Lör 29 jul-17

Jag och Tove var uppe större delen av natten och ammade. Mot småtimmarna somnade vi. När jag vaknade strax innan 7 låg Brodde på min mage med huvudet och Tove på mitt bröst. Svettigt men mysigt.


Jag kokade gröt åt mig och barnen, fick mig lite kaffe, sedan tog jag och Leon en dusch som jag lovat honom igår. Det är så skönt att få börja dagen med att känna sig någorlunda fräsch.

Efter lunchen tog superpappan med sig grabbarna till stan och gick på tivolit. Jag och Tove beslöt oss för att vara hemma, hon vill ju bara tutta och det är smidigast hemma just nu. Hon somnade och jag la henne i babynestet för att hinna gå på toa en snabbis. Döm om min förvåning när hon sov vidare! Hittills har det inte varit en hit att ens lämna min famn. Men ja, hon sov gott, så jag la mig jag med. Viiiila, sova en stund! Men, några få minuter senare kom resten av familjen hem. Tove sov vidare, det gjorde inte jag.

Barnen lekte på uteplatsen när Patric gjorde middag. De är så himla goa när de sitter och pysslar på tillsammans. Brodde är som ett eko på Leon, och Leon gillar att få bestämma. Men lillebror börjar mer och mer säga ifrån och vilja annorlunda, så det blir en drös konflikter mellan dem.

Middag, nedvarvning. Satte mig och ammade. Brodde kom och var trött, så provade natta honom bredvid mig. Det ville han inte. Han hämtade en sjal. "Kan du natta mig i sjalen, mamma? Tills jag somnar?" frågade han. Jag satt ju och ammade och var tvungen att säga nej. Mitt hjärta brast. Han såg så besviken ut. Han tog sjalen och gick ut till Patric och Leon i vardagsrummet. När jag ammat klart satt han där med sjalen och väntade, lillhjärtat! Tove sov, och fick lägga sig hos pappa. Jag sjalade upp Brodde på magen och han somnade på nolltid. Lilla gounge! Leon hade svårt att komma till ro ikväll, och det blev sent. Hoppas att de sover lite längre imorrn!

Tove har precis somnat ifrån bröstet. Överväger nu om jag ska prova lägga ner henne, eller om vi ska sitta här i soffan en stund. Följer hon trenden hon haft hittills är det väl 4-5 timmar tills jag kan somna. Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0