Lör 28 feb-15

Före 11 for Patric på jobb. Då började cirkusen. Leon grinade och gnölade efter pappa ända tills han somnade för en tupplur vid halv tre... När han vaknade vid halv fyra började det igen. Och Brodde har varit väldigt tuttig och velat bli buren konstant.
 
Vid lunchtid fick vi besök av min pappa. Han hade med sig fikabröd. Han lekte med Leon och vaggade Brodde så jag fick klä på mig och sätta på kaffe. Drygt en timme hade barna moffa här innan han skulle vidare. Då började Leons gnöl igen. Jag slängde ihop en trolldeg och tänkte att det tycker han nog är roligt, och så skulle jag göra fotavtryck av barnas små fossingar. Jo tjena, askul tyckte det var... Gnöl och grin, kastade degen på golvet och grinade över att den låg på golvet. Och så satte Brodde igång, så jag hade två grinungar där... Det var då jag fick nog, när klockan var lite innan två. Kokade gröt åt Leon så han fick äta och ammade Brodde. Stoppade in fotavtrycken i ugnen, klädde ungarna och gick ut med syskonvagnen. Båda två somnade. Fan vad skönt tänkte jag, nu får jag vila en stund och försöka äta nåt i lugn och ro. När vi hade svängt in på vårt område vaknade Brodde. Där rök den vilan. Ammade honom stående samtidigt som jag åt ett wienerbröd och halsade några glas dricka. När han började på att somna om vaknade Leon i vagnen, och han vaknade på fel sida. Grinade så pass att han väckte sin lillebror, och då hade jag två gråtande barn igen.
 
Runt 16 kom Patric förbi en snabbis med lite kylskåpsvaror och lättlagad middag. Brodde somnade en liten stund, Leon lugnade sig, vi åt middag och sen fick Leon ta sig ett bad under tiden jag stående ammade den nyvakne Brodde i dörröppningen till badrummet för att hålla koll på Leon klätterapa. En spyattack modell värre bjöd Brodde på under tiden Leon låg i badet. Skura golv, skura mamma, skura vagn och Brodde fick ligga på golvet i sitt babynest. Cirkus.
 
De sista timmarna innan storebror somnade gick rätt bra ändå. Lillebror hade somnat i sjalen, så jag och Leon fick kvällsmysa på egen hand. Nattblöja, pyjamas, hämta nattnappen som "tandläkarn varit och lämnat i brevlådan", samla ihop gänget (Nya Oden, gamla Oden och Spindelmannen), dricka välling, borsta tänder, bädda ner i sängen. Sen vaknade lillen. Fick amma honom i Leons rum samtidigt som jag berättade saga efter saga för vår förstfödde. Till slut sov båda två. Leon vid halv åtta, Brodde inte länge efter. Då sjönk denna trötta morsa ihop i soffan efter att ha mulat i sig kalorier i massor. Och nu är gubben hemma igen. Och gissa om jag är glad, för han löste vikarie och tog en föräldradag imorrn! Det behövdes, för att köra en repris på den här dagen kändes sådär lockande. Jag har ju klarat av det ändå, på nåt jävla vis. Jag har ju inte haft nåt val, och kanske att jag klarar mer än jag tror! Mammor, vilka superhjältar vi är ändå. Men imorrn ska det bli så skönt att ha Leons superhjälte, pappa, hemma.

Fre 27 feb-15

Segt nät, klent batteri på telefon. Detta blir kort. Stan i förmiddags, Leon i sin nya sele på Patrics rygg och Brodde i sjalen på mitt bröst. Tidig morgon imorse, så Leons humör har varit sådär. Patric for på jobb 16, Leon grinade läääänge efter pappa. Skype med momma gjorde honom glad. Brodde bodde i sjalen. Vid 18 sov storkillen min, minsta bosatte sig vid bröstet. Nu är gubben hemma och sängen väntar. En tuff helg väntar mig, ensam med båda barna plus djuren, ingen hjälp, trots från ena barnet och konstant amning av andra. Heja mig!

Tors 26 feb-15

Idag har jag och Brodde haft en dag själva. Vi började med att städa. Jag, han sov. Sen drack vi kaffe. Jag, han sov. Sen fick vi besök av en som skulle hjälpa mig med detaljerna när jag knyter sjal. Knöt upp Brodde, som tvärslocknade. Ja, sen kom Patric hem en snabbis med lunch. Sen har vi ammat, surrat, donat på. Klädde oss, knöt upp Brodde i vår Mei Tai, rastade Kasper och sen gick vi till dagis för att hämta goungen Leon! Hämtningen gick bra, att vara hemma gick bra. Förutom i början då han grinade efter pappa. Det lugnade ner sig när vi åt middag och han fick prata med momma på Skype och sedan ta sig ett bad. Nattningen gick utan protest, ja faktiskt smärtfritt! Tänk om varje kväll ensam kunde vara som denna.
 
Ja, mitt sjalbruk börjar bli ett missbruk... Men va fan, bäbisar spyr, man må ha ombyten! Sen har de ju olika egenskaper allihop, så en för varje tillfälle och väder må man ju ha... Och självklart må man prova sig fram, och de som inte faller mig i smaken kan jag ju bara sälja vidare för samma peng. Tipp topp!
 
Brodde somnade i vagnen efter att ha tjorvat ett par timmar. Passade på att ta mig en dusch och la mig sedan för att slösurfa en aning. Gubben kom nyss hem, och minstingen sover än. Ja, det var den dagen. Ute blåser det på rätt jävla bra, och jag fick nyss veta att världens bästa vän och gudmor Karro kommer hem om ett par veckor! Tjoohoo!!!

Ons 25 feb-15

Bättre sömn för oss under natten, det tackar vi för! Jag hann inte kliva ur sängen innan Leon kom och pussade mig hej då innan han skulle till dagis. Han är så förbaskat gullig när han går runt i sin overall. "Hej då mamma, puss puss mamma, älskar dig mamma", åååååh älskade gounge! Patric skulle på jobb, så jag och Brodde har haft dagen för oss själva. Hade tänkt göra massor som vanligt, men sket i det. Vek ihop lite tvätt, sen har jag i stort sett bara ammat. Vi provade knyta lite sjal också. Vart inte helt nöjd med mitt försök, men Brodde tvärslocknade så det kan inte ha varit helt tokilla i alla fall. En av våra grannar knackade på och lämnade en sagobok åt Leon. Vi har så förbaskat gulliga grannar här i området!
 
Vid dagishämtningen tänkte jag att vi skulle inviga ståbrädan. För det första ville inte Leon gå hem idag. Han lekte att han sov. Jag och Brodde surrade lite med fröknarna, men sen började lillplutten kinka och när jag sa åt Leon att nu må vi gå hem, fick jag svaret "Jag sover fortfarande, mamma". Att klä på ungen var en cirkus. La Brodde i hans vagn och tog Leons overall. Då var Leon borta. Ja, då hade han gått ut på gården, i strumporna bara och inga ytterkläder. Då fick ju jag kuta ut i strumporna och bära in honom. Han blev lealös och sprattlig, skrattade och tyckte det var jättekul när jag kämpade för att få på honom overall och skor. Till sist var det bara mössa och vantar kvar. Ställde ner Leon på golvet för att hämta dem på hans hylla. Sekunden senare, ja då var ungen borta igen. Sprang runt ute på gården igen... Ut, bära in, klä på klart. Fick blockera dörrn samtidigt som jag klädde på Brodde i vagnen och samtidigt som jag klädde på mig själv. Och sen på hemvägen ville Leon INTE stå på stäbrädan utan hoppade ner och sprang iväg. Ååååh, less morsa! Hem tog vi oss, och där  fortsatte cirkusen. Men på nåt vis fick jag i ungen middag och sen i säng, kan knappt minnas hur. Brodde var snäll och foglig i alla fall, och tur var väl det!
 
Leons bärsele kom idag, men hann inte prova den. Kommer knappast hinnas med imorrn heller, så får se fram emot fredag då! Imorn får jag och Brodde besök av en som ska hjälpa oss få till knytandet med vävd sjal ordentligt. Vi är på väg, men behöver hjälp med att finjustera lite detaljer.
 
Patric hann hem, och nu är det sängen som gäller. Såååå trist när han jobbar de här grisveckorna. Och Leon är ju så pappig, så ni kan ju gissa hur han är när Patric jobbar såhär...

Tis 24 feb-15

Hej och hå, vad lite jag fick sova. Tuttig bäbis deluxe. Japp, tillväxtperiod nalkas, nu ska produktionen upp! Sovit dåligt har han gjort idag också, Brodde. Somnat till vid bröstet men vägrat nån annanstans. Kortare stunder i vagnen, förutom nu ikväll för nu har han sovit snart ett par timmar.
 
Patric och Carlsson var iväg och spelade squash på förmiddagen. Under tiden fick jag besök av en väninna som ville prova Ergobaby-selen då hennes barn är i separationsfasen just nu och inte accepterar annat än att bli buren. Leon har hunnit trotsa mig gråhårig flera gånger om idag, och jag har fått bita mig i tungan vid flera tillfällen för att inga värre grodor skulle hoppa ur munnen är de vanliga harmlösa svordomarna. När Patric väl kom hem så hade han och Carlsson med sig lunch. Leon berättade massor för Carlsson, var oerhört surrig, och varje mening avslutade han med hans namn. "Äter blodpudding jag, Carlsson. Mamma stickiga ben, Carlsson. Pappa äckliga fötter, Carlsson. Tandläkarn tog min napp, Carlsson. Var är min napp, Carlsson?".
 
Efter maten tog jag med mig Brodde på en tur med bilen. Patric tog Leon på promenad i vagnen. Jag och Brodde hämtade fluffpost! En Mei Tai och en Beco Butterfly 2. Nu börjar jag snart känna mig helgarderad med bärdon för tillfället!
 
Eftermiddagen gick i cirkusens tecken med två gapande barn, en gormande och extremt less mor och en tyst och trött pappa. Men på nåt vis ordnar sig allt till slut. Leon sover, Brodde sover, jag har fått duscha, Patric ligger i badet. Jag börjar redan nu stålsätta mig för de tuffa dagar som väntar när jag kommer vara själv med två barn väldigt mycket. Bland annat heeeeela helgen kommer jag vara ensam. Hjälp mottages med öppna armar!

Mån 23 feb-15

I förmiddags packade vi in oss i bilen och for till Hackås för att hälsa på en väninna och hennes barn. Hon har en son i Leons ålder och en i Broddes ålder. De större barnen lekte, de mindre sov, ammade och bajsade. Vi blev bjudna på pannkakslunch och kaffe med dopp. Klockan närmade sig eftermiddag innan vi tog oss hemöver. Båda barna tvärslocknade i bilen. For och hämtade en vindoverall åt Brodde, köpte tandkräm och hudvårdsprodukter åt barna på hälsokosten och sen hämtade vi min månadsranson av näringsdrycker innan vi landade hemma.
 
Hux flux var det middagsdags, sen läggdags för Leon. Brodde bor vid mitt bröst nu, tillväxtperiod så produktionen ska upp! Måste omgående lära mig att amma i vävd sjal.
 
Efter att ha snuttat på mig i tre timmar trodde jag att han somnat, men nu hör jag honom och ser hur det sprattlar i vagnen... Jahopp, det var den lediga stunden.

Sön 22 feb-15

Imorse var jag uppe i hyffsad tid. Åt stadig frukost, packade ner Brodde i vagnen, pussade mina två andra grabbar sen hoppade vi på bussen. Jag och minstingen for på storloppis idag! När vi kom dit parkerade jag vagnen och satte Brodde i sjalen. Smidig som en gasell cruisade jag mellan borden och människorna. Här och var stod det barnvagnar mitt i gången så ingen tog sig någonstans. Att loppa med barnvagn har vi gjort en gång och aldrig mer, sjukt osmidigt! Jag märkte hur folk tittade, för vad jag sett så är det inte alls många som bär i sjal bland folk i den här stan. Varför kan jag inte förstå! Jag mötte 7-8 föräldrar på drygt en halvtimme som hade sina bäbisar i Babybjörn-selar, där ungen hänger i skrevet. Hellre bära så än inte alls, men Babybjörns selar borde ju sluta tillverkas om de inte gör dem bättre för åtminstone barnet! Det är synd att fler inte känner till andra selar, det är ju typ bara Babybjörn och Ergobaby som folk här omkring vet finns. Ergobaby är ju klart ett mycket bättre alternativ, men jag tror priset gör att många väljer Babybjörn. Tyvärr. Men jag gör vad jag kan för att öppna ögonen på fler för ergonomiska bärdon! Hur som helst. folk tittade och jag hörde hur de viskade om hur mysigt det såg ut. Några stannade mig för att ställa frågor om det är svårt att knyta, vart man köper sjalar och för att få titta på Brodde och tala om hur mysigt de tyckte att det såg ut. Ja, det är huuuuuur mysigt som helst! Lite kläder åt barna fyndade jag, sen for vi hem igen.
 
Patric och Leon hade haft det roligt här hemma när vi var borta. Vi fikade mellis, lekte lite, läste bok. Efter middagen hade jag lyckats lösa så att en hemifrån byn som jobbar på däckfirma öppnade på firman åt oss ikväll så vi fick nytt däck på bilen. Jag avskyr att ha saker hängandes över mig som måste göras, och bilen behöver vi verkligen, vi är rätt handikappade utan den. Men nu är den fixad, och jag är så tacksam över att han kunde hjälpa oss idag!
 
Nattade barnen på egen hand när Patric var och fick däcken fixade. Leon har börjat vilja höra sagor innan han ska sova. "Berätta björnen, mamma" sa han. Berättade om björnen som inte hade några kompisar. "Berätta björnen igen, mamma". Berättade om björnen och haren som frös om fötterna och skulle bygga ett värmande hus. "Berätta björnen en gång till, mamma". Berättade om björnen som skulle baka muffins och fick springa till sin granne haren för att låna ingredienser. Sen somnade han, min lillskrutt. Brodde sov som en stock i sjalen på mig. Mina pojkar, älskade barn, min mening med livet!
 
Gubben och jag har varvat ner framför TVn, och nu blire nog bingen.

Lör 21 feb-15

En glad Leon kom in och sa "Gooood moooorgon mamma!", jag ammade Brodde, gjorde mina övningar mot foglossningarna och drog mig en stund. Morgnarna ser hyffsat likadana ut, men de är himla mysiga.
 
Så, vad har denna dag bjudit på då. Jo finverä först och främst, riktigt vårväder! Vi tog varsitt barn i varsin vagn, hoppade på bussen med svärmor och for på stan. I Badhusparken var det massor av folk. Leon fick göra en high five med Birger det lilla Storsjöodjuret. Sjukt nöjd kille! Han fick även en varmkorv med bröd som han slukade, unge herrn matvägrade hemma vid lunchen... Strosade lite kort på stan sedan, köpte näringsdrycker åt mig för jag har ännu inte hunnit hämta ut mina på receptet. Ja, sen for ma hejm ijann.
 
Här hemma var det lite cirkus, vi tvättade, städade, lekte och lagade mat. Provade sätta Leon i ErgoBaby-selen igen, mer ordentligt, bara för att konstatera att JA den är för liten för honom. Provade sjala honom på magen på mig, sen på Patrics rygg. Det var ju kul tyckte han, i några sekunder, sen ville han kuta runt igen. Han sprang runt i en tigerdräkt vi fick hem idag, sötproppen.
 
Barna sover, gubben ligger i badet och jag roar mig med att nörda lite sjalknytningar. Vore kul att få till nåt med Leon, och sen till när Brodde blir större. Vill få använda mina vävda, så jag övar och övar. Och övar mer.

Fre 20 feb-15

Inte ska vi klaga på sömnen inte! Ammade Brodde och la honom i sängen strax efter 22.30 igår kväll, sen for jag och hämtade mina paket och tvättade bilrutorna. När jag kom hem strax efter 23 sov både Brodde och Patric djupt. Jag donade på med mina sjalar som låg i paketen, la mig vid 1. Klockan 4 vaknade Brodde för att äta. Efter maten somnade han om. Vaknade 8, åt, somnade om. Patric och Leon tog med sig Patrics mamma och for till hockeyplan. Jag och Brodde sov vidare tills klockan var nästan 11.
 
Vi alla for till svärmor och lagade lunch. Patric skulle sen fara och hämta Carlsson, jag och kidsen stannade hos svärmor. Några minuter efter att gubben farit ringde han. Min första fråga var "Vad har du glömt?". Inget. Andra frågan "Startar inte bilen?". Jo. "Ja men vad är det för fel då?". Punka efter vägen. Kuuuuuuul...
 
Hem tog vi oss, gubben och Carlsson drog och spelade squash. Leon gapade och grät efter pappa i två timmar. Brodde ville inte sova. Barnas moffa kom förbi på en blixtvisit, och då var Leon lugn en stund, men började direkt när moffa farit.
 
Det är så typiskt. När Patric ska få fara iväg på roligheter, ja då är det cirkus deluxe här hemma. Leon gapade och skrek, Brodde sovvägrade och gapade på rätt bra han med. Jag var skitnödig, hungrig, trött och stank av svett och spya. Hade inte tid att åtgärda nåt. Till sist, när jag ammat minstingen återigen, så fick Patric ta barna och jag skulle banne mig få äta i lugn och ro. Med mat i magen kändes allt lite lättare.
 
Patric la Leon, jag gjorde allt i min makt för att göra Brodde nöjd. Det var inte enkelt... Till sist sov största, och gubben fick fara iväg på rolighet del två. Från halv fem till halv tio hade jag en gapig och onöjd bäbis. Inget dög. Men till slut, ääääntligen, så slocknade han. La honom i vagnen, parkerade den utanför badrumsdörrn och unnade mig en lång varm dusch. Passade även på att raka benen, för det fick man ju höra att man slarvat med... Häromdagen när Leon väckte mig och skulle vara lite go, då smög han in i vårt rum och sa "Goood mooorgon mamma" och klappade mig på benet. "AJ! Stickiga ben, mamma. Usch, raka dem mamma!". Tokunge.
 
Dags att luta sig tillbaka en stund. Fick iaf ett samtal från dietisten idag. Hon skrev ut recept på näringsdrycker åt mig. Så istället för att betala 80 kronor för fyra flaskor som räcker i två dagar, så betalar jag 250 kronor för en månad med två flaskor om dagen. Det är 600 extra kalorier per dag, utöver min vanliga kost som dietisten tyckte lät som en väldigt bra kosthållning och hon kunde inte förstå att jag inte går upp i vikt när jag redan äter som jag gör. Det gör inte jag heller. Skyller på genetikens lotteri.

Tors 19 feb-15

Jag och Brodde sov till strax innan 11 imorse. Det är så skönt att vakna när det är ljust ute! Patric var på jobb, Leon på dagis.
 
Vi fick besök av en liten familj som skulle prova en av våra sjalar. Jag visade, förklarade och de köpte med sig den hem. Kul att fler vill prova!
 
Vi tog oss en promenad ner till Frösö Strand och köpte en Panda-kudde åt Brodde. Jag blev stående i 40-45 minuter och surrade med hon som sålde den. Himla trevligt sånt där, när man bara klickar direkt med någon man träffar för första gången! Att ta sig dit, ner för backen, gick ju bra. Men att gå hem, upp för backen, var mindre skoj. Glashalt! Men men, hem kom vi! Förberedde middag, sen upp till dagis.
 
En glad Leon mötte oss på dagis. Vi satte oss och surrade lite med pedagogerna innan vi knallade hem. Brodde satt uppknuten i sjalen, gick ju himla smidigt det! När vi kom hem och jag skulle plocka ur Leon ur vagnen insåg jag det katastrofala, jag hade glömt Leons gosekaniner och Spindelmannen på dagis!!! Jaja, tur det bara är ett par hundra meter bort, så det var ju inte hela världen att gå tillbaka igen.
 
Efter middagen fick Leon bada. Brodde sov. Sen efterfrågades pyjamas och välling. Jag och Brodde pratade med mor min på Skype när Leon somnat, sen fick unge herrn ta sig ett bad. Efter det blev han trött, men ville inte sova i vagnen. Min bärsjal hade han spytt på. Så, satte honom i den knytfria sjalen och han tvärslocknade. Toppen!
 
Gubben kom just hem, och jag ska väl försöka ta mig iväg på macken för att hämta fluffpost! Om jag hinner. Var helt inställd på att få hämta den ikväll, och att behöva tänka om när jag sett fram emot något så otroligt mycket gör mig inte särskilt glad.

Ons 18 feb-15

Kastar i mig kvällsfika i all hast, dygnets timmar räcker inte till. Idag är Brodde piggare. Mindre hostig, äter aningen bättre. Dagen har gått i ett sådant tempo att jag knappt minns vad vi gjort. Vi vek ihop tvätt i alla fall. Patric och Leon var ute på promenad. Jag lärde Leon dansa bugg. Vid 16 började Patric jobba, då vart jag och småttingarna hemma allena. Det gick ju bra det! Jag och Leon lekte när Brodde sov, tittade på film och sen skulle han sova. Han tvingade mig att berätta sagor, måååånga sagor. Och just ja, imorse var Patric och Leon hos tandläkarn för att dokumentera utifall det blitt nåt med bissarna åt Leon när han ramlade och fick fläskläpp. Tandläkarn avrådde napp, så "tandläkarn tog nappen" då. Patric la den i fickan. Leon var utan napp heeeela dagen. Frågade efter den ibland, men grät inte. Vid nattningen gav jag upp, då fick han nappen. Sömnnappen kallade jag den. Så fort man får sömnnappen blir man trött och somnar förklarade jag. Tog inte lång tid innan han sov. Skrutten min!
 
Städat lite, börjat rensa ur de bärsjalar vi inte använder. Använder de pengarna för att finansiera en bärsele åt Leon. Vi provade vår ErgoBaby idag, han tyckte det var jättekul att sitta på ryggen men han är ju för stor för den. Så nu har jag beställt en sele för större barn. Kul som attan ska det bli! En Beco Butterfly 2 till finpris. Brodde kommer få åka sjal eller Ergo. Tänk vad smidigt att gå på stan ihop hela familjen. Ingen vagn, en varsin unge i sele/sjal. Toppen! Och lär underlätta dagislämning/-hämtning ännu mer. Åh vad jag tycker det här är roligt, med sjalar och sånt. Och det finns ju så fina så jag tror jag kommer tuppa av! Tänk om jag kunde få alla!

Tis 17 feb-15

Ja idag har det inte hänt sådär extra mycket i och med att Brodde är tussig. Patric och Leon var och storhandlade, och Leon är så himla duktig så jag blir alldeles brydd. För det första är han så social, hejade på alla i affärn. Sen när de kom hem skulle han direkt börja plocka upp. Han vet vart allt ska vara, och vad allt heter. Han ropade "Mamma, ställ upp den" och höll i ett brödpaket. Mammas stora kille!
 
Tvättstuga hade vi också, känns som att vi tvättar jämt. Men det blir en jädra massa tvätt på bara en dag med ett spädbarn som kräks, en tvååring som äter med hela kroppen, Patric som har träningar och jag som blir nerspydd.
 
När det var läggdags för Leon for jag och Brodde till sjukhuset igen. Han har ätit sämre idag, varit allmänt onöjd och hans andning var snabbare och mer ytlig. Den här gången gick allt snabbare. Vi togs emot av samma sköterska som sist, fick ett rum direkt, fick träffa barnläkarn snabbt. De undersökte honom, sa att det märks att han har det jobbigt. De tog prov för RS-virus, och efter 40 minuter fick vi svaret att det provet var negativt. Pjuh! Så mest troligt är det nån virusgrenkamoj på lungorna. LIlle Brodde, han var så tapper. Undersöktes, petades i öron och mun, fick en termometer i rumpan, klämdes på. Enstaka gånger visade han missnöje, men annars var han himla lugn och duktig. Fick besök av barnens faster också en sväng, hon jobbar på akuten.
 
Nu har vi precis kommit hem, och en väldigt trött Brodde sover i bilstolen. Ska väl kvällsfika lite innan jag och lillgrabben bäddar ner oss bredvid Patric.

Mån 16 feb-15

Jag verkar ha varit helt väck imorse, för när jag vaknade var det ljust ute och hemmet var tomt. Brodde låg bredvid mig och gapade efter mat. Efter lite morgonamning somnade han om igen, men det kunde inte jag inte! 9 klev jag upp. Kollade lite på TV, surrade med mamma, tog min tid. Lagade lunch, gjorde iordning vagnen, klädde på mig. Fick handmjölka ur lite då mitt ena bröst höll på att explodera. Tog vara på mjölken och hedde i Broddes täppta näsa så det skulle lätta. Efter halv tolv vaknade han!
 
När vi ammat lite mer, och han tagit ännu en tupplur, klädde vi på oss och gick till BVC. Vi undvek alla andra barn, inga spädbarn var det där som tur var. Drygt 150 gram har han gått upp sedan förra veckan. Lite mindre än vanligt, men han är ju sjuk och det tar på krafterna. BVC-sköterskan kollade hans andning, och talade om hur det ser ut när det blir värre, och om det blir värre ska vi åka till sjukhuset direkt för på så små barn kan det vända väldigt fort. Tycker han känts bättre idag, men vågar inte ropa hej riktigt än.
 
Stoppade Brodde i bärselen när vi kom hem, och så gick vi upp till dagis och hämtade hem Leon. Så fort vi kom hem började han tjata efter pappa. Jag ställde äggklockan och sa att när klockan ringer så kommer pappa hem. Tjatet slutade. Höll utkik i fönstret, och när jag såg Patric komma så gick jag och vred klockan så den ringde. Leon sken upp, sprang till dörren och då klev pappa in. Toppen!
 
Båda barna sover, Patric är på innebandy. Jag har surrat med farmor och mamma, och håller koll på Brodde. Hunden ligger på rygg och snarkar i soffan, katten ligger som en geléråtta på soffryggen. Ett kvällsfika värdigt världens starkaste man på det här så!

Sön 15 feb-15

Sitter och mular i mig en massa mat plus näringsdryck. Sov förbi frukosten, missade lunch och mellis. För när vi vaknade i morse skulle Brodde få nya kläder utan spya på. Såg då att huden gick in vid revbensbågen när han andades. Fick rådet av sjukvårdsrådgivningen att fara in på sjukan och kolla upp det. Man oroar ju sig för RS... Kom in, han blev undersökt, sen placerades vi i väntrummet. Brodde sov mest, och när jag knöt upp honom i sjalen såg jag i ögonvrån en kvinna som studerade oss. Hon frågade sedan vart jag lärt mig knyta sådär, sa att det såg himla mysigt och smidigt ut. Ja, det är kanonmysigt! Tiden gick, och efter 2,5 timme i det fulla väntrummet fick jag nog. Frågade om man verkligen ska sitta och vänta i 2,5 timme med ett spädbarn som söker för andningsbesvär. Fick svaret att barnläkarn var upptagen. Jag gick och satte mig igen, och helt magiskt så var läkaren ledig dryga minuten senare och vi fick komma in... Hon sa att det möjligen kan vara RS-virus, men Brodde är inte så påverkad av det att han behöver läggas in. Jag tror det här är hans fjärde dygn med denna hosta, och runt den sjätte dagen börjar det vända och gå åt rätt håll när det gäller RS. Bara hoppas han inte hinner bli sämre! Han bor i sjalen, det är ju lättare för honom att andas när han är upprätt, och hos mamma sover man ju alltid bäst!
 
Svärmor var på besök när vi kom hem. Leon var glad och sprallig. Efter middagen bara försvann tidsmässigt. Leon hann med att halka på sin tröja han slängt på golvet, och landade med munnen i parketten. Imorrn kommer han till dagis med sin Kalle Anka-bula från tidigare och en fläskläpp. Älskade unge, han har ju så himla bråttom hela tiden! Tydligen är han sin farbror upp i dagen.
 
Kidsen sover, jag har ätit ikapp dagens måltider så gott jag kunnat. Duschat och förberett inför morgondagen lite smått. När som helst vaknar Brodde för lite käk och blöjbyte, sen blire bingen!

Lör 14 feb-15

Jag och Brodde tog och somnade om imorse. Andra halvan av familjen klev upp strax innan Nyhetsmorgon började, jag skulle upp jag med men när Brodde somnade om gjorde även jag det.

Idag har vi tvättat och fått besök av svärfar med sambo. Jag och Brodde for på ett par ärenden, svärmor var hit, jag och Leon har lekt att vi var på Nordpolen i pälsmössor och med vandringsstavar (innebandyklubbor) och letade efter en massa djur som Patric fick gestalta. Brodde var med han också, han sov så gott uppknuten på mig i sjalen.

Leon hjälpte Patric i tvättstugan och sen rullade de köttbullar. Mina goa grabbar! Brodde har bott hos mig till största del. Han fick ta sig ett bad ikväll, och han vart inte lika förbannad som gångerna innan förrän det var dags att torka sig och bli insmord.

Mätt och nöjd ligger jag nu nerbäddad med Brodde bredvid mig i sitt babynest. Han har haft en jobbig hosta idag och hans lilla näsa rinner. Leon är piggare, men snorig än. Blir inga större utflykter för oss inte!

Fre 13 feb-15

Natten ensam, lite sömn. Leon sov som en stock, inte Brodde. Efter 3 gav jag upp försöken att trösta, amma, vagga och rapa eftersom han bara skrek och knöt upp honom i sjalen. Han blev tvärtyst och somnade på fåtalet minuter. Såg lite TV, vid 5 funderade jag på att invänta Nyhetsmorgon. Men nä, vi la oss för att vakna igen vid 7. Brodde somnade om efter den amningen, jag ville göra detsamma, men då vaknade Leon. Han ropade efter pappa och började trotsa mot mig direkt. Lyckades hålla ut tills Patric kom hem vid 10, utan sömn och utan kaffe!

Patric och Leon gick till stan så jag fick sova. Men sova fick jag inte för Brodde. Trött var han, men ville inte somna. Ja, upp i sjalen, somnade direkt. Nackdelen då är att jag måste röra mig, men det är viktigare att han får sova.

Eftermiddagen bestod av trots, syskonsvartsjuka som gör sjukt ont i föräldrahjärtat, sålt iväg lite grejer, amning såklart och en massa sjalande för att få cirkusen hanterbar. Syskonsvartsjukan gör så ont i oss då vi gör allt i vår makt för att Leon inte ska känna sig bortglömd eller undanskuffad, men tydligen gör han det ändå fast en av oss allt som oftast är med enbart honom om vi inte hjälps åt med hemmet. Men det verkar inte vara så mycket man kan göra, inte mer än vad vi redan gör, så det är bara att bita ihop och försöka rids ut den här vågen. Ååååh jag vill att Leon ska förstå att vi älskar honom och Brodde precis lika mycket och att han faktiskt får lika mycket tid med oss om inte ännu mer för Brodde sover ju väldigt mycket. Inte lätt det där inte.

Kidsen sover, jag och gubben slöar. Jag har klickar hem en vävd bärsjal i färger jag älskar, och blev småförälskad i en dyr historia på kuppen... En huuuur fin sjal som helst med isbjörnar, hundspann och sälar på. Ååh, tänk om man hade varit rik! Jag är rik på glädje och kärlek istället, och det är ju himla mycket bättre!

Hade tänkt sväva iväg lite med ämnet "förebilder", men nätet är nere så jag får skriva på mobilen, och jag svär så mycket då eftersom jag får skriva om var tredje ord då knapparna på telefonjäveln är så satans jävla små!!!

Tors 12 feb-15

Idag skulle jag och Patric storröja här hemma. Dagen började inte asbra direkt när Leon sa att han ville klippa sina naglar. Jag hämtade saxen, han satte sig i soffan och jag började klippa. Efter första klippet fick han tokryck och kastade sig skrattade bortöver i soffan. I samma veva sparkade han ut min kaffekopp på bordet. En sipp hade jag hunnit dricka, så vi hade kaffe överallt. Bordet, soffan, min telefon (som jag hoppades skulle dö, för jag gillar inte iPhone, men den klarade sig den jäveln), golvet och min ljusa ryamatta!!! Mindre nöjd mamma kvävde lite svordomar, och gladde mig istället åt att kaffet var väldigt svalt med all mjölk i.

Pling på dörrn, en hantverkare som kom med vår nya toastol. Snabba ryck! Patric lämnade Leon på dagis, jag tog med Brodde och köpte lite kläder åt honom och lunch till mig och gubben. På vägen hem ringde dagis. Jag tänkte att nu är väl Leon magsjuk... "Leon halkade och slog huvudet..." hörde jag. Tusen fasansfulla tankar rusade genom mitt huvud! Mitt barn!!! Han hade varit ute och lekt, hjälmen hade han på sig, men han hade halkat till och ramlat framåt och slagit pannan i en bänk. Det hade gått bra, han tröstades lätt, åt, lekte, somnade inte och var som vanligt. De ville tala om att det hade hänt och att han hade en Kalle Anka-bula i pannan. Lillhjärtat vårt!

Jag och gubben röjde. Dammsög, skurade, vek in tvätt, tvättade nya maskiner, kastade en massa skit, bar ner saker i förrådet, gjorde en kartong med skänkesgrejer till en välgörenhetsorganisation här i stan, tvättade spisfläkten, diskade... Ja jävlar vad vi for runt. Brodde, han sov som en stock han!

Gubben hämtade på dagis, jag ammade lillen. Sen for vi till svärmor på middag. Leons farbror med flickvän var där och även hans faster.

Nu sover barna. Leon somnade lätt och Brodde sov som en kung i sjalen. Patric är på innebandymatch. Jag har bäddat rent i sängen, gjort lite affärer, plockat ur och i diskmaskinen och haft en stund för mig själv. Gubben kommer hem och rastar jycken, sen ska han sova natten på jobbet. Hoppas kidsen håller sig i skinnet i natt. Leon har sovit dåligt senaste två nätterna, och Brodde har inte sovit sådär bra som för nån vecka sen. Men men, om inte annat finns det ju kaffe som jag framöver ska svepa på stående fot i köket!

Ons 11 feb-15

Sliten har jag varit idag, och var inget solsken imorse. Patric fick nog ta lite skit i onödan bara för att jag brås på min mor när det gäller morgonhumör. Jag är en krokodil. Men Leon vet hur man piggar upp sin mamma! Jag hörde att han hadd vaknat, så tassade upp för att hinna gå på toa innan jag tog upp honom. När jag kom tillbaka stod han i vårt sovrum. Han hade klättrat ur sängen själv och gått till oss, ställt sig och beordrat Patric att kliva upp och klä på sig. Vårt charmtroll! Han är så himla rolig.

Leon fick leka på dagis idag, han hade knappt tid att säga hej då till sin käre far vid lämningen. Sen for gubben på jobb. Jag hade tänkt försöka sova, men inte Brodde inte! Nä han sov dåligt hela natten och även hela dagen. Han har nästan bott i sjalen, endast då sov han lite. En timme sov han i vagnen, precis när jag förberedde middagen innan hämtningen på dagis. Hann i alla fall få lite uträttat med kiddot i sjalen. Flitt iväg lite barnkläder och leksaker som varit över, och bovärden var hit för att hålla med oss om att vi behövde en ny toastol, så en sån är nu beställd och kommer monteras på plats inom kort hoppas jag!

Hämtningen gick bra. Glashalt var det ute, så tog syskonvagnen. Ville inte att Leon skulle halka. Väl hemma drog cirkusen igång så fort vi kom innanför porten. Bägge ungarna gapade, ena var hungrig och trött, andra trött och lite seg. Nåväl, stålsatte mig. Leon vägrade middag, Brodde vägrade sömn. Leon grinade efter pappa, förklarade att pappa jobbar. Pappa komma, sa Leon. Han är på jobbet och kommer hem sen, sa jag. Pappa komma NU mamma, sa han. När du sovit och vaknar igen så är pappa hemma, sa jag. Sova mamma, dricka välling, sova NU mamma, sa Leon bestämt. Klockan var då 17.15... Strax efter halv sex sov han, så mycket ville han att pappa skulle komma hem!

Brodde fortsatte sömnvägra. Knöt upp honom i nya sjalen i den ljuvliga blå färgen. Då slumrade han ett tag i alla fall. Sen äntligen kom Patric hem där vid åtta, och en timme senare vaknade en ledsen Leon som saknade pappa. Vilken tur att han hade kommit hem då! Annars hade jag varit en lögnare... Brodde somnade till slut i vagnen, och jag fick ta en dusch. Nu sover bägge barna, hunden är på kvällsrundan med husse, jag är ren och mätt. Ja men lite sömn på det här så!

Tis 10 feb-15

Hipp hipp hurra för min lillebror idag!

Ja, idag har det varit fullt upp. Fick mig en kopp kaffe imorse, sen drog jag och Brodde på turné. Först hämtade vi nys köksgardiner, sen ner till mödravårdscentralen. Det var dags för min efterkontroll. Tre trådstumpar från stygnen satt kvar, så de togs bort. Sköööönt! Skavt som attan. Passade på att ta cellprov. Gick igenom förlossningsjournalen, och det var en betydligt kortare journal är den från Leons förlossning vill jag lova!

Ja, sen for vi till min farmor. Det är glashalt ute, och hon tänkte gå på affärn för att ta ut pengar. Inte en chans tyckte jag, hon skulle skjutsas! Så plockade upp na, hon fick hänga med mig och Brodde upp på Lillänge. Köpte näringsdrycker på Apoteket, jag hoppas jag klarar mig med såna nu fram tills dietisten förhoppningsvis fixar såna på recept åt mig. Sen strosade vi lite på köpcentret och köpte med oss lite hemtextil båda två. Brodde sov så gott så!

Efter att vi spenderat lite peningan for vi hem till farmor och fikade lite bullar. Brodde vaknade för lite amning och bajsning, sen var vi tvungen att fara hemöver.

När vi landade hemma hade vi varit på vift i fyra timmar. Här hemma hade Patric och Leon vänt upp och ner på hela hemmet... Leons faster var här på besök också.

Leon är hostig och snorig än. Han vill inte äta. Märkte innan middagen hur seg han var, gnällde och fällde krokodiltårar för minsta lilla. Lillhjärtat vårt! Inte lätt alla gånger.

Leon somnade, Brodde sov även han. Patric tog en promenad till affärn. Sen har kvällen bestått av amning, dusch, blöjbyte, mer amning. Nu sover Patric, Brodde och Kasper här intill. Precis somnat, och för Broddes del är det här nog den långa sömnen på 4-4,5 timme. Det gäller att passa på, så nu efter ett redigt kvällsfika kompletterat med 300 kalorier extra i form av näringsdryck släcker jag lampan.

Ah just ja, min fiiiina blåa bärsjal kom idag! Snabba ryck, det gillar vi!

Mån 9 feb-15

Idag var vi på BVC. Brodde väger nu 4903 gram, och är 57 cm lång. Jag som trodde stenhårt på att han skulle väga över fem kilo! Men efter den här veckan gör han nog det. Läkarundersökningen var utan anmärkning. Innan vår BVC-tid lekte vi på öppna förskolan med Leon. Brodde somnade inte i bilstolen, men så fort jag knöt upp honom i sjalen tvärslocknade han. Där sov han så gott fram tills att jag plockade ur honom för vägning och mätning. Leon fick träffa sina polare han lekte med när vi var på öppna förskolan mycket innan dagisstarten. En familj drömde jag häromnatten att vi träffade på just öppna förskolan, och tänka sig att vi träffade dem där idag! Imorrn blir det kanske en sväng till nere på öppna, för jag har tid hos MVC för min efterkontroll. Då får grabbarna härja lite där medans jag kollar så allt är grett!
 
Patric for på jobb strax innan 16. Minstingen sov, Leon var trött. Småförkyld har han varit några dagar nu, Leon. Snoret rinner, och han har en lejsam hosta. Vägrar äta, men dricker i alla fall. Han åt gröt imorse, sen petade han i maten både till lunch, mellis och middag. Men vällingen drack han upp ikväll, alltid nåt. Och han leker och härjar som vanligt, så jag är inte orolig.
 
Vid 17.30 sa Leon att han ville sova. Brodde hade vaknat, ammat och somnat om, så då passade jag på att lägga storebror. Han var verkligen inte svårvaggad ikväll, märks att han inte är helt hundra. Men vi får se hur han är när han vaknar imorrn. De senaste morgnarna har han haft ett jädra gohumör, kommer in till mig i sovrummet och vill krypa in under mitt täcke en stund. Min goa unge! Är så härligt att få starta dagen med våra två glada och goa söner innan jag ens hunnit kliva ur sängen!
 
Städat lite, flitt upp i köket, hivat ut lite möbler. Ja, har hunnit med lite nyttigheter under dagen också. Nu sover bägge barna igen, Brodde har varit vaken ett tag för amning och mys tätt intill mig uppknuten i sjalen. Ska jag hoppa in i duschen nu tro, eller vänta en halvtimme tills gubben är hemma? Eller kanske jag ska sno ihop lite redigt kvällsfika nu när jag kommer få äta i lugn och ro? Jo, så får det bli!

Sön 8 feb-15

Natten ensam gick väl sådär. Känns inte som att jag sov just nå överdrivet mycket, men det har gått bra ändå. Morgonen var inte särskilt harmonisk med två kids som tävlade i gap, men till slut var båda uppstigna, nybytta och mätta och då blev livet lite enklare för oss alla tre.
 
Förmiddagen ägnade vi i stort sett bara åt att vänta på Patric. Brodde sov en hel del, så jag och Leon lekte. När Patric väl kom hem hade han med sig barnas farmor. Leon och Kasper blev upp i varv! Vi flidde upp i köket, lagade lunch och skulle precis sätta oss när Kotten och min pappa plingade på dörrn. Leon blev ännu mer upp i varv. Moffa la beslag på Brodde under tiden vi åt, Leon la beslag på Kotten när han ätit färdigt. Vi drack kaffe, surrade och det syttades barnbarn både av farmor och morfar.
 
När hemmet tömts på besök gjorde vi oss klara och for till sporthallen. Patric hade Korpenmatch. Brodde somnade inte i bilstolen som vi trott, men smarta mamma tog med bärsjalen, och så fort han blitt uppknuten i den slocknade han direkt. Leon skötte sig jättebra och levde inte rövare. Sporthallen vi var i idag är lite riskabel, som åskådare sitter man alldeles för nära sarjen och i Korpen brukar det gå hårt till. Jag höll mig och kidsen på behörigt avstånd, och Leon satt så snällt på bänken jag ställt dit. När han ville spela lite bandy så höll han sig på bra avstånd, och tog det lugnt. Har inte sett honom sådär lugn och foglig på en sporthall förut! Matchen slutade 1-1, och det var ett bra resultat jämfört med vad de hade väntat sig.
 
Hem, middag, nedvarvning. Båda kidsen sover, jag har fått duscha och min älskade karl är på ärende. Sitter och undersöker den här världen med bärsjalar lite närmare. Fick lov av Patric att beställa en sjal idag. Han tyckte absolut att jag skulle ha den. Det underlättar ju mycket för mig, Brodde trivs, och färgen på sjalen fick mitt hjärta att skutta. Så imorrn lär den läggas på lådan och skeppas hit!
 
 
Visst äääär den helt fantastiskt vacker i färgen??!!
 

Lör 7 feb-15

Hela nätterna har jag hört vinden vina, idag snöade det på tvärsen. Efter lunch for Patric iväg till innebandymatchen. Jag och grabbarna skulle ta bussen lite senare. Givetvis glömde gubben ta med bilstolen åt Brodde, så den fick jag kånka med mig på bussen tillsammans med syskonvagnen. Tur att svärmor åkte samma buss, så gick det ju lite lättare för mig med bärhjälp! Två alkisar började bråka med oss på bussen. De tjaffsade om utrymmet för barnvagn, rullstol och rollator. Vi fick ju plats, men ändå skulle det bråkas. Chauffören styrde upp alkisarna, ena av dem gormade åt sin polare att han minsann kunde spöa ner oss åt honom. Jag låtsades som att det regnade hela tiden, och ignorerade gubbarna. Försökte få Leon att fokusera på något annat, då jag inte vill att han ska se sånt där, fulla odrägliga människor. När fyllot gormade något om "snorungar" var jag nära på att riva ifrån, men att ta den fighten där och då när vi nästan var framme kändes helt onödigt och skulle inte leda någonvart eftersom fulla människor inte går att prata med riktigt. Men INGEN ska säga något ont om mina barn, mina älskade oskyldiga och vackra barn! Jag och Leon satt istället och pratade om hur mycket det snöade ute, och att vi snart är framme på pappas match. Jag gjorde allt i min makt för att inte tappa humöret på farbröderna omringade av spritångor.
 
Matchen var lite roligare att titta på än den sist. 11-10 vann Frösön med. Leon fick träffa farmor och farbror, och farbrors kompisar. Han fick spela bandy och leka. Brodde sov större delen av tiden, men vaknade i andra perioden. Vi smög in i omklädningsrummet och ammade i lugn och ro, bytte blöja och sen var han vaken ett tag. Fick mysa med farmor sin, och kika på alla lampor som fanns.
 
Vi for hem med trötta och hungriga barn. Leon gjorde tidig kväll, Brodde satte sig på tvären. Men då knöt jag upp honom i bärsjalen, och där mådde han himla gott. Sitter nu och kikar fler sjalar, i fantastiskt fina färger. Fastnat för några som är himmelsblå och turkosa. Kan ju vara kul att variera sig lite? En extrasjal må jag ha, utifall Brodde kräks ner den vi har. Men jag lär nog skaffa mig fler än bara en extra, bara för att det är så fina färger!
 
Patric har farit på jobbet, han ska sova natten och kommer hem imorrn efter lunch. Vad ska jag och grabbarna roa oss med? Vädret skulle vara lika som idag tydligen, blåsigt som fasen och snöa på tvären. Det blir väl innelek. Eller, lek och lek, amning och tjat skulle jag gissa på.

Fre 6 feb-15

Från -20 grader igår till +4 grader idag. Bilen var avtinad i alla fall, och det var ju en himla tur det, för efter lunch skulle vi in på stan. Och då var det ju bra att vi kunde få upp skuffen på bilen och stoppa in syskonvagnen! Patric skulle på ett jobbmöte, så jag och smågrabbarna tog oss en runda på stan. Köpte lite vitaminer, och barnkläder. Suckade många gånger, då det på de flesta ställen är helt jävla omöjligt att ta sig fram med en syskonvagn. Vår vagn klarar det så kallade Stockholmsmåttet, alltså att den är max 75 cm bred och tar sig in genom hissar, dörrar, in på bussen och så vidare. Men när man väl kommit in i en affär, ja då tar man sig ingenstans. Det är knappt så man kan ta sig till barnavdelningen på många affärer. Varför är det så? Vi vände i dörrn på några ställen, och eftersom jag och Leon alltid pratar med varandra när vi går med vagnen så förklarade jag att här tog vi oss inte in så då skiter vi det och går någon annanstans. Tänker på de som sitter i rullstol eller permobil, tar de sig fram? På många ställen tvivlar jag starkt på det. Jag vet att vissa butiker blivit anmälda till diskrimineringsombudsmannen då de inte är handikappanpassade. Kan man göra detsamma som förälder med syskonvagn? Det borde man ju kunna, men ska man verkligen behöva? Kan inte de som möblerar och skyltar i butikerna tänka lite? Ja visst, jag är mamma till två barn som åker vagn, innebär det att jag inte vill handla på vissa affärer? Näe! Men det innebär att jag inte KAN handla på vissa affärer när jag har barna med mig.
 
Hur som helst, jag fick lite delar till syskonvagnen idag. Madrass och liggdelslock till Broddes del av vagnen. Leons sida la jag i fårskinnet i, och Brodde fick ett anpassat mindre fårskinn till sin liggdel. En varsin Voksi-påse har de ju också, så ingen av våra barn kommer frysa i vagnen!
 
En granne tittade förbi, hon hade stickat sockar åt Brodde i jämtlandsfärgerna. I höstas var ju en annan granne förbi med sockar åt både Leon och Brodde när han låg i magen. Vi har himla söta grannar!
 
Vi pratade med min mor på Skype, hade lite cirkus, spelade hockey, åt middag. Leon vägrade ta av sig sin hockeyhjälm. Han fick äta middag med den på. Sen började han böla när han inte kunde få av sig tröjan på grund av hjälmen... Han har ju börjat med att klä av sig hela tiden, gärna direkt efter maten när han sitter kvar vid bordet... En dusch, nedvarvning och sen somnade skrutten. Brodde sov han med, och gör det ännu efter en kort stunds vakenhet då han ville äta lite till.
 
Nä, ska man ta och fika lite kanske, innan sängen. Imorrn vankas innebandy igen!
 
Fem veckor gammal blev Brodde idag. Ja, tiden den rusar fram!

Tors 5 feb-15

Var som sagt ensam hemma med barna i natt. Brodde sov som en stock från 18.30 igår kväll. Jag murslade ju på med det jag behövde ha gjort, och sen blev klockan 21. Jag funderade på att duscha, men tänkte att han vaknar nog snart. Mamma ringde, så surrade med henne ett tag. Efter samtalet kom jag åter på tanken att duscha, men valde bort det. Men sen, till sist, så vågade jag mig på en ultrasnabb dusch, och Brodde sov fortfarande så sött när jag var klar. Vid 22 vaknade han till, åt och var så där allmänt glad och nöjd. Vid blöjbytet log han stort tillbaka till mig och jollrade lite, goproppen! Vid tolvslaget sov han så gott igen, och kort därefter även jag.
 
Leon somnade ju 18.15 igår, jag var förberedd på tidig morgon. 8.17 vaknade jag av en hungrig bäbis, och då hörde jag att Leon var vaken. Han satt i sin säng och lekte med sina gosedjur, pratade för sig själv. Jag ammade Brodde innan jag klev upp, och Leon satt så nöjt på sitt rum och lekte. Flyt! Frukosten åt vi tillsammans, och sen väntade vi i stort sett bara på att Patric skulle komma hem. Jag hade tänkt att antingen ta med kidsen på öppna förskolan eller dra på stan, men det var för kallt för att gå ut. -20 grader, inte asballt...
 
Patric kom hem, vi åt lunch, sen har vi bara lekt här hemma. Fikade lite gofika, spelade bandy och så vidare. Givetvis en stor portion tvåårstrots, och lite syskonavundsjuka misstänker jag. Leon har ett par tillfällen nu försökt slå Brodde när jag ammar honom, och när vi säger åt honom vill han bara göra ännu mer och tycker det är roligt när vi försöker få honom att sluta. Annars är han hur snäll och go som helst med sin lillebror, men det är när jag ammar och Leon kanske känner sig lite utanför som det där beteendet kommit fram.
 
Ikväll fick jag ta mig en härlig långdusch, och till och med raka benen! Aaah, ljuvligt! Imorrn ska det tydligen bli mildare väder. Jag hoppas att bakluckan på bilen går upp, så vi får in vagnen. I så fall följer jag och barna med ner på stan när Patric ska på ett jobbmöte.
 
Hehe, såg en annons på ett hus ikväll som var till salu. "Säljes pga flytt" stod det i annonsen. No shit!

Ons 4 feb-15

-23 grader var det när vi klev upp. Då sket vi i öppna förskolan, hade tänkt ta en promenad dit men då var det bättre hemma. Ringde farmor och sa att vi håller oss inne.
 
Svärmor kom hit, och kort efter även min farmor. Vi fikade gofika, det syttades barnbarn och barnbarnsbarn. Sen skulle Leon på dagis, svärmor for hem, Patric började göra sig klar för jobb. Min farmor satt med en sovande Brodde i famnen, och hon kunde inte sluta titta på honom. Kasper fick fara till svärmor på en minisemester över natten.
 
Gubben for på jobb, jag förberedde middagen. Brodde sov ännu i farmors armar. När det vankades dagishämtning vaknade han likt en klocka. Ammade honom, sen somnade han om i sin gammelfarmors famn. Då passade jag på att kuta upp på dagis och hämta hem Leon. Han fick eld i baken och skulle hem fort när jag berättade att gammelfarmor var kvar hos oss.
 
Påbörjade middagen, Brodde sov och Leon skötte sig. Sen skulle farmor ta bussen hem. Då vaknade Brodde hungrig, Leon blev tvärhungrig han med och sjukt grinig. När jag blev helt ensam hemma med båda barna, ja då visade de sig inte från sina bästa sidor. Två skrikhalsar som båda gapade efter mat. Det är Patrics gener...
 
Efter middagen fortsatte cirkusen med trots och spädbarnsgråt. Leon ville sova, och hela den proceduren var en cirkus det med. Brodde var vaken och mätt, torr samt arg. Leon var mätt, torr och arg han med. Men på nåt jädra vis, trots allt skrik och alla tårar, så sover nu bägge ungarna. Jag borde väl lägga mig redan nu jag med, men först ska slitna mamman ta igen sig lite!

Tis 3 feb-15

Jag sover inget på dagarna, för jag tycker jag får sova tillräckligt bra på nätterna. Hur lyxigt är inte det då?! Lär ju ha jinxat det nu...
 
Jaha, tisdag. Öppna förskolan hade vi lurat lite på att besöka, men nääää. Det var för kallt ute idag, både för att gå med vagnen och för att låta bilen stå utan värmare ett par tre timmar. Istället höll vi oss hemma, donade på med det vanliga. En storhandling på eftermiddagen uträttade vi i alla fall.
 
Annars har det inte varit nåt extra här. Tvåårstrots, amning, städ och matlagning. Den sedvanliga duschen nu på kvällen, och snart är det dags för amning igen. Jorå, dagarna de går. Surrade med farmor min, och om hon känner sig pigg imorrn tänkte hon ta bussen hit för att sytta lite barnbarnsbarn. Älskade farmor, jag har sagt det förr och jag säger igen att jag verkligen älskar att se barna tillsammans med farmor. De avgudar varandra, och farmor lyser som en sol när hon är med Leon och Brodde!

Mån 2 feb-15

Tänk att lillhjärtat redan är en månad gammal! Han höll mig vaken till 3, sen sov vi till 6, och då vaknade även Leon. Patric klev upp, jag och Brodde sov till halv nio. När vi klev upp hade vi besök av Janne som ville få sig en kopp morgonkaffe och träffa sin gudson Leon och självklart även Brodde.
 
Leon har haft ett jädra humör idag. Eller, humör och humör, det är den förbannade tvåårstrotsen som får oss att slita vårat hår! Vi fick andas en stund när unge herrn sov i vagnen efter en promenad med pappa. När han vaknade pigg och glad igen skulle han på dagis ett par timmar. Sjukt taggad på det var han! "Pappa, öppna grinden!" och så sprang han in. "Heeej då pappa!". Jag, Patric och Brodde for iväg på lite ärenden. Leon behövde nya kläder, då hans brallor är alldeles för korta. Mååånga hundralappar senare har nu grabben byxor, men hade fortfarande behövt fler. Märker att det är ungefär nu som det börjar bli dyrt att ha barn.
 
Så fort vi kom hem var det bara att lämna av alla grejer från shoppingrundan, stoppa Brodde i syskonvagnen och så gick vi alla tre till dagis för att hämta hem familjens fjärde medlem. Leon blev lite besviken när vi kom, för de hade precis gått ut och skulle leka. Samtidigt var han såklart glad att se oss, och det var ingen större kamp att få med honom hem.
 
Återigen hade vi tvättstugan. Det är inte klokt hur otroligt fort tvättkorgen blir full nu för tiden! Grunnar lite på om vi skulle ha investerat i en tvättmaskin och tumlare att ha i lägenheten, men så länge skötbordet står i badrummet har vi ingen plats.
 
Leon somnade lätt, Brodde halvsov en stund så jag fick duscha. Patric kom just hem från Korpen-innebandy och beskrev tacklingar som jag önskade jag hade sett.
 
Beställt lite kompletterande grejer till syskonvagnen, och fick oerhört bra servic av Babyproffsens butik i Sundsvall. Inom några dagar landar det ett paket här!

Sön 1 feb-15

Ny månad! Hujja vad det går.
 
Viiiilka söner jag har alltså. Ja, visst kan de ställa till med cirkus, men de kan även skämma bort sin mor! Brodde somnade 23, jag och Patric la oss en halvtimme senare. Strax efter 3 vaknade lillplutten och åt/var vaken ett par timmar. När han somnat om vaknade Leon som hastigast och ville ha sin tiger som han hade tappat bort i sängen. Han jagade inte ut mig och ropade efter pappa, utan han tackade för sin tiger, sa god natt och puss puss, sen somnade han om. Vid 8 vaknade Brodde igen, åt och somnade om. Även Leon vaknade då, och fick kliva upp med Patric så somnade jag och lillebror om fram till 10. Inget att klaga på sömnmässigt denna natt!
 
Svärmor bjöd på lunch idag, och jäääklar vad det hade snöat! Patric den stackarn skottade för glatta livet för att jag och ungarna ens skulle ta oss in i bilen, och för att vi skulle få ut bilen! När vi sedan parkerat hos svärmor skottade han runt bilen för att vi skulle ta oss ut utan att drunkna i snön. Vilken man jag har, och vilken pappa grabbarna har! God mat fick vi, och barna fick mysa järnet med sin ljuvliga farmor.
 
Tvättar lite nu, och Patric är iväg på ärenden innan vi ska se hockey. Nu vill Brodde käka, och då är det bara att hänga fram bröna!
RSS 2.0