Tors 30 apr-15

05.30 ringde larmet. Brodde vaknade även han, på gohumöret! Det är så härligt att få se en jätteglad bäbis det första jag ser på morgonen. Vi packade oss iordning, satte oss i bilen och for till tågstationen. Mamma vinkade av oss, och sen började resan hem. Resan gick fort ändå, och Brodde var på ett sånt fantastiskt humör hela tiden. Pep till nån gång, men annars var han så go och glad. Älskade unge! Patric mötte oss på stationen, och hux flux var vi hemma.
 
Vi gick till dagis alla tre och hämtade Leon, som inte verkade ha saknat mig och Brodde just nå extra. Men nu ikväll vid nattningen råkade han bonka huvudet i väggen, och då var det mamma som skulle trösta. Då var jag snabb dit vill jag lova!
 
Patric och Leon gick ut i regnet och lekte, jag la Brodde för en tupplur och bryggde mig en panna kaffe. Tre koppar svepte jag i mig, och det behövde jag!
 
Barna la sig i vanlig tid, sen bänkade jag och gubben oss framför Robinson, vi hade ju en del avsnitt att se ikapp. Nu är det kvällsrundan med jycken som gäller, sen bingen då. Hoppas bara alla smällare slutat smälla, för Kaspers skull.

Ons 29 apr-15

Halv åtta startade dagen. Morgonen och förmiddagen var lugn och full av amning/spyor. Efter att Brodde tupplurat runt lunch och vi ätit en sen frukost for vi på ett annat shoppingcenter. Knöt upp Brodde i mei taien, han hade precis somnat när vi parkerade bilen så han vart arg när jag väckte honom för att knyta upp honom. Men jag hissade ner honom så han fick amma lite och sen somnade han. Jag och mamma strosade, kikade, åt, strosade lite mer. Vi är dåliga shoppare! Ett par strumpor åt Brodde, det köpte jag. Och mamma köpte hårpynt till mig. Hon fixade min frisyr imorse med en sån där hårmunk, så nu fick jag en egen och lite pynt då. Variera min vanliga knut lite!

På vägen hem fixade vi min tågbiljett till imorrn, sen svängde vi in på en parkering så Brodde fick amma och byta blöja i baksätet. Sen for vi hemöver.

Hemma, vid middagstid, tog vi en kaffe och Dumlemuffins innan middagen. Och efter fikat plus middagen var jag så galet mätt! Jag hade knutit upp Brodde på momma med sjalen, där satt han så nöjt. Jag fick lägga mig raklång på soffan innan kvällsamningen. Halv sju somnade mitt älskade barn. Fått mig ännu en kaffe och en dusch, och pratat med Patric på Skype. Imorrn får jag pussa mina två andra grabbar igen!

Dags att sova, ska packa klart bara. Den här semestern har gått väldigt fort! Men får ju träffa mamma snart igen, när vi ska ha namngivning för Brodde.


Tis 28 apr-15

Ja jisses, jag sov som en gris i natt. Vaknade av att mamma stod med Brodde i armarna och sa att han var hungrig. Samma visa på morgonen. Verkar som att jag kopplade av ordentligt nær mamma min sa att hon skulle ta Brodde så jag fick sova.
 
I dag var vi i ala fall och shoppade. Fast vi køpte inget. Knøt upp Brodde i sjalen, sen strosade vi och hittade en massa saker vi sa att det hær ska vi ha, men vi hængde tillbaka. Tog en fika och for hem igen istællet. Nytt førsøk imorrn på nytt stælle!
 
Søvde Brodde i sjalen på eftermiddagen sen har han lekt med momma, spytt, ætit och myst. Pratade med Patric och Leon på Skype också, kænns lite konstigt att se Leon i skærmen, jag brukr ju sitta på samma sida skærmen som honom! Men de har det bra, mina grabbar.
 
Nyss ætit middag nummer två med extra creme fraiche, och nu blire nog bingen før min del. Man kan inte få før mycket sømn!

Mån 27 apr-15

Hej och hå, lite sømn igen! Men men. Leon tjorvade som attan i natt, och Brodde vaknade då och då. Leon fick till slut sova på Patrics sida, eftersom han jobbade. Som jag længtat efter det, att få ha båda barnen bredvid mig på max en armlængds avstånd! Somnade strax efter 2, och 4.50 vaknade Brodde før att æta. Då var det ingen mening att somna om sen, før larmet hade jag stællt på 5.45.
 
Sværmor kom, vi packade in packning och ungar i bilen, sen skjutsade de mig och Brodde till tåget. 7.21 gick resan mot momma! Från Åre till Storlien var unge herrn på uselt humør. I Storlien somnade han, sov till Gudå i Norge, sen satt han jættesnællt i sin bilstol och høll mig i handen och bara tittade på mig. Vi hade ett gæng ølande karlar som skulle till Trondheim, men de størde inte Brodde och han høll sig på gott humør ænda till Trondheim. Då ville han komma upp och sitta i mitt knæ sista biten.
 
Min mor møtte oss på stationen, vi for och køpte bløjor och mat, sen hem. Brodde behøvde ny bløja, nya klæder och mat. Jag och mamma drack kaffe och åt wienerbrød. Sen sjalade jag Brodde, vi klædde oss och gick ut på promenad længs ælven. Gick længs vattnet, gør om det med en barnvagn om ni kan! En timme var vi ute, och nær vi kom in la jag ner Brodde och sjalen i sængen, han fortsatte sova två timmar till. Det ær hårt att resa!
 
Fått i oss dubbel middag, jag har fått duscha, Brodde har legat på golvet och vænt sig om och om igen. Nu sover skrutten, och jag ska strax krypa i sæng. En kopp sømnte ska mamma koka åt mig, sen ær det god natt från oss hær i Norge!

Sön 26 apr-15

Brodde vaknade flera gånger i natt för att äta, så jag har sovit väldigt lite igen. Men upp, skjutsa Patric till jobbet, hem och stoppa i oss lunch, sen tupplurade Brodde och jag och Leon målade med vattenfärger.
 
När Brodde vaknade for vi till min farmor och hälsade på. Leon lekte, Brodde myste, min farbror kom dit och så åt vi middag. Gofika hann vi med också. Fyra timmar var vi där, sen var vi tvungna att fara hemöver för att rasta hunn.
 
Så fort vi klev innanför dörrn satte ungarna igång, som vanligt. Hade ett skrikande barn i varje öra. Men Leon somnade innan halv sex, Brodde slocknade kort efter. Men han vaknade ju och skulle kvällsäta innan han somnade för natten strax innan halv åtta.
 
Jag har ägnat kvällen åt att packa lite åt mig och Brodde som lämnar landet imorrn, och så förberedde jag Leons dagisväska eftersom svärmor ska lämna honom där imorrn efter att hon skjutsat mig och Brodde till tåget. Jag hade packat lätt, och så kom problemet... Vilka sjalar skulle jag packa? Slutade med att jag fick byta väska till den stora bagen...
 
Barna sover, jag har packat, fikat och duschat. Blir en tidig kväll, för en väldigt tidig morgon väntar!

Lör 25 apr-15

Efter ännu en natt av lite sömn var jag inte sådär jätteladdad för en dag ensam. Så fort Patric gick utanför dörrn satte ungarna igång. Till slut var jag så trött, och även de. Jag la Leon i sin säng, han bara gapade. Knöt upp Brodde i sjalen för han bara gapade också. Efter en stund sov båda två, pjuh! Satte mig med en kopp kaffe, skulle precis ta första sippen, då hade Brodde vaknat till. Men han var på gohumör, så han fick göra mig sällskap. Såg att han följde koppen med en intresserad blick varje sipp jag tog, så det kanske är hög tid för provsmakning för hans del nu. Ja, fast inte kaffe då. Med Leon började vi med det så fort han visade intresse av det vi åt och drack.
 
Leon sov 45 minuter, sen var det liv och rörelse igen. Fick besök av en familj som ville prova vävd sjal. De fick låna med sig en hem för att öva och känna efter om det är något för dem. Det var inte sådär jätteenkelt att visa hur man knyter, för när jag försökte knyta upp Brodde stod Leon och drog i sjalen, och han är banne mig stark pojken! Men min räddande ängel, svärmor, klev innanför dörrn och tog med sig Leon ut i parken. Jag skulle verkligen inte klara mig utan henne, är så glad att hon finns!
 
Vi fikade mellis, lekte, sen kom Patric hem. Leon satt och läste bok med sin farmor, och jag försökte få en väldigt trött Brodde att somna. Han stretade emot rejält, det är en himla rolig period han är i just nu... Höll på nån timme, sen somnade han en stund. Fick i oss middag, sen började kvällsamningen för min och Broddes del. Svärmor for hemöver, Patric försökte lägga Leon men han ville inte sova. Han la sig strax innan 20 istället.
 
Ikväll har vi suttit och kikat på Robinson på TV4Play, och jag har försökt mjuka upp min nya tvättstela sjal. Aningen mjukare är den nu i alla fall. Jag och Patric hade dragkamp med den, sen har jag flätat och flätat och flätat.
 
Börjat planera så smått inför min och Broddes minisemester. Hoppas jag hinner packa imorrn, och att jag tar mig upp i tid för morgontåget!

Fre 24 apr-15

Aaaah, så sjukt trött imorse. Känns lite som att min högstanivå av energi blivit lägre, men det kanske inte är så konstigt nu när Brodde befinner sig i en utveckligsperiod som är lite tuffare och Leon med sitt trots som blir värre för var dag.
 
I alla fall, runt lunchtid hade vi besök av barnens farmor och farbror. Brodde sov som en stock hela besöket, vaknade till precis när de skulle till att fara. Och då var han på gohumör minsann!
 
Jag for och hämtade lite fluffpost, jag trodde inte jag skulle hinna få dem innan helgen, men två nya sjalar ha vi nu! Ikväll har jag strukit dem, och vikt alla sjalar prydligt.
 
Tvättat lite, Patric och Leon gick ut och lekte i parken, jag och Brodde ägnade oss åt amning och spyor. Strax innan 16 for gubben till jobbet, och då började båda barna skrika och grina. Just snyggt, slår aldrig fel. Trötta Leon somnade halv sex, Brodde var desto tjurigare och jag fick ta till sjalen för att natta honom.
 
Ja, kvällen ensam har jag ägnat åt lite serier och strykt sjalar som sagt. Börjat ladda mentalt inför helgen då jag kommer vara ensam hemma hela dagarna. Vad ska vi hitta på? Två ungar som lite extra kinkiga, och en mamma som har lite lägre energi och ork. Kan bli väldigt intressant detta.

Tors 23 apr-15

Amning, spyor, spyor, spyor, amning. Så såg dagen ut. Patric och Leon var på dagis och jobb, ute blåste det nå fruktansvärt, så jag och Brodde har bara varit hemma.
 
Hämtade Leon vid 16, han ville inte hem. Det var så kul att se hur han lekte med de andra barnen när jag kom. Vår lille pojke, så stor! Brodde satt skyddad från vinden i selen innanför min jacka och myste. Han är så hima go!
 
Målade med vattenfärger när vi kom hem, pratade med momma på Skype, åt middag. Sen vart det lite stök när båda ungarna var trötta, men det löste sig relativt enkelt.
 
Suttit och drömt om mitt drömhus, som bara blir bättre ovh bättre. Synd att Patric inte delar samma tanke om läget på vårt framtida hus. Måste i alla fall flytta från stan, jag kvävs! Vantrivs nå fruktansvärt i stan, det kanske är därför jag så sällan vill gå ut? Sitter hellre inne i mina jaktbyxor, tittar på min tavla med älgar och fjäll och drömmer om ett hus på vischan. Vill att ungarna ska få växa upp med naturen runt knuten, att de ska kunna springa ut på gården och inte behöva oroa sig för trafik eller fula gubbar, jag vill att min familj ska få känna sig fria eller hur jag ska uttrycka mig. Fast å andra sidan kanske de inte vantrivs lika mycket som jag gör, de vet ju inget annat. Men när mamma är glad är alla glad sägs det, och den här mamman är inte glad i stan.

Ons 22 apr-15

Blåsigt och trist har det varit idag. Jag och Brodde har hållt oss inne. Leon var på dagis från 10.30, och Patric for på jobbet. Här hemma har vi inte gjort så mycket mer än amma, torka spya, sjala och vila. Strax innan 16 sjalade jag upp en nyvaken Brodde, som satt så nöjt tätt intill, och så gick vi till dagis för att hämta hem Leon.
 
Det var en glad pojke vi hämtade, och allt gick så smidigt. När vi kom hem fortsatte allt vara så smidigt och lättsamt. Han ville direkt måla med vattenfärger, så då gjorde vi det. Brodde satt i sin babysitter bredvid och kikade. Någon middag ville inte Leon ha, han var trött sa han. Han ville ha gröt med bönor, majs och kattmat... Så jag kokade gröt och låtsades hälla i diverse konstigheter i det. Efter skedarna med "kattmat" tittade han lurigt på mig med ett stort leende och sa "mjau, hihihihi", och på skedarna med "majs och bönor" låtsades han hitta dem i gröten. Goungen! Gick på pottan, begärde pyjamas, sen la han sig och somnade strax innan 18. Brodde somnade kort därefter.
 
Satte mig vid bordet med middagen, ringde mamma på Skype. Vi smidde lite planer, och jag visade ett hus jag suktar efter. 20 kom Patric hem, och vi delade på en Ben & Jerrys vid matbordet och pratade om dagen och barnen.
 
Sett Robinson, och Brodde har varit vaken en stund. Han behövde få ut lite gaser, så satte honom på pottan. Direkt började det spraka. Efter en drös med pruttar, lite mat, närhet och torr blöja har han somnat om. Gubben har lagt sig han med.
 
Händer en del på sjalfronten. Sålt iväg två, och har två på väg hem. Är som lite roligt att förnya och prova på nya sjalar!
 
Jag behöver en kiropraktor, en massör och en frisör. Det önskar jag mig till mors dag!

Tis 21 apr-15

Max 4 timmars sömn i natt. Brodde vaknade och var på gohumör mitt i natten, så vi satt uppe ett par timmar. Sen en tidig morgon på det. Behöver jag säga att jag inte varit i mitt esse idag?
 
Hur som helst, förmiddagen gick åt till att hålla Brodde nöjd, vilket inte är sådär asenkelt för tillfället. Tog evigheter innan han somnade för tupplur, till och med i sjalen! Köpte oss en ny sjal idag också, kanske mer sleepy dust i den? Leons humör har inte heller varit sådär jätteroligt. Svärmor kom på fika, och vi premiärade på uteplatsen idag allihop. Hoppas att våren är här för att stanna nu, så sjukt less på snö.
 
Patric och Leon for på affärn och handlade. Jag och Brodde, ja vi gjorde det vi brukar. Amma, spy, gå på pottan, amma igen.
 
Innan middagen knöt jag upp Brodde på Patric, tänkte gå ut och leka med Leon. Men han vägrade ta på sig byxorna, fast han ville gå ut och leka. Ja, det blev gap, skrik, grin och krig. Jag gav upp och satte mig i soffan med ansiktet begravt i händerna. Våra älskade barn, de kan det där med att driva oss till vansinne och få våra hjärtan att smälta.
 
I alla fall så somnade de båda två i hyffsad tid. Jag har börjat fundera på om Leon avskyr mig eller nåt, men det tror jag inte. Han säger "älskar dig" till mig, och ger mig nån kram och puss ibland, men det är ju pappa Patric som är hjälten. Helt klart. "Det är en period" sägs det, men vad jag kan minnas så har Leon varit pappig från 8 månaders ålder, och det blir bara mer och mer. Jag hoppas Brodde gillar mig i alla fall.
 
En trött morsa och en trött farsa har legat i soffan framför en film ikväll. Imorrn är det en ny dag, och den första dagen av fem i rad som jag kommer vara ensam med barna till största del. Tagga!

Mån 20 apr-15

7.30 vaknade jag imorse med värkande bröst. Sprängfyllda! Brodde hade sovit från 19.45 igår kväll, till halv åtta imorse, jösses! Utan att vakna för mat alltså. Något chockad kan jag säga att jag var.
 
Jo, en kanonnatt, men dagen vart desto tuffare. Patric for på jobb ett par timmar, så jag sjalade upp Brodde och satte Leon i vagnen och så gick vi till öppna förskolan. Satte Brodde i ringsjalen när vi kom dit, och han var så nöjd så. Vände ansiktet mot mitt bröst om det vart lite livligt, fick amma ifred, sov en stund. Mådde gott helt enkelt. Leon härjade järnet. Strax innan lunch hämtade Patric oss.
 
Tvättstugan hade vi bokat klockan 12. Patric stoppade in ett par maskiner och for sedan på ärenden. Kvar stod jag med två gapande ungar. 1,5 timme max skulle han vara borta. 16.45 kom han hem igen... Jag har sagt det förr och jag säger det igen, utan sjal vettesjutton hur jag hade fått ihop vardagen! Brodde satt där och ammade under tiden jag rände efter Leon som hittade på hyss. Det var skrik, grin, bråk, tjat, saker som kastades på mig, trots. Ja, kämpigt. Och Brodde hade en riktig kräkdag, bytt kläder på honom säkert åtta gånger idag. Jag själv var full av spya, och trött som ett as.
 
När Patric väl kom hem stängde jag in mig i sovrummet med en flyförbannad Brodde. Han är mitt uppi en lång utvecklingsfas, och det märks på hans humör. När han blir arg, då blir han arg, och han är lite mer känslig just nu. Han somnade i alla fall strax innan 19, och Leon slocknade kort efter. Patric köpte hem kinamat och så fick vi koppla av.
 
Letat ihjäl mig efter Broddes snuttefilt! Kan verkligen inte hitta den någonstans! Är någon av er synsk, och kan hjälpa oss?
 
 

Sön 19 apr-15

Leon sov till strax innan 9 imorse. "Maaaamma, mamma kom!" ropade han när han vaknade. Jag, Patric och Brodde satt i soffan framför hockey. Jag rusade in till Leon, passade på när han ropade på mig direkt! Brodde vaknade vid halv åtta på gohumör. Patric vaknade då han med, och det första han sa var "Måste se Pittsburgh"... Nörden!
 
Idag har vi haft en riktig bärardag, Brodde har burits i två olika långsjalar, ringsjalen och mei taien. Ringsjalen gillar han, och jag med. Han sitter på min höft, så han ser lite bättre, och så viker han in ansiktet mot mig och gosar en stund innan han kikar upp igen. Åååh, så förbaskat mysigt! Hissade ner honom en nivå så han fick amma, sen upp igen och så somnade han. Goproppen!
 
Svärmor tittade förbi på lite fika och prat. Sen har Patric och Leon varit ute i skogen, de såg en tjock hare där och träd som dansade. Brodde tupplurade så pass att jag hann dammsuga.
 
Ungarna somnade strax innan 20 ikväll, så vi håller tummarna för en liten liten sovmorgon imorrn!
 
Ska väl kika lite sjalar en stund till. Ja, sen blire sängen!

Lör 18 apr-15

Jag och Brodde tog oss en runda med ärenden på förmiddagen under tiden Patric och Leon lekte i parken. Det vart en sväng till under eftermiddagen till lekparken för oss allihopa. Städat, målat med vattenfärger, lekt, lyssnat på hårdrock. Ja, mer än så har vi nog inte gjort. Leon var uppe till nästan 21.30 ikväll, trots att han blev upp före 7 imorse. Men han var på bra humör, satt och myste med mig och Patric i soffan framför Glaidatorerna och vi hade sällskap av mamma min på Skype.
 
Provat ringsjalen idag. Första försöket gick bra, och jag kunde amma i den. Men när jag skulle prova igen lite senare gick det bara åt helsike. Brodde var tapper och på gott humör, och lät mig stöka på utan att gnälla. Till sist gav jag upp i alla fall, och tar nya tag en annan dag!

Fre 17 apr-15

Fyra år har gått sedan Patric ställde frågan "...för du är väl min flickvän, va?".
 
Sjukt trött, less och sliten. Ids inte skriva alls idag. Haft svärmor och min farmor på besök i alla fall. Men dagen har varit smått kaos.

Tors 16 apr-15

Imorse vaknade Leon tidigt tydligen. Han gick till dagis och Patric till jobbet. Kvar hemma var jag och lillen. Vi låg och drog oss länge, var inte assugen på att kliva upp när jag hörde att det hade snöat, igen... Men upp tog vi oss. Morgonkaffe och nyhejtan, sen har vi bara donat på här hemma. Sjalat en del, ECat en hel del. Brodde hade samma torra blöja från när vi klev upp och jag bytte till eftermiddagen, grett! Patric var hem en sväng och åt lunch.
 
När det vankades hämtning på dagis la jag skrutten i vagnen och rastade Kasper. Jädrar vad han skrek, hela hundpromenaden skrek Brodde förbannat. Hade tänkt ta vagnen upp på dagis, men sket i det. Gick in och lämnade Kasper, sjalade upp Brodde som blev tvärnöjd, och sen kunde vi gå till dagis.
 
Brodde var vaken hela tiden, satt och kikade på alla barnen där han satt tryggt tätt intill mig. Sa inte ett knyst. Leon härjade runt och ville leka. Han blir tydligen en helt annan unge när jag eller Patric är på dagis. Han trotsar och härjar, hade det lite kämpigt. Men till slut var han påklädd och vi gick hem.
 
Väl hemma började Kasper och Leon leva rövare samtidigt som Brodde började gapa efter mat. Han satt kvar i sjalen, så jag hissade bara ner honom lite och slet fram tutten. Två gånger idag har jag provat amma i sjal, och det har ju gått skitbra! Krävs en hel del mer övning, men jag kommer lära mig det! Jösses vad mycket enklare det blev, jag kunde jaga efter Leon samtidigt som Brodde fick äta, toppen!
 
Vi pratade med min nyopererade mamma på Skype, hon har laseropererat ögonen. Leon tyckte glasögonen hon skulle sova med såg roliga ut, som en fluga. Momma fick bevittna småbarnskaoset utan dess like. När det var som värst hade jag Brodde skrikandes på ena armen och Leon gallskrikandes på andra. Pjuh, men jag höll mig lugn ändå på nåt vis! Satte bägge ungarna på pottan, båda gjorde ifrån sig. Brodde var astrött, så även Leon. Minstingen slocknade till slut, då kunde jag gå all in på Leons nattning. Pyjamas, blöja, nattnappen, vällingen, tandborstningen, bädda ner honom och hans gosedjur och så fick jag berätta en lång historia ända tills han somnade. När Leon sov vaknade Brodde, glad och nöjd låg han och kikade. Han ville tutta lite, så det gjorde vi. Han somnade om igen.
 
Imorrn ska Patric jobba 8-17. Fick inte ha Leon på dagis imorrn heller. Världens bästa svärmor kommer och hjälper mig, och min underbara farmor ville komma hit. Så jag tror vi kommer ha en bra dag imorrn! Har börjat få tillbaka värken i ryggen igen, mindre kul. Har inte känt av den alls under mina två graviditeter, men så fort kroppen börjar återhämta sig kommer värken tillbaka. Suck.
 
Nu kom gubben hem med ett paket. Fluff!

Ons 15 apr-15

Jag är så färdig, trött i kropp och knopp. Fick börja dagen med en kopp kaffe och en dusch, det gjorde susen! Vi hade tänkt fara på stan, men det sket vi i. Vi har hållt oss hemma, haft svärmor på besök, fikat och lekt. Leon fick hänga med mig på morgonrundan med Kasper. Satte grabben i selen på ryggen. Leonkungen fick han vara, och det tyckte han var ballt! Tog en extra lång runda bara för att det är så roligt att få bära honom!
 
Städat upp här hemma har vi gjort, vi passade på när Brodde sov. Patric och Leon plockade upp grejer, jag dammsög och skurade.
 
Strax innan 16 for gubben till jobbet. Ungarna satte igång båda två att skrika och grina. Tog väl 45 minuter innan jag fått dem lugna. Stoppade i Leon middag, sen ville han lägga sig. Lyckades hålla honom vaken till 18, då fixade jag välling och tandborste åt min prins. Han var så snäll och go, Brodde skrek och var trött. Efter att jag borstat Leons tänder och bäddat om honom satte jag mig och kvällsammade Brodde. Till slut sov de båda två.
 
Gjorde sen middag till mig själv, och ostbricka (igen) till efterrätt. Mätt, trött och sliten, men kan inte lägga mig än. Har ett kort ärende att göra nu när Patric snart kommer hem. Men sen, sen så ska jag sova som en stock!

Tis 14 apr-15

Idag var jag först uppe med barna, Leon rusade in i vårt rum och ropade "vakna pappa vakna pappa vakna pappa" och puttade på honom. Frukost, kaffe och vakna till, sen for vi ut på turné.
 
Köpte kläder åt Brodde, ramar till några teckningar och sen for vi till min farmor. Äntligen fick vi träffas! Vi åt pizza, pratade, Leon passade på att verkligen umgås med sin gammelfarmor, Brodde charmade henne också när han vaknade från sin tupplur. La lillplutten på köksbordet med hans ben hos mig och hans huvud vid farmor. Med lite hjälp rullade han från rygg till mage, tittade upp på sin gammelfarmor och brände av ett leende. Mina söner, mina charmtroll, mina älsklingar!
 
Patric och Leon gick på äventyr i skogen änr vi kom hem. Jag och Brodde ramade in och satte upp teckningarna, vi lekte lite på golvet, ammade och ECade. Sen var det middagstid när grabbarna kom hem, bad och lek, sen läggdags. Brodde var svårnattad ikväll. Övertrött och kom inte alls till ro. Jag provade allt jag kunde tänka mig, men inget dög. Efter nästan en timme la jag honom på min arm i vår säng. Han var fortfarande arg. Tog första bästa och bäddade ner oss under, det blev min sjal. Han somnade på studs! Det är nåt särskilt med sjalar alltså, en väldans massa sömnpulver i dem! Och vad mysigt det var då! Passade på att ligga kvar extra länge, och bara gosade med vår sovande bäbis.
 
 

Mån 13 apr-15

En förvirrad mamma vaknade imorse. Vad var klockan? Vart var alla? Vilken dag var det? Klockan var närmare halv nio, Patric var på jobbet, Leon på dagis och Brodde låg nyvaken och hungrig i sin spjälsäng alldeles intill mig.
 
Vi har tultat på här hemma idag, jag och Brodde. Inte gjort nåt annat just än tagit det lugnt. Vi låg på golvet och surrade. Då vände han sig från mage till rygg! La tillbaka honom på mage, och han rullade igen. Och Patric som trodde att han aldrig skulle lära sig eftersom han så ytterst sällan ligger på golvet och jag bär honom mest hela tiden. Tji fick han! Vi har sjalat massor idag också, såklart. Brodde somnade redan innan jag hade hunnit knyta klart sjalen. Hyffsat med sömnpulver i sjalarna vill jag lova!
 
Strax innan tre knöt jag upp lillplutten i mei taien. Han somnade innan jag ens fått på mig jackan. Sen knallade vi upp på dagis och hämtade hem Leon. Han sken upp som en sol, och hade haft en bra dag på dagis. Allt gick bara bra med hämtningen och promenaden hem, tills vi svängde in på vårt område. Då tappade han vanten, och började storgrina. Fortsatte grina när vi kom in, och väckte Brodde som började tjuta även han. Jag suckade, och fick ordning på torpet till slut. Vi satte oss och pratade med momma på Skype och målade med vattenfärger tillsammans. Sen kom Patric hem från jobbet!
 
Ungarna somnade i vanlig tid, och vi vuxna plockade fram ostbrickan från igår. Kollade på presentationen av årets bönder i Bonde söker fru och gottade oss. Fått mig en låååång dusch, och nu är det dags att tänka på refrängen.
 
Beställde mig en ringsjal idag också, ska bli oerhört intressant att prova!

Sön 12 apr-15

Igår kväll som sagt hade vi delade meningar om EC och bärande. Idag provade Patric att sätta Brodde på pottan, och med framgång direkt. "Vi borde dra ett streck för varje gång han går på pottan så vi ser hur många blöjor vi sparar per dag!" sa han helt lyrisk när de var klara på pottan. På eftermiddagen fick han även prova nya bärselen, och Brodde somnade gott på sin pappa. Jag tror inte att vi har lika delade meningar längre!
 
Ja, vad har vi gjort idag då? Vikt in tvätt har jag gjort, fixat bilen fhar Patric gjort äntligen, min pappa kom på kvällsbesök, vi har målat med vattenfärgerna som Leon fick i sitt påskägg (ska ner på stan och köpa ramar till konstverken), en del fotboll har det blivit också såklart, skypat med min mor och donat på här hemma. Igår var det snöfritt, varmt och vår. Imorse var det vinter igen. Inte sådär asroligt direkt, så vi har hållit oss inne.
 
Ikväll myste vi till det med ost och kex framför en film, jag och gubben. Han och jycken är ute på kvällsrundan och jag ska ta mig en väldigt sen dusch.
 
 
Mitt och Leons mästerverk.
 

Lör 11 apr-15

Har precis avslutat en lång diskussion med min käre sambo angående EC och sjalande. Tydligen var han inte helt med på noterna gällande det, men efter att ha förklarat för honom varför jag gör så här och vilka fördelar det har så hoppas jag han förstår. Vill ju inte att han ska känna att jag kör över honom, vi är ju två om barnen. Men när sjalande och EC bara har fördelar, och framför allt när det funkar så himla bra för oss, då hade jag lite svårt att förstå att han satte sig på tvären. Men nu hoppas jag som sagt att han fått lite mer hum om vad det handlar om. Bara nu vid middagstid var Brodde väldigt onöjd. I nästan en timme var han grinig och inget dög. Till sist satte jag honom på pottan när jag kom på att han inte hade bajsat ännu idag, och det tog typ fem sekunder från att jag satt honom på pottan tills att allt kom ut och han vart tvärnöjd direkt! Jag tog för givet att Patric då skulle se hur bra det funkar, men tydligen inte. Ja ja, tror han förstår lite mer nu i alla fall när vi pratat om det.
 
Idag då, har tvättat så tvättkorgen är tom. Har rensat ur och sålt iväg storlek 62. Städat lite, haft svärmor på besök och gudfar Janne med lilljänta var här på kaffe. Patric, Leon och svärmor var iväg på affärn, jag och Brodde lekte på golvet, skötte tvätten och provade vår nya bärsele utan spädbarnsinlägget. Han satt inte så illa som jag trodde han skulle göra! Min lille pojke, han börjar bli stor!
 
Ikväll har vi kikat lite på film efter att barna somnat. Och diskuterat då som sagt. Fler och fler väljer ju att bära sina barn, fler och fler väljer ju babypottning. Föräldrar nu går lite mer "back to basic" märker jag, efter hur människan är utformad både fysiskt och behovsmässigt. Det kanske är konstigt enligt vissa, eftersom blöj- och vagnindustrin bland annat har en stor del av dagens föräldrar i ett järngrepp, men jag tror att om några år kommer det nog se väldigt annorlunda ut. När våra barn blir vuxna och skaffar egna barn, det ska bli oerhört intressant att se hur det ser ut då med hur man gör med sina barn. Ända sedan jag blev gravid med Leon har jag tänkt "Hur gjorde de förr, innan allt som finns idag fanns?" och "Folk har fött och fött upp barn i alla tider, och det har ju gått bra", och jag tror att det tankesättet varit bra! När Leon var liten tror jag vi provade det mesta som finns på marknaden. Hoppgunga, gåstol, lära gå-vagn , Bumbostol, sängmobil och så vidare. Inget av det har vi kvar. Vi har en gammal babysitter vid matbordet så vi alla kan äta tillsammans, och vi har ett babygym. Vi har en syskonvagn och två enkelvagnar. Den enda som används är Leons nån gång då och då. Ytterst sällan ligger Brodde i vagn. Har funderat på att sälja iväg dem, men det känns som att de lika gärna kan stå ett tag till, de kan ju vara bra att ha nån gång. Kanske jag är lite feg, Brodde trivs ju ändå inte i vagnen. Han sover inte i den när vi är ute. När jag hämtar Leon på dagis och har Brodde i vagnen ligger han vaken och onöjd. Har jag honom däremot i sjalen eller selen så somnar han innan jag hunnit ut genom porten, och fortsätter sova när vi kommer hem. Så varför har jag kvar hans vagn? Man åker ju gratis buss med vagn, det är den enda anledningen jag kan komma på!

Fre 10 apr-15

Hyffsat dagavill man blir när man är mammaledig och Patric jobbar som han gör. Insåg att det var ju för sjutton fredag när flödet på Facebook handlade om fest hit och kalas dit.
 
Ja, mina ljuvliga små söner gav sin mamma sovmorgon till 7.30, trots att de somnade före 18 igår! Vi klev upp, åt frukost, Brodde somnade om i babysittern så jag och Leon satt och ritade på surfplattan och jag fick häva i mig hela tre koppar morgonkaffe! Ringde bovärden angående vår skrikande kran i badrummet, en kvart senare var de hit och kollade på den och beställde hantverkare som ska fixa den. Grett! Har sagt det förr och säger det igen, vi har en jävla bra bovärd!
 
Patric kom hem, Leon blev glad. Vi tog på oss ytterkläderna och for på ärenden direkt. Hämtade kläder åt Leon, en trådbackar till garderoben och så bytte jag en påse pysselgrejer mot en sparbössa åt Brodde.
 
När vi kom hem igen åt vi lunch, sen gick Patric och Leon till parken. Jag och Brodde organiserade om i garderoberna, han satt i sin babysitter och dirigerade.
 
Jag fick ett sms, vår bärsele hade kommit! Så vi slängde på oss kläderna och for och hämtade den. En Pognae. Hann inte prova den jättemycket just idag, då Brodde inte var på humör, men imorrn gör vi ett nytt försök! Hittills verkar den bra, den passar i midjan i alla fall.
 
Svärmor tittade förbi på lite gofika, sen var det dags att börja med middag. Brodde var gnällig, så knöt upp honom i sjalen och han somnade en stund. Blev en tidig kväll för honom, trötta killen. Men han vaknade för nån timme sedan och håller precis på att somna om igen efter lite mat, blöj- och klädbyte.
 
Gubben är på väg i säng, jag ska få en liten stund för mig själv. Rensat ut storlek 62 ur Broddes garderob, och det tar emot att plocka undan de söta små kläderna! Men nu ska de säljas, kan inte ha allt i förrådet. Blir det ett tredje barn nån gång i framtiden, ja då köper vi nytt.

Tors 9 apr-15

I förmiddags tog jag och Brodde oss hostande ner till hälsocentralen för att kolla så vi inte har lunginflammation eller nåt annat. Det hade vi inte. 2-3 veckor kunde detta hålla i sig, och vi är ju uppe i 1,5 vecka nu, så hoppas på att det snart är klart! Köpte mig en snorsug i samma veva, då jag fick lära mig att bäbisar bara andas genom näsan, något jag inte visste. Klart det blir jobbigt att andas när han är täppt! Så den får vi plocka fram när det är som värst.
 
Idag har vi inte gjort så mycket här hemma, bara vilat som vi blev beordrade. Patric jobbar dygn, Leon var på dagis. Hämtade hem min gopropp vid 16-tiden. Idag fick han åka sele hem! Ååh, jag blev så glad när jag fick bära honom i den. Och nu ni, det här trodde jag aldrig skulle hända, men när vi kom in på vårt område och skulle gå in genom porten möter jag en mamma med en vagn, och en sjal! Jag vart alldeles till mig! I sjalvärlden "plastpåsar" man varandra, alltså när man ser någon som bär ergonomiskt så säger man typ "hej plastpåse". En interngrej liksom. Jag var alldeles för feg för att hojta "HEJ PLASTPÅSE" så jag frågade med ett leende "Eeh, känner du till det här med plastpåse?" och hon svarade, också med ett leende, "Jaa!" och vi kunde båda glädjas över våran första plastpåsning.
 
Från att ha haft två nöjda barn fick jag två skrikande barn i samma sekund som vi stängde ytterdörrn. Men det ordnade till sig rätt fort. Leon fick prata med momma på Skype, Brodde satt nöjt i sin babysitter efter amning och jag fick göra middag åt Leon. Han åt osm en häst, sen skulle han bada. Redan vid 17 tjatade han om välling och sova. Men lyckades hålla honom vaken till ganska precis 17.56, då slocknade han. Brodde med. Så två sovande barn sedan strax innan 18, kan nog räkna med en tidig morgon! Och har haft en sjukt tråkig kväll, alldeles ensam. Ska väl rasta jycken och lägga mig, för här kan jag inte sitta och ruttna!

Ons 8 apr-15

Idag var jag, Brodde och Patric vakna före Leon! Leon sov till halv nio, så vi drack kaffe och kollade hockey. Unge herrn fick sedan frukost, sen gick han och Patric till dagis. Gubben for vidare till jobbet, och hemma var jag och Brodde.
 
Vi har hostat, snorat och hostat lite till idag. Och ECat. 9 lyckade försök på pottan, inte fy skam det inte! Strax innan 16 gick vi och hämtade Leon på dagis. Han ville inte hem. Verkar som att han kommit tillrätta lite mer på dagis nu, och det är ju skönt att veta att det går bra!
 
Middag, Skype med momma och moster, ett bad och sedan ville Leon lägga sig. Hade cirkus från och till de två timmarna jag var hemma ensam med båda barnen och de var vakna. Eller ja, Brodde satt så nöjt och kikade, men Leon kan det där med att testa gränserna han! Men han är ju så förbannat go också! Han höll i mitt ansikte och skulle pussa mig på varje kind, näsan, hakan, pannan, ögonen, öronen och munnen. Om och om igen skulle han pussa. Älskade unge! Men sen ville han sova, och då fick han det. Kort efter somnade Brodde och då började min tråkiga stund för mig själv. Varför är det så, att när ungarna är vakna och härjar så vill man bara ha lugn och ro, och när man får lugn och ro vill man ha liv och rörelse?
 
Nu har gubben kommit hem i alla fall, och med gofika dessutom! Man tackar!

Tis 7 apr-15

Hej hej, kråkan här. Nej, rösten är inte tillbaka helt, låter fortfarande illa. Den var långdragen den här omgången av sjukdom, även för Brodde.
 
Dagis ville att Leon skulle få gå tre extra timmar idag så han får komma till ro på nya avdelningen, och idag hade det gått jättebra. Skönt det! Jag, Patric och Brodde tog en snabb tur på stan. Satte upp Brodde i mei taien, och det är inte klokt hur smidig man är utan barnvagnen! Mötte min farmor på gågatan, som jag saknat henne! Men vi väntar några dagar till med att umgås, tills vi är helt friska. Köpte lite kläder åt barna, och sen köpte vi med oss lunch hem.
 
Jag fick hämta Leon på dagis, och han ville bli buren hem. Kanske jag ska ta med hans bärsele nästa gång?
 
Burit Brodde mycket idag också, har varit en riktig sjalardag. Myyyysigt! Kör EC med honom också, och jädrar vad bra det går! Sjukt taggad att fortsätta med det. Folk må tycka jag är knäpp, som bär i sjal och ECar, men det kunde ju inte jag bry mig mindre i. Det funkar för oss, och vil gillar't! Går i tankarna att sälja bort lite barnvagnar också. Just nu står de bara. Har använt Broddes vagn max två gånger den senaste månaden. Syskonvagnen var det länge sedan jag använde sist.
 
Jag och gubben har kikat lite på TV efter att vi städat här hemma när barna somnat. Det är så skönt att vakna till ett rent hem, och ungarna vaknar inte av dammsugarn så det är ju bara att köra en snabbstädning på kvällen det!

Mån 6 apr-15

Det fortsätter... Noll röst, noll ork. Ögoninflammation på Brodde, snoret rinner på mig och ungarna.
 
Så lite som möjligt har vi gjort idag. Jag har skänkt iväg en massa grejer, alltid lika skönt. Fick sjala Leon en stund, hur mysigt som helst! Brodde har spenderat nå timmar uppknuten på mig han också.
 
Patric for på jobbet vid 16. Grabbarna bjöd upp till dans vid nattningen. Två trötta, förkylda och skrikiga barn. Upp med Brodde i mei taien så han lugnade ner sig, Leon kom till ro på egen hand då och somnade. Brodde fick förnyade krafter, och var på väldigt bra humör. Först somnade han vid bröstet, men vaknade när jag la honom i sängen. Världens största leende brände han av då, så jag satt bredvid hans säng en bra stund, vi tittade på varandra och han fingrade på min hand. Sen somnade även han. Och sedan dess har jag haft sjuuukt tråkigt. Snorat, hostat, hoppats på att nån av barna ska vakna.
 
Snart är gubben hemma, då blir det "hej, puss, god natt".

Sön 5 apr-15

Och det fortsätter. Hostan, snorandet, den skumma känslan i kroppen. Båda ungarna har snorat järnet, och Brodde hostar lite smått. När ska vi bli friska, så vi kan hälsa på grabbarnas gammelfarmor?!

Vi sov till halv åtta ungefär, sen hade vi en ändå hyffsat lättsam morgon. Fick kaffe, skypade med mamma min, lekte. Sen for vi och hämtade Patric på jobbet.

Efter lunch köpte vi en bukett blommor, skraplotter och gofika och for till svärmor. Hon är en klippa, och ställer upp så himla mycket för oss med barn och djur bland annat. Så vi ville visa henne att vi uppskattar henne nå otroligt mycket! Hon vann på båda lotterna, blev glad för blommorna och fikat satt fint i oss alla.

När vi kom hem tvättade vi lite, skypade med mamma och Kotten, åt middag och sen la sig barna. Jag har röjt upp i förrådet, städat undan här hemma och nu lagt mig på soffan en stund. Snoret rinner, halsen kliar. Men det ska väl gå över det här!

Lör 4 apr-15

Frisk? Näe. Och 11 började Patric jobba. Han slutar inte förrän 12 imorrn... Världens bästa Leon fick vara med världens bästa svärmor/farmor från 11, så jag hann piggna på mig lite och köra en liten maskin tvätt. Men mest tog jag och Brodde det bara huuuuuur lungt som helst. Jag har hostat lungorna ur mig under dagen, och fortsatt under kvällen. Awesome...
 
Vid halv fyra hämtade jag hem min älskade förstfödde. Han fick hjälpa mig med maten och Brodde satt och jollrade i sin babysitter. Halv sex tjatade Leon om välling. Strax efter 18 hade han slocknat. Klockan var runt 19 när Brodde somnade, mitt i en av mina hostattacker.
 
Behöver plocka upp här hemma, men jag orkar inte. Igår kväll, vid 23-tiden, dammsög jag och skurade, diskade och plockade upp grejer. Nu får det se ut som det gör, jag ids inte.
 
Nä, men ska väl rasta jycken och sen antar jag att sova är det smartaste. Jag har ju rätt trist nu när barna sover, så...

Fre 3 apr-15

Hej och hå, idag är jag officiellt närmare 30 än 20. 26 år gammal rättare sagt, men jag känner mig som 21.
 
Jag och Brodde får och köpte oss en ny kökslampa när vi klivit upp där vid 8. När vi kom hem igen vart jag beordrad att lägga mig i sängen igen. Löd så snällt, och in kom Patric och Leon med en bricka. Kaffe i en ny kopp, en present och ett stort kort. Mina grabbar, de kan de! Leon klädde ut sig till Spindelmannen och bjöd mig på dansbandsdisco i hans rum. Älskade unge!
 
Efter lunchen gick Patric och Leon ut på en vagnpromenad så lillen fick sova. Jag och Brodde lekte lite här hemma. Min telefon gick varm, vi surrade både med min farmor och min mamma under tiden vi låg i babygymet.
 
Vid tvåtiden packade vi ihop oss och for till svärmor på påskmiddag. Vi åt efterrätten först. Farbror Micke och hans tjej var där också. Vi struntade i traditionell påskmat och käkade tacos istället. När klockan passerat 18 for vi hem för att natta barna.
 
Kidsen sover, jag har fått en stund för mig själv. Har börjat stålsätta mig för helgen, då Patric ska jobba 25 timmar i ett svep. Strax innan 11 imorrn blir jag ensam hemma med barna. Är verkligen inte frisk ännu, så det kommer bli en utmaning...

Tors 2 apr-15

Patric sov ju natten på jobbet. Jag förberedde mig på en tuff natt och en tidig morgon. Leon vaknade strax efter 22, så jag fick vagga om honom. Brodde vaknade och åt vid 23.30, sen böev klockan nästan halv två innan jag kunde lägga mig. Hostade, snorade, fick värmesvallningar och hade sån värk i koppen. Lyckades somna till slut. Vaknade till av att jag nästan badade i min egen svett, febern! Var upp och drack, och så fort jag vände mig om blev jag yr. Runt 6 var jag upp och ammade, det minns jag knappt. När jag sedan vaknade av barna tänkte jag "Hur tidigt är det?" och sträckte mig efter telefonen för att kolla klockan. 9.03!!! 9 skulle Leon vara på dagis... Morgonen gick väldigt enkelt med frukost, påklädning och allt därtill. Satte Brodde i selen, sen gick vi upp till dagis. Personalen gjorde som jag bett dem om, och lämningen gick huuuur smidigt som helst! Han grät inte alls. Snyftade pyttelite när vi kom dit, men sen var allt bara bra. Skönt!
 
Under dagen har jag inte alls mått bra. Har inte haft nån röst, jag har så ont i kroppen att det är en plåga att ha kläder på! Men har tagit mig igenom det. Brodde är ju tussig han med, men han verkar ha klarat sig rätt bra ändå. Liiiite lite snorig, och nån hostning då och då, men inte mer än så. Ingen feber eller nåt. Huvudsaken det!
 
Eftermiddagen har gått bra. Har fått leka med Leon, jag passar på när han ber mig och inte Patric. Sen grabbarna jättegod middag tillsammans.
 
Tagit in och pyntat påskris har jag gjort idag också. Tog inte alls lång tid innan både katt och tvååring var där och rev.
 
Barna somnade strax innan 19. Jag och min käre karl har legat framför en film. Just nu håller jag på att brinna upp, helsike vad jag svettas! Och min skalle värker, även mina ögon. Ett par Alvedon och störta i säng, så hoppas jag det går är bättre imorrn! Hoppas att min röst åtminstone är tillbaka när jag vaknar. Som det är nu blir jag andfådd av att prata, och man hör knappt vad jag säger...

Ons 1 apr-15

Sjuuuuuuk! Gah, hade värmesvallningar under natten, sov sjukt oroligt, och hela dagen har jag haft sån hemsk värk i hela kroppen. Jag är täppt i öronen, snoken rinner och halsen kliar. Lille Brodde är förkyld han med, så hela förmiddagen låg vi i sovrummet med persiennerna neddragna. Patric och Leon for på affärn och handlade lite inför påsk.
 
Svärmor var hos oss över lunch. Leon och Kasper var överlyckliga. Patric skjutsade sedan hem henne, och kom tillbaka med paket. Fluff! Min mei tai kom idag, och det var perfekt timing. Patric drog på jobb strax innan 16, så jag knöt upp Brodde i mei taien och han satt så nöjt så! Leon åt som en häst vid middagen, badade sen gick han och la sig. Men han var kinkig, svårt att komma till ro. Brodde somnade i mei taien, så jag la honom i sängen. Klappade Leon i pannan tills han somnade, och när han slocknat vaknade Brodde till för sista kvällsamningen och somnade för natten även han.
 
Jag är helt färdig. Tog mig en dusch, kvällsfikat rejält, ska väl rasta jycken och lägga mig. Gubben jobbar natt, och är inte hemma förrän imorrn efter lunch.
 
Gick aldrig upp på dagis idag eftersom jag är så satans dyngförkyld, men ringde så de kunde prata ihop sig inför när Leon kommer imorrn. Kändes inte riktigt som att pedagogen jag pratade med tog mig på allvar, men jag menar allvar. Får se hur det går imorrn! Jag hatar att lämna på dagis, verkligen avskyr det!
RSS 2.0