Mån 30 apr-18

Det är fest i området, på flera håll. Men här sover barnen och snart vi vuxna med. Vi har haft en solig dag. Spelat fotboll, lekt i sandlådan, cyklat. Städat, tvättat, allt vi brukar göra helt enkelt. Nu händer det inte så mycket mer. Brodde vaknade precis, Tove lär snart göra detsamma. Jag har sett en dokmentär om Bermuda-triangeln och känner mig rätt klar med dagen nu.

Sön 29 apr-18

Leon var på födelsedagskalas hos en kompis idag. Vi andra fikade gofika här hemma, Brodde hade bestämt munkar. Sedan promenerade vi, Brodde cyklade, och hämtade Leon. Patric bar med hans cykel, så grabbarna cyklade tillsammans hem. Vi stannade och tittade på den enorma mängden vatten i bäcken.
 
Här hemma lekte barnen ute. De träffade en kompis och gick till lekparken där jag fick hämta dem när middagen var klar. Vi hade sedan en lugn kväll, och barnen somnade. Patric for till sin bror och kollade hockey. Perfekt, tänkte jag, egentid. Men ja, två av tre barn vaknade ju. Så jag har suttit i ett mörkt rum med Brodde intill, Tove vid bröstet och Youtube på telefonen när de somnat om. Jag vet inte varför, men jag är så fascinerad av katastrofer och naturfenomen. Plöjt timmar av laviner, tsunamis, jordskred, jordbävningar, glaciärer som kollapsar och så vidare. Nu hittade jag en dokumentär om Bermuda-triangeln som jag ska försöka se nån kväll. Det är något som alltid fascinerat mig, Bermuda-triangeln. Mysteriet, jakten på en logisk förklaring. Nu är det många år sedan jag grävde i det, så garanterat har massor av ny information kommit. Hoppas hinna se dokumentären imorrn!

Lör 28 apr-18

Vaknade av att Leon spöade på mig. Unge... Men när jag fick frukost och kaffe blev jag gladare.

En hemmadag i all sin enkelhet. Mitt och Patrics prat igår där vi teamade ihop oss mer verkar ha funkat, vi hade en behaglig dag. Pojkarna lekte ute mycket. På cyklarna, i sandlådan, på uteplatsen. Tove har sovit bra idag, men har mycket nu med all utveckling hon går igenom plus tänder. Hon sätter sig upp själv, drar sig upp till stående, går vingligt med stöd och längs kanten i hennes säng. Min bäbis!

Dags att sova.

Fre 27 apr-18

Toves vassa tredje tand har bitit mig idag. Hon har varit förkyld också, och lite trött, men vid gott mod ändå. Hon tog två små krypsteg idag!

Jag och Brodde var ute och skottade lite snö tillsammans. En behaglig aktivitet. Fysiskt, och man ser skillnad. Leon och Brodde var ute och lekte tillsammans en stund, det är så kul att lyssna på dem hur de pratar med varandra och hittar på lekar.

Svågern var hit en timme på eftermiddagen, och lekte med barnen. Vi fikade gofika också såklart.

Tove var orolig ikväll, förkyld och med kliande och värkande tandkött. Sjalen räddade kvällen. Brodde somnade fort som alltid, Leon långsamt som alltid.

Vid kvällsfikat hade vi vuxenprat, jag och Patric. Organiserade oss lite för att prova nya strategier och förhållningssätt för att få vardagen att flyta på smidigare för oss alla. Det är ett tungt jobb att gå emot allt man själv är van, och göra på sitt eget sätt i sin egen familj, och det krävs så mycket av oss. Men vi stöttar upp varann, pratar mycket och påminner varandra, så det ska nog bli bra.

Tors 26 apr-18

Jag är väldigt introvert, och gillar att vara ensam. Ikväll är jag väldigt mycket mer så. Ibland blir det bara så, och det är jävligt skönt. Musik i öronen, sitter och fixar till lite skavanker på en sjal. Låter tankarna i mitt huvud flöda fritt, släpper allt och bara är. Så himla terapeutiskt alltså!

Toves tredje tand är nu igenom, delvis. Hon har det jobbigt. Förkyld är hon också, stackarn. Leon och Brodde är pigga och på dem är det full fart. De levde rövare på sitt rum efter middagen, och det är skönt att kaoset kan vara begränsat till deras rum i alla fall. Särskilt när jag städat resten av hemmet.

Efter mellis var vi ute och blåste enorma såpbubblor. Åh vad kul det var! Pojkarna jagade dem, Tove tittade storögt på de färgglada bubblorna.

En liten utflykt har vi gjort, affärn som vanligt. Stödhandling är en daglig syssla här hemma, men Patric vill ha det så, så han och pojkarna kan fara iväg och göra nåt säger han. Jag är inte helt med på hans tanke, men lägger mig inte i.

Ska sväva iväg i min egen värld en stund till, så skönt att få vara bara jag en stund.

Och tänk, att idag blev Tove 9 månader. Herreminje vad fort det går! Imorse sjalade vi upp i samma sjal som på BB, med på timmen exakt 9 månader sedan hennes första sjalning. Lillhjärtat!


Ons 25 apr-18

Vaknade till att hitta mina glasögon på golvet. Tvärtrasiga. Hemförsäkringen täcker inte. Kul... Nåväl, skulle ända ha nya. Och jag ser ju bara kaos här hemma, lika bra att vara utan.

Toves tredje tand är preciiiiis på väg igenom, och hon bits så! Uff, som att amma Jaws.

Leon och Brodde var på dagis idag, så peppade. De hade haft en jätterolig dag, och kom hem glada.

Vi var och handlade en snabbis, och jag tog en promenad med barnen för pojkarna ville cykla förbi dagis och säga hej. Tove var inte så impad, det blåste ju så ont.

Patric var på möte på skolan ikväll, skolan där Leon ska börja i höst. Hur overkligt är det inte att han ska börja skolan redan?! Min bäbis! Jag var således ensam med barnen, som hade börjat krascha i humören redan vid 15-tiden. Kul när de vaknar snortidigr och vägrar vila på dagen... När det var världens elände var jag glad över mina bärdon. Brodde i sele på ryggen, Tove i sele på magen, småprata med Leon. Tre lugna barn. Sedan fick Tove hänga kvar i selen när jag gjorde kvällsfika åt grabbarna och borstade deras tänder, och när jag nattade dem. Brodde somnade ju på stört som vanligt. Leon och Tove var segare, och höll ut tills Patric kom hem igen.

Ammar nu efter Toves kvällspotta. Snart tassar nog Brodde in, och ska sparka mig i ryggen hela natten.

Tis 24 apr-18

Pojkarna fick vara hemma idag. Leons allmäntillstånd var inte helt 100. Men ja, efter förmiddagen var det ju full rulle igen som vanligt. Jag och Tove gick till babyöppet på öppna förskolan. Lugnt och skönt ett par timmar. Hon somnade i sjalen på vägen hem och sov i nästan två timmar.

Grabbarna hängde med Patric och handlade lite på eftermiddagen. Jag har väl gått och småplockat här hemma mest hela tiden. Tove var kinkig på eftermiddagen, så det blev sjal och tutte för hennes del. Hennes tredje tand är precis på väg att spricka igenom, och det märks på henne.

Brodde åkte lite ananassele på eftermiddagen. Han skulle prompt ha luvan på. "Det blir för trångt" sa jag. Men nej, han skulle ha. Så han fick den. "Uuääh, mamma, det är för trångt!" gnällde han... Och innan middagen satt han med en burk ananas. Åt direkt ur den, hällde upp spadet i ett glas och drack. Ananasen som blev kvar åt han som grönsaker till maten. Jo, det råder ju inga tvivel om att ananas är hans grej.

Tvärseg ikväll. Beställt järntillskott då jag starkt misstänker att jag har brist på det. Imorse när jag vaknade gungade allt, och jag är ju jämt dödstrött. Hoppas det ska hjälpa att kicka igång mig lite.


Mån 23 apr-18

Uuusch vad tidigt vi vaknade idag! Och det märktes redan efter lunch på pojkarnas humör. Men de vägrar ju vila. En film funkar dock.

Leon, Brodde och Patric var och handlade när Tove behövde tupplura. Efter mellis cyklade pojkarna och Patric och jag gick till Ica. Tove åkte sjal. Vi hämtade paket åt Leon, nya skor! Spanade även lite på skolgården där han ska börja i höst. Inte klokt att han börjar förskoleklass i höst, vår Leon!

När vi kom hem gjorde vi pizza. Efter middagen tog jag en dusch med Tove och när hon var klar och Patric tog henne så kom Brodde in och duschade med mig.

Pojkarna somnade fort ikväll. Tove, ja henne tog det över tre timmar att natta! Och nu efter att ha kollat en serie med Patric och kvällsfikat så vaknade hon för potta och tutte. Mötte Brodde på vägen tillbaka till sovrummet, så nu ligger han nerbäddad här intill och sover. Vid bröstet har Tove precis somnat om.

Sön 22 apr-18

Det var slut på kaffe imorse. Så. Jävla. Orutinerat. Med andra ord, ingen optimal start. Så, jag tog med mig Brodde och Tove till min farmor. Vi hjälpte henne handla. Tove satt i selen och ammade, Brodde satt i en sån där tungkörd kundvagn som ser ut som en bil. Efter handlingen for vi hem till farmor igen, och fikade. Och jag fick mitt kaffe! Brodde lekte med alla leksaker, Tove kravlade runt och upptäckte, jag och farmor satt och surrade lääänge. Det är så härligt att prata med farmor. Hon är så klok, så vis, så erfaren, så djup. Jag har så svårt att hitta vuxna människor jag känner att jag verkligen vill prata med, som jag har ett utbyte av att prata med, som GÅR att prata med. Men farmor är en sån person, som går att prata med. Som jag älskar att prata med. Hon har varit min person sedan jag var väldigt liten. Farmor och jag, jag och farmor. Jag tar vara på varje stund jag kan få med henne, för tiden är värdefull och inte för evigt. Och jag önskar så att mina barn ska växa upp med starka minnen från sin gammelfarmor, min farmor som är en av de absolut viktigaste människorna i mitt liv.
 
Vi for hem när Tove blev toktrött. Hon somnade i bilen, och sov vidare hemma. Patric och Leon hade vi släppt av på Ica när vi for, och så hade de cyklat hem. Sedan lekte de ute, och var på stora äventyr. Solen sken när jag, Brodde och Tove kom hem. Jag och pojkarna tog en varsin spade och skottade bort en snöhög, spred ut snön på asfalten och lät solen smälta bort den. Nu är snöhögen borta, och vi är ett steg närmare sommaren.
 
Vi hade en ganska lugn eftermiddag. Och Tove somnade tidigt på kvällen. I och med det fick jag natta Brodde i sjalen på ryggen, dansandes till Scorpions. Jag är så glad över att han än vill åka sjal.
 
Patric kollar hockey, jag spenderar tid i mitt eget huvud. Det är något jag verkligen gillar att göra, bara sitta rätt upp och ner och fundera. Jädrar vad tankar som konstant snurrar i mitt huvud. Stora och små, djupa och flyktiga. Och det slutar aldrig snurra. Ibland måste jag aktivt tänka på tystnaden runt mig, för att få en lugn stund i huvudet. Sedan snurrar det runt igen. Men det är ganska kul, det händer mycket spännande.

Lör 21 apr-18

Idag har det regnat, i och med det har jag haft värre värk i kroppen än vanligt. Så kräkless på det här nu!

Vi for till svärmor, för hon ville bjuda oss på lunch. Så vi var där ett par timmar. När vi kom hem lekte pojkarna ute en stund, sedan for de och Patric och hämtade moster Kotten. Världens bästa Kotten, som barnen har längtat så efter. Jag med! Hon och ungarna lekte, sedan åt vi middag och lekte lite till. Hon fick prova att bära Brodde i hans sele, han var supernöjd! Innan det var läggdags för barnen kramade vi henne hej då.

Jag och Patric har sett en film ihop ikväll. Det var allt vi hann med, för barnen somnade ganska sent. Tove somnade till slut i mina armar efter att vi varit på pottan en extra gång. Och ja, nu är det läggdags!

Fre 20 apr-18

Imorse vaknade alla tidigt, och det har märkts på humören. Jag tror pojkarna glömt bort hur man pratar, de skriker istället när de vill säga nåt. Tove har i alla fall sovit sina tupplurar och varit på bra humör. Leon och Brodde lekte ute tillsammans en hel del, de var även på äventyr med Patric under en av Toves tupplurar. Jag har fått lite städning gjort, städade undan vinterkläderna. Brodde satt på min rygg i sin nya sele då, för annars slogs bara han och Leon.
 
Jag har varit så trött och sliten, min rygg bara skriker direkt när jag vaknar på morgonen. Jag försöker vara mer noga med att använda mig av sjalarna och selarna när barnen behöver bäras, för så fort jag bär på höften känner jag att det kommer jag få sota för på kvällen. Ikväll känns det hyffsat, för sjalarna och selarna har jobbat flitigt. Det är så fantastiskt, till och med att bära Brodde på ryggen kändes knappt, och min kropp protesterade inte ett dugg. Tack och lov för bärdonen våra! De har hjälpt Tove att komma till ro också, hon har fått sitta i sjalarna och ammat, för annars korvade hon sig bara och gnällde. Men upp i sjalen och fram med tutten, och hon somnade på ett kick. Magi.
 
Efter en varm dusch som gjorde mig mjukare i kroppen ska jag nu varva ner ordentligt med en kopp te, innan Tove vaknar för kvällspottan och jag får gå och lägga mig.

Tors 19 apr-18

Jag hade en tung natt med vakna barn. Tog igen det med en lugn förmiddag. Jag, Patric och Tove var och handlade med svärmor. Leon och Brodde fick cykla till dagis idag och hade inte ens tid att säga hej då innan de började leka.

Jag och Brodde for och hämtade paket, bara han och jag. Det var första gången jag åkte iväg från Tove! Men det var ju bara 20 minuter, hon var nyammad och nysoven så det gick bra. Brodde fick sin sele med ananaser på, och var så glad! Jag och Patric köpte ljusslingor åt pojkarna. Ananaser till Brodde och kaktusar åt Leon, som de fick pynta sina sängar med. De blev så nöjda!

Leon och Brodde lekte ute innan middagen. Cyklade, och sedan lekte de i en lerpöl. Eller lekte, de rullade runt som krokodiler i den... De fick bada när de kom in, jag och Patric har sköljt upp kläder som tokar ikväll.

Lite egentid ihop med gubben nu då, innan sängdags.

Ons 18 apr-18

Fatta vad skönt att göra typ ingenting en dag! Leon och Brodde fick plocka fram sina cyklar på eftermiddagen, annars har vi inte gjort så mycket mer än bara varit. Välbehövligt, jag har känt mig helt färdig sista tiden. Patric funderade över om jag behöver nåt tillskott av vitaminer. Han kanske inte är ute och cyklar. Tove blir mer och mer rörlig väldigt fort, jädrar vad hon far runt. Ställer sig i sängen, kravlar som en militär på golvet. Min bäbis!

Skallebanken plågar mig, sooova!

Tis 17 apr-18

Idag har jag och Patric delat livet tillsammans i 7 år. Tiden går fort!

Jag och Tove vad på öppna förskolan 1,5 timme. På vägen hem somnade hon i sjalen och missade rådjuret jag mötte bara några få meter ifrån mig.

Hon sov vidare hemma, jag städade. Sedan gick vi till dagis och hämtade två glada grabbar. Mycket utelek när vi kom hem.

Brodde ligger här bredvid nu, mellan mig och Patric. Han hade drömt läskigt. Tove ligger vid bröstet och somnar om. Och snart hoppas jag på att få somna.

Mån 16 apr-18

Tråkväder. Efter kaffet tog jag och Tove en dusch. Vi for hela familjen och hälsade på svärmor, lagade lunch där och lekte lite. Hemma igen somnade Tove vid bröstet och sov 1,5 timme.

Leon och Brodde lekte ute större delen av eftermiddagen. Och ja, sedan var det middag, nedvarvning och läggdags. Vi måste titta på drakdansen två gånger när vi ser Bolibompa för båda vill dansa den men de vill absolut inte dansa den tillsammans. Konflikter konflikter.

Ska fika med Patric nu innan sängen. Imorrn hoppas jag ta mig iväg till öppna förskolan med Tove.

Sön 15 apr-18

Brodde och Tove höll låda i natt. Patric sov stötvis. Jag sov inte alls. Idag skulle Patric jobba. Tre trötta ungar och en aptrött mamma. Bra kombo. Jag packade in dem i bilen och så hälsade vi på gammelfarmor några timmar, tills tröttheten hos barnen tog över och de började spåra ur. Leon fick spela kort med henne, och hon gjorde tunnbrödstutar till oss. Och jag fick surra med henne.

Patric hem till ett kaos. Tove fick sova, pojkarna gå ut. Eftermiddagen var en enda cirkus.

Ikväll skulle Patric till sin bror och kolla hockey när barnen somnat. Allt gick bra, och han for. Sedan, ja sedan vaknade både Tove och Brodde. Trötta, grinade så de drog igång varandra ännu mer. Nu, två timmar senare, efter att ha testat alla ninjamoves jag har, har de somnat om och jag ska lägga mig med. Så overkligt trött just nu!

Lör 14 apr-18

Vi har varit ute nästan hela dagen. Så himla varmt! Jag har städat uteplatsen, Leon och Brodde har lekt med gegga, Tove har tupplurat dubbelt idag och hon fick åka på min rygg när jag städade upp all lort här inne efter pojkarna som sprang ut och in med leriga skor. Bytte lampor på bilen lite snabbt också. Skönt att kunna stå ute i t-shirt!

Brodde åkte lite sjal ikväll innan sängen. Så mysigt. Leon lär sig nya ord, men får såklart inte till det med sammanhanget alla gånger. Han pekade på Brodde och sa till Patric "Titta pappa, titta där. Där står Brodde, alldeles ensam och självbelåten".


Fre 13 apr-18

Solen har gassat på oss idag. Vi har varit utomhus större delen av dagen. Grävt i snö, lekt med lera, Leon och Brodde grävde ner en varsin potatis. Jag och Tove fick en ny sjal som åkt ända från USA som överraskade glatt, Patric har suttit i t-shirt på uteplatsen med en kopp kaffe och en bok medans han hållt ett öga på grabbarna. Med andra ord, en sån där väldigt skön och behaglig dag! Och nu är det sovdags, Tove har precis somnat om och jag är mer död än levande.

Tors 12 apr-18

En solig och varm dag. Vi var och handlade lite mitt på dagen. På eftermiddagen hackade jag och barnen i snön så den ska smälta bort snabbare. De fick fruktsmoothie till mellis, och vi hade en väldigt mysig eftermiddag tillsammans. Ungarna badade i vattenpölar när vi var ute, så det blev en sväng till torkskåpet i tvättstugan.

De somnade lite senare än vanligt ikväll alla tre. Och nu är det dags att sova. Tove vaknar nog när som helst dock, men kanske att jag hinner slumra en stund. Om inte annat är det skönt för ryggen att ligga ner. Känner mig sååå gammal...

Ons 11 apr-18

Idag for vi och skulle köpa en ny bakre ljuddämpare till bilen. Vi hade kollat upp på nätet, fyllt i registreringsnummer och sånt innan vi for iväg. Kommer dit, får höra att den vi tittat på inte passar vår bil, den vi behöver kostar en tusenlapp mer och finns inte i lager just idag. Far åt helvete då, tänkte jag, så köpte vi ett solskydd till Toves bilfönster och for hem.

Hämtade grabbarna och for till svärmor ett par timmar. Och när vi kom hem igen var det middag och nedvarvning.

Ikväll stängde jag in mig när barnen somnat. Hade ett enormt behov av att vara ifred. Men nu är det läggdags. Alla andra sover lugnt.

Tis 10 apr-18

Jag och Tove skulle på öppna förskolan idag. Kollade schemat på hemsidan, öppet. Vi promenerade dit, stängt. Hon somnade i selen precis innan vi var framme, så det var bara att lunka hem igen. Ett par kilometets promenad, och hon fick sova. Alltid nåt.

Idag fick jag hem en sjal. "Paketet är säkert helt mosat" sa jag till Patric, eftersom allt gått emot mig senaste dagarna. Mycket riktigt var det tvärmos. Men sjalen hade klarat sig som tur var.

Jag och Tove hämtade Leon och Brodde på dagis. Mötte Leon och hans avdelning på vägen dit, de kom precis tillbaka efter att ha varit på utflykt hela dagen. In och klä Brodde, hämt väskor, ut. Båda två badade i en stor vattenpöl på dagisgården när vi skulle gå. Tur vi hade tvättstugan ikväll.

Leon och Tove testade nya sjalen. Brodde ville bli buren i armarna. Tove fick åka sele när jag dammsög. Och eftermiddagen, ja den flöt på. Pojkarna hjälpte till i tvättstugan, Tove tar sig upp i krypställning och far runt på golvet som ett jehu.

Nyss hjälpt lilljäntan på pottan, och när hon somnar om nu efter amning ska jag lägga mig. Hon sov riktigt bra natten till idag, får se om det blir en repris denna natt med!

Mån 9 apr-18

Vi har haft svärmor på besök idag en sväng, pojkarna ville visa henne deras rum. Resten av dagen har de lekt, och jag har städat som en galning. Är så trött på kaoset, jag vill bara få allt klart. Tove har hängt på i selen när jag dammsugat och plockat.

Inte världens bästa sinnesstämning har jag haft. Grinig, arg och less. Men på utomstående, människor som retat gallfeber på mig med småsaker som i vanliga fall inte varit nån stor grej men när det är en hel jävla hord med olika människor som på olika håll är korkade idioter, ja då blir jag less och kollektivt dömer ut dem. Så ja, jag har gått och svurit för mig själv, gnällt av mig lite för Patric, och minimerat kontakten med utomstående under dagen och kvällen så har det ändå gått hyffsat smärtfritt.

Nä, hoppas att vakna på bättre humör imorrn. Vatten på en gås, och allt det.

Sön 8 apr-18

Det blev en stökig första natt med nya sovarrangemanget. Brodde sov oroligt, Patric fick lägga sig hos pojkarna, Tove väcktes av bröderna, Brodde hade en mardröm om en varg som stoppade is i hans mun. Han sov i mina armar när han vaknade i ett skrik av den drömmen, stackarn.

Idag har vi varit på shoppingrunda för att fixa mer i grabbarnas rum. Ny madrass till Leons säng, de fick välja några affischer var att sätta upp för att mysa till rummet lite mer. Tove hängde på i selen.

Jag har varit trött och grinig. För lite sömn, för lite kaffe, för mycket stress. Men jag tog mig igenom dagen. Och nu ser jag fram emot att få sova bredvid Patric, för det fick jag ju inte igår.

Lör 7 apr-18

Patric drog på jobb, jag och ungarna drog till byn. En heldag med moffa. Så rogivande att komma ut till tysta byn. Leon och Brodde fick vara med och slipa lite knivar, de har lekt massor, vi lagade lunch, var ute på långpromenad med hundarna (för barnen var den lång) och Tove somnade i selen. Efter promenad och tupplur kopplade vi av i soffan, barnen tittade i en jaktkatalog och pekade ut framtida julklappar (!!). Bössor, jaktkläder och fyrhjulingar, det blir dyrt åt moffa! Leon fick sin kniv också han blivit lovad sedan länge. En egen kniv när han blev fem år, och idag fick han den. Så vi ska ha knivskola nu inom det närmsta!
 
Moffa hängde på oss hem till oss, med släpet på bilen sin. Han hjälpte oss hämta en säng till pojkarna. Patric fick fara iväg med honom direkt när han kom från jobbet. Så den ägnade vi kvällen åt att bygga ihop och ställa iordning i rummet. Nu sover Leon och Brodde i eget rum, Tove och jag har flyttat in till mitt och Patrics rum. Får se hur många barn vi har i sängen imorrn när vi vaknar. Leon var lite opepp på att sova i överslafen på nya sängen, så han tog min gamla säng och sov i den på golvet. Brodde sover i underslafen och den är som en koja. Ska mysa till Leons slaf, imorrn ska vi köpa en ny madrass till den. Får se om vi kan hitta nåt pynt till rummet. Nån myslampa, kanske lite kuddar eller något. Vi ska nog hitta på nåt kul. Men det är massor vi måste göra färdigt först, just nu är allt ett halvfärdigt kaos.
 
Tove verkar vara helt färdig efter dagen. Hon har inte vaknat en enda gång sedan hon somnade för kvällen. En dagsdos av lantluft verkar ha gjort susen.

Fre 6 apr-18

Herreminje vad effektiva vi varit idag! Stora förändringar på gång i hushållet Sandin. Leon och Brodde ska ju få eget rum. Idag har vi flyttat fyra garderober, två byråer, organiserat om i dem, hämtat en matta till pojkarnas rum som de älskade, bytte ut våra köksstolar som bara dög till brasved till nya stolar, jag och Brodde var ut till bilen och satte in hans nya bilstol och anpassade hans gamla till Tove. Det är ett smärre kaos här hemma nu, men efter helgen hoppas jag att vi fått iordning nästan allt. Ska väl ordna lite småfix till grabbarnas rum sen bara.

När Patric var och hämtade stolarna så var jag på uteplatsen med Leon och Brodde som grävde friskt i snön. Tove satt i selen på min mage och var trött. Vi gick in, pojkarna satte sig och byggde med Lego tillsammans jättelänge och hade så mysigt ihop medans jag lät Tove sova en stund vid bröstet. Det var så ljuvligt att sitta och lyssna på dem när de lekte!

Vi åt gomiddag, varvade ner och innan kvällen sa Leon "nu är det bara två nätter tills vi får sova i vårt eget rum!". Men jag misstänker att jag och Patric kommer få maka på oss och ge plats åt minst en av dem nattetid då och då. Jag längtar! Och det ska bli så skönt att få sova i min egen säng igen. Bredvid min man. Som jag saknat hans snarkningar!

Tors 5 apr-18

Igår somnade jag med Tove. Det snöade hela dagen. Vi höll oss mest hemma. Patric var iväg med grabbarna på lite ärenden. En granne kom in på kvällen, och Leon och Brodde blev så glada. De tycker väldigt mycket om henne. Leon gav henne mååånga kramar när hon skulle gå hem innan barnen la sig.

Idag var det ärenden, igen. Och så hälsade vi på svärmor en snabbis. Hemmavid har det varit lugnt i perioder och rejält stökigt i perioder. Barnen längtar efter dagis. Vi gör saker mest hela tiden, men ändå klättrar de på väggarna. Vi har lyckats få undan en del grejer i alla fall, så miljön nu är lugnare. Vi förbereder för lite ommöblerig till helgen. Leon och Brodde ska få eget rum nu, Tove och jag ska flytta in till mitt och Patrics rum. Vi har ju sovit i olika rum så vi alla ska få mest ro på nätterna. Nu sover Tove bra på nätterna, så vi stör inte Patric om vi sover ihop. Leon och Brodde har bett om eget rum ett tag nu, så nu ska vi hämta en säng i helgen och fli iordning. Det blir i omgångar vi får fixa, men det blir nog bra till slut. Pojkarna är supertaggade!

Trött och med skallebank är jag på väg i säng. Tove somnade sent ikväll, så nästa uppvak blir nog lite senare än vanligt.

Tis 3 apr-18

Idag var det min dag, min 29-årsdag. Herreminje, 29... Jag fick kliva upp och brygga mitt eget kaffe. Patric och grabbarna fixade lyxfrukost.

Dagen har varit som vanligt, som jag ville. Lugn och ro hemma. En kompis kom förbi med två av sina barn, det tyckte Leon och Brodde var kul. Utöver det har vi städat och tvättat. Och lekt massor såklart. Grabbarna lekte ute, men kom in när de testat att bada i en vattenpöl i sina vinteroveraller...

Eftersom jag inte är så pigg på att uppmärksammas när jag fyller år så har jag önskat att istället för att folk ska gratulera eller uppvakta mig så kan de swisha ett bidrag till Amningshjälpen  Det är en så himla viktig organisation, en ideell verksamhet som verkligen behöver stödjas. Så de som vill får gärna swisha en slant dit, varje krona gör skillnad. Swishnummer: 123 320 11 59.

Ammar Tove nu, och sedan blir det sänggång. Kommer sova gott på den supergoda ekfatslagrade påskmusten min käre make köpte åt mig.

Mån 2 apr-18

Vi ränner ju typ hos svärmor mest hela tiden märker jag, så även idag. Men hon är ju så härlig, och ungarna älskar henne, och hon har så tråkigt utan oss. Så ja, vi var dit och käkade lunch och lekte ute i solen en stund. Tove tog en mikrovila i sjalen med bröstet i munnen.
 
Leon och Brodde tog ett bad när vi kom hem. Ganska omgående hade vi vatten i hela badrummet, toan och köket. Jag bet ihop, var tyst och började torka upp. Ville bara vräka ur mig diverse barnförbjudna ord och ramsor. Men det torkar ju inget vatten.
 
Tove har öst på med bröderna idag. Det är så härligt att se alla tre leka tillsammans, och samtidigt känner jag att inom nåt år kommer vi har tre barn som är full i fan och hittar på tok tillsammans. Nåväl, så länge de tycker om varandra och har kul ihop.
 
Jag och Patric har kikat på lite serier, och nu är han på väg i säng. Tove kommer snart vakna, så jag sitter och njuter av tystnaden en liten stund på egen hand innan det blir sängen.

Sön 1 apr-18

Idag har pojkarna fått leka ute massor. Det har varit fint väder, de har klättrat på väggarna och jag och Patric har haft massor att göra här hemma. Leon och Brodde lekte med vatten och spadar i snön på uteplatsen. Patric lekte med Tove. Jag drog fram spisen och storstädade bakom där, städade under kylen och frysen, skrubbade golven, dammsög. Sedan ville Tove amma och då fick Patric fortsätta städa.

Vi har hållt oss hemmavid hela dagen. Skönt att bara lunka på utan en massa måsten. Tove fick hjälp att ställa sig upp mot en låda, sedan ville hon inte sätta sig ner. Stod stadigt lääänge med lite stöttning och pysslade på. Pojkarna tog ett bad, jag och Tove tog en dusch. Dagen gick, och till slut var det kväll och ungarna somnade. Jag och Patric har småpratat som vi brukar, fikat ihop och nu är det dags att sova. Tove vaknar väl när som helst nu för pottan bara.

RSS 2.0