Fre 28 jul-17

Första natten hemma med jäntan bjöd inte på så många timmars sömn för mig. Men resten fick sova i alla fall, vilket var en succé. Vi hade en lugn morgon med grötfrukost och lek. Barnen målade med vattenfärger och donade på. Efter lunchen skulle vi till BB igen på 48-timmarskontroll. Innan vi for gick diskmaskinen sönder. Luckan går inte upp. Inuti är den full av smutsdisk. Suck.


Patric släppte av mig och lillan på sjukhuset. Han och grabbarna for och handlade lite. Hörseltestet var utan anmärkning, PKU-testet gick som en dröm då hon låg och sov under värmelampan och det behövdes bara ett stick, hon rörde inte en min. Gulsotstestet visade på låga värden, så där ska amningen lösa resten. När hon föddes vägde hon 3812 gram. Hon hade dagen efter gått ner ca 100 gram, och idag visade vågen ca 3780, vilket imponerade på sköterskan. Amningen har kommit igång ordentligt igår kväll, så det känns ju skönt! Allt som allt ett väldigt smidigt och smärtfritt besök med en mycket nöjd bäbis (förutom vid vägningen, inte så glad över att lämna värmelampan) som avslutades med lite amning i väntrummet.

Nästa bestyr. Patric skulle hämta oss. Då går han inte att få tag i. Han ringer sedan från okänt nummer. Han hade lyckats låsa sin telefon, och hade ingen kod till den. Jag chansade och gick till svärmor med lillan i sjalen och bilstolen i handen. Hon var inte hemma. Som tur var så var fastighetsägarn där, och honom känner vi. Så han släppte in mig i hennes lägenhet. Patric kom en stund senare och lämnade in ungarna, han behövde fara på Telia-butiken. Leon berättade att vår bil börjat låta som en raggarbil. Suck, ännu en utgift. Barnen började riva fram alla leksaker. Lillan ammade, behövde bytas på och spydde ner sig. Svärmor, som jag ringt och förvarnat, kom hem efter en stund. Och sedan kom Patric. Familjen Kaos. Hon fick ju träffa sitt nya barnbarn i alla fall, nåt positivt i vårt oväntade våldsbesök. Hon är guld värd, min svärmor.

Hem, köpte med oss mat. Alla fem åt tillsammans för första gången. Lillan vid bröstet under hela middagen. Jag och Brodde tog en dusch, sedan började vi varva ner. Brodde somnade med mig och Leon med Patric en stund senare. Det blev sent för dem både igår och idag, men snart ska vi väl ha hittat nya rutiner.

Nu ligger jag på soffan med lilljäntan mätt och nöjd på bröstet. Mycket har gått fel idag, men det ska väl gå till sig. Vi överlever utan diskmaskin några dagar, och bilen går ju att laga. Och mitt i allt har vi nu enats om ett namn på lillasyster, jag och Patric. Hon ska heta Tove.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0