Mån 2 dec-13

Idag har det hänt en del angående allt rännande hos sjukvården. Mer om det, men först...
 
... Vi försov oss en gnutta. Inte så konstigt, jag kunde inte somna alls i natt. Helt klarvaken, men samtidigt dödstrött. Inte förrän strax före 3 lyckades jag somna... Vaknade när jag egentligen skulle sätta mig i bilen och fara, men jag hann. Tur man är snabb! Iväg till vattengympan, ökade på motståndet i träningen ett snäpp idag, men sitter med värre värk nu, så det kanske inte var så smart. Jag var för ivrig!
 
Kom hem till en glad familj. Hann få i mig lite kaffe och pussa på min älskade son, sen ner på hälsocentralen för mitt läkarbesök. Efter att ha väntat en halvtimme över min avtalade tid fick jag komma in, och läkarn började på att babbla. Röntgen visade inget, inte heller mina prover. Förutom B12-värdet, som låg på det dubbla av den övre gränsen man bör ha. Skumt, har innan legat en bit under den lägsta gränsen, och ätit samma dos B12-tillskott en längre period... Men, nu får den justeras. Min kropp lever sitt eget liv. Läkarn ville medicinera mig för depression, men det sa jag ifrån. Jag har ont, jag är inte deprimerad. Hon undrade om jag kände mig nedstämd, och jag sa som förut att det är väl klart när jag inte kan leva normalt men att jag ändå har en positiv inställning till livet och känner mig lycklig. Fick nån medicin som skulle hjälpa mig sova bättre och stressa ner lite. Inväntar effekt just nu. Jag är fortsatt sjukskriven, och har fått remisser skickade till ortoped och reumatismcenter. Men, jag googlade när jag kom hem, och jag ramlade över min diagnos! Det är ju så enkelt, att ingen läkare kommit på detta innan! Jag har ända sedan början av min kontakt med sjukvården berättat för varje läkare jag träffat om en skoterolycka för snart fyra år sedan, tidpunkten då mina ryggbesvär började. Ingen har lyssnat, utan jag har blivit sjukskriven och behandlad för tennisarmbåge och nu ville de som sagt även behandla mig för depression, För fan, det är ju whiplash! Precis minsta lilla detalj om whiplash på 1177.se stämmer perfekt, och jag har ställt min diagnos som en grad två av whiplash. Imorrn har jag tid hos min sjukgymnast som vanligt, och ska då presentera detta för henne samt föreslå behandling. Ska man få nåt gjort får man göra det själv, banne mig. Att ingen av de 5-6 läkare jag träffat tänkt på detta, det gör mig rejält jävla brydd. Att alla nonchalerat skoterolyckan, det gör mig mörkrädd. Att de medicinerar mig och sätter mig på olika behandlingar utan att veta vad de behandlar, det gör mig fly förbannad! Allt är ju solklart, whiplash! 
Från 1177:
"Symtom

Symtomen efter en pisksnärtsskada visar sig ofta inom ett par dygn. Man kan till exempel

  • ha ont och känna sig stel i nacken
  • ha ont i bakhuvudet, armarna, axlarna och mellan skulderbladen
  • känna pirrningar, stickningar eller domningar i armarna
  • känna sig yr
  • ha ont i ländryggen.

Om man får långvariga besvär kan man exempelvis få sömn- och koncentrationssvårigheter, sämre minne, huvudvärk och ångest.

Långvariga besvär

Den smärta man känner i nacken kan ibland sprida sig till ryggen och armarna. Om smärtan övergår till kronisk värk kan det leda till att man blir mer känslig för smärta. Då kan man få värk i ländryggen.

Många som får långvariga besvär efter en pisksnärtsskada kan få svårare att sova, koncentrera sig eller minnas."

 

När jag kom hem efter ett långt läkarbesök åt vi lite lunch och sen for vi och hämtade en påse med julgranskulor. Leon tog en tupplur, och jag pyntade klart vår gran. När lillgrabben vaknade och jag visade honom granen log han så stort han kunde och pekade på granen. Som ett barn på julafton! Längtar tills jag får lägga hans klappar under granen.

 

Middag, Leon kastade mat överallt. Kaffe på maten och sen började vi varva ner. Pojken somnade, men han verkar sova lite oroligt. Hoppas han hinner komma till ro ordentligt innan vi lägger oss. Min tablett börjar verka om nån timme, och har ingen aning om hur jag kommer reagera på den, så för den sakens skull hoppas jag på en lugn natt!

 

Kroppen värker, nacken värker, armarna och händerna värker. Blir inget mer skrivet idag. Imorrn blir det en spännande stund hos sjukgymnasten!

 

Dagens ord: Gnälla/Jämra = Pjåål.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0