Tors 29 sep-16

Regnet har öst ner nästan hela dagen. Patric fick lämna på dagis, och jag for till en kompis en stund efter morgonkaffet. Läste lite böcker för hennes öldsta barn, lät hennes yngsta barn få lära känna mig lite mer, och såklart surrade vi sjalar.
 
När jag kom hem var maten klar, och vi körde några maskiner i tvättstugan innan vi hämtade barnen som inte ville gå hem från dagis.
 
Vi drack te, och sedan for barnen runt överallt. Patric och Leon for och skjutsade barnens farbror en sväng efter middagen. Jag och Brodde tog fram sjalen och dansade till lite mysmusik.
 
Och apropå sjal, så publicerades artikeln och vår sjalgrupp idag. Jag har därmed suttit och godkänt mängder av nya medlemsansökningar, som fortsätter trilla in. Kanonkul att intresset växer, och att fler hittar till den mysiga världen av bärande.

Ons 28 sep-16

Jag har haft en riktig tråkdag när barnen lekt på dagis. Pluggat, tvättat, vikt tvätt, städat. Det har gått i ett, och det har behövts. Men jag hade tydligen tröttat ut mig rejält, för jag somnade när jag nattade Brodde.
 
Jag hämtade barnen på dagis, och då började det precis regna. Vi skyndade oss hem, och Patric kom hem från jobbet kort efter. Direkt for vi på affärn för att storhandla. Det blev en sen middag och därmed sänggång direkt för småknoddarna. Patric nattade Leon, som Leon längtat efter nu när pappa jobbat kvällar och nätter ett tag. Brodde somnade gott i nya sjalen, men vaknade till och ville höra en saga och en sång när jag la honom i sängen. Så jag berättade en saga, och sjöng sedan om en ambulans. Han somnade, och jag med. Vaknade och insåg att jag missat premiären av Bonde söker fru! Som tur är finns ju TV4Play, så jag har precis sett det.
 
Aaah, shit, jag kommer somna på två sekunder tror jag om jag lägger mig nu, så det får bli så!

Tis 27 sep-16

Ännu en morgon med gråt vid dagislämning. Usch, jag hoppas det vänder snabbt! Jag vet ju att Brodde och Leon är glada på ett par minuter igen, men det känns hårt.
 
Gick hem och pluggade. Och pluggade, och pluggade. Och det var sååå jäkla trist. Drack kaffe, mer kaffe, pluggade, suckade. Patric kom hem, vi åt lunch, och jag for iväg till en kompis för att få hjälp med en sjal. Patric hämtade barnen på dagis.
 
När jag kom hem hann vi leka lite, och äta, sen skulle Patric iväg på utbildning med jobbet. Jag och barnen började varva ner, och gjorde oss redo för kvällen. Rätt som det var hittade jag en fläskänger i sovrummet! Paniken slog till. Jag dödade den illa kvickt, tömde sedan sovrummet på grejer, slet ur allt ur sängen, drog fram byråer och garderober, dammsög och skurade nitiskt, kollade noga igenom vartenda litet skrymsle. Hittade inga fler kryp eller larver som tur var. Jag nattade barnen i vår säng, de somnade fort till en saga. När de somnat gick jag till köket för att gå igenom skafferiet på jakt efter fläskängrar. Inte en enda i skafferiet, torrvarorna, i överskåpen eller bakom spisen. Nu är allt i alla fall oootroligt rent. Skafferiet är också tömt på gamla varor och nu finns knappt nåt kvar. Eller ja, det enda som finns kvar är det vi faktiskt använder. Resten stod ju bara och tog plats.
 
Patric for iväg på Korpen direkt när han kom hem efter utbildningen, men är nu hemma igen. Och jag, ja jag har inte hunnit göra så mycket mer än att tokstäda. Placerade ut cederträ också, för att jag blev så nojig nu när jag hittade en enda fläskänger och började oroa mig för pälsängrar. Jag menar, jag har ju ull i alla mina sjalar utom en. Skulle gråta blod om de blev uppätna!

Mån 26 sep-16

Hur kunde jag glömma?! Glömma att berätta om gårdgens panikattack! Jo, när jag och barnen hade varit ute och grävt efter mask, och vi skulle gå in. Ja, Leon sprang in före oss. Jag väntade på att Brodde skulle hinna med. Jag stod och höll upp porten, Brodde skyndade sig så fort han kunde, och Leon sprang in. Han sprang in, stängde dörren, låste den och... fällde ner säkerhetslocket så spärren slog till! Hur panikslagen tror ni jag blev? Min hemnyckel låg inne, på byrån, i hallen... Patric var på jobb. Vår extranyckel hos svärmor i stan. Jag utan bil, med ena barnet hos mig och andra barnet inlåst hemma. Katastroftankarna lät sig inte vänta. Paniken i mig växte. "LÅS UPP DÖRREN!" ropade jag. "Jag kan inte få upp locket" svarade Leon. "Åååh herregud, herregud, heeerreguuud!" panikade jag. Vad händer? Jo, vår otroligt klipska barn öppnade brevinkastet och sträckte ut min nyckel genom det!
 
Hur som helst. Måndag. Barnen tjatade efter dagis hela morgonen. Patric for till jobbet för ännu ett grispass. När vi väl skulle till dagis, ja då hade jag två griniga ungar. En saknade pappa, den andra var arg över att inte han fick ta med sjutusen leksaker. När vi kom till dagis, ja då lutade sig arga Brodde åt sidan när vi öppnade grinden och bonkade huvudet lite lätt i den. Ja, då blev det ännu mer grin. Och Leon blev ännu mer gnällig. Så jag fick för första gången lämna två gråtande barn på dagis. Men det hade gått över jättefort sa personalen. De var ju inte ledsna över att bli lämnade, utan för att de inte fick som de ville, och för att Patric skulle jobba natt.
 
Jag har storstädat här hemma. Och vilat, för jag har haft så ont. Fick två sjalar idag, som kom ända till dörrn. Brodde fick åka en av dem hem från dagis. Patric, som jobbade delad tur, kom hem kort efter oss och vi åt middag ihop innan han skulle tillbaka till jobbet och sova natten. Så jag fick natta båda barnen. Det började inte sådär jättebra, men vi la oss alla tre i sängen och jag berättade en sövande saga och båda två slocknade samtidigt. Magiskt! Nu ska jycken rastas, och sedan ska vi lägga oss tillsammans med Leon och Brodde.

Sön 25 sep-16

Idag firar jag och Patric vår första bröllopsdag! I ett år har jag varit fru Sandin, och det är också ett år sedan Leon hade vattkoppor. Och om två veckor är det ett år sedan Brodde hade dem. Tiden går fort!
 
Vi for på loppis på förmiddagen. Vår granne stod och sålde där idag, och barnen visade upp sina mössor vi köpt av henne igår kväll. Vi hittade lite leksaker, ett par dagisbyxor åt Leon, ett spel där Leon kan träna mer på bokstäver och siffror och ett gäng böcker. Brodde fick sig en dagryggsäck med Turtles, som han blev så glad över! Leon träffade även en dagiskompis där, och mamman började fråga mig om selar och sjalar då jag hade Brodde i selen.
 
Patric började jobba klockan 12. Hann lägga Brodde för en tupplur, och ha en lugn stund med Leon. När Brodde vaknade gick vi ut. Vi gick till dagis för att leka, men de har börjat låsa grindarna nu. Det har alltid varit öppet annars. Vi blev lite besvikna, men gick tillbaka och lekte i vår sandlåda här på gården istället. Vi grävde upp tistlar, byggde en väg och letade mask. Fyra maskar hittade vi i sandlådan, och vi la dem på gräset och såg hur snabbt de kunde krypa ner i jorden. Barnen satt så snällt på huk och bara tittade. Leon ville dit och pilla på dem, men jag förklarade för honom att man ska vara försiktig med djur, och berättade lite om masken för honom. När de väl kröp ner i jorden gick det fort, och det tyckte de var häftigt!
 
När vi kom in bakade vi kakor. Sedan satt barnen så snällt och tittade på barnprogram tillsammans. Leon hjälpte Brodde att byta program, och de höll sams. Så jag passade på att städa i köket.
 
Efter middagen satte vi oss och tittade på Toy Story. Vi åt kvällsfika, och gjorde oss klara för sängen. Då ringde Patric och berättade att han fick sluta tidigare, och var på väg hem. Han undrade om barnen lagt sig. Gissa om Leon blev glad över att pappa kom hem tidigare!
 
Vi la barnen, och de somnade lätt båda två. Nu är Patric på fotbollsmatch, och jag har kokat mig lite te och ska kolla vad som ska göras de närmsta dagarna när det gäller mina studier.

Lör 24 sep-16

Kotten var lite smått onöjd när hon insåg hur tidigt vi kliver upp här i hushållet. Ja, jag var väl inte heller så nöjd, för alltid vill man ju få sova längre. Innan jag ens hunnit upp ur sängen hade jag fått mitt första uppdrag: fixa ett stopp i toan. Jajemän, Leon är väldigt duktig och kan mycket själv, men han blev så förtvivlad när han råkade spola stopp i toan när han skulle klara av allt själv på morgonen när jag var för långsam upp ur sängen enligt honom. Som tur var så var det väldigt lättfixat, och jag tror nog att han insåg att det där är något han inte ska göra om.
 
Frukost, och sedan en förmiddag full av lek och stök. Vi satt alla fyra på golvet och ritade på ett stort papper, Leon tränade på bokstäver och att läsa några ord. Kotten lekte kurragömma med barnen, så jag fick städa i köket och sedan var det dags att hämta hem Patric.
 
När Patric kommit hem åt vi lunch, och sedan for han in till stan med Leon och Kotten. Kotten skulle möta upp en kompis, Patric och Leon skulle handla lite. Jag la Brodde för en tupplur, och satte mig sedan för att betala räkningar. Hann prata med mamma på Skype också.
 
På eftermiddagen bakade Patric och Leon paj. Ungarna har kutat runt och lekt och bråkat, Vi har tvättat ett par maskiner, jag köpte hemstickade helyllemössor av grannen till barnen, vi skypade med min mamma igen, middag, fli i ordning ungarna inför kvällen, och sedan nattning. Brodde skulle bli klappad på kinden av Bibbi från Babblarna, samtidigt som jag skulle sjunga Babblarna tills han somnade. Jag minns än när Leon bara skulle bli nattad av Spindelmannen, och vi fick stå och hålla i hans Spindelmannen-docka i benet och klappa Leon i pannan med Spindelmannens hand.
 
Jag har världens bästa lillasyster. Älskade, underbara Kotten. Jag är sååå tacksam för hennes hjälp! Och jag är så glad över att Leon och Brodde har en så fantastisk moster. Du är bäst Kotten, vi älskar dig!
 
 
Jag och Brodde (på ryggen i sjalen), ute med Kasper bland de vackra höstfärgerna.

Fre 23 sep-16

Patric lämnade Leon på dagis, jag tog Brodde till tandläkarn för att dokumentera att han slagit ena tanden. Sedan fick även han gå till dagis. Och jag, jag ägnade dagen åt att plugga.

Hämtade smågrabbarna, vi gick hem och fikade och lekte, sedan kom moster Kotten hit! Tjoohoo! Hon var en klippa när det var dags att natta barnen, och hon och jag har haft myskväll ikväll med ostkrokar, godis, film och en massa surr.

Jag kom precis in med en sur Kasper, som är sur för att jag tvingade ut honom i regnet... Kotten och jag är på väg att lägga oss nu, imorrn blir det en fartfylld förmiddag med barnen innan Patric kommer hem igen. Skönt att ha världens bästa Kotten som hjälp!

Tors 22 sep-16

Väcktes tidigt av att Leon hoppade på mig. Det var full fart från start, och vid dagislämningen var det några tårar från båda barnen. Från Brodde för att han inte fick gå ut till sandlådan på en gång, och från Leon för att hans kompis inte hade hunnit komma dit än. Mötte Leons kompis i grinden, och Brodde hade slutat gråta nästan direkt. Så ja, det gick ändå rätt bra.
 
Hela tiden jag var hemma har jag pluggat pluggat och pluggat. Jag har ställt in mig på att få ett A på den här uppgiften jag håller på med nu, något annat finns inte!
 
Hämtade barnen, vi gick hem och åt mellis och gick sedan till parken där vi åkte rutschkana, gungade, klättrade, spelade fotboll och byggde djur av kottar och barr. Barnen tyckte kottdjuren var jätteintressanta, och vi satt rätt länge och höll på med det.
 
Leon ville gå hem och ställa ett kottdjur på köksbordet, så det gjorde vi. Och så ringde vi Kotten på FaceTime och surrade med henne ett tag. Patric kom hem, och vi åt middag ute idag. Barnen var trötta när vi kom hem, så det tog inte lång tid innan de sov.
 
Nu är det några minuters avkoppling kvar för mig innan jag går och lägger mig.

Ons 21 sep-16

Det är ofta jag inte kan skilja på vad som hänt, och vad jag drömt. Imorse hajade jag till när någon plingade på vår dörr, men ingen annan hörde det. I och för sig sov alla, jag pendlade mellan sömn och vaket tillstånd. Jag är helt övertygad om att någon plingade på!
 
Vi var ute i god tid med allt imorse, och tog oss ut genom dörren med god marginal. Patric for till jobbet strax innan vi gick iväg. Brodde åkte sjal och Leon höll handen med mig när vi gick till dagis. Ute var det krispig luft och tät dimma. Så fort jag kommit hem bytte jag om, packade ner kameran och ett par sjalar, tog med mig Kasper och for på en liten utflykt. Jag kände det direkt när vi kom fram, att fy tusan vad jag behövde den här utflykten! Vi for till Rödön, jag och jycken. Vägen syndes knappt i den täta dimman, och jag var konstant på helspänn för att hinna se eventuella älgar och rådjur i tid. När vi parkerat bilen var allt tyst, bara sjöns lugna skvalpande hördes. Man såg inte många meter, och jag kände mig helt ensam. Sååå skönt! Jag och Kasper knallade runt på de små stigarna, fotade lite, tog lite mer ordentliga bilder på sjalarna jag ska ta och sälja, och bara andades in lugnet. Jag satte mig på en sten, lutade mig tillbaka och tittade ut över den lilla delen av sjön som gick att se. "Det här är avkoppling på riktigt" tänkte jag.
 
Hem och plugga. Kände mig mer fokuserad efter min avkopplande förmiddag, så pluggandet gick lätt. Patric ringde och berättade att han blivit beordrad att jobba natten. Så från 9 idag till 17 imorrn ska han vara borta. Visserligen var han hemma 1,5 timme nu på eftermiddagen.
 
Hämtade barnen på dagis, och allt hade gått bra idag. När vi kom hem bröt helvetet lös, typ. Jag ägnade 1,5 timme åt att enbart hålla isär dem, för de rök ihop och slogs hela tiden. Som tur var fick vi ju fara och hämta hem Patric för en stund, då lugnade de ner sig.
 
Kvällen oroade mig. Leon började ju såklart storgråta efter pappa när Patric vinkade hej då och for tillbaka till jobbet. "Det här blir kul" tänkte jag... Men alltså, jag är nästan i chock. Kvällen gick jättebra! Jag sjöng en saga för Leon medans jag gick fram och tillbaka med Brodde i sjalen. Fortsatte sjunga instruktioner till Leon om att smyga till sitt rum medans jag la ner Brodde, och så skulle jag komma och berätta en lååång saga. Han gjorde som jag sa/sjöng, och jag fick lägga ner en sovande lillebror i hans säng. Gick in till Leon och började berätta en lång saga, och klappade honom i ansiktet med ena örat på hans gosekanin. "Jag tycker om att bli nattad av dig, mamma" sa han, och det kändes himla bra att höra efter att han hela kvällen pratat om att han vill att pappa ska natta. "Jag älskar dig, Leon" sa jag. "Jag älskar dig, mamma" sa han. Sekunderna senare somnade han.
 
Har pluggat lite mer nu ikväll, och tänkte ta ut jycken nu och sedan göra kväll.
 
 
 
 
 
 
 

Tis 20 sep-16

Janne gjorde oss sällskap vid morgonkaffet. Jag lämnade barnen på dagis, och idag skulle de springa Bamse-loppet! Inga tårar eller annat, en smidig lämning.
 
Jag och Patric, som varit ledig idag, har inte gjort mycket. Städat lite, men mest tagit det lugnt. Surrade lite med mamma en stund, och så har vi bara andats och väntat på att få hämta barnen i stort sett.
 
Hämtningen gick bara bra den med. Ingen av barnen hade varit ledsen under dagen, och Brodde verkar trivas väldigt bra!
 
Vi åt mellis lite snabbt, och for sedan ut en sväng. Nu när det börjar bli kallare och lite ostadigare väder behövde vi en åkpåse och ett regnskydd till Broddes vagn på dagis. Så det var vi iväg och köpte. På vägen hem stannade vi till för att se om min farmor var hemma, och det var hon. Så där var vi en stund, och surrade lite med henne och hon fick umgås med barnen.
 
Middag, nedvarvning. Patric kopplade in min gamla VHS-spelare och satte på en barnfilm. Han och Leon tittade. Brodde sprang runt och klättrade, och jag efter honom för att passa. Men sedan var det läggdags. Båda barnen somnade rätt enkelt, och tidigare än vanligt.
 
 
Vackra stad. Ljuvliga Jämtland, älskade Östersund.

Mån 19 sep-16

Inte en tår från nåt av barnen vid dagislämningen imorse. Leons kompis kom springande och Leon sprang emot honom. De möttes i en stor kram, innan de sprang iväg och lekte. Brodde stack raka vägen till sandlådan, och hade knappt tid att säga hej då. "Hejjå", ett par vinkningar och en luftpuss var allt. Till Leon fick jag ett "Heeeej dåååå mammaaa" från andra sidan gården.
 
Hem, kaffe och en dusch. Patric rastade Kasper och for sedan till jobbet. Jag, jag satte mig med studierna. Jag är så ovan att plugga märker jag! Kan inte koncentrera mig länge. Fick pausa då och då för att röra på mig, sjalsurfa, titta ut genom fönstret och klappa hunden. Men jag hann det jag skulle idag, med marginal, så jag är nöjd.
 
När jag hämtade barnen mötte jag en mamma med en bäbis i trikåsjal på Leons avdelning. Hennes äldsta barn är Leons kompis. "Ååååh, vad gosigt med en liten bäbis!" sa jag, och vi kom nästan omgående in på sjalar och bärande. Hon har ju sett mig bära Brodde, och nu när hon bär sitt minsta var hon osäker på om hon gjorde rätt. Jag ställde mig genast till förfogande om hon kände att hon ville ha lite hjälp nån gång framöver, och det var uppskattat från hennes sida. Hennes äldre barn pekade på mig och sa till sin mamma "Hon brukar ha sin bäbis på ryggen". Barn, de ser och kommer ihåg så mycket.
 
Brodde ville knappt gå hem, inte Leon heller. Brodde hade haft en jättebra dag, helt utan tårar. En tupplur som funkat kanon, flera besök på pottan som gått som en dans, och så en massa lek. En av pedagogerna sa att han verkar vara väldigt trygg där, och det är ju skönt att höra! Men är jag lite ego om jag hade hoppats på åtminstone en liten tår för att inte jag var där? Det känns ju så hårt för min del att barnen klarar sig jättebra utan mig, men jag saknar ihjäl mig efter dem!
 
Vi lekte ute en stund när vi kom hem. Leon sprang direkt till grannen (min mammas svärmor) och lekte med henne. De gick även en runda med hunden hon vaktar. Det är skönt att barnen tyr sig till fler vuxna här i närheten. Brodde gillar henne också. Han är inte alls brydd över att gå fram och hälsa på. De fick sig ett varsitt äpple hon plockat också.
 
Brodde blev biten av en myra när vi var ute. Och det klagade han över från eftermiddagen fram tills han somnade. Han kunde vara glad länge, och sedan kom han på det. "Myyja, dää" sa han och pekade, och sedan började han stortjuta. Lillhjärtat.
 
Patric kom hem. Vi åt middag och förberedde för sängen. Barnen somnade relativt enkelt. Jag och min käre man har legat framför Criminal Minds, och det börjar bli dags för mig att avrunda. Jag känner mig extra trött ikväll av nån anledning. Det kanske är all min nya kunskap om information, kommunikation och programhantering som tröttat ut mig?

Sön 18 sep-16

Det var krokodilen mamma som väcktes imorse, och jagades upp ur sängen först. Mitt morgonhumör är sääämst!
 
Vi for iväg och handlade lite på förmiddagen. En ram, korgar till badrummet, en varsin leksak till barnen. Och så har vi tvättat bort nästan hela tvättberget. Brodde vägrade tupplura, men var sååå trött. Han somnade strax efter halv två, och fick sova dryga timmen. Både han och Leon somnade i schysst tid ikväll ändå.
 
Den stora städardagen har vi haft också, och alla har hjälpts åt. Det är ju roligt att barnen vill hjälpa till, fast det tar mer än dubbelt så lång tid. Men vad gör väl det? Vi gör det ju tillsammans, och de får lära sig.
 
Imorrn börjar ännu en dagisvecka, och full fokus på studier dagtid för min del.

Lör 17 sep-16

Jag har lyssnat på Scorpions i 2,5 timme nu, för att kunna hålla fokus när jag gjort mina första inlämningsuppgifter till skolan. Skickade precis in, och kan nu slappna av! Jagär ganska nöjd med min insats med tanke på hur lite tid jag haft den här veckan. Till veckan hoppas jag att allt går som planerat, och att jag får mer tid till studierna.
 
Igår kväll sa jag till Patric att jag först behövde få sova lite extra imorse, och att han skulle ta med barnen på utflykt idag så jag fick till att plugga. Och min fantastiska make levererade. Jag fick en liten sovmorgon, och sedan tog han med barnen till räddningstjänsten som hade öppet hus idag. De tittade in i och provsatt ambulanser, polisbilar och brandbilar, och även en polismotorcykel. De fikade och fick ballonger, och barnens farmor fick besök av dem en stund. Här hemma satt jag och svor åt programmet jag jobbar i just nu, men kände att jag började få kläm på det till slut.
 
Brodde somnade i sjalen när de kom hem. Patric och Leon for iväg och stödhandlade. Ja, sen var det lite barnfilm och lek på eftermiddagen. Efter middagen fick barnen duscha och bada, sedan var det pyjamas och god natt. Så fort de somnat kastade jag mig över datorn för att plugga, och nu är det hux flux läggdags.

Fre 16 sep-16

Barnen väckte mig klockan 7. Leon låg klistrad mot mig i vår säng, jag hade inte märkt att han kom in i natt. Han knuffade på mig och frågade vart pappa och farmor var. Sedan vaknade Brodde, och vi släpade oss upp. Frukost, kaffe och alla morgonbestyr i slow motion. Brodde var trött tidigt, och somnade i sjalen vid halv elva. Jag och Leon påbörjade ett projekt, en badrumsmatta av handdukar. Han hade inte tid att hjälpa mig särskilt länge, så jag fick slutföra projektet på egen hand.
 
När Patric kom hem tog han med sig barnen ut för att köpa mat. Kvar satt jag på golvet, lyssnade på Scorpions och sydde på mattan. Det var en så rogivande stund, precis vad jag behövde! Att få sitta i lugn och ro en liten stund och bara pyssla på, det gör underverk för själen.
 
Vad har vi gjort mer idag? Jaa, jag vet knappt själv. Lekt typ. Vi for iväg en liten sväng innan middagen, men annars har vi hållt oss här hemma. Brodde somnade tidigt, ingosad mot mig i sjalen. Leon tjattrade på ett tag, men somnade efter x antal lästa böcker och berättade historier. Jag har pluggat lite ikväll, men är så grätig i huvudet, så är på väg i säng och tar nya tag imorrn. Kanske Patric kan ta med ungarna på nån utflykt så jag får sätta mig med full fokus och med ett någorlunda fullt energiförråd.

Tors 15 sep-16

Åh, vad jag gruvade mig imorse! Att lämna båda barnen på dagis, och sedan gå hem! Usch, jag hade ångest. Leon cyklade, Brodde myste i sjalen. Leon skulle på utflykt med sin grupp, och hade knappt tid att säga hej då till mig. När vi kom in på Broddes avdelning ropade han "neeeeeer" direkt, och när jag sattejalade ner rusade han in på avdelningen. Han sprang direkt till Babblarna, och mötte alla kompisar och pedagoger. Jag försökte få kontakt med honom, men han hörde mig inte förrän en pedagog sa "Brodde, ska du säga hej då till mamma?" och då kastade han en blick på mig, vinkade och sa "hejjå mamma!" och fortsatte med sitt. Så ja, jag gick. Kände mig övergiven. Leon stod med sina kompisar vid grinden, redo att gå på utflykt, och han ropade i alla fall hej då till mig och gav mig en puss.
 
Patric var ledig idag. Jag tog en kopp kaffe och en dusch. Patric kom in i badrummet och berättade att jobbet ringt och beordrat in honom på jobb från klockan 17, och över natten. Suck. Vi for in på stan och gick på banken för att fixa med pengarna från CSN. Vi gick in på en pop up-butik och köpte lite inredning, och åt lunch tillsammans på stan. Det kändes konstigt att bara vara vi två, utan barn. Men det var väldigt mysigt att få den stunden med honom. Hålla handen, ta det lugnt och prata med varandra i lugn och ro.
 
När klockan blev 14 gick vi båda upp för att hämta barnen. Brodde hade inte gråtit en enda gång! Han hade frågat efter mig en gång kort innan vi kom och hämtade, då hade pedagogen svarat att mamma kommer snart, och då hade det inte varit mer med det för hans del. Jag såg att sjalen jag lämnade imorse låg i vagnen, så den hade personalen bäddat ner honom med. Väldigt gulligt! Hjälp på pottan hade han fått också. En väldigt bra första dag utan mamma för Broddes del! Han fick åka sjal hem.
 
Världens bästa svärmor kom hit och hjälpte mig med barnen när Patric for på jobb. Att natta båda är slitsamt, och jag behövde verkligen få till en lugn kväll för att hinna med studierna. Så hon nattade Leon och jag Brodde. Till middagen åt vi pannkakor, och innan hade svärmor och Leon varit ute i skogen och plockat blåbär som vi åt till dem.
 
Nu har jag pluggat lite. Ska ta och rasta Kasper, och kanske ta mig en kopp te innan jag går och lägger mig.

Ons 14 sep-16

Vi var ute en timme när vi kom till dagis. Både Brodde och Leon började i sandlådan, men rörde sig sedan mer och mer bort från mig och ut på egna äventyr. Leon lekte med sina kompisar, och Brodde utforskade gården ordentligt tillsammans med andra barn och pedagogerna. Han kom inte och sökte upp mig en enda gång, och blev sedan arg när vi skulle gå in. Vi hade en musikstund innan lunchen, och sedan var det sovdags i vagnen. Allt har gått så bra så. Att äta, gå på pottan och sova i vagnen. Han vaknade 30 minuter innan vi skulle gå hem. Leon hade kommit in på avdelningen då och ville vara med oss en stund.
 
Patric fick jobba över en timme, så jag och barnen gick till sandlådan och startade upp i tvättstugan. När vår älskade Patric kom hem åt vi middag och varvade ner innan sängen. Brodde somnade i sjalen! Han har velat somna i sängen ett tag nu, men ikväll gällde sjalen till min stora glädje.
 
Imorrn ska jag återigen till dagis, men jag ska gå hem direkt! Åååh jag gruvar mig. Brodde lär det säkert gå jättebra för, men jag kommer ha gråten i halsen vill jag lova. Mina baaaaarn! Jag känner mig övergiven, och ensam! Men Patric är ledig imorrn, så vi ska ta och fara på banken en sväng, och försöka komma ikapp med kaoset här hemma. På fredag är dagis stängt, och vi får alla ha en långhelg tillsammans.

Tis 13 sep-16

Det var trollsk dimma imorse. Janne kom och gjorde oss sällskap vid frukostbordet, sedan gick jag och smågrabbarna till dagis. Det har gått bra idag med. Brodde somnade i vagnen enkelt, Leon tittade in en sväng och lekte sedan med sina kompisar. Imorrn ska jag vara med hela dagen, för att sedan på torsdag lämna och gå hem. Jag är nervös!
 
En pappa som också skolar in sitt barn nu hade tagit med sig en sjal idag. De har en nyfödd hemma, och hade fått en sjal av en vän till dem. Efter att han hört mig prata om sjalar igår, så tog han med den idag och ville att jag skulle visa hur man använder den. Kanonkul såklart!
 
När vi kom hem från dagis satte sig grabbarna och Patric och fikade mellis. Jag for och postade en sjal och hämtade en sjal. En ut, en in. Brodde fick ta en preimärtur i den på min rygg när vi hämtade upp tvätten från tvättstugan, och vi nattade i den också. Himla gosig sjal, jag blev blixtförälskad!
 
Har pluggat lite ikväll, och har trots bristen på tid lyckats ligga i fas med studierna. Ska försöka se till så jag ligger lite före. Alltid bra med marginal utifall något oväntat händer, typ nån rolig magsjuka från dagis eller så.
 
Nu är det läggdags, ännu en dag på dagis väntar!

Mån 12 sep-16

Måndag. Första inskolningsdagen för Brodde. Första skoldagen för mig. Patric tog med barnen till dagis, jag rastade Kasper och for iväg till skolan för introduktion. Sedan direkt till dagis efter det. Patric for till jobbet.
 
Jag kom lagomt till lunchen, Brodde satt redan vid matbordet. Vi åt, han åt jättebra, och pratade. Sedan gick vi på pottan innan han fick lägga sig i vagnen för att sova. Jag var lite orolig för den biten, men gissa om jag blev förvånad när han låg lugnt och stilla, och somnade ganska fort när jag vyssjade honom i vagnen och sjöng Babblarna! Han sov i en timme, medans jagoch en till förälder som skolar in sitt barn fick dricka kaffe och surra med pedagogerna i personalrummet. När han vaknade lekte vi igen, gick på pottan och sedan var det dags att gå hem. Leon hade varit på Broddes avdelning och hälsat på en stund på förmiddagen, och nu kom han in i hallen när vi höll på att packa ihop alla grejer. Jag sjalade upp Brodde på ryggen, bar en dagisryggsäck i varje hand och Leon satte sig på cykeln och så sa vi hej då och gick hem.
 
När Patric kom hem från jobbet for vi iväg och handlade lite till hemmet. Eftersom vi sålde iväg skötbordet har vi nu mer plats i badrummet, så vi köpte en ny tvättkorg i hårdplast som står där nu. Leon tyckte det var jätteroligt att springa och samla tvätt och stoppa i tvättkorgen helt plötsligt. Lite andra smågrejer köpte vi med, och en ram. Jag fick ett brev från England idag på posten. Ett handritat kort från en tjej i en av alla sjalgrupper jag är med i. Det föreställer ett hjärta med mönstret och färgerna från sjalen jag bar Brodde i när vi gifte oss, och vårt vigseldatum står där med. Så det ramade vi in, och har nu satt upp ovanför vår säng tillsammans med korten på barnen.
 
Middag och läggdags. Fick iväg två stora påsar barnkläder idag också, så himla skönt att se klädberget krympa!
 
Påbörjat första kursen ikväll, när barnen hade somnat. Jag kommer få plugga mycket kvällstid nu måndag, tisdag och onsdag i och med inskolningen, men det ska nog gå bra. Jag brukar kunna vara otroligt effektiv när jag väl sätter mig med något.
 
 

Sön 11 sep-16

Älskade barn, de sov till nästan halv nio imorse! Jag hann se en film för att varva ner innan jag la mig, och barnen sov så snällt hela natten.
 
Förmiddagen gick hyffsat ändå. Nån tjaffs här och där. Efter frukosten fick de duscha, och Leon ville inte kliva ur. Så ja, han fick duscha. Jag hade noll ork till att ta den striden. Han var ju nöjd, och jag fick ha lite lugn och ro. I en timme satt han och lekte i duschen, ända tills Patric kom hem. Det är tur vi har kommunalt vatten.
 
La Brodde, Patric och Leon for och handlade. När Brodde vaknade fick han mat, sedan gick vi ner i förrådet för att leta efter en ryggsäck han kan ha som dagisväska. Jag kom upp med två stooora kartonger barnkläder. Så ja, jag började sortera, fota och lägga upp annonser. Fick iväg skötbordet också, som jag bestämde mig för att sälja bara sådär. Det används ju inte till annat än förvaring, så kan lika gärna skaffa nåt smidigare till badrummet. En drös kläder lämnade hemmet idag, en drös till lämnar imorrn. Det är skönt när det går fort!
 
Det blev tacos till middag. Kvällen blev lång, ingen av barnen ville komma till ro trots att de var trötta. De är nog fortfarande inne i tjorva-med-mamma-läge. Men till slut så! Patric var stressad, för han skulle på Korpen, så han hann precis byta om och rusa iväg när han fått Leon att somna.
 
Surfar lite sjalar under tiden, tills gubben kommer hem. Då blir det ett avsnitt Criminal Minds innan sängen. Imorrn, ja då är det inskolning för Brodde, och skolstart för mig!

Lör 10 sep-16

Klockan 10 började Patric jobba. Då började cirkusen här hemma. Jag tror inte vi gjort annat än skrika och gapa här hemma. Ungarna det vill säga, och jag när stubinen brunnit ut. Att hålla lugnet är jag hyffsad på, men det finns ju gränser för alla. Jag lyckades i alla fall få en lugn stund och lägga Brodde för en tupplur efter lunchen, men annars var det kaos konstant. Ikväll vid läggdags var Brodde trött, och hade jag fått vara ifred med honom i tre minuter hade han somnat, men Leon kom och störde stup i ett trots att jag bad honom att snälla sitta och titta på film eller åtminstone vara lugn en stund. Till slut stoppade jag Leon i vagnen och Brodde i sjalen, och tog en promenad på en timme. Vi gick till Patrics jobb, så han fick pussa oss och vi honom. På vägen hem vart det ju såklart värre, men det hade jag nog fattat. Jag hade bara gett upp. Leon grinade efter pappa, Brodde ville sova men blev störd av Leon. Här hemma växlade jag mellan sjal, natta i sängen, få Leon att vänta och köra sjalen med Brodde som var sekunder ifrån att somna. Men nä, de störde varann konstant. Till slut somnade Leon av sig själv, för det finns ju inte oändligt med krafter i en barnkropp. Men jag hade gärna fått natta honom med en saga. Brodde stökade på en stund till, för han hade ju blivit övertrött, men somnade på ett par minuter i sjalen. Jag vet inte hur jag ska göra! Får jag natta dem en och en går det ju så lätt, men jag får ju inte chansen till det. Jag önskar att Leon kunde förstå att om han tar det lite lugnt och väntar några få minuter så kan Brodde somna, och då kan jag berätta massor av sagor för honom. Men jag vet inte, han kanske inte är så pass mogen än att han förstår sånt konsekvenstänk?
 
Fick hjälp av en granne med Kasper i alla fall, så jag slapp stressa över att hinna ut med honom på hans rundor. För det hade jag aldrig hunnit med.
 
Japp, nu vid 21 sov ungarna i alla fall, så nu blir det ostkrokar för att trösta mig lite, sedan Alvedon och sängen!

Fre 9 sep-16

Vi vaknade strax efter sju, jag och barnen. Vi åt frukost tre gånger, barnen rev ut allt de kunde hitta ur så många lådor som möjligt här hemma. De sprang runt och skrek och skattade "HIA HIA HIA HIA HIA" och poff så var de osams, sedan lekte de igen, poff så fick jag plocka ner klättrande barn från olämpliga ställen, de stängde in sig i vårt sovrum och blockerade dörren båda två, de hoppade i sängen, de låste in sig på toan och jag hörde hur de fnittrade och klättrade på toastolen och lekte i handfatet. Man kan säga att jag var rätt slut som artist när vi hämtade Patric vid 12.
 
När Patric var hemma la jag Brodde för en tupplur, han somnade på två minuter i sjalen. Vi åt lunch, Patric och Leon for sedan ut en sväng så jag fick lägga mig och vila. Jag har ingen röst, täppta öron och näsa, värk i kroppen. Brodde vaknade från sin tupplur vid halv fyra.
 
Eftermiddagen blev typ lika livlig som dagarna varit nu när barnen är sjuka. Det var bara att hålla ut till läggdags.
 
Imorrn ska Patric jobba 25 timmar, så jag har en likadan dag som igår att se fram emot. Kommer bli kämpigt, särskilt som att jag inte är ett dugg friskare, snarare sämre.

Tors 8 sep-16

Klockan 9 började Patric jobba. Hemma var jag och barnen, sjuka. Alla tre, helt förstörda. Gissa om vi haft en rolig dag?
 
Ingen av dem vilade eller sov på dagen. De klättrade överallt, bråkade med varann, gaddade ihop sig mot mig, knyckte grejer, skrek och gapade, klättrade lite till. Jag är helt totalt utmattad ikväll vill jag lova! Patric kommer hem imorrn, efter lunch. Jag har ingen röst kvar. Snorar och hostar. Ni vet den där känslan av rakblad i halsen? Ja, den. Barnen hostar och snorar, och har exakt noll energi till att vara på bra humör. Jag trodde att de skulle vara lättnattade ikväll, eftersom de är sjuka och har vilat noll minuter idag. Icke. Klockan 19.58 slocknade de, efter 2,5 timmes försök att söva, då de var sååå trötta att det verkligen behövdes! Jag försökte lägga en i taget, jag försökte lägga båda samtidigt, jag bar Leon på ryggen och Brodde på magen en stund för att lugna ner de två vildingarna, men till slut somnade de när jag sjöng Babblarna med min skrapiga röst.
 
På eftermiddagen tog vi oss en biltur. Vi behövde handla mjölk, fil och bananer. Jag hämtade även två muggar jag tröstshoppade igår, och så köpte vi med oss mat från McDonalds hem. Så får man göra när man är sjuk, och ensam med två grinungar. De åt ju som kungar i alla fall, alltid nåt.
 
Fick mig en sjal idag. Den med babykamel, merino, mullbärssilke, hampa och egyptisk bomull. Det är ett mirakel att jag hann handtvätta den på dagtid! Jag hoppas den är torr när jag vaknar imorrn, den är riktigt tjock. Och hampa suger ju åt sig vätska rätt bra.
 
Nä, dags att rasta jycken och sedan krypa ner mellan mina två snorjärsar. Snälla, kan vi ta sovmorgon imorrn?

Ons 7 sep-16

Vi har haft en så tuff dag idag, jag och barnen. Vi är sjuka alla tre, Patric är frisk som vanligt. Strax innan klockan 10 gick jag ut med en trött Brodde på magen och en trött Leon i vagnen. Blåste som attan gjorde det. Inget av barnen somnade. Här hemma var det stök och tjorv. Leon var onöjd, Brodde klättrade överallt. Brodde somnade till slut, och jag försökte övertala Leon att vila lite. Han vägrade. Eftermiddagen blev stökig den med. Till slut tog jag barnen och hoppade på bussen. Vi drog till bibblan och lämnade tillbaka böcker. Gick ju nån timme, och de skötte sig jättebra. Skönt att få en stunds lugn.

Vi hämtade Patric på jobbet, jag och Brodde tog en dusch när Patric och Leon lagade middag. Sedan var det nattning.

Jag är så förstörd nu. Ont överallt och så gräsligt förkyld. Leon får vara hemma från dagis veckan ut, och imorrn jobbar Patric dygn... Önska mig lycka till.

Tis 6 sep-16

Leon började dagis en timme tidigare idag, för de skulle på utflykt. De tog bussen till Jamtli och tittade på djuren och lekte i Fem myror är fler än fyra elefanter-världen. Han hade haft det jätteroligt berättade han! På frågan om vad mer som hänt på dagis idag svarade han att han minsann inte hade grävt i blomjord och att inte en av pedagogerna hade sagt till honom på grund av det. Okej, älskade barn, okej.
 
Jag och Brodde lekte på öppna förskolan på förmiddagen. Vi gick hemåt innan lunch, och Brodde höll på att somna i sjalen på vägen, men det finns ju så mycket att titta på. När vi väl kom hem somnade han direkt dock, och sov i ett par timmar. Jag passade på att vila jag med, kände mig inte alls i form.
 
Vi rastade jycken, och gick till dagis för att hämta Leon. Brodde satt på min rygg, så hämtningen gick smidigt, och jag behövde inte jaga efter två barn som inte ville gå hem. När vi kom hem gick vi direkt till sandlådan, men efter 4+ minuter kastades det sand och slets spadar ur händer och skreks, så då släpade jag in ungar och saker. Inne fortsatte gapandet tills Patric kom hem.
 
Patric och Leon for på affärn en sväng efter middagen. Brodde fick duscha, sedan ringde vi Kotten på FaceTime och min mamma på Skype. Och ja, sedan var det läggdags. Båda två somnade typ 20.15. Brodde har vaknat ett par gånger och hinkat i sig vatten. Förkylning på gång misstänker jag, både på honom och mig.

Mån 5 sep-16

Idag har allt varit försenat. Barnen sov länge, Leon blev sen till dagis, jag blev sen till hämtningen, middagen blev sen och läggdags blev lite senare.
 
Jag och Brodde har röjt här hemma. Äntligen kom jag till skott och putsade köksfönstren. Rengjorde alla stolar, bordet, väggen där barnen kastar mat (ungar...), elementet och golvet. Skrubbade tills mina fingrar nästan låste sig. Fick för mig att Leon skulle hämtas klockan 16, men såg på schemat att det var 15! Och då var jag en kvart försenad. Kastade på mig och Brodde skorna, och sprang upp till dagis. Väl där ville varken Leon eller Brodde gå hem, så vi lekte lite. Brodde fick bekanta sig med en av pedagogerna som jobbar på avdelningen han ska börja på, och det gick bra. Nu är det bara en vecka kvar till inskolning.
 
När vi kom hem hann vi i princip bara innanför dörrn innan Patric kom hem från jobbet. Då for vi direkt till Lillänge och köpte höstskor åt Leon. Halv sex var klockan när vi åt middag, och sedan påbörjade vi natta barnen en stund efter 18.
 
Om vi orkar, så knallar nog jag och Brodde ner till öppna förskolan imorrn. Leker lite, träffar lite folk, och jag får röra på mig.

Sön 4 sep-16

En sjal såld, sjalkontot balanserat. Nu väntar jag bara på de två nya som kommer till veckan, spännande!
 
Tvättat, lekt, bakat kakor. Så har dagen sett ut. Patric och Leon hälsade på svärmor en stund när jag och Brodde chefade tvätten. När de kom hem hade vi precis tagit kakorna ur ugnen.
 
Syskonbråken eskalerar. Brodde leker med något, Leon tar den grejen, Brodde säger ifrån, Leon retas, Brodde slår tillbaka, Leon blir arg, Brodde kommer springade och kastar sig runt min hals. "Maaaaamma!". Och värre lär det ju bli.
 
Patric kom precis hem från en Korpen-match, så vi ska väl surra lite innan sängen. En förkylning verkar vara på gång hos mig också, orka!

Lör 3 sep-16

Efter läkarns inrådan tog jag en Alvedon och en Citodon innan jag la mig, för att se om kvalitén på min sömn blev bättre om jag inte hade så ont. Sov som en klubbad säl gjorde jag, det kan man lugnt säga. Patric hade försökt väcka mig, barnen hade gapat och stojat, och jag tror inte ens en jordbävning hade väckt mig. Men jag insåg ju direkt att den kombinationen innan läggdags blir det enbart när Patric är hemma på natten, och när han inte börjar jobba tidigt. Jag vill inte ta Citodon på dagtid eller när jag är ensam, då jag känner mig lite konstig av det.
 
Förmiddagen var flöjig, men Brodde somnade snabbt och lätt vid sin tupplur. När han vaknade åt vi lunch, sedan for vi ut till min pappa och hans fru. De bjöd på middag. Barnen lekte, hälsade på hundarna, min farbror kom dit han med. Leon fick hjälpa moffa tända upp i grillkåtan, vi spelade lite fotboll och sedan var det middagsdags. Grillade älgburgare, satt fint det! Och jättegod blåbärspaj till efterrätt. Vi kom inte hem förrän efter klockan sex, och då var det bara på med pyjamas för ungarna och bums i säng.
 
Nu är det bums i säng för min del också, efter mitt kvällsfika som består av Citodon, Alvedon och vatten.

Fre 2 sep-16

Putsat fönster. Det har jag och Brodde gjort idag. Resten av tiden har vi lekt och läst!
 
Fick promenerade till dagis för att hämta Leon. Barnen ville i vanlig ordning inte gå hem. Men hem tog vi oss, och cirkusen drog igång. Leon körde sin leksaksrobot, i huvudet på Brodde. Broddes hår fastnade i robotens hjul och slets av! Aj aj aj! Brodde grinade, och Leon grinade eftersom hans robot slutade funka och för att han råkade göra illa Brodde. Brodde fick en liten kal fläck, och efter att jag lyckats få bort allt hår från robotens hjul fungerade den igen. Och då kom Patric hem, med pizza till middag.
 
I förrgår vann jag ju en faktura på en sjal. Idag hände det igen! Det blev min fjärde sjal direkt från Artipoppe. Vissa som gått med i draws oftare och längre än mig har inte fått en enda faktura nån gång. Så nästa vecka kommer två nya sjalar, tjoohoo!
 
 
Den här sjalen vann jag en faktura på idag!
Artipoppe Arrow Fizz
50% Egyptian cotton 48% merino 2% glitter

Tors 1 sep-16

September är här. Hösten är officiellt här. Älskade höst!
 
Leon hade 4-årsgrupp på dagis idag. De gick på utflykt, och det var han så glad över! Han har även börjat prata om vilka kompisar han skulle vilja bjuda på sitt födelsedagskalas, sådär från ingenstans. Det är ju ett tag kvar, men självklart ska man vara ute i god tid!
 
Jag och Brodde for på sjalträff. Vi blev ett bra gäng idag, och en journalist var där. Det provades sjalar, svarades på frågor, åts kakor, sprang runt barn, surrades. En himla trevlig träff som vanligt! Jag blev tillfrågad att läsa artikeln innan för att faktakolla den så allt stämmer. Jag är ju rätt nördig, och kan ju en hel del, så jag blev inte förvånad över frågan, hehe.
 
När vi kom hem somnade Brodde i sjalen. Redan på träffen ville han upp och att jag skulle sjunga Maiden för honom. Men inte förrän vi dansade hemma somnade han. Jag och Patric åt lunch och såg ett avsnitt av Criminal Minds. Jag hann med att fixa med avloppet i badrummet innan Patric gick för att hämta Leon.
 
Vi satte oss i bilen och for till stan. Svärmor har varit utomlands ett par veckor, och hon hade lovat Leon en Transformers-gubbe, men inte hittat någon. Så hon bad oss möta henne vid leksaksaffärn så barnen fick välja en varsin sak. Leon valde en brandbil, och Brodde valde Babba från Babblarna. Babba fick natta honom ikväll, stryka honom över pannan på samma sätt som Spindelmannen fick natta Leon när han var lika gammal. Vi åt middag hos svärmor och klockan hade passerat halv sex när vi begav oss hemöver.
 
Nu är det god natt. Jag ska krypa ner och kramas med min sjal med babykamelull nu.
RSS 2.0