Tis 18 jul-17

I nästan 12 timmar sov jag. Inte klokt! Fast de sista sex timmarna vettesjutton om de räknas som sömn. Slumrade, hade ont överallt. Höfterna, ryggen, ljumskarna och tokjobbiga sammandragningar. Men ingen unge än. Suck.


Vaknade i alla fall till dukat bord, lunch. Min man är en hjälte! Halvtrist väder, så vi har roat oss bäst vi kunnat. For och handlade lite extra gott till mellis, kröp ihop framför en film alla fyra. Avbrott för bråk här och var, men annars rätt lugnt.

Plåstren på Broddes läpp ramlade av, igen. Ringde 1177 för att fråga om råd. Plåster i två veckor på en 2,5-årings läpp, där dreggel, mat och dryck hamnar konstant, är det rimligt? De rådde oss att åka tillbaka till sjukhuset och be om en ny bedömning så fort som möjligt om de skulle göra nya sårkanter och sy eller limma eller om de ansåg att tejp ändå räckte, så det fick vi göra. Drar mig alltid för att åka till akuten då det ändå inte kändes superakut, men sköterskan på 1177 sa att om det skulle behöva sys är det ju ändå sjukhuset som gäller då hälsocentralen inte skulle söva. Så ja, vi for in. Och det var lugnt där som tur var. Brodde var superduktig idag igen när läkaren och sköterskan kollade såret. Det hade läkt ihop fint redan sa de, men de förstod min oro över att tejpen bara lossnade hela tiden. Beslut togs om att inte sy, då det läkt rätt bra redan, men att vi skulle fortsätta med tejp så gott det går. Så jag beställde en stor laddning suturtejp och lite annat förbandsmateriel. Lär väl gå åt till annat framöver om inte annat. Jag gillar att ha ett välfyllt hemapotek, särskilt som vi har två olyckskorpar till barn.

När vi kom hem tog barnen på sig pyjamaser och så la vi oss. Brodde somnade tokfort i sjalen, och Leon somnade kort därefter när jag fick natta honom. Patric och jag har haft en lugn kväll. Kört nån maskin tvätt, fikat och småpratat. "Ska vi föda snart?" har han frågat flera gånger. Jag har haft såna känningar hela dagen, men det verkar inte bli så mycket mer just nu. Ett tag trodde jag att det skulle sätta fart nu när vi var på sjukhuset ikväll, då kändes det på ordentligt. Men nu är det lugnt igen. Så får ta en varm dusch och sedan försöka sova. Passa på att få vila och energi så mycket det går!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0