Fre 6 dec-13

Känns som jag fått mycket uträttat idag, får se om jag lyckas bena ut de passerade timmarna...
 
Vaknade gjorde jag ju, hur sent minns jag inte! Hur som helst, vi fick i oss lunch, sen for vi bort till en vän och hennes barn, så ungarna fick härja lite. Och som de härjade! Ja jisses, man blev trött bara av att se dem. Vi vuxna fick kaffe och bullar. Leon fick smaka bulle han med, och pepparkaka så han skulle hålla sig snäll.
 
Snäll vart han, somnade direkt när vi kom hem och jag fick till slut väcka honom för att han inte skulla sova bort hela eftermiddagen! For på utflykt igen, till svärmor. Kasper fick såklart hänga med till sin favoritfarmor! Stannade till hos en i samma område och köpte finkläder åt Leon som han kan ha på födelsedagen och nu runt jul och nyår. Han växer ju så fort, så finkläderna han hade på sin namngivning är två storlekar för små!
 
På vägen hem gjorde vi ytterligare ett stopp och köpte lite födelsedagspresenter och julklappar. De ligger inslagna och klara nu, och väntar på att bli upprivna inom en snar framtid.
 
Lille Leon sover dåligt igen. Upptäckte att en tand kommit fram, och eftersom han tidigare fått tänderna två ovh två misstänker jag att det kommer komma upp ännu en inom ett par dagar. Slå ihop det med att han lär sig massor, upplever mycket och leker massor så är det inte så konstigt att han sover lite sisådär för stunden.
 
Tagit tag i en viktig del här hemma, våra matlagningsredskap. Allt med teflon slänger jag nu åt helvete. For och köpte mig en hederlig gammal gjutjärnspanna, en sån där svintung. Kommer aldrig mer köpa nåt med teflon, aldrig nånsin! Ska steka mina falukorvar i smör i min gjutjärnspanna. Några av kastrullerna kommer också få tacka för sin tid här och ersättas med bättre/äldre. Alla redskap i plast hamnar i återvinningen, redskap av trä och stål får komma in istället. Då kan jag laga och äta mat och känna mig lugn. Nytt är INTE bättre, nytt är fullt av skit, bokstavligt talat.
 
Dagens ord: Pannkanka (som är svingott att steka i smör i en gjutjärnspanna för övrigt) = Pannstejka.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0