Tis 30 jun-15

Vaknade så otroligt förvirrad. Hade en sån härlig dröm, där jag och Patric hade köpt en stor lägenhet och sedan glömt bort det i några år. När vi kom på att just fan vi äger en lägenhet flyttade vi dit direkt med ungarna. Det var perfekt! Rummen, planlösningen, allt var som klippt och skuret för oss! Och när Patric till slut lyckades väcka mig kunde jag inte skilja på dröm och verklighet på en bra stund, helt totalförvirrad var jag.
 
Vi tog oss en lugn förmiddag, och efter lunch for vi bort till sportfältet för att kolla när Kotten spelade match. Storsjöcupen har dragit igång. Mamma och farmor var där. Regnet kom, inte alls perfekt väder för att kika fotboll direkt. Leon satte sig hos Kotten, Brodde satt skyddad under min tröja hos sin gammelfarmor i en campingstol. Ja, sedan for vi hemöver. Ungarna somnade i bilen båda två, så vi parkerade vid sjön en stund och lät dem sova medans jag och gubben tog igen oss lite.
 
Eftermiddagen gick lugnt till den med. Inget utöver det vanliga lunket. Himla skönt det ändå, rutin i vardagen. Barna somnade i skaplig tid, och nu är vi på väg i säng.

Mån 29 jun-15

Hej och hå, här var man en zombie som gått på vilja idag! Klockan blev fem innan jag fick somna till. Jo jo, en glad och pigg bäbis har vi haft här hemma i natt. Han somnade till flera gånger, men väcktes lika fort av att antingen Patric eller Kasper snarkade eller rörde på sig i sängen. Sedan när han väl somnat hade jag svårt att komma till ro, och när jag väl slocknat väcktes jag för amning då och då tills det var dags att kliva upp drygt tre timmar senare.
 
Mot tandläkarn för en undersökning. Allt såg finfint ut, och nu fick jag äntligen en tid för att dra ut en visdomstand som bråkar med mig. Tandläkarn jämförde mina röntgenbilder idag med de som togs för över två år sedan. De såg likadana ut. Han frågade om jag borstar med fluortandkräm. Jag svarade nej. Det sa han att jag borde. Men jag håller inte med. På röntgenbilderna som togs för över två år sedan borstade jag med fluor. Nu har jag kört fluorfritt och mina tänder var i samma bra skick. Så, varför "borde" jag borsta med fluor? Tänkte inte ta en diskussion. Han jobbar med det där och får lära sig att fluor är viktigt. Jag är av åsikten att fluor är ett jäkla påhitt, en giftig restprodukt. Han får tycka vad han vill, mina tänder är hela och rena utan fluor!
 
När jag kom hem gjorde vi oss iordning och for på stan. Brodde fick åka sjal. Köpte solhattar och kepsar åt barna, sen for vi hem. Stan var packad med folk, Storsjöcupen drar igång nu. Kände mig sjukt smidig med sjalen när det var så trångt med folk. Mamma min var på stan ungefär samtidigt, och hon berättade att hon hade tänkt "Veronica, se till att sprida budskapet med sjal snabbt nu!" när hon blev blockerad i affärerna av barnvagnar som stod i de trånga gångarna. Jag jobbar på det mamma, jag jobbar på det!
 
Hem och la en trött Brodde, sedan kläckte Patric ur sig att jag fått en avi med posten. EN AVI!!! Tog med mig Leon, kastade oss i bilen och for till affärn. MIN NYA BAIE! Hade aldrig trott att den skulle komma redan idag! Hade räknat med i slutet av veckan, så det var ju helt klart en otroligt positiv överraskning denna dag när jag varit så sjukt trött.
 
Mängder av kaffe har jag druckit idag. Mamma och Kotten kom på besök, Leon la som vanligt beslag på Kotten. Världens bästa moster Kotten! Vi hängde upp en enorm tavla på Leons rum också med djungeldjur som bästa momma hämtat åt oss. Jag är så glad över att jag har mamma och Kotten, och barna kan skatta sig lyckliga som har en sån fantastisk momma och underbar moster!
 
Barna sover, Patric är och spelar fotbollsmatch. Jag fick tummen ur och vek in alla mina sjalar i garderoben nu, men först tog jag såklart lite bilder... Nördigheten har inga gränser! De är så vackra, och så mjuka, och ger mig och Brodde så många mysiga stunder!
 
Förbereder mig på en tuff natt till. Minstingen ammar ofta, och han besväras av tänderna som ploppar fram. Älskade barn!
 
 
Baie Verdant Nature, helt sinnessjukt hur mjuk och go den är direkt!!!
We love Baie <3
 

Sön 28 jun-15

I natt var jag vaken med en glad Brodde till 2-tiden. Därmed var jag en extra trött mamma imorse. Men, skulle ju på sjalträff, och då fick jag reservkraft!
 
Plockade upp en familj och for till sjalträffen. Vi nördade ett par timmar. Brodde tog en tupplur i sjalen och sov så gott.
 
Väl hemma somnade lillen igen. Min mamma och Kotten kom förbi, vi lekte ute, jag och Leon ritade med gatukritorna på backen, Leon fick ta årets första bad på uteplatsen och Brodde tittade nyfiket på storebror som plaskade.
 
När barna somnat tog jag och Patric och flidde upp ordentligt på uteplatsen. Tog bort allt gräs som växt upp mellan plattorna där ute, klippte gräs, rev bort gammal gräs, sopade och spolade. Nu är det banne mig riktigt prydligt! Men ska ta och höra med hyresvärden om det där med att gräs växer upp mellan plattorna. Så kan det ju inte ska vara. Plattorna lutar ju banne mig på grund av det.
 
Kvällsfikat och nu är gubben ute på kvällsrundan med jycken.

Lör 27 jun-15

Finverä, heja! Började dagen med att tvätta alla mina sjalar, hänga dem på tork ute och sedan stryka. De luktar så friskt nu!
 
Patric drog igång grillen och kockade lunchen. Jag som inte är ett större fan av grillat åt med god aptit!
 
Min mor och syster kom på besök. Leon hade tjatat hela förmiddagen om att han skulle busa med moster Kotten. Så när de kom la han beslag på na direkt! Kaffe, surr, lek och mys. Momma och moster tar verkligen tillfället i akt när de träffar Leon och Brodde. Det värmer gott i mitt mammahjärta!
 
Brodde var otroligt svårvaggad vid eftermiddagstuppluren. 1,5 timme höll jag på. Jag ville inte ta en sjal och få den nedspydd direkt, ska ju på sjalträff imorrn så vill ha dem rena och fräscha! Men, efter som sagt 1,5 timme gav jag upp och knöt upp honom. Han somnade på tre röda. The power of fluff.
 
Jo men just ja, Brodde har nu fått sin första tand! Känt och känt länge, men idag var det vasst där i nedre käkens tandkött. Kände av den lite grann vid amningen, men tänkte köra på och vi ska nog få till det ändå. Leon ammade jag aldrig när han hade fått tänder, han började ju bröstvägra en vecka innan hans första bissar kom.
 
Ungarna sover, och jag har börjat bekanta mig med en ny värld. Tygblöjor. Har varit nyfiken som attan på det, men nu gjorde jag slag i saken. Tänkte att jag må ju prova. Framför allt nu eftersom Broddes rutiner är så bra, jag kan hans signaler och han får ju gå på pottan. Vore ju grett att slippa engångsblöjorna till största del.

Fre 26 jun-15

Imorse somnade jag om under morgonamningen, så helsike så stel och öm jag varit i nacken och ryggen idag! Det är tur att jag har för vana att sätta mig hyffsat i mitten av sängen, så inte Brodde skulle dratta i golvet. Skärpning Veronica!
 
Ja idag regnade det större delen av dagen. Jag och Leon chefade tvättstugan, vi har städat lite här hemma, vi har lunkat på som vanligt. Min mamma kom hem idag också, så hon var här och åt middag med oss.
 
I förmiddags for jag och Leon till macken och postade en sjal. Han stod så himla snällt och pratade med mig under tiden jag mecklade med Schenker-maskinen. Med sig hade han sin ryggsäck som vi packat hans leksaksverktyg i. Vid kassan när jag skulle betala frakten satt det en farbror på en stol vid ett bord. Han hejade på Leon, Leon ställde sig bakom mina ben och var blyg. Farbrorn sa att Leon hade en fin ryggsäck, då vart det fart på ungen. Han talade om vilka det var (Buzz Lightyear och Woody från Toy Story), han visade sina leksaksverktyg han hade i väskan och när vi skulle gå gav farbrorn Leon en karta. Leon tackade så mycket för kartan och vi sa hej då.
 
Väl hemma la jag Brodde för en tupplur, jag och Leon la oss sedan på golvet och tittade på kartan över Jämtland. "Där ska vi bo" sa han och pekade på en ort väldigt avsides. Patric sa tvärt nej. Vi får jobba på det, jag och Leon!
 
Brodde kräver att bli buren hela tiden. Tiden han inte blir buren är han onöjd allt som oftast. Härliga utvecklingsfaser. Men jag klagar absolut inte, tycker det är så härligt för då får vi ju sjala jättemycket om dagarna! Han sitter där i sjalen, så lugnt och nöjt, och kikar. Tittar på mig med sina stora blå ögon och har händerna sina i knät eller tryckta mot mitt bröst. Så går vi runt, och kikar och myser. Jag älskar att bära!

Tors 25 jun-15

Idag var det skönt att vakna. Vi hade inte ett enda måste idag. Inga inbokade aktiviteter eller annat.
 
Leon har varit dinosaurie idag. Det var himla kul! Och han vart otroligt gosjuk när Brodde tupplurade, och myste järnet med mig. Det är inte så ofta han vill gosa med mig, det är pappa som gäller, så när Leon vill gosa ja då släpper jag precis allt och pasar på!
 
Vi hade en lugn förmiddag, åt lunch och sedan for vi bort till svärmor. Vart en kortvisit då Brodde var trött och inte kom till ro när det var för flöjigt.
 
Barnen sover, gubben är på golfbanan. Jag roddar sjalträff och diskuterar barn. Och läser en massa intressanta saker om bärande och amning. Stötte på en mamma som ryter i åt sitt spädbarn när barnet bits med tandköttet vid amning. Jag menar på att barnet inte förstår, blir rädd och att det kan göra så att amningen slutar fungera om barnet blir skrämt vid amningstillfällena. Hon menar på att det är lika bra att börja med "ajabaja" direkt. Så där är vi oense, men hon gör ju självklart precis hur hon vill med sitt barn eftersom det är hon som känner sitt barn bäst. Jag håller inte med, men respekterar hennes tillvägagångssätt. Snubblade över en artikel om "nursing strike", när barn helt plötsligt vägrar amma. Leon gjorde så vid 5,5 månad, och då slutade vi. En vecka senare kom det ju två tänder, så det var ju på grund av det. Men hade jag vetat det jag vet nu om amningsstrejk så hade vi fortsatt! Men nu vet jag ju hur och vad jag kan göra om/när Brodde börjar vägra. Livsmedelsverket rekommenderar helamning till 6 månader, och det kör vi såklart och med liiiite smakportioner då och då. Men WHO rekommenderar amning tills barnet är minst 2 år. Inte helamning då, utan att barnet får snutta lite då och då. Och jag hade tänkt amma betydligt längre än 6 månader. Dels för näringen, dels för immunförsvaret och såklart för närheten. Återstår bara att se hur länge det funkar för oss.
Och angående bärande läste jag om barnhem förr i tiden, där friska och mätta barn dog innan de var två år gamla. Varför? De fick aldrig någon närhet då det troddes att smittor skulle hållas borta om man inte hade närkontakt med barnen. Den avsaknaden av närkontakt ledde till döden. På ett barnhem fanns det en kvinna, som personalen gav alla sjuka och döende barn till. Hon fick då gå och vagga dem. Barnen blev friska. De fick närhet, och det gjorde underverk.
Idag tycker jag att det är så mycket avstånd mellan föräldrar och barn. Barnen ska åka framåtvända i vagn, barn ska tränas att sova i egen säng, och gärna eget rum så fort som möjligt. Färre ammar, det ställs "krav" på att barnen ska spendera mycket tid i magläge på golvet. Och när barnen kommer upp i ålder är det teknik de underhålls med. Varför?
Jag har en mening som ekar i mitt huvud varje dag. "Så nära, så nära, sån ära". Det är en ära att vara nära.
 
 

Ons 24 jun-15

Bokade om nattens event. Prioriterade sömn!
 
Full fart idag. Spenderade förmiddagen på Frörö Strand med läkarbesök, BVC-besök och en sjalträff på tu man hand. Brodde växer och växer. 67 cm lång, 7305 gram tung. Allt såg så bra ut! Go och glad var han, men han gillar inte att klä av sig, eller på sig heller. Mötte sedan upp en ny väninna som fick känna på lite sjalar. Klockan var strax efter 12 när vi kom hem. Brodde la sig och sov och jag proppade i mig mat och kaffe.
 
Båda barnen tog en tupplur där vid lunch. Patric och Leon for sedan och storhandlade. Jag och Brodde ägnade oss åt det vanliga. Amning. pottan, spyor och bärande. Vid middagstid var han på dåligt humör, och det enda som dög var sjalen. Vilken tur att vi har några!
 
Leon, han vägrade kliva ur bilen när de kom hem från affärn. Varför? Han ville lyssna klart på Rammstein - Du hast. Vi kan inte vara helt ute och cykla, jag och Patric, när det gäller barnuppfostran!
 
Har tvättat och strukit en sjal inför försäljning ikväll. Även köpt min första sjal av en mamma utanför Sverige! Och lyckades knipa en sjal på Baies extrasläpp. Det har varit en härlig sjaldag. En rejäl sjaldag när jag tänker efter. Jäklar vad fullt av sjalar det varit idag! Underbart.
 
 
Baie Trowen Blue Lagoon, plush weave. Min första privata internationella affär!
 
 
Baie Verdant Nature, plush weave. En sån lyckades jag få vid extrasläppet.

Tis 23 jun-15

Fastnade vid ett wow-ögonblick i natt, en utbildning jag kände att det här måste jag göra! Så i natt ska jag sitta uppe en timme på information. Så kan det bli när det går efter amerikansk tid...
 
Idag har det varit tråkväder, regn och rusk. Vi for på Djungelhuset! Släppte av Patric och Leon där, sen for jag på lite ärenden, stannade till hos min farmor och även Kotten var där. Sen till Djungelhuset igen, leka lite med grabbarna, plockade med mig dem tillbaka till farmor igen där vi fick lunch.
 
På hemvägen fick jag äntligen hämta fluffpost jag väntat på i en vecka, så ikväll har jag strukit och gosat lite sjal.
 
Brodde, han ska bli buren hela tiden han. Blir allt som oftast fly förbannad när han läggs ner just nu. Himla tur han har en morsa som är en riktig bärdonsnörd!
 
Gubben är på fotboll, ungarna sover, jag nördar sjalar. Jo men visst. Och imorrn är det en fulltecknad dag igen!
 
 

Mån 22 jun-15

Upp och hoppa, Brodde och jag drog på lite äventyr idag. Först ett stopp hos en sjalmamma med barn. En kopp kaffe, sjalprovning och surr. Nästa stopp, barnkläder. Brodde växer som attan, så nu uppdaterar vi till 74. Lillgöken var på gott humör och vi var på turné nästan två timmar han och jag.
 
Kom hem till nylagad lunch. Patric och Leon, mästerkockarna här i hemmet. Efter lunch vart vädret tråkigt, så vi höll oss inne. Jag fick fixa Leons frisyr med lite babyolja, och han blev värsta storpojken! Tar vara på stunderna han vill vara med mig, annars är ju Patric hjälten och den enda som gäller.
 
I övrigt har det inte blitt just nå mer än det vanliga. Jag känner mig för tillfället oerhört trött på människor. Visst, det finns ju folk som inte gör mig trött, och det är dem jag ska umgås med framöver. Bland annat vankas sjalträff till helgen, och en miniträff på onsdag om det hinns.
 
 
Brodde spydde ner alla tre 4or som vi har. Då fick 5an jobba. Och eftersom den är för lång för vårt favoritknyt, kangaroo, så vart det några twists och sedan bak på ryggen. Bekvämt, och snyggt!
 

Sön 21 jun-15

Ännu en varm och solig dag, heja! Vi for och köpte gatukritor, så nu är gården prydd med solar, moln, träd, fåglar, hjärtan och en hage. Leon var så himla go när han skulle försöka hoppa hage! Och vad rolig han är då, han stoppade ner en penna mellan bräderna på trappsteget till uteplatsen. "Hur ska du få upp den där nu då?" frågade jag. Han satte pekfingret mot kinden, såg finurlig ut, sken upp som en sol och sa "Hmmmmm, med ett muskelredskap!" som de säger på Musses Klubbhus på Disney Junior. GOUNGE!!!
 
Patrics bror spenderade eftermiddagen med oss. Vi åt sen lunch, årets första grillning. Sen spelade grabbarna Sandin innebandy ute på gräsmattan och sprang runt och härjade.
 
Brodde ägnade dagen åt att mest äta och sova. En sväng var vi ut, men behöver vänja mig lite grann vid vädret. Är så nojig med hur jag ska klä honom. Trots att Leon var i samma ålder vid samma årstid så har jag ju glömt.
 
Jag och Patric har tjockat oss i soffan framför en film. Nachos med smält ost och dipp, godis och dricka. Nu är vi försatta i en mindre matkoma, och lär inte ha några bekymmer med att somna.

Lör 20 jun-15

Det blev en dag i solen! Jäklar vilket väder vi haft. Vi har varit barfota, haft t-shirt och uppvikta byxor! Jag och Leon lekte i sandlådan, vi begravde en död humla, vi sprang och lekte på gräsmattan, vi har tvättat, vi har gjort och ätit tårta, Brodde har varit ute på gräsmattan utan ytterkläder, svärmor har varit här, Janne kom på en snabbkaffe ikväll, jag har strukit sjalar. Ja idag har det varit en fin och aktiv dag! Hoppas på finverä även imåra.

Fre 19 jun-15

Halv fem imorse, då fick jag lägga mig. Brodde bestämde sig för att vara vaken några timmar. Han var ju på gohumör, så vi myste och hade det så lugnt och stilla. Men sova skulle han inte. Vid 4 sjalade jag upp honom, för då ville jag få sova. Tog en kvart ungefär så sov han.
 
Tidig morgon på det, midsommar också. Det var sol ute, så vi skyndade oss ut. Hela familjen klättrade upp på Öneberget här intill. Brodde i sjalen. Vi gick över lägdan, in i skogen, upp för berget, förbi fornlämningar och sedan upp till toppen. Är sjukt imponerad över hur Leon orkar så mycket! Fotbollen hade han med sig också, och hunden var med även han. Vi plockade blommor, letade efter haren, tittade på myror och daggkåpor. Min älskade familj!
 
Det var tur att vi var ute på förmiddagen, för sedan försvann solen såklart. Vi åt lunch, barnen tupplurade. Sedan lekte Patric och Leon ute under tiden jag städade här inne och Brodde sov igen.
 
Något särskilt midsommarfirande har det inte blitt. Vi åt tacos till middag, och grabbarna hade bakat en blåbärspaj. Sedan drog kvällsrutinen igång, och till slut sov ungarna. Jag och Patric satte oss på uteplatsen, åt lite paj och surrade. Och här är vi nu, redo att gå och lägga oss.
 
 
 
 
Gör om det där med en barnvagn!
 

Tors 18 jun-15

Hade tänkt få massor gjort idag. Men jag sov tills klockan var 13!!! Hade en kämpig natt, och Patric min ääälskade karl lät mig ta igen mig. Han väckte mig när Brodde ville äta, sen fick jag somna om. Så oerhört tacksam!
 
Svärmor kom förbi, så gick vi alla och hämtade Leon på dagis. De hade dansat kring midsommarstången idag, och nu har han sommarlov i sex veckor. Han tjatade redan om dagis när vi kom hem. Det är ju tur att han trivs!
 
Jag och Brodde tog oss en biltur och hämtade lite barnkläder. Han somnade gott till Sabaton på bilstereon.
 
Sjalarna har fått jobba idag. Brodde är väldigt kinkig för tillfälet, och det enda som duger är att bli buren. Är så glad över att jag upptäckte sjalandet, det har varit till stor hjälp för oss!
 
Ikväll fick jag ett ryck och röjde på uteplatsen. Tvättade mattan som ligger där under bordet, skurade av utemöblerna, klippte gräset och krattade. Hoppas på finverä imorrn så vi kan dricka förmiddagskaffet där.

Ons 17 jun-15

Fluff, wooohooo! Leon fick hänga med mig och hämta en sjal som kom idag. Innan hade han tittat på sitt nya favoritprogram där en kille åker på dinosaurieäventyr, och han sa glatt att vi skulle på fluffäventyr. Goungen! Även fast bara var en kort stund så var så roligt att få åka iväg bara han och jag, det verkade Leon tycka han med.
 
Hade sånt flyt att tvättstugan var tom, så jag hann tvätta sjalen, torka och stryka för att sedan hinna med ett provknyt innan Brodde skulle sova för natten. Stel var den, men knöt gjorde vi. Så ikväll har jag jobbat med att bryta in den, och den är redan väldigt mycket mjukare!
 
Har hunnit med roliga stunder, jobbiga stunder, frustrerande stunder och mysiga stunder idag. En trött Leon kastade sitt leksaksstrykjärn på hallspegeln nu ikväll, så spegeln for i golvet. Gick inte sönder som tur var, men lilla mamman fick stanna upp och ta ett djuuuuuuupt andetag för att inte bli förbannad. Det gick ju bra, så jag ville inte skälla i onödan. Om det är något man verkligen får träna på när man har barn, så är det att behärska sig! Och det är ju inget negativt.
 
Brodde är i en fas nu där han är lite kinkigare än vanligt. Men i sjalen är han nöjd, och det är ju en himla tur att vi har några olika sjalar att bära med. Han kräks ju rätt bra, ongen. Han fick sitta i sjalen så var vi ut en stund. Hoppas på solsken imorrn, så ska vi ut och fota nya sjalen i härligt dagsljus. Men det är väl att hoppas på för mycket, när vi pratar om den jämtländska sommarn?
 
 
Pellicano Baby Niyaha Oro
 
 
Nytvättad och icke inbruten sjal gav ett stelt och knarrigt knyt. Men efter kvällens ansträngningar så är den sååå mycket mjukare! Ska bli så himla roligt att sjala med den imorrn!
 
 
Brodde var lika glad som alltid över vårt nya fluff, hans vingar <3
 

Tis 16 jun-15

Älskade Leon blev 2,5 år gammal idag! Jag och Patric är oense om hur man säger. Han säger "två och ett halvt" medans jag säger "två å't halft" med tjockt L. Dialekt...
 
I alla fall, i förmiddags sov jag som en klubbad säl. Patric väckte mig när Brodde ville amma. Vissa dagar är jag sådär helt borta, fattar ingenting och går knappt att få kontakt med.
 
Förmiddagen och lunchtid gick åt till att torka spyor, amma och leka. Ungefär som vanligt ja. Strax efter klockan 14 kastade jag mig i bilen och for till ICA för att hämta ut fluffpost!!! Två sjalar kom idag, tjoohoo! Självklart har vi provat dem, två stycken Baie. Och nu ikväll har jag sålt en Fidella och en Tekhni. Nu har jag bara en långsjal och en ringsjal som ska skickas, sen har jag bara Baie och Pellicano Baby. Det är de två märkena vars sjalar jag trivts bäst med både när det gäller bäregenskaper och sedan design.
 
Ikväll var Patric på fotbollsmatch, och jag kollade en dokumentär på SVT Play om bäbisar och deras två första år. Barn är helt fantastiska! Vilka komplexa små varelser, vilka smarta små individer! Helt underbar dokumentär. Tittar på den igen nu tillsammans med gubben min, och är sjukt sugen på ett syskon åt Leon och Brodde. Men jag vet att så fort ungarna sätter igång kommer jag vara nöjd med två barn.
 
 
Baie, Trowen Rhett
 
 
Baie, Element Airlie. Hade en sån här förut, som var för lång. Sålde den och köpte en kortare.
Kände mig som en kunglighet här på bilden. Kombinationen Airlie, ringavslut med guldring och knytet kangaroo gav mig en royal feeling!
 
 

Mån 15 jun-15

Jag undrar om det finns någon småbarnsförälder som inte dricker kaffe...?
 
Vad har dagen bjudit på? Något så roligt som storhandling. Vi for hela familjen. Brodde satt i selen och spydde på mig, Leon fick köra en liten kungvagn och chefade handscannern. Han surrade med nästan varje människa han mötte inne på affärn, berättade glatt att han skulle köpa bananer. Ja, det var väl ungefär det. Annars har vi bara hållt oss hemma, donat på som vanligt.
 
Leon tupplurade på eftermiddagen, vilket ledde till sen sänggång för hans del. Och Brodde, han vaknade till runt 21-snåret och behövde gå på pottan. Sen var han vaken tills just precis nyss. Gubben är på golfbanan, och jag nördar sjalar som vanligt. Taggad som fasen inför när all fluffpost anländer den här veckan. Kastar om rejält i min stash, och börjar bli rätt tydligt nu vad jag gillar. När omstruktureringen är färdig kommer jag ha sjalar av enbart två märken, och selar av ett märke. Jag tror jag hittat rätt nu!

Sön 14 jun-15

Regn regn regn och knappt tvåsiffrigt på termometern. Vad gör man då? Tar en förmiddag inne. Efter lunch for vi och hälsade på min farmor som hade bakat blåbärspaj. Märks så tydligt hur stor Leon börjar bli, som uppför sig riktigt bra, äter ordentligt och fint, och tackar när han får något. Och han är så förtjust i sin gomo (som vi kallar gammelfarmor, jamska för farmor så min farmor får heta gomo och barnens farmor heter farmor). Dock blev visiten hos gomo alldeles för kort, Brodde vart på tråkigt humör och kunde inte komma till ro. Så när Leon höll på att leka gammal dam och struttade runt i plommonstop, solbrillor och klackskor fick vi börja göra oss klara och fara hem.
 
Väl hemma fortsatte cirkusen, och då hade även Leon blivit trött. Men till slut somnade ungarna, jag hade klappat ihop flera gånger om, det var kaos på alla sätt och vis. Men sen, lugn. Jag ställde mig och strök en sjal som ska säljas. Två andra skickade jag iväg idag. Till veckan kommer två nya. Konstant förändring. Och lite sjalringar kommer nog i veckan också.

Lör 13 jun-15

En heldag hemma, såååå skönt! Brodde sov 12 timmar i ett kör, två nätter i rad nu. Sjukt skönt att få sova, sjukt oskönt att vakna med bowlingklot på bröstkorgen.
 
Som sagt, en heldag hemma. Patric for på kalas vid halv tre, och jag stod där livrädd. Nu blir det cirkus tänkte jag. Men alltså, det gick så bra så! Men kvart i fyra tjatade Leon om välling. Lyckades hålla det till 17, då gick han och la sig. Inga konstigheter, ingen kamp, inget skrik. Allt gick bara så jäkla bra! Brodde somnade vid 18, ja och sedan dess har jag suttit och nördat sjalar såklart. Och kikat lite TV. Och nu är gubben min hemma igen. Joråsåatt.
 
Fick fli upp lite här hemma, det är rätt skönt att stressnivån sänks så pass bara av att det är rent på golvet till exempel. Det är ju lite lättare att kuta efter ungarna när man slipper snubbla på tofflor, lastbilar, kläder, gosedjur, klossar...

Fre 12 jun-15

Uppe i ottan, så kaffe har varit en nödvändighet idag. Såg lite Nyhetsmorgon, sen for Patric och Leon iväg för att hjälpa Patrics syster att flytta. Jag och Brodde, ja vad gjorde vi? Det vanliga typ. Lekte i gymet, ammade, gick på pottan, torkade kräks och tupplurade.
 
När grabbarna kom hem igen ville Leon sova i vagnen. Jag och Brodde for till min farmor och hälsade på. Kaffe och gobit, hon gullade med Brodde som var på bra humör. Han tog en tupplur i selen under tiden jag sörplade ljummet kaffe och pratade med min farmor.
 
När vi kom hem igen såg jag att vagnen stod kvar ute. Leon sov ännu! Näe, det här går inte, tänkte jag. Väckte honom, och han började genast prata förvirrat om konstiga flygplan i himlen. Lillen, drömde om flygplan.
 
Patric och Leon, aka Bill och Bull, gick ut i skogen på äventyr. Jag och lillplutten pysslade med våra sjalar, ammade, gick på pottan, tupplurade och torkade kräks.
 
Barna la sig, och jag tog en dusch. I spegeln såg jag hängiga tuttar, en ännu hängigare röv, bristningar och tigerränder på magen. Jag kände mig stolt. Stolt över min kropp, min fantastiska kropp, som skapat, burit, fött och ammat två vackra barn. Det är rätt jävla fantastiskt vad kvinnokroppen klarar av. Jag är så stolt över spåren på min kropp som vittnar om att jag är mamma, så fruktansvärt stolt! Älskade tigerränder, älskade skinnlappar till bröst, älskade kropp. Den har gett oss våra älskade barn!

Tors 11 jun-15

Jag är helt borta på morgnarna. Fattar noll, är sjukt jobbig att väcka. Men till slut så!
 
Jag for iväg på egen hand strax över 1,5 timme. När jag kom hem sov Brodde i selen på Patric. Älskade grabbar! Fick hämta en sjal också som jag bytt till mig, den är mjuk som smör! Givetvis var det första Brodde gjorde att spy på den. Det är verkligen vaaarje gång jag ska sätta upp honom i sjalen, då kräks han. Så ryggknyt har jag sagt att jag väntar med tills han inte spyr så förbannat.
 
På eftermiddagen for vi till svärfars jobb och fikade. Vart en kort stund, då ungarna inte direkt var så sugna på att låta oss vuxna sitta och surra över en kopp kaffe.
 
Ja, kvällen kom och barnen gick och la sig. Patric for iväg till golfbanan med sin bror och jag fick lite underbar egentid. En dusch och lite serier, grett! Leon vaknade och kom till vardagsrummet. Han ville dricka, så gav honom vatten. Han frågade efter pappa, jag sa att han inte är hemma men kommer snart. Han grät inte, blev inte arg eller förtvivlad. Jag fick lov att följa med honom till hans rum och bädda om honom igen. Han slocknade direkt. Och jag var sååååå glad! Äntligen dög jag, äntligen var mamma lika bra som pappa. Kommer leva länge på detta.

Ons 10 jun-15

Ja, i natt var vi ju uppe igen, jag och Brodde. Har en känsla av att det nu blir tredje natten i rad.
 
Vi tog oss till öppna förskolan med några av våra sjalar. Lyckades värva lite folk till vår lokala sjalgrupp, skoj!
 
Väl hemma somnade lillen, och jag började ladda för kvällen. Sjalsläpp!
 
När ungarna somnat satte jag mig vid datorn. Sjuuuuukt nervös inför sjalsläppet. Pellicano Baby, deras ljuvliga sjalar. Fick ju en vid släpp på mitt första försök, och jag trodde aldrig jag skulle få en vid släppet idag. Gjorde mig redo, uppdaterade sidan gång på gång på gång. Sedan släpptes den! Adrenalinet rusade, jag var helt inne i det. JAG FICK EN!!! Trodde inte mina ögon, jag fick en sjal vid släpp för andra gången! Två försök, två sjalar vid släpp. Kan ju säga att jag är hyffsat jävla nöjd! Åååh, nu är jag ivrig! Jävlar vad jag skakade så fort det var klart, herreminje. Just den här sjalen var vi bara tvungna att ha, jag och Brodde. Bor man i Sverige, ja då måste man bara ha den här sjalen, och det har vi nu! Håller tummarna för att den dyker upp till veckan.
 
 
Pellicano Baby, Niyaha Oro. Sålde slut på fåtalet sekunder, en kommer till Sverige <3
 

Tis 9 jun-15

Idag är ingen vanlig dag, för det är min brorsons födelsedag, hurra hurra hurra!
 
Tog sovmorgon till halv tolv. Var uppe med en pigg Brodde till halv tre, och denna natt såg ut att bli likadan men nu verkar jag komma i säng innan halv två i alla fall.
 
Det har inte hänt så mycket. Vi fick en ny sjal idag, så vi har gosat lite med den. Tvättstel var den, så la den i sängen och Patric och Leon fick ha en brottningsmatch på den. Och efter att ytterligare ha flätat den, haft dragkamp och donat på så börjar den mjukna upp riktigt fint. 45% silke i den, kommer bli fint i sommar. Om vi får nån sommar...
 
Pratat med mamma på Skype, barna får prata med henne där nästan varje dag. En grej som teknik är bra till, krympa avstånden. Trots nästan 35 mils avstånd är hon hos oss varje dag, och barna får växa upp med henne.
 
Imorrn ska jag och Brodde ta med oss lite sjalar och gå till öppna förskolan på spädbarnsöppet. Se om någon kanske vill prova en sjal, vore kul för det är ju så himla mysigt och roligt!

Mån 8 jun-15

Nattvandraren Leon la sig mellan oss i natt igen. Mys!

Hela familjen tog en förmiddag på öppna förskolan. Sjalen hängde med såklart, och där somnade Brodde. La sedan ner honom på soffan och byggde ett tält av sjalen så han fick sova i lugn och ro. Han var inte så pigg på att kliva upp när jag väckte honom för att vi skulle fara hem. Vände sig bara och somnade om. Leon sjöng jätteduktigt på sångstunden och lekte. Kaffe och fika vart det också.

Efter lunch var det dags för tupplur för barna. Leon somnade i vagnen och Brodde inne. Tänkte att de sover väl nån timme max, som vanligt. Jag och Patric la oss på soffan med en varsin kopp kaffe och väntade på att barna skulle vagna. 1 timme gick, sedan 1,5, 2 timmar... Efter 2 timmar och 10 minuter vaknade Brodde, en stund senare även Leon. Vart med andra ord en lång väntat för oss föräldrar, som inte riktigt visste vad vi skulle hitta på när ungarna sov.

Patric och Leon for på affärn, jag och Brodde ringde momma på Skype. Sen var det middagsdags, och sedan läggdags för minstingen. Leon vill inte sova än såklart, blir en lång kväll för oss.

Börjat göra lite ändringar i livet. Energislukare stängs ute och jag säger oftare nej, allt för mitt eget måendes skull. Är hellre en pigg, glad och bra mamma och sambo till barna och Patric än en som är alla till lags och går på knäna. Väljer bort situationer jag vet kommer ta onödig kraft, så min värld är lite lugnare och reducerad på folk just nu, jag gillar't!

Sön 7 jun-15

Tjuvade till mig 40 minuter extra i sängen imorse. Av misstag ska sägas, råkade somna om, och hann under den stunden drömma om sjalar... Skadad?
 
Packade in familjen i bilen och for till min bror och hans familj, vi firade deras lillknodd som fyller 1 till veckan. Inte klokt vad fort det går, känns som nyss svägerskan hade en sån härlig gravidmage! Leon gav en fotboll till sin lillkusin, han skulle lära honom spela fotboll så de kan spela tillsammans sa han. Tårtan åt Leon snabbast av alla, han svarade knappt på tilltal, så inne i tårtan var han. Brodde satt och kikade, var på gott humör.
 
När vi for mötte vi mamma och J-Å på parkeringen. De skulle titta förbi oss senare på vägen hem till Norge igen. I bilen var Leon jävligt onöjd, trött och mathungrig. Jag och Patric bytte plats, han fick sitta bak med Leon och jag fick köra. Brodde satt och sov, Leon blev på bra humör och hemfärden blev behaglig.
 
Brodde somnade om i sin säng när vi kom hem, Leon skulle sova i vagnen. Men inte somnade han inte. Så eftermiddagen var cirkus. Leon blev glad när momma och Åke kom, men sen när vi sa nej till ett glas saft blev han vansinnig. "Det är bara att bita ihop och ta det" sa jag, "han ska lära sig att nej är ett nej och skrik och gap gör inte så att hans vilja går igenom". Så skrik och gap blev det, bra nog mycket också. Men stackars Leon har en tjurig morsa som inte ger sig. Till slut upphörde kaoset, och sen var det läggdags för barna.
 
Ja så kan ännu en dag skrivas till historieböckerna. Hemmet är lugnt, och stökigt igen. Gubben är ute med hunden, och jag ska ta mig en liten stund för mig själv när han lagt sig.

Lör 6 jun-15

Ooooh, vilken natt! Brodde somnade ju strax efter 18 igår. 4.10 vaknade han första gången i natt!!! Åt och somnade om. Sen upp vid halv åtta igen. Kan ju säga att det fanns gott om mat på min bröstkorg. Brodde orkade bara ena sida till frukost, så fick använda pumpen för andra gången under den här amningsperioden. Passade på att koka potatis och broccoli, mixade ihop det med mjölken jag precis pumpat ut, sen kunde jag frysa in tre burkar barnmat för framtiden. Tipptopp!
 
Idag har vi haft mamma, J-Å och Kotten här. Gissa om Leon var överlycklig! Trött var han också, så Patric trotsade ösregnet och gick på en promenad med vagnen då Leon uttryckligen begärde en tupplur i vagnen. Men inte somnade han inte. Brodde däremot är lite som Skalman med mat- och sovklockan, han är rätt punktlig för tillfället. Mamma och J-Å kockade ihop en lunch, sen drack vi kaffe och åt glass. Leon och Kotten byggde koja. Det var liv och rörelse här idag!
 
Det blev middagsdags, jag slängde in en maskin tvätt, ungarna gick och la sig. Ikväll har vi kikat Gladiatorerna och jag har strukit nytvättade sjalar. Till veckan flyttar en ut och två nya kommer in, spännande!

Fre 5 jun-15

Tog sovmorgon idag, fy fan vad jag behövde det. Helt färdig är jag, konstant. Och mår pyton i kroppen. Under min eftermiddagsvila på soffan fick jag först en sopskyffel i huvudet, sedan en hockeypuck, sedan en hand och till sist ett försök med en stor leksaksbil. Tack Leon.
 
Jag och Brodde tog oss en snabbtur mot stan runt lunch. Tog honom i ringsjalen, och jäklar så smidigt det är! Överallt inne på affärn var det blockerat i gångarna, med en vagn hade jag svettats och svurit. Istället trippade vi nu enkelt fram genom butiken. Två familjer, med varsina enorma syskonvagnar, blockerade vägen ut. De kunde flytta sig väldigt lite, men vi kom förbi såklart. Men hade vi haft vagn, inte en chans!
 
Vi har tvättat idag, igen. Fan, gör vi inget annat? Så fort skötbordet inte behövs längre, då skaffar vi banne mig tvättmaskin som får stå där. Skulle göra vardagen mycket enklare.
 
När ungarna hade somnat ikväll tog vi och städade här hemma. Fy fan vad det blir stökigt fort. Dör inte av lite stök, men att få göra rent golven och så är ju nice, sen imorrn kan det stökas på igen.
 
Tog oss en kvällsfika på uteplatsen i kvällssolen. MIn käre karl gjorde iordning fruktsallad, han kan han! Goknulen min. Världens finaste och bästa sambo och pappa, det är Patric det!

Tors 4 jun-15

Klockan blev tre i natt innan jag fick lägga mig. Hunden hade blött ner min sida av sängen. Suckade, gick för att hämta något att bädda med. Mötte Leon i hallen, hjälpte honom till Patric. Brodde vaknade, ammade, somnade om, vaknade till, pruttade, somnade om, bajsade, upp och byta blöja, sen var han vaken 2,5 timme. Jag var extremt trött, och humöret var inte på topp. Stackars Patric, får stå ut med en sån näbbgädda som mig.

Fick finbesök på förmiddagen av Sassa och hennes yngsta dotter. Kaffe och surr, himlans trevligt. Må ta mig ut till byn nåt, sitter ju mest här hemma...

Dagen har gått. Gubben for och handlade, jag fick sova ett par timmar på eftermiddagen. Har inte alls mått bra i kroppen idag. Leon hade tråkigt humör vid middagstid och somnade sent ändå för att ha varit så trött. Broddes nattning gick väldigt smidigt i alla fall, det är jag glad över.

Robinson även ikväll, och så klippte jag päls och klor på hunden. Men nu är det bingen, känner mig helt tom på ork.

Ons 3 jun-15

Jag antar att jag och Patric ändå är rätt bortskämda när vi tycker att det är okristligt när barna gör morgon 5.30. Det var länge sedan i varje fall jag var vaken och uppe innan Nyhetsmorgon började. Och Leon, han är så himla härlig när han säger "nyhejtan", vår lille gopropp.
 
Överlag är Leon en liten komiker, han verkar ha ärvt sin mors sinne för humor och roliga spratt. Han vaknade i natt och gick in till oss. Patrics garderob står i Leons rum fortfarande, så unge herrn hade gått dit och tagit fram en t-shirt och sedan gått till vårt rum och väckt Patric. "Pappa, vakna" sa han. Här, kom" fortsatte han och räckte fram t-shirten. Han vet ju att Patric alltid tar på sig joggingbyxor och t-shirt när han kliver upp med Leon på natten. Älskade unge, han är så klipsk, rolig och duktig!
 
Jag har ett jävla morgonhumör, stackars Patric. Jag sover som en klubbad säl, och vaknar alltid på morgonen av att Patric puttar på mig för att Brodde är hungrig. Och varje morgon fåt Patric ett snäsisgt svar om att han inte ska peta på mig, eller att jag minsann hör. Fast ibland gör jag det inte... Jag är bara så otroligt vresig på morgonen, det har jag ärvt av min käre mor. Får väl se om ungarna utnyttjar det på samma sätt som jag och mina syskon gjorde när vi var små. Då gick vi alltid till mamma när hon sov och frågade "Mamma, får vi ta glass?" och svaret var alltid "....mmmmmm....." i sömnen. Det gick åt mycket glass hos oss när vi var små.
 
Idag kände jag att det var en himla tur att jag inte sålt Broddes vagn. Jag packade den full med sjalar, kaffe och koppar, sen satte jag Brodde i selen på magen och så gick vi till kvarterslokalen. Sjalträff, tjohoo! Sju mammor med barn, och määääängder av sjalar. Lärt mig otroligt mycket, och hade himla trevligt. 3,5 timme surrade vi och övade knyt och klämde på sjalar. Bärsjalsfolk är banne mig så otroligt trevliga!
 
Hann bara komma hem, amma, sen gick vi till dagis. Det var sommarfest där idag. Äldsta barnen "åkte ut" från dagis på rutschkanan och hade uppträdande. Det började regna, så vi var inte där så länge. Brodde sov på min mage i sjalen. Tre tupplurar i sjal idag för lillhjärtat, myspys!
 
Efter middagen började kvällskampen med övertrötta barn. Brodde i alla fall, Leon somnade relativt enkelt. Men till slut, efter 1,5 timmes skrik och gap, somnade minstingen med bröstet i munnen. Jag och gubben har sett Robinson, och jag har legat på soffan och pipit. Har sååå ont i kroppen! Känns som en konstant inflammation i mig på nåt vis. "Varsågod, kvällsgodis" sa Patric och serverade mig vatten och Alvedon.

Tis 2 jun-15

Hipp hipp hurra för Brodde på hans 5-månadersdag idag! Herreminje, tiden den bara rusar. Jag var ju nyss tjock!
 
Patric och Leon for på äventur under förmiddagen, jag och Brodde fick ensamtid. Han somnade om, jag tog en dusch. Precis när jag var klar och klätt på mig vaknade han på gohumör, så vi la oss på golvet och ringde min mamma på Skype. När grabbarna kom hem igen var det lunchdags, och jag la Brodde för en tupplur.
 
Äventyren fortsatte för radarparet Patric och Leon. De lekte ute i sandlådan, och jag roddade lite inför vår sjalträff vi ska ha imorrn. Lokal är bokad och nyckeln hämtad. Plockade fram vagnen ur förrådet, för jag må ju frakta alla sjalar och sånt. Brodde, han får sitta på magen min som vanligt!
 
Annars har inte dagen bjudit på mer. Gubben var nyss på fotboll, ute ösregnar det. Barna sover, jag har sjalsurfat och donat på. Har haft sån satans värk i kroppen idag, och nu börjar Alvedonets effekt avta så det är på väg tillbaka. Så jäkla trött på det här! Orkade inte bära Brodde, så jag gladdes åt att jag har sjalar, då kunde jag bära honom utan problem. Älskade unge. Ett humör han har minsann, och det är ju minst sagt frustrerande. En 2,5-åring som slåss, gapar och trotsar, och en 5-månaders som är onöjd och skriker utan att man vet varför. Inte konstigt föräldrar är gråhåriga och halvdöva! Men när Leon säger att han älskar mig, när han ger mig en kram eller puss utan att jag frågar, och när Brodde skrattar när vi leker och när han myser med mig, då känns gråa hår som en världslig sak!

Mån 1 jun-15

Juni... Juni! Stormvindar och ösregn, kul jävla juni. Vart en dag i tvättstugan och lek inne.
 
Imorse fick vi besök av mammas sambo som kommit hem från sin USA-resa. Tågen klaffade inte, så han spenderade förmiddagen och lunchen här hos oss. Alltid roligt med oväntat besök! Leon blev himla glad, han gillar "mommas kille Åke" som han säger.
 
Kan ju tala om att dagarna för tillfället är lite mer stökiga än vanligt. Leon får fler tänder, och jag är brydd på om det börjat spöka i Broddes tandkött också. Behöver jag tala om att pojkarnas humör är aningen sämre än vanligt?
 
Spökar i mitt tandkött också. Jävla visdomstand. 29e juni fick jag en tid, den tidigaste som fanns. Då har det ju gått över... Men behöver dra den där jäveln känner jag, trött på det här nu. Synd att jag ganska troligt kommer behöva sälja en sjal för att kunna finansiera misshandeln...
 
Ryggen som Gud glömde börjar göra sig allt mer påmind, idag fick jag lägga mig på golvet och be Patric ta Brodde. Kände att jag skulle rasa ihop om jag stod mycket längre. Tryggt!
 
Fan, jag var ju inte alls särskilt positiv idag. Gör det enkla och skyller på vädret, dåligt väder ger dåligt humör. Juni, juni för fanken. Till och med en värmehatare som mig längtar efter lite finverä nu!
RSS 2.0