Fre 30 aug-13

En sån dag det varit. Min lilla familj började med en sovmorgon till 9.30, och efter att Leon fått mat i magen och ännu en tupplur for vi till Tages med Dennis och Camilla. De hängde med hit efteråt. Kort efter dök mamma, Kotten och Kottens kompis upp, och vårt hem var fullt med människor. Leon stortrivdes, så även djuren som fick mycket uppmärksamhet.
 
Dennis och Camilla for hem, Patric for på jobbet. Leon var ensam med fyra tjejer, och som han trivdes! Ena stunden var han med mormor, andra med moster, tillbaka till mamma en sväng, gästspel hos mosters kompis, sen till mormor, och till mamma... Vi fick gomiddag, jag fick ta mig en dusch och hux flux tömdes hemmet på besök, det var bara jag, Leon och smådjuren kvar. Då var det dags för kvällsvällingen och sängen. 20 minuter tog det för honom att somna, och här är jag nu. Trött i soffan, glott på lite TV och myst järnet med djuren. Gått kvällsrundan med Kasper och tagit min Pronaxen (försök nummer två från läkarnas sida på smärtstillande som ska göra min kropp bra...). Imorrn efter lunch kommer Patric hem, så jag hoppas att Leon är på sitt vanliga gohumör imorrn när vi vaknar, så han inte sätter nån tjursida till bara för att han är ensam med mig. Var snäll med mamma nu Leon, mamma har ont.

Tors 29 aug-13

Efter morgonbestyren for vi på öppna förskolan. Patric drog en runda på stan, jag och Leon anlände till öppna förskolan mitt i sångstunden. Fick efter den veta att TV4 skulle komma dit och göra ett reportage. Försökte hålla mig undan. De dök inte upp på avtalad tid och jag slappnade av, Patric kom och kort efter skulle jag till sjukgymnasten. Tro på fan att TV4 dyker upp fem minuter innan jag ska dra, och vill ha en intervju med mig och Patric. Försökte slingra mig, men reportern var väldigt påstridig. Hur som helst, vi slapp komma med i det färdiga reportaget som sändes nu ikväll, tack och lov! Fan, man är ju inte direkt TV-material som trött småbarnsförälder...
 
Fick ännu fler nålar i mig hos sjukgymnasten, men fortfarande känner jag ingen skillnad...
 
Mamma och Kotten kom hit några timmar på eftermiddagen/kvällen. Jajamän, nu är mamma på hemmaplan några dagar. Blir mycket bus med mormor för Leon de närmsta dagarna!
 
Patric lärde mig hur man gör på Tradera. Klickade hem en ny åkpåse till vintern. Fick lite mersmak, men ska försöka tygla mig...

Ons 28 aug-13

Gaah, trött morsa imorse. Varje kväll säger jag till mig själv att jag ska lägga mig i tid, men det sker aldrig. Noll självdisciplin i det här fruntimmret! Hur som helst, så fick Leon i sig lite gröt. Han har haft askass aptit nu senaste dagarna när han varit sjuk. Han har fått vanlig mat tills han inte vill mer, vilket har legat på mellan 5 skedar till en halv portion. Har då fyllt på med ersättning, så han får näring åtminstone, och då har det gått ner. Vid middagen däremot fick han i sig hela portionen, till slut. Skönt, kanske börjar vara på bättringsvägen då?
 
Bruse har verkligen gjort sig hemmastadd. Halvvägs upp på gardinen har jag plockat ner honom, vi blir kelade med heeeela tiden och han är oerhört pigg och alert. Ett riktigt busfrö! Mot Leon är han lika kelig, har inte visat några tendenser alls till att vara stygg med honom. Leon däremot skulle klappa, men nöp till istället. Bände loss katten från grabbens nypor, och en till synes oberörd kissekatt fortsatte gosa. Det verkar lovande, helt klart!
 
Efter lunch hade vi en tid på BVC för ett extrasamtal. Jag har ingen aptit bland annat, jag har ont och mitt humör är inte alltid det bästa. All min energi lägger jag på Leon och på att hålla humöret bra när han är vaken. Dessvärre går det ju ut över stackars Patric senare. Har förklarat för honom att det inte är hans fel, att det är för värken och så, men självklart får jag ju dåligt samvete för det. Jag jobbar på det, men kan inte fejka saker. Så på BVC fick vi lite tips och råd, och vi fick lite information om utvecklingen i Leons ålder så nu känns det lättare när vi vet varför han är som han är och varför han gör som han gör. De är kloka, barnen! Vi var så brydd över varför det gick så lätt för min och Patrics mamma när de passar Leon, med nattning och att de till och med hinner göra andra saker samtidigt som de har hand om honom. Det är toksvårt för oss! Förklaringen var att Leon älskar oss och visar alla sina känslor för oss. Han älskar såklart sina mor- och farföräldrar också, men tyglar sina känslor och blir därmed fogligare. Kändes skönt att veta att det inte är vi som gör nåt fel. Att vara förstagångsförälder är inte alltid lätt, då är det tur att BVC finns. Att kombinera det helt nya småbarnslivet med kärlekslivet är lite klurigt ibland, och det är lätt att man glömmer bort varandra. Vi vet ju att så är fallet lite hos oss. Vi vet vad som behöver åtgärdas, vi vet vart vi vill komma, men vi behöver hjälp på vägen dit. Skönt att det finns människor som kan hjälpa oss med det! Första året med småbarn är tuffast sägs det, jag förstår varför. Det är en rejäl process att anpassa sig från att vara ett ungt förälskat par med ett lättsamt liv, till att bli föräldrar och ens värld förändras totalt. Men vi vet ju att vi fortfarande älskar varandra, det är ju huvudsaken!
 
Shit, flummigt det blev, och jag vet inte om jag fått sagt just nå vettigt... Men, nån kanske kan förstå mina tankar?
 
Fick finbesök av Tres, som äntligen ska flytta hem igen! Woohoo! Kom hem alla mina vänner, kom hem! Ni får bo hos oss, så länge jag får ha er hos mig på Jämtländsk mark!

Tis 27 aug-13

Fick lite egentid på förmiddagen. Eller ja, for på Apoteket och djuraffärn lite snabbt. Lyxade dock till det med en cheeseburgare jag tänkte äta i bilen på väg hem, men parkerade istället och åt i lugn och ro några minuter.
 
I övrigt har vi bara försökt göra så lite som möjligt. Dammsög lite, lekte en hel del med Leon. Men sen, sen var det dags...
 
... för nya familjemedlemmen! Först drog vi en tur på affärn, men sen mot katthemmet. När vi kom hem gick allt förvånansvärt bra. Pysen gjorde inget väsen av sig, både han och Kasper var oerhört nyfikna på kattungen. Kattungen, som fått namnet Bruse, fann sig väl här hemma och for runt som en virvelvind och skulle upptäcka. Men herreminje vilken gosjuk kisse! Ett tag trodde jag det stod en motorcykel på tomgång här utanför, men det var Bruse som låg i fönstret och spann. Så fort man tittar på honom kommer han och gosar järnet! Nu ligger han och sover på soffan. Kattlådan hittade han på en gång, duktig kisse. Hyffsad kombo vi har hemma nu. Mys-Pysen, Knäpp-Kasper och Bus-Bruse. Mattes pojkar!
 
Lille Leon snorar lika mycket än, och nu börjar han få hes hosta också. Stackarn, kan tänka mig att det river i hans hals. Han har ingen direkt matlust, men vi försöker få i honom så mycket lagad mat det går vid varje måltid, sen får han ersättning för att fylla på med näring samt att vätskan ska göra det lättare för honom att få upp allt slem. Ingen feber nu, och det är ju skönt.
 
Kasper verkar trött, tittar på mig med sömniga ögon. Sömniga ögon har även jag.
 
 
Med en innebandymamma och en innebandypappa
är det inte så konstigt att det blir ett innebandybarn.
 
 
Bruse "Bus-Bruse" Dickinson
 

Mån 26 aug-13

Började dagen med att få samtal från hälsocentralen. 11.20 skulle jag infinna mig för en läkartid. Är nu sjukskriven ytterligare två veckor med en burk annan sorts tabletter jag ska prova...
 
Svärmor kom förbi och hjälpte oss få ihop det praktiska under dagen, då jag bara var hem och vände eftersom jag skulle bli stucken hos sjukgymnasten igen och Patric hade lite att göra. Vad skulle vi göra utan henne?
 
Idag skulle vi hämta hem nya soffgruppen. Skulle hyra ett släp, så passade på att göra en "annons" om att under eftermiddagen fanns det möjlighet att få körhjälp inom staden. Fick hjälpa en att köra en säng, och enligt henne var annonsen som en skänk från ovan. Hennes stora bekymmer hade löst sig tack vare oss. Karmapoäng! Patric for iväg och hämtade soffan och fåtöljen, jag passade på att rengöra golvet i det tillfälligt tomma vardagsrummet ordentligt! Leon och Kasper lekte tillsammans, Leon tjöt av skratt när hunden försiktigt tog sin lekknut ur Leons hand och smög iväg. Leon var inte långsam att krypa efter och ta den igen. Så höll de på, smågrabbarna mina.
 
Nu känns vårt vardagsrum oerhört vuxet. Borta är den enorma lökiga ungdomssoffan (320 bred, 230 lång divan) och här står nu en 3-sitssoffa och en fåtölj (på möbeltassar!). En lampa står invid fåtöljen, som har blivit min virkfåtölj. Mina blommor i fönstren är lite omorganiserade och ramar in kanonfint. På gungstolens rygg hänger en vit fårfäll. Jag trivs!
 
Patrics halsduk blev klar för nån timme sen. Nu tar han inte av sig den. Det ska man väl se som nåt positivt?
 
Snorjärsen Leon sover för natten. Köpte nässpray åt honom för att underlätta andningen. Han sover lugnare än igår, och det känns ju skönt! Inte lika varm heller som igår kväll, så det går åt rätt håll.

Sön 25 aug-13

Vaknade av en son som gnussade sig mot mig. Kände att kudden var blöt. "Va fan, jag dregglar väl inte?" tänkte jag, kom sedan på att jag inte ens legat där. Då inser jag att Leon blivit sjuk, och snorat ner kudden. Och mig när han gnussade. Lille parvel, har torkat honom om näsan hela dagen, och han hatar det! Han sover nu, men riktigt dåligt. Vaknar ungefär var tjugonde minut. Pyttsar i honom extra vatten och försöker få honom att ligga högt, vilket inte är lätt med tanke på hur mycket han rör sig. Lär bli en lång natt det här.
 
Förmiddagen gick i loppisfyndandets tecken. På loppis nummer ett köpte vi en skitfin höstjacka åt Leon för endast 20 pix. Missade en näve virknålar precis, oerhört besviken vill jag lova. Loppis nummer två, ja där köpte vi två tygböcker, en spelande anka (fast vi sagt att vi aldrig ska köpa leksaker som låter) och en Emmaljunga-vagn i grymt fint skick. 230 kronor spenderade vi där, och att vi hade sån tur att hitta den där vagnen plus att hon som sålde endast ville bli fri den, det må ju vara läge att köpa en Triss då!
 
Mellanlandade hemma och torkade en snorig liten näsa, sen hämtade vi upp svärmor. Drog en utflykt till stadens katthem som hade öppet för besökare två timmar nu under eftermiddagen. I och med det utökar vi familjen på tisdag... Bennett har ju inte kommit till rätta än, och vi var helt inställda på att ha två katter här hemma. Så en vild och grymt gosjuk liten kattunge med den ballaste teckningen jag sett flyttar hit i övermorrn!
 
Patric beställde en halsduk, så kvällen har jag spenderat med virknålen i högsta hugg, kombinerat med skyttetrafik till sovrummet för att vagga snorjärsen. Blir klar med halsduken imorrn, nu ska det vaggas barn igen!

Lör 24 aug-13

Soooovmorgon för hela familjen till halv nio. Skuttade (nästan) upp och gjorde grötfrukost. Efter att ha murslat på lite hemma for vi och shoppade lite second hand. Maaaassor av garn och några blomkrukor vart det. Vart så jäkla bra med nya krukorna, och är så nöjd över mina fina gröna växter som jag drivit upp på egen hand.
 
När Leon tog en lång tupplur virkade jag klart mitt projekt åt honom. Vart en "figur" helt enkelt. Haha! Ansiktet på den så kallade gubben vart asfult, men resten vart okej. Sydde på en mössa på gubben så såg det lite bättre ut.
 
Det var inte lätt att natta lillpojken ikväll. Vi höll nog på 1,5 timme. Han var rejält trött, gnussade ögonen, orkade inte ens sitta upp. Men sova, det skulle han inte. Men nu så.
 
Tittar på våra nya tavlor vi hängde upp idag, beundrar även mina blommor i fönstren. Ordet jag vill beskriva vårt hem med är "mysigt". Och stökigt... Blir det nåt annat med barn och djur?

Fre 23 aug-13

Idag var vi seg ur startgroparna, men inte klagar jag för det! När vi väl tog oss ut vart det en lunch på Tages och en hypersnabbt besök på stan för min del. Köpte garn, sen raka spåret till farmor som skulle lära mig virka!
 
Vi virkade och surrade, Kasper var med. Patric och Leon strosade på stan under tiden. Farmor blev så glad när jag sa att jag ville lära mig virka, hennes syster med. De ska lära mig allt de kan!
 
Så fort Leon hade somnat för natten satte jag mig med virknålen och garnerna. Skulle göra en filt åt Leon, men insåg rätt fort att det går mer garn är man tror... När mina tre nystan var slut hade jag fått ihop en halsduk i Jämtlandsfärgerna. Ja, bara fara på stan igen då! Men nu behärskar jag ju stolpar och fasta maskor. Prova på nåt nytt imorrn, då blir det med fasta maskor.
 
Med minst en vattenblåsa på fingrarna tackar jag för mig.

Tors 22 aug-13

Idag är det min ljuvliga farmors födelsedag! Hon har varit ute och ränt hela dagen, men ringde na i morse och gratulerade på dagen. Ska försöka ha mig till na imorrn. Behöver lite hjälp också, då jag fått för mig att jag ska försöka mig på virkning... Luftmaskor är ju inga problem, men vill lära mig mer. Insåg dock fort att mina händer inte pallar just nå mycket. Men kanske kan sitta 5-10 minuter då och då?
 
Lämnade Patric och Leon på öppna förskolan, jag själv hade tid hos sjukgymnasten. Idag fick jag prova akupunktur. Har lika ont nu, men det tar väl nå gånger... Anslöt sedan till min kära familj och härjade nån timme till.
 
Patric for och handlade, då fick han släppa av mig och Leon på stan. Köpte som sagt virknål och lite garn. Jag vill ju kunna, jag vill lära mig!
 
När Patric stod och lagade middag lekte jag och Leon. Vi kröp runt på golvet, jag sa "Nu kommer mamma och tar dig!" och Leon gapskrattade och kröp i väg så fort han kunde. När jag fick tag i honom tjöt han av skratt, och jag med. Herrejisses, jag är alldeles öm i knäna efter vår lekstund, men vad roligt det var! Älskar att leka med honom, och det blir nog bara mer och mer framöver!
 
Solstrålen sover så sött. Fick tag i en tjockare bäddmadrass att ha i bäddsoffan, så nu ska jag väl ligga bekvämare. Leon somnade med ansiktet begravt intill min hals, myspys. Ska strax krypa ner bredvid guldklimpen.

Ons 21 aug-13

Ännu en morgon då jag inte pallade kliva upp på grund av värken, utan slumrade några timmar extra för att slippa känna...

När Leon ätit lunch och sovit en stund for vi till Djungelhuset för en träff med andra föräldrar och barn. Hoppborg, rutschkana, hinderbana. För oss vuxna alltså, kidsen lekte så nöjt med några leksaker vi hade med oss.

Hälsade på farmor efteråt, fick jordgubbar med grädde. Farmors syster med man kom också, så vi hann träffa dem en stund innan vi var tvungna att fara hemöver.

Har massor av idéer i huvudet gällande barnmöbler och barnrum. Önskar bara att jag hade obegränsat med tid, utrymme och pengar. Men har lyckats komma på sjukt bra budgetlösningar! Så då återstår bara tid och utrymme... Senaste projektet är en Hokus Pokus-stol som ska få sig ett rejält lyft!

Ägnat kvällen åt affärer. Ska byta soffa, äntligen! Kommer även bli fri en del andra grejer. Mer utrymme, mer pengar. Ljuvligt.

Ska krypa ner bredvid Leon nu, så Patric får roa sig med sitt WoW ostört. Är ju rätt astrist att titta på, även när jag inte sitter och direkt tittar...

Tis 20 aug-13

Idag var det jag och Leon som hade mysmorgon framför Nyhetsmorgon. Skönt att ordinarie programledare är tillbaka!

Städade lite på förmiddagen. Något revs ner i köket. Djuuuuuren! En matskål och en vattenskål hade katten rivit ner. Både Pysen oc Kasper festade på godsakerna som låg utspritt över hela köksgolvet. Då var det ju tur att jag redan hade dammsugarn framme...

BVC idag för 8-månaderskontrollen. 9000 gram och 73 cm lång. Växer så det knakar, vår guldklimp!

For och kikade på en ny soffa. Så fort vi får sålt vår stora åbäke till sittmöbel så kommer det in en ny! Weeii, mer plats!

Fick besök av en polare åt Patric. Jag roade mig med tvättstugan och en hyperaktiv unge. Gubben blev övertalad att börja spela WoW igen, så nu har jag oerhört mycket tid för mig själv...

Fingrarna stela som istappar, kan inte skriva mer.

Mån 19 aug-13

11.30, då klev jag upp idag. Men det var ingen sovmorgon i sin rätta benämning, nä jag låg kvar och tvingade mig själv att sova för att slippa känna hur ont kroppen gjorde. Patric och Leon hade en mysmorgon tillsammans, han är ju på sånt gohumör på morgonen och förmiddagen, lillprinsen.
 
Vi har väl inte uträttat just nå mycket under dagen, bara hållt igång. Haft två karlar här som köpt lite grejer vi rensat ur, så fick lite mer plats hemma och pengar till familjekassan.
 
Svärmor kom hit efter 17, hon skulle passa Leon. Jag och Patric skulle på en romantisk middag för två. Han fick ett presentkort på Sir Winston när han fyllde 30, så dagens middag gick på nästan 700 kronor. Men vad gott det var, och mysigt framför allt! Och att få avrunda kvällen med att komma hem till en son som sover sött och sen sjunka ner i soffan med gubben framför TVn, det var pricken över i:t.

Sön 18 aug-13

Vaknade på helt rätt sida imorse, jag kände mig mer vaken och alert på nå vis. Ställde mig och kokade egen havregrynsgröt åt Leon och toppade den med ekologisk hemmagjord fruktpuré som "sylt". Han åt som en häst, ungen! Man är ju för bekväm egentligen, och det har jag dåligt samvete över. Fick en liten mammaboost efter frukosten, ska försöka hålla det här uppe!
 
For och köpte mig ett par jeans, så äntligen har jag ett par som faktiskt passar ordentligt! Mmmm kommer fan bo i de här jeansen, banne mig. Kommer nog inom kort bli ett fint runt märke på vänsterfickan...
 
Vi hälsade på hos min farmor idag. Hon var lite hängig när jag ringde na, men sken upp som en sol när vi dök upp hela familjen. Underbara farmor, helt enormt vad mycket hon betytt för mig under mitt liv.
 
Städat lite (helt sjukt vad dammigt det blir fort med djur hemma...), sålt undan lite saker som bara tog plats, lekt i massor (mammaboosten höll i sig hela dagen igenom!), bytte ut vardagsrumsgardinerna och haft en mysig kväll med min käre sambo. Det har varit en bra dag, en härlig dag (värken är inte med i ekvationen för den kan dra åt helvete och lämna mig ifred).

Lör 17 aug-13

Innebandy igen. Brunflo FK (div 2) - IBFF B (div 3). Förra helgen 7-4, idag 3-10. Det svänger fort i hockey! Träffade Marit och hennes sambo där med deras två flickor. Leon sov hela andra perioden, men sen fick han socialisera med yngsta flickan och krypa runt på plan när matchen var slut.
 
Mellanlandade hemma innan vi for till svärmor som fyller år idag. Gofika och massor av bus (för Kasper och Leons del) med svärmor och Patrics bror.
 
Känns att det är höst nu. Känns i kroppen. Jag gillar hösten. Eller, jag älskar hösten. I alla fall tidiga hösten, med alla underbara färger och den friska luften. I år ska jag banne mig ta mig iväg på jakt. Vart ju inget förra hösten, då jag var väldigt tjock. Mina jaktkläder passade inte och jag behövde kissa stup i ett...
 
Patric är och tränar och hämtar lite leksaker åt Leon som jag köpt på Facebook. Grabben sover, hunden snarkar värre än Patric (nästan) i soffhörnet. Hösten till ära är det en skön soffkväll i min one piece som gäller!

Fre 16 aug-13

Patric väcktes av mina rop imorse. "Aj, ajje, aaaaaaj, men Leon, ajje". Jo jo, vår lilla grabb (som blir 8 månader gammal idag) var oerhört pigg och bråksugen imorse. Slå på mamma, det bästa som finns! Men det är tydligen nåt som hör till den här perioden i små barns liv. Det är så de visar kärlek eller vad jag läste, att de slåss, luggas och nyps.
 
Nyhetsmorgon fick mig att skratta lite. På riksnyheterna var största nyheten om nagellack, på våra regionala var dagens händelse "jakten är igång!". En lite smårolig parantes.
 
Vi plockade med oss Leons farbror och for på Djungelhuset. Knappt nå folk alls, och jag tror de två vuxna karlarna i vårt sällskap hade roligast. Ett par timmar härjade vi, på vägen hem köpte vi en till overall åt lillpojken. Nu har vi ordentliga vinteroveraller så han klarar sig storleksmässigt och värmemässigt.
 
Men på Djungelhuset, herregud alltså... En ung tjej som jobbade där gick runt med en jävla godisnapp i käften hela tiden. När hon pratade med besökare (oss) hade hon inte vett nog att plocka ur den ur mun. Nä hon stod och sög på den där som ett litet barn och var långt ifrån tillmötesgående och trevlig. Snorvalp, skärp dig!
 
Redo för att lägga mig bredvid vår fina unge i bäddsoffan. Obekvämt är det ju, men det är så oerhört mysigt att höra honom andas, prutta och snarka, och att Leon är det första och sista jag ser varje dag. 8 månader, vart tar tiden vägen?

Tors 15 aug-13

Det har nu gått 8 månader sedan jag hade värkar till förbannelse. Ljuvliga barn! Vi hade en mysmorgon. Sålde ena barnvagnen då vi aldrig använder den, plus att vi behövde peningan. Nu har grabben massor av mat! Man låter nästan som världens fattiglapp, och så illa är det inte, men det har varit lite tufft den här månaden. Men vi klarar oss och Leon går aldrig hungrig eller med smutsig blöja och det är ju huvudsaken!
 
Vi hann städa och diska lite, men mest har vi legat på golvet och lekt. Har haft en väldigt glad och lekfull grabb hemma idag. Balen med dasspapper (som vi inte fått ändan ur vagnen och ställt undan) rev Leon ner och klättrade på den. Upp och ner, ner och upp, och skrattade som en galning. Vi satt sedan på köksgolvet och Kasper kutade emellan oss, och Leon höll på att kikna av skratt. Tänk vad kul man kan ha med lite skitpapper och en sprallig hund!
 
Börjat kika så smått på vinterkläder åt pojken. Patric kom precis hem med en overall. Men nu ska vi skaffa skor, vantar, underställ och lite annat. Ååååh i vinter ska vi leka i snön!
 
Ipren-kuren har gett noll effekt hittills. Haft jävligt ont idag... Ger det några dagar till. Googlat lite, så har en del möjliga diagnoser att presentera för doktorn. Fan, de googlar ju själv mitt framför näsan på en, så...

Ons 14 aug-13

Bennett och Pysen gick ut tillsammans vid lunchtid. Alla djuren började komma så bra överens och Bennett verkade trivas här. Men han har inte kommit hem... Han har ju bott ensam ute sedan minst i våras, inget hem att gå till. Vi har letat och haft utkik, men ingen katt. Håller tummarna för att han kommer tillbaka när han utforskat omgivningarna. Har bäddat iordning i en bur och ställt här ute i lä, mat står där också. Så kommer han tillbaka slipper han frysa och vara hungrig. Kom hem Bennett, vi vill ju ta hand om dig!
 
Patric for till Hammerdal med Janne för lite hokus pokus. Alltså var jag hemma själv med Leon. Kan ju säga på rak arm att om Patric i dagsläget skulle börja jobba och jag skulle vara hemma själv på dagarna så hade det varit en arg och onöjd liten pojke vi haft. Drygt fyra timmar var vi själva, och det var tre timmar för länge. Min kropp gav upp direkt, suck. "Ät Ipren 7-10 dagar och se om det hjälper" sa doktorn... Så jag gör det. Och använder TENS. Men inget blir bättre...
 
Vi var iväg till Sus nu på kvällen då hon fyllde år. Kladdkaka, ost och kex och frukt fick stå som middag för mig. Jag klagar inte! Men kompenserade med en rejäl portion ägg och bacon till kvällsfika. Mmmmm bacon!

Tis 13 aug-13

Kotten kom hit imorse, hon ville vara hos oss idag. Hon lekte med en glad Leon som älskade att hans moster var här, och självklart gullade hon med nya katten. Bennett verkar blitt lite mer bekväm. Han är oerhört gosjuk! Till och med Kasper vågar sig närmare honom, de sov tätt intill på soffkanten.
 
När Leon fått sin frukost ringde sjukgymnasten. Jag hade fått en läkartid idag. Hade tid 10.40. Klockan halv tolv kom en sköterska och sa att läkarn blitt försenad. No shit, tänkte jag. 11.50 fick jag komma in, och nu är jag sjukskriven. Ja, nu börjar väl en cirkus med undersökningar och läkare hit och dit. Bara bita ihop, så jag kan få bli fullt fungerande igen!
 
Hade gudfar Janne på besök på kvällskvisten, annars har vi väl inte gjort så mycket. Mest bara glidit igenom dagen. Grabben sover och gubben gymar. Känns som jag skriver det varje kväll. Självklart har jag i sällskap med djuren sett lite serier. Mina fingrar är stela och gör inte alls som jag vill, får skriva om nästan varje ord. Så då sätter jag punkt.
 
 
Mr Bennett.
 

Mån 12 aug-13

Kan skriva ännu en lugn natt till historien. Bäddsoffan funkar ju kanon! Höll på att försova oss, skulle ju till sjukgymnasten idag. Det går framåt där, men hon verkar lite slö i tanken, sjukgymnasten. Hjälpte na på traven, så inom ett par dagar får vi besked om vad som kommer hända framöver.
 
Regnet öste ner, så vi tog oss en tur på stan. Sen hem och pysslade i köket. Försökt göra fruktpuré åt Leon. Av hans grimarser att döma är min fruktmatlagning tveksam, men det är väl bara en vanesak.
 
Blödig som jag är har vi utökat familjen. Om det är permanent återstår att se. Vi tog in en katt utan hem. Fick kontakt med en kvinna som hade katten hemma hos sig, och hon hade sökt efter ägarna på alla sätt och vis men utan framgång. Kasper ligger slickad i ett hörn och är sjukt rädd. Pysen är ute. Men inga slagsmål. Nya kissen må få vänja sig lite i lugn och ro. Får se hur det funkar här hemma, men tanken är ju att han ska stanna. Vi har i alla fall döpt honom, han heter Bennett, och är svart som natten. Hade inte hjärta att låta honom springa ensam ute utan nåt hem, och att döda honom är inget alternativ eftersom det inte är nåt fel på honom. Det är människorna det är fel på. Blir så arg på ansvarslösa människor som skaffar djur och sen slänger ut dem som sopor. Huvva.

Sön 11 aug-13

Dra på trissor, bäddsoffan funkade! Grabben vaknade till som vanligt och ville äta, men somnade om direkt. Under natten vaknade han en gång, och somnade om så fort jag la armen om honom. Jag låg sjukt obekvämt, men vad gör väl det när jag fick sova. Bäddsoffan är tunn som papper (för min slitna gamla kropp) och Patric sa att vi såg ut som ett procenttecken. Jag på diagonalen, Leon intill mig vid huvudet och Kasper alldeles bakaför rompa på mig. Men mysigt var det!
 
For och köpte en massa frukt. Att köpa barnmatsburkar ruinerar oss, banne mig. Och en burk frukt kostar lika mycket som en burk mat. Min hemlagade barnmat går sällan hem (förutom pastan och broccolin han fick till lunch) men fruktpuré är ju busenkelt. Så vi köper nog mat men provar laga egen ibland, och gör egen fruktpuré. Må ju kapa kostnaderna rätt bra. Han äter ju som en häst ungen, och det är ju bra. Men dyrt. Som sagt, nu börjar man förstå det alla sagt, att det är dyrt med barn!
 
Monterade en spegel i baksätet så vi kan se Leon och han kan se oss när vi åker bil med honom ensam. Annars sitter han ju och vrålar i baksätet nu för tiden (säkert nåt med separationsfasen att göra) så vi får se om det här hjälper!
 
Fick kaffebesök av Janne med familj. Leon murslade på med sitt, men fick massor av energi när de 40 bästa barnprogramsintrona startade på Youtube. Det gillar han!
 
Imorrn är det återbesök hos sjukgymnasten. Lär vara mer stel och öm än sist med tanke på var och hur jag sover nu. Om Leon är på humör får han och Patric följa med, så clownerna på hälsocentralen ser vad som "står på spel" eller hur jag ska uttrycka mig. De må få se den mängd energi Leon har, och sen kombinera det med min trasiga kropp och addera Patrics heltidsjobb. Då må de väl faan ta mig på allvar?

Lör 10 aug-13

Utmattade klev vi upp för ännu en dag, och förmiddagen skulle spenderas i Brunflo Sporthall. Frösön ledde med 4-1, men på nåt vis lyckades de släppa in sex mål sista tio minuterna. IBFF-syndromet, tar slut i tredje...
 
Möblerade om i sovrummet igen, för nu ska vi prova ett annat sovarrangemang. Bäddsoffan är inflyttad och "mysifierad". Där ska jag och Leon sova. Nu ska vi väl få lite ro på nätterna? Det var en helvetisk nattning ikväll, så nu måtte väl natten bli uthärdlig eller kanske till och med bra?
 
Fick besök av bror och hans dam. Leon var skeptisk i början, som med alla, men sen var det full fart!
 
Är helt totalt jävla färdig, och kroppen värker. Nu när Patric är på gymet ska jag sjunka så långt ner i soffan det bara går, och stirra rätt fram och bli underhållen av lite serier. Tagga för natten!

Fre 9 aug-13

Väcktes av en telefonförsäljare. Hann lyfta luren men inte ens säga "hallå" innan han började babbla. Så fort jag hörde att han pratade om nåt elavtal slängde jag på luren i örat på honom och somnade om. Kort efter väcktes jag av att farmor ringde, och då kunde jag svara och kliva upp. Det är skillnad på folk och folk!
 
När Leon fått i sig lite lunch for han och jag till farmor, och moster Kotten var där också. Fick lunch, Leon fick leka och bli gullad med. Men efter drygt 1,5 timme for vi hem för grabben behövde sova. Natten var riktigt tung vill jag lova. Patric har googlat lite, och det verkar som Leon är i "separationsfasen". Nu har vi suttit och diskuterat hur vi ska tackla den här fasen och hur vi ska lösa sovarrangemanget så vi får så lugna nätter som möjligt. Blir nog till att möblera om lite imorrn. Jag vägrar följa såna där metoder, för jag tror att varje förälder har det där inbyggt i sig. Ingen metod från nån besserwisser som tror han/hon(/hen) känner alla barn. Visserligen finns det ju hur många metoder som helst som man kan prova, men den enda vi tänker köra är magkänslemetoden. Är trött på alla runt om som säger åt oss hur vi ska natta och sköta vår unge. Vi gör på vårt sätt, och Leon växer och utvecklas hur bra som helst! Fan, folk har ju skött barn i alla tider utan en massa sömnmetoder och sånt, och det har ju gått hur bra som helst!
 
Vårt hem ser väldigt bra ut nu. Både igår och idag har vi verkligen röjt upp, och nu vill vi ha besök. Passa på medans det är grett här hemma!
 
Imorrn blir det innebandy i Brunflo. Hoppas (men tvivlar) på att denna natt blir bättre. Hoppet är det sista som lämnar människan! Vi biter ihop. Allt för vår son! Jag vänder mig ut och in om det krävs.

Tors 8 aug-13

Idag är det världens bästa Karros födelsedag! Hurra hurra hurra hurra!
 
Vaknade med en förjääääävlig huvudvärk, trots att vi fick sova bra! Det har var den bästa natten på länge, sömnmässigt för Leon. Tur jag har en fin sambo som lät mig sova ett par timmar till.
 
Efter lunch for vi och plockade upp Patrics syster, sen vart det härj på Djungelhuset. Patric och Leon gick i den stora banan för stora barn. Kändes okej, då vi var nästan ensamma där. Faster gav Leon en urgullig pingvin, den sover han med nu.
 
Fick ett ryck och röjde när vi kom hem. Dammsög, plockade tvätthögar, diskade. Sålde iväg spjälsängen också. Leon sover ju i sin resesäng eftersom han är en klätterapa och härjar runt. I en vanlig spjälsäng skulle han slå sig konstant. Får se om det blir resesängen tills det är dags för en juniorsäng, eller om vi skaffar oss en ny spjälsäng som man kan ta av ena sidan på.
 
Hade en väldigt svårnattad pojk idag. Han ville mysa i soffan med mamma och pappa, och då fick han det. Somnade i mina armar vid halv nio. Hoppas på en skön natt.
 
Slänger snart TENS-apparaten i väggen, alternativt i huvudet på sjukgymnasten. Hjälper inte ett dyft.

Ons 7 aug-13

Köket var ett kaos imorse och under förmiddagen. Vi fick ett ryck och gjorde barnmat. Har 12 burkar i frysen nu med vanlig mat och olika sorters fruktpuréer. Fan det är ju dyrt att köpa burkmat, och ungen äter som en häst! Då lagar mamma och pappa mat! Slut på latheten och bekvämligheten nu, vill inte gråta blod varje gång vi köper mat åt lillgrabben.
 
Var till doktorn igen, med magen denna gång. Fick samma svar som av alla andra; "Det ser normalt ut, vi hittar inget fel." Alltid lika härligt...
 
Plockade upp Karro på väg hem från sjukhuset. Hon åkte tillbaka söderut nu ikväll, och ville hinna umgås lite mer med oss. Goa Karro! Kom hem igen, på heltid!
 
Fick äntligen en ny TV-bänk. Innan hade vi en svart och högglansig. Det optimala när man har djur och barn... Handavtryck från Leon samt dreggelspår, tassavtryck från Pysen, hår från både hund och katt. Ja, möbeln var pyntad kan man säga... Men nu står det en lite högre bänk i ekfanér under TVn. Perfekt! Då slipper jag få ångest över allt damm som samlas, och som inte gjorde sig bra på den svarta och glansiga ytan. Ägnade en bra stund åt att organisera kablarna bakom. Jag tål verkligen inte "ormbon". Det ser förjävligt ut, det är brandfarligt och dammråttorna älskar att gotta sig där. Nu är allt prydligt ihoptejpat i fina ringar. Ingen lös kabel på golvet. Snyggt och prydligt, ordning och reda, säkert. Må nästan skriva in det i mitt CV, "Är oerhört organiserad, se bifogad bild på hur det ser ut bakom vår TV-möbel."
 
Gubben är på bio och grabben sover. Jag får sudda varannat ord och skriva om, då mina fingrar inte alls är med på noterna och det blir stavfel hela jävla tiden. TENS-apparaten har hjälpt nada hittills...

Tis 6 aug-13

Här sitter jag nu, men en TENS-apparat... "I ditt fall kanske vi borde tänka kortsiktigt, tänka smärtlindring" sa sjukgymnasten. Och det grundat på att jag blir ensam på dagarna om två veckor då Patric börjar jobba igen. Ja men visst, jag ägnar en timme om dagen åt att leka med ström och hoppas att smärtan försvinner för stunden, istället för att jag får träffa nån som jag ta bort den helt! Jag stod på mig, och innan mitt återbesök på måndag skulle sjukgymnasten göra lite undersökningar samt rådfråga en läkare för att komma fram till vad de kan göra. Jag sa "skicka mig till Remonthagen (rehabcentrum)". Hon sa även att jag var smal och såg trött och blek ut. Jo tack, jag vet mycket väl hur mycket jag väger. Jag har ammat ett halvår, ok? Ja, jag är och ser trött ut, jag är småbarnsmorsa. Ok? Blek, ja vad ska jag säga, jag bor i Jämtland!
 
Kasper, älskade lilla hund. En Cavalier King Charles Spaniel, de är inte så stora. Men Kasper, i hans huvud är han en St Bernard. Hela promenaden envisades han med att bära med sig en pinne på drygt 1,5 meter. Knäppgök, men attans vad stolt han såg ut när han spatserade runt området med pinnen i munnen! Kunde inte låta bli att låta mungiporna åka ända upp till öronen.
 
Vi tog en tur med bilen så Patric fick köpa böcker. Jag kunde inte låta bli att köpa lite nya kläder åt Leon. Hade tänkt kika åt mig själv, men barnkläder är ju såååå mycket sötare!
 
Imorse när jag var på hälsocentralen passade jag på att titta in på BVC. Leon drar sig i öronen hela tiden och lägger handen över. Jag har tryckt på den där flärpen som sitter på motsatt sida av själva "storörat" eller vad man ska säga, för att se om han har ont för i så fall är det nån öroninflammation. Han har inte gjort en min, men tänkte att jag frågar ändå för att vara säker. Jag var ju ändå i närheten så. BVC-sköterskan frågade hur det var med mig, och jag sa som det var. Trött såklart, men vem är inte det, och ont i kroppen men jag håller på att försöka på bukt på det. Hux flux från ingenstans sa hon att jag och Patric borde remitteras till Familjecentralen och få samtalsstöd. I stort sett, hon ville skicka oss på parterapi. Eh, va? Mina ögonbryn åkte upp så högt att de måste ha nuddat hårfästet alltså. Jag har ont i kroppen och är en trött småbarnsmamma, alltså behöver jag och min sambo gå i parterapi. Herreminje, vilken människa. Har fått höra från andra håll lite andra totalt knäppa saker hon kläckt ur sig. Man slutar aldrig förvånas...
 
Med godis i magen och fingrar stela som bultar säger jag gnatt!

Mån 5 aug-13

Ringde hälsocentralen igen imorse. Ville veta hur lång väntelistan de satte upp mig på var. Flera veckor var svaret. Jag satte tjursidan till och fick tid imorrn bitti istället. Då ska tjursidan följa med, för nu jävlar ger jag mig inte förrän de hittat vad som orsakar mina bekymmer samt gör nåt åt det. Mjäkiga Veronica är borta, nu jävlar ska jag få min vilja igenom! Gäller ju för fan en hel del nu, må ju kunna ta hand om mitt barn!
 
Hade grymt dåligt samvete för att jag inte ringt min farmor på länge. Är nästan två veckor sen jag pratade med na sist. Smisk på fingrarna på mig! Packade in familjen i bilen och hälsade på na en stund. När Leons tupplur närmade sig, och hans humör försämrades, så for vi hemöver igen.
 
Hann bara lägga kiddot så for Patric iväg och hjälpte Janne och hans tjej att köra ett par flyttlass. Leon sov länge, och när han väl vaknade satt vi på golvet och lekte med hans leksaker. Vi hade det så himla mysigt! Han var så lugn, snäll och foglig. Det hör inte till vanligheterna!
 
Bjumiddag på Tages, sen hem till kvällsrutinen. Grabben sover, jag har kokat flaskor och nappar, jag och Patric har legat och småpratat mellan Family Guy-avsnitt. Jag är helt färdig och jag har ont. Tycker mig höra grabben igen, så jag sätter punkt nu!

Sön 4 aug-13

Senaste nätterna har varit slitsamma. När Leon vaknar för nattvällingen, ja då vägrar han somna om. Brukar ta 1,5 timme minst innan han slocknar nu för tiden. Och sen upp 8. Ja, dryga sex timmar per natt är väl ok, men mycket vill ha mer. Nån timme till, eller åtminstone att han somnar om lättare så man slipper vara uppe i varv. Han vägrade även ta flaskan, men var hungrig, så fick kliva upp och göra gröt. Vad gör man liksom?
 
Jag och Leon väckte Kotten som sov så sött på soffan. Efter frukost och lite lek for vi och hämtade upp Bobby, sen drog vi en lunch på Tages. En snabbtur på stan, där vi träffade en från föräldragruppen och hennes dotter, och Patric köpte ett par tröjor han aldrig skulle köpa förr men jag har övertalat honom om att han är gryyyyymt snygg i sådana tröjor så nu köpte han dem självmant.
 
Min pappa kom och hämtade Kotten på eftermiddagen då hon skulle på fotbollsträning. For och köpte blöjor. Sen small det till. Min kropp. Fyyyyy faaaaan! Smärtan gjorde mig illamående. Tog smärtstillande och la mig på soffan. Två timmar senare hade jag precis lika ont. Kunde lika gärna varit sockerpiller jag tog... Patric och Leon fick roa sig på egen hand, mamma behövde vila.
 
När grabben somnat och jag fick göra min middag kändes det som att mina underarmar och händer höll på att brista. Kändes så satans svullet, och mina vener och ådror stod ut som såna där trädrötter man alltid snubblar på när man går på stigar i skogen. Mina fingrar kunde jag knappt röra. Patric fick fota hur det såg ut så jag kan visa när ja ska till doktorn. Om de inte tar mig på allvar den här gången kommer jag gå i taket. Det är drygt två veckor kvar av Patrics ledighet, sen blir jag själv på dagarna igen. Hur ska jag kunna ta hand om mitt barn när min kropp är ett jävla fuskbygge och inget funkar som det ska?!
 
 
Ser nyttigt och normalt ut? Njaaaaeeeee...
 Skogshuggarn deluxe, typ.

Lör 3 aug-13

Vilken jobbig morgon för min del. Min kropp alltså, vad mer kan jag säga än "helvetes jävla åbäke"? Tur jag har en förstående sambo som lät mig ligga.
 
For in på sjukhuset och hälsade på, på vägen hem ringde Kotten. Hon ville komma till oss och självklart fick hon det! En liten stund senare var hon på plats.
 
Patric drog iväg på innebandy, en all star-match där Jämtlands bästa spelare fick möta ett elitserielag. Kotten och jag mulade i oss osthjärtan, pizza, godis och läsk framför TVn. Innan Leon somnade fick vi kaffebesök av Janne Gudfader.
 
Grabben somnade rätt lätt ikväll. Perfekt det, så fick jag och systra lite syskontid. Har precis bäddat iordning åt henne, Patric som kom hem för typ en timme sen ger Leon nattvällingen och jag är så gott som klar för natten jag med.

Fre 2 aug-13

Mitt morgonhumör börjar nu bli mer regel än undantag. Jag har blivit en krokodil, som min kära mor. Jag och Leon klev upp och åt lite, sen somnade han om. Tog mig en låååång varm dusch för att kroppen skulle komma igång. Idag har det varit helt åt helvete med denna usla kropp, banne mig.
 
Trots det for jag och Leon på Djungelhuset. Vi hade en lekdejt. Det var knappt nå folk alls där, Leon och hans kompis hade stället näst intill för sig själva! Och vi mammor med. Tog med oss småbarnen och åkte de stora rutschkanorna! Den vanliga raka kanan gillade Leon, men när vi åkte spiralen (som vi var tvugna att krypa igenom tunnlar ålandes på rygg med barna på magen för att komma fram till) hade han inte lika kul. Usch vad rädd han vart när vi kom ner. Men det gick över fort när jag intygat för honom att det inte var nån fara och att allt var bra. Idag kröp han överallt han skulle, ålade sig bara en enda gång. Stora pojken! Vi var ute på gräsmattan här hemma en sväng runt lunch och tittade på blommor. Krypa i gräset, det bästa som finns!
 
På väg hem från härjhuset såg jag en lös hund springa längs vägen. I baksätet hade jag en trött, hungrig och ursinnig liten grabb. Stannade utanför porten, sprang in med Leon till Patric, och for iväg igen. Åkte runt ööööverallt, till slut hittade jag hunden. En äldre herre med en liten hund hade fått tag i den. Jag kunde slappna av och åka hem igen.
 
Leon sover, jag och Patric har sett Family Guy. Även ikväll skrattade han så jag tror det kom minst en tår. Att han även sa hur bra han tycker serien är fick mig att med näven i vädret utropa "victory is mine!". Gnatt.

Tors 1 aug-13

Nu är snart sommarn över, och jag är lika kritvit som i vintras... Men man ska ju vara försiktig med solen ett par år efter man fått barn, så jag förklarar det så.
 
Imorse tog det nästan en timme för mig att komma ur sängen. Till viss del för att jag var trött, men mestadels för att jag hade så satans ont i kroppen. Ringde hälsocentralen, och fick nästan en psykbryt på dem. Läkarn jag träffade sist angående min smärta i benen, armarna och händerna sa att hon skulle gå till botten med det. Jag fick lämna prover, sen fick jag ett brev på posten att allt såg normalt ut. Sen vart det inget mer. Gå till botten med det ja... My ass! Är så jävla sint. Så nu ville jag ha en ny tid, men nä, då får jag ringa sjukgymnasten imorrn på deras minimala fönster de kallar telefontid. Alltså va fan, nu må ju nån ta sig an mig. Har så ont att det hindrar mig att kunna ta hand om Leon ordentligt! Tur Patric har lång semester, hur skulle det gå annars?
 
Vi for och köpte solskydd till bilen. Solskyddet man kan köpa speciellt till Leons nya bilstol går på 200 spänn, och det ser ut som skärmen på en keps bara. Hur mycket täcker den? Nä, vi for på Jula och köpte såna där med sugproppar, två stycken för 19 kronor, och de täcker hela fönstret så grabben slipper få solen i ögonen. Klockrent ju! Han fick leka av sig en stund på Djungelhuset innan vi for hem.
 
Håller just nu på att försöka få en hyperaktiv liten pojke att somna om. Som en väckarklocka vaknade han för nattvällingen, och som de senaste dagarna vill han inte somna om. Nä, han står och hoppar i sin säng. Men han är mätt, torr och tyst, så jag försöker bita ihop och inte springa till honom på en gång utan vill se om han kan komma till ro på egen hand. Det är ju grymt mysigt att låta honom somna i våra armar, men så fort vi lyfter honom till hans säng så vaknar han. Det håller ju inte. Han må lära sig komma till ro själv i sin egen säng. Han har nappen, sin gosekanin och mysfilten. Så länge han inte gråter eller skriker ska jag låta honom vara. Har inte känt mig redo för den här "träningen" än, men nu är det dags. Tror jag.
RSS 2.0