Tis 27 feb-18

Leon ville till dagis. Brodde fick ta en vilodag med Patric. Jag och Tove gick till öppna föeskolan. Där var det lugnt och skönt, få barn och vuxna. Alldeles lagom. På promenaden hem somnade hon i sjalen.

Patric och Brodde var och handlade. Vi hann precis bara landa allihopa innan Leon skulle hämtas. Han hade haft det jätteroligt på dagis. Är så glad att barnen trivs där.

Lugn eftermiddag. Brodde hade köpt (tvingat Patric att köpa) en ananas på affärn, så det åt vi. Sedan tacos till middag. Tove har just pottat och ammat, så nu lägger jag mig. Är helt färdig i kroppen!

Mån 26 feb-18

Att jag ens orkar på dagarna med såhär lite sömn, det är ett under.

Upp tidigt, tvätta, valla barn. Vi åt lunch och fikade hos svärmor. Hon är nyopererad och har sååå tråkigt på dagarna, så besök i massor vill hon ha! Vi for hem mot sena eftermiddagen. Barnens farbror kom förbi också. Patrics familj är så härlig.

Brodde har varit hängig i helgen. Inte riktigt sig själv. Han får vara hemma från dagis imorrn och vila sig lite extra. Leon skulle prompt gå dock. Tove och jag skulle varit iväg på öppna förskolan imorrn, men vi får se. Jag har inte varit på topp idag.

Och Tove, hon blev 7 månader idag. Hon föddes ju nyss!

Jag och Patric har betalat räkningar ikväll och pysslat på med vårt. Två trötta förändrar. Har just varit på pottan med Tove, och ammar nu. Så förhoppningsvis blir min kväll lite tidigare än annars!

Sön 25 feb-18

Vi var och hälsade på svärmor på eftermiddagen och hade med oss gofika. Annars har vi varit hemma idag och haft det lugnt. Brodde har inte varit i form idag. Han åkte sjal en stund på eftrmiddagen hos svärmor, och somnade i sjalen ikväll. Tove somnade tidigt, för hon sov såklart knappt på dagen. Leon har spelat lite TV-spel och pysslat på med sitt. Som sagt, en slappardag. Det behövde vi.

Nu är det läggdags. Lilljäntan vår, som håller mig vaken, somnar strax om.

Lör 24 feb-18

Snön har vräkt ner idag. Hela familjen har bara tagit det lugnt. Alla vaknade tidigt och var trötta. Pojkarna badade på morgonen, och på eftermiddagen. De skulle iväg och handla lördagsgotta med Patric, men bilen jävlades. Tändningslåset gick inte att vrida runt. Jag tog min bästa vän, WD-40, och pulsade ut till bilen. Voila, frugan fixar. Bilen gick igång, Patric for iväg, barnen som hade lessnat på att vänta var hemma med mig.

Det blev en tidig kväll. Tove har varit upp några svängar, hostig. Brodde sover dåligt också, hans mage är bråkig. Gav honom magmassage innan han la sig, det hjälpte lite men inte så mycket som hade behövts. Längtar till tiden han har på sjukhuset där vi ska kolla eventuella allergier, för det är verkligen nåt som inte stämmer med hans mage. Jag känner det, märker det, och jag kommer göra allt för att gå till botten med det.

Leon blev så himla ledsen idag när hans spegel som Kotten gjort åt honom gick sönder. Glaset sprack. Ingen gjorde illa sig som tur var (förutom jag när jag städade upp det) och nu letar jag efter sånt där plastglas så vi bara kan sätta i det i den fina ramen.

Sålde ju två sjalar i veckan. Nu i helgen var det ett "deal or no deal"-event i en sjalgrupp. Jag lyckades få till två riktigt bra deals, bland annat en sjal med ananaser på som Brodde blev lyrisk över att jag köpt!

Momma har vi surrat med också. Tove lekte tittut. Tur ändå att tekniken finns, så att man kan ha människor nära trots avstånd.

Fre 23 feb-18

En stillsam dag hemmavid. Det behövde vi alla idag. Leon och Brodde har roat sig med lugna aktiviteter, Tove verkar vara på gång att få Patrics baciller och har varit småseg idag, Patric hostar lungorna ur sig, jag försöker hålla alla flytande. Och med vakennätter är det lite småkämpigt, men Patric är nog piggare snart så vi ska nog få till det.

Dags att passa upp på minstingen igen! Ingen vila ingen ro.

Tors 22 feb-18

Tove höll mig vaken länge nu, hon har precis somnat. Så det här får bli kort.

Jag lämnade pojkarna imorse. Mötte en förälder vars barn ryker ihop med våra varje hämtning. Jag föreslog lekdejt på eftermiddagen, så det hade vi. Vilken smidig hämtning på eftermiddagen! Inget bråk. Vi gick tillsammans till parken och åt mellis. Sedan behövde Brodde gå på dass, så vi gick hem. Men Tove på magen, fikapåsen i ena handen och Brodde pp snowracer i andra handen pulsade jag genom knädjup snö. Leon gick hem med Patric innan.

Städat kylskåpet och gjort morotsbollar, det är vad jag hann på dagen. Sedan hade vi en körig eftermiddag. Och Tove, hon sov inte idag heller. Hur orkar hon?

Nä, nu må jag rappa mig att somna!

Ons 21 feb-18

Pissdag rent ut sagt. Patric är sjuk och ynklig. Tove har vägrat sova trots att hon var aptrött. Leon och Brodde var på sina sämsta humör. Inget blev gjort idag, förutom en maskin tvätt ikväll när alla utom jag somnat. Imorrn blir en bättre dag..?

Leon var på sin 5-årskontroll och därmed sitt sista besök på BVC. 115 cm lång och 18,3 kg. Långkillen vår!

Tis 20 feb-18

Igår kväll hade Patric frossa, riktig frossa. Sjukt obehagligt att se. Imorse fick han det igen. Efter lunch kom febern.

Jag och Tove har donat på. Handlat lite, hämtat paket. Hämtade grabbarna på dagis. Patric har vilat.

Dagen blev lite som den blev när Patric låg däckad, men vi tog oss igenom den hyffsat smärtfritt. Leon och Brodde somnade tidigt. Tove, som vägrat sova idag, var seg. Patric somnade med barnen, så jag har tvättat, städat, strukit och packat sjalar som ska skickas iväg imorrn. Skönt att vakna till ett städat hem.

Nu vaknar nog lillan strax, då ska jag sova som en gris. Fanken vad trött jag är! Hon höll mig vaken större delen av natten till idag, och upp tidigt.

Mån 19 feb-18

Jag och barnen var på öppna förskolan på förmiddagen. Sångstund, lek, mini-röris och fika innan vi for hem. Låter garanterat sjukt oödmjuk, men nog känner man sig som värsta smidiga morsan när man har ett barn i sjalen på höften samtidigt som man fixar fika till de två andra och smuttar på kaffet. Sjalarna gör mig så nära en bläckfisk jag kan komma.

När vi kom hem och hade ätit lunch så hjälpte Leon och Brodde till när Patric skottade parkeringsplatsen. Inne slumrade Tove i sjalen.

Eftermiddagen var lugn. Kvällen blev tidig. Pojkarna sov innan 19, Tove kort därefter. Men hon har varit upp en del ikväll, och nu äntligen kom det som störde henne ner i pottan. Nu har hon precis somnat om vid bröstet. Hoppas hon fortsätter sova nu när jag ska lägga ner henne så jag själv får somna. Ögonen mina går i kors.

Sön 18 feb-18

Igår och idag var som natt och dag. Sömnvägrande bäbis, bråkiga pojkar, irriterade föräldrar. Dagen hade såklart sina goda stunder med. Grabbarna lekte ute en stund och hade kul tillsammans. Lilljäntan sov, vid bröstet så jag inte tog mig nånstans, men hon sov i alla fall en kort stund. Städat lite, för jädrar i min låda vad Leon och Brodde är duktiga på att stöka till snabbt. De tar några lådor var, tömmer, och sprider ut. Ungar... Men men, de är ju barn. Lite stök är ingen katastrof.
 
Leon och Brodde lekte superhjältar med mantel vid middagen. "Vantel" som Brodde sa. Tove fick gnaga på ett smörgåsrån, och det verkade vara en hit.
 
I alla fall så somnade alla tre både tidigt och snabbt ikväll. Tove redan vid halv sju, Brodde med runt där, och Leon kort därefter. Så jag och Patric fick mycket tid tillsammans ikväll. Jag stickade klart mina vantar, har uppdaterat min databas över sjalar, kokat mig en tillpiffad gröt med en massa frön i till kvällsfika. Och när som helst nu vaknar Tove för sista pottningen och amningen. Imorrn hoppas jag att vi vaknar på hyffsat rätt sida alla fem, för då planerar vi att fara ner på öppna förskolan en stund.

Lör 17 feb-18

Jag hade gruvat mig för idag. Ensam 7.30-17 med tre barn. Tove som knappt sover. Leon och Brodde som lever rövare och slåss. Men idag har gått så bra! Tove somnade i sjalen vid 10. Jag lagade då tidig lunch, pojkarna åt. När Tove vaknat klädde Leon och Brodde på sig och gick ut på gården. Jag och Tove kom ut en stund senare. Vi lekte att det var krig, och vi var jagade av dinosaurier och zombieskelett. Pulsade runt i djupsnön och gömde oss under en gran. Tove satt nöjt i sjalen.
 
Vi gick in, Tove ammade, sedan for vi på affärn. Lördagsgodis förstås! Pojkarna turades om att hålla Tove sällskap där hon satt i babyskyddet, medans den andre pekade på vilka godissorter jag skulle plocka i. Sedan hem, Tove somnade för en till (!!) tupplur, jag och Leon och Brodde kröp upp i sängen och läste bok.
 
När Tove vaknat igen var klockan 16. Pojkarna klädde på sig och gick ut och lekte på gården igen, medans jag lagade middag. Kvart i fem kom Patric hem och tog med sig grabbarna in. Middagen, nedvarvningen och nattningen gick superbra. Alltså, jag är i chock! Vad har hänt med våra barn? Den här dagen ska jag minnas varmt. Vi har haft så mysigt ihop, och alla tre barn har varit på sina bästa humör.
 
Ikväll har jag stickat på mina vantar. Bara tummarna kvar nu. Men nu har jag varit på pottan med Tove och hon ammar lite inför den långa nattsömnen.
 

Fre 16 feb-18

Idag har jag ägnat mig åt förberedelse. Imorrn är jag ensam heeela dagen, och de senaste dagarna har bråken eskalerat lite mellan pojkarna, numera är det lillebror som börjar. Jag har gjort raw morotsbollar för att enkelt kunna hålla allas blodsockernivåer stabilt under dagen. Har även städat, för jag blir så stressad av stök. Kom inte i säng så tidigt som jag hade hoppats, men nu så.
 
Patric, Leon och Brodde var och handlade med svärmor en sväng, och jag sövde Tove i sjalen till Sabaton. Det är väl vad som hunnits med! Remissen till barn- och ungdomsmottagningen för Brodde kom idag också, där vi ska få kolla eventuella allergier eller om han är överkänslig mot något, och se om det i så fall kan kopplas till hans utslag på benen.
 

Tors 15 feb-18

Imorse klädde jag på pojkarna inför dagis då jag och Tove vaknade tidigt. "God jul Brodde, önskar Bajsmonstret" och så fick han sitt ullunderställ. "God jul Leon, önskar Karius och Baktus" och så fick han sina vantar och sin mössa. Så gjorde vi för varje plagg, och det har nog aldrig varit enklare att få på dem kläderna!

Dagen bara försvann i amning och tupplur. Jag och Tove sjaldansade till Helloween tills hon somnade, vilket gick fort. Sedan skulle vi hämta grabbarna.

Fort hem susade Leon och Brodde på sina snowracers. Vi åt mellis och lekte. Brodde hjälpte Patric med middagen. Efter maten tog han en dusch med mig medans Patric, Leon och Tove pysslade med TV-spel.

Stickat vidare på mina vantar ikväll. Har precis repat upp en del då jag läste mönstret lite slarvigt, men nu är jag på banan igen. Det är genom misstagen man lär sig. Tove har precis varit på pottan och ammar nu. Och ja, sedan är det som vanligt sängen för mig med.

Kolla vilka söta kort vi fick av Leon igår på alla hjärtans dag! Älskade goungen!

(null)

Ons 14 feb-18

Strålande sol hela dagen. Jag har flitt ur lite ur ett förråd, fyllde en säck som vi körde till second hand och så svängde vi förbi pappas jobb och lämnade ett gäng innebandyklubbor och en hink med bollar han ska ta med till föreningshuset ute i byn då det bara fanns en klubba där. Vi var och handlade en sväng också, och Tove satt i ringsjalen.

Hämtade grabbarna, och så fikade vi vaniljhjärtan till mellis dagen till ära. Lite extra god middag också. Brodde är i en period där han äter sämre, så fick lirka lite. Fick i honom två bananer och specialgröt med frön i för extra näring. Leon däremot åt som en häst, två portioner!

Barnen somnade lätt ikväll. Jag sprang in till grannen för att låna en garnvinda. Nystade upp ett par härvor och har påbörjat ett par lovikkavantar åt mig själv. Lagomt pyssel en sån här kväll då jag har sprängande huvudvärk. Men nu har jag precis varit på pottan med Tove och hon ammar, så när hon somnat nu får jag ta och lägga mig.

Tis 13 feb-18

Vågar inte ropa hej än, men, Tove sov i natt igen! Börjar känna mig som folk! Leon och Brodde gick till dagis lite tidigare idag för Leon skulle på utflykt till Jamtli. Jag och Tove spenderade förmiddagen på öppna förskolan.

Annars har det inte hänt så mycket. Ägnade eftermiddagen åt att försöka få trötta Tove att somna. Hon och jag tog en dusch också. Leon och Brodde har pysslat på, hann med att bråka lite med varann också. Patrix blev friserad ikväll och jag la extra energi på att frisera hans skägg, som han blev väldigt nöjd med. Och nu har Tove precis pottat, ammat och somnat om, så nu är det läge för mig att somna.

Mån 12 feb-18

Åååh, jag sov i natt! Hallelujah! Och det har märkts på mitt humör idag, så mycket mer balanserad. Inte ens när Leon sa "mamma" typ tusen gånger på en minut kände jag mig irriterad. Och vi har haft en sån bra dag alla fem. Först en lugn förmiddag hemma. Efter lunch hade vi ärenden, men vi delade upp oss. Jag, Brodde och Tove hoppade av på öppna förskolan och var där i nästan två timmar. Leon och Patric var på bibblan, på affärn och en liten loppisrunda. På öppna förskolan var det lugnt, bara två andra barn. Sångstund, sagostund och lek. Det var så mysigt. Leon hade haft det jättebra med Patric, och njöt av att få ha pappa för sig själv.

Jag lagade en vegetarisk gryta till middag. Patric chockade och tog påfyllning, han som var så skeptisk. Tove fick smaka lite, och verkade inte avsky det.

Efter att barnen somnat såg jag och Patric en Mr Bean-film på Netflix. Han är så kul. Och nu, ja nu blir det sängen!

Sön 11 feb-18

Patric väckte mig 9. Halv tio satte vi oss i bilen, kvart i tio låste jag upp lokalen till sjalträffen. Och fram till kvart i ett nördade jag och Tove sjalar. Hon somnade i en lyxig ullsjal jag provade medans jag hjälpte ett par nybörjare att knyta sjal.

Efteråt for vi till svärmor och åt våfflor. Svågern var där han med. Och innan hade Patric, Leon och Brodde varit och lunchat med svärfar. Med andra ord hade vi tre trötta barn när vi kom hem på eftermiddagen. Och de somnade lätt alla tre på kvällen.

Tagit en varm dusch för att tina upp min frusna kropp och få bort lite ont så jag kan sova någorlunda skönt. Men nu vaknar Tove för potta och tutte.

Lör 10 feb-18

Alltså, att jag ens funkar längre är ett under. Halv fem imorse fick jag somna. Upp före halv åtta. Och det är ju inte direkt första gången den senaste tiden. Tove bet mig i natt när hon ammade så jag började blöda. Unge...

Hur som helst, Patric gick till jobbet. Jag packade barnens väskor, klädde på dem, och in med allt och alla i bilen. Mot byn! Vi bjöds på sockerkaka när vi kom, och kaffet var nybryggt. Pojkarna gick ut och åkte pulka med moffa. De fick skjuts på en pulka av moffa som åkte skidor. Jag ammade Tove, sedan gick hon och jag ut för att leka med resten. När de åkt pulka klart byggde de en snögrotta. Till lunch stektes det kolbulle över öppen eld ute. Lite nedvarvning, Tove sov i sjalen, Leon och Brodde tog det lugnt i soffan. Vid 16-tiden for vi till föreningshuset med pappa och träffade folk. Barnen fick lite lördagsgodis och spelade innebandy. Efter knappt en timme blev Tove superarg och ledsen. Vi for tillbaka till pappa, och Toves blöja var torr och hon monsunkissade på toan. Inte undra på hon var arg! Utedasset på föreningshuset gillar hon inte.

Vi for hemöver strax efter 18, när Tove fått amma. Hon var ledsen i bilen, så jag sjöng en sång hon gillar. Hon blev lugn och somnade. Jag, Leon och Brodde småpratade hela vägen hem. Och väl hemma somnade alla barn enkelt efter en mysig dag.

Jag och Patric har småpratat lite, jag har tagit en dusch och packat grejer inför morgondagens sjalträff.

Fre 9 feb-18

Åååh lilla Tove tussan, sover som en kratta. Bits som attan gör hon också, ungen.

Hur som helst, förmiddagen blev lång. Tove fick prova tröjan och den satt som en smäck! Efter mellis for vi på ärenden hela familjen. Postade paket, stödhandlade. Leon och Brodde satt i kundvagnen och lekte pirater och Tove satt på min höft i sjalen. Sedan for vi hem och åt middag. Leon och jag tog en dusch efteråt, Brodde satt och surade för att han inte fick duscha. Det är så svårt att förklara för honom att han inte ska duscha så ofta med tanke på hans ben, och att han faktiskt badade igår. Men att han fick sitta bredvid verkade ändå duga åt honom.

Pojkarna har varit på bra humör idag. Därmed även vi vuxna. En lugn och skön dag som avslutades med en enkel nattning. Imorrn ska vi till min pappa, och ikväll kom jag på att Tove hade behövt ha nåt rejälare på fötterna om vi ska vara ute mycket. Så, jag fick sno ihop ett par sockar på fri hand i tjockt ullgarn jag ruggade upp inuti när de var klara, så de är extra varma och gosiga.

Tors 8 feb-18

Pojkarna hade kortdag på dagis idag. De hade tandläkartid klockan 12. Leon fick ta röntgenbilder, men varken de eller undersökningen visade nåt. Han har klagat på att det gör ont. Men nu är hål eller skador uteslutna. Brodde fick kolla sina tänder med efter smällen igår kväll, och det var inget konstigt. Det finns i alla fall dokumenterat nu utifall något uppstår i framtiden.

Vi hade en lugn eftermiddag, väldigt behaglig faktiskt. Leon är ju helt såld på TV-spel, och lär sig superfort. Han spelar Tetris bland annat, och jag fattar knappt hälften av de spel han pysslar med. Brodde tog sig ett saltbad, Tove tog en tupplur, Patric lagade middag.

Brodde ville mysa lite i sjalen innan han la sig, så knöt upp honom på ryggen. Sedan var det läggdags för alla barn. Jag satte mig med stickningen när de sov, och blev äntligen klar med Toves tröja. Det var lockande nu när hon varit på pottan att prova den, men det får vänta tills imorrn. Nu ska hon bara amma och somna om.

(null)


Ons 7 feb-18

Det är alldeles stilla. Jag hör att Tove är på väg att vakna alldeles strax. Dagen i sig var rätt lugn. Eftermiddagen med. Innan sänggång halkade Brodde på pallen i badrummet och slog munnen. Tur i oturen så ska vi redan till tandläkarn imorrn med Leon, så då får Brodde kolla sina tänder med. Blev en fläskläpp och ett litet blåmärke i tandköttet. Vilka olyckskorpar till barn vi har! Och att de alltid lyckas slå munnen, jag fattar inte!

Fick hem ett gäng sjalar idag som jag fick i utbyte mot en av mina. Tanken var att jag skulle sälja vidare dem, men en av dem var så skön att bära i att jag kanske behåller den. Tove satt och ammade i den när jag och Brodde gjorde pannkakstårta. Pojkarna har ätit så klent de senaste dagarna, så idag gjorde jag mat jag vet att de slukar.

Brodde somnade fort, Leon rätt enkelt med. Tove somnade i sjalen när jag nynnade Blinka lilla stjärna. Hon satt så lugnt och tittade mig djupt i ögonen, och jag tittade tillbaka. Sedan blev hennes ögonlock tyngre, blinkningarna längre, till sist la hon kinden mot mitt bröst och somnade. Magiska stunder.

Stickat på tröjan åt Tove ikväll. Det tar sig! Fått dit ärmarna nu, så nu är det en bit av oket och halsen kvar. Sen så!

Tis 6 feb-18

Tove stökade i natt, och jag somnade fullt påklädd med henne på småtimmarna. Igår höll vi oss hemma, och pojkarna klättrade på väggarna. Patric har introducerat TV-spel för Leon, och igår bad han mig om hjälp med ett hinder på en bana.

- Mamma, hjälp mig!

- Jag är sämst på TV-spel, försök själv.

- Men jag behöver hjälp med det här, jag har försökt och jag kan inte!

- Ja, ok, jag försöker.

Jag får kontrollen, dör direkt. Provar igen, dör. Provar ännu en gång, game over. Leon suckade djupt och tog kontrollen av mig.

- Äh, mamma, jag gör det själv istället...


Idag var det dagis, som grabbarna har längtat! Det var jättelite barn där, många var hemma med influensa. Skönt ändå med lite lugnare tempo på dagis. Här hemma pysslade jag om Tove, som är på bättringsvägen äntligen.


Innan middagen tog jag och Tove en dusch, tänkte att det skulle hjälpa mot hennes småtäta luftvägar. Det funkade bra! Hon satt i vattensjalen, Leon och Brodde hoppade in också. Blev lite trångt, men det gick! Och Patric fick laga middagen i lugn och ro.


Vi hade lite dansparty och städtajm innan läggdags. Barnen är så duktiga på att stöka till, jag vill gärna att de blir duktiga på att plocka upp efter sig också. Men men, de hjälpte till lite i alla fall, och de hade kul. Huvudsaken det.


När barnen somnat satte jag mig och stickade på Toves tröja. Patric spelade TV-spel. Ammar vår hostiga bäbis nu som precis varit på pottan, sedan är det läggdags och förhoppningsvis blir det en lugnare natt.

Sön 4 feb-18

Febern ligger mellan 38-38,5 på Tove. Snoret rinner, hon har slemmig skällhosta. Sjalen är guld värd! Leon och Brodde mår bättre i alla fall. Leon har fått prova spela TV-spel, och är helt såld! Han är superduktig verkligen, klarar längre på banorna än vad jag gör. Han bad mig om hjälp med en bana, jag försökte men dog hela tiden. Efter mitt sjätte försök tog han dosan av mig och gjorde det själv istället. Brodde och jag tog en dusch när Tove tupplurade. Hon vaknade nästan direkt, men fick vara med Patric och Leon.

Jag och Patric städade. Leon och Brodde drog fram igen. En evighetsmaskin. Svägerskan och hennes fästman bjöd oss på middag här hemma idag, pizza.

Tove har ännu en jobbig kväll. Att få komma upp i sjalen, att få amma ellee att bli vaggad i famnen lugnar henne fort. Lillhjärtat, det är tufft att vara bäbis och sjuk.

Lör 3 feb-18

Underbart väder ute idag. Klarblå himmel, strålande sol, många minusgrader. Vi for ut en sväng hela familjen och lämnade av en hylla till en kompis, och for för att skaffa kompletterande förvaring i mindre format hit hem. Rensningen fortsätter, och det är skönt att kunna se skillnad!

Leon och Brodde blev snabbt trötta och hade humör där efter. Tove var trött hon med, men mikrovilade i bilen och gosade in sig i ringsjalen när vi var på affärer. Stödhandlade inför middagen också innan vi for hem igen.

38,3 tempade Tove på tidiga kvällen. Leon och Brodde hostade ikapp. Seg influensa det här! Pojkarna sover, Patric med. Tove med, just nu. Hon låter som en gräsklippare. Kommer hosta sig vaken strax, och då är det potta och amning som gäller.

Vi såg på solnedgången ikväll. Jag sa åt pojkarna
- Kolla ungar, vilken fin solnedgång, vilka fina färger.
Brodde svarade surt
- Nä! Den är ful!
- Tycker du? Vadårå?
- Jag tycker den ska vara LILA!

Fre 2 feb-18

Förvandlingen av hemmet fortsätter. Idag med ännu mer rensning och storstädning av ett sovrum, badrum och toalett. Barnen har varit gnälliga och tussiga, så givetvis har jag inte fått allt jag velat gjort. Men det är en dag imorrn också.

Tove vaknar nog när som helst, hon låter kraxig. Lägger mig och slumrar bredvid henne en stund så länge.

Tors 1 feb-18

Så vänder vi blad på kalendern. Februari. Barnen är ännu sjuka. En lokal hjälporganisation kom med en liten lastbil och hämtade alla grejer vi rensat ut, himla skönt att bli fri det! Dagen har ägnats åt att fortsätta fli upp, och vårda barnen förstås. Tove sov inte alls idag, Leon och Brodde som haft gnäll-SM har stört henne. Jissea vilka humör de haft idag! Jag tror vi vuxna åldrades minst fem år.

Jag fick nog och sjalade Tove, så tog vi en promenad till affärn. Trodde hon skulle somna. Icke. Nåväl, fick handlat till middagen.

När barnen äääntligen somnat för kvällen så städade Patric och jag lite mer. Och nu varvar jag mellan att sticka och sitta med Tove som vaknar stup i ett. Just nu njuter jag av att sitta i vårt rena, tysta och välstädade vardagsrum med stickningen i knät.
RSS 2.0