Tis 10 okt-17

Leon skulle prompt till dagis idag. Brodde höll vi hemma så han fick vila sig efter gårdagens tjorv med höften och benet. Jag och Tove pälsade på oss och promenerade till öppna förskolan. Där gjorde vi fotavtryck av hennes småfötter. Med pojkarna gjorde jag också fotavtryck. Brodde sov i sjalen när jag målade och tryckte hans fötter, Leon fick vi ställa på kopiatorn för han var helt omöjlig att få till ett fotavtryck av. "Men oj, hon är vaken! Alla gånger hittills jag sett henne har hon sovit i sjalen" sa en mamma där. Och ja, hon har ju rätt. Tove var väldigt vaken där idag. Men somnade i sjalen innan jag hann utanför dörrn när vi gick hem.
 
Brodde och Patric hade bakat, tittat på film, badat och läst bok. Han hade inte ont, och visade glatt mig att han kunde både hoppa och ta sig upp från sittande på golvet själv idag. Älskade pojk. Leon hade haft en jättebra dag på dagis, och även fast det känns konstigt att lämna honom där när vi andra var hemma så ville han ju själv och han trivs så bra där med sina kompisar.
 
Eftermiddagen blev lite tjorvig. Pojkarna var trötta. Surrade med mamma på Skype och Kotten på FaceTime en stund. Vid läggdags var det cirkus. Jag tog med mig Leon och Tove i bilen för att hämta vinterskor åt Leon medans Patric nattade Brodde. Tove började gapa tidigt på vägen dit, och hon fortsatte hela vägen tills vi var hemma igen. Leon gjorde sitt bästa för att trösta henne där han satt bredvid henne i baksätet. Det kändes som i en dålig deckare där jag körde på den lilla mörka vägen täckt av höstlöv, med ett skrikande spädbarn i baksätet och luriga kurvor framför mig.
 
Pojkarna somnade fort. Tove med, till en början. Men hon vaknade igen, fick sitta uppe med oss medans jag kvällsfikade en dubbel portion havregrynsgröt, sedan somnade hon om vid mitt bröst igen.
 
En varm dusch för att tina upp min frusna och ömma kropp, och på med ullunderstället, så nu ska jag krypa ned bredvid Tove.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0