Tors 14 jun-18

Snålblåst, grått och regn i luften. Jämtländsk sommar. Tove, ja den lilla jäntan är duktig på att hålla mig vaken på småtimmarna. Så som vanligt kände jag mig som en grötskalle idag. Tove fick tupplura med Patric idag, han tog en promenad med henne i vagnen, och hon sov ute i 1,5 timme ungefär.
 
Idag var en stor dag. Leon slutade dagis! Vi gick dit med picknickväskan och slog oss ner på gården. Leon och de andra barnen som slutade sjöng en massa sånger, sedan åkte de traditionsenligt ut från dagis på rutschkanan kantad av björkris och ballonger. Inne hade de en utställning som hela dagis jobbat med, de hade gjort en sagoskog. Barnen hade gjort dockor av varelser som finns i skogen. Brodde hade gjort en katt, Leon hade gjort en enarmad zombievaktmästare. Fågelkvitter spelades, och det var jättemysigt att gå där med barnen och höra dem berätta.
 
När vi kom hem bröt Leon ihop i sorg. Det blev väldigt påtagligt för honom att nu var det slut med dagis för hans del, och att han har nya äventyr framför sig. Patric tog med Brodde på ärenden, så var jag hemma med Leon och Tove. Jag och Leon pratade massor, han grät och jag tröstade, han berättade så ingående hur han kände och jag lyssnade och stöttade. Min stora lilla hjärta, så mycket känslor som ryms i honom. Jag är så glad att han vågar släppa ut dem och prata om dem.
 
Patric, Leon och Brodde var iväg på fotboll efter middagen. Tove åt kvällsgröt och vi byggde med lite klossar. När grabbarna kom hem var de trötta, det var en intensiv dag för dem. Jag och Patric såg klart filmen på Viaplay, och nu är det dags att sova. Regnet har smattrat hela kvällen, hoppas det är uppehåll i natt för jag en av dem som absolut inte tycker det är rogivande utan jag ligger klarvaken och retar ihjäl mig på ljudet. Knäpptyst måste jag ha det, sånär som på Patrics snarkningar som jag efter många år lärt mig stänga ute.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0