Sön 24 dec-17

Julafton. Jag gillar inte julen, men gör mitt bästa för att det ska bli en bra dag för barnen. De fick en klapp på morgonen som de sysselsatte sig med under dagen. Jag och Patric städade det sista. Sedan for han och grabbarna iväg och åkte skridskor med barnens farbror. Jag och Tove tvättade och jag försökte få henne att somna. Det gick inte. Vi fick snabbt finbesök av bästa gudmor Karro också, Tove tittade utforskande på henne.

När de kom hem fick jag Tove att somna i sjalen. Pojkarna började bli rastlösa. Kalle började, svägerskan kom, Tove vaknade, svågern och svärmor kom. Patric fixade maten. Tove är i en känslig fas, och börjar tjuta så fort någon annan håller i henne, tittar på henne eller kommer för nära. Det gör det svårt för mig att få något gjort. Tacka vet jag sjalen! Men hela eftermiddagen och kvällen skulle hon vara i min famn.

Alla åt julbord, jag ammade Tove. Hon somnade äntligen, så jag fick äta. Leon och Brodde kastade i sig maten, och sedan gick de och spanade på klapparna vi lagt fram. En kort stund därefter kom tomten, svågern. Pojkarna blev så artiga, Leon babblade på ordentligt. Brodde höll sig lite på sin vakt, men skakade hand när den lilla klappsäcken var utdelad. När tomten gått, och svågern magiskt kommit tillbaka, delade vi ut resten av klapparna. Jag hann knappt se vad de fick, för de var supersnabba att öppna och jag vaggade Tove. Men jag vet att de fick det de önskade sig mest. Leon en robot och en radiostyrd bil. Brodde en lila snowracer. Jag hade fixat klistermärken till den, ananaser. Och av gudmor fick Brodde en ananaslampa som skiftade färg. "Ååh! Den lyser LILA!" ropade han lyriskt. De blev båda väldigt glada över klapparna de fick, och Tove fick väldigt välbehövliga saker. Patric fick en kokbok av mig, med recept på antiinflammatorisk mat. Den var superbra! Vi ska laga massor av recept ur den.

Kvällen kom. Besöket for hem och det var bums i säng för ungarna. Patric la sig kort efter de somnat. Tove är lite orolig, mycket intryck för henne idag. Ammar och hoppas hon somnat ordentligt nu, så jag kan göra klart det allra sista på ena byxbenet på Broddes lila ullbyxor jag stickar.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0