Tors 25 aug-16

Kaffe, lämna Leon på dagis, rasta hunden, ge Brodde frukost nummer två, tupplur. Som vanligt. Fast innan tuppluren hann postgubben komma och plinga på med paket. Brodde sa "wuu-huu", eftersom vi brukar sjunga "fluff, wuu-huu" när vi får nya sjalar.
 
När han sov gjorde jag både lunch och middag, så det skulle vara klart och bara att värma på. När vi ätit for vi in till stan en snabbis. Skrev ut en fraktsedel på biblioteket, tittade på bussar, fixade mina sneda solbrillor, postade paket, tittade på Birger och for hem.
 
Varken Leon eller Brodde ville hem från dagis vid hämtningen, så vi stannade en stund och grävde i sandlådan. Här hemma satte cirkusen fart när Leon förstod att pappa inte skulle komma hem förrän sent (för barnen) på kvällen. Det blev ungefär tre timmars gap, grin, skrik och bråk från att vi kom hem tills att han sov. Han somnade faktiskt själv ikväll, efter att ha ratat mig. Jag hade ju dessutom en trött Brodde i sjalen, och det funkade inte Leons del. Hade så dåligt samvete, jag ville ju kunna natta båda två i lugn och ro, men det gick inte. Jag provade att både jag och Brodde skulle natta Leon först. Provade att försöka natta båda samtidigt i vår säng. Provade bädda ner Leon i vår säng och natta Brodde i sjal. Provade att ha Brodde på ryggen i sjalen och stå och vagga samtidigt som jag berättade saga för Leon. Inget dög. Brodde somnade en timme senare än Leon, och drygt en halvtimme senare kom Patric.
 
Jag är en sjalnörd... Fick låta min sjal hänga i torkskåpet lite extra när en granne tvättade. Hon frågade mig om sjalar, då hon nyss fått ett barnbarn. Vad gör jag? Börjar babbla om babykamelull och sea island cotton. Snacka om avskräckande! Som tur var sågs vi igen, och jag gick till ruta ett och berättade om trikåsjalar. Hon bad mig skicka över information om bärande som hon skulle skicka vidare till sitt barn. Och idag skrev en journalist för en lokaltidning här i stan och frågade om hon fick göra ett reportage om bärande och ville vara med på sjalträff för att göra det. Så en träff nästa vecka har jag styrt upp idag. Skoj att det sprider sig!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0