jag less. Hans blöja var bajsfylld, det kände jag på lukten direkt när han kramade om mig när han såg mig. Sen såg jag en stor gul klump i hans ena öga. Ögoninflammation! I andra ögat hade han sand. Ett annat barns galonisar hade han också, och inga vantar...

Hemma baddade jag Leons öga, bytte blöjan, torkade bort sanden och allt snor. Han var trött och onöjd. Hade gjort en hängmatta åt honom av en bärsjal knuten runt soffbordet. Där mådde han gott. Lagade middag, ammade Brodde samtidigt, stoppade Leon i badet. Sen kom min mamma och Kotten. Det vart ett kort besök, men jag hann natta Leon under tiden de höll Brodde nöjd.

Patric är hemma igen, och barnen sover. Leon sover oroligt igen. Vi är beredda med koksalt och trasor.

Mån 16 mars-15

Oooosch, vart en sen kväll. Leon har varit orolig under kvällen, och enbart pappa har dugit åt herrn. Men nu verkar han sova bra. Brodde somnade strax efter 19, så han lär snart vakna och vilja käka.
 
I förmiddags var jag på uselt humör, så jag tog med mig Brodde och for in till stan. Han sov i vagnen tills vi kom in till stan, då vaknade han. Tog inte lång tid innan han vart onöjd. Plockade upp honom och bar honom i samma position som när han blir sjalad, då var han nöjd. Ner i vagnen, onöjd igen. Upp, nöjd igen. Kräktes på mig, onöjd. Ja, vi vart inte alls länge på stan. Smet in på en hälsocentral och ammade lite innan vi for hem igen. Fick i alla fall köpa penslar, det enda jag skulle göra egentligen. Så ikväll har jag lackat fotavtrycken jag gjorde på grabbarna för ett par veckor sedan.
 
Det har varit riktigt fint väder idag. Patric och Leon lekte ute i parken jättelänge. Jag och Brodde höll oss inne och ammade. Mot eftermiddagen var han trött, men ville inte sova. Knöt upp honom i sjalen, satte på lugn musik, och så gick jag runt lugnt och stilla med armarna runt honom och min kind mot hans panna. Han somnade med örat över mitt hjärta, och sov en bra stund. Åååh, det är ju så mysigt!
 
Mamma min kom hit. Gav Brodde till henne, hon satte sig vid bordet med Leon. Brodde somnade i hennes armar, Leon fick sjunga sånger med momma. Patric stod vid spisen, och jag plockade fram dammsugarn och skurmoppen.
 
Som sagt var nattningen av barna lite orolig. Eller ja, Brodde somnade ju enkelt med vid bröstet, men Leon var lite orolig. Det tog en himla tid att få honom att somna, och inte förrän efter 23 sov han ordentligt. Vaknade flera gånger och ville ha pappa. När jag försökte blev jag beordrad att gå ut.
 
Nu sover alla i familjen, så jag ska väl göra mig redo för sängen jag med.
 
Måndag, invägning. Första veckan hade jag ju gått upp 0,7 kg, förra veckan hade jag gått ner igen. Brodde hade sin upptrappningsperiod då med amningen. Men den här veckan hade jag gått över 50 kilo igen. Dryga halvkilot upp från förra måndagen. Det rör sig. Inte mycket, men alltid nåt!

Sön 15 mars-15

Jag och minstingen tog sovmorgon till 10 idag. Patric och Leon var uppe och i farten tidigare än så. Hade en så hemsk mardröm om Brodde. Minns så väl alla hemska mardrömmar jag hade om Leon när han var bäbis. Varför drömmer man så jävla hemskt när man har små barn? Med Leon drömde jag vid flera tillfällen att han försvann under vattnet. I badkaret flera gånger, och en gång att vår bil gled av vägen, genom isen på sjön och jag fick dyka ner och slita babyskyddet ur bilen och hålla det över huvudet när jag trampade vatten i isvaken. Huvva! I natt om Brodde drömde jag att Patric tog med honom ut, och när de varit ute en stund gick jag och letade efter dem. Hittade Brodde, inte Patric. Brodde (som i drömmen var två månader) stod (ja, han stod upp) helt själv i ett dike som var vattenfyllt. Han var alldeles naken. Vattnet räckte till hans knän. Jag kastade mig i diket och nån decimeter ifrån där han stod var det tvärdjupt och jag hade vatten till midjan. Plockade upp honom, stoppade in honom innanför min jacka för att värma och trösta. Letade sedan upp Patric som satt sig med sina lagkompisar i innebandylaget och jääävlar vad jag skällde på honom! Var helt jävla skogstokig, med all rätt. Fy sjutton vad jag mådde dåligt när jag vaknade!!! Brodde väckte mig och ville äta, och jag kramade och pussade honom så mycket jag bara kunde, och höll honom nära. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om något skulle hända våra barn. Dessa mardrömmar tar knäcken på mig, och då är det inte ens verklighet. Blir helt gråtfärdig bara jag tänker på de mardrömmar jag haft om barnen. Jag kommer göra allt för mina barn, göra allt i min makt för att inget ont ska hända dem. För att ingen ska skada dem, för att ingen ska vara elak mot dem, för att de inte ska råka illa ut. Det finns inga gränser för vad jag skulle göra för våra söner!
 
Brodde har spenderat större delen av dagen i sjalen. Han sover i stort sett bara när han är i sjalen på dagtid. Vi haft haft finbesök även idag. Kotten och gudmor Karro var här. Mamma min kom förbi senare för hon hjälpte min farmor som inte alls var bra idag. Här hemma var det tvåårstrots och lek. Världens bästa Kotten är så himla bra med Leon, världens bästa moster! Och han älskar henne! De var ute och gungade och lekte. Sen gick vi alla till parken. Brodde hade precis somnat i sjalen då, han var urtrött. Klädde på honom och han fortsatte sova. La honom i vagnen, och då blev han klarvaken. Var vaken hela stunden vi var ute, men var nöjd ändå.
 
Vid middagstid for Karro hem. Patric kom hem från sin innebandymatch och började med middagen. Brodde somnade i sjalen. Efter middagen och Leons bad var det läggdags för vår förstfödde. Sällskapet for hem. Jag satte mig och ammade Brodde, sen for han och jag för att hämta min farmor på sjukhuset och skjutsa hem henne. Älskade farmor, hon har haft det kämpigt sista tiden. Men jag är så glad över att hon är så pass tjurig, det är rejält virke i henne! Vet inte vad jag kommer ta mig till den dagen hon går ur tiden. Jag hoppas så innerligt att det är lääänge kvar till dess. Vill så gärna att barnen ska bli större så de kan få ha livslånga minnen av sin gammelfarmor, och jag vill ha många år till med farmor som är min klippa!
 
Patric är på innebandymatch nummer två just nu, och kommer när som helst hem med lite gotta. Sitter och har tråkigt, och hoppas på att i alla fall ett av barnen ska vakna och vill ha mamma, så jag får pussa och krama dem lite mer!

Lör 14 mars-15

Idag har vi haft besök av mamma, lillasyster, lillebror med fästmö och min lille brorson. Pizza, tårta, kaffe och en massa surr har det blitt. Det har gullats med barn och lekts. Leon tog med moster ut och gungade, Brodde sov i sjalen, brorsonen sov i vagnen. När alla barna sedan var vakna samtidigt var det fullt fart. Mamma fick fotas med sina barnbarn.
 
Det hann bli middagstid innan alla besökare farit hem. Leon som klev upp tidigt imorse var trött. Efter badet ville han lägga sig fort. Brodde somnade tidigt han med, mycket intryck för honom idag. Jag och gubbe har kikat hockey, och nu har jag mulat i mig resterna från pizzan. Tidig sänggång hade jag tänkt. Drömde min första sjaldröm häromnatten. Börjar det gå för långt då?

Fre 13 mars-15

Idag åt vi lunch i skogen, hela familjen och hunden. Brodde sov så gott i Ergobabyn, Leon plockade en pinne som han skulle slå björnen i skogen med om den kom. Kasper kutade som en dåre, Patric kånkade på matsäcken. Det blåste som attan, men varken barna eller gubben gnällde. Vi promenerade över ett antal lägdor, sen in i en skog. Gick längs en stig innan vi kom fram till en bänk med utsikt över sjön. Där åt vi och drack lite kaffe innan vi begav oss tillbaka. En timme räckte bra. Leon blev trött i benen och fick rida på Patrics axlar sista biten.
 
När vi kom hem hade vi fått post, och jag hade fått min sjal jag beställde för inte alls länge sedan. Var sjukt orolig, med tanke på hur älgsjalen såg ut. Men den här var fin, pjuh! Tvättade och strök den omedelbart, och jag och Brodde har premiärat med den idag.
 
Min mamma och Kotten kom hit vid middagstid och var här tills Leon sa att han ville sova. När Leon somnat och jag satt och ammade Brodde inför natten for Patric iväg för att spela lite poker med sina kompisar. Lillebror somnade vid 20-tiden. Det är så mysigt att natta barna när de är på bra humör. Berätta sagor för Leon, sitta och stryka Brodde över håret och han ler stort. Och sedan sitta där intill och se dem somna, lugna och trygga. Älskade ungar!
 
Ska väl roa mig lite mer på egen hand innan jag lägger mig. Göra nå gofika, ta en dusch. Imorrn ska vi få finbesök! Längtar!
 
 
 
 

Tors 12 mars-15

Det blev en tidig dag för oss alla. Jag klev upp samtidigt som Patric och Leon gick till dagis. Fick pussa och krama vår förstfödde ordentligt innan han glatt traskade iväg till dagis med sin pappa. Jag och Brodde har haft en rad besök under morgonen och förmiddagen. Trötte Brodde somnade i sjalen, och sov 2,5 timme. När han vaknade där vid halv elva så ammade vi, sen fick han gyma en stund medans jag packade en tvättpåse. Knöt sedan upp honom i mei taien och gick ner till tvättstugan. Han somnade direkt.
 
Min mamma kom hit strax efter 12. Vi drack kaffe, surrade, pysslade om Brodde och djuren. Vid 14-tiden kom även Kotten hit. Jag provade sjala min lillasyster som nästan är lika stor som mig nu (Vart tar tiden vägen?!) och det var ju himla komiskt!
 
Brodde hade varit uppe och ätit och surrat lite med sin momma och moster, sedan blev han trött igen. Det är endast i sjalen han sover dagtid just nu, han vägrar både vagn och säng! Så, jag knöt upp honom och han somnade gott. Tog på mig Patrics jacka som täckte oss båda, sedan knallade vi i sällskap med Kotten upp till dagis och hämtade hem en blöt Leon. Galonkläderna hade tydligen blitt kvar hemma imorse... Men han var lika glad för det! Åkte rutschkana när vi kom, och på hemvägen berättade han för moster Kotten att både flygplan och fåglar flyger uppe i himlen.
Drog igång med middagen, min älskade mor hjälpte mig med att hämta tvätten och Kotten lekte med Leon. Brodde var trött, igen, och var onöjd. När maten var klar och alla satta till bords fick han komma upp i sjalen igen. Han somnade direkt där vid 17-tiden.
 
Vid halv sju sa Leon "Mamma, sova nu", så vi fick vinka adjö till vårt underbara besök. Leon somnade enkelt, Brodde sov fortfarande. Gick och la mig i vår säng och låg där tills Patric kom hem strax efter 20. Har burit Brodde i ungefär 9 timmar idag, så jag var lite trött i ryggen. La honom i sängen så jag fick äta en jättesen middag. Han vaknade givetvis direkt. Efter lite amning och ett blöjbyte la jag honom i sängen igen, och han somnade om.
 
Nu är både jag och gubben redo för sängen. Nyss när jag stod i duschen tänkte jag "Jag hoppas att våra söner tycker att jag är en lika bra mamma som jag tycker att min mamma är".

Ons 11 mars-15

Idag är ingen vanlig dag, för det är pappas födelsedag, hurra hurra hurra! 50 år, stort! Men han är inte hemma, utan långt långt borta i ett land med alkoholförbud. Det tyckte han inte var sådär asballt direkt... En öl till maten ville han nog ha i alla fall, min käre far, och det borde han absolut ska ha fått på sin födelsedag åtminstone!
 
Det blev en tidig dag idag. En trött mamma med andra ord. Vart en sen natt för mig också. Brodde verkar vara i nåt utvecklingssprång, för vilket humör han haft idag! Åh herreminje, var jag inte gråhårig innan så bör jag vara det nu. Inget har varit bra. Det är väl i sjalen han har sovit lite, annars har han bara tjorvat hela dagen. Undrar om morgondagen blir likadan?
 
Vi spelade bandy imorse, jag och Leon. Jag låtsades vara domare, och blåste i pipan. "Näe mamma, inte mamma vara domare. Jag är domare, inte mamma, mamma är ju tjej".
 
Patric, världens bästa pappa och sambo, tog med sig Leon på utflykt idag. Leon hade tjatat om skogen, så idag packade de en matsäck och gjorde sig en tur dit. De gick långt, Patric fick bära lillgrabben när han blev trött i benen. De fikade mackor och saft. Leon hittade en pinne som han skulle slå björnen på nosen med sa han. Han såg även älgbajs och rådjursbajs som han entusiastiskt berättade om när de kom hem. Här hemma ägnade vi oss åt amning och spyattacker, och lite skrik och gap förstås.
 
Äntligen är min mamma hemma! Hon kom hit strax efter lunch, och Leon blev så glad! Momma hade med sig glass till honom, lyx! Vi drack kaffe, det syttades barnbarn, vi stökade på lite med ännu mer hobbygrejer hon hade med sig som jag ska sälja undan. Imorrn kommer det ränna lite folk här.
 
Fick min bärsjal med älgar från Ellevill idag. Som jag längtat! Bokat tvättid imorrn bara för att tvätta upp den och börja använda. Men, när jag packade upp och synade den sjönk mitt hjärta. Den var ju katastrofal! Enormt många pulls, trådar som var av, vävfel och en enorm ljus rand som gick tvärs över hela bredden och syndes både på fram- och baksida. Snacka om att jag blev besviken! Mailat företaget, och frågat hur vi löser detta. Är ju verkligen inte alls nöjd! På hemsidan står det "Ellevill wraps are carefully inspected at special equipment for any weaving flaws and damages, before they are shipped to us in Norway." och jag undrar just hur synen är på de som inspekterar... Tydligen är hon som har företaget inte den lättaste att ha att göra med, men det är banne mig inte jag heller! Har jag betalat för en sjal som ska vara felfri, ja då ska jag fan i mig ha en som är felfri! En och annan pull, ja det hade jag kunnat leva med. Men den här mängden pulls, trasiga trådar och den hemska randen, nä jävlar i min låda det accepteras icke!
 
 
 
 
Ett axplock av felen... "Noga synad", my ass!
 

Tis 10 mars-15

Imorse vaknade vi strax efter 7. Jag ammade Brodde som somnade om, sen smög jag iväg på toa. Hörde Leon i sitt rum, han satt i sängen och lekte med sina gosedjur och pratade för sig själv. Kände ingen stress när han satt och lekte så fint. När jag kom in sken han upp, jag fick en bamsekram, vred upp persiennen i hans fönster och lyfte upp mitt älskade barn ur hans säng. Han och jag gjorde våra morgonbestyr innan lillebror vaknade igen. Vi åt frukost, klädde på oss, sen tog vi på ytterkläder och så satte jag barna i vagnen. Destination, öppna förskolan!
 
Vi var först, hängde på låset. Promenaden ner var mysig. Brodde sov, jag och Leon småpratade om allt mellan himmel och jord. Vi hade inget kaffe hemma, så det första jag gjorde när vi kom in på öppna förskolan var att ta mig en kopp. Jag och Leon lekte en timme innan Brodde vaknade och ville äta. En kort stund senare kom Patric dit när han hade slutat jobbet. Knöt upp Brodde i sjalen, han satt och kikade nyfiket en liten stund innan han somnade tryggt med örat över mitt hjärta. Vi lämnade en kartong med hobbyfärger där, då de bara stått i vägen här hemma. Bättre de kommer till användning! Och öppna förskolan har vi så stor glädje av, så dit skänker jag med glädje saker!
 
Väl hemma igen var det dags för lunch, sen gick Patric och Leon på promenad. Under tiden hann jag städa upp kaoset här hemma, och Brodde sov. När grabbarna kom hem igen var det dags för mellis och reprisen på nattens NHL-match. Leon fick hjälpa Patric att rulla köttbullarna till middagen efter det, och jag satt med Brodde vid bröstet.
 
Strax efter klockan 18 hörde jag Leon säga "Pappa, sova nu. Dricka välling nu pappa", och så gick de in på hans rum. Tog inte lång tid innan han sov. Åååh, vår unge, han börjar bli så stor! Och Brodde växer i raketfart han med. Varför måste småbarnstiden gå i ultrarapid??!
 
Att bära Brodde i sjal, det är jag såååå glad över att jag började med! Det började ju första veckan efter han var född, att han enbart sov när han låg på mig. Då kunde ju inte jag sova. Så, jag skaffade mig en trikåsjal för att kunna slumra tryggt med honom på bröstet. Både jag och Brodde älskade det från första stund! Och på den vägen är det. Nu knyter vi mest med vävd sjal, och jag börjar bli snabb på att knyta. Och alltså, det är det mysigaste som finns! Kan gå runt hur länge som helst med honom i sjalen. Krama honom, stryka honom över ryggen och rumpan, smeka de små fötterna, pussa honom, snusa honom i håret. Ååååh, det ääääär så underbart! Och känna hans andetag när han somnat med örat över mitt bröst, och känna de små fingrarna som pillar mig på armen och bröstet. Om någon av er som läser har ett litet barn och inte provat bära i sjal ännu, gör det! Det är fantastiskt, underbart och så mysigt så det inte går att beskriva!

Mån 9 mars-15

Idag var vi uppe tidigt, och skräckslagna föräldrar märkte att det var slut på kaffe! Men det gick ändå, på nåt vis! Leon var sjukt taggad för dagis idag. Han skulle leka med sina kompisar sa han, lillhjärtat vårt! Jag, Patric och Brodde tog oss en runda på stan innan Patric skulle jobba. Brodde somnade i vagnen, så jag och gubben unnade oss en lunch i lugn och ro på stan med en kaffe på maten även! Satt finfint det.
 
Patric for på jobb, jag hämtade Leon på dagis. Knöt upp Brodde i sjalen och han somnade. Lite småcirkus och en del trots vart det, men inget jag inte klarade av att hantera. Vi pratade med min mamma på Skype nästan en timme. Efter att Leon hade badat ville han sova. När jag hade gjort vällingen vaknade Brodde, så sprang emellan Leons rum och vårt rum. Leon drack sin välling så duktigt, Brodde ville äta. Borstade Leons tänder, bäddade ner honom, sa god natt och att jag älskar honom, sen fick jag sätta mig och mata lillebror samtidigt som jag berättade sagor för Leon. Vid halv sju sov han, och en timme senare somnade även Brodde för natten. Har sedan dess samlat vuxenpoäng genom att organisera upp mina viktiga papper ännu mer, och gått igenom allt. Skaffade mig en sån där dragspelsmapp, så nu är alla papper lätta att hitta.
 
Gubben jobbar natt, så klokast är väl att rasta jycken och lägga mig typ nu. Men jag gruvar mig för morgonen, då det fortfarande inte finns nåt kaffe här hemma... Kanske får ta mig en tur till öppna förskolan?

Sön 8 mars-15

Imorse hade jag en glad Brodde i armarna och en glad Leon på kudden bredvid. Mitt hjärta höll på att svämma över av lycka! Det är inte klokt vad jag älskar våra barn! Trots alla spyor, störd sömn, tvåårstrots, översvämmade bajsblöjor, skrik och gap, så är det helt klart det bästa jag någonsin gjort att bilda familj!
 
Vad ska vi göra idag då? Frågan ställde vi oss så fort vi klivit upp. Jag och gubben fick oss några koppar morgonkaffe och hela familjen tittade på hockey tillsammans. Vi åt frukost och sen fick jag ett tokryck och röjde på Leons rum. Rensade alla leksakslådor, för det är inte klokt vad grejer ungen har! Ändå har vi knappt köpt nåt alls, vi får tacka familjer, vänner och grannar för kaoset som rådde på barnrummet. Nu står det en stor säck leksaker och väntar på att bli hämtad av en lokal välgörenhetsorganisation bredvid den stora säcken med kläder. Ååh, jag älskar att rensa! Men ändå har vi fan i mig lika mycket grejer kvar... Ja ja, jag har nåt att göra de korta lediga stunderna som finns lite då och då.
 
Vi for in på stan, blixtvisit. Leon var inte alls på humör. Gör ett nytt försök en annan dag, bara jag och Brodde. Han satt så nöjt i sjalen så, hade inte varit nå problem att gå en längre stund med honom inte. Men i Leons tvååriga kropp var det för mycket myror.
 
Patric och Leon lekte i parken när vi kom hem. Jag vaggade en trött Brodde i sjalen där han somnade så gott. Passade på att andas lite, och dricka ett glas påskmust, innan grabbarna kom in igen.
 
Ja annars har vi bara lekt idag. Sen var det middag, bad och läggdags. Hade försökt lägga en trött Brodde för en tupplur sedan halv fem, men han verkade störas av något, kanske en gasig mage. Så han kunde inte somna. Grät och stökade på ändra fram till halv åtta, då jag knöt upp honom i sjalen. Mamma 1, Brodde 0. Och nu sover han fortfarande, för natten. Patric har lagt sig han med. Jag njuter av att lukta gott efter duschen, istället för tjejsvett och barnkräks. Tar mig en timme på egen hand när resten av familjen sover. Visst att det är en timme mindre sömn, men den här stunden för mig själv gör så mycket! Och sen är det ju inte så att jag sover illa heller, mestadels är vi rätt bortskämda med sömn här hemma. Tack våra älskade barn för det!

Lör 7 mars-15

Jag och Brodde skulle ju på sjalträff idag. Så vart det inte. Unge herrn är tussig, igen, så vi ville inte ut bland folk. Istället sov vi till 10.45. Han sov i sin spjälsäng för första gången i natt. Behövde ju bulla upp under hans huvud, och då låg han så ostadigt i vår säng nu när han börjar på att röra sig lite mer. Men där sov han som en kung, så vi kommer fortsätta med det så länge det funkar. Då kan jag ju faktiskt krypa upp intill Patric också när jag känner mig lite frusen, hihi!
 
Vi for till svärmor som bjöd oss på lunch. Hemgjord pizza, och rulltårta. Barna trivs så bra hos sin farmor, Brodde somnade i hennes armar och Leon vet exakt vad han ska leka med när han är där. Jag och gubben fick lägga oss på soffan en stund, det är såååå skönt att kunna göra det under tiden barna är vakna!
 
Väl hemma satte vi igång med tvätt, middag och allt som behövdes göras. Båda ungarna fick ta sig ett bad, och sen somnade de för natten. Jag fick ett tokryck och tömde min garderob. Nu har jag två säckar kläder som ska skänkas bort, och en liten påse till försäljning. Jag tittade in i min garderob, med prydligt vikta kläder istället för kaoset som blir av att jag bara kastar in skiten, och insåg att jag knappt har något att ha på mig. Men det blir ett problem att lösa längre fram. Just nu går jag ju runt i kläder som funkar att amma i, och som tål några omgångar barnspya. Sen ska jag ju lägga på mig några kilon också, så känns himla onödigt att börja köpa nya kläder nu.
 
Kasper är nyborstad och har nyklippta klor. Han har fått sin kvällsrunda, och jag tyckte mig se honom i ögonvrån när han hoppade upp i vår säng just precis. Jag och gubben är nyätna, och det är väl dags att så smått börja förbereda sig för bingen antar jag. Sängen som återigen känns så stor, nu när Brodde sover i sin.

Fre 6 mars-15

Lite sömn, ändå har jag klarat dagen bra. Tills ikväll. Leon var på dagis på förmiddagen, Patric jobbade 8-17. Jag och Brodde tog bussen till Patrics jobb när vi klivit upp för att hämta bilen. Fick mig ett par välbehövliga koppar kaffe. Sen for vi på äventyr. Hämtade Leon på dagis vid lunch, plockade upp min farmor, sen for vi ut till byn. Min pappa fyller 50, så idag var vi och firade honom. Leon passade på att leka med morfar. Vi var där i tre timmar. Mot slutet kom min bror, svägerska och brorson. Då passade vi på att ta kort på den snart 50-åriga morfarn/farfarn med sina tre barnbarn. Tanken slog mig nu, varför passade vi inte på att ta ett fyra generationer-foto? Jag och brorsan var ju där, och vår farmor. Får bli nästa tillfälle!

Vi for hemöver vid 16, släppte av farmor, for vidare till Patrics jobb och hämtade hem honom efter att Leon fått sig en rundtur på pappas jobb. Han ville inte fara därifrån!

Patric for iväg på buffé med sina kompisar och jag nattade barnen. Brodde somnade när Leon satt i badet, och Leon somnade enkelt efter att vi myst och berättat tusen sagor om björnen.

Ikväll är jag lite ledsen. Först gäller det bilder på mina barn på nätet. Det gillar jag inte, ser gärna att jag blir tillfrågad först om det är ok. Det har jag sagt till alla jag kunnat tänka mig. Varför? Flera olika anledningar. Först, det som hamnar på nätet försvinner aldrig. Sen vet man aldrig vem som ser. Bilderna kan även hamna i fel händer och missbrukas. Men, viktigast av allt, barnens integritet. De är inte ens gamla nog att kunna säga ifrån. De har inget att säga till om när det gäller bilder på dem som publiceras på ett ställe där inget nånsin försvinner. Anledning nog det tycker jag!
Sen är jag lite ledsen över att få höra att folk tycker Patric är piskad. Visst att det sägs på skämt, men det gör mig ändå ledsen. Gör allt jag kan för att han ska få gå ut och roa sig, träffa sina kompisar, gyma, spela tennis, spela innebandy. Och så får man höra att han är piskad för att jag kanske vill ha honom hemma lite också. Jag menar, vi är föräldrar nu. Vi har två barn ihop. Vi har ett gemensamt ansvar. Eftersom Patric jobbar mycket kvällar tar jag många nattningar själv. Inga problem egentligen, kan bli lite cirkus men jag får ju till det. Men Leon är ju så pappig, han vill ha sin pappa hemma. Jobbar han, det är en sak. Är han ute och roar sig nån gång ibland, helt ok, absolut! Men att han förväntas göra helkvällar ofta, kanske även med påföljande krogrunda, det är lite annat. Vill inte att han ska känna sig låst, vill att han ska få roa sig. Men jag vill ju få umgås med honom jag med. Sen vill ju faktiskt jag också få göra saker, och mina krav är inte höga. Att få ta en låååång dusch utan att stänga av vattnet varannan minut för jag tror att jag hör gråtande barn, att få gå på toa i lugn och ro, att få öva på sjalknytningar ordentligt. Det är få exempel på simpla saker jag önskar få göra, då all min tid annars går åt att hålla två barn nöjda. Jag överlever absolut utan att få göra allt det där, det gör jag. Men de som kallar Patric piskad verkar ha glömt att jag existerar och är hemma och tar hand om våra gemensamma barn under tiden han är ute med sina kompisar och får höra hur piskad han är som efter ett par timmars umgänge tackar nej till några timmar till just den kvällen. Jag kanske är känslig, och jag vet mycket väl att de säger det på skämt, men likförbannat gör det mig ledsen då jag verkligen gör allt jag kan för att min sambo ska vara glad och få roa sig och bara få vara för sig själv en stund.

Tors 5 mars-15

Idag vet jag inte om jag ska vara tacksam eller bekymrad. 00-07 sov Brodde, efter att ha ätit somnade han om igen. Han har varit vaken i totalt nästan 3 timmar på snart ett dygn... Är i stort sett bara upp och äter, och somnar om igen. Utvecklingssprång?
 
I alla fall, fick ju en god natts sömn. Leon vaknade på gohumör även han. Brodde somnade ju om nästan direkt när vi klivit upp, så jag och Leon fick en mysmorgon med glada miner och lek innan dagis.
 
Jag och Brodde gjorde inte asmycket här hemma. Han sov ju mest hela tiden. Vi fick finbesök av svägerskan och min söte brorson, det var himla mysigt. Fan, man är för dålig på att ses. Vi bor ju så nära, ändå är det så sällan. Ska bli bättre på att ta mig iväg och hälsa på lite när RS-säsongen lugnat ner sig.
 
Efter lunch kom Patric och Leon hem. Då for vi på stan en sväng, och när vi kom hem lekte grabbarna i parken. Jag och Brodde for på ärenden, och sen hux flux var det kväll och läggdags för en trött Leon.
 
Nu har minstingen just vaknat, får se hur natten blir när han sovit som han gjort idag...

Ons 4 mars-15

Herre min skapare, imorse var jag långt ifrån medvetande när Leon klättrade upp i sängen och gav mig pussar, kramar och puttar för att jag skulle vakna. "Maaammaaa, god mooorgon mamma! Maaaaamma, vakna mamma, upp och hoppa mamma!". Jag gjorde nåt ljud till svar och försökte öppna ögonen. Genom den lilla lilla glipan jag fick upp såg jag min vackra pojke le mot mig, pigg och alert. Min andra pojke hörde jag i badrummet när han fick sin blöja bytt. Ja usch, idag var jag seg upp, men så var jag ju vaken större delen av natten också. Tur jag har Patric!

Eftersom jag sov bort halva dagen har det inte hunnit hända asmycket. Vi fick vår gamla sänggavel hämtad, den nya står på plats. Patric och Leon lekte ute i parken under tiden jag ammade Brodde. Sen förberedde vi inför middagen, och Patric for sedan till jobbet. Han är hemma imorrn efter lunch, jag och Brodde har alltså väldigt mycket plats i sängen i natt. Leon var snäll och foglig ikväll. Åt sin middag, tog sitt bad, klädde på sig pyjamas och somnade efter att ha fått sin välling, tänderna borstade och nattnappen. Jag berättade en god natt-saga under tiden jag ammade en grinig Brodde, och före 19 hade Leon slocknat. Hur vet jag inte, för Brodde gapade på rätt bra. Knöt upp honom i en av de vävda sjalarna, och han blev lugn. Då ammade jag honom lite, bytte blöjan och la honom i hans nest i vår säng under tiden jag tänkte ta på mig en tjockare tröja och hämta andan lite. Då somnade han! Så från halv åtta har hemmet varit tvärlugnt. Kom just ut ur duschen och har redan nu krupit ner bredvid minstingen. Hunden är rastad och har lagt sig tillrätta i fotänden. Lika bra att försöka somna redan nu, utifall jag får en repris på natten som var. Och så ska jag ju upp när Leon vaknar imorrn, vilket på senaste tiden har varit okristligt tidigt i våra mått mätt.

Tis 3 mars-15

Imorse for Patric till banken på möte. Jag och grabbarna donade på här hemma framför Nyhetsmorgon. Idag var en sån dag jag inte kunde starta utan kaffe. Leon krupphostade under natten och jag fick krypa upp i sängen med honom och berätta sagor för att han skulle lugna sig och somna om, och Brodde vaknade rätt ofta han med. Men morgon blev det, och dagen har gått bra ändå.
 
Leon var som vanligt idag när han vaknade, så vid lunch fick han gå till dagis. "Jaaaaa daaaagis!", då känns det inte jättejobbigt ändå att lämna honom där. Patric for på jobbmöte, jag och Brodde donade på hemma. Hann inte så mycket, dammsuga och amma typ. Vi var på BVC jag och minstingen också, nu väger han 5335 gram och är 58,7 cm lång!
 
Innan middagen kom svärmor hit. Hon skulle passa Leon nån timme under tiden jag och Patric var på visning. Brodde hängde med oss också. Vi var och kollade på en lägenhet som jag kände direkt att "där ska vi bo" när jag såg den. Den är helt perfekt för oss! Jag blev lite orolig när jag såg hur många som kom på visningen, men vi tänker nog ge oss in och buda. Har dock en känsla av att vårat tak kommer nås rätt fort... Men hoppet är det sista som lämnar människan, och jag håller tummarna för att de flesta som var på visningen inte blev nog intresserade för att lägga bud.
 
Min pappa var hit en sväng efter jobbet och hjälpte oss köra hem en sänggavel. Ombyte förnöjer, och med köp och sälj på Facebook går man ju plus minus noll allt som oftast när man vill ändra lite. Så vårt hem är i ständig förändring, lite roligt sådär!
 
Nä, dags att sova, och drömma lite om vårt eventuella nya boende. Hoooopas!

Mån 2 mars-15

Ja, i natt var ja och smågrabbarna ensamma. Allt verkade gå bra, runt halv elva var jag på väg i säng. Då vaknade Leon, ville ha pappa. "Hej då mamma, gå mamma" gormade han. Till slut, efter många om och men, lyckades jag lugna honom med hans nalle som fick berätta saga efter saga efter saga. La mig, kort efter vaknade Brodde. Ammade, bytte blöja, somnade. Då vaknade Leon igen. Zombiemorsan släpade sig upp. När Leon somnat, och jag la mig igen, hann jag slumra till och så vaknade Brodde igen. Kändes som att det gick i ett hela natten, och till slut var det morgon. Leon vägrade allt. Vägrade ta av blöjan, vägrade pottan, vägrade klä på sig, vägrade frukost. Brodde ammade och ammade. Jag lyckades hålla ihop, och barnen hyffsat nöjda. Frukost fick jag i Leon, vi pratade med min mamma på Skype, jag fick hantera trots och bråk vilket resulterade i kissiga lakan i Leons säng eftersom jag skickade honom på rummet när han slog mig och Brodde, och jag glömde bort att han var utan blöja...
 
Men men, Patric kom hem, vi hade tvättid, jag hämtade fluffpost, fick städa lite, Patric och Leon lekte ute, svärmor var på besök, jag och Brodde har övat med vävda sjalarna. Och nu sover kidsen, även djuren. Mina ben värker, och jag gissar att farmors gör det också då vi båda har det här som vi inte vet vad det beror på.
 
Och Brodde, lille Brodde, blir två månader gammal idag. Tiden går så fort!

Sön 1 mars-15

Ååh vad skönt att ha gubben hemma idag! Världens bästa pappa tog med sig vår äldste son och åkte skridskor efter frukosten, och jag ägnade halva förmiddagen åt att amma vår yngsta.
 
Efter lunch gick världens bästa pappa ut med vår äldste i vagnen, jag ammade vår yngste.
 
Farbror Micke med flickvän kom på besök. Barna fick presenter, Leon fick en Pittsburgh Penguins-tröja och en nalle, Brodde fick en pingvin. Leon spelade bandy med sin far och farbror. Brodde låg i mina armar och kikade och slumrade.
 
Middagsdags, sedan påföljande bad för Leon. Jag ammade. Har varit otroligt mycket amma idag, och jag börjar undra hur lång den här upptrappningsperioden egentligen är.
 
Leon sover, Brodde har ammat i tre timmar nu inför natten. Fick pausa och ta mig en dusch i alla fall. Patric ska till jobbet nu och sova natten, kommer vara tyst i vårt rum i natt utan hans snarkningar. Tur vi har hunden!
RSS 2.0