Ons 29 nov-17

Som en trasig skiva upprepar jag mig. En natt med lite sömn. En för tidig morgon. Men, ändå en väldigt bra dag. Vi var iväg på ett snabbt ärende, och Tove var på bra humör. Skönt för mig att få komma ut! Och pojkarna höll sig på bra humör, vi vuxna med. Eftermiddagen och kvällen är annars lite av ett kaos här hemma, när vi alla är trötta. Men igår kväll pratade jag och Patric ihop oss och gjorde en game plan för hur vi skulle minska kaoset. Den lyckades. Vi höll oss alla lugna. Så skönt! Och när kvällen kom, då började Leon och Brodde trissa igång varandra, så som kaoset börjar. "Kom ungar så pysslad vi, vattenfärger!" hojtade jag, så satte vi oss vid köksbordet tillsammans och varvade ner och målade julgranar och katter. Jag och Patric gav varandra en high five när vi skulle börja natta, vi klarade av vår plan, och resultatet blev bättre än vi trott!

Igår, en minut efter att jag publicerat mitt blogginlägg, vaknade Tove. Och ikväll misstänker jag samma sak, så jag stickar lite på Leons mössa under tiden. Hans regnbågsmössa han längtar så efter att den ska bli klar.
(null)

Tis 28 nov-17

Jag är så trött på att vara en krokodil på morgnarna. Stackars lilljäntan hade en snorig natt igen. Som tur var fanns det kaffe när jag klev upp.
 
Ägnade större delen av dagen åt att amma faktiskt. En stund satt jag och Tove på golvet och vek tvätt. Eller ja, hon låg ner på ett täcke. Rätt som det var låg hon på mage! Då hade hon rullat helt för egen maskin, min lilla bäbis!
 
När pojkarna kom hem från dagis, glada och rödblommiga, for vi till svärmor. Vi lagade middag, barnens farbror kom dit han med. Skönt att få komma hemifrån för min del, det är rätt sällan jag tar mig ut. Men idag klaffade allt.
 
Leon och Brodde brukar köra ett sista ryck på kvällskvisten, och vissa kvällar hittar de på mer djävulskap än andra. Ikväll var de först lugna och lekte med bilar och klossar tillsammans, men sedan tog det fart. Herreminje vad de for runt! Men till slut somnade de. Tove, som var trött, fick ju inte heller någon ro att somna förrän bröderna lagt sig.
 
Jag och Patric satt och surrade ett bra tag efter att ungarna somnat. Sedan skulle jag ta mig en dusch. Precis när jag klivit in kom Patric med en vaken Tove. Jahapp, det var den välbehövliga långduschen det. Snabbdusch, och amma igen då. Sedan hann vi inte mycket mer. Kvällsfika och pussa varandra god natt. Leon tjatar efter sin regnbågsmössa, så jag har stickat en del och nu är det snart dags för Tove att vakna för potta och amning, om hon följer sin rutin.

Mån 27 nov-17

Vi hade oroliga barn i natt. Brodde vandrade runt och letade efter pappa, som låg bredvid i sängen. Leon hade växtvärk och krälade sedan runt på golvet. Tove var snorig och stördes av bröderna.

Jag vaknade på fel sida, men blev hyffsat fort på bättre humör. Fick lite julklappar med posten idag, så jag har slagit in dem ikväll. Patric och pojkarna var iväg på äventyr. Jag och Tove skulle med, men allt tog så lång tid så hon blev hungrir och trött. Vi blev hemma. Somnade båda två.

Donat i tvättstugan, gosat med ungarna, pysslat på. Tove rullar i princip helt själv runt nu, min jänta!

Fick sjala Brodde ikväll, han somnade. Åååh det är så mysigt!

Stickar lite på Leons mössa, Tove vaknar nog snart. Och sedan är det sova och en ny dag.

Sön 26 nov-17

Lilla Tove. Snorjärs och ögoninflammation, igen. Inte lätt att vara bäbis! Men, idag blev hon 4 månader. Hon rullar nu från rygg till mage med bara liiite hjälp genom att hålla i mitt finger, sedan kastar hon sig runt. Min lilla tussa!

Leon och Brodde, de har varit i sitt esse idag. Men jag fick dem att hjälpa till att städa upp sina leksaker med hjälp av en utmaning. "Kan ni hitta något rött? Något grönt? Något som kan flyga? Något med fler än två ben? Stoppa det i lådan!". De jobbade på bra!

Jag och barnen var själva ikväll när Patric var på innebandy. Det blev pusskalas. Grabbarna älskar att få Tove att skratta, ikväll var det smackpussae som lockade henne till skratt. Och jag satt där, med Tove i knät, Leon på min högra sida och Brodde på min vänstra, och bara tittade på när våra tre underbara barn hade kul ihop. Dagens strider var som bortblåsta.

Tove snorjärs är vaken. Blir det en lång natt igen?

Lör 25 nov-17

Tove är dyngförkyld igen. Det plus utvecklingsfas gör mina dagar halvtunga, och nätterna långa.

Patric och grabbarna var iväg en sväng mitt på dagen, jag fick snällt sitta i sängen med Tove vid bröstet för att hon ens skulle kunna slumra lite.

Blev klar med Broddes mössa idag, så nu har jag broderar in reflextrådar i den. Och lagt upp maskor och stickat ett par varv på Leons mössa som jag måste göra om.

Tove är vaken. Hostar och snorar. Sköljt näsan och varit på pottan, och nu amning. Hoppas hon kan sova i natt!

Fre 24 nov-17

Tove är förkyld igen. Förkylning plus utvecklingsperiod är lika med tunga dagar och nätter för mig. Tur hon är go och glad i alla fall, det är ju bara det att hon inte riktigt vill sova...

Patric, Leon och Brodde var och åkte skridskor med barnens farbror. De hade haft väldigt kul. Pojkarna fick hälsa på sin farmor också en snabbis. De kom hem rödblommiga och trötta. Jag och Tove skötte tvätten och försökte sova under tiden.

Rätt lättsam kväll ändå, men barnen kom i säng liiite senare än vanligt. Jag satte mig med stickningen så jag blir klar nån gång. Patric betalade räkningar och tog ett bad. Jag har gått in till Tove flera gången då hon vaknat av antingen hosta eller att hon är täppt. Nu ammar vi igen, efter att ha varit på pottan. Extra mycket amning när hon är sjuk, så hon blir frisk fort. Den magiska bröstmjölken.

Tors 23 nov-17

Sov bort förmiddagen, det behövdes. Tove har haft några stöknätter, och min kropp klarade inte av att gå på sparlåga längre. Hann i princip bara äta lunch och dricka kaffe innan Leon och Brodde skulle hämtas på dagis.

Eftermiddagen flöt på som det brukar. Patric hade köpt E.T på DVD så han och grabbarna hade filmkväll efter middagen. De skrattade högt. Jag försökte få Tove att somna, hon sov inget alls idag förutom några minuter i sjalen.

Repat upp och börjat om på pojkarnas mössor. Nu känner jag att jag är på rätt väg.

Black friday nu då... Ett ganska skrämmande happening. Folk trampas ju ihjäl för bövelen! Jag är anti event som ska få folk att konsumera mera. Men, jag erkänner mig skyldig till att handla på Black friday. Nu efter tolvslaget köpte jag faktiskt ett par tygblöjor åt Tove, för hon behöver fler. Det känns ändå fint att fynda på ett event där folk ska konsumera mera, i syfte att konsumera mindre.

Ons 22 nov-17

Idag var ingen vanlig dag, för det var Kottens födelsedag, hurra hurra hurra! Tiden går för fort, älskade lillasyster!

Var en snabb sväng på stan för att köpa en rundsticka och en julklapp. En småtrött Tove satt nöjt i sjalen. Stan var snabbt gjord, två småärenden till och sedan hem.

Direkt när vi hämtat pojkarna for vi till min farmor. Födelsedagafirande för Kotten. Barnen lekte, Tove ammade och sov mest. Moffa med fru kom dit. Tove fick syttas av all vuxna. Grabbarna hade massor av energi, och kutade runt. Supergod middag och tårta, när klockan passerat 18 for vi hemöver igen.

När barnen somnat svor jag åt stickningen. Eventuellt blev Leons mössa klar, men vi får se imorrn hur den sitter och om jag måste göra om. Påbörjade Broddes mössa på nya rundstickan under tiden.

Tove har just varit på pottan, och nu ammar vi. Ute blåser det hårt.

Tis 21 nov-17

Har precis läxat upp en oprovocerat otrevlig medelålders/äldre man på nätet, och han blev så skamsen att jag raderade sin oprovocerat otrevliga och jävligt onödiga kommentar. Jag tar ingen jävla skit! Och det känns nästan löjligt bra att sätta folk på plats.

Jag och Tove var en sväng på öppna förskolan. Jag blir mätt på folk rätt fort, så vi var inte där så länge. Hon har vägrat sova idag. Lyckades få henne att nicka till i sjalen på eftermiddagen när jag stod och gungade och stickade på Leons mössa, men hon vaknade fort. Hann ett par varv på mössan i alla fall...

Leon och Brodde hade haft det bra på dagis. Brodde ville inte gå hem ens, för han var så upptagen med att bygga med Plus Plus. Vilken tur att vi köpt det åt honom till julklapp då!

Fick hem havssalt idag också, så Brodde fick ta ett saltbad. "Jag är en saltfisk, mamma" fnissade han när han låg och blaskade sig. Hoppas det ska leda till en förbättring av hans eksem. Ska testa en bodyscrub också med havssalt och olja på honom.

Alla tre barn var lite omöjliga ikväll. Men de somnade till slut. Men Tove är vaken nu, och har varit en stund. Hennes sömn är lite ur balans för tillfället.

Mån 20 nov-17

Stackars Patric, ska försöka få upp mig på morgonen. Vi for på öppna förskolan nån timme, länge sedan vi var där nu när vi varit sjuka. Har varit och hämtat en ny madrass till spjälsängen, då jag har planer på att ändra om sovarrangemanget framöver. Patric och grabbarn var ute i parken och lekte. Det var -13 grader ute så jag och Tove stannade inne.

Mitt paket med garn kom idag, så jag har börjat sticka på Leons mössa. Broddes står på tur. Hoppas hinna bli klar den här veckan!

Annars har det väl inte hänt supermycket utöver det vanliga. Tove somnade tidigt. Patric nattade grabbarna samtidigt. Jag sopade golven under tiden. Leon kom upp nu när jag var på pottan med Tove. Jag passade på att prova mössan på honom och jag troooor det kan bli en bra storlek. Hoppas. Annars får jag väl repa igen.

Sön 19 nov-17

Är i en period med sena nätter. Tove snyftade i sömnen, men inget som inte lite amning kunde lindra. Vaknar lite oftare än vanligt, det händer mycket för henne nu. Lär sig nya ljud, försöker rulla, ligger som en räka när man lägger henne ner så det ser ut som om hon ska göra en sit up. Vi var och köpte ett stort klädpaket åt henne idag i en större storlek. Supertrevligt par vi var hos. De hade själva använt tygblöjor, så kläderna funkade kanon med det!

Brodde har varit pipig och gnällig idag. Och arg. Han går igenom en tuff period han med utveckligsmässigt. Men han vill ändå hålla handen, kramas och vara nära, så vår mysiga gopropp är inte helt bortblåst ändå!

Leon har varit i skapartagen idag. Legobyggen och teckningar. Och vilken fantasi han utvecklar! Långa harranger kan han bränna av, helt ologiska men ändå helt logiska historier. Och orden han använder, han är så lillgammal! Precis som jag och Patric var som barn.

Patric var på innebandy ikväll. Jag skulle natta alla barn på egen hand. Och det gick faktiskt väldigt smidigt! Det hade jag inte trott. Positivt överraskad.

Handtvättar lite ullkläder ikväll. Och stickat några varv på mitt projekt som är på stickorna nu medans jag väntar på att garnet till pojkarnas mössor ska komma med posten. Avkopplande, men tiden flyger ju iväg så jag måste vara uppmärksam på klockan. Nu är det potta och amning för lilljäntan, hoppas det finns varmt kaffe imorrn när jag vaknar.

Lör 18 nov-17

Patric blev nog lite grinig på mig imorse när jag aldrig tog mig upp. Men jag hade en lång natt... Upp kom jag ju till slut, och han är aldrig långsur som tur är.

Grabbarna for på affärn en sväng, annars har vi varit hemma. Jag stickade klart Toves mössa med öronlappar och flätade knytband. Hon är toksöt i den! Pojkarna har lekt och bråkat om vartannat. Ikväll har jag packat massor av postpåsar med småsaker jag sålt som smör. Och nu har jag påbörjat ett nytt stickprojekt medans jag väntar på att Leon och Broddes garner ska komma med posten.

Nu Tove, sedan sängen!

Fre 17 nov-17

En helt vanlig dag. Lek hemmavid, plocka, städa, vika tvätt, amma. Blev klar med mössan jag stickade åt Tove, bara för att se att den blev för liten på höjden. Får väl lösa det med att sticka öronlappar och sy på eller nåt. Jag ger mig inte! Hon är toksöt i den, så jag vägrar att inte använda den.

Vi var iväg till svärmor en sväng. Barnens farbror var där han med. Han och pojkarna tittade i leksakskataloger tillsammans. Leon kryssade för typ allt förutom fem grejer i katalogerna. Brodde kryssade för en, en lila snowracer. Bullar fick vi med oss hem också, lyx!

Ja, nyss varit på pottan med jäntan, så nu ammar vi innan vi ska somna om.

Tors 16 nov-17

Städa städa städa, vika tvätt. Vi var effektiva idag.

Hämtade två glada pojkar på dagis. Så fort vi kom till grinden växlade det. Leon blev en gastande drake. Det höll i sig till kvällen. Kuuul. Brodde har varit på någorlunda bra humör i alla fall. Tove var en solstråle som vanligt.

Grabbarna byggde med Lego. Jag ammade. Patric slavade i köket. Kvällen kom, alla la sig. Jag har stickat på Toves mössa, det går framåt. Leveransen med garn och rundstickor till pojkarnas mössor är försenad... Hoppas det ännu är kallt ute när jag hunnit klart med alla mössor!

Ons 15 nov-17

Leon och Brodde var supertaggade på att gå till dagis. 30 minuter innan de och Patric skulle gå kom ett mail om magsjuka. Två besvikna grabbar fick vara hemma idag. Men de har haft kul ändå. Varit och handlat och hälsat på svärmor med Patric, hjälpt mig möblera om så de har en bättre lekyta, byggt Lego och donat på.

Tove har åkt på ögoninflammation, igen. Men annars är hon vid gott mod. Hon myste in sig i Andy-sjalen på förmiddagen efter att vi ammat, och snuttade lite på tummen medans hon trött tittade på sin pappa och sina bröder. Eftermiddagen spenderade hon vid bröstet, förutom en stund då hon och jag läste bok och hade lite sångstund.

Jäntan är vaken nu. Vi ammar efter att ha varit på pottan. Somnade med henne, och vaknade när jag drömde om skrikande barn...

Tis 14 nov-17

Vi hade utvecklingssamtal för Leon idag på dagis. Det är verkligen två helt annorlunda barn vi har hemma jämfört med hur de är på dagis! Att få höra hur han är mot sina kompisar, hur han hanterar situationer och vad han gillad att göra är så intressant. Vi frågar ofta vad han gjort på dagis, men får bara svaret "lekt". Personalen har alltid mycket mer att berätta!

Här hemma hände inte mycket. Jag beställde garn och en rundsticka för pojkarna ville att jag skulle sticka mössor åt dem. Beställde reflextråd också jag ska brodera med sedan, mörkret är ju här.

Idag kom min sjal hem igen. MIN sjal. Den sjalen typ hel sjal-Sverige förknippar mig med. Var dum nog att sälja den när allt var kaos nu i höst. När Kasper dog, utgifterna hopade sig, bilen pajade och fan och hans moster. Nu är vi på fötter igen, och då kom min sjal ut till salu. Så jag köpte tillbaka den. Sjalen jag köpte i januari. Som bott här längst av alla. Som burit Brodde i såååå många timmar, även Leon. Som Tove sjalades i på BB när hon var 5 timmar gammal. Nu är den hemma igen, vår Andy-sjal.

Barnen sover. Tove har precis varit på pottan, ammat och somnat om. Jag har stickat lite. Men nu är det läggdags. Ser fram emot garnerna som kommer. Pojkarna fick välja själva. Brodde valde såklart lila. Leon valde ett dovt multifärgat garn, regnbåge sa han om den. Det jag stickar just nu kanske blir en mössa åt Tove om jag fick till storleken rätt.

Mån 13 nov-17

Klockan 9 skulle vi vara på öppna förskolan för att ta kort. Strax innan 10 kom vi dit... Fotografen skulle börja plocka ihop bara ett par minuter senare var det tänkt, men vi hann som tur var! Alla tre barn fick ta enskilda kort, och syskonkort.

Jag och Tove släpptes av hemma. Patric, Leon och Brodde for på bibblan, postade paket, hämtade kläder åt Tove och hämtade Broddes mössa hos svärmor.

Efter lunchen for vi alla och hälsade på min farmor. Hon gav mig en massa sticknålar, garner och mönster. Hon passade på att rå om sina barnbarnsbarn.

Eftermiddagen hemma var flöjig och kvällen lång. När barnen väl sov for Patric iväg och kollade på fotboll med några kompisar, och jag fick en stund för mig själv med några bitar choklad och stickningen.

Sön 12 nov-17

Jag hade en tung natt med Tove. Stackars Patric fick ruska liv i mig imorse, påminde mig om att det var fars dag och att han ville att jag skulle kliva upp så han kunde göra gofrukost åt familjen. Kaffet var klart också. Jag tog med mig barnen och gav Leon och Brodde ett varsitt paket att ge till Patric. En fidget spinner med Darth Vader eftersom Patric alltid lånar grabbarnas, och en nyckelring där det står "Att mina barn är bäst har inget med tur att göra". Han blev superglad.
 
Förmiddagen gick i ett nafs. Tove sov efter lunch, sedan for vi iväg på Ica Maxi. Jag köpte mig ett par sticknålar och två nystan, för jag har bestämt mig för att lära mig sticka. Leon var snabb med att beställa en halsduk, och Brodde ville ha "nåt lila". Så nu håller jag på och färskar upp minnet och tekniken från när farmor lärde mig när jag var liten. Ska förbi henne nåt i veckan och hämta massor av stickor och garner och mönster.
 
Patric var iväg på innebandy ikväll, så jag och ungarna lullade på här hemma. Leon ritade, Tove ammade, Brodde ville sitta nära. När de la sig, när Patric kom hem, somnade de alla väldigt fort. Tove hade somnat bara minuter innan han kom hem.
 
Suttit och stickat framför Bonde söker fru som jag äntligen fick tid att se. Och nu är det läggdags. Imorrn förmiddag ska vi lyckas med konsstycket att ha tre glada barn, för då är det dags för syskonkort!

Lör 11 nov-17

Men dra mig baklänges, vad dålig jag var imorse. Det är alltid värst på morgonen och kvällen när man är förkyld.
 
Patric hade stora planer för dagen, och en morgontrött hustru ledde bara till frustration. Men jag fick honom och pojkarna ut ur hemmet, de skulle fara och åka skridskor med svärmor. Tove och jag, som ännu inte är helt friska, höll oss hemma. Amma, sova, städa, tvätta. Hon fick ligga och lufta sig på golvet en stund medans jag sopare och skurade, och hon rullade från sida till sida och kikade på vad jag höll på med. Gojäntan.
 
När grabbarna kom hem var det nystädade snabbt ostädat igen. Men men. Både Leon och Brodde var på vrånghumör och bråkade med varandra konstant. Men till slut var det middag och varva ner. Läggningen gick smidigt. Tove somnade i sjalen ikväll, då hon är i en utvecklingsfas som gör amningen lite väl tjorvig ibland. I vanliga fall vill hon amma till sömns, men nu när hon ätit sig mätt ligger hon och flamsar, och ikväll var hon ju sååå trött men ville inte somna. Så jag sjalade henne, hon jollrade på. Jollret blev till små läten då och då, som blev glesare och tystare allt eftersom, och som till slut ersattes helt av hennes tunga andning. Hon sov. Lillskruttan.
 
Innan Patric började natta grabbarna så slängde jag ut allt som låg på golvet i sovrummet, så det blev renstädat där inne. När alla barn sedan sov tog vi och flidde upp, sorterade leksaker, tvätt och sopade. Ska bli skönt att vakna till ett ostökigt hem imorrn!

Fre 10 nov-17

"Väck mig som om ryssen kommer" skrev jag till Patric innan jag somnade i natt. Jag skulle upp tidigt. Jag och Tove for iväg på fortbildning inom sjalandet. Hon var så nöjd, sov en stund nerbäddad under en sjal medans jag övade ryggknyt med en docka i samma storlek som Tove.

Efter lunch var vi hemma. Patric hade tagit emot ett paket till mig, en sjal! Och vi hade en present med oss hem från en via sjalandet, Kavat-skor åt Tove som kommer passa perfekt när hon ska börja gå.

Jag var superseg på eftermiddagen. Patric, Leon och Brodde for och handlade medans jag och Tove ammade.

Middag, nedvarvning och läggdags. Tove somnade sent. Nu sover alla, och jag ska ta och lägga mig med. Allt gör ont, och jag är så trött.

(null)


Tors 9 nov-17

Tove har varit feberfri idag. Hon och jag har rethosta kvar. Leon och Brodde har varit på dagis, Patric var på utvecklingssamtal för Brodde och det är verkligen väldigt annorlunda barn vi har hemma jämfört med hur de är på dagis. Förra året på Leons utvecklingssamtal tänkte vi "pratar vi om samma barn?". Men det är ju väldigt intressant att höra hur pojkarna är där, vad de kan och vilka färdigheter de besitter som de kanske inte alltid visar hemma. Brodde till exempel kan tydligen klä på sig alla ytterkläder själv förutom skor och vantar. Det ska han ha hjälp med hemma. Vid mellis här hemma frågade Patric honom "Jag hörde att du kan klä på dig själv på dagis..?" och Brodde såg finurlig ut och svarade att nej det kan han visst inte. Nästa vecka har vi utvecklingssamtal för Leon, det ska bli intressant!

Jag hann vika undan en del tvätt, och Patric städade. När pojkarna kom hem for vi iväg allihop på loppis. Hade fått tips om oanvända pottor i en modell som inte tillverkad längre, som är superbra tycker jag. Så vi köpte två stycken. Tove ammade och sov i sjalen, grabbarna flöjde runt. Vi körde ett snabbesök, för alla var småtrötta.

Middag, varva ner, sova. Ute blåser det hårt. Jag har inte sett Bonde söker fru än, börjar jag tappa stinget?

Ons 8 nov-17

Jag och Tove sov länge. Patric väckte oss. Lilljäntan har haft feber idag, strax över 38 grader, varit hostig och snorig. Så vi har inte gjort mycket mer än ammat. Hon sov i sjalen mitt på dagen, så jag passade på att vika tvätt.

Leon och Brodde hade haft det bra på dagis. Leon hade utflykt och idag hade de lärt sig om former. Brodde hade pysslat. När de kom hem byggde de med Lego tillsammans rätt länge, och vi vågade inte störa dem. Patric gjorde en supergod middag idag med fläskfilé i smördeg och potatisgratäng. Jag är så glad över att han tagit rollen som kock här hemma, för att laga mat är bland det tråkigaste jag vet. Alla sysslor här hemma har vi, utan att säga det, delat upp mellan oss.

Kvällen var rätt lugn. Brodde säger till strax efter 18.30 att han vill gå och lägga sig. Ungefär samtidigt påbörjar Tove sin kvällsrutin. Leon väljer barnprogram och växlar mellan att titta på det och sitta och prata med mig. Sedan lägger han sig med Patric när Brodde somnat.

Ska snart ta upp Tove för hennes pottning, på med nattblöjan och amning. Somnar jag innan så ammar jag halvt i sömnen och då blir det ingen potta. Jag är rätt aptrött nämligen när jag väl somnat och blir väckt.

Tis 7 nov-17

Idag var ingen vanlig dag, för det var min mammas födelsedag. Hurra hurra hurra!

Varken hon eller jag sov så mycket i natt. Tove hade en jobbig natt, och höll mig vaken, och vi höll mamma vaken. Mamma var sympatigravid med mig under mina tre graviditeter, och nu var hon sympativaken med tussig bäbis. Vi somnade på morgonen, och var som klubbade sälar båda två när Patric lämnat pojkarna på dagis och försökte få liv i oss när han kom hem.

Tårta och kaffe till frukost. Amma, snyta och torka ögonen på Tove. Patric gjorde ärenden. När Tove väl sov en stund hann jag städa lite. Sedan gick vi alla och hämtade Leon och Brodde. De hade haft en superbra dag på dagis, som alltid. De stortrivs där!

Vi sa hej så till mamma som hoppade på tåget tillbaka till Norge på eftermiddagen. Hon är säkert helt utmattad nu efter några dagar tillsammans med familjen Sandin, men vi har varit väldigt glada att få ha henne här.

Sena eftermiddagen och kvällen var lugn, och efter middagen lekte grabbarna en stund sedan var det läggdags. Jag och Tove satt med Leon när Patric la Brodde. Jag sa ord som Leon fick skriva. "Flamingo" skrev han på första försöket. Han är så jäkla duktig alltså, jag är superimponerad över honom! När Brodde sov gick Leon och la sig med Patric, och jag nattade Tove.

Det är inte många timmar per kväll jag och Patric får tillsammans bara vi två. 1,5-2 ungefär. Men ikväll tog vi oss en extra timme framför Netflix. Tove vaknade mot slutet och skulle på pottan. Ammade sedan i soffan så vi såg klart avsnittet innan Patric pussade mig god natt. Så nu sitter jag med Tove vid min barm och hon är på väg att somna. Hoppas hon får en lugnare natt, lilljäntan, utan en massa hosta och täppt liten näsa.

Mån 6 nov-17

Sovmorgon för oss alla. Jag och Tove var dock vaken större delen av natten. Hon hade det jobbigt med hosta och snuva, och jag kände mig som en pirat som inte kunde öppna ena ögat. Jepp, tack barn för ögoninflammationen!

Vi har varit hemma, förutom Patric och Brodde som var till hälsocentralen för en second opinion på Broddes utslag. Även den här läkaren trodde atopiska eksem, vilket kändes lugnande ändå. En remiss till hudspecialist fixade han i alla fall. Leon, jag och Tove byggde med Lego när de var borta.

Eftersom mamma fyller år imorrn så fikade vi tårta idag. Brodde gick och smååt den i kylen under eftermiddagen när han trodde vi inte såg, den skurken!

Barnen somnade rätt tidigt ändå ikväll.  Tove vaknade och fick vara uppe en stund. Droppa bröstmjölk i näsan, tvätta ögonen, köra med snorsugen, byta pyjamas tusen gånger, potta, sjalas, amma. Men nu sover hon. Hur länge får vi se, jag ska passa på att sova.

Sön 5 nov-17

Tove har sovit oroligt. Dyngförkyld. Och jag med. Patric med. Leon med. Brodde är piggare i alla fall. Det gjordes morgon tidigt i hushållet.

Mamma for iväg på förmiddagen och hälsade på här och var. Vi pysslade på här hemma. Typ bara hållt oss flytande. Pojkarna har byggt Lego, Tove har ammat. Ikväll följde vi med på Patrics innebandy för lite miljöombyte. Grabbarna spelade bandy i korridoren och jag ammade Tove i sjalen medans Patric spelade. När vi kom hem hade mamma kommit hit igen. Och så var det läggdags för barnen.

Imorrn ska Brodde till läkarn för en second opinion på sina utslag. Hoppas vi får träffa någon vettig läkare.

Lör 4 nov-17

Pojkarna var superglada att se momma när de vaknadd imorse. Och dagen med ett par extra händer här hemma har flutit på väldigt bra. Patric och pojkarna var iväg och handlade efter lunchen och spontanhälsade på svärmor, mamma mötte upp Kotten på stan och jag och Tove satt och ammade från att de for tills de kom hem två timmar senare.

Leon och Brodde har massproducerat pappersflygplan. Överallt här hemma ligger det flygplan.

Jag, Leon och Tove har åkt på förkylningen Brodde hade. Patric började kraxa han med. Leon märks det tydligt på när han inte mår bra, för han blir så gnällig och superkänslig.

Ikväll har vi vuxna käkat ostkrokar och surrat. Jag och mamma satt ända fram till nu och surrade. Tove har precis varit på pottan och ammar nu inför fortsatt sömn, sedan är det god natt för mig med.

Fre 3 nov-17

Tidig morgon för oss alla. För att ens få i mig kaffe fick jag amma Tove i sjalen, hon somnade till slut. Tvätt och städ har stått på schemat, Patric och pojkarna har gjort ärenden. Och nu sover barn och make, och mamma är här. Så nu ska vi surra lite innan det är läggdags!

Tors 2 nov-17

Patric och pojkarna släppte av mig och Tove på en liten sjalträff. En sjalnördträff. Fyra stycken var vi, med en imponerande sjalhög tillsammans! Vi snackade sjalar på fibernivå, fikade och hade trevligt. Helt klart en av de bästa sjalträffarna på länge!

När vi kom hem somnade Tove. Leon och Brodde ritade, de hade varit och köpt ritpapper och pennor. Leon ritade Darth Vader och skrev "Dat Vejdöv" på teckningen, sötstrut! Brodde letade sin fidget spinner, och han säger "fidjö spinnöujr" vilket jag fnissar åt varje gång för det låter så kul.

När barnen har pysslat med sitt har Patric skött tvättstugan och jag har småplockat och sopat golven här hemma. Pojkarnas roligaste lek just nu är att knycka ett kexpaket och krossa kex på golvet. Skitungar...

Nu verkar det vara Toves tur med förkylningsbaciller. En liten ögoninflammation verkar hon åkt på märkte jag efter tuppluren på eftermiddagen. Hon får tutta och sova extra mycket nu.

När barnen somnat var det som vanligt en lugn kväll. Jag sålde ännu en sjal, har bara två nu varav ena är på annons. Men jag har span på nytt. Börjar tycka allt är fult och tråkigt numera, men rätt som det är kan det dyka upp något som gör mig pirrig. Jag har hittat en sån nu, och nu återstår det att se om säljaren accepterar mitt bud på den sjalen.

Imorrn kommer mamma! Woop woop!

Ons 1 nov-17

November, redan! Dagen har gått i ett, så jag vet knappt vad vi gjort. Fick sålt mina skolböcker imorse i alla fall. Har bakat lite till en sjalträff jag ska på imorrn, och självklart så det räckte till gofika åt familjen med. Brodde är piggare, så snart är vi alla på banan igen.

Grabbarna hade mycket energi, och lekte vilt. Därav hade Tove svårt att somna, men sjalen räddade sömntåget.

Jag och Brodde tog en dusch tillsammans på förmiddagen när det var lite för stökigt här hemma. Ett bra sätt att bryta början av ett kaos på. Pojkarna har annars lekt rätt bra tillsammans, med småtjaffs här och var förstås.

Jag Brodde och Tove surrade med Kotten på FaceTime en stund medans Patric och Leon badade. Och ikväll innan läggdags fick Tove duscha, det gillar hon.

Jaa, vad mer. Ungarna somnade i vanlig tid. Jag har fått se Bonde söker fru, jag och Patric kramades och småpratade en stund innan han la sig och jag fick min lilla stund för mig själv. Packat inför sjalträffen, och har nu lagt mig bredvid Tove. Kan ligga och titta på barnen hur länge som helst när de sover. Våra fina, underbara, fantastiska barn. Tove skrattade så hon kiknade idag när jag lekte med henne. Brodde skrattade så det sprutade tandkräm när jag borstade hans tänder och letade efter ananaser. Leon tjöt av skratt när jag spelade en låt för honom där de sjöng ordet "falukorv". Älskade ungar, vad vore livet utan dem?
RSS 2.0