Ons 20 sep-17

När pojkarna var på dagis for jag och Patric och Tove till öppna förskolan. Det var tematräff där idag på hur man kan minska konflikter i vardagen, vilket vi haft väldigt mycket av sista tiden med pojkarna. Det var intressant att lyssna, skönt att höra andra föräldrar beskriva deras vardag som liknande vår väldigt mycket. Många pratar ju inte om de tuffa sidorna av föräldraskapet. Vi tog med oss lite ny kunskap och ett något modifierat tanke- och förhållningssätt därifrån, och vi kom överens om att nu ska vi lägga krut på att göra allt vi kan för att vi föräldrar ska kunna hantera och förebygga konflikterna på ett smidigare sätt.


Patric for och handlade med sin mamma. Sedan kom de hit, och farmor följde med och hämtade på dagis. Vi fikade gofika och hon rådde om barnbarna sina ett par timmar.

Med dagens nyförvärvade kunskaper i bakhuvudet tog vi oss an eftermiddagen och kvällen. Jag och Patric ansträngde oss enormt för att inte vika en tum från vår överenskomna handlingsplan, och jag måste säga att det blev en väldigt mycket bättre eftermiddag och kväll än vad det varit på slutet! Nu har vi inte pratat om andra halvan av dagen, så jag kan bara tala för mig själv, men jag känner mig väldigt hoppfull om att vi med hjälp av en mindre justering och ett liiite mer avslappnat föräldraskap än vårt redan avslappnade föräldraskap ska få till en väldigt bra vardag för både oss vuxna och för våra tre älskade barn.

Tove hade en jobbig kväll. Misstänker lite magbekymmer, men vet inte säkert. Hon har aldrig skrikit så mycket, och nu när det kommer tårar ser hon så plågad ut! Med magmassage och potta fick vi ut lite gaser, sedan kröp vi ner under täcker hud mot hud och hon fick mysamma lite, så hon lugnade ner sig fort och somnade. Lilla hjärtat.

Jag och Patric har haft lite tid för serier ikväll, och nu är det läggdags.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0